Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
norbert1998 #44298 üzenetére
Igazából kb bármelyik Sandisk extreme kártya elég lehet a gépedbe. A gépben az irási sebességet mindegyik maxolja majd.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
kovsol #44297 üzenetére
Szoktam üket törölni néhány fotózásonként, de mindig a kamerában, mert számitón törölve valami thumbnail fájlok fentmarradnka és az kiakasztja a kamera agyát.
Hm, a bika kártya azért akkor jól jön, amikor a gépre felrakom a fotókat. Azt tudom, hogy a régi PowerShotgéphez vett 2 GB kártya annyira lassú volt, hogy egy burst simán elvitt 2 perc álldogálást.
Sajna ahonnan vettem ott kb. nem is votl rendes méretű SD kártya
A linken szereplő kártya ára elég baráti, a tizszeresére számitottam
-
kovsol
titán
válasz
norbert1998 #44296 üzenetére
[link] én helyedben rendelnék ebből kettőt. elfogyott bocsi
Képeket amúgy hogy szoktad törölni? Számitógépen törlöd róla, majd visszarakod a gépbe?
Próbáld meg fényképezőgépen belül is formázni a kártyát. Amúgy én kártya hibára tippelnék. Adapterezéssel meg csak a gond szokott lenni.BTW az APSC gépek foglalata maximum 35MB/s -t tud. Talán az A6700 már többet, nem tudom, de a régiek ennyit. Szóval nem kell ide bika kártya.
[link] -
norbert1998
nagyúr
Sziasztok,
egyre többször találkozom olyannal, hogy kártya adatbázis hibával eltnik az utolsó kép, vagy esetlleg az utolsó 9sszes, amit bekapcsolás óta csinált a gép. Néha helyre tudja állitani, néha nem. Többszöri formázás után marginálisan javult a szitu, de nem igazán kedvelem ezt az állapotot. A vasárnapi Kakucsringes körözésem első etapja teljes egészében eltánt - és vele minden más is a kártyáróll, ami csak rajta volt, de azokat szerencsére már előre ellmentettem.
Namost, tegyük fel, hogy a kártya a lludas. Egyszerá a dolog, csere. Csakhogy ez egy 7 hónapos kártya, igaz, microSD, egy SD adapterben, és az első 4-5 hónapban abszolút hibátlan volt.
Esetleg játszhatok deepformattingot a PC-n vele, háttha segit.
Nade, ha ezt elengedjük. Van rá esély, hogy nem a kártya a rossz, hanem a gép maga a probléma forrása? Előfordulhat ilyen? Vgay mindenképp a kártya? Ha igen, honnan lehet nem csillagászati összegért legalább 64 gigás kártyát szerezni, ami eleve SD és nem trash? És nem kell egy percig a piros LED-et nézni egy pár fotóbóll álló JPG+RAW burst után?
Ez egy tök gyors kártya amúgy, szeretném is. Jó áron volt, 256 GB, 200 MB/s olvasás, 100 MB/s irási sebesség... És amúgy nem "fake" kapacitás, simán fvoltak olyan 80+ GB-os fotózásaim, ahol minden megmaradt hibátlanul.Számollgatva gyorsan, kb 290 GB irás ment eddig a kártyára.
-
Lac-coo
őstag
Voszont bárhogy is próbálkozom ,nem tudom közvetlenül gépre másoln ia képeket, nem látja a PC...
Van valam iprogram amit le kel ltöltenem , vagy mi a gond ? usb masstorage-ra van állítva ...
-
Lac-coo
őstag
Azért nekem ez így elsőre nagy varázslat, hogy így néz ki egy kép 12800 ISO-n, 100 % crop :
-
-
-
Lac-coo
őstag
válasz
kovsol #44278 üzenetére
Igen, tudom ... Csak győzze az ember kiválogatni melyik a megfelelő...
Meg ugye makett fotóimhoz kell majd valami manuális, nem makró, de jó közelpontos 35 mm környéki fix, focus stackhez...
Sajnos A7IV már értelmetlenül drága nekem ,így marad továbbra is a mauálfokusz léptetgetés ... -
Lac-coo
őstag
Határoztam a vázat, A7iii, radugoma töltött de semmi nem történik. Ennyire boomer nem lehetek
Valaki toltesjelzo lámpánál világítani kellene, de én nem látok semmit....
Usb c vel tölti.... fura nem tudtam tövig bedugni a microusb- et...
-
csacsi77
senior tag
Én használtam ilyet. Szerettem. De ennél még sokkal jobban szerettem azt, amelyiknél nem fa, hanem szilikon markolat volt. Sokkal jobb volt a fogása, tapadt az ujjaimra. A fa egy idő után, melegben már kicsit csúszkált. A fekete szilikon meg olyan volt, mintha mindig is ott lett volna a markolaton. Nagyon szerettem.
Lehet majd egyszer az A6700-ra is veszek egyet, -
kovsol
titán
Viltrox megint gurított egyet, csak most a prémium vonalon
Viltrox AF 35mm F1.2 LAB
De ugye van már Viltrox AF 135mm F1.8 LAB és Viltrox AF 16mm F1.8 -
motocoder
aktív tag
válasz
Lac-coo #44246 üzenetére
Sandisk 64GB SD Extreme Pro (SDXC Class 10 UHS-II U3) memóriakártya 3 499 Ft
Ez nem rossz ár szerintem és raktáron van. Személyes átvétel ingyenes. -
TCr
veterán
válasz
kovsol #44254 üzenetére
Nem teljesen értem az árképzést.
Keresgélés közben tisztul bennem, hogy egy markolatos L-bracket is elég lenne, de az is irracionális áron van.
-
TCr
veterán
Ha már témánál vagyunk, mint szóltok az Ulanzi famarkolatos keretéhez, amiket A6300-hoz is árulnak?
Nagy kezűek (vékony, hosszú ujjak) számára kényelmesebb lehet vele a gép használata (fotózás)? -
-
Lac-coo
őstag
Most hirtelen nem tudok normalis kartyat venni jó aron, nincs raktaro , egyelore marad a regi , amit kiveszek tükrösből, próbálgatni teljesen jo lesz....
Smallrigre nincs tippelek... ? Portré fogantyut nem igazán akarok.... -
gyapo11
őstag
válasz
nfsu17 #44207 üzenetére
Nagyon igaz. Nem tudom mennyivel könnyebb megérteni a gyújtópont halmozást mint a focus stackinget. 200-300 szóval már jól meg lehet érteni egy menüt, és egyáltalán nem kell megtanulni a magyar megfelelőjét vagy körülírását, egyszerűen hozzákapcsolódik a szóhoz a jelentése.
-
-
kovsol
titán
válasz
Lac-coo #44238 üzenetére
Előszőr oda irja igen, viszont nem mind1, hogy 1+ percig malmozol, vagy mondjuk csak 30 sec mire teljesen kiürül. Miközben irja a kártyára az adatokat több funkció is le van tiltva.
Fotózni tudsz folyamatosan, nem számit. Viszont ugye ha feltelt a buffer, akkor utána csak azzal a sebességgel tudsz fotózni max ahogy irja kifelé. Akkor lehet már csak ilyen 1kép/sec lesz ugye egy lassabb kártyával. -
Lac-coo
őstag
De maga a sorozat az először a cache - be íródik, nem, ott még adott sebesség van.. legfeljebb sz lassít, hogyha megtellik a cache akkor hosszabb idő még felszabadul mire kiirja kártyára... Vagy rosszul gondolom?
-
Lac-coo
őstag
Koszi, !!!
Amit keresek még így elso korben, valami smallrig, de nekem csak kisujjnak kellene hely, lent. Viszont csak ilyen "L" alakuakat talalok ami nekem nem tetszik... Letezik olyan ami csak alul növeli a meretet ?
-
kovsol
titán
válasz
Lac-coo #44228 üzenetére
Én sokat lőttem sorozatott vele, az első slotra írtam RAW, másodikba JPEG akkor gyors volt.
Első slotba egy UHS-II kártyát vegyél aminek az irása 150MB/s -t eléri, a másodikba meg mehet egy sima UHS-I kártya, de abból egy gyorsabb fajta. Ha te is igy akarod.Ha úgy szeretnéd csinálni, hogy két kártyán szinkronba írsz backupolva akkor viszont a második slot sebessége fog limitálni, mert megvárja mig kiírja arra is, hiába végez előbb az első sloton, igy bőven elég mind a kettőbe egy UHS-I kártya.
Ha csak egy slotot használsz, akkor egy UHS-II kártya első slotba.
Itt egy teszt: [link]
Jellemzően a sandisk extreme pro kártyák nagyon jól működnek a sony vázakban. -
motocoder
aktív tag
válasz
qnadam #44231 üzenetére
Az föl sem tűnt, hogy nem V3-as a kártya. Itt van egy lista a neked való kártyákról: A legjobb Sony A7III memóriakártyák
-
motocoder
aktív tag
válasz
Lac-coo #44226 üzenetére
Van online is olcsóbban ami jó lehet: SanDisk Ultra SDXC 64 GB
-
válasz
Lac-coo #44226 üzenetére
ha onnan kell, akkor pl ez a kingston, ezzel mindent meg lehet csinálni, amit az a7iii tud, legfeljebb a raw sorozat nem lesz veszedelmesen gyors.
bár azt nem írtad, melyik boltjukba mész, meg kell kérdezni, hogy a bp-i boltba mennyi idő alatt jut el. -
Lac-coo
őstag
Tudtok ajanlani valami jo es olcso memoriakartyát A7III - ba, amator celokra..... ? Ma holnap megyek Fotoplusba , jo lenne az ottani valasztekbol..
Koszi !
-
Sordoran
addikt
válasz
oio1i10o #44222 üzenetére
Nem a pénzem féltem, annál a webshopnál is visszakaptam, ezért írtam hogy időt buktam. És itt is, nem akarok hetekig várni rá, hogy a végén derüljön ki, mégse kapom meg.
motocoder: Érdekes, bár azért több kommentelő bevédte a terméket és a márkát, és felvetették, hogy kamu terméket kaphattak akiknek probléma volt vele. Mindenesetre azért óvatosságra intő jel, de más reddit posztoknál pont hogy ajánlják FZ100 töltéséhez, és senki nem írt negatívat róla. (lehet az NP2 széria probléma mentes)
ui.: Azért ha a szóban forgó problémás terméket megnézzük ott, az egy 200W-os szörnyeteg, ott azért nem lehetetlen, hogy kis hiba nagy bajt okozzon.
-
Sordoran
addikt
válasz
kovsol #44219 üzenetére
Amit én nézek még az a NP2GO, 10.000 mAh-s power bank is egyben, zárható és elvileg mobilon lehet nézni a töltés állapotát közben. Szinte túl szép hogy igaz legyen, de ez is pofás.
Mondjuk nem tudom merjek-e rendelni innen, nemrég már egy kamu webshoppal megütöttem bokám, igaz csak időt vesztettem vele végül. -
-
Sordoran
addikt
NP-FZ100 akksihoz tudnátok ajánlani töltőt, ki mit használ ami bevált? Megjött az A6700, és ehhez kell most vennem külön második akksit még, valamint egy töltő is kéne, de eredeti Sony töltő horror áron van. Még az A6400-hez a második NP-FW50-t sikerült jó áron csomagban vennem eredeti töltővel, de ilyet nem látok az FZ100 esetén.
-
nfsu17
veterán
Ha adhatok egy tanácsot, NE magyar menüvel használd a gépet.
Tudom, hogy kezdőknek ez így nehéz lesz, de akkor inkább valami szótárral a kezedben haladj végig az egyes menüpontokon.
Hogy miért írom ezt.
Mert én is magyarul kezdtem el használni, viszont amikor valamit akartam keresni a neten (pl youtube-on videót), hogy melyik funkció mit takar, mire állítsam, mi célt szolgál...na akkor a magyar menüvel bajban voltam, mert ugye minden videó angol és a menük is angolul vannak és én meg azt se tudtam melyik magyar menüben van az az angol kifejezés (na jó, ha nagyon akartam volna ment volna, de ahogy írod, nem minden gép menüje egyforma, és egzakt pont ugyan oda esik)
Egy szó mint száz, később, amikor már jobban beleásod magad a dologba, de még mindig valami nem tiszta, sokkal egyszerűbb lesz rákeresni neten/YT-on.
"sony silent shutter"
"sony DRO"
stb.
Vagy próbáld fordított helyzetbe képzelni magad (amiben vagy tulajdonképpen).
Mennyivel egyszerűbb lenne megtanulnod a géped, ha angolul használnád, hisz millió videó segít benne....ámbátor magyarul...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óvodások homokozója
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p