- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
válasz
RVR400 #17727 üzenetére
ki beszélt itt szögmérésről.... távolságokról beszéltem. 2 mérés már elég. 1. távolság a soundbartól. 2. elhelyezkedés a két hátsó hangszóró között.. Másképp hogy állítod be a surround késleltetését és jelszintjét? Na mindegy, csak azt mondom, hogy legalább manuális lehetőséget illene adni ennyi pénzért, ha bemérő mikrofont nem is. Ha tudná a 4k-t a jelenlegi erősítőm, meg lenne helyem bőven, nem is gondolkodnék, de az öreg plazma helyett szeretnék venni egy nagyobb oledet a nappaliba és ott nem tudom megoldani az erősítő, hangfalak kábelezését esztétikusan, ezért vacillálok, hogy Samsung 990, vagy JBL Bar 1300. Utóbbi felé főleg a mélynyomó billenti a mérleg nyelvét, előbbi felé meg az ár.
-
Danex
addikt
válasz
RVR400 #17680 üzenetére
Ez a szint igazából a fő marketing éra, soundbart vásárlók nem audiophile-ek és mivel nem belépőszint emiatt mondhatni olyan vásárolja őket akiknek van pénz, ergo nekik kell valamit adni évről évre miért vegye meg az új verziót, de gyakorlatban az adott méretben és kiegészítők (bemérő mikrofon) nem lehet varázsolni.
-
válasz
RVR400 #17627 üzenetére
Nálam elég nagy volt a különbség, igaz én egy komolyabbnak mondható aktív sztereó szettel próbáltam (Kanto YU4, ~150k).
Azon volt optikai bemenet, de tv távos hangerőszabályzás miatt megvettem a linkelt eszközt.
Akkor jött a pofáraesés.Sokkal gyatrábban szólt a hangfalba közvetlen bedugott optikához képest. -
Frozen
addikt
válasz
RVR400 #17302 üzenetére
En az itteni emberek tapasztalatara vagyok kivancsi nem a fizetet promozot tesztekre. Azokat en is ki tudom googlezni es el tudom olvasni. Viszont tuti nem fogok fizetos oldalaknak hinni es embereknek a youtubrol. Ezert is kerdeztem ra. A jbl kategoria volt a kerdes es gyarto nem pedig azt kerdeztem ,hogy mit lehetne venni helyette.....
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
RVR400 #17274 üzenetére
~17nm, teljes szélességű, félmagas nappali (IKEA Besta kombiáció) berendezés, középen és hátul semmi, két oldalt kanapé és 1-1 fotel.
A szekrénysor nem mozhatható (falhoz fúrt), két oldalán 15-15cm hely, tehát sub oda nem tud kerülni (ajtós, így elé sem). Találtam 6405/10-et ez ezüst, mint a TV, 55k-ért, de tök bizonytalan vagyok, hogy Philips-hez Philips-et vagy tökmind1 mit és javallott-e a kínai TCL vagy az amarikai kínai Hisense, vagy az árukkal együtt nagyon alsó kategória minőségben és nem a doboz sorjásságára gondolva.
900-as Samsung egyszerűen nem kell a használati szokások végett, és feleslegesen egy ilyen eszközre nem dobnék ki százezreket, de azlrt az 50-70 ezerért, már legyen valami értelmes az a kütyü, pl ne fél évig kapcsoljon be, mint azt sok Hisense és TCL teszi a review-ok szerint. Mondjuk anomáliákat a Philips-ről is olvastam :| -
Quent1n
senior tag
válasz
RVR400 #17249 üzenetére
Én ajánlottam pl. a 65k-s akcióban lévő JBL SB370-et, szerintem teljesen rendben van. Iskolában SB100-asokat is használunk, azok is teljesen jók egy órai filmezéshez.
#17252Pro!Petya: A jobb hangfalpár helyigényesebb mint egy soundbar. Pl. én most olyan albérletben vagyok, ahol egy olyan bénácska tv állvány van, ami elkeskenyedik két irányba, ergo a tv mellett konkrétan nem férne el ez a hangfalpár, fali konzolja nincs, állvány meg szintén nem férne el normálisan. Soundbart meg csak letettem a tv elé és kész.
"A userek 90%-nak azért nagyobb térbe veszi." Nem szeretem az ilyen légből kapott statisztikákat, rengetegen élnek kis szűk helyeken (sajnos) ahol sokszor alig van nagyobb tér a filmezéshez mint egy 2x2-es négyzet (vagy pl. hálószobákba). Én is éltem olyan szobában ahol egy kb. 2.5x2.5-es sarok volt filmezéshez.
"Milyen kábelezés amúgy?" Itt arra gondoltam, hogy a soundbar rendszerek egyik lényege, hogy minimális kábelezés legyen a klasszikus hangszórókhoz képest. -
Voice24
őstag
válasz
RVR400 #17249 üzenetére
Én pl. teljesen jól elvagyok a 60 ezres JBL SB160-al, ami egyszerű 2.1-es cucc. Nagyon jók a mélyek, még nem volt gondom a beszéd érthetőségével filmeknél sem. Nyilván árához képest kell nézni, tök felesleges egy 150-200 ezres cucchoz hasonlítani, a tévéhez képest mindenképpen ég és föld a hangzás. Én elég sokat nézek klipeket Youtube-on, simán hallgatható a hangminőség.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
RVR400 #17213 üzenetére
Pontosan!
Ha már nincs a topiknak összefoglalója akkor már legalább annyit lehetne kirakni hogy soundbart csak hátsó hangszórókkal érdemes venni!Sokan megveszik az "akciós" vagy tesco gazdaságos soundbart aztán attól várnak dolby atmos hangzást, beüzemeléskor meg néznek mint hal a szatyorban.
Nálunk eddig aki megfordult mind rácsodálkozott a hangzásra pedig csak egy samu 930 van.
Még öcsém is forgatta a fejét hogy wtf pedig nála igazi 5.1 van építve Magnat S-line-ból. -
Quent1n
senior tag
válasz
RVR400 #17134 üzenetére
SPAR-ban ment még ez a típus. Egyébként dobozán is SB370 van leírásában is, számláján is. Fura jószág ez a 370, mert kevés infó van róla a neten (szerintem valami más néven fut inkább pl. 2.1 bar) de egyértelműen létezik. Árulnak/árultak ilyet páran neten, ott is beazonosítható a doboz pl. itt . Túl nagy az árkülönbség az SB170-hez képest, hogy ugyanaz a modell legyen (MM-nál van egyébként 170-es is Auchannál meg 270). Az biztos, hogy ezt a JBL bénázta el, mert konkrétan a saját weblapjukon sincs egyikről sem semmi.
Esetleg azt tudom még elképzelni, hogy a 370 a legújabb modell a 270 a tavalyi a 170 meg a 2021-es, legalábbis az árukereső grafikonjai alapján.
-
vottokar
senior tag
válasz
RVR400 #17110 üzenetére
Nem is alá akartam, (be se férne) hanem elé a lábak közé bepasszintva. De a philips lábtávolsága 1195mm. A 930 elfért volna, nem gondoltam, hogy a 990 kicsit szélesebb. Mindegy ha hátrább tolom a tv-t, talán elfér.
Nejem reggel telefonált, hogy miért füzettem 271K-t tegnap este még 255-260-at beszéltünk. Mondtam neki, hogy nem azt rendeltem, amiről tárgyaltunk, hanem egy nagyobbat. 😁 -
Gino20
őstag
válasz
RVR400 #17003 üzenetére
Surround sugárzóban ha jól látom nincs oldalsó hangszóró, így ezeknek elhelyezésénél továbbra is a dolby-t venném alapnak (persze ha van hozzá hely) a front egységet meg a dialógus miatt a megjelenítő alá kell helyezni.
A magassági sugárzók szerintem épp arra jók, hogy ha olyan anyagot kapnak, akkor vertikálisan némileg képesek nyújtani a teret, de egy kicsit megemelt surround elhelyezéssel könnyebb megteremteni a magassági atmoszférát, hangulatot. Amúgy nem bonyolult, fúrás-faragás helyett le kell tesztelni, hogy hol élvezetesebb --> ha van hátul 1.5m, akkor 2db szék meg ezekre dobozok, aztán lehet szórakozni."subwoofer ....... egyetlen hangszóró, egyetlen iránnyal"
Helytelen az állítás. A SUB Hz tartománya gömbszerű formában terjed, aminek hullámhossza több méter, így a felületek könnyen reflexiós pontokká válhatnak, ami X Hz-en a hallgatói pozícióban kioltásokat vagy épp kiemeléseket tudnak okozni és ezért tud küzdelmes lenni 1db SUB elhelyezése. Ugyan ez nem igaz a közép és magas hangokra, mert azok jóval irányítottabbak. -
válasz
RVR400 #16977 üzenetére
Boltban próbálgattam1-et,exem szüleinél tesztelgettem egy 2.1-et,plusz egyik motoros cimboráméknak van egy 3.1-es (típust ne kérdezz,valami 150k körüli áron vették,kicsit Philips mániások,minden is Philips a házban).
Az árkategóriájukhoz képest nem szólnak jól.Nem rosszak,szolgáltatásokban jók,de hasonló áron jobb a Samsungok hangja szerintem.Főleg a mélyek amik rosszabbak.Nem a dB miatt,hanem a frekimenet valahogy nem jó,bizonyos frekvenciákon kissé puffogós,valahol meg kongó hangja van kissé a ládáknak és ehhez nem kell maxon járatni.
Sonyknál is a mélyek milyensége a bajom,de ott még hozzájön a jellegzetes Sony-s kissé megtolt középtartományos tónus is.
Nem nagyon szoktam tapasztalat nélkül véleményt nyilvánítani. -
Gino20
őstag
-
Isikamika
tag
válasz
RVR400 #16860 üzenetére
Valami ilyesmire gondolok én is. (autókozmetikában a hangszórók borítását szokták "folyadékkal" majd kiporszívózzák ... csak ugye ott az oldalsó (ajtókban) elrendezés miatt tuti nem kerül a hangszórókra semmi, itt meg nem tudom, hogy felül van e valami amiben esetleg kárt tehetek?! (leginkább a soundbar felső része ami retkes)
-
ricsip
addikt
-
Gino20
őstag
válasz
RVR400 #15375 üzenetére
Dehogy
egy olcsónak mondható aktív / passzív polcsugárzós szettre gondoltam, ami akár fele annyiba kerül, mint jelenleg egy Q990. Persze valós surround hangokhoz / mozihoz meg kell a hátsó hangfal.
"nem jelenti azt, hogy nagyobb lesz a tér" De Te térről írtál és Én csak azt a részét vitatom, vagy csak félreértjük egymást, mindegy is
-
Pro!Petya
addikt
válasz
RVR400 #15363 üzenetére
Első napokban én is beszívtam vele mert bekapcsolva felejtettem a beszédhang kiemelést aztán másnap meg pislogtam miért lettek extrém halkak a hátsó hangfalak , ami így természetesen a surroundot is hazavágta.
Olyan mintha ilyenkor 100%-ről levenné ~20-30%-ra a hangerőt hátul.
Szerintem nála is ez a helyzet.Alapesetben viszont hangerőben nincs hiány az biztos! Mi átlag 10-14-esen használjuk, a mozi tér is csak ~16nm és asszony néha még így is csipog hogy vegyem már lejjebb
(Persze sokat számít a forrás minősége is! )
-
Gino20
őstag
válasz
RVR400 #15362 üzenetére
"Attól, hogy egy sztereó hangszórópárt messzebb tudsz tenni egymástól, még nem jelenti azt, hogy nagyobb lesz a tér"
Ugye a mondandódnak ezt a részét nem gondoltad komolyan?
Az, hogy egy hosszú oszlopokra nyújtott, és őszintén meg ne haragudj, de mondhatni egy olcsó műanyag bögreszettes LG HT805TH-nál nem tapasztaltál ebből semmit, a DVD lejátszóba épített ócska erősítővel, az nem összekeverendő egy minőségi akár aktív polcsugárzóval, ahol a tér, térleképzés, színpad valójában létezik és a kapott hangok milyensége is más kávéház, mint egy SB, legyen az akár samu Q9x SB (a felhasznált anyagok - hangszórók és fizikai mivoltából adódóan).
Persze ez főleg zenén mutatkozik meg, de ott kegyetlenül.Félre ne értsd, 300 környékén ha valós térhangzást akarunk (főleg kábelek nélkül), akkor a samu Q9x még mindig kegyetlen jó opció mozi esetén. Ennek minimum a duplája kellene egy 5.1 rendszerhez, ahol megjelennének a kábelek, de persze hang tekintetében megint más kávéház mozinál is, hiába csak 5.1 és nem végtelen.1.4 (HW-Q90R-ről egy "belépő" ~600e Ft-os házimozira váltás esetén írom, amit, de persze ez is csak egy véleményem
)
-
fisi
senior tag
válasz
RVR400 #15347 üzenetére
Úgy kb. minden. Hangzás, térhangzás hiánya, és nem utolsó sorban hogy 3 nap után már a mélyláda párosítással kellett szopni. Nem vártam sokat, van nékem szar SAL BT 5000 bluetooth hangszóróm is aztán mégis, azzal meg vok elégedve pedig csak 25 ezer volt vagy a JBL GO- mal is meg vagyok mert ismerem a határait mindkét készüléknek és árához mérten nekem jól szolnak, tehát mint látod nem vagyok ínyenc csak egy vidéki "paraszt". De ez még ez én igénytelen fülemnek is szarul szólt, de legnagyobb bajom mint írtam azzal volt ha már most a párosítással szopok, akkor mi lesz később?
-
M5Norbi
őstag
válasz
RVR400 #15068 üzenetére
Nagyon jó
Mondjuk kb erre számítottam. Legyen benne sok örömötök
Egyébként idővel még javul majd.Köszi hogy megosztottad velünk.dorika87: leszűkítetted? Nem kettőről volt szó nemrég?
Nade....és nem okoskodni akarok csak ahogy én látom: én megvenném a 990b-t.
Elég kicsi a valószínűsége hogy abban csalódj. (Mondjuk nagyot a többiben sem de ez a csúcsmodell)Ha mégis akkor simán vissza lehet küldeni egy normális webáruházba. Pont itt van RVR400 véleménye fentebb.
Szerintem.
-
M5Norbi
őstag
válasz
RVR400 #14999 üzenetére
Az biztos nagyon jó lesz. Kíváncsi leszek a véleményedre ha esetleg megosztod majd itt velünk
Persze ahogy bejáródik néhány hét alatt még jobb lesz.
Mindig azt várom hogy pl MM-ben legyen egyszerre 930 meg 990 hogy össze lehessen hasonlítani. Kíváncsi lennék mennyivel ad többet a 990.-es.dorika87: Én is egy kisebb széria után váltottam 930B-re. Elég nagy előrelépés főleg a filmeknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest