-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FöldiM
csendes tag
válasz
Lópici60 #55834 üzenetére
Hát már bánom, hogy nem írtam fel a gyári beállításokat. Most a yt 44 perces beállítási ajánlatai szerint nézem, azzal amit valamelyik fórumtárs többször is linkelt. A gyári visszaállítást nem merem, mert elvesztem a többi beállítást is, amit írtam. Végül lehet az lesz, ha nem hagy békén a kíváncsiság. A kalibrálásra hát, hm.... Azt tanácsolták, hogy hagyatkozzak a szememre és inkább vegyek az árán + kicsi még egy soundbart, mert elég száraz a tv eredeti hangja, mély nyomokban sincs. Azért köszi, aranyos vagy!
Puszi
Móni
-
törölt tag
válasz
malipython #55839 üzenetére
Talán inkább az IPS technológia miatt, annak nincsenek tökéletes feketéi. De lehet amúgy részben a nézett anyag minőségével is probléma, ha másik műsornál meg jó.
-
bump3r111
tag
Valaki rendelt még XH9096-ot az Extreme Digitalból a nagy akció idején?
Múlt hét péntek óta meg sem mozdul a rendelésem állapota. -
malipython
friss újonc
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kikérni!
KD43XG8396 -om van.
Eddig is észrevettem, hogy fátyolos a kép sötét jeleneteknél (nem fehér foltos, hanem inkább úgy jellemezném, hogy a fekete részeken "homogén enyhe sárgás háttérvilágítás" látszódik).
HDR esetén ez még inkább jellemző, a betekintési szögről ne is beszéljünk, mert konkrétan még fátyolosabb ha nem teljesen szemből nézem. Ez most az edge LED miatt van? Mert tegnap előtt végig néztem a Netflix- en a The minions of Midas című minisorozatot, amely 4k és ráadásul HDR is, és konkrétan ÉLVEZHETETLEN volt a sötét részeknél, már kifejezetten zavaró fátyolosságot tapasztaltam, ez a sorozat pedig tele van sötétben játszódó jelenetekkel. Utána néztem a 3% nevű sorozatot, ami nem HDR támogatott, és az már kevésbé volt fátyolos. Kérdésem, hogy ennyi pénzért ez jár, vagy szervizelni kellene? Még garis. Mert hogy nem gondolom egy kajli tv- nek, és 2019- es modell. Sokkal olcsóbban látok még 55 colos TV-ket is, akkor azok milyenek, ha ez ilyen???
Köszi a válaszokat! -
DexterTM
csendes tag
Sony Bravia XH90 (KD-65XH9096) televíziók vásárlása után ki hány pixelhibát talált a kijelzőn? (Átnézve piros/züld/kék háttér előtt)
Igaz, hogy jó áron sikerült beszerezni a készüléket, de az első megtalált zöld deadpixel után jött egy kék hotpixel, majd további 3 kék deadpixel.
Elég elkeserítő. Elállási időn belül vagyok, de kíváncsi vagyok mire számítsak, ha újrarendelem a tévét. Vagy inkább nézzek másik gyártó után? -
modflow
veterán
Sony Központi Szalonból rendelt már valaki TV-t?
Én hétfőn fizettem ki és holnapra kértem a szállítást.
Eddig még semmi nem jött, hogy ma átadták volna az MPL-nek.
Ti feladás másnapján megkaptátok a TV-t?
Vagyis ideér hozzám holnapra? -
mintech07
tag
Sziasztok, XH90 naponta kb. 5x újraindul magától ha gondol egyet. Mi lehet a gond? Valaki találkozott ilyennel?
-
FöldiM
csendes tag
Sziasztok!
Annyit nyomogattam már az új XH9096 képbeállításait, hogy már nem is tudom mi lenne a jó. Kérdés: Van-e mód gyorsan visszaállítani gyára alapra, ill. hogyan kell visszaállítani. Mindent nem akarok elölről kezdeni, netflix, hbo go, fiók jó lenne ha maradna. Előre is köszi!
Puszi
Móni
-
Duppy
kezdő
válasz
Freerider89 #55827 üzenetére
Egy halozaton van,de nem bluetooth-on kene kuldeni a laposrol tvre? En annak a menujet probalom.
Vagy eleve rosszul csinalom es mason keresztul kell? Wifin,vagy hogy?
Bocs,nem ertek hozza. -
Bargain
tag
Köszi a megnyugtatást.
Jó áron vettem szvsz a múlt pénteki akcióban sikerült 248 ezresért behúzni.
Kicsit türelmetlen vagyok már, a múlt pénteken reggel megrendelt, az e hét keddjére ígért tv szállításáról sajnos egyelőre semmi hír. :-(
Ez az Edigitál-os szállítási rendszer ... hát nem tudom dicsérni...
Pedig már be van állítva a fotel, behűtve a sör, elkészítve a mogyoró, Sony távirányítót szeretnék már nyomogatni, de nagyon. -
TanczosGabor
csendes tag
Felraktam ma én is ZD9 -re a 9.0 -át.
A leírtakhoz képest, pl eltűnt a HDMI bemenet beállítási lehetősége, ahol ki lehet választani a HDMI Enchanced módot, viszont el eltűnt.
Remélhetőleg megmarad a beállítás, ha nem is lehet kiválasztani, vagy így most már mindegyik HDMI bemenet tudja?
Mást nem vettem észre, az android rendszer sosem érdekelt, mert TV-zek vagy filmeket nézek a TV-n külső lejátszóval.
-
Lupus70
csendes tag
válasz
Bargain #55784 üzenetére
"Ennek tv-nek az 55 collos változata 440690 Ft a Sony-nál listaáron, Annyi pénzért azért elvárható lenne egy homogénebb panel. Hezitáltam is az oled meg e között, de lehet rossz döntés volt ezt venni. Az akciós ár miatt szédültem meg, de lehet kár volt..."
Nyugodj meg jó tv-t vettél. Ha kicsit vársz, akkor olcsóbb lehetett volna.... Használd sokat és ne a hibáit keresd.
Mi sem azért veszünk LED tv-t , mert hülyék vagyunk, és nincs pénzünk OLED-re, hanem mert megkötöttségek nélkül, nyugodtan használni szeretnénk.Idézem a SONY-t, ( bocs, ha kicsit off) ha van még kedved OLED-hez:
"Beégést okozhat:
--Fekete sávokkal ellátott tartalom a képernyő felső és alsó, illetve bal és jobb oldalán, például letterbox vagy 4: 3 képernyő.
--Statikus képek, például fotók
--Videojátékok, amelyek statikus tartalommal bírhatnak a képernyő bizonyos részein.
--A képernyőn megjelenő menük, műsorfüzetek és csatornalogók.
--Statikus tartalom alkalmazásokból.
--A képernyőn megjelenő feliratok, például a hírekhez és a címsorokhoz."Na ezekre nincs gari, de ezeken kívül bármire korlátlanul használható......
-
vlevi
nagyúr
válasz
Sofian #55816 üzenetére
"Határozottan gyorsabb,"
Az XE8505-ön, Mintha egyszer láttam volna olyat, hogy talán gördülékenyebb lett volna, de lehet, csak én voltam nagyon belassulva, azért tűnt jobbnak
Majd hétvégén, ha nagyon unatkozok, akkor talán nyomok egy FR-t, hátha az javít még egy kicsit rajta.
Felületben nem látok túl sok változást, de pl. a média lejátszó megújult, és ezen megújulás vívmányaként már nem látja a NAS-t. Mindegy, eddig se használtam, KODI a fő lejátszóm. -
ginola
addikt
XF9005 is 9.0 android lesz?
Nem látok, hogy miben új ez a frissítés. -
törölt tag
A szerver terhelés az egyik oka, a másik meg hogy ha egyszerre megkapná mindenki és valami gáz van vele, akkor sokkal nagyobb gondot okozna, mintha fokozatos a roll-out és az első néhány kör visszajelzései alapján küldik ki a többieknek is.
Nyilván tesztelik belsősök is az új fw-eket, de azért nem 100%-os az ilyen, bármelyik cégről legyen is szó, mindig kell a nagyobb merítés, több tapasztalat, és ezért egyszerűbb a fokozatos frissítési ütem.Persze ettől még fel lehet rakni, ha nincs kedve valakinek várni, de teljesen érthető az is, ha más meg ráér és megvárja a saját körét.
-
Joshi
titán
válasz
semetka #55809 üzenetére
Miért OTA-n telepített firmware mennyivel lesz jobb? Vagy arra gondolsz, hogy amit ott is kiadnak az már tuti jó? Szerintem ez hülyeség, mert most is a hivatalos Sony oldalról szedjük le a firmware-t.
Én úgy tudom, hogy OTA-n azért késik a firmware elérése régiónként, mert szándékosan csúsztatják, hogy ne legyen szerver elérési gond.ui.: hozzáteszem, régebben volt egy bug is a firmwarekben ami miatt OTA-ról nem talált új frissítést a tévé. Elvileg ezt már korábban javították.
-
Joshi
titán
válasz
semetka #55806 üzenetére
Neked is ott van az új Firmware, töltsd le és a ZIP fájl tartalmát csomagold ki ami egy PKG kiterjesztés és másold rá egy pendrive-ra, majd dugd be a tévé usb aljzatába. Ennyi.
-
semetka
őstag
55XE8505 -re még semmi.
-
Joshi
titán
Múltkor nem hitték el egyesek, hogy az automatikus szoftverfrissítés nem működik. Múltkor simán megtalálta a tévé a frissítést, de ezt az új Android 9-et nem látja (Sony A1).
Mert az A1-re is kint van az új firmware.
-
Duppy
kezdő
Sziasztok a kerdesem a kovetkezo:
Xh9096ra szeretnem atloni a kepet acer laptoprol. A bluetooth kapcsolodas sikerult de a laptop telokent erzekeli a tvt. Ahogy a kepernyo megosztas menube megyek es uccso lepeskent mar csak egy kattintas es kuldene a kepet,csak teker es nem talalja a tvt. De legalabb 3 samut talal a szomszedban mint tv.
Gyanitom az enyem azert nem listazza ki mert nem tvkent parosult?!?!
Mashogy meg nem ismeri fel.
Tudtok megoldast a vezetek nelkuli monitor kepatkuldesre?
Elore is koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jövedelem
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Projektor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen3 AMD - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest