- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ada19
senior tag
válasz
stickermajom #52848 üzenetére
Samsung TV-vel és Samsung soundbarral ugyanez volt nekem régen is. A megoldás az lett, hogy Kodi-ból szoftveresen felhúztam a center channel hangerejét.
-
Snoop27
őstag
XF9005 tulajoktól kérdezem, ti is kaptatok frissítést? Nem találok róla semmi infót a neten.
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
UPC directet használókat szeretném megkérdezni, android tv-n működik e, hogy egy műsort rögzítek, és egy másikat nézek.
Mert ha nem, akkor nem bajlódok azzal, hogy két kábelt kössek be a műholdfejről.
-
Derron
aktív tag
A kínai lejátszók menüjétől a hideg kiráz, az hogy nem képesek egy normális designer-t felbérelni, hogy normális kinézete legyen a kezelő felületnek. Persze nem lenne rossz egy olyan lejátszó ami képes ISO fájt olvasni, és abból minden formátumot továbbítani, Atmos stb.
-
Piftuka
veterán
válasz
salapp #52841 üzenetére
Egyetértek.
Ha valaki elkölt több százezer forintot egy tévére, annak érdemes még ~10-20.000 forintot rászánnia egy dedikált médialejátszó eszközre is.
Persze, nem ideális megoldás ez, ha valaki éppen "szabadulna meg" a mindenféle extra kábelektől, külső eszközöktől...
Ám amíg a sok milliós prémium tévé képességeit is kenterbe veri egy 10.000 forintos, kínai "no name" eszköz, addig szerintem egyértelmű, hogy utóbbi a jó választás.
Szóval "valamit valamiért". -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
A tévére telepíthető appok hogy működnek? Főleg a VLC és a PLEX érdekelne.
Megbízható applikációk? Érdemes ezekkel filmet lejátszani? Vagy inkább maradjon a beépített lejátszó.Ha mondjuk a tévé nem támogatja a Dolby Atmos-t de a PLEX igen, akkor le tudja játszani?
Egyenlőre nincs meg a tévé, de a kiszemelt egy 65XH90 vagy 95 lenne.
-
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #52837 üzenetére
Így az ARC sávszélesség limitálja a támogatott hangformátumok körét. A DD és DTS gond nélkül átmegy így is. Ha jól tudom az Atmos is.
-
AL
addikt
válasz
Szoll92 #52835 üzenetére
Szia. Valószínűleg az automatikus képmód be van kapcsolva. Ilyenkor a műsor tartalma szerint vált át a készülék. Állítsd normál, vagy a Neked tetsző módra. Hasonló hibát csinál még, amit előttem is írtak : az automata fényerőszabályozás ( fényérzékelő). Ezt is érdemes kikapcsolni. Üdv.
-
Szoll92
csendes tag
Sziasztok!
Sony KD-55XG8505 Netflix
Film közben ahogy változik a kép szín, fényerő, stb. megjelenítése a TV folyamatosan állítja magát, gondolom próbálja a legjobb megjelenítést összehozni. Viszont elég élesen csinálja, mintha folyamatosan ugrálnék a kép üzemmódok között (elénk, normál, mozi, játék) és elég zavaró.
Próbáltam kép beállításnál megtalálni min kellene állítani de eddig nem jártam sikerrel.Tudnátok segíteni, hogy mit kellene kikapcsolni vagy alacsonyabbra állítani a megoldáshoz?
Köszönöm
-
stickermajom
addikt
válasz
Celtis #52829 üzenetére
A felbontást közben megoldottam, most már 1080p-t küld ki kadenciahelyesen. Soundbaron keresztül viszont továbbra is laggol a kép, néha szétesik az audio sync, hiába állítottam be a passthrought. Direktben a TV-re kötve gond nélkül megy.
Sport streamelés miatt volt eddig Windows, de ma feldobok egy Libreelecet gyorsan, hogy megnézzem változik-e. -
Celtis
veterán
válasz
stickermajom #52828 üzenetére
Arra tippelek, hogy a windows oldalon lesz a gond. Kodiban ellenőrizd, hogy milyen felbontást és képfrissítést küld ki, és ha nem megfelelőt, akkor miért.
Amúgy miért windows-os a htpc, miért nem Libreelec? -
stickermajom
addikt
Adott az XF9005, mint megjelenítő, vettem hozzá egy HT-XF9000 soundbart. A média forrás egy Windowsos HTPC lenne Kodival. Amíg nem volt a képben a soundbar tökéletesen mentek a 1080p tartalmak, soundbaron átküldve a jelet a scaling teljesen elmászik, illetve laggol a lejátszás. Van valami speciális beállítás amit kihagyok?
-
gabor9991
őstag
válasz
sancika007 #52826 üzenetére
Mediamarktban vettem egy tévét amire utólag a központi szalon intézte a gyártói kiterjesztett garanciát törésre+meghibásodásra.
Gondolom az edigital ugyanolyan üzletnek számít mint a mediamarkt. -
-
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz
wrathchild #52820 üzenetére
Örömmel hallom, hogy megoldódott a probléma!
-
Quqesz
nagyúr
Köszi a válaszokat. Van itthon bubifólia.,amivel kb 20x körbe tudom tekerni, az lesz majd a védelem, aztán majd vmi hungarocellre rakom szállításkor, aztán majd beülök mellé.
Ha mindennek megtartaná az ember a dobozát külön garázs kellene nekik.... -
gabor9991
őstag
válasz
sancika007 #52821 üzenetére
-
sancika007
csendes újonc
Sziasztok !
Edigital-nál vásárolt tv-re lehet Sony-nál vásárolni plusz garit ?Köszi
-
chakany
tag
válasz
Quqesz #52807 üzenetére
Én nem szívesen vinném doboz nélkül.
Amikor az előző tv-m pixelhibás lett a Camcorder Kft-vel [link] intéztem a garanciális dolgokat. Amikor jöttek a tv-ért megkérdezték, hogy hozzanak-e dobozt, vagy megvan még az eredeti. Én elraktam a dobozt, de ebből a kérdésből arra következtetek, hogy esetleg nekik lehetnek dobozaik. Talán érdemes lenne megkérdezni, hátha tudsz tőlük venni, vagy kölcsönkérni, kölcsönözni.
Amúgy milyen típusról van szó? Mert én most vettem egy 55XG8196-ot, szóval, ha ilyened van akkor kölcsönadhatom a dobozt a szállítás erejéig. Más típus esetében nem szívesen farigcsálnám a hungarocellt, még legalább egyszer nekem is költöztetni kell a tv-t. -
Aaron14
őstag
válasz
rainman72 #52815 üzenetére
Szerintem XH alatt nem ezt a tipust, hanem az XH9505-ot ertette a kollega, ami mar tartalmazza az X-Wide Angle technologiat. Az mar mas kerdes, hogy sajnos a blooming ugyanugy erosodik elvileg (ha nem kozeprol nezzuk) mint az elozo modelleknel, hiaba a plusz reteg a kijelzon. Ehhez a panelnek alapbol sokkal jobb kontrasztot kellene tudnia, de pl. ebben gyengebb, mint az XF.
-
Aaron14
őstag
válasz
Quqesz #52807 üzenetére
Hat szerintem eleg veszelyes igy. En mar egyik hazbol a masikba is a dobozaban vittem, pedig a ket haz egy telken talalhato. Veletlen megbotlasz vagy elesel. A doboz ilyenkor meg megvedheti, de ha nincs semmi korulotte, eleg nagy a serules kockazata. En keresnek a helyedben hozza dobozt vagy valamivel megprobalnam jol korbecsomagolni, de az is kevesbe fogja vedeni, mint a gyari csomagolasa.
-
Aaron14
őstag
Bocsánat. Szóval a videó lényege, hogy a feltöltő elég sokat foglalkozott a Dolby Vision kérdéssel, mert nem volt megelégedve a gyári beállításokkal. Ezeket osztja meg. Neki X930E készüléke van, de véleménye szerint XF9005-ön is úgyszint jól működik és van update-elt verziója is a beállításainak. A kommentek alatt sokan megköszönik neki, hogy megosztotta, hiszen a fakó, élettelen és kontrasztvesztett Dolby Vision képből egy sokkal jobbat sikerült kihozniuk.
Engem egyébként ez az egész Dolby Vision hidegen hagy és legszívesebben kikapcsolnám, de sajnos nem lehet.
-
salapp
addikt
válasz
daniel2121 #52811 üzenetére
Szerintem...XF annyiért.
Ha nem az Android menü lapozási gyorsaságán és a kecsesebb távirányítón csorgatod a nyálad...
Ha oldalról/háromnál több - képminőségre háklis - személy nézné, akkor majd az 55XH9505 lesz jelentősebb ugrás az XF90-hez képest, persze az most még büntetett előéletű magyarként (Trianon) nyomott fizetésből indokolatlan áron szerezhető meg az XH, majd, ha vírus-marketing is úgy akarja, talán jövőre lesz 300 felett valahol kifutóban jóárasítva. -
rainman72
nagyúr
válasz
daniel2121 #52811 üzenetére
Vinném 264e-ért az 55XF90-t inkábbb!
-
stickermajom
addikt
Illetve szvsz, amíg nem fut valami a legújabb firmware-en, addig felesleges állítgatni. Régebbi fw-vel nem próbáltam, mert azonnal ment rá a legújabb (2 éves patch levellel nem engedem ki netre), az Our Planet volt a tesztalany és bizony keresgélni kellett az állam, mindenféle külön speciális beállítás nélkül. Rtings alap beállításait kapta meg.
Aztán persze szérián belüli panel és panel között is nagy különbség van, végső esetben jöhet a műszeres kalibrálás. -
daniel2121
őstag
55xg és az xf közötti 60k megéri a különbözetet? Egész jó áron el lehet csípni őket mostanában. Nagy ugrás lenne minőségileg w755-ről?
-
Joshi
titán
válasz
Aaron14 #52806 üzenetére
Bocs, de nem tudtam érdemben írni, mert időközben dolgom volt. Nem tudok annyira angolul, hogy ezt google fordító nélkül végig nézzem, a google fordító meg egy kalap kaki. Ha összefoglalnád a lényeget annak örülnék.
Azért azt nem árt szem előtt tartani, hogy a videó 2018-as. A Dolby Vision is változott azóta, meg ugye a tévék firmware-je is. Hozzáteszem nem néztem végig a videót.ui.: elsőre azt gondoltam, hogy te Youtube videón akarsz Dolby Visiont nézni.
-
Quqesz
nagyúr
Tudom nem annyira témába vágó, de 55 colost vitt már vki fuvarban doboz nélkül? Költözünk és nem tudom hogyan vigyem. Két variáns van:
-Lábakon és beülök mellé a puttonyba
-a hátlapra fektetve
Kisebb tvket már hátlapon elvittem, de nem tudom ez a nagy kijelzője bírni fogja-e? -
Joshi
titán
válasz
Aaron14 #52804 üzenetére
Kötve hiszem hogy Sony tévén youtubról menne a Dolby Vision.
Csak és kizárólag Netflixről megy a Dolby Vision, illetve egy olyan külső lejátszóról, ami teljes Dolby Vision licenszes mint pl Oppo 203 stb. Persze eredeti UHD Blu-ray lemezről is menni fog, ha az adott Blu-ray lejátszó Dolby Vision képes.
-
Aaron14
őstag
válasz
troll81 #52802 üzenetére
Koszi! Neked is Joshi!
Dolby Vision-nel kapcsolatban talaltam egy YouTube videot. Ezt holnap ki fogom probalni, bar azt gondolom, ha az X-tended Dynamic Range beallitast kimaxolom, akkor a blooming sajnos megint nagyon szembetuno lesz.
Erdekes egyebkent, hogy az X930E Edge Lit es megis jobb rajta a Local Dimming, mint a Direct Led-es XF9005-on.
Új hozzászólás Aktív témák
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- B W PS PX8 jó áron eladó
- Ibasso dx240 dac dap zenelejátszó
- Samsung Galaxy Buds3 Pro új 2év samsung garancia SM-R630 Buds 3 Pro
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest