- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- OLED TV topic
- Windows titkosítás, Bitlocker
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 40xx > 50xx ki megy, ki marad, és miért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz ginola #60734 üzenetére
Ja nem élsimítás hanem képzaj ilyesmi. De ha arra gondolsz, hogy a pálya felfestett csíkjai cikáznak főleg amik képernyővel szöget zár be, akkor az ilyen. Ahhoz több képkocka kellene. A mozgást próbáld meg állítgatni hogy neked melyik a jobb. Sajnos csodák nincsenek, sokat számít milyen a tévé adás.
-
kolosszus87
senior tag
válasz ginola #54894 üzenetére
Amiatt azért ne bánkódj, ha tisztán a képminőséget nézzük akkor az XF többet nyújt a jobb képfeldolgozó processzor miatt mint az XH. Pár extra feature van csak amiben az XH a jobb ilyen a gyorsabb android rendszer, alacsonyabb input lag és a beígért hdmi 2.1...hozzáteszem az egész hdmi 2.1 téma túl van pörögve, gyerekcipőben jár az egész és szükség sem lesz rá igazából. A következő generációs játékok natív 4k mellett is 30-60 fps-el fognak futni...nem lesz kihasználva a 4k 120hz.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
-
ada19
senior tag
válasz ginola #54696 üzenetére
Nekem is volt, és valahol a TV beállításai között bújik meg egy erre vonatkozó beállítás, azóta tökéletes nekem. Talán ez, de nem vagyok benne biztos: https://www.sony.com/electronics/support/articles/00011069
Mégsenem
-
Piftuka
veterán
válasz ginola #54200 üzenetére
A felvételen a "Pitch Black - 33 évente sötétség" című filmből láthatóak részletek.
Ám ezer másik film is megfelelő a célra. Olyan, ahol sok a sötétben játszódó jelenet, és kevés fényforrás látható az adott jeleneten.
FOMO elmondja, hogy azért választotta most kifejezetten ezt, mert a film egyes részei tényleg teljes sötétségben játszódnak, az ominózus jelenetnél pedig a sötét űrhajóbelsőt világítja meg az amúgy sivatagos, több nap fényének árjában úszó bolygó.
"Aquila non captat muscas."
-
Celtis
veterán
válasz ginola #54168 üzenetére
Egyszer már válaszoltam, nem figyelsz?
A film üzemmód (cinemotion) a film eredeti képfrissítési frekvenciájának detektálását és helyreállítását végzi ha szükséges. Az egyes fokozatok csak azt jelentik, hogy milyen típusú tartalmakba "nézzen bele" az algoritmus. Akkor van jelentősége, ha a forrás és a benne lévő tartalom képfrekvenciája nem egyezik.
Legjellemzőbb ha akármelyik android alkalmazás (Netflix is) játszik le 24p filmet. Az alkalmazások csak 60fps képfrissítéssel tudnak működni, így a 24p tartalom judders lesz. A film üzemmód bekapcsolásával a TV észreveszi ezt és korrigálja. Ha nincs bekapcsolva, ez lesz: #53729
Ha a forrás és a tartalom képfrissítési frekvenciája megegyezik (pl. külső lejátszó esetén) nincs szükség beavatkozásra, a film módot akárhová állíthatod, nem fog csinálni semmit, nem fogsz látni semmi változást.
Ha látni akarod a hatását, keress a YT-on 50fps-es videót. filmüzemmód bekapcsolás nélkül döcögős a kép, míg maxra állítva folyamatos lesz.A film üzemmód semmiféle tartalmi beavatkozást nem csinál a képen, csak időzít. Nem végez interpolációt, így utánhúzást, szappanopera hatást nem okoz. Ha ilyet érzel, az érzéki csalódás.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz ginola #54149 üzenetére
Hogy az egyes fokozatok pontosan mit állítanak, azt csak a gyártó tudná megmondani.
A "Film" mód a beszámolók alapján nagy valószínűséggel maximumra állítja az interpolációt. Talán a BFI-t is aktiválja...
Ezek valamelyike, illetve kombinációja jelenik meg minden egyes "Motion" beállításban, ahol egyes módokban még valamilyen csúszkával, vagy számokkal lehet "adagolni", állítani az interpoláció mértékét is. Hogy a két valódi képkocka közé még hány virtuális képkockát illeszt be.
(De pl. a TCL egyes belépő szintű modelljei esetében - mint kiderült - fix a mozgásjavító eljárás. Ott a menüben nem lehetséges rajta semmilyen irányba finomítani.)
-
Piftuka
veterán
válasz ginola #54144 üzenetére
Valószínűleg az volt a probléma.
"Techradar"-ék, és az "AV Forums" stábja szerint is kikapcsolt interpolációval a legjobb. A legrosszabb pedig a "Mozi/Film" mód.
Beszélgettem pár külföldi felhasználóval is, aki ilyen tévét vett, és hasonló tapasztalatokról számoltak be. Hát akkor nem kell bekapcsolni a mozgásjavító funkciókat.
Igazából annyi jót hallottam erről a tévéről, és annyira kiváló az SDR és HDR fényereje, hogy még a végén elcsábulok, aztán ha "beficcen" az ára 300.000 forint alá megveszem.
És akkor pár évre le lesz a gond a 3D tévéről. (Utána pedig jöhet a 100 colos Hisense Dual Cell. )
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz ginola #53914 üzenetére
Ha nem feszül túlságosan (kép alapján nem úgy tűnik) + nem tapasztalsz képi anomáliákat, akkor nem gáz.
(#53915) Piftuka: "a SONY nem ússza meg, hogy bevezesse a több száz, vagy több ezer dimming zónát"
Hogy-hogy nem ússza meg?
Sajnos pont, hogy folyamatosan csökkenti azokat.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz ginola #53910 üzenetére
Nincs, a Motionflow menüben csak a (nem jut eszembe, talán ez a neve) "Folyamatos 1-2" alatt + "Film mód: közepes / magas" beállított értékekkel jelentkezik a szürreális szappanopera effekt.
Biztos jó a KáCsa HDMI kábel (használom egyik hangsugárzó kábelüket), de mocskosul túl van árazva. Ebből tervezek venni.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz ginola #53904 üzenetére
Igen, a Mozgás menüben lévő Motionflow almenü.
Tiszta (egyéni) és manuálisan 1-es értékre állítva (a 2-es az nekem már túl sötét).
BFI = black frame insertion, vagyis minden képkocka közé betesz egy fekete képkockát, ami sötétebb képet, de folyamatosabb mozgást eredményez. De nem lesz szappanopera effekt, mint a sima interpoláláskor.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
Ra3
őstag
válasz ginola #53752 üzenetére
Az fontos hogy mielőtt lekapcsolod a beállításokban kell lenni, és utána ezzel indítani.
Nekem azt hiszem úgy működött hogy a fogaskerekes androidos beállítások menübe mentem be, ha a képbeállításokat nézed az nem biztos hogy elég.Ha nem megy otthon ránézek délután, elsőre nekem sem sikerült.
alul van egy számsor, az első mutatja hogy mennyi órát ment:
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
-
sting2
addikt
-
Celtis
veterán
válasz ginola #53680 üzenetére
kép üzemmód: egyéni
zajcsökkentések: ki
dynamic range: ki
helyi halványítás: közepes
'Motionflow': 'True Cinema' és 'Film mód' : 'Magas!' Ezzel a beállítással nem interpolál, de biztosítja a kadenicahelyes és juddermentes lejátszást pl Netflix-en vagy egyéb alkalmazásból.[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz ginola #53680 üzenetére
A véletlenszerű zajcsökkentést felejtsd el, a digitális nálam a legkisebben van ( főleg sd adásnál jótékony ).
Automatikus helyi képhalványítás alacsony vagy közepes, x-tended d. range-et én kikapcsoltam, nagyon rikító lett vele a világos, főleg a fehér szín.
Motinflow vagy ki vagy a legkisebb.
Film üzemmód: helyette a prof 1. -et javaslom.A fényerőt 10-20 között javaslom, a kontraszt 85-90 körül oké. Van még egy őr beállítás, ezeket majd menet közben, később megbeszéljük.
-
Piftuka
veterán
válasz ginola #53519 üzenetére
A "netes rendelés", avagy a "távollévők között kötött" szerződés (olvasnivaló a IV. fejezettől) nem az átvétel módjától, hanem a szerződéskötés módjától függő forma.
Ha személyesen az áruházban vásárolsz, akár úgy is, hogy ott "rendeled meg" a - készleten nem lévő -terméket, attól az még hagyományos vásárlás. Az elállás joga nem érvényes rá.
A Media Markt esetében speciális, hogy minden egyes szaküzletük, és a webáruház is egymástól függetlenül üzemeltetett, különálló gazdasági vállalkozás. (Ezért lehetséges, hogy a franchise rendszerű üzemeltetés ellenére, az adott lokációkban sok terméknek teljesen eltérő árai vannak.)
Ha a webáruházban vásárolsz, akkor csak oda kérhetsz áruházi átvételt, amely áruházra átvehetőnek jelzi a terméket. Ahogyan Gabor9991 is írta pár hozzászólással fentebb.
Sőt, tudtommal nem minden áruházban él "en bloc" a webes vásárlásunk áruházi átvételének lehetősége. (Nálunk sok éve megszüntette ezt a MM.)
Annyi plusz van a történetben, hogy a webáruházi vásárlástól történő elállást követően bármelyik, számodra szimpatikus MM áruházba is visszaviheted a terméket, és ott intézik számodra a "papírmunkát", és a termék vételárának visszafizetését. (Vagy cserét, ha megoldható. Bár inkább ők is a visszafizetést preferálják, az egyszerűség végett.)
-
TCr
veterán
válasz ginola #53523 üzenetére
Az úgy korrekt, elsőre hatalmas lesz.
Tedd falra.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz ginola #53508 üzenetére
Kb. 20 foknál már elkezd elszíneződni.
(#53520) hitchins: nem, de javaslom, hogy inkább a 65"-ért add ki a plusz pénzt, mert azért annyival nem nyújt többet egyik sem képminőségben, hogy 5"-ért kifizess egy ilyen váltást, akkor meg már legalább méretben legyen jelentős előrelépés.
Saját tapasztalat / tanulópénz.[ Szerkesztve ]
-
Tegla80
addikt
válasz ginola #53477 üzenetére
Igen,de tegyuk tisztaba....
2ev alap gari van jelenleg es ehez tudsz +3ev garit venni,igy lesz 5ev gyari a gari.
Az MM hivatalos viszontelado,mint az edigital,euronics,stb....es ezektol vasarolva 1even belul megkotheto.(itt a topikban is soxor tema volt mar...."kereso" kidobja )[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
válasz ginola #53415 üzenetére
igen. W828/829B (euronics modell a 828 mig mm modell a 829)
Az a sokak altal imadott 755/805C elodje.....kb ugyan az csak droid nelkul,de itt a 42" meg nem tud interpolaciot,(azaz tudna,de tiltva vagyon benne,mig a 43"C mar igen) igy az 50" es feletti kategoria az ajanlott.Van itthon mind2 meret 2014 novembere ota hiba nelkul.(kop-kop-kop)
"B" szerian az intepolacio fix es az elore beallitott (egyenletes,tiszta,stb) nem varialhato meg csuszkas megoldason,mint "C" szerianal.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Aaron14
őstag
válasz ginola #52788 üzenetére
Fekete hátteret raktam mögé, így megszűnt a blooming, persze a Dolby Vision filmeknél ugyanúgy megvan továbbra is. Valahogy mikor Dolby Vision-re vált a TV sokkal gyengébb képet ad. Ennek nem pont az lenne a lényege, hogy szebb legyen a kép? Nem értem.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
vlevi
nagyúr
-
salapp
addikt
válasz ginola #52236 üzenetére
55GZ950: Amihez tudom hasonlítani:
42X20/G30/ST60/W809C
világosabb képelemeknél ugye azért vibrál az X20 és a G30, az ST60 még jobban (az én szememnek), W8C szép nyugodt képű
olyan, mintha egy finom fátyol lenne a képen az oledhez képest az X20-on, G30-on és a W8C-n is, ST60-nál ez nem annyira vészes, de az oleden a tartalom jó forrással lemászik.
X20 színei a GZ950-hez képest Junoszty szinten vannak, de még a g30 is, ST60 is nagyon elmarad, W8C színei csodálatosak, de nyilván annál is jobb az oled
X20/G30 mozgása 50Hz-anyagoknál ugye oldalirányú mozgásnál röcög, 24p-nél elkenten folyamatosabb kicsit, ST60-nál ilyent zavaró mértékben nem tapasztaltam, W8C-n a mozgás szuperül beállítható, GZ950 - bár féltem tőle - nagyon hamar megszokható, főleg a W8C után.
X20 borzasztóan, de a G30 is sokkal jobban tükröződik, ST60 emlékeim szerint nagyjából hasonlóan, mint a GZ950.
Kontraszt, feketeszint: GZ-n nem cseszi úgy szét a teljes kontrasztot, ha egyszerre van jelen nagyon világos és nagyon sötét képi tartalom, klasszikus line bleeding szerű dolgot sem láttam, mint a plazmákon nagyjából mindegyiken.Összességében fantasztikus a GZ950, főleg, amikor 400ezer alatt volt.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
AL
addikt
válasz ginola #50686 üzenetére
Szia! 50-60 Hz a Sonynál 55 ös méretben VA panellel csak ezek vannak. 55xg7096, 7005, 7077 szinte ugyanaz, apró eltérésekkel, nem androidos. Az xf9005 és az xg9505 már komolyabb és 100 - 120 Hz. Természetesen drágább is. Egyik sem középtalpas, szerintem nékik nincs is olyan. Valamit változtatni kell ( márka, talp) Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- OpenMediaVault
- Elemlámpa, zseblámpa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- OLED TV topic
- Windows titkosítás, Bitlocker
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- 2 hónapos Philips OLED TV (718-as modell)
- Skullcandy Crusher ANC 2 // ÚJ // Számla + Garancia
- HyperX Cloud Stinger 2 core gamer fejhallgató // Új // Számla + Garancia
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- LG NanoCell 55NANO756QC 4k Smart Tv!55"/HDR10 pro/Game Optimizer/ALLM/Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest