- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- CES 2025: GPU, CPU és AI dömping
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chakany
tag
válasz CSD-Man #61905 üzenetére
Szia!
2 éve volt tapasztalatom a szervizzel. Telekom által vettem a tv-t. Kb. fél év után egy pár inaktív pixel jelent meg. Jeleztem feléjük, kérték, hogy e-mailben küldjek pár fotót róla, meg a számláról. Másnap hívtak, hogy nem javítható, megrendelik a cserét. Nekem az utalvány kellett, mert nagyobbat szerettem volna helyette, így igényelték az utalványt. Kb. 1 hét múlva kijöttek és elvitték a tv-t, illetve az utalványt is hozták amit 30 napig tudtam beváltani. Mivel még mindig nem volt nagyobb méretű tv a T-nél, így 30 nap után, készségesen meghosszabbították.
Szóval nekem jó a tapasztalatom a szervizzel -
chakany
tag
válasz F-ECT$ #61470 üzenetére
Én nem vettem észre semmi akadozást, mindent pöccre megy. Abban lehet igazad van, hogy egy csúcs telefonhoz képest van különbség, ezzel nincs összehasonlítási alapom, egy 6 éves telefont használok. Én teljesen elégedett vagyok a tv-n futó rendszerrel.
Egyébként hol vettél észre akadást? -
chakany
tag
válasz maskeau #61451 üzenetére
Szia!
Az előző tv-im belépő kategóriásak voltak, szintén Sonyk, de akadozni ott sem akadozott az android. Nem volt olyan fluid a rendszer mint az XH9096-on, de akadozásnak semmiképpen nem mondanám. Nekem HBO Go van csak, ott tényleg előfordulnak röccenések, de csak a menüben, ha keresgélek a filmek között, lejátszás közben semmi probléma.
Valószínű az embered a Samsungnak dolgozik, nem a Media Marktnak. -
chakany
tag
válasz hegylako01 #61006 üzenetére
Értem, köszönöm a választ!
-
chakany
tag
válasz kolosszus87 #60980 üzenetére
Az enyémen két adat van:
EU: Da Vincitaan 7-D1, 1930 Zaventem, Belgium
UK: The Heights, Brooklands, Weybridge,
Surrey KT13 0XW, United KingdomAkkor ez most mit is jelent?
-
chakany
tag
válasz Vhiktor #60869 üzenetére
Engem meg nem akartak elengedni a T-től. Anno 2 előfizetésem volt, de a barátnőmmel szétmentünk és vissza akartam adni az egyiket. Mondták ha nem mondom fel a szerződést akkor 5000-ért adnak egy akkor 50.000 Ft-os telefont. Egyik barátom átvette az előfizetést és így mindenki jól járt Meg kell Őket fenyegetni
Amúgy a Telekomnál az XG széria volt az utolsó, abból is a 8-as széria, azóta nem láttam náluk Sonyt. -
chakany
tag
válasz Derron #60836 üzenetére
Szia!
Lassan 1 hónapja vagyok tulajdonosa egy 65-ös XH90-nek. Amikor a Médiában voltam és leadtam a rendelést, akkor kérdezte a srác, hogy feketét vagy ezüstöt kérek. Megörültem, hogy van full fekete is. Majd mikor megérkezett házhoz, akkor láttam, hogy a króm csík ezen is ott van. Zavart, eleinte. De már el is felejtettem, hogy ott van, mostanáig, míg olvastam a kommented. Szóval szerintem nem fog téged sem zavarni.
Ekkora távolságra szerintem a 65-ös lenne érdemes. Előző tv-m az 55-ös volt és az ideális nézési távolsága 1,8 méter volt számomra. Innen nézve már nagy a 65-ös, de mivel a hálóban van és az ágy vége van itt így leginkább az ágyból szoktam nézni, sajnos ehhez meg kicsi ez a méret. De nem maradok itt örökre úgysem.
Gondoltam, hátha segít... -
chakany
tag
válasz kolosszus87 #60557 üzenetére
Most, hogy ezt belinkelted, nekem is felkeltette az érdeklődésem. Azt lehet tudni, hogy kb. mennyibe kerülhet egy ilyen kalibráció? Nekem is XH9096-om van és látom, hogy sávosodik, ha közel eső árnyalatok vannak. Amúgy a mozgásmegjelenítésen is tudnak javítani? Annyira nem tetszik az sem, vannak mikrolaggok még akkor is ha fullra állítom a MoitonFlow-t.
Amúgy lehet, hogy hibás a készülék. Múlt héten írtam itt, hogy a hangfelismerés nem sikerült neki, de megoldotta a gyári reset. Azonban az optikai hangot tegnap pár óra alatt 3-szor is eldobta, csak az újraindítás segített.
-
chakany
tag
válasz Selynelar #60518 üzenetére
A kép amit produkál, gyönyörű. Ha csak megjelenítőnek használnám, szerintem ki sem derült volna ez. Filmeket mindig PC-ről indítom és hdmi-n megy a tv-be, a hang a PC-ből megy szinten optikán a hangfalra.
Amikor elsőre produkálta a hibát, az volt az első, hogy megcseréltem az optikaikat, mert azt hittem a hangfal adta be a kulcsot. Majd úgyis át lesz rendezve a szoba, akkor hosszabb optikai kell, akkor minőségibbet veszek. De remélem addig nem jelentkezik újra a probléma. -
chakany
tag
válasz Violka2016 #60509 üzenetére
Hát az csodálatos
Azért Selynear javaslatára, ma lesz egy gyári reset. Hátha... -
chakany
tag
Sziasztok!
1 hete érkezett meg a 65XH9096-om. Még ismerkedünk, de ami probléma már felmerült az roppant bosszantó. Az egyik a hangvezérelt keresés. Bemondom amit akarok, ki is írja, majd közli, hogy "Sorry, something went wrong" és ezt így fonetikusan be is mondja, nulla angolsággal. Pedig érti amit mondok, mert legépeli rendesen. És ezt minden alkalommal, csak begépelni tudok keresést a távirányítóval. Találkozott már valaki ezzel? Mit tudok tenni? Egy 55XG8196-ot váltott, ott néha nem egyből reagált, mondjuk 10-ből 8-szor reagált, de akkor gond nélkül ki is dobta a találatokat.
A másik, hogy optikain rá van kötve egy Logitech Z906-ra. Nézem a tv-t megnyomok egy gombot, majd egyszerűen elmegy a hang. Ez 1 hét alatt már kétszer is megtörtént. Semmi nem segít rajta, csak az újraindítás. Próbáltam azt is, hogy visszakapcsolok a tv hangszóróra, ott meg szól. Azért egy ilyen tv-től nem ezeket várnám. A réginél ez sem okozott gondot.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
chakany
tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok, hátha tudtok valamit javasolni. Már 1 éve vágyom a 65XH9505-re. Nagyjából úgy számoltam (álmodoztam), hogy idén június körülire lemegy az ára 400-ra és akkor megveszem. Most 450-ért lehet venni, viszont mindenhol azt mondják, hogy kifut, Euronicsban pl utolsó darab van. A gondom, hogy még nincs meg a keret, valójában júliusra lenne meg. Most hitelre tudnám megvenni és majd legfeljebb végtörleszteném, de ugye már akkor sem 450-re jönne ki. 400-nál többet nem szívesen adnék érte. Az XH90 annyira nem mozgatott meg, sosem játszottam és nem is fogok konzolon, illetve nem mindig pont szemből nézném. Mondjuk annyira nem vettem észre torzulást az XH90-nél (Öcsémnek ilyet vettünk), vagy nem vagyok rá érzékeny. Szerintetek érdemes lenne még várjak, mondjuk 1 hetet, hátha megy még lejjebb? Vagy vegyem az XH90-et? Vagy más márkából? De az android az kell, szeretem.
Sokat filmezek, sorozatok, stb... Mit javasoltok?Köszönöm!
-
chakany
tag
Szerintem valami más márka képviseletében lehetett és csak le akart beszélni a Sonyról
A képfrissítésre nem tudok infót adni, de a play áruházból leszedtem a Hbo go appot, és onnan nézem gond nélkül egy xg8196-on. Szóval, ha ezen a tv-n megy, akkor tuti bármelyik másik androidoson is menni fog. -
chakany
tag
válasz Gombinyó #53085 üzenetére
Én anno a 43 colos tv-met a telekomnál vettem. Mikor pixelhibás lett akkor nagyobbat szerettem volna. Azt mondta szervíz h azt a telekommal intézhetem ráfizetéssel. Mivel addigra már nem volt nekik így megvásárolta tőlem a T a vásárolt értéken kb-ben. Esetleg kérdezd meg a médiát, hátha Ők is megveszik.
-
chakany
tag
válasz salapp #53063 üzenetére
Igen, de az írja, hogy:
"Termék állapota: A gyári csomagolás bontott, a termék sérülés- és karcmentes. A készülék üzembe helyezett, kipróbált. A doboz alja egy kicsit el van ázva."
Az ÁSZF-ben pedig azt írják erre, hogy
"1.BCsomagolássérült használt termék: üzembehelyezett termék és csomagolása sérült vagy hiányos vagy teljes mértékben hiányzik - jótállás nem érvényes rá - 18 hónap kellékszavatosság érvényes rá"Ez nem túl biztató... Anno az Edigitálnál néztem ki ilyen tv-t, ott 1 év jótállást adtak a 2 év helyett. Felhívtam a Sony-t és azt mondták, hogy náluk erre is meg lehet kötni a +3évet.
-
chakany
tag
válasz Quqesz #52807 üzenetére
Én nem szívesen vinném doboz nélkül.
Amikor az előző tv-m pixelhibás lett a Camcorder Kft-vel [link] intéztem a garanciális dolgokat. Amikor jöttek a tv-ért megkérdezték, hogy hozzanak-e dobozt, vagy megvan még az eredeti. Én elraktam a dobozt, de ebből a kérdésből arra következtetek, hogy esetleg nekik lehetnek dobozaik. Talán érdemes lenne megkérdezni, hátha tudsz tőlük venni, vagy kölcsönkérni, kölcsönözni.
Amúgy milyen típusról van szó? Mert én most vettem egy 55XG8196-ot, szóval, ha ilyened van akkor kölcsönadhatom a dobozt a szállítás erejéig. Más típus esetében nem szívesen farigcsálnám a hungarocellt, még legalább egyszer nekem is költöztetni kell a tv-t. -
chakany
tag
válasz salapp #52573 üzenetére
Aha, így második olvasatra már értem mit akarsz közölni...
Igazad van, mert 280-at én sem adnék egy IPS Edge led-es tv-ért. Akkor inkább gyűjtök még hozzá.
Jól hangzik, hogy az 65XG8577-ben van X1 proci, meg tudja a Dolby Vision-t, stb... de ha ezeket ki is akarom használom akkor már tényleg a 9-es szériából kell választani.
Nekem ez a tv átmeneti, mert nem volt tv-m és rohadt olcsó volt (simán megérte). De az XH95 a cél, valószínű jövő ilyenkor. -
chakany
tag
válasz Dan-szan #52568 üzenetére
Ennél azért szerintem árnyaltabb a dolog...
Nyilván ha professzionális mozizást szeretnél, akkor salappnak teljesen igaza van!
De figyelembe kell venni, azt is, hogy például világos szobában nézed-e, többen nézitek-e. Mert a VA panelnek alacsony a betekintési szöge, az IPS-en viszont széles szögből is ugyanaz a kép.
Sötét szobában az IPS-en tényleg szürke a fekete, de például nálam (55XG8196) a ritkásra húzott redőnynél sem veszem észre, csak ha direkt azt figyelem. Éjszaka azonban nagyon feltűnő a fekete hiánya, főleg, ha nem 16:9 képarányú a film. A felső és alsó fekete csík szürkén világit (mondjuk az elég érdekes, hogy ha a filmben sötét jelenet van, akkor ott tényleg a feketéhez közelít, míg a képlevágás továbbra is szürke ).
Mivel ezt direkt led megvilágítású, így csak a sarkokban látszik egy picit a felhősödés (világos jeleneteknél itt sötétebb), de egyébként homogén a kijelző.
Összességében szerintem nem állítható az, hogy egyik vagy másik rosszabb. Megvannak az előnyök és a hátrányok, mérlegelni kell mik az igényeid és mit vagy hajlandó beáldozni érte. Én személy szerint az XH95-ös szériával szemezgettem, de nem volt rá elég pénzem és jött a Telekomnál ez a nagy akció, és megvettem. Majd ha lemegy az ára az XH95-nek, akkor lecserélem és ez megy anyukámnak.
Ha esetleg valakinél meg tudod tekinteni otthoni környezetben akkor szerintem jobban tudod majd mérlegelni, hogy mi az ami megfelel neked. Ha gondolod nálam megnézheted, mit tud egy ilyen belépő szintű tv.
Amúgy ha a médiában járok mindig szétnézek a tv-k között. Akármennyire is IPS, azért a többi márkához képest, még mindig feltűnik, hogy melyik tv a Sony.[ Szerkesztve ]
-
-
chakany
tag
válasz Aaron14 #52535 üzenetére
Eddig ki sem próbáltam, de most hogy kérdezted...
Kicsit doboz hangja van, de nem vészes. Igazából sokkal rosszabbra számítottam. Nyilván nagyon mélyeket nem kell várni tőle. De meg lehet barátkozni vele.AL és Piftuka: Bocsánat, nem kerestem vissza, hogy hogy volt a sztori, csak rémlett, hogy valaki írt erről. Köszi a korrekciót
Amúgy a Soncititől megkaptam a biztosítás felhasználási feltételeit pdf-ben, ha valakit esetleg érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
chakany
tag
válasz Aaron14 #52527 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a médiában mennyibe kerülhet. De korábban írta valaki, hogy Ő porul járt velük, mert időközben megszűnt a biztosító akikkel szerződésben álltak és az új biztosítónál már nem volt érvényes.
Én a SonyCity-t kerestem fel [link] , nagyon segítőkészek és akár telefonon is megmondják mennyi lenne náluk. Az 55XF8196-ra 50ezer lenne az 5 éves biztosítás. Azt mondták, hogy a méret miatt, ez már az XF85-ös széria biztosítási árán van. Gondolom, hogy ennél azért több lenne, mégiscsak egy felső kategóriás tv.
Kérdezd meg tőlük, nem veszítesz semmit. -
chakany
tag
Eddig nem is kerestem az alkalmazást, tükröztem a számítógépről. Így hogy írtad ez a problémád megpróbáltam 55XG8196-on. Pöccre ment. Hozzáadtam a tv-t kiírt egy aktiváló kódot, azt a számítógépen beírtam és már használhatom is.
Nem lehet, hogy túl sok eszközt aktiváltál már hozzá? Úgy tudom, hogy alapból 2 eszközre lehet. Bár az ÁSZF (5.5 pontja) azt írja, hogy 5 is lehet (ez kicsit ellentmondásos, vagy én értelmezem rosszul). Lehet írni kell nekik?
Más... Korábbi írásom szerint nem tudtam tükrözni, de rájöttem, hogy előbb el kell indítanom a videót és utána tükrözni, akkor simán megy. -
chakany
tag
válasz chakany #52282 üzenetére
Sziasztok!
Ígértem, egy értékelést az 55XG8196-ról.
Másfél nap távlatából, laikusként: Szép a kép mégiscsak Sony Fénynél vagy félhomályban észre sem venni, hogy a fekete nem fekete. A színek is tetszenek, de szerintem a vöröset túltolta egy kicsit, így azt lejjebb vettem, így nekem tökéletes. Pont merőlegesen van az ablak a tv-re, másfél méterre tőle. Ritkára engedett redőny mellet is nagyon szép a fekete. Este, sötétben viszont már látható, hogy nem olyan mély. Mivel Direct LED megvilágítást kapott, így nincs oldalról bevilágítás a sötétebb jeleneteknél, viszont ha sötét háttérrel egy fénylő tárgyat mutatnak, akkor látszik, hogy körülötte világosabb a fekete is. Gondoltam hátha segíthet majd, mint a VA paneleknél (állítólag) ha a tv hátuljára rakok egy LED sort, így nem tűnik fel. Tegnap mögé raktam egy szabályozható fényerejű lámpát, de nem változott semmit. Amúgy a 43XF7596-hoz képest jobb a fekete szerintem.Szerintem elég fényt ad a kijelző, főleg világos jelenetnél. Nekem a ’Normál’ és az ’Egyéni’ képmód vált be, az ’Élénk’ módnál már hunyorítottam este, az már sok. El sem tudom képzelni, mit kaphatok egy 1000 nites kijelzőtől, lehet megég az agyam tőle
Ekkora méretben már feltűnőek a pixelesedési problémák a gyenge képforrásnál, pl tv adásnál vagy 720p-s videónál. De 1080p már nagyon szép, még 1,5 méterről is Tegnap az Extraction-t néztem meg 1080p-ben (4,4 Mbps), az is nagyon szép volt. TV adást max. az ágyból szoktam nézni, a fejem kb. 3,5 méterre van a tv-től, így nem zavar a gyenge felbontása a forrásnak.
Kezelőfelület… Android 8-cal szépen megy, vannak benne röccenések, néha kicsit tovább tart 1-1 alkalmazás megnyitása, de korántsem annyira idegesítő, mint az XF7596-ban volt az Android 7-tel. Meg lehet szokni, nem kell ráfeküdni a gombokra.
Ami bosszantó számomra, hogy optikán (nincs HDMI-s receiver, csak egy Logitech Z906) csak a saját lejátszóval továbbítja a tömörítetlen hangot. Próbáltam a VLC-vel, Kodival, hiába állítottam be a hangáteresztést. Nova Player továbbította ugyan, de csúszott a hang a képhez képest, és hiába próbáltam késleltetést beállítani, akkor sem akarta az igazat. Így marad a saját lejátszó. A saját lejátszóval az problémám, hogy 2 TB-s külső vinyón nem csak filmeket tárolok, hanem minden cuccom azon van, és csak akkor volt hajlandó megnyitni egy filmet, ha minden létező videóforrást beolvasott a lemezről, ami 20 percig is eltartott. Ezekkel a problémákkal találkoztam az XF7596-on is, ezért beszerzek majd egy MLC-s külső SSD-t, hogy a 4K filmeket akadozásmentesen tudjam lejátszani. DLNA-n keresztül simán viszi 1080p filmeket. A megosztott mapparendszerben kicsit lassú a navigálás, de ha elindítottam a filmet, akkor már nincs gond, tekerni is gyorsan tudok benne. A visszafele tekerés viszont nagyon lassú DLNA-ról, nagyjából 2 másodpercenként ugrik vissza 5 másodpercet, de gondolom, hogy ez a hálózati megosztás miatt van. Az Alita-t 4K-ban (41,3 Mbps) is simán tudtam streemelni a hálózatról, viszont a Blade Runner 2047-nél (49,5 Mbps) nagyjából 5 percenként volt egy 5 másodperces akadás. Ja, 100 Mbps a hálózat, és kábelen van a számítógép és a tv is, wifivel nem próbáltam (ha van rá igény, akkor úgyis megpróbálhatom).
Interpoláció… HunChris által jelzett kockásodást én is tapasztaltam az ’Egyenletes’ módban, a ’Normál’ módban csak azért vettem észre, mert kifejezetten erre figyeltem ugyan annál a jelenetnél (de már nem feltűnő). Amúgy ezt csak az Extraction egy jeleneténél tapasztaltam.
Hangvezérlés… 10-ből 9-szer simán megy, megtalál mindent elsőre. Viszont annál az 1 esetnél meg azt csinálja, hogy kiírja a tv, hogy beszélhetek, azonban nem érzékel semmit, szerintem nem kapcsol be a mikrofon.
Képernyőtükrözést csak a HBO GO-nál próbáltam számtógépről, de a kezdőképernyőn nem jutott túl, a video már nem indult el. Mást nem próbáltam.
Az AIDA 64 azt írja, hogy 2 GB RAM van benne, tehát nem 3 GB, mint ahogyan a displayspec írja. Az E-AC3 kodeket tartalmazza, és ez működik is. Azt írja a progi, hogy 32 bites a rendszer, az létezhet?
Nem ismerek más márkákat vagy típusokat részletesen, így nagyon összehasonlítási alapom nincs. Kicsit úgy tűnhet mintha elégedetlen lennék, de összességében nem így van. Engem leginkább az optikai hang problémája zavar, a többivel együtt lehet élni vagy beállítás módosítással orvosolható. Kivétel ez alól ugye a fekete mélysége, de aki IPS-t vesz, az ezzel tisztában van. Na, most annyit tudni kell, hogy a Telekom akcióban vettem előfizetéssel 117ezerért, ezt a pénzt simán megérte. Ha 200ezer lenne, valószínű elgondolkodnék rajta, hogy inkább rakok még hozzá és felsőbb kategóriában levő tv-t választanék, mondjuk X1 Extreme chippel.
Összességében azonban elmondhatom, hogy kedvelem ezt a tv-t. Ha még lesz valami észrevételem akkor megírom.
Ja, még egy bosszantó dolog. Folyton a képembe tolja a reklámot a Youtube… nem lehet ezzel valamit kezdeni?
-
chakany
tag
válasz pixelking #52278 üzenetére
pixelking: Ha ezt a típust választod, ajánlom figyelmedbe a Telekomot. Ott most ez a típus 140ezer. Igaz, hogy most azt írják, hogy 'Jelenleg nem kapható', de néhány napja még az volt, hogy 'Újabb készlet várható'. Nem tudom, mennyire érsz rá kivárni.
nordlead3: A sony honlapján, azt írják, hogy az 55'-ös méret Direct LED-es. https://www.sony.hu/electronics/televiziok/xg8196-series/specifications?cpint=SG_PRODUCT_DETAILS_PRI-TOUT-PDP-X81G_SERIES-EN_GL-2018-11-M01-BRILLIANTLYCLEAR remélem, hogy így is van
Nekem holnap érkezik ez a típus, estére vagy szerdára meg tudom írni, hogy mennyi is a RAM.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Telekom mobilszolgáltatások
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LEGO klub
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Pioneer Kuro PDP LX608D plazma tv
- Onkyo TX-NR509 Fekete házimozi erősítő 5x80W
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods 2 Iphone 13 14 15 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- JBL Xtreme hangszóró ÚJSZERŰ állapotban! - Minden tartozékával, dobozával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest