- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- E-book olvasók
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
motocoder #43744 üzenetére
&kovsol: köszönöm szépen az infókat! User error volt. Nem vettem észre az oldalán a CDAF-PDAF kapcsolót. CDAF-ba kapcsolva megjött a videó AF. Az AF teljesítmény így nyilván a béka feneke alatt lesz, de legalább van
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
motocoder
aktív tag
Szerintem a képkocka sebességhez van köze, mert videonál nem mindegy milyen felbontásban és képkocka sebességben videó-zol nem hozzávaló objektív esetében.
Próbáld meg alacsonyabb felbontáson és kisebb képkocka számon.
Illetve az is számíthat, hogy milyen fényviszonyok vannak. Javasolt fényes nappal szabadban -
hito
nagyúr
válasz
motocoder #43732 üzenetére
Most nem objektívet szeretnék venni, hanem ezt működésre bírni
Azért vettem (nem üzletben), mert van itthon több Canon EF obi is és gondoltam erre való az elektronikus adapter. 25eFt-ot azt reméltem megér. Az nagyon furcsa lenne, ha fotó módban villámgyors és még szemkövetés is van, de videó alatt semmilyen AF nincs.
-
TCr
veterán
válasz
motocoder #43731 üzenetére
Bárhogy gondolkodom, nem jut eszembe semmi, ami egy ilyen kitobi vásárlására inspirálna. Főleg ennyi pénzért nem.
Talán stúdiós videózásra jó lehet, de nem ennyi pénzért, amikor ott van pl. a 30mm és 50mm 1.8.#43733 KawaBazsy:
Lehet poénból kipróbálok majd valami fix Sigma-t.
De nem tudom, hogy a Tamron 17-70 2.8 mellett lenne-e értelme.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
motocoder
aktív tag
Erre szerintem csak a gyártó tud felvilágosítást adni, de úgy látom, a van hozzá USB-s firmware frissítési lehetőség.
14 napon belül vissza tudod vinni a boltba is(már ha ott vetted).
Nem is értem, hogy miért vettél egy ilyen kiváló fókusszal rendelkező géphez adaptert.
Soha nem lesz olyan gyors a fókusza, mint egy hozzávaló objektívvel. Az adapter árából veszel már egy Viltrox 56mm F1.7 objektívet. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Vettem egy ilyen Viltrox adaptert és az a problémám, hogy videófelvételnél nem működik az AF. Csak MF-ban hajlandó "működni", nem is lehet kiválasztani más fókuszmódot. Azt írja, hogy ezzel az objektívvel nem lehetséges. Próbáltam már Canon EF 50mm f/1.8 STM és Canon EF 55-200mm USM objektívekkel is, ugyanaz az eredmény.
A7C II a váz. Figyelmetlen voltam és ezzel az adapterrel nincs videó AF? Fotó módban villámgyors az AF, szemérzékelés és CAF is van. Legfrissebb firmware-rel felfrissítve az adapter.
-
motocoder
aktív tag
Vagy lehet, hogy nem, mert az új Sony kit lens-ben (Sony E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS II) sokkal jobb a stabilizáció.
Kár, hogy ha a géptől külön veszed meg nagyon drága.
A videózás-hoz még mindig jól jön a megfelelő stabilizáció.
Még drágább G master Sony objektívek-ben sincs benne ez a funkció, amint ebben a kis objektívbe beletett a Sony.[ Szerkesztve ]
-
-
Sanya
nagyúr
válasz
motocoder #43719 üzenetére
Addig a pillanatig, amíg a konkurencia nem jön ki egy olcsóbb kamerával, addig ne is álmodjatok olcsóbb/jobb kamerákról. A jobb funkciókat is fragmentálja a gépek között és ha valamilyen jó kombinációt akarsz, akkor annak vastagon számolja föl az árat. Semmi igazi fejlődés nem volt a kamerák terén az elmúlt 5 évben, ami ennyire musthave lenne: 2019-ben még adott ki a SONY olyan kamerát, amin nem volt USB type-C.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
motocoder
aktív tag
A Sony most adta ki az új 247 Megapixeles középformátumú érzékelő teljes specifikációit. Ezt az érzékelőt "ipari használatra" szánták, így nem világos, hogy ez használható-e a hagyományos kamerákon is.
Néhány lenyűgöző specifikáció:
3:2 arányú érzékelő 53,96 mm x 35,97 mm mérettel (ez egy közepes formátumú érzékelő, amelyet a Hasselblad H6D használ)
247 MP-es hátoldali megvilágított érzékelő5 kép / mp (ami elég gyors, figyelembe véve az érzékelő méretét és felbontását.színes vagy monokróm változatban is kapható: IMX811-AAQR_Flyer.pdf[ Szerkesztve ]
-
-
kw3v865
senior tag
válasz
KawaBazsy #43712 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Így most már alaposabban átgondoltam a dolgot és valószínűleg a 18-105-öt elengedem. Amikor használtam, alapvetően tetszett, bár nagy és nehéz is, de ez még elfogadható lenne számomra. Ha a 18-135 képminőségben semmilyen esetben nem rosszabb (a fényerőtől eltekintve), akkor egyértelmű, hogy inkább azt kell vennem (ha lesz a piacon). Megmondom őszintén engem nem érdekel, hogyan működik a zoom, milyen gyors, mennyire precíz, csak a képminőség számít.
A felsoroltak közül egy Tamron 17-70 lenne a tökéletes a zoom átfogása miatt, ha nem lenne olyan iszonyat nagy, nehéz és drága.
Az igazi egy 14-60 lenne, de ilyen nem létezik.
A fix Viltroxok tényleg jó áron vannak és kicsit, nyilván az objektívek cserélgetése macerás, meg poros lesz a szenzor is, egy 35-ös mellé mindenképp kellene még egy nagyobb látószögű is, de úgy látom 16 vagy 18-as nincs, ami APS-C-s. 13-as van, de az meg túl drága ahhoz képest, hogy fix. Esetleg az lenne még megldás, hogy veszek egy Sigma 16-ost, ha sikerül 100 körül, és mellé egy 35-ös Viltroxot, de az is erős kompromisszum, mert kellene még egy 50 körüli is, 3 objektívet meg nem fogom magammal vinni, az már sok.A 18-50-es Sigma jó kompromisszum lehet, nagyon tetszik, de elég ritka darab, bár szerencsére vállalható áron van, a zoommal kapcsolatos elvárásomból tudok lejjebb adni, 50 mm még okés is lenne. A képstabilizátor hiánya azért gond lehet, de talán a nagy fényerő ezt kompenzálja...
-
válasz
kw3v865 #43705 üzenetére
Nekem volt 18-105.. megmondom őszintén a motoros zoom-t nem szerettem. Minden gép kikapcsoláskor visszahúzza magát 18-ra, és ha megint 105-n akartam használni, időbe telt az egész folyamat, plusz jobban is ette az A6000 akkuját...én lehet a másik objektív fele mennék.
Videónál lehet hasznos ez a funkció de ugye azt is mondják hogy videózás közben nem zoomolunk -
motocoder
aktív tag
válasz
kw3v865 #43701 üzenetére
Tamron 17-70 nem véletlenül olyan drága.
Ez is elég jó objektív: Sigma 18-50mm f/2.8 DC [link]
Lehet, hogy méretben nem lenne jobb, de minőségben ugrás lenne.
Nézd meg, hogy a legtöbb képet milyen látószögben fotózod.
Érdemesebb inkább abból a látószögből egy fényerős objektívet venni.
Nem muszáj használt objektívek-ben gondolkodni.
Vannak már elérhető áron Kínából (Aliexp.) kiváló minőségű autó fókuszos, éles, fényerős objektívek.
Például: Viltrox 56mm F1.7 (60-70 eFT), Viltrox 35mm F1.7 (60 eFt), TTArtisian 75mm F2.0 (80-90 eFt)
Cserélhető objektívnek pont az a lényege, hogy több lehetőséged van jobb minőségű fotókat készíteni.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Objektív vásárlásán gondolkodok A6300 gépemhez (természetesen csak használt jöhet szóba). Nem akarok cserélgetni az obikat, mindig csak egyet akarok vinni magammal, ami a gépen van. Az ideális egy 16-70 mm körüli zoom lenne, de ha kicsit nagyobb az se baj. 90%-ban csak fotózok, utazáskor, tájképek stb.
Jelenleg még a gyári E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS objektívet használom. Mennyivel tudnak többet az alábbiak?- Sony E PZ 18-105 mm F4 G OSS. Próbáltam már, nem rossz, bár a széleken eléggé életlen a kép (lehet csak az adott darabnak volt a hibája, nem tudom).
- Sony Vario-Tessar T E 16-70 mm f/4 ZA OSS lenne a másik kiszemelt. Erről mi a véleményetek? Olvastam néhány tesztet, eléggé lehúzták, nem túl jó értékelést adtak rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest