Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
Atish19 #10896 üzenetére
Én személy szerint nem adnék plusz 40-et a Q70T-ért. Szerintem nincs nagy érdemi különbség csak "van benne atmos" de igen gyér képességekkel [link] A T sorozatból a Q800T lenne nagyobb előrelépés, de az jóval drágább. A különbözetből meg lehetne venni akár az swa surroundokat (ha van rá igény) [link] vagy Q70R [link] ami még jó lehetne (ilyen van itt HA-n swa surroundokkal vagy újonnan [link] igaz már ez is drágább.
-
válasz
Atish19 #10896 üzenetére
Nem kell semmiről lemondanod.
Soundbar választás:
Én Samsungot venném.
3.1 (JBL ugye 2.1),plusz igény esetén bővíthető 2 hátsóval szóval lehet belőle 5.1 is,ez az opció nincs a JBL-nél
Alapvető hangzásra hasonló mind2,talán a JBL subja nagyobbat szól,de persze a Samsungé se nevezhető gyengének.
Ha van keret a Q70T-re,az mindkettőnél jobb választás. -
Atish19
őstag
Sziasztok. JBL 2.1 Deep Bass és Samsung HW-Q60T közül melyik lenne a jobb választás? Esetleg lenne értelme kiterjeszteni a keretet és inkább Q70T? Filmnézés meg némi zene lenne. LG tv (NANO793NE) mellé ha nem LG soundbar-t veszek le kell mondanom bármilyen előnyről?
-
lizalove
újonc
Egy hónapja vásárolt hw-q70r + swa-8500s t cseréltem le egy jbl 9.1re ma és atlagfelhasznaloi füllel hallgatva egetvero a különbség. A jbl 2-es basszuson nem tolakodó annyira a 18nm szobába. Úgy érzem jól döntöttem. Ha valaki tud az elozore érdeklődőt 150be lehet vinni
-
TRobi86
csendes tag
válasz
Kroni1 #10893 üzenetére
Az Alzában vettem 350-ért. Ugyanennyi a Media Marktban is. Lehet hogy valamikor majd hozzá lehetett volna jutni akciósan, de mostanában sok időm van filmezni, úgyhogy nem akartam várni. Úgy nem próbáltam, hogy nem szedem le a hátsókat, nyilván úgy térhangzás nincs, de szerintem még úgy is kiválóan szól.
-
Kroni1
veterán
-
nutella1
őstag
DSF fájlokhoz tud valaki lejátszó programot PC-re?
-
TRobi86
csendes tag
Rájöttem, hogy ha közelebb ülök a soundbarhoz, akkor jobban lehet hallani a felülről jövő hangokat. Így már nem is olyan rossz. Egyébként minden más szempontból elképesztően jól szól a JBL Bar 9.1, fantasztikus élmény.
-
válasz
ricsip #10887 üzenetére
3.1/5.1 a megoldás kiinduló pontja neked.
A tv alatt mérd meg mekkora hely van.A legtöbb sb magassága akkora,hogy pont befér a tv alá,az összes eddigi sb-m befért az LG tv-m alá.
Sima 3.1/5.1-nél szerintem semmi értelme,hogy tudja az Atmos-t/DTS X-et,az ilyen kódolású filmeknek ugyanúgy DD/DTS a magja,tehát a Atmos/DTS X tudás nélküli sb-ken is lesz hang.
Amúgy az ilyen 3.1.2,vagy 5.1.2 stb Atmos soundbarok térhangzása igencsak vitatható dolog.
A pénztárcádtól függ mire áldoznál.Ha kell a dts,akkor viszont venned kell egy médialejátszót (egy olcsóbb jobb droidos is jó,nem feltétlen kell 100e forint feletti) és azt rákötni a soundbarra közvetlenül.Soundbaron lenne hang,onnan meg menne tovább a kép a tv-be.
Viszont mivel BD-zel gondolom kell a 4K HDR,így olyan sb kell aminek a hdmije tudja ezt,tehát olyan 110e forinttól indulna a történet.
Szóval Samsung HW-Q60T,LG SN7Y ahonnan indulunk.
Ja én teljesen mindegy milyen márkát veszel,ugyanúgy fog működni az összes,nem kell adott márkához ugyanolyan márkát venni.
Ha kicsit többet is áldoznál,akkor arany középútnak egy Samsung Q70T jó választás 150-160k körül,ha tudsz és akarsz még feljebb menni,akkor Q800T 220k körül. -
ricsip
addikt
Sziasztok, LG OLED C1-hez keresnék hangprojectort, ami a beépített hangszóróinál jobban szól. Főleg filmeket nézek/hallgatok rajta (bluray és UHD), koncertfelvételeket, operát viszont nem fogok rajta hallgatni. Már ha számít ez bármit is, nem tudom.
Feltűnt már a korábbi TV-nél is, hogy a beszédet nagyon rosszul hallom. Ha felnyomom a hangerőt, akkor pedig minden más is üvölt. Állandóan le-fel nyomkodni a hangerőt rohadtul idegesítő 1 idő után. Ezért olyan hangprojectort keresnék, amiben dedikáltan van külön hangszóró a beszéd-hez, és ennek a hangereje állítható függetlenül a többitől (vagy legalábbis nem nyomja el a többi hangszóró). A 2.1-eseknél ez valószínűleg még nem teljesül, (bal+jobb+mély, egyik se dedikáltan a "beszéd") de akkor mi a következő szint: 5.1? 7.1?
A TV a nappaliban egy közepes méretű szekrényen ül, alatta van hely a bal+jobb hangszórónak a szekrény nyitott részébe rakva. Viszont mivel ezek a szekrény polcán vannak éppen ezért magasságban nincs olyan rettenetesen sok hely, egy edifier R1280DB-re méreteztem a szekrényt eredetileg, de ez a hangszóró a fenti gondokkal küszködik nálam. A TV talpa előtt van még egy hosszúkás de meglehetősen lapos hely. Ezért gondoltam hangprojectorra. Mélynyomó, na azt nem tudom hova kellene rakni, ill. hova is férne el a szekrény előtt / a TV mögött v. csak a szekrény mellett a földön?
LG hangprojectort érdemes venni, ami ezzel a TV-vel jól együtt tudna működni, vagy ezek semmi olyat nem tudnak ami miatt egyeznie érdemes a TV-nek és a hangprojector gyártójának? Dolby, Atmos, DTS X és tsai egy nagy katyvasz a fejemben, h. kinek mit kell ahhoz támogatnia, hogy az úgy is szólaljon meg h. megérte a rászánt pénz. Állítólag a CX és C1-ek nem tudnak DTS-t, akkor hogyan fog szólni egy bluray film, és tsai? Megannyi kérdés, pedig csak jól szóló filmet akarok nézni -
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
djherby #10884 üzenetére
Jó eséllyel 350, mert kb annyiért kapható. Na igen, igazából aki csodát vár az csalódni fog. Mégis azt gondolom, hogy egy 100e körüli sb-nél jóval többet tud nyújtani hangzásban egy bar 9.1 De ahogy az lenni szokott az ár növekedésével exponenciálisan csökken az átlag user által észlelhető minőségbeli javulás.
-
djherby
tag
Én is gondolkoztam sokat, és nézegettem még teszteket, ami azt mondatta velem, hogy sajnos ez sem fog menni. Marad mégis az "A" terv. Inkább egy erősítő legyen, ami tudja az Atmos-t. Mondjuk azt már korábban eldöntöttem, hogy a hangfalaknál "downsize" lesz. Kicsi hangfalakat szeretnék. Ebből már most is van. Sajnos valóban, a fizikát nem lehet meghamisítani. Tegnap már egy álmennyezetet vizionáltam, amibe mehetnének a hangszórók
. Uhhh bele se merek gondolni, mennyi lehetett az a JBL 9.1
-
Digitalis
senior tag
Pontosan ezért tartom én feleslegesnek, vagyonokat elkölteni egy soundbarra. Ha valaki ésszerű határok között, kényelmi szempontból beruház egyre, az nagyon klassz dolog és teljesen ok! Mert lehet a soundbarral bűvészkedni,trükközgetni, de hamar rájövünk,hogy a fizika az csak fizika marad.
-
válasz
TRobi86 #10880 üzenetére
Mert parasztvakítás ez a plafonról visszaverődős “feature”.
Persze,lehet működik valamennyire egy tesztszobában ami akusztikailag erre van ideálisan kialakítva,de egy átlag szoba/nappali akusztikailag minden csak nem tökéletes.Van akinél jobban szól és hellyel-közzel értékelhető a produkció,van akinél meg semmit sem ér.
Hiszen minden helyiség más (méret,falazat típusa,alaprajz,bútorok anyaga/mérete/mennyisége/elhelyezés,hallgatási pozíció),de ha rendes atmos hang kell,ahhoz igazi,megfelelően elhelyezett magassági hangszórók kellenek és egy jobb házimozi amp.Kicsit dühös is vagyok a gyártókra az ilyen kamu térhangzásos marketing miatt,gyakorlatilag azt kommunikálják,hogy ők fából csinálnak vaskarikát és ezt a vevő higgye is el.
Persze emiatt a ceruza is vastagabban fog. -
Héliosz
tag
Sziasztok!
65-ös GZ1500-as Pana OLED-hez keresnék soundbart.
Filmezésre és zene hallgatásra is használnám.Max 200 ropit szánnék rá, van valami kiemelkedően jó vétel ebben az árfekvésben?
Köszönöm!
-
TRobi86
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy JBL Bar 9.1-et, de az Atmos hangzástól én többet vártam. PC-ről próbáltam ki, a soundbar jelezte, hogy Atmos, szóltak is a hangszórók, de felülről szinte semmit nem hallottam. Kéne hozzá a Dolby Access program, azzal lenne az igazi, vagy bitstream-nél az nem számít? -
djherby
tag
Igen, ezeket olvastam én is. de sajnos a tesztben nem szerepeltek a kiegészítő hátsó hangszórók. Viszont akiknek már van ilyen arról számoltak be, hogy amint installálták a hátsó hangszórókat is, egyből lenyűgöző hanghatást tapasztaltak. A Sony-t nagyon sok helyen szubjektív vélemények lehúzzák. Most még gyüjtögetem az infokat, de többen a Samu-t hozzák jobbnak. Viszont ami még feladja a leckét, hogy miről játszom le az Atmos hangot tartalmazó anyagot. Nálam már régóta üzemelnek Amlogic boxok, ott kell még megfelelőt keresnem. Még azt az eArc-ot nem kapisgálom, de mintha csak az képes tömörítetlenül átadni a jelet a Bar-nak.
-
Kroni1
veterán
válasz
#54655232 #10869 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb lenne a tévét a falra felfúrni, és alá az sb. Bizony nem gondoltam én se h jobb lesz, de már minden tévém a falon lóg, és szerintem sokkal elegánsabb így mint a saját kis lábain, ráadásul leverni se lesz olyan egyszerű. A hálóba meg direkt jó magasra raktam, hogy fekvő pozicióból ne kelljen kitörni a nyakunkat, sokkal kényelmesebb ágyból kanapéról ha a tévé magasabban van, ehhez kb 140-150cm magas tv szekrény kellett volna.
-
válasz
$atirka #10870 üzenetére
Esetleg annyit meg lehet próbálni,hogy a tartót nem a fal síkjára csavarozod fel,hanem mondjuk egy szögben levágott adapterre (mint mondjuk egy ék).Ezzel lefelé dőlne a hallgatási irányba a soundbar.
Hogy így mennyire lenne fura a hang attól hogy a tv teteje felől szól azt nem tudom,de a hang a füled felé szólna az biztos. -
törölt tag
A tv vel nincs gond az pont látótérben van igaz egy 10-20 cm emelés nem ártana neki mert kicsit lefelé nézünk de még ez sem gond mert 45fok a háttámla de falon nekem nem bejövős. Sztem sokkal mutatósabb a saját lábán.
A gond azzal van, hogy ha szimplán a tv elé teszem akkor a hangszóróból a hang az 50cm-re lévő ágymatracnak verődik, magyarán a matrac egy síkban lesz a soundbar tetejével. Szal tuti nem jó. Ha lekapom a gyári lábakat és megemelem 10 cm az is kevés. 20 cm láb meg már furin mutatna. A megoldás vagy az lenne hogy a 2,5m széles tv szekrényt 4 erős menetes vascsővel felrakom vagy 30cm es magasságba mint egy lebegőpolcot vagy a soundbart teszem a tv fölé enyhén lefelé döntött pozícióban.
Kérdés hogy milyen legyen az a cső mert elég, ha az egyik elpattan és annyi a tv nek.
Vagy veszek egy új tv szekrényt, de azzal meg az a baj hogy egy 25nm-es szobában egy 2,5m széles 60cm magas szekrény elég behemótan hatna. A 1,5 m széles komód szerű tv szekrények meg nem tetszenek.
Szal van dilemma. -
válasz
$atirka #10866 üzenetére
Túl magasan van a hangszóró és emiatt nagyon nem jó a hang,elszól feletted.
Érdekesmódon ha alul van nem annyira rossz,hiába lenne mondjuk pont ugyanannyival a tv alatt mint felett,hiába lenne ugyanaz a távolság.Ugyebár lent alatta még vannak tárgyak amik visszaverik felfelé a hangot így a fülednek azért több infó jut,míg ha magasan van már nem tud annyi hang visszaverődni,hiszen a hang nagyja “elment” a fejed felett.
De próbáld ki! -
Puma K
nagyúr
válasz
Puma K #10838 üzenetére
Meg van a Samsung HW-T650. Szép és jó. Akinek szántam az örült neki nagyon.
Egy Samsung UE50JU6800W tévével gond nélkül működik úgy hogy 1 távirányítót kell használni csak és a hangerőt is azzal az egy táviránytóval lehet állítani.
A korában említett sistergést nem lehet hallani.
-
válasz
#54655232 #10864 üzenetére
Van fali tartó a csomagban,felrakhatod.
Fülmagasságba nem igazán fog kerülni,hiszen a tv alatt lesz,tv fölé meg nem ajánlott.
A falra szerelés viszont igen.Legalábbis szerintem.
Nem verődik vissza a tv állványról a hang,kicsit nyitottabb lesz a hangja.
Legalábbis ezt tapasztaltam a T650-emnél,jót tett neki hogy a falra került.
Ha alacsonyan van a tv miért nem rakod fel a falra magasabbra egy konzollal? -
Kroni1
veterán
válasz
djherby #10861 üzenetére
Az LG SN8Y-tól, a Q70R-től, sőt még a Q800 as samsungoktól is az ilyesztett el, hogy ezek gyakorlatilag sztereora lekonvertálják a többcsatornás hangot. Persze lehet, hogy szinte semmit nem vesz el az élményből, az Atmos teljesítményüket viszont elfogadhatónak mondják, de pl. ezt írják ezeknél a tipusoknál, ami kicsit elbizonytalanított:
"The LG SN8YG's surround performance is poor. It downmixes surround content into stereo in order to play it"
Szóval nem tudom, érdemes lenne őket valódi filmjelenetekkel kipróbálni. A Sony-nak van egy HT-Z9F tipusa, esetleg ennek a tesztjét még hasonlítsd össze a kiszemeltjeiddel. Ez ugyan kicsit drágább, de volt nemrég 208e MM-ban akciósan asszem, ott 10 havi kamatmentes részletre havi 21ezerért nem lenne rossz vétel ha megint leakciózzák..
-
djherby
tag
válasz
Kroni1 #10859 üzenetére
Örülök, hogy te is "agyalsz" rajta. Én amire ma jutottam, két befutó: LG SN8Y v, Samu HW-Q70R. Egyelőre. 150 körül van a lélektani határ, ettől feljebb már nem is akarok menni. Az lenne még a legjobb, ha ezeket meg is tudnám hallgatni. Lehet bele is szeretnék valamelyikbe
Köszi, a linkeket megnézem. A What hifit ismerem, ma is voltam ott.
-
Kroni1
veterán
válasz
djherby #10852 üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok. Vettem egy új philips tévét, de a hangja gyenge, van netflixem ami kiirja h a tv tudja a dolby atmost, de kéne alá hangrendszer is. Így elkezdett érdekelni a téma, mert a tizen-húsz éves hangrendszerem nemhogy nem naprakész hanem egyenesen kb. kuka. Viszont helyhiány miatt nálam is sb lesz, nulláról epítkezve erősítővel nem lennék meg 400e alatt, annyiért meg már egész jó Soundbar rendszerek is vannak.
Javaslom hogy olvass rtings.com cikkeket soundbar témában, ha az angol nem gond. Vannak tematikus cikkek legjobb soundbar atmoshoz, subwooferrel, zenére, filmre, stb.. Komoly tipus teszteket találsz, lehet mazsolázni. Ja és whathifi.com tesztek is jók, de találkoztam olyannal hogy egyiket kicsit jobban lehúzzák ők másikat kevésbé, rtings szerintem tudományosabb, kevésbé szubjektív.
Nekem hátsó sugárzók nem annyira férnek el fixen, ezért a következő tipusok vannak a látókörömben:
1. A JBL bar 9.1 rendszer az elsőszamú befutó nálam aminek leszedhető a főegységről a két surroundja, amolyan hybrid megoldás.
2. Második amit mindehol dicsérnek a samsung hw Q900A illetve ha surround is kell akkor Q950A.
3. LG-nek is dicsérik az SN10YG tipusát, talán ez a 3. esélyes nálam.
De olvass utána a saját igényeid szerint, én olyat akarok aki chromecast és bt streaminget is tud, de a mélynyomó mérettől kezdve sokminden befolyásolhat h nálad mi lesz a megfelelő. -
Helmoras
őstag
Nekem samsung q60t van swa 8500 satelittel, szivesen cserelek ha gondolod, de a tied tobbet tud, és árban sem egy kategória, gari van még rá?
Szerintem ha van ra gari akkor 200+60-70 korul lehet az erteke. De én nem cserélném Samura, Samu a Tv-d esetleg azért szeretnéd?
Nekem Lg tv megy a samu soundbarral tök jól elvannak ;)
-
törölt tag
Sziasztok.
Samsung HW-Q950T vásárlása előtt állok és az érdekelne hogy a soundbart lehet e konzollal a tévé fölé helyezni?
A tv álvány alacsonyabban van mint az ágyunk. A tv képe még határ eset esetleg tudok új lábakkal emelni rajta 10 cm t de a soundbar így sem fog fülmagasságba kerülni a jobb hangzás végett. Így feltenném a falra. -
Bilux
veterán
Ha valaki segítene a beárazásban az is nagy segítség lenne
-
djherby
tag
Sziasztok, azt hiszem ez lesz az én topicom, ahol megnyugvást, tanácsot, és választ is kaphatok
Leírom miért kerültem ide. Imádom a filmeket. Ott kezdtem, hogy jött a többcsatornás hang, és nem volt beszédhang. Akkor kell egy erősítő. Használtan pipa, plusz hangfalak pipa. Majd jött a HD hang (True HD/DTS HD-MA). Erősítő csere pipa. Jött a 4K, erősítő nem tudja, erősítő csere pipa. Most ott tartok, hogy szeretem a minőségi tartalmat, ezért nem zavar a felirat. Az ilyen filmeknél tuti van HD hang, v. egyéb. Amiket mostanában néztem egytől egyig Dolby Atmos. Utána nézetm mi a túró ez. Hangszórók a plafonon, plusz min. 200 ezres erősítő.
Na mondtam: meg .....om! Itt a vége, nem folytatom. Amikor ráakadtam a soundbarra. Eddig is tudtam, hogy van, sokan a tv hang okosítására használják. Én nem vagyok "vájtfülű", nem tudok különbséget tenni a 20 ezeres RCA kábel között. Szóval, ami tetszene, valódi hátsó hangszórókkal megáldott Soundbar. Tudom az LG-nek, Samsung-nak, és a Sony-nak vannak ilyen megoldásai. Érdekelne kinek milyen tapasztalata van hasonlókkal, és főleg Atmos témakörben. Köszi -
ForgacsB
csendes tag
Szervusztok, segítséget kérnék. Egy lg 49uh7707V-za tv mellé keresek sb-t. Ahogy olvastam számomra egy 3.1 rendszer lenne az igazi. Egy 25 nm szobába lenne, a kanapé a falnak van tolva, így nem igazán tudnám megfelelően elhelyezni a két háttér sugárzónak, így az 5.1 kilőve. Olyan max 200.000 ft lenne a keret, ha olcsóbban kijön az se baj. Néztem a Klipsch 600-t, valamint a Samsung HW-Q70R 3.1
Viszont ma olvastam egy cikket [link] ahol az EISA díjat audió Hifi best buy soundbar kategóriába a TCL TS8132 [link] nyert. Ahogy néztem elég sok hangszóró van benne, plusz ugye a SUB. Kiváncsi lennék a hangzására, véleménye van valakinek erről a tipusról? Illetve Ti ha a költség hatékonyságot nézzük, illetve azért a hangzás is fontos melyiket választanátok? Amúgy a TCL jelenleg alza-nál 131.000 Ft-ért el lehet hozni, két év garanciával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest