Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz TCr #42468 üzenetére

Deszép dög :K

Hát, ja, bár az oszlopon látni, hogy dől a kép, ha ki kéne egyenesítenem, az oszlopot hoznám egyenesbe, a horizont maradna úgy is lejtős balra, a tenger fele (ugye). Még ez sem a végső kép, de már egynek elment gyorsba..

Mai napig elcsodálkozok a Sony AF-en, kegyetlen jó.

gboszi: 28-75 után a 85 nagy meglepi nem lesz, de kolléga jól mondja, nincs sok 105-ös meg 135-ös.. régi DSLR korszakban kedvencem volt a micro-Nikkor 105 2.8, igaz csak 2.8, de olyan álomszép rajzolata volt, olyan borotva képalkotással, hogy teljesen rákaptam a vele való portrézásra, egyszer (hugom kozmetikus) egy sminkversenyt is fotóztam vele :D De itt volt még anno Sigma, meg Tamron 90 2.8 macro és még 1-2 egyéb jószág + Canon vonal, valahogy volt választék és jók is voltak, itt most kevés, és azok is borsosak árban, ezért gondoltam, hogy legjobban akkor jársz, ha lejössz 85-re és kis crop-ból mész el 105-ig, ennyit bármi elbír, még egy S-es váz is.

A 85 1.8 tényleg a súlya miatt nagyon kellemes (viccesen kicsi), nagyon penge szélen is, nyugodtan lehet szűkre komponálni aranymetszésben és kicsit kintebbre tenni fejet, borotva lesz 1.8 tágon is a szeme, mindene, AF marhajó, totál néma és jól harap, szóval egy nagyon jó kis obi és szerintem alulértékelt, sokan mennek egyből az 1.4-re vagy akár még nagyobbra... persze, klasszak, de ezek mind $$$.

Én azt mondom, lőj egyet jó állapotút használtan (ha van) és ha nem jön be, eladod ugyanannyiért kb. De amúgy kevés üvegnek van jó bokeh-ja és nem a rekesztől lesz "űűű" bokeh, hanem ha azt PS-ben megretusálja az ember, én mindig mosok rá egyet ha nem felejtem el ;)

670-ezerért Sony 135-ből ezt kapod 1.8 tágon (nincs retus, ez így gyári bokeh).

Tudom tudom, borzalmasan addikt, ja. Egyszer kikölcsönzöd kameratékától és nem tudsz betelni vele, büntet. Csak hát van, aki ebből vázat vesz, vagy kettőt akár.

Új hozzászólás Aktív témák