Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Vezetékes FEJhallgatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
75-ös TV-t akartunk venni, HDMI 2.1-el és minden ahhoz kapcsolodó gaming funkcióval, mindemellett pedig filmezésre is legyen jó. XH90-et ebben a méretben 560 ezer ft-ért tudtuk megvenni, másfél hónapja kb. (100-assal olcsóbb volt a soncityben éppen, nem rossz akció volt így ennyiért.)
77-es CX ugyanakkor 1.7 millió. 65 egyszerűen kicsi lett volna. -
Derron
aktív tag
65XH90 árukereső szerint jelenleg 460.000ft
65CX árukereső szerint jelenleg 670.000ft
Azért jelentős a különbség.
Valahol meg kell húzni a határt, és azt is tudom hogy 460.000ft ot sem fogok adni az XH90 ért, várok egy kicsit hátha beesik az ára 400e alá. Az már talán egy lélektani határ. -
Piftuka
veterán
Talán szégyellik még az "XH" sorozathoz is hasonlítani, annyira rossz tévé lett!
Nemrég írtam róla...
Ha hinni lehet az RTings tesztjének, akkor felejtős.
Ismeritek a mondást, hogy "Minek a béka lábára patkó?"
Látva a "Triluminos" panelt, és az elképesztően, botrányosan, kritikán aluli módon rossz mozgásmegjelenítést ez jutott eszembe...
-
Piftuka
veterán
válasz
Derron #54724 üzenetére
Nem volt szó róla, hogy a SONY jövőre "Mini LED" háttérvilágítású tévékkel jelenik meg a piacon.
Gyakorlatilag az egyetlen ismert gyártó, amely erre vonatkozóan nagyokat hallgat. Egyszerűen nincsen semmi hír arról, hogy mivel rukkolnak elő 2021-ben LCD "fronton".
Pedig - és nemrég itt is éppen arról beszéltünk -, hogy nem ártana felébredniük, és feljebb lépniük az alkalmazott "dimming zónák" számában. Mondjuk úgy 1.000-rel...
Viszont amire szerintem Te gondolsz, az a "Micro LED" televíziójuk!
Az elérhető már egy ideje. Te is megrendelheted, ha nem sajnálsz rá ~300.000 - 900.000 dollárt (a tévé méretétől függően). -
Piftuka
veterán
válasz
KoVee84 #54714 üzenetére
Nem kell visszaolvasnom, mert évek óta figyelemmel kísérem ezt a topic-ot.
Ha valakinek megfelelő az IPS panel, elfogadja az XF90-nél alacsonyabb fényerőt, és egyéb jellemzőket, akkor megveheti az XG85-öt. Pontosan ezt írtam fentebb.
Ahogyan mindig is, ha előjött az "IPS vs. VA" téma.
(Egyébként az XD8505 sokkal jobb tévé volt, ha már IPS panel... Az egyik legjobb IPS paneles tévé, amit valaha teszteltem.)
-
Derron
aktív tag
Én is ebben a méretben nézegetem, de még azt se döntöttem el hogy XH90 vagy XH95.
Játszani nem nagyon játszok már, bár van PS4 em és PS5 öt is szeretnék majd, de eddig is elvoltam változó képfrissítés nélkül, nem gondolom hogy zavarna a hiánya. Inkább a filmek legyenek szépek. -
Joshi
titán
Az X70 akar lenni az XH70, csak valamiért elhagyták a H betűt. Érdekes hogy csak a 70-es sorozatnál hagyták el a H betűt, a többinél ott van.
Olyan hogy XH70-es széria nincs. A Displayspec oldalon egyértelműen 2020-as modell az X70.
Csak hogy még inkább összekeverjék az embereket.
ui.: aztán láttam én is a Sony honlapján, írtam is.
-
TCr
veterán
De van, a Sony saját weboldalán is létezik.
-
Joshi
titán
Az utolsó két betű nem befolyásolja a panel technikai részleteit, vagyis nem véletlenül írja a Sony is úgy hogy XH90.
Emagon is csak úgy szerepel hogy Sony KD65X7055BAEP. Fura mert konkrétan ilyen modell nincs.
Elírás lesz.
És létezik sima X70-es széria. Érdekes.
-
TCr
veterán
Remélem lesz rá lehetőségem ($), hogy akciósan rámenjek 400 alatt a 65XH90-re.
Ez az a modell, amit nálunk XH9096-ként árulnak, ugye?#54731cellardoor12: úgy éreztem, hogy ez így még mindig hiányos, így rákerestem. Valaki erősítse meg pls, hogy mi a tökömet csinál a Sony ezekkel a típusmegnevezésekkel?
Eddig voltak ugye az XE, XF, XG, XH, stb... most meg kint van egy X7075-öt (évszám jelölés (X utáni betű) nélkül)? -
Joshi
titán
Sony jónak tűnik, habár az OLED azért na.
-
TCr
veterán
válasz
cellardoor12 #54727 üzenetére
Szia,
Pontosítsd a típust kérlek, hiányzik az X mögül még egy betű.
-
renzid
csendes tag
válasz
#16820480 #54721 üzenetére
Valóban, a 2.0 ás port nálam se dobja le a külső HDD-t (3TB os) - a 3.0 hosszabbító kábelen keresztül sem. (Így akkor elég lesz 2.0 ás portbővítő, arról olvastam ajánlottat tv hez)
A 3.0 ás port is működik közvetlenül rádugva a HDD-t, viszont a hosszabbítóval együtt már ledobja.
+ nemrég kérdeztem, tapasztalt e valaki kijelző kattogást random időközönként... a megengedett alkalmazások kommunikációja okozta nálam a jelenséget. Beállítások/Alkalmazások on belül mutatja a legutóbbi aktivitásokat, időben pont akkor kattogott a kijelző (tv kikapcsolt állapotban, éjszaka eléggé zavaró) ahogy a napló mutatja
-
cellardoor12
csendes tag
Sziasztok! Sony KD65X7055-ról valamit negatívumot tuddni? Túrom a netet egy ideje, de sajnos sem fényerőt, sem paneltípust nem találtam. Az emagon elég jó ajánlat van október 31-ig, nem tudom, lenne-e jobb ajánlat a black friday alkalmával. Szétnéztem a MM-ban, és ennek a képe tetszett legjobban az egyentartalmaknál (tudom, ez semmit sem jelent). Kizárólag filmnézésre kellene egyébként windowsos megosztásról, és ilyen árkategóriában keresgélek. Köszi!
-
Derron
aktív tag
Szerintetek jövőre piacra dobja a Sony az új MINI LED tévéket? Ha igen, mennyire lesz elszállva az ára?
-
taki01
őstag
válasz
nightshadow #54719 üzenetére
Gyenge minőségű a kábel, USB 3.0-nál 900mA 5V és max kábelhossz 3m. Forrás
-
törölt tag
válasz
Derron #54720 üzenetére
Lehet amúgy, hogy a 3.0 port nem tud megfelelő feszültséget leadni a HDD-hez? Mert pont mostanában volt vele gondom, hogy az alaplapon levő 4 darab USB3 csatlakozónál egyszerűen ledobálja a külső 2TB-os HDD-t, de a 2.0-ra dugva simán megy (illetve a 2016-os Shield TV-n sincs vele semmi baj).
-
Derron
aktív tag
válasz
renzid #54718 üzenetére
A port bővítést nem tudom, viszont a külső HDD azért dobja le, mivel ott van mozgó alkatrész amit hajtania is kell, és USB-n nem fog annyi áram átmenni, hogy még arra is legyen elég.
Pendrive nál ez a probléma nem áll fent, bár valószínűleg ott is van egy kábel hossz, amivel már nem tud rendesen működni. -
nightshadow
veterán
Érdekes infó az XH90 firmware updattel kapcsolatban amiből kiderül érdekesség az összes korábbi Dolby Vision-t támogató Sony készülékekről is: [link]
-
renzid
csendes tag
sziasztok!
USB3 portbővítés eszközöket tudják kezelni ezek (vagy egyáltalán) az okosTV k? Van esetleg ajánlott eszköz erre a feladatra ami megbízhatóan működik? (A 2 méteres hosszabító USB3 kábel pl ledobálja a külső HDD t random időközönként
, de pendrive ot tökéletesen kezeli )
Köszi,
-
AL
addikt
Szia. 43xg8396 most 180 ezerért van. Ez 100 Hz jobb mozgásmegjelenítés , IPS kijelző és androidos. 49xg7096 most 140 ezerért van. 7005, 7077 szinte ugyanaz. Ezek 50 Hz, IPS és nem androidos. A Sony triluminos kijelzője a Samsung qledhez hasonlóan szebb, részletesebb színeket ad. Üdv.
-
HF77
őstag
üdv
140e körül max 50"-es tévét tudnátok ajánlani?
köszi -
sting2
addikt
Tévémen (XE90) vígan és hibátlanul megy a saját APP - Youtube és ha 4K HDR videót indítok, akkor -az Action Menü gombbal előhívható infók alapján is, átvált az emeltebb szintű tartalomra.
Ugyanez igaz a kimenetekre kötött konzolokra is, 4 K HDR tartalmat kapva " dedikáltan " erre a módra vált a készülék.
Saját APP - Netflix esetén nem!, nem tudom ellenőrizni ugyanezt, mivel nem írja és az a kis " képváltás " sem érzékelhető amit ez minden esetben megelőz ..
-
-
KoVee84
senior tag
Sziasztok!
Mint elfogult Sony tv használó leírnám rövid véleményemet az xg85-ös szériával kapcsolatban. Van/volt itthon 2 db KDL-50W805B (najó, az egyik egy updatelt 755c), egyik a hálóban, másik a nappaliban. Nyilván azért két ugyanolyan, mert bejött.
Felhősödés van, lassú droid szintén, de szerettük. Elköltöztünk, nagyobb lett a nappalink, amiben nevetségesen kicsinek tűnt az 50-es, ezért elkezdtem keresgélni a 65-ös Sony között. Amiből nem engedek, az a márkanév, 100Hz, LCD és android. Átnyálaztam a topikot 3 vagy 4 évre visszamenőleg, mert kb akkor írtam utoljára, elmentem MM-be és az XF/XH90 helyett vettem egy XG85-t
Tudom-tudom, elb@sztam, IPS panel, fekete helyett szürke, nem valós 10 bit, alacsonyabb kontraszt stb stb...
DE! az XF90-től sokkal gyorsabb, az xh90/95-től pedig sokkal olcsóbb. Egy kompromisszumot kellett kötnöm velük szemben, hogy a fekete az néha tényleg inkább sötétszürke. Egyébként PS4pro, HBOGO, Netflix használat során hibátlan.
Most ezzel nyilván nem azt mondom, hogy ez a legjobb tv és mindenki ezt vegye, de korántsem annyira rossz, mint itt a fórumon az ips panel miatt be van állítvapeace
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- Gitáros topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest