Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.kov
senior tag
-
-
ricsip
addikt
-
RVR400
veterán
válasz ricsip #15965 üzenetére
Ha már hirtelen ekkora szakértővé váltál, akkor elmondom, hogy nem félrevezetés, csak nem próbál ki otthon mindenki minden eszközt mindenféle módon... Van olyan okoseszközöm, amit tényleg tudok PC-ről is vezérelni, ami kábelesen van kötve, olyan is, amit csak wifiről tudok, de különböző broadcastolt SSID-ről is (értelemszerűen 2.4 és 5 GHz átjárással), meg van olyan is, amit csak azonos néven boradcastolt SSID-ről, de különféle frekikről is, meg olyan is, amihez le kell lőnöm a telón az 5GHz-et, mert csak 2.4-ről megy.
De legalább tudjuk, hogy a Samsung soundbarnak nagyjából mindegy a sztori, bár jobban megnézve, ez ezen esetben csak a SmartThings-en múlik, ami okosotthon vezérlésre lett kitalálva, tehát egy szerver van mögötte. Most leteszteltem, mert sosem jutott még eszembe, de a tőlem 8 km-re levő soundbart be tudom kapcsolni, meg persze ki is...
[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
válasz ricsip #15958 üzenetére
Neked is valami ultra brutál házi hálózatod van?
A smartthings appban ha ugyan azon a hálóztatón vannak és wi-fi képes a soundbar kb 10s alatt meg kell, hogy találja.
Semmi varázslat nincs benne!
De mondok, jobbat nekem a TV kábelen csatlakozik, mégis látom az appban és mégis tudom vezérelni![ Szerkesztve ]
-
Roland861010
veterán
-
ricsip
addikt
válasz ricsip #15598 üzenetére
Továbbá:
törvény szerint:
Garancia a doboz nélkül is jár
A jótállásból eredő jogok érvényesítésénél nem írható elő feltételként, hogy a termék csomagolását is vissza kell adni. Érthető is, hiszen nem életszerű elvárás, hogy a fogyasztó évekig őrizgesse a termék dobozát, csomagolását.
A csomagolásra vonatkozó előírás azért került rögzítésre, mert a gyakorlatban számos vállalkozás jogsértő módon követelte a fogyasztóktól a jótállási igény érvényesítéséhez a termék eredeti csomagolásának megőrzését.Ehhez képest tomiéknál:
Azokban az esetekben, ahol a készüléket nem áll módjukban személyesen eljuttatni címünkre (9121 Győrszemere, Rózsa utca 9), futárszolgálat segítségével tudjuk ezt megoldani, aminek feltétele, hogy rendelkezésre álljon a készülék csomagolása, egyéb esetben ugyanis a biztonságos csomagolás kialakításáról a feladónak kell gondoskodnia.
Tehát ha nem te viszed be Győrszemere, Rózsa utcába magad, akkor elvárják hogy 1 évig őrizgesd a baszomnagy TV dobozát is.
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz ricsip #15348 üzenetére
Ja tényleg ahhoz nem is volt 4K se hdr se semmi, viszont úgy tudom hogy már úton van a 4k remastered csak el lett baltázva a megjelenés .... most így fejből hirtelen ezek jutottak eszembe amiket néztünk és nem voltak normális minőségben a szolgáltatóknál.
[ Szerkesztve ]
-
Zolom89
senior tag
-
Zolom89
senior tag
válasz ricsip #15161 üzenetére
Mondjuk a mai világban egyre lényegtelenebb is a beépített lejátszó szerintem. Streaming világát éljük.
Bár fogalmam sincs hogy a DTS licens mennyibe kerülhetett volna de nem úgy is a vásárló fizeti ki… gondolom valami hasonló fillerbaszas lehet mint a 100mbites LAN csatlakozó Vagy hogy a 2017es LG OLED tévémbe volt usb3 csatlakozó az utánna lévőkből meg kimaradt…“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
veterán
válasz ricsip #15109 üzenetére
Igen,szivacs,7cm vastag.
A felső frekis hangokon segít,tisztábban szól tőle a 2 Kanto,határozottan jobban kinyílt tőle a színpadtér.
Macskásoknak nem ajánlott ez az anyag,imádnák az biztos.
Vannak ennél jobb hatásfokú és szebb megoldások is (na meg macska-kompatibilisebbek is),de most erre futotta kezdésnek,így is bőven többe vagyok már mint mondjuk egy komplett Samu Q930b,aztán a családi békét sem kéne nagyon piszkálni.
Majd szépen apránként kis adagokban. -
Yoe
tag
válasz ricsip #14918 üzenetére
Akkor szerinted ettől tartozkodjak? Nem emag a forgalmazó de jó árban van. https://www.emag.hu/samsung-hw-q990b-11-1-4ch-hangprojektor-vezetek-nelkuli-melynyomo-es-hattersugarzo-dolby-atmos-dts-x-q-symphony-alexa-airplay-fekete-hw-q990b-en/pd/D4NSMVMBM/?cmpid=77032&gclid=CjwKCAiAheacBhB8EiwAItVO276aZhjtOtQMyXvSTYAdOxBxmdXwIZTeI-eSAkWdaNfhCpoKH4CZshoCEa0QAvD_BwE
-
félisten
válasz ricsip #14825 üzenetére
okés, bocsi, akkor pontosítom
Nincs szükségem:
- mélynyomóra
- nagy hangerőre
- erős basszusra
- digitális bemenetre (elég egy AUX)
- távirányítóra
- térhangzásraA "tisztán szóljon" alatt azt értem, hogy jól érthető legyen a beszédhang, és a háttér effektek ne legyenek sértően élesek. Ugyanakkor legalább valami minimális teste legyen a férfi hangoknak.
Tulajdonképpen egy soundbar formájú aktív hangszóró is megtenné, ha lenne ilyen.
A cél a mélyen átlagon aluli TV hang átlagos TV hangra cserélése.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz ricsip #14791 üzenetére
Azért idegösszeomlást remélem nem kapsz
"OLED TV fórumban is 2naponta kérdezi valaki, mi a különbség a C11 és C12 között.." hogy jön ez ide? Menjek át az oled topikba, hogy a VA paneles tv-hez milyen soundbart ajánlanak?
Miért zavar téged az ezer hozzászólás? Gondolom nem te tartod karban. Azért léteznek ezek a topikok, hogy a tudatlanok, mint én meg sokan mások is, kérdezzenek. Minden egyes topikban előfordulnak ilyenek, akik csak belekötnek a kérdésbe, meg hogy miért nem olvassa át a hülye kérdező a 100x ezer hozzászólást. No offense ez is pont annyira idegesítő, mint hogy valaki ezredjére is ugyanazt kérdezi..
Ha hiányolod az összefoglalót, akkor nosza. Senki nem akadályoz meg és sokan szívesen is fogadnánk. De megsúgom, én mindig az összefoglalóval kezdek, ahol vanZolom89-nek meg köszi az infót ismét!
-
Black Dragon
addikt
válasz ricsip #14570 üzenetére
Hogyne, persze. Jellemzően ami már magyar hangot kap, az onnantól kb 2.1 lesz, kevés esetben lesz utána is élvezhető az 5.1. De szerencsére ott az eredeti hang azt azért lehet élvezni.
SZKEBE75: Megmondom őszintén zenére még nem volt időm nagyon kipróbálni, illetve elsősorban filmezéshez vettem. De majd a hétvégén igyekszem megnézni mit tud zenélni!
Gatho87: Szerintem a kérdést nekem akartad írni. Korábban linkeltem kettőt, illetve egy kolléga is, de végül ezt rendeltem hozzá: [link]
Hétfőn tudom csak átvenni, szóval még nem tudok róla véleményt formálni, de minőségi cuccnak tűnik, 5kg a teherbírása is, szóval szerintem nem lesz vele baj.
-
Pozsi85
tag
válasz ricsip #14546 üzenetére
Pont ezt írtam en is... Mivel média szerverezek, 4k-ban (nem tudom miből gondoltad hogy nem). Ráadásul 75 colon... A tartalmak 99 %a dolby digital 5.1. Tehát nem fogok túl sok hiányt szenvedni a dts miatt... Nem látom értelmét, ha valaki ezt a cuccot nézte ki, ráadásul most 100 k, a dts miatt kihagyni. Ahogy te is írtad 10 filmből 2 max ha tartalmaz dts-t, és az sem szinkront.
-
Pozsi85
tag
válasz ricsip #14503 üzenetére
Pontosan ezért írtam az s40r egy nagyon jó vétel szerintem 100 ezerért... Ha még nem is egy q800b de dicsérik. 24-én estét megosztom a tapasztalatokat. De addigra már tuti nem lesz, szerintem kifut szert ilyen áras... Az utód meg majd tudja a dtst. Plusz 100 k -ért. Na bumm...
-
onadii
csendes tag
-
veterán
válasz ricsip #14381 üzenetére
Ennyire nem merültem bele a témába.
Az fix,hogy a bejelentkezés után megy internet nélkül is a filmezés a belső hálózaton,legfeljebb a saját internethez kötött szolgáltatásai nem működnek.
Beépített online streaming szolgáltatások/filmadatok/előzetesek/borítók/stb letöltése.Szubjektív vélemény,nem kell egyetérteni vele:
“A kliens pl. hazajelentget rólad mindenfélét (amit a userek 99%-a sosem vett észre és nem is érdekli)?”
Na ez sosem érdekelt.Érzékeny vagyok az adataim védelmére,de valahogy az sosem érdekelt hogy esetleg a filmezési szokásaimat hazajelentgeti-e a plex,vagy sem.
Google/FB/MS/stb szolgáltatásai 100% többet kémkednek,de ezeket a szolgáltatásokat,vagy legalábbis egy nagyrészét nem tudjuk megkerülni,mégis használjuk (ki okosan,ki eszetlenül).
Nem azt mondom hogy ez így jó,vagy helyes,vagy teljesen elfogadott,de ezekhez képest ha a plex a filmezési szokásaimat felhasználja nem fogok pánikolni.
Más adatokhoz meg nincs hozzáférése a plexnek,se személyes adatok,se böngészési előzmények mondjuk google-n keresztül (ezáltal célzott hirdetésekkel/mailekkel bombázás),se bankkártya adatok,se semmi.
Maximum filmezési szokásaimat tudja profilozni (ha csinálja),azt meg csinálják,nekem károm nem származik belőle,az olyan adat ami számomra értéktelen,nem féltem.
Amúgysem értem azokat akik mindenmentes programokra/szolgáltatásokra vágynak,persze ingyen.
Működjön jól és profin,fejlesszék le a fejlesztők,tartsák karban/frissítsék és persze mindezt adják ingyen,mert alanyi jogon az járna mindenkinek.
Ingyen ebéd nincs!Vagy pénzzel fizetsz,vagy adatokkal.Arra persze azért illik figyelni hogy milyen adatokat adunk a cégek kezébe,de ez egy más téma.
De ez a soundbar topik,ne OFFoljuk szét ezzel a témával. -
veterán
válasz ricsip #14377 üzenetére
Ahhoz igen,de a továbbiakhoz nem feltétlen kell internet.
Net leginkább csak a beépített online külső szolgáltatásokhoz kell,de maga a belső forgalom (PC/NAS->TV) a belső hálózaton megy,nem megy ki a netre.
Kipróbáltam neked,lehúztam a modembe bemenő főkábelt,tehát csak egy belső hálózat maradt és így is megy a filmezés.
Amúgy asszem manuálisan is össze lehet hozni a dolgot ip/mac/port konfigurálással,legalábbis azt hiszem láttam ilyen opciót a plexben,de sosem próbáltam.Emby-ben 1000% hogy van.
De azt megkérdezhetem mi ez a nagy net para?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ricsip #14367 üzenetére
Fizessen?
Nem kell Plex pass ahhoz hogy filmezhess otthon.
Az csak egy pénzlehúzás olyan apró pluszokért amik nélkül lehet élni,az alap Plex tudása is elég.
Ki lehet engedni a netre ha mondjuk messziről el akarnád érni a gépeden/nason tárolt filmeket,de alapjáraton nem megy ki a világhálóra,belső hálózaton üzemel.
Ha lehúzod a bejövő netkábelt,a házon belül (belső hálózaton belül) akkor is működik.
Átkódolás van,állítható,de teljesen ki is kapcsolható ha úgy akarod.
Az átkódolásnál mondjuk egy fullos bd verziós 4K-HDR-Atmos böszme nagy bitrátás szörnyeteg estén azért már kell a újabb erösebb proci alá szerver oldalról,ezért az olcsóbb nasok az ilyesmivel kűzdenek is.Az én pici HP-mban i5-6500 van,nem egy erőmű,így a transcoding ki is van kapcsolva,majd a médialejátszó megoldja,az már jobban fel van készítve ilyesmire,ahogy az felső(bb) kategóriás tv-k is.
Elég jól be lehet a saját igényekre állítani és ingyenes alapvetően a plex.[ Szerkesztve ]
-
Mustadjoci
tag
válasz ricsip #14356 üzenetére
Na odaig mar eljutottam hogy kikuldi a vlc es a kodi is a hangot, de a soundbar mikor irja h mit jatszik a vegere odairja h pcm (pl ir h dolby digital.pcm) meg valami kevert csatorna.
ha a dolby access progival kuldom ki a teszrvideot ott siman kiirja h dolby atmos es semmi pcm
a beallitasokban be van kapcsolva a pass throught -
-
sakal83
addikt
-
M5Norbi
őstag
válasz ricsip #14199 üzenetére
Én nem vagyok nagy szaki de ezzel messzemenőkig egyetértek.
Ha csak kicsit visszaolvas az ember van akinek egy Q60T borzasztóan szól van akinek meg egy T650 maga a tökély(nem hallottam még de állítólag jól sikerült széria) vagy megint más teljesen elégedett akár egy Xiaomival akár egy TCL-el.És ezzel nincs baj csak valóban teljesen szubjektív.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
kojak007
csendes tag
válasz ricsip #14070 üzenetére
ja nem a behangolásokra gondoltam, hanem a bekapcsolás, hangerő szabályozás. Basic dolgok. Az ok, ha elő kell venni a saját távját (de talán már a mai világban ezt egy appon keresztül is el lehet végezni) amikor beállítás, vagy átkapcsolásokat kell végezni, ezek ritka dolgok. Jelenleg egy régebbi erősítőm van, amit külön be kell kapcsolni meg kell egy második távkapcsoló a hangerőnek. Ettől szeretnék megszabadulni. De lehet ez elve egy buta kérdés, mert már az új kütyük alapból tudják márkafüggetlenül is talán?! Nekem 5-6 éves kütyüm van, szerintem az még nem tudja, vagy ha tudja én nem tudom, h tudja...
-
ribarszki
őstag
válasz ricsip #13954 üzenetére
+1. Bár stereohoz képest nálam óriási előrelépés a beszéd értése, de ha a hangmérnök elszúrta, akkor nincs csoda. Ugyankkor jó keveréseket fogtam ki, mert mióta sb van, emiatt nem nyúltam a távhoz film közben. Szóval rengeteget jelent egy jó sb, de el is lehet szúrni egy filmet.
-
-
veterán
válasz ricsip #13762 üzenetére
köszi az infót.
Egy kérdésem lenne. Ez az optikai kábel/ ugyan úgy egy HDMI kábel csak a csatlakozó neve ahova bedugom (arc/earc-arc) néven van a TV-én ? De effektíve ehhez elég egy HDMI kábel ?
Most vettem HAMA HDMI kábeleket amik még a 8k is tudják bár ez nem ide tartozik, a lényeg minőségi kábelek, ezt akkor tudom használni ?Erről esetleg vélemény ?
A 2 kisebb hangszóró ami a kanapé mögött lenne a párkányon nem tudom mennyire fogná vissza az előtte lévő függöny...
Van aki úgy használja függöny mögött van a párkányon a 2 kicsi ?[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz ricsip #13762 üzenetére
Ezzel a táblázattal szerintem több dolog nincs rendben:
1. A Lip Sync Correction gondolom a kép/hang elcsúszásának korrigálására utal. Nem találkoztam még olyan TV-vel, hogy HDMI-nél engedélyezte volna az állítást, de optikai kábelnél tiltotta volna. De ha van is ilyen TV, az nem maga a csatlakozás képesség hiányosságára utal, hanem a készülék hibája lenne.
2. Maximum Audio Bandwidth: 384kbits/sec. Az optikai csatlakozó átviszi a DTS 5.1 hangot, ami a legtöbb filmnél 1509kbits/sec.
3. TV Mutes & Controls Volume, Powering TV Powers Audio Device: ha nem PC-s audio optikai rendszert csatlakoztatunk a TV-hez, akkor nagyon sok rendszerrel lehet vezérelni a hangerősséget optikai kábellel, illetve bekapcsol az erősítő ha az optikai kábelen jelet érzékel. Persze nem garantált, de az újabbaknál nagy esély van rá, hogy működik.
http://www.diesel.com
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz ricsip #13644 üzenetére
Flottakezelőnél dolgozom, rendszeresen előfordul, sajnos márkaszervizben is, eddig még 1x nem kellett perre menni, mindig megállapodás született a téves/rossz szerviz esetén. Másrészt hacsak nem egy kókler műhely, akkor vállal felelősséget a munkájáért - volt, hogy elrontották az olajcserét egy jagben és eldurrant miatta a két turbo + eltörte a főtengelyt is, a dugattyúkkal együtt. Egy ilyen motorcsere bőven 10+ mFt, egy fillért nem fizettünk végül.
Magánszemélyként nyilván nehezebb, de ha nem megy szép szóval, akkor jöhet az ügyvédi felszólítás és a per. Amíg az ember ezeket szó nélkül lenyeli, addig az ilyen kóklerek meg fognak élni, ráadásul elég szépen.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
veterán
válasz ricsip #13640 üzenetére
”Autószerelőnél pont ugyanez megy.”
Sajnos ezzel kapcsolatban tapasztalatom is van.
Jól felszerelt,pár éves,modern (vagyis elsőre annak ható) szerviz.
Egy 30e forintos alkatrész volt hibás (ezt utólag egy másik szerviz derítette ki),de ők szanaszét kapták a motort és csináltak egy 400e forintos számlát,de a hiba nem múlt el.Ugye pont a hibás alkatrészt nem sikerült kicserélni,de még megtalálni sem,hogy az a hiba forrása…
Remeg,füstöl,zabálja a benzint,rossz az alapjárat,nem megy.
Rossz,pontosabban nem ebbe a típusba való lambaszondát raktak bele (ők) korábban,emiatt volt minden.De lett belőle komplett hengerfej felújítás (hozzáteszem semmi baja nem volt ennek),plusz szívósort cseréltek és injektort (ez 1db,egy régi Kalos-ról van szó,az autó értéke cirka 400e forint..)
Ja és mindezt előzetes egyeztetés nélkül,csak szóltak hogy kész az autó,vigyem a cash-t…
Sajnos egyre többen csinálják ezt a “Hmmm próbáljuk meg ezt kicserélni,ha nem jó,akkor meg azt,aztán amazt és így tovább.Diagnosztika?Mérések?Azt se tudjuk eszik-e,vagy isszák.Meghá’ nem költünk mi ilyen berendezésekre,az úri huncutság,gondolkodni meg nem szeretünk.”
A “szakember” tudásának hiányát mi szívjuk meg. -
mocsyvitya99
csendes tag
válasz ricsip #13610 üzenetére
Én nagyra becsülöm az öreget, aki nekem bevizsgálta. Több mindent megcsinált már nekem, amit egy vagyonért akartak szakszervízben megcsinálni, ahol természetesen egy sokkal nagyobb hibát állapítottak meg, mint ami valójában volt. Nálam a jelenség a soundbaron az hogy miután jár egy 10percet kb., elkezd melegedni és folyamatosan elmegy a hang. Először volt hdmi csere, ez nem segített. Jött az optikai kábel, az sem segített. Hard reset volt, áramtalanítás volt. Ekkor vittem el, hogy nézze meg, mi lehet a baj, hátha csak táp egység problémája van. Eredmény: processzor túlmelegszik, ez okozza a folyamatos ki - és bekapcsolást. Vicces komolyan mondom, 200ezres márkás soundbar és ilyen hiba előfordul már az első héten. Kíváncsi leszek a samsung szakszervíz mit hoz ki ebből a hivatalos bevizsgáláson...
-
Digitalis
senior tag
válasz ricsip #13591 üzenetére
Valószínűleg elküldenének a 'csába... Mivel egyébként kb. 0.5 mm az érintési távolság a gombnak, (burkolattól még annyi sem!) eltudom képzelni, ha állványon lóg, kicsit megfeszül a váz, vagy esetleg olyan éppen a hőmérséklet akkor a burkolat is megnyomhatja és bonthat a cucc. Ekkor van az, hogy egyszer jó, egyszer nem, hol egyik szól, hol másik. Szerintem ez, e-típusnak a neuralgikus pontja. Amúgy meg kurva jó, ennek már van némi köze az atmoshoz, surround élményben is odab@sz rendesen.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
válasz ricsip #13560 üzenetére
Ja, hát ez az, ahogy megjelenik, mindig lerabolják a bolt készletét. Ha nem venné meg senki, olcsóbb lenne az tuti. Lehet, hogy akkor nekem sem kéne már. Dehát, sok a bolond!
Amúgy ne is mondd, fűnyírót akartam, lett belőle ez. Vehetek kecskét. Agyrém!Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
HoTaZo
addikt
válasz ricsip #13242 üzenetére
Valami olyat olvastam, hogy egyes soundbarok programozhatók a tv távirányítójára.
Nem akarok sokcsatornás bármit is átvinni az optikai. A tv optikai Out jelét dugnám az ajánlott sounbar optikai bemeneti csatlakozójába. Felőlem még mono is lehet. A tévém sem egy felső kategóriás cucc. Van rajta optikai, RCA és koax csatlakozás. Csak a tv hangszórójának hangját akarom valamelyest feltunongolni. A bemenő kép és hangjelet HDMI-n kapja egy SetopBoxból. Azt nem tudom, hogy ezt a HDMI kábelt dugnám-e be a soundbarba és onnan menne tovább a jel a tévébe? Nem menőt akarok, hanem egyszerű és költséghatékony módszert.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
leroyclub
senior tag
válasz ricsip #13135 üzenetére
Köszi a sok infót! A samsung oldala sokkal meggyőzőbb mint a philips. Úgy dönöttem megrendelem mind a kettőt és kipróbálom élesben egymás mellett, és amelyik jobban tetszik az marad.
Esetleg tudtok ajánlani olyan NETFLIX-es tartalmat amivel jól lehet tesztelni?[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz ricsip #13033 üzenetére
Olyan, mint az oroszoknak az "ideiglenesen"
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Saccco
nagyúr
válasz ricsip #13033 üzenetére
Explicit módon nem írják, így a nem támogatja a számomra értelmezett válasz.
Pedig tetszene a TS8132, így egyelőre marad a Q70T és a Q700A a pixisben. Ha már szánnék ennyit a mókára, akkor legyen DV és DTS is.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #12985 üzenetére
Nem mondtam, hogy csúcsminőségű az atmos náluk, csak a hsz-edre reagáltam, h de bizony van Atmosos tartalom magyar nyelven is.
A Netflixen amúgy természetesen az összes Atmos sáv tömöritett, mint ahogyan a képe is az valóban. Ami előny ebben, hogy kimegy ACR HDMI-s tévéről is az Atmosos hangeszközökre, nem kell hozzá eArc tévé, így több user tudja kiválasztani és használni ezt a hangsávjukat. Hangminőségben nem sokaknak olyan nagy kompromisszum ez szerintem, és még igy is a HBO Max előtt járnak.
-
sxxorp
őstag
válasz ricsip #12888 üzenetére
Hm, valamivel korrektebb lenne, de nem sok értelmét látom a netes vásárlás 14 napos elállási jogához képest... Ugyanúgy otthon tesztelsz. Igaz itt letétbe teszed a vételárat, de vissza is kapod, nem bukod a bérleti díjat. A macera sem kisebb a bérletnél, sőt, akár tetszik, akár nem, viheted vissza...
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz ricsip #12874 üzenetére
Mondjuk a Polk Signa S4 esetén is csak Dolby Atmost írnak.
Ezért is kapok lábrázást ettől az egésztől lassan. Ez a mit támogat a TV, a soundbar és mellette férjen bele a keretbe körforgás, végül, de nem utolsó sorban az asszony is adja rá az áldását (kinézet).
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
BaLee
addikt
válasz ricsip #12797 üzenetére
Én nem szenvedtem ennyit az LG-vel, viszont a Google home app f*s iOS-en és egy lépésnél nem ment tovább. Keresgéltem csomót mire megtaláltam, hogy a telefon nyelvét át kell állítani angolra és utána tudom végignyomni a telepítést. Így is lett.
Wtf?Én mondjuk letiltottam a google home mikrofonját az eszközön.
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #12819 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok. Csak arra akartam utalni, hogy az LG-nél meg a Google Home app-nál az alkotók az alap usereket vették figyelembe akik nem titlanak vagy hangolnak semmit a hálózatukon.. Aki meg tilt, az rájön a megoldásra több/kevesebb idő alatt, de a lényeg, h már nálad is műxik.
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #12817 üzenetére
Nekem egyébként nincs megadva a 8.8.8.8 dns-nek, az asus routerem maga a dns szerver, azaz ő választ, és igy is működött.. Szerintem a tiltásod miatt volt gond. Telefonom is automatán megy fel a wifire, és megy a home app gond nélkül, abban sem kellett mókolni a dns-el.
#12816: nekünk HP laptopjaink vannak, és eddig azokkal akkor szerencsénk volt.
-
Kroni1
veterán
válasz ricsip #12797 üzenetére
Nekem kb 2 perc alatt ment minden anno LG-vel, semmi gondom nem volt, igaz nálam a router nincs is egyénileg beállítva, dns tiltás meg egyebek.
"Mert offline rádugni egy USB pendriveon az túl snassz lenne 2020-ban." - hát ez szerintem valóban elég snassz lenne, sokkal egyszerűbb volt h neten leszedte és feltette magának, nekem nem kellett semmit beledugni. Manapság már a laptopok is így frissitenek fw-t, én kifejezetten örülök, hogy a melóhelyen nem kell minden gépbe egyesével pendrive-ot dugdosnom..
-
ricsip
addikt
válasz ricsip #12800 üzenetére
Jah, még valami: LG soundbar-nál még olyan gagyi szoftver update changelog sincs, mint a TV-jeiknél (az LG weboldalán 0 szoftver update van soundbar-ról, de az app is kiír 2 sor verziószámot, beszédes changelog 1 betű sem). Azaz szószerint a világon senkinek fingja sincs róla milyen hibát javít v. csinál-e egyáltalán bármit is ezeken a soundbarokon az update.
[ Szerkesztve ]
-
-
sxxorp
őstag
válasz ricsip #12796 üzenetére
Azt hittemazért a vége happy endlesz. Samsungon kis keresés -> legrfissebb firmware update pendrive-ra -> pendrive az SB: USB csatlakozójába -> elégséges tájékoztató info mellett frissítés...
Na, akkor csak sikerült megoldani, bár inkább egy videójáték Very Hard fokozatára hasonlít a menet[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz ricsip #12796 üzenetére
Rúteren láttam, h. elvileg a LG soundbar kapcsolódott, kapott IP-t is, a g home app a telefonon mégis timeoutra futott továbbra is.
Tucatszor reseteltem a soundbar-t, hátha vmi korábbi wifi beállítas beragadt és azért hasal el valamin.Nem húzom tovább a dolgot:
a rúteremen le van tiltva a DNS kifelé, a DHCP oszt lokál DNS szerver IP-tmindenkinek. Na az LG (vagy az idióta google, tessék rájönni ki a hibás) factory reset után fixen a 8.8.8.8-ra akar kimászni, h. befejezze a wifi setupot. Amint engedélyeztem neki, egyből jött asoundbar-on a CONNECTED üzenet. Soundbar restart után pedig már szedte is le a szoftver update-t.
Ja, és a google home app amelyik telefonon futtatod, annak is kell a dns 8.8.8.8 esélyesen, mertaddig a telefonos app továbbra is baszakodott, amíg annak isnem engedélyeztem a tűzfalon a kijutást.LG+Google a.k.a-t.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Delta Force (2024)
- Képregény topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest