Új hozzászólás Aktív témák

  • NandorHUN

    addikt

    válasz Neck #28147 üzenetére

    Nincs igazad...

    "
    One thing to point out is that the Z6 uses 3 axes only (yaw, pitch, and roll) with adapted lenses. Indeed, I got worse results with the AF-S 35mm 1.4G and FTZ adapter than with the Z 35mm 1.8S.
    Ha még a saját FTZ adapterükkel is ezt csinálja, akkor nem megy önállóan, akkor viszont ennek így nem sok értelme van, pláne úgy, hogy azért még nincs olyan sok natív objektív..."

    Nincs igazad, mivel a Nikon z 35mm -ben nincs OSS vagy stabi azaz a "natív" lencse azért olyan pici és könnyű,mert már abban sincs stabi. Szóval ha a FTZ -vel felrakot es VR-zet lencse nem jó, akkor az valami FW issue lesz es elég kikapcsolni a lencsebe épített stabit. Egyébként az 5 axis működik minden vintage lens esetén!
    Saját lencséknél ezek szerint 3 axis van + lencse oss - ami ezek szerint rosszabb mint a sima 5 axis IBIS ? :)

    Amúgy olvastam tesztet ahol OSS-es 85mm 1.8 sony -t nézték A7iii -n vs Nikon z6-t 85mm 1.8 z s-el (ami szintén nem stabis, csak ibis) és Nikon ott is sokkal jobb lett.

    ... Gondolom talán Sony A9 jobb ibis- t kaphatott mint a A7iii ? :F nem tudom,de elvileg A7 iii ban ugyanaz a gyenge IBIS van mint az A7 ii-ben.

    Azért az elgondolkodtató,hogy Z6 még sima Ibis -el is jobb eredményt ad,mint Sony A7m3 OSS lencsével együtt.

    www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

Új hozzászólás Aktív témák