Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Természetesen nem. Az említett panára írtam (pontos típust nem tudok). Samuban van az úgynevezett adaptív mód (varázslás), ami tényleg kiemeli a beszédet és nem fog üvölteni az effekt, vagyis viszonylag kiegyensúlyozott lesz az összkép/hang.
#8898:
200-250 környékén Én nem tudok olyan eszközt, ami kalibrál, de persze lehet létezik (igaz azt gondolnám, hogy ez a fél mill és felette levő kategória). Atmos-tól óriási csodát azért ne várj. Egy csillár nem fogja befolyásolni. Ezek az SB részben levő magassági hangszórók inkább arra hivatottak, hogy vertikálisan is kicsit kiszélesítik a hangképet és néha-néha (tényleg néha) ad olyasmi érzést mintha tényleg felülről érkezett volna a hang (HW-Q90R-t használok, aminek még a szatellit hangfalaiban is van magassági sugárzó és még így sem mozi, de bőven arcra mosolyt csaló az összhang )
Samu és abból is inkább a 19-es palettát ismerem, de 200-250 környékén volt kapható a Q80R (atmos képes). Ilyesmit tudnék javasolni, mert ezek kiegészíthetőek hátsó szatellit SWA8500S vagy SWA9000S hangfalakkal (csak így fogsz valós térhangzást kapni). Igaz továbbra is ezt tudom ajánlani (tudom outlet stb) [link] (ez gyak egy HW-Q90R) de persze ez neked most nem aktuális vagy a JBL BAR 9.1 ami kb megfelelhet az árképzésednek[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
Még egy kérdésem lenne, amire csak most döbbentem rá.
Lassan kész a felújított nappalink, ahova jövőre szeretnék majd egy komolyabb soundbart. (Itt már 200-2500k lenne a keret). Viszont most döbbentem rá, hogy a plafonon pont a kanapé előtt/fölött lesz egy csillár. Ez hogy befolyásolja a Dolby Atmos élményt? Gondolom jótékonyan nem fog rá hatni, de rontani fog rajta? A plafonról kb 30cm fog lelógni. Mindenképpen olyan eszközt szeretnék majd vásárolni, ami tudja magát kalibrálni a szobához. -
Gino20
őstag
Picit a keret felett van, de ha belefér vagy Yamaha Yas-207-et vagy Samsung HW-Q60R-t vennék. A 20-30 ezres felár esetén egy valószínűleg jelentősen jobb élményt nyújtanak, mint a 70-80 ezres kategória. Pl após ~70 ezres panája botrány. Összeségében is durván elmarad a q60r-től (ilyenem volt), de pl a fő alap funkcióra szerintem használhatatlan, vagyis mezei TV-zésre (ha a beszéd jól érthető, az effektől megsüketül az ember és nem találtam olyan beállítási módot, ahol ez javulna)
LG-t én val elengedném -
Bamakko
újonc
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem, remélem tudtok segíteni!
Philips50PUS7304/Sony HT-SF150 majdnem dátumra pontosan klapp működött a két rendszer, két nappal ezelőttig. Egyik bekapcsolás után már nem indult el a hangprojektor a TV-el. Végig "dugdostam" az össze ARC-os HDMI csatlakozást, semmi reakció. Átvittem a szomszédhoz, neki Panasonic TV-je van, régebbi mint az enyém, egy ARC-os bemenettel, nála rögtön működött a hangprojektor. Otthon reseteltem a hangprojektort, de továbbra is semmi változás.
Van valami megoldásotok erre? A TV-t is resetelnem kellene?!
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Párom szüleihez keresek 2.1 es soundbart maximum 80.000 forintig, de inkább egy BestBuy vétel lenne érdekes. Egy 2019 es LG TV (SM8200) beépített hangszóróit váltanánk le vele.
A szoba egy 5x4m es szoba ahol az 5m es falon van a tévé és alatta lenne a soundbar, viszont mivel ezen a falon egy teli falas bútor van, így a mély már csak az egyik 4m es falnál férne el. (Fontos lenne hogy a 2 eszköz vezeték nélkül tudjon kommunikálni).
Van értelme egy ilyen szobába soundbarnak? Mi lehet most jó vétel? Főleg LG-t nézek mivel a tévé is az, hátha kevesebb nyűg lenne a használat közben.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz SZKEBE75 #8881 üzenetére
Anno az SWA-khoz ezt vettem és a csomagban volt hozzá olyan csavar, ami jó volt a hangfalak rögzítéségez [link]
EasyLife (#8683)-nál Q90 szatellitek vannak és azoknak belső menetes felfogatásuk van, aminek mérete talán UK szabvány és azért szívás a rögzítés. Az SWA-ban ,,nút" van, amibe látni fogod melyik csavar kell / hogy kell rögzíteni a csomagban levő csavarral.[ Szerkesztve ]
-
Marcus047
csendes tag
Sziasztok, Samu hw q80r hez csak az swa8500s surround hangszórókat lehet kapcsolni, vagy működik az swa 9000s el i
-
lgy007
csendes tag
Sziasztok,
Ha valaki médialejátszó hiányában tv-be dugott külső merevlemezről játszik le full hd/uhd filmeket, van értelme DTS X/Atmos képes soundbarnak+hátsó hangfalaknak? Van ilyenkor rendes surround hatás? Egyáltalán milyen hangsávot játszik ilyenkor az SB? Amit a tv olvasni tud, vagy, amit az SB elbír, esetleg csak lebutított stereot? A tv ezeket tudja: DTS (Core,LBR, D_MA,HD_HRA), Dolby Digital Plus, Dolby Digital, G.711(A-Law,μ-Law), AAC, MP3, HE-AAC WMA, LPCM ADPCM (IMA,,MS). -
Piftuka
veterán
válasz CharlieDrop #8827 üzenetére
Egyetértek. Nálam egyébként hely van az elhelyezésére, de természetesen én sem bánnám, ha létezne olyan kompakt megoldás, ami ezt kiváltaná. A "szellősebb" tér, és a letisztultabb látvány mindig előny.
Csak amikor elkezdtem a soundbar kategóriában nézlődni, nem tudtam, hogy ennyire kicsi, szinte nem létező a választék a ténylegesen vezeték nélküli megoldásokból. (Két típus a teljes piacon.)
És a fenti hozzászólásommal arra utaltam, hogy ha már végig kell húznom bármilyen kábelt akár ideiglenesen is a szobán, és árban is kb. ugyanott vagyok, akkor maradok a dedikált erősítő + hangfalszett megoldásnál.
Egyébként a surround hangszórókat annál a megoldásnál is csak filmnézés közben helyezném el a megfelelő pozícióban. Minden egyéb esetben a sztereo hangfalpár mellett lennének elhelyezve.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Értelek. Bár a mélnyomó éppen a linkelt szetthez nem szükséges. A teszt szerint is megfelelő mélyhang reprodukciót kínál.
(Ez persze relatív, és szubjektív. Sokan fejhallgatóban is csak azt nézik, hogy képes-e elegendő basszust produkálni, én viszont a lineáris hangzásvilágot kedvelem.)
Ami a soundbar-t illeti... Te a helyszűke miatt döntöttél egy vezetékes 5.1 soundbar megoldás mellett?
-
Gino20
őstag
Ha még mindig keresne itt valaki HW-Q80R-t, aprón van egy pár hónapos [link]
SZKEBE75: nincs mit
[ Szerkesztve ]
-
Akellla
tag
Sziasztok. Még 1 kérdésem lenne mielőtt vásárolok .A Q70 r -től érdemlegesen a 800 T többet tud -e hangminőségben,azt gondolom hogy amennyivel többért adják annyival nem ér többet,de ha érzékelhetően jobb a hangminősége,akkor talán nyelnék egyet és kifizetném a magasabb árat. Köszi a segítséget.
-
-
zzola
titán
Üdv!
Vásároltam egy LG SLY5-t. Optikai kábellel vagy HDMI-vel csatlakoztassam a TV-hez?
Melyiknek mi az előnye/hátránya?
Köszönöm -
SZKEBE75
senior tag
Q80-hoz háttérnek a SWA-9000S -t rendeljem?
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
pauliboy23
senior tag
válasz Lucifer6280 #8851 üzenetére
Esetleg Sony XF9000.
-
Marcus047
csendes tag
válasz Lucifer6280 #8855 üzenetére
Samu hwq60r euronicsben hallgattam meg,nem volt rossz. Mély is, magas is helyén volt, már amennyire egy áruházban le lehet venni 🤔 Sonynal,mintha nem lett volna mélynyomó kb....
-
Marcus047
csendes tag
Sonyban én is gondolkodtam egy időben,de bementem a Médiába, belehallgattam jónéhány dologba telefonnal és ez a Sony nagyon gáz volt. Nekem abszolút nem tetszett. Persze voltak ott 200+ e soundbarok is,de ez lefelé lógott ki nagyon. JBL ről nincs tapasztalatom.
-
Lucifer6280
aktív tag
Én is a legtöbb helyen azt, olvasom meg a tesztekből is az jött, le hogy ezért az arért nem érzed tőle átbaszva magad. De őszintén szólva ez a 2-ből semmi engem kicsit eltántorított attól, hogy rendeljek egyet így látatlanba.
Esetleg a másik 2-ről mi a vélményed?
Vagy még szóba jöhet ez: SAMSUNG HW-Q60R
Előre is köszönöm!Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
veterán
válasz Lucifer6280 #8853 üzenetére
Nálam 20nm-en felig sincs feltekerve a mély,de így is komolyat szól.Este már nem merem hangosabban hallgatni...
Ezért szar a kiállítottat hallgatni,közel sem fog úgy szólni mint otthon.
Az enyém megjárt egy legénybúcsút is,minden maxra tekerve 2 napig,de recsegés semmi nem volt,szólt tisztességgel. -
Lucifer6280
aktív tag
Próbálkoztam mindenféle beállítással, már amennyit engedett a technika, de valahogy normális mélyet nem sikerült kiszednem belőle egyik esetben se. Sőt az Euronicsos-ba már recsegett a mély. (lehet gyári hibás volt vagy egyszerűen már a kiállított darabot kinyírták)
MM-es egy fokkal normálisabban szólt, de köszönő viszonyba se éreztem a másik 2-höz képest.Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
veterán
Yamahánál be kell kapcsolni a surroundot és a clear voice-t,a bass extension-t meg ki.
Nálam így szól a legszebben. -
Lucifer6280
aktív tag
Sziasztok!
2 Soundbar között vacilálok, ebben kérném segítségetek, hogy melyiket lenne érdemes megvenni.
Jöhetnek érvek, ellenérvek. Esetleg alternatívák is.
Keret kb 120K.
Yamaha Yas-207Bl-t próbáltam már 2x de lehet én vagyok ennyire balszerencsés, de mind 2 esetben írtózatosan pocsék hangzása volt.Erről a 2-ről lenne szó.:
1, JBL BAR 2.1 Deep Bass
2, Sony HT-RT4
Előre is köszönöm a segítséget!Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
cotag
senior tag
JBL bar 5.1
Pár éve használom, de ma áramkimaradás után nem tudom bekapcsolni sehogy. Távirányítója sem, és a tv sem kelti életre
Ötlet? [link] -
Akellla
tag
Sziasztok . Azt szeretném kérdezni tőletek hogy Samu hwq 60 r vagy 70 r éri e meg jobban,van e hangzásban érdemleges különbség reális e a 70 -es felára.Egyiket megveszem,bár a 80 ast szerettem volna,azt sokat dicsértétek itt az oldalon,de már kifutott sajnos. Köszönöm a segítséget. ÜDV.
-
Gino20
őstag
válasz aerosmith #8844 üzenetére
óóóó jaj, most aztán...... . Q90-en eddig is megvoltam EARC nélkül és az update óta sem változott semmi és az év elején vásárolt 19-es samu TV-t, ha nem megy tönkre val hosszú évekig nem is fogom cserélni.
Netflixen csak sorozatot nézek és nem tudom melyik az amelyik 7.1.4 csatornás. Óóh most nézem egyik sem , így talán nem is hype-olnám annyira ezt az EARC-t. Ha meg 4K 7.1 atmos fájlt nézek, arra ott a médialejátszó.
100 szónak is 1 a vége. Szerintem nagyon jó opció ~260-ért és gondoltam megosztom, hátha más is vásárlás előtt állva így gondolja. -
scabi78
senior tag
JBL Cinema SB250 használt vagy LG SL5Y új (apro)? Külsőleg az LG soundbar-ja jobban tetszik...
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Luissimo
veterán
Aki megvette a Yamahát az töltse le a playről a Yamaha Home Theater Controller alkalmazást, nagyszerű telefonos távirányitó (kivéve ha nem bluetoothről kívánsz rajta zenét hallgatni )
Ebben pl látszik hogy mekkora a hangerőszint és mekkora a subwoofer szint, ami éppen be van állitva a maximumhoz képest. -
Gino20
őstag
Ment mostanában a diskurzus, hogy de jó lenne Q80R stb. Ez esetleg egy nagyon jó opció lehet [N950]. Gyakorlatilag ez egy Q90R csak nem 19-es hanem 18-as modell. Volt N850-em és szerintem jobban volt ,,optimalizálva" és szebben szólt, mint a Q90R-em.
-
Luissimo
veterán
válasz Hzsolt11 #8840 üzenetére
Bocsi, nemoda, hanem Hzsoltnak ment aválasz, szkjuzmi
Kösd össze optikával én azzal csináltam.
És a HDMI ARC csatlakozóját a barnak összekötöttem egy HDMI kábelel a TV ARC HDMIvel.
És engedélyeztem a tvn a CEC funkciokat.
Ki be kapcsolja a tv távirányitoja, hangerőt is szabályozza.
A többi extra funkciohoz kell a saját távja csak néha.[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz Luissimo #8836 üzenetére
Használd örömmel.
Egy apró hülyeséggel találkoztam csak vele kapcsolatban.
Néha,ritkán ha a tv kapcsolja be nem kapcsol be a rúddal együtt a láda,csak a rúd szól.Akkor kikapcs,aztán bekapcs és jó lesz.
Ezt csak azért írom le neked,hogy ne aggódj ha esetleg nálad is előfordulna,nem romlott el a sub. -
Luissimo
veterán
Ok.
Köszi.
Leküzdve.
Kicsit kérette magát, de aztán rájött ,hogy ki az erősebbIsteni szerkezet ezért az árért, nemistudom hogyan tudtam elviselni eddig ennek az LG-nek a hangját, ami azért nem tartozott a kimondottan rosszhangú tévék közé😃
Szeptembertöl ugyis ujra jön a home office, igy már kibirhatóbb lesz.
Nemkicsit, nagyon.
Hallgattam tegnap ennél jóval drágább kategóriából valót, de egyik sem győzött meg.
Valóban nem is volt sok érvetek amivel lebeszéltetek volna róla, köszönöm Nektek is. -
Luissimo
veterán
Szia vettem tegnap egy yamaha 207-est vegre.
Nem volt sok idom tegnap, de izgatott a dolog, amikor hazahoztam problni akartam, eloszor telefonnal, hogy minden okè--e, mielott tevere kotom, de a melynyomot keptelen vagyok parositani.
Akarmit csinalok, csak a hatso standby ledje vilagit.hiaba nyomom a pairing gombot.
Odavissza elovastam a hasznalati utasitast, de semmi
Biztosan envagyok a bena de roviden, van valami trukk vagy nemjo sorrendben csinalok valamit.
Tudnal segiteni?Koszi
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni
Adott egy Sony HT-CT290 hangprojektor, és egy Sony tv vel lett HDMI kábellel összekőtve.
De nem tudom ki/be se hang le/fel szabályozni a tv távirányítóval
Tudnátok esetleg mondani valamit hogy hol és mit kellene beállítani még a tv-n hogy jó legyen?
Válaszokat előre is köszönöm szépen -
scabi78
senior tag
Srácok, azt olvastam, hogy a soundbar mélynyomója nem csatlakoztatható egy olyan tévéhez ami nem bluetooth-os. Azt hittem a mélynyomó a hangprojektorhoz kapcsolódik és nem a tévéhez. Világosítsatok fel pls, köszi
Tiszta Windows, rendes ház!
-
powerwade
senior tag
Sziasztok, tanacsra van szuksegem. Tudtok olyan hangprojektort ajanlani ami:
- 2.0
- 30-35e ft
- (van analog inputja) VAGY (hdmi de nem 80-90 cm hosszu maga az eszkoz)Jelenleg egy JBL Studio 2.0 hasznalok, de az 'koltozik' a dolgozoszobaba (akcioba vettem 35e korul, de a mostani ara elegge kiesik a tervezett keretbol) es a helyere a Samsung TV-m ala akarok valamit, de a TV meg analogot tud, szoval vagy marad a TV alatt a JBL de akkor a dolgozoba kell egy ROVID 60cm koruli, 2.0, HDMIs
Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Akellla
tag
Üdv ! Lg soundbarokról van v.kinek tapasztalata ? Most h. elfogytak a Samuk lehet ez alternativa ? Köszi.
-
user01
aktív tag
Két éve vettem egyet akciósan, de 3 nap után visszavittem. Mellette volt egy sony 2.1-em.
Ugyanazokat a zenéket hallgatva a Focal-on alig volt magas hang, a cintányért szinte nem is hallottam. A méllyel nem volt problémám, de a harmadannyiba került sony sokkal szebben szólt.
Ráadásul nagyon kényelmetlen használni. A kijelzőből nappal semmi sem látszik, állandóan oda kellett menni hozzá. A távirányító primitív. A bluetooth csak külön adapterrel működik.Nekem nagyon hiányzott a vezetékes HM-oz hasonló térhangzás, amit sajnos semmilyen 2.1 nem tud megadni. Végül vettem egy Sony HT-ZF9-et a hozzá való hátsó hangfalakkal (SA-Z9R), amikkel tökéletesen elégedett vagyok.
-
Thom!
veterán
Focal Dimension vélemény?
-
zzola
titán
Üdvözlettel!
75k-ig bezárólag tudnátok ajánlani egy 2.1-es hangrendszert?
HDMI-n keresztül szeretném a hangot bevezetni.
Köszönöm -
Marko_
tag
válasz Piftuka #8816 üzenetére
A mélynyomót és kábeleket hm szetthez írtam, azoknak az ára még hozzá jön az általad linkelt szetthez, így már nem ugyanannyiba kerül, mint mondjuk a JBL bar 9.1.
A mélynyomó véleményem szerint elengedhetetlen része egy házimozinak.
Ha a tápellátás nem megoldható, akkor tényleg nem sok lehetőséged maradt soundbar tekintetében.
Samsung hw-q90r-em van amúgy. -
Piftuka
veterán
válasz Zizi123 #8815 üzenetére
Az tényleg jó volna!
Mondjuk ahol én lakom, ott még csak bemutató terem sincsen. Egyetlen vállalkozás sem, amelyik ezzel foglalkozna.
Van egy elég régi, '90-es évek eleje óta üzemeltetett "Hi-Fi/High End/Stúdió" szaküzlet, de tudod... az a tipikus "semmi nincsen készleten, de meg tudjuk rendelni" alapon üzemeltetve.
Bár szerintem Budapesten sem találni olyan bemutató termet, ahol egyáltalán Soundbar megoldások (bármilyen) ki lenne állítva, hogy ott helyben, egymás mellett/után össze tudd hasonlítani az adott árkategória jellemző hagyományos házimozi szettekkel...
-
Piftuka
veterán
"Azért ahhoz az elég alap szetthez (meg bármelyikhez) nem ártana még egy mélynyomó, meg kábelek."
A kábelek említését nem értem, hiszen éppen arról írtam, hogy kábelekkel összekötött soundbar helyett egy hagyományos (evidens, hogy kábelekkel összekötött) hangrendszert választanék.
A mélynyomó pedig éppen ehhez a szetthez nem feltétlenül szükséges a teszt szerint...
De nem ez a lényeg, mert más hasonló szett is lehetne helyette. Hanem az azonos ár, a mindenképpen szükséges (avagy elkerülhetetlen) kábelezés; és akkor bizony az adott árért nyújtott jobb hang.
Azon aztán kár összeveszni, hogy ki melyiket preferálja, vagy el tudja-e fogadni a hátsó hangszórók kábelezését.
Én személy szerint nem. Most egy hagyományos 5.1 szettem van (csak Dolby Digital képes), de annak sem "fixre" üzemeltem be a hátsó hangszóróit.
Amikor DVD, vagy BD filmet nézek (és én a hangrendszert csak és kizárólag akkor használom), akkor a hátsó hangszórókat elhelyezem a megfelelő pozícióban. Filmnézés után viszont fogom őket (az 5 méteres kábeleikkel együtt), és visszateszem a tévé mellé.
Mivel muszáj DTS hangszabványt támogató rendszerre továbblépnem, és nagyon jó véleményeket olvastam a Polk Audio, a JBL és a Klipsch említett valódi 5.1 soundbar megoldásairól.
A teszt kifejtette, hogy ezek felérnek teljesítményben és hangminőségben egy "átlagos" komplett szettel. Tehát adta magát, hogy ilyenre cserélem le a jelenlegit.Ám sajnos csak a JBL Bar rendelkezik aksis hátsó hangszórókkal. Ami leszűkíti a lehetőséget.
Mivel a szobát nem csak házimozira használom, ezért a surround hangfalkábelezés keresztül a szobán nem opció.
Ahhoz pedig nincsen elegendő konnektor, hogy egy "Polk Audio MagniFI Max SR" jellegű, "csak tápkábelt igénylő" hátsó hangfalas megoldást elhelyezzek.
(És gondolom érthető, hogy fentiek miatt az sem opció, hogy "sebaj, majd a tévétől áthúzok a szobán oda két hosszabbítót, hogy áram alá helyezhessem a két surround hangszórót." Állandóan elbotlanék a hosszabbító kábeleiben, és még ronda is volna... )
"vagy valaki kompakt eszközt szeretne és kisebb elvárásokkal rendelkezik."
Én nem rendelkezem kisebb elvárásokkal. A pénzemért a lehető legjobb hangminőséget szeretném kapni. Preferáltan kompakt, kábelmentes surround hangszórókkal szerelt megoldást.
Ha mégis úgy döntök, hogy nem a "JBL Bar 5.1/9.1" lesz a befutó, akkor viszont maradok a hagyományos házimozi szett vonalon. Mert - ahogyan fentebb említettem - ha már "kanócoznom" kell a hangfalakat, akkor adott pénzért az jobb hangzást eredményez.
Elfér az is. Nyilván jobb volna a minél kisebb, de ha nem megoldható, hát marad ez.
A valódi 5.1 hangzásra, 4K és 3D jelátengedésre, és DTS hang támogatásra mindenképpen szükségem van.
BTW... Te milyen hangrendszert használsz?
-
Marko_
tag
válasz Piftuka #8813 üzenetére
Azért ahhoz az elég alap szetthez (meg bármelyikhez) nem ártana még egy mélynyomó, meg kábelek.
Szerintem meg nem nagy áldozat, ha a surroundokat árammal kell ellátni, hülyét kapnék, ha még a hátsó hangszóróknál is az akksik töltöttségével kellene törődnöm. Egyszer felszereltem őket, azóta hozzájuk sem nyúltam.
Soundbart szerintem akkor kell venni, ha a körülmények nem teszik lehetővé házimozi szett használatát, vagy valaki kompakt eszközt szeretne és kisebb elvárásokkal rendelkezik.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Érthetetlen, hogy miért nem pörgött rá a többi gyártó, erre a megoldásra!"
Számomra is az. Ugyanis éppen ennél az eszköznél nem tudom elfogadni a "kanócozást", ami a surround hangszórók beüzemelését illeti.
Az ember elsősorban helytakarékosság céljából választ soundbart. Az "oda-vissza" lecsatlakoztatható, akkumulátoros hátsó hangszórók kiváló lehetőséget adnak a valódi 5.1 hangzás megteremtéséhez a kompakt méretben is.
Ha viszont konnektorba kell őket csatlakoztatni, és még esetleg hangfalkábel is szükséges hozzájuk, akkor az egyeszerűség, és a "kompakt" kivitel a szó klasszikus értelmében meg is szűnik.
És akkor már inkább vásárolok a JBL Bar 9.1 árából egy ilyen kaliberű szettet.
Hangzásban ehhez azért már semmilyen soundbar nem ér fel.
(Egyébként többen éppen az aksi üzemidejét tartják a megoldás gyenge pontjának, no de legyünk őszinték... cserélhető aksival gyártani egy ilyen eszközt manapság nem egy nagy "rocket science"... )
-
Gino20
őstag
válasz sutyesz96 #8795 üzenetére
Kicsit a felső kereted felett van, de pár hónapos, garis és bőven a bolti ár alatt van [JBL BAR 2.1]
Én nem vagyok JBL párti, de ez most adott ársávban best buy-nak tűnik. HW-T420-tól valószínűleg klasszisokkal jobb (már csak a bolti árképzés alapján is ~110k vs ~40k)U.I.: de akár ez jó opció lehet [HW-R550] ha nem ragaszkodsz a neked átnyújtott MM-es, Alza-s,........ számlához
[ Szerkesztve ]
-
Roben
csendes tag
válasz Piftuka #8801 üzenetére
Köszönöm a választ! Érthetetlen, hogy miért nem pörgött rá a többi gyártó, erre a megoldásra! Közben megvettem a Bar 5.1-et. Elég komoly a teljesítménye, viszont nem találok eq lehetőséget rajta, csak beállított sémákat, illetve a mélyet lehet külön állítani! Az Lg sh7-es szerintem szebben szólt, persze nem ilyen teljesítménnyel!
-
Marcus047
csendes tag
válasz sutyesz96 #8805 üzenetére
Se hwq80r se hwq90r nem kapható már, ha lehetne, akkor is max 230-240e a keret részemről, de az már eléggé max, szal a 90es biztosan kilove. Valszeg hwq70r lesz a két hátsó hangszóróval, panelban az is jól fog szólni, max a Dolby atmos nem lesz meggyőző 😕 Ahogy olvastam tán itt,a tvkel is ezt csinálta Samu, tavalyi széria jobb volt. Ez a Q symphony meg inkább reklám fogás, hogy elmondhassák,valamit idén is ujitottak.
JBL nálam kilove, pár hónapja vettem egy q82r Samu TVt, ahhoz vennék hazimozit, mindenképpen hwq Samu lenne, pl ezt az adaptiv hangot kipróbálnám,az nem lehet rossz 🤔
Egy másik soundbar tesztben olvastam, hogy ami a Dolby atmos t adja a két felső hangszóró (ha oldalsó nincs) lejatszando filmtől függ, volt olyan,ahol egész jól kijött. Persze kellenének azok a szélső hangszórók, dehát nem kapni sehol Hwq80r T 😕 nem is értem.
Nem volt olimpia,we foci eb,samuek kevesebb tv fogyott,egy gyengébb szériával behozzák a zset....aki venni akar,és nincs más, úgyis megveszi az idei xarokat.
-
Zizi123
senior tag
válasz Marcus047 #8803 üzenetére
Vagy a Q900T az utodja, es akkor beleraktak meg 2 hangszorot.
Azert van 1 par dolog, amit nem ertek Pl:
1. A hatso Dolby Atmos hangszorok kinek pattogtatjak a plafonra a hangot? Akik otthon a nappaliban keson erkeztek a filmenezeshez, es csak az elsosorban kaptak helyet?2. Q-Symphony. Megveszem a HW-Q950T-t szereny 500eFt-ert. Ennek a front sugarzojaban a 20 hangszorobol 16. Tenyleg kell meg oda fizikailag az a +2 - 3 hangszoro, ami tenyleg csak azert van a TV-ben, hogy adjon egyaltalan hangot? Ettol lesz teljes a hangkep? Ne mar.....
Ahogy olvasom az a minimalis tapasztalati leirast, amit lehet az ujakrol talalni, szerintem a Samsung is azt csinalja, mint jopar masik ceg, hogy csinalt 1 nagyon jo szeriat (a tavalyit) a Harman Kardon mernokeivel, amik tenyleg jol sikerultek, es most megprobalja ezt meglovagolni, es hulyere keresni magat rajta. Persze, hogy meg hazon belul se kelljen penzt fizetni a HK mernokoknek igy azokat kihagytak belole, Igy az olcsobban vagy maximum ugyanannyiert eloallitott termeket sokkal dragabban el tudjak adni.
Ezt par evig siman el lehet jatszani, majd utana megint kell csinalni valami jo szeriat, es megint evekig nyugi van.
Valahonnan csak szerezni kell Q90r-tEsetleg JBL 9.1-rol van valakinek tapasztalata? Van ahol hangzasban verte a Q90r-t, amiben lemaradt az a kulonbozo ficsorok. pl beszedhang kiemeles. (ezt nem is vagom, mert mar a 3 ganaraciova lezelotti JBL-emben is volt, akkor ebben miert nincs)
[ Szerkesztve ]
-
Marcus047
csendes tag
válasz Zizi123 #8802 üzenetére
Azt,hogy a hw q800t elvileg a Hwq80r utóda, de tudásra lényegében inkább a hwq70r è. Eltűnt az oldalsó hangszóró, csak felső van, visszavettek a teljesitmenbyol stbstb. És mindezt 260+ e ért. Nagyjából ezt tudja 100e olcsóbban a hwq70r is, kivéve ezt a q symphonyt, hogy a tv hangszorojaval tökéletes szimbiozisba lép a soundbar. ha tévedek, kérlek javitsatok ki!
-
Piftuka
veterán
"A JBL Bar 5.1-el szemezgetek, mert tetszik az akksis vezeték nélküli megoldása! Érdeklődnék, hogy van e hasonló megoldás még a piacon, [..]"
Sajnos egyelőre a JBL az egyetlen, az említett típussal, ill. annak továbbfejlesztésével, a Bar 9.1 szettel!
Amely egyébként bizonyos szempontból visszafejlesztés, mert - érthetetlen módon - elhagyták róla a párbeszéd kiemelésének funkcióját, nincsen rajta EQ, és a mélysugárzó hangerejét is csak 5 lépésben lehet állítani.
Szóval, ha valódi 5.1-es, ténylegesen vezeték nélküli megoldást keresel, akkor jelenleg ennyi a kínálat.
Kiábrándító!
Pár hónapja én is éppen ebben a dilemmában vagyok. Fejleszteném a házimozi hangrendszeremet, mert a Dolby Digital hangszabvány már kevés több BD filmemhez, amelyeken csak DTS:HD MA hangsáv található.
Ráadásul a lakás átalakítás alatt, a tévé is más helyre fog kerülni, letisztultabb elsz a szoba belső elrendezése, a helytakarékos hangfalszett pedig nagyon nagy erény volna.
Szóval adná magát egy ilyen 5.1-es megoldás, de mind a "Bar 5.1"-nek, mind a "Bar 9.1"-nek van olyan aspektusa, ami nem szimpatikus.
Szóval hajlok az egyik megvásárálása felé, de még nem döntöttem."Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest