Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
papppapa
csendes tag
Sziasztok !
W 809C -hez milyen fali tartót javasoltok mert ahogy nézegetem a hátulja lépcsős
-
Piftuka
veterán
válasz
salapp #53090 üzenetére
Igazából nekem még nincsen 4K BD filmem, és a Blu-ray lejátszóm is csak Full HD, tehát a Full HD tartalom számomra még elég.
A képméret (55 col), amely miatt szeretnék "továbblépni" a nem túl távoli jövőben. Örülnék egy ~80-90 col körüli példánynak.
Ám tény, hogy én sem sürgetem, mert... A W809c képminősége az egészen parádés!
Komolyan mondom, hogy minden nap tud valami olyan élményt nyújtani, amelytől széles mosolyra görbül a szám.
A minap (sok-sok eltelt hónap után) még hangoltam kicsit a fényerő és kontraszt beállításokon, és még jobb lett.
Bizonyos, megfelelően jó minőségű képtartalomnál, bizonyos jeleneteknél, időről-időre jelentkezik az a bizonyos "3D hatás"; annyira jók a kontúrok.
Igen, ehhez jó kontraszt kell, de számomra ez a jó tévé egyik ismérve.
És ugyan tartalmi szempontból a legkisebb jelentősége sincsen, de van most a különféle kereskedelmi csatornák reklámblokkjában egy új Schweppes hirdetés.
No, amikor éppen "elcsípem", az vizuális orgazmust nyújt.
Egyébként komolyan... ha valaki nem tudná, milyen tévém van, és belépne a szobába, amikor az a reklám fut, azt gondolná, hogy OLED tévém van.
Szóval, bármi is lesz az utódja... QLED, QD-OLED, vagy QNED... az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolga a "kihívónak".
-
Piftuka
veterán
válasz
Gombinyó #53088 üzenetére
A lényeg, hogy a garanciális jogaid közül a "Javítást", "Cserét" kérheted első sorban. Amennyiben ezek nem tudnak teljesülni, akkor "Árleszállítást" (közös megegyezés szerint), vagy "Pénzvisszafizetést".
A Media Markt esetében - többek között - az a jó, hogy ők ezzel nagyon pontosan tisztában vannak, jogszabálykövetőek, szóval egészen elhanyagolható annak az esélye, hogy bármilyen problémád lenne a garanciális ügyintézés során.
Ráadásul - ahogyan AL is említi -, ha van rá módjuk, rugalmasak.
-
AL
addikt
válasz
Celtis #53091 üzenetére
Tévedsz, mert Nekem már volt náluk garanciális cserém. Felajánlottak egy azonosértékü készüléket, de Nekem az nem felelt meg, mert ismét VA kijelzőst akartam. Mondták hogy Belgiumban van egy garanciális csere raktár. Ilyenkor onnan hoznak cserekészüléket. Én nem fogadtam el, így csereutalványt kaptam. A Panasonic szervíz is cserél. Ez egy elfogadott, "mindennapos" dolog. Üdv.
-
Gombinyó
őstag
Jól hangzik, köszi a válaszokat!
-
AL
addikt
válasz
Gombinyó #53085 üzenetére
Szia . Ha Csereutalványt adnak az a vásárlás helyén váltható be ( MM). Ha akarsz vásárolni valamit,( nem muszály tévét ) akkor veszel, ha vásárlási - ajándékutalványt, vagy pénzt akarsz, akkor azt kapsz. Az MM rugalmas, nem kekeckedik.
Az is lehet, hogy a szerviz ad cserekészüléket.
Nekem a Sony márkaboltokba szólt a csereutalványom, még ott is rugalmasak voltak. Ha olcsóbb készüléket vettem a maradék pénzt visszaadták, de mondták, hogy bármit vehetek. Ott az egész összeget nem adhadták vissza, de nem is akartam. Üdv.
-
chakany
tag
válasz
Gombinyó #53085 üzenetére
Én anno a 43 colos tv-met a telekomnál vettem. Mikor pixelhibás lett akkor nagyobbat szerettem volna. Azt mondta szervíz h azt a telekommal intézhetem ráfizetéssel. Mivel addigra már nem volt nekik így megvásárolta tőlem a T a vásárolt értéken kb-ben. Esetleg kérdezd meg a médiát, hátha Ők is megveszik.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Gombinyó #52926 üzenetére
Bevittem tegnap a tv-t a felhősödés miatt a márkaszervizbe, ezt kérte az ügyfélszolgálat. Másfél hét kb mire kapok választ mi legyen vele.
Azt tudjátok, ha esetleg csereutalványt kapok azt hogyan kell elképzelni? Gondolom a levásárolható összeg annyi lesz, amennyiért vettem az XE8505-öt, de csak ott költhetem el, ahol vettem eredetileg a tv-t (MM)? Azért remélem sikerül megoldaniuk, mert ahogy néztem az idei modellek közül nem igazán van épkézláb készülék normális áron (valódi 10bit, va panel, 120hz) -
Piftuka
veterán
válasz
hyperspace #53073 üzenetére
"W755-öt vettem W809 helyett, mert a mostani XF85 nemrosszabb a W755-nél."
Minden tisztelettel, de tényleg ezt szeretted volna írni?
Csak mert így ebben a gondolatmenetben semmi logika nincsen...
-
AL
addikt
válasz
papppapa #53079 üzenetére
Szia. A mozgás Nálam is néha akadozott némelyik beállításnál. Nálam a Normál és az Egyenletes vált be. Érdemes a képjavító funkciókkal is variálni.
Nekem 49XF8505 - ös van, nem volt gyors a beállítás, de stúdióadásoknál és Blu Ray filmek segítségével jól ( ízlésem szerint ) beállítottam.
A Te tévéd még jobb ( komolyabb ) készülék. Nem lehet, hogy egy kicsit szűkebb a betekintési szöge, mint a réginek és ez zavar ? Üdv. -
TCr
veterán
-
papppapa
csendes tag
válasz
PrinceHerceg #53070 üzenetére
Szia !
Nincs felhasználói hiba / elvégrre spreheinzi ungarishe jazik /, ez ahhoz képest amilyen szuper tv-nek lett itt beállítva egy kalap sz@r .4K képet nem nagy dolog szépen megjeleníteni , azonban a gyenge tartalmaknál ott zizeg a mozgó alakok körül az "aura"míg a w809 c-nél nem jellemző .
Nem állítottam el semmit a két tv egymás mellett van ugyanazon tartalommal a gyenge sd adásoknál a w809c nyomába sem érhet féleg gyors mozgásoknál látszik a szolgáltatói tömörítési hiba . -
Akkoss
csendes tag
Sziasztok!
A SONY tv-met tegnap aramtalanitottam. Es amiota visszadugtam, azt irja a wifi-hez, hogy connected, de no internet access. A laptop-al teloval van net ugyanazon a wifim. Kiprobaltam mas wifi-n is es ugyanazt irja. Kizarasos alapon a TV-vel van a problema.. Mar aramtalanitottam megint parszor de ugyanaz... az alkalmazasok nem mennek amihez net kell.. Amugy, ha bemegyek a TV-n belul a menuben, hogy tesztelje a kapcsolatot azt irja minden jo van internet. De ha kimegyek a fomenuban mar ott virit a no internet access..
Valakinek barmi otlete, hogy mi okozhatja? Tanacstalan vagyok
-
sting2
addikt
válasz
hyperspace #53068 üzenetére
Pana EX780 után /mellett nekem is fakó volt elsőre az XE90.
Ami tök meglepő, mert alapból - élő szín, meleg profil és társaival kezd a készülék mikor bekapcsolod.. -
hyperspace
őstag
válasz
Iparmágnás #53045 üzenetére
Jelenleg nem Samsungot használsz? Ahhoz képest lehet fakó, mert azon könnyen át lehet esni a ló túloldalára.
-
AL
addikt
válasz
papppapa #53065 üzenetére
Szia. Nem szabad így elhamarkodni a dolgot. Ha türelmesen állítgatod a több tucat beállítási lehetőséget, akkor biztos jó lesz. Gyári beállításokkal eddig még csak 1 készüléket láttam, ami jó volt, egy Panasonic oled ( GZ950 ). A többi Tévéknél ugyanaz volt az első benyomásom, mint Neked. Mindegyiket elég sokat állítgatni kellett mire az ízlésemnek megfelelő lett. Próbálj a normál képmóddal kezdeni, szerintem azt a legegyszeűbb beállítani. Egy jóminőségű adásnál egyenként állítgatva mindent megtalálod a megfelelő beállítást. Sok sikert ! Üdv.
-
papppapa
csendes tag
Sziasztok !
Ma kicsomagoltam a 49 xg 9005-öst amit szinte azonnal vissza is csomagoltam .egy kis beállítási próbálkozás után
A w809c -hez képest tompa kontrasztalan fakó képe van . -
chakany
tag
válasz
salapp #53063 üzenetére
Igen, de az írja, hogy:
"Termék állapota: A gyári csomagolás bontott, a termék sérülés- és karcmentes. A készülék üzembe helyezett, kipróbált. A doboz alja egy kicsit el van ázva."
Az ÁSZF-ben pedig azt írják erre, hogy
"1.BCsomagolássérült használt termék: üzembehelyezett termék és csomagolása sérült vagy hiányos vagy teljes mértékben hiányzik - jótállás nem érvényes rá - 18 hónap kellékszavatosság érvényes rá"Ez nem túl biztató... Anno az Edigitálnál néztem ki ilyen tv-t, ott 1 év jótállást adtak a 2 év helyett. Felhívtam a Sony-t és azt mondták, hogy náluk erre is meg lehet kötni a +3évet.
-
rainman72
nagyúr
Akinek esetleg outletes tv is megfelel,olcsóbban [link]
-
ada19
senior tag
válasz
stickermajom #52519 üzenetére
Azóta sikerült egy kis időt töltenem a TV-vel, és kiírja rendesen ha ténylegesen 24p a forrás. "1080/24p" amit látnod kell.
-
ginola
addikt
Nem értem, hogy XF9005-nél miért van blooming, ha az ezer éves NX710-en nincs.....
-
Derron
aktív tag
Nekem még bőven ráér
Majd karácsony tájékán, vagy tavasszal, ha kijönnek a 2021 es típusok és esetleg az olimpia és a foci EB miatt leáraznak. -
salapp
addikt
válasz
Derron #53053 üzenetére
Engem is majd az XH95 érdekel, elsősorban azért, mert az oled mellett olyan béndzsa, hogy oldalról fakóbb a kép. Ugyanakkor azt mondják, az X-wide angle miatt a kontraszt is gyengébb valamivel az XH90-éhez képest.
Jó lesz, ha már meg lehet nézni valahol, és el is jutok oda.
Amúgy meg érdemes várni az első három hónap fogyasztói visszajelzéseire, ha nem sürgős, hogy kiderüljön, a széria lett-e elcseszve, vagy csak véletlen, hogy avs fórumon vagy YT-on több bekrepáló XH90-ről jelennek meg panaszok. -
Derron
aktív tag
Szia,
Én még sajnos nem láttam élőben, de valószínűleg ilyet fogok venni.
Vagy XH90 vagy XH95, nekem annyira nem fontos a játék teljesítmény, bár van otthon PS4, de 1 év alatt kb 100 órát tettem bele. Inkább majd az dönt, hogy annyival szebb képe van e az XH95 nek mint amennyivel többe kerül. 65" ban nézelődök.
Egyébként XH95 van már kiállítva valahol? -
avlisz80
tag
Az az érdekes hogy csatlakozva van de nincs internet elérés!A telefon Hotspot-ként ugyanígy,csatlakozik de nincs internet elérés!
-
avlisz80
tag
Sziasztok!Adott egy 65FX8577...
Pár napja áramszünet után nem jött vissza a WiFi kapcsolat és azóta sem jó!Mióta megvan a TV ha volt ilyen probléma,áramtalanítás után mindig helyrejött,de most valamiért nem akarja a jót!Valakinek hasonló hiba esetleg???A szoftver a legújabb van! -
Iparmágnás
tag
Sziasztok!
Ma voltam a Sony központi szalonjában a Kecskeméti utcában. Érdekelt az XH90-es Sony TV. 65 inches verzió van kiállítva náluk, mi is ebben a méretben vennénk. Vittem sample fájlokat, amiket lejátszottak a fiúk nekünk. Mozgásmegjelenítésben nagyon tetszett a képe a TV-nek, illetve a kontraszttal is teljesen elégedett voltam, valamint az élesség is rendben volt az egész képernyőn. Nem tudtuk megnézni azt, hogy a felirat körül mennyire látszódik a blooming, nem szedtünk le külön médialejátszót a TV-re. Ami negatívum volt nekem, hogy az első sample az Avenger Endgame-ből volt, és nem éreztem a színeket elég élénknek. Kérdeztem, mennyire mentek bele a kép konfigurálásába, azt mondták minden gyári beállításokon volt. Néztünk még a feleségemmel másik két sample-t ott sokkal jobbnak hatottak a színek, pedig mindhárom file HDR volt, magasabb bitrátával.
Tudom, egy szaloni környezet nem optimális, és nem hasonlítható az otthoni fényviszonyokkal, de kicsit negatívumként éltem meg, hogy pont egy ilyen látványfilm (amit kedvelek) fakó legyen.
Az XH90 fölött voltak az OLED TV-k, és hát, persze azokon a demó anyagok nagyon szépek voltak, mondta is az asszony, hogy azoknak szebb a képe. De a mi felhasználási szokásainkhoz (viszonylag világos nappali, és majd PS5) egy LED TV időtállóbb lesz.
A hangot is megmutatták a srácok a TV-n. Mi egyáltalán nem vagyunk audiophilek, nekünk tetszett, elégedettek lennénk mindenféle külső hangkeltő nélkül.
Összességében élvezetes volt nézni a vitt anyagot is a TV-n ~másfél méterről, és még így is sok részlet volt, illetve nem volt elmosódva kép. Kicsit várunk még, 1-2 hónap és valami akció keretében ilyet szeretnénk venni.
Nektek, aki már esetleg szintén látta személyesen van-e valami tanácsa, tippje a TV-vel kapcsolatban?
Üdv
-
looser
addikt
Sziasztok!
Sony android tévére valaki varázsolt már hosts fájlt? Hozzá lehet férni a tévé operációs rendszeréhez (legalábbis fájl szinten) valahogy? A másik kérdésem, hogy store-on kívüli alkalmazás (pl. másik böngésző) telepíthető az eszközre?
Üdv
-
Quqesz
nagyúr
válasz
gabor9991 #53023 üzenetére
Gmail szinkron nincsen bekapcsolva? Béha nekem is csinál ilyet, mintha elindulna vmi szinkronizálás, de még nincsen fent a hálón és ez vmiért lefagyasztja a csatlakozást. Ki/be kapcs után szintén, bár nekem a wifi kézi kapcsolódás/újra megadott jelszó segíteni szokott.
-
Tegla80
addikt
-
gabor9991
addikt
válasz
Celtis #52967 üzenetére
Most volt időm kipróbálni, továbbra is az van, hogy nem tud csatlakozni az internethez.
Wifin és vezetéken is látja a hálózatokat, de azt írja nem lehet az internethez csatlakozni.
Telekomos szakértő is megszakértette a modemet és állítása szerint részükről minden rendben van mondjuk ezt támasztja alá hogy maga az internet itthon hibátlanul működik a többi eszközzel.
A tévé gyári állapotba történt visszáállítása után képes csatlakozni az internethez, ezt többször kipróbáltam, Google fiókkal be tudok jelentkezni, a beállítás után működik a youtube is.
Kikapcsolás után amikor újra bekapcsolom akkor jön az említett hiba hogy látja a hálózatokat pc-ről pingelve válaszol is de nem tud kifelé kapcsolatot létrehozni.
Hogy teljesen kizárjam a szolgáltató hibát a saját telefonomat hotspotként beállítottam és az is megjelenik a wifi eszközök között de a jelszó megadása után 1-2 percig próbál csatlakozni majd kiírja hogy az eszköz nem található, viszont a wifi eszközök között továbbra is ott van(csatlakozva, nincs internet) megjegyzéssel.Úgyhogy ilyen is van, nem tudom mi lehet a hiba ami miatt egyszer működik egyszer nem, hétfőn hívom a Sony szervizt majd megnézik mi lehet.
-
Zeth
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Sony 49XG8337SAEP tv. Játék miatt vettem mert elvileg 100Hz-et tud. Ezt anno az egyik fórumtárs is meg erősítette hogy az XG83 széria minden tagja tudja. Viszont a PS4 menüjében azt írja hogy 1920x1080 - 60Hz. És más beállítási lehetőség nincs. Az lenne a kérdésem hogy ezt valahol a tv beállításai között kéne átállítani? Mert sajnos sehol sem találok olyan opciót hogy 100Hz-re lehet állítani a tv-t. -
Ery
tag
Sziasztok,
nem volt még Sony tv-m de ma megrendeltem egy XG9505-t. Meg tudom nézni valahol a tv üzemidejét? Arra lennék kíváncsi, hogy kiállítási darabot kaptam-e.
köszi -
sting2
addikt
válasz
Iparmágnás #53009 üzenetére
Többek szerint, (releváns teszt oldalak - Hdtvtest, Rtings, digitalfreshnes, stb)
Egy "ujraxsomagolt" a XE90 nek titulálják, de erre még csak azt tudom mondani, hogy ha ez van már csak jelenleg ami tényleg "nextgen Ready" akkor hogy a pélóba vegyek XE készüléket!..
Én simán venném, mondjuk 75-be, és ezzel ki is húznám a PS5 érát, többet úgy sem érdemel ez a Generáció.. -
hegylako01
tag
válasz
Iparmágnás #53009 üzenetére
Ezek szerint igen. A kecskeméti utcai sony boltban ki van már rakva,a hátsó sötétebb részén a boltnak. Amikor néztem, nekem tetszett a képe, de nem teszteltem semmivel.
-
Tegla80
addikt
válasz
somatyi #53004 üzenetére
csak tapogatozom mert nem ismerem az android menus bravia sync vezerles elemeit.
viszont "B" szerias tv-nel tudom allitani 4fele modon,h mikent viselkedjen a taviranyito es melyik gombok mukodjenek pl ps4 vezerlesnel. (normal,hangolo,menu,hangolo/menu 1ut).Lehet nem jutsz vele elorebb,de legalabb ranezel hatha......
I-manual gomb a tavon es bravia sync a tartalomjegyzekben esetleg segit megtalalni droidos menuben. -
Iparmágnás
tag
Sziasztok!
[link] Szerintetek ez a TV jó vétel lehet Next-gen konzolokhoz is? Kontrasztarány, megjelenítés, képfrissítés milyen ennél a TV-nél?
Köszönöm a segítséget!
-
somatyi
csendes tag
válasz
Celtis #53005 üzenetére
Köszi a választ!
Ha ragaszkodom a jól bevált erősítőmhöz, akkor lehet, hogy egy ilyen HDMI ARC audio extractor/convverter-t kéne beszerezni.
Csak kérdés, hogy vajon ennek állítaná a hangerejétm vagy itt is fix hangerő lenne a kimenet... -
Celtis
veterán
válasz
somatyi #53004 üzenetére
Alapvetően az optikai kimeneten nem lehet/szokás a hangerő szabályozás. A te boxod kivétel ezek szerint.
A TV képes CEC-en hangerőt szabályozni,de azt a vezérlő jelet a hang eszköznek (soundbar vagy erősítő) küldi és nem a forrásnak.
Az optimális megoldás egy HDMI ARC-os hangeszköz lenne. -
somatyi
csendes tag
PCM optikai kimenet - hangerő állítás kérdés
Mi Box 4K - Sony KD-55X8505C - FiiO D03K Taishan
Sziasztok!
A problémám dióhéjban: nem tudok hangerőt állítani Sony távirányítóval optikai kimeneten. A régi Onkyo erősítőm a FiiO dac-ra van kötve.
Ami működik: Mi Box-ból 3,5" toslink optikain hang FiiO DAC-ba, onnan erősítőbe. Így a Mi Boxon, annak a távirányítójával tudok hangerőt állítani.
Ami nem működik: Mi Box-ból hang HDMI-n a tv-be, majd a tv-ből optikai a FiiO DAC-ba. Sony távirányítóval tudok mindent irányítani CEC-en, kivéve a hangerőt. Hangot kapok, de csak a Mi Box távirányítóval tudom szabályozni a hangerőt.
Ha pedig nem az android 9-es Mi Box-ot használom, hanem az android 7-es tv-t lejátszásra, akkor csak az erősítőn tudok hangot állítani.
Fun fact: van egy belső menüben digital audio out volume rész, ahol állítva változik a hangerő, de az el van dugva a sokadik menüpontban.
Van ötletetek, miért nem működik? Miért nem tudja CEC-en pl. állítani a Mi Box hangerejét a tv távirányító? 2.1 rendszert használok, így semmi speckó kódolásra nem lenne szükség.
Köszi!
-
Próbáld 1-11 közötti tartományból valamelyik értékre beállítani. Ha sok a 2.4 GHz-es Wifi a környékeden, akkor wifi analyzer mobil appal érdemes megnézni, hogy melyik csatornán vannak a legkevesebben és arra állítani. A lényeg, hogy 11-nél ne legyen magasabb csatorna beállítva.
-
slemo
tag
Gyári beállításon van minden.
Szerintem ez is automatikuson van.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest