Hirdetés
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Deszép dög
Hát, ja, bár az oszlopon látni, hogy dől a kép, ha ki kéne egyenesítenem, az oszlopot hoznám egyenesbe, a horizont maradna úgy is lejtős balra, a tenger fele (ugye). Még ez sem a végső kép, de már egynek elment gyorsba..
Mai napig elcsodálkozok a Sony AF-en, kegyetlen jó.
gboszi: 28-75 után a 85 nagy meglepi nem lesz, de kolléga jól mondja, nincs sok 105-ös meg 135-ös.. régi DSLR korszakban kedvencem volt a micro-Nikkor 105 2.8, igaz csak 2.8, de olyan álomszép rajzolata volt, olyan borotva képalkotással, hogy teljesen rákaptam a vele való portrézásra, egyszer (hugom kozmetikus) egy sminkversenyt is fotóztam vele
De itt volt még anno Sigma, meg Tamron 90 2.8 macro és még 1-2 egyéb jószág + Canon vonal, valahogy volt választék és jók is voltak, itt most kevés, és azok is borsosak árban, ezért gondoltam, hogy legjobban akkor jársz, ha lejössz 85-re és kis crop-ból mész el 105-ig, ennyit bármi elbír, még egy S-es váz is.
A 85 1.8 tényleg a súlya miatt nagyon kellemes (viccesen kicsi), nagyon penge szélen is, nyugodtan lehet szűkre komponálni aranymetszésben és kicsit kintebbre tenni fejet, borotva lesz 1.8 tágon is a szeme, mindene, AF marhajó, totál néma és jól harap, szóval egy nagyon jó kis obi és szerintem alulértékelt, sokan mennek egyből az 1.4-re vagy akár még nagyobbra... persze, klasszak, de ezek mind $$$.
Én azt mondom, lőj egyet jó állapotút használtan (ha van) és ha nem jön be, eladod ugyanannyiért kb. De amúgy kevés üvegnek van jó bokeh-ja és nem a rekesztől lesz "űűű" bokeh, hanem ha azt PS-ben megretusálja az ember, én mindig mosok rá egyet ha nem felejtem el
670-ezerért Sony 135-ből ezt kapod 1.8 tágon (nincs retus, ez így gyári bokeh).
Tudom tudom, borzalmasan addikt, ja. Egyszer kikölcsönzöd kameratékától és nem tudsz betelni vele, büntet. Csak hát van, aki ebből vázat vesz, vagy kettőt akár.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest