Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
Dißnäëß #45335 üzenetére
Aztaku... Hát ilyen kielégítő válaszra nem számítottam, köszönöm szépen!
A6300, menni fog az Eye AF.
AWB helyett gondolom vmi fix, a körülményeknek megfelelően?
Világításom még nincs, de tegnap megjött a derítőlapom, klasszik arany-ezüst. Meglátom mit tudok vele.
De igyekszünk nem elkomolykodni.Ma Margit sziget lesz, holnap meg a vár környéke.
Modellkedés terén tapasztalatlan, de fiatal és szép leányzó, nekem is firsttime, szóval ha kijön pár db jó kép, már mindketten boldogok leszünk. -
Dißnäëß
nagyúr
AF-C+tracking, de minimum valami Eye AF (AF-C-ben), nem tudom, milyen vázad van.
Óriási segítség, hogy fókuszálás és exponálás között nem moccansz ki "billegés" miatt a fókuszsíkból. Cserébe jó a két akksi, ha nagyon darálszDe amúgy ne darálj. Ügyelj hajra, arra háklisak
és a szokásos dolgokra: has, bőr gyűrődése, ilyesmik.
Csináltass vele Melletted elnézőket is, mintha pár méterre melléd látna valaki mást.
Felhős idő legjobb, természetes softbox. Pláne, ha karaktere is van, nagyon mérges sötétebbek is a tejfehér takaró alatt. Kicsit felhős is jó, kék éggel, úgy, hogy pont elémegy egy közepes méretű felhő a Napnak és beárnyékol X percre.
Próbáld ki, milyen Nappal szembe fotózni a modellt. Ekkor nem fog hunyorogni, remélhetőleg Te sem, EVF előnyben, képernyővel neccesebb. Ismerd meg az obid karakterét így is, játssz, hogy kitakarja a modelled a Napot és nem takarja ki annyira, szöget zársz be a Nappal, ilyesmik, jönnek az effektek
+1-2 EV-t lehet tolni neki ilyenkor (egy időben az égbolt miatt zebráztam, de lejöttem róla), ízlés dolga, nincs kész recept, bőrt én spec nem szeretek mély shadow-ból visszahúzni, mert nem bőrszínű lesz, hanem "szürkés" bőrszín, spot mérésnél meg tökéletesre hozza a modellt, csak kiég minden felette-mögötte, így jó az alap átlagolós mérés és kézzel csavarni rá (ha szükségét látod). Persze AI-val mindent megold már ma az ember, de na. Ez az egyetlen szitu amúgy, amikor a képet EVF-ben visszanézem, az nagyon jól visszaadja, elérted-e azt nagyjából, ami klassz a fényeket illetően. Nincs kiégés háttérben, de a modell sincs bebukva durván.
Tárazz be pár poénnal, kreténnel, cukival, mindennel és adjad neki azt néha, amiről tudod, hogy vevő rá. De az utolsó mondat utolsó szavánál már közeledjen a szemed az EVF-hez
hogy mire megjön a mosoly, elkaphasd.
Nem tudom merre mentek, Várkert rohadt jó, Margit sziget rohadt jó (sok árnyék fák alatt, háttérben napsütötte élet), Karl Lutz rakpart rohadt jó, Kopaszi, 1-2 rooftop bár (engedélyt kérjetek pincértől előtte, ő meg főnitől ha úgy van, nehogy csak úgy vaktában toljátok), 1-2 híd, Gellért, Müpa és Lechner Ödön irodasor (hétvégén pláne, tök üres és klasszul lehet a parkot és az oszlopokat is használni ilyen aranyos kihajolósokra is), Bazilika környéke is jó (árnyéééééék yeeee), Westend tető, Csepeli rozsdahegyek, Batyi, Arena tető (bár lehet nem engednek még ki oda, múltkor lepattantam, de lehet tél volt és azért, hmmm.. egy csekkolást megér), Erzsébet kilátó, Római part / Pók utca környéke Dunapart, Újpesti vasúti híd biciklimentes oldala (bár lesz ember, ki kellhet őket szedni a háttérből).
Álló képek, fekvő képek, egyenesek és döntöttek. Aranymetszés, majd minden szabály felrúgása. Amerre néz, ott hagyj több teret előtte, a háta mögött legyen kevesebb. A test a mérvadó, nem a fej, tehát ha előre néz a teste, de hátrafordul, akkor is a test előtt hagyj többet. Majd ha ez megvan, csináld az inverzét is, a tök ellenkezőjét.
Régen volt olyan, hogy ujjak ne álljanak széjjel, szvsz ez egy nagyonhülye fétis, úgy tartsa, ahogy tartja, főleg fél-és egészalakosnál.
Arc/közelebbi portré esetén rekeszelj, nem csak DOF kell (és még mindig jó bokeh-d lesz), de borotvává is válik az obi, ami jó modellnél és fényeknél nyami. Ha ilyenkor emeli a kezét az arcához vagy van a képen kicsit művészibb mindenfélével próbálkozva (kinek mi áll jól), lehetnek az ujjak zártabbak, csak ne görcsösen ilyen kungfu módra mint Uma Thurman
, hanem természetesnek, lágynak hasson, ujj izmok lazítva.
Sminket megnyomhatja kicsit, jót tesz a képnek. Púdert nem kell, a vakolat nagyon átjön és bőrre amúgyis van már ezer módszer gyönyörűvé tenni természetesen hagyva is (nem lesz belőle egy viaszbaba). Ha szép leányzó és kifejezetten alkalmas szerinted ilyen beauty vonalra is, a szemeivel csinálhat valami vadabbat (szemhéjfesték, ceruzával kihúzni de ne mint Egyiptomban
csak úgy finoman a ceruzát), pirosító, rúzs, ezek nagyon jók tudnak lenni. Fotóztam egyszer egy sminkversenyt és utána még fent volt a smink egyik modellen, hát széjjel olvadtam olyanokat csináltunk egy közeli parkban
egy szökőkút szélén és közelében. Nagyon poén műfaj, még brahiból is érdemes kipróbálni, ha érzi magában a modell az erőt.
Továbbmenve beauty vonalra, ha van ékszere, hozzon. Nagyot tud dobni
Feltűnőbb fülbevalók, karperec, ízléses nyaklánc medállal.. nem kell bazári majomnak kinézni, csak szép nőiesen, de ott lehet pár extra fém rajta.
Kézre visszatérve, ha archoz emeli, ilyen "magazinosan"-lágyan, körmök ápoltak legyenek, a fotózásra friss géllakk és/vagy ha műköröm, frissen feltett ajánlott, semmiképp sem lenőtt. Ezt 1 napon belül már nemigen futja be, úgyhogy marad az ima.
Lábak nem lesznek, amúgy mondanám, reszelje le a talpát előtte, ha tudja magáról, hogy hajlamos rá kicsit. (Nem viccelek, egyszer életem nője jött úgy, hogy mikor ledobta a cipőt, felülről minden ötös, aztán egyik képen talp, ííííí, nemáááá - gondoltam. Sajnos előfordul, normális meg minden, de .. na.. ha már kattogunk, adjuk meg a módját).
+ Vajdahunyad és Városliget és környéke, Hősök, Andrássy, Néprajzi Múzeum, Bálna terasz.. Bp zseniális amúgy helyszínek szempontjából.. egyetlen parkban is el lehet lenni 2 órát (és utána kidőltök, garantált), de ha inkább váltogatnál 2-3 helyszínre, akkor érdemes 1 útvonalra összerakni.
+ fák, árnyék: egybefüggő árnyék legyen, ne olyan, ami között átsüt a Nap, akkor foltos lesz mindene is, azt nemszeressük. (És mint mindenre itt is igaz, hogy jól kihasználva ezt, lehet rendhagyóan ezzel is klassz-érdekest lőni, de nem így indítanék,).
Hirtelen ennyi, de ha érdekel még valami konkrét, kérdezz, hátha.
Szép fényeket ! -
TCr
veterán
Nekem meg tegnap ez érkezett meg.
Kuponnal, meg pontokkal volt vagy 11e Ft.
Rohangálósnak vettem, hogy ne mindenhová a hátizsákkal kelljen.
Jó kis cucc. -
-
TCr
veterán
válasz
qnadam #45328 üzenetére
Jó lenne már egy A6700, hogy ezt is kitapasztalhassam.
BTW tartozom egy beszámolóval, még a Nagy 2025-ös Leállás
előtt obit kölcsöncseréltünk KawaBazsy-val, én vittem a Tamron 17-70-et, ő adta a Sigma 18-50-et.
Az a konklúzióm, hogy ebből bizony váltás lesz.
Rá kellett jöjjek, hogy számomra nem ér annyival többet a +20mm, mint amennyivel nagyobb és nehezebb a Tamron a Sigmánál.
Az OS hiányát azért szokni kell, de alapvetően nem gáz az sem.
Illetve a Sigma élessége is közelebb áll az ízlésemhez, mint a Tamron (egyébként gyönyörű, de) lágyabb rajzolása.Szombat estére tervezek is a Sigmával egy kis kempelést a Budai Várban (és környékén), szeretnék pár saját, állványos-hosszúzáridős-kékórás Lánchíd+Parlament fotót.
-
kovsol
titán
Én tanácsom, hogy ne erőltesd minden áron az f1.4 -t. Ha közeli portrét nyomsz nem feltétlen előnyös ha a szemen kívül kb semmi nem éles a képen. Ha a téma megkívánja nem bűn rekeszelni.
Ha te is, és a modell is tapasztalatlan esetleg előre nézz utána milyen pózok, kompozíciókat szeretnél. Valószínűleg neked kell a modellt is majd irányitani, hogy mit hogy.
-
kovsol
titán
Viltrox AF 15mm F1.7 is érkezik.
Akkor most már lesz nekik 15 25 35 56mm f1.7 -
TCr
veterán
A leállás közben megvettem a Sigma 56mm 1.4-et, hétvégén kimegyünk párom unokahúgával portrézgatni, just for fun, de a portfólióépítés elkezdése is cél valahol.
Bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok.
-
TCr
veterán
Hiányoztatok.
-
újra itt. tényleg kicsit lyukacsos lett a fórum szövete.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Battlefield 6
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest