-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rubyra1n
tag
a homestreaming-ban ha a tv-m sony kdl-42w705 akkor mit kell választanom mert itt van több lehetőség is:
Sony audio cmt
Sony BDP ebből több fajta
Sony Bravia 2009'
Sony Bravia 2010'
Sony Bravia 2011 meg 2011' us
Sony Bravia 2012' meg 2012' us -
Rubyra1n
tag
ha nem wifiről akarom a tv-n a netet akkor csak a wifit kell kikapcsolni a beállítások->hálózat->wifi kikapcsolása vagy mást is ki kell kapcsoljak?!
-
Doma88
tag
válasz headhunter #4782 üzenetére
Na igen, de épp ez a baj hogy ilyen "noname" oldalak csinálnak róla tesztet akik az se tudják, hogy mit írnak. Az első linkelt oldalon odaìrják a TV erősségeihez, hogy "Active 3D", holott a TV passzív, majd a tesztben azt írják, hogy "fú de jó a PASSZÍV 3D." <_<
-
B-L-A-C-K
titán
829B-n mi alapján kapcsol ki magától? Tök jó dolog, mert bekapcsolva hagyom a TV-t este, kikapcsolás időzítőt nem állítok be, és reggel arra kellek hogy kikapcsolt, de nem jöttem rá hogy csinálja...Ha lement egy adás, és nem észlel semmi jelet, akkor kikapcsol, vagy hogy tudja elaludtam?
Peat : Én is használtan akartam egy komolyabb házi mozit, de hogy kibontatom ezt rájöttem ez is elég nekem...A tiédet nem ismerem, de a lényeg a felhasználó legyen megelégedve azzal amit vesz...
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #4787 üzenetére
Akkor örülök neki és opció a kollégának. Nem kötekedni akartam, nekem az a véleményem hogy szörnyen túlárazottak ezek a dolgok a design és helyelőnyük miatt, de akkor a kereslet indokolja ezt. Én pioneer htp72-es 5.1 rendszert vettem 80-ért, de az más téma, nekem kellett egy normális, sok csatlakozóval, 3d és 4k-ra felkészített erősítő ami rá tudok kötni mindent majd. Akkor már vettem egy ilyen csomagot bevállalva a madzagokat és a belépő kategória 5.1-et (ami úgy néz ki elég a magamfajtának, kellemes meglepetés).
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Ezen elmosolyogtam...
80 ezerbe kezdtem el hirdetni, csere ajánlatokat kaptam rá, levittem 70-re, majd ketten is vitték volna, úgy mondtam vissza ennek a két embernek hogy végül megtartom, mert kibontottam és tetszik, sorry...Illetve mindössze 4 napig a hirdetettem a projektort. Szóval ha kivárok akár a 80 ezret is megkaphattam volna érte...De gondolom úgy mondod ezt hogy még életedben nem hallgattad. Egy több százezres házimozit soha a büdös életbe nem fog kiváltani ez tény, de hangprojektorok között nagyon is jól szól 100 ezerért, (utólag meghallgattam már párat...). Szóval aki konkrétan ilyet keres, 100 ezer helyett bontatlanul rendes garanciával 70-80 ezerért mit látható az írottak alapján eladható.
Amúgy 70 ezerért mit vennél helyette újonnan ennyiért bontatlanul? Bár azt továbbra is úgy gondolom hogy még sose hallgattál ilyet...
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz B-L-A-C-K #4785 üzenetére
Ezt már sok helyen leírtad, de valljuk be az a hangprojektor nem ér annyit, max a boltban. Nem a minőségével van baj, hanem hogy ennyiért van jobb vétel is hang fronton, ezek a hangprojektorok általánosan túlárazottak. Ezt szerintem sokan látják így kérdéses mennyire eladható egy ilyen 80-ért.
Most kicsit tv-ztem, tetszik az 50-es 815-ös. De az az igazság hogy 55-ös méret jobb lett volna. Sőt, az igazi egy 60-as lett volna, az meg úgy is elérhetetlen volt most nekem. Váltok egyszer tv-t akkor tuti 60-as lesz minimum. Férfiaknál olyan ez a tv mint nőknél a mellplasztika, ha már belevágunk mindig nagyobbra vágyunk.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Azurooandrew #4784 üzenetére
Ilyen már most is van, és még 3D-s is. 55W829B-hez most sok helyen 100 ezer forintos hangprojektort adnak ajándékba 430 ezerért, hangprojektort meg bontatlanul 70-80 ezerért eladod, és már is 350-360 ezerbe megáll a TV...
[ Szerkesztve ]
-
Azurooandrew
tag
Sziasztok,
mi a véleményetek, szerintetek várható, hogy 55-ös méretben lesz olyan 2014-es sony modell elérhető amely valós 100hz-es és esetleg Smart-os (ehhez annyira nem is ragaszkodnék), de nincs 3D és 350 ezer környékén alakul az ára?
A riválisoknál bőven akad ilyen, csak, hogy az elmúlt egy év negatív tapasztalatai okán (verikális banding, dirty screen) nem akarnék megint samu-t vagy lg-t venni.
-
nismoka
addikt
válasz headhunter #4782 üzenetére
Atyaisten az elsőben milyen hülyeségeket irnak, fent irja hogy passziv de azért negatívum hogy aktív..
A kamera be van épitve de azért külön kell megvenni szerintük.. Ezek nem is látták élőben szerintem...
Meg szerintük rossz a látószög, a másik tesztben meg kitünő... Az utóbbi az igaz amúgy.[ Szerkesztve ]
-
Doma88
tag
Miért van az, hogy a 2014-es Sony TV-kről szinte semmilyen teszt nincs? A W950B-ről szerettem volna pár tesztet olvasni de semmi nem található róla a neten. A másik meg az, hogy más néven futnak az EU-ban meg az USA-ban a TV-k és így sok esetben nem is tudom, hogy melyik TV-ről van szó mivel itthon teljesen más név alatt futnak.
-
HaZsolt
őstag
W829-es fogad régi ősöreg koax kábelt?
-
Rubyra1n
tag
Hol találom a tv szoftverfrissítését, mert most hiába nyomkodom nem találom
-
Rubyra1n
tag
Sony Kdl42w705 led tv-m van, és olyan kérdésem lenne, hogy van e olyan funkció benne hogy pl X idő elteltével ha nem nyomkodom akkor kikapcsol magától vagy pedig ha be lehet állítani akkor azt hol tudom megtenni?!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz _Lacos_ #4762 üzenetére
Azt azért érdemes tudni hogy a 50W828-hoz nem olyan 100 ezres hangprojektor jár mint az 55W829-hez a Sony üzletekben, hanem egy 30 ezres jóval gyengébb minőségű..
Az euronicsban adnak hivatalos sony garanciát?
Igen
Lehet ezt utólag bővíteni 5 évre?
Igen, 360 napig lehet garanciakiterjesztést vásárolni a készülékhez.
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
válasz nightshadow #4761 üzenetére
A Sony szervize arról jó vagy rossz tapasztalat van e ?
-
Tutu7030
veterán
A hozzáértőket kérdezném: mi értelme van a távirányítón a "SEN" és "Home" gomboknak, mikor mind a kettő ugyanazt a tartalmat hozza elő?
(#4762) _Lacos_
Hivatalos sony garanciát adnak, és a boltban vásárolható hozzá plusz garancia is.
Én ott vettem a 42w828 tv-t, ahhoz bluray lejátszót adtak (és játszott még a -10% hitelkártya kedvezmény is).[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
_Lacos_
tag
Üdv!
Az euronics-ban 330e az 50W828 + hangprojektor!
Van valami különbség a 828 és a 829 között, az árát leszámítva?
Az euronicsban adnak hivatalos sony garanciát? Lehet ezt utólag bővíteni 5 évre?[ Szerkesztve ]
N36L, X61, X200.P8700/4G/830SSD/AFFS, L520/830, Pug306RG1.6, SONY50W829
-
Gedeon31
addikt
válasz nightshadow #4759 üzenetére
Az nagy lenne ahová lenne ott csak akkor hely van ez férne be [link]
-
Gedeon31
addikt
válasz B-L-A-C-K #4754 üzenetére
Nálam a Samsung tv-nél pont fordítva van fekete képnél ,ahol nincs rákötve HDMi portra ott semmi nem látszik. Viszont néha adás közben oldalt észre venni néha eléggé zavaró.
Meglesem valamelyik boltba milyen a színviláguk , tervezem egy tv vásárlást gondoltam a Sonyra.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Gedeon31 #4752 üzenetére
Van, nekem is van az új szériás 829B-n, viszont tényleg csak akkor látszik mikor semmit nem csinál a kijelző fekete alapon, azaz nem kap jelet az adott felületen (pl átváltasz egy HDMI portra ahol nincs rákötve semmi, ott kapsz egy fekete képernyőt, ami nem kap semmi jelet, és ott felhős). Film közbe fekete résznél semmi nem látszik, és a fekete már elég fekete azaz plazma TV-k után szerintem az egyik legjobb feketéje van, ha nem a legjobb....
Ez engem is zavart amúgy, de mivel tényleg csak ilyen felületek közbe látszik így elvonatkoztattam tőle....
[ Szerkesztve ]
-
m3gtr
senior tag
válasz Gedeon31 #4752 üzenetére
Van mint minden lcd tévénél. Én csak is akkor veszem észre mikor a fekete semmi van a képernyőn azt meg ugye nem szokta senki bámulni. Tévé adás vagy film nézés közben egyáltalán nem észrevehető.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
Gedeon31
addikt
A Samsung tvk-nél tapasztalt felhősödés a Sonynál mennyire van jelen?
-
B-L-A-C-K
titán
SD adások kivételével én is azt mondom igen, viszont SD-nél nekem tiszta szemcsés gyenge a kép az összes gyári beállítással, és mint látod a képekből is, elég tisztává sikerült varázsolni. De persze ezen a készüléken, a tiéd mivel úgymond teljesen más azon lehet nem kell ennyit finomhangolni.
-
krx21
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #4748 üzenetére
Valószínűleg azért kellett neki 1 év, mert a Samsung-nál (meg egyéb típusoknál is) megszokta az ember, hogy a gyáritól sokkal jobbat ki lehet hozni... Nálam legalábbis ez volt a helyzet... De ez persze szubjektív is lehet...
Az biztos a TV-k közül a Sony-nak van a legjobb gyári beállítása... Én ezt tesztképekkel is igazoltam már párszor... -
-
DummyBoy
senior tag
Urak, elnézést a kínlódásomért, de itt olvastam, hogy a Motrionflow 200 az csak 50Hz-es panelt takar ... (W805)
Persze most mindenhol mást találok ... Tudnátok erről adni egy linket? Ez mennyire tuti?
Persze, lehet hogy az életben nem használnám, de amilyen pecher vagyok, tuti, hogy vásárlás után derülne ki, hogy mégis kell nekem ... Persze, 828-829 sehol sincs ... (Múlt héten még volt, most árlistán sincs ...)
Előre is köszi!
Life is shor...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz viharkabat #4742 üzenetére
80%-ban sötétben nézzük, bőrszínek rendben vannak, környezeti fényérzékelőt nem használom...
-
B-L-A-C-K
titán
Ha a szín sok csak a színtelítettségből kell visszább venni 55-ről vagy 45-50re, de nekem tényleg így jó. Ezzel a beállítással szerintem veri a Panát is SD adásban, alapból mint már írtam a Pana jobb kicsivel ebben, de a FHD-ban meg jóval gyengébb, illetve minden másban...
-
-
B-L-A-C-K
titán
-
nismoka
addikt
válasz B-L-A-C-K #4731 üzenetére
Uhha, hát ha neked tetszik.. Az x reality creation felbontás maxon, részlet kiemelő él kiemelő középen, nem pixeles kissé a kép nem HD adásnál? Csak mert ezek kihozzák az adáshibákat rendesen. Tv adásnál a motionflow true cinema, csak mert akkor minek vettél "800"Hz es tvt? Ez ugyanis teljesen kikapcsolja a 100Hz-et.
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
válasz viharkabat #4730 üzenetére
Options
-
-
DummyBoy
senior tag
Ma voltam Győrben a digicenterben, és megint kiakadtam
Eldöntöttem, hogy a W829-et veszem meg, erre a W805 akciós... 200k...
Viszont élőben a 705-ös és a 815-ös képét tudtam megnézni, sajna a 815-ön valami tragikusan sz@r minőségű TV adás ment, viszont a másikon HD cucc ... El is dobtam az agyam gyorsan ...
Life is shor...
-
nismoka
addikt
válasz viharkabat #4728 üzenetére
De igen.
-
balint82
senior tag
A W829-ről nem tudok nyilatkozni, de pont egy hónapos a W805A TV-m, szintén tavalyi. Imádom, az T-s előfizetői kártyát simán kezeli egy sima kártyamodullal (set top box-hoz képest ég és föld a különbség).
PS3-hoz is használom, és szintén elégedett vagyok vele.Google Pixel 4a
-
nightshadow
veterán
Sony W706/ W705 (KDL-32W706) TV Review [link]
-
Mreg
újonc
köszönöm szépen a válaszokat! elvileg jól adtam meg a kódokat. ma egy nagyon "kedves" hölgy a upc-nél annyit tudott mondani, hogy holnap kijön egy szervízes, és megnézi egy másik kártyával. beállítási probléma lehet, ennyit mondtak. remélem hogy csak így lesz, és nem kell vissza vinni a tv-ét.
holnap majd megírom mi volt a megoldás
mindig a hülye listájukkal jönnek, de abba ősrégi modellek vannak... -
Józsi212
csendes tag
Bocsánat újra írom, napközben többen vannak fent (van amire jött már válasz, köszönöm).
Sziasztok!
Tegnap (előtt) vásároltam egy KDL-40W905A TV-t.
Ha van valakinek itt ez a típus, kérem ossza meg a tapasztalatait. Megtapasztalt beállításokat stb.
Jól tudom, hogy egér, illetve billentyűzet nem használható a tv-hez (bár főként tv lesz, internetre van pc de a feleségem a Youtube-t nézegetné)?
Egy winchester műsor rögzítésre csak a tv-hez használható, vagy használni tudom pc-hez is ugyanazt a winchestert és a tv-hez is?
Szívesen veszek minden hasznos információt!
Köszönöm! -
B-L-A-C-K
titán
Nem lehet, próbáltam mindent kiokoskodni, de nem jött össze... Vagyis annyit hogy még pluszba kaptam egy 28 ezer forintos 5 éves biztonság garit rá ingyen, ami olyan ha bevered a kijelzőt akkor is megcsinálják/kicserélik 5 évig.
Ilyen a hangprojektor: Sony HT-CT370
-
B-L-A-C-K
titán
Én is elakartam adni, mert gondolkodtam használt vonalon egy normálisabb házi moziban...Meg is hirdettem, pár nap alatt volt is pár jelentkező, de senki sem fixálta le, ezért úgy döntöttem csak kibontom...Meglepő csalódás volt, mert teljesen korrektül szól. Tiszta a hangja, és mély is van benne rendesen, persze nem vált ki egy több százezres házimozit, de nekem bőven elegendő, nem gondoltam volna ennyit tud, így el sem adom...
-
B-L-A-C-K
titán
-
apszi
őstag
válasz Tutu7030 #4713 üzenetére
Köszönöm Tutu, akkor a rá nem köthető fizikai billentyűzet pótolható valamelyest. És a jelek szerint a Samsungot is teljesen töröltem a listáról . Már csak azt kell kitalálnom, hogy kell-e a kisebb (50") Sony aktív 3D, vagy maradok a nagyobb (55") Pana passzív 3D mellett, illetve, hogy szükségem van-e a time shift-re, ami azért nem egy rossz dolog. Mármint nem nekem, hanem szüleimnek De, hogy ezt a PVR-es történetet miért mellőzik némelyik drágább tévéből? Lásd Pana.
[ Szerkesztve ]
-
Tutu7030
veterán
A tv sideview alkalmazással működik a billentyűzet használat is ( szövegdobozra koppintva automatikusan oda is vált az alkalmazás).
A browser sebessége a samsung d6500-hoz képest villámgyors.[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
B-L-A-C-K
titán
Majd ha hazaértem berakom ide. Mondjuk ez a beállítás is olyan hogy felhasználó függő teljesen, lehet az én beállításaim senkinek se tetszenek, vagy nekem másoké. Tesztoldalakon megadott beállítások pl nekem nagyon nem jöttek be.
"Okos telóval egyébként tudsz billentyűt használni smart-on?"
Böngészést nem tudom lehet e, nem néztem (de mint már említettem nekem lassú a böngészés TV-n, a Panán is az volt, nem is használom), viszont youtube videót azt kitudom lökni iPhone 5S-ről a TV-re...
-
apszi
őstag
válasz B-L-A-C-K #4705 üzenetére
SZia!
A beállításokat nekem is elküldhetnéd, ha netán e mellett a tv mellett döntenék, bár én még őrlöm magam a Pana és ez között. Amúgy az üzleti mód az tényleg olyan, hogy típustól függően kb. 30 perc múlva visszaáll alapra. Okos telóval egyébként tudsz billentyűt használni smart-on?[ Szerkesztve ]
-
Mreg
újonc
a digitális futtatás sikeres, talál 167 csatornát, majd a kiválasztott szolgáltatást titkosítják vagy nem dekódolható- ezt írja ki(
-
Mreg
újonc
Hívtam őket, azt mondták frissítettek, mivel nincs a listában így jártam....persze bármi más tv-ét nézek nincs a listájukban. Frissítés óta sem történt semmi....kapcsoljam ki, majd újra indítsam el?
-
BossBoss
őstag
Ezzel a problémával többször szembesültem, többek közt magam is. Valószínű nem aktíválták a kártyát. Hívd a UPC-t és az ugyfélszolgálatos aktiválja. Pár perc és jó lesz. Nálam minden alkalommal ez volt a megoldás. Amúgy ez probléma független a tv típusától!
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
-
Mreg
újonc
Sziasztok,
nagy bajban vagyok. Tegnap vásároltunk egy sony kdl w705 típusú tv-ét, és nem működik a upc média kártyával. Valamit rosszul állítunk be, v. várni kell (folyamatosan azt írja ki hogy folyamatban van várj, de már elég régóta csinálja)
Van valakinek esetleg ilyen típusú tv-je??? -
jr1994
addikt
Köszönöm annak aki itt ajánlotta a Serviio programot! Tényleg király. Először akadozott a lejátszás elég durván de miután apukám tanácsára lehoztam a tévé mellé a gépet a szobámból (lol, kb 10 méter és 2-3 fal volt csak köztük), már a 1080p filmek sem akadoztak. Ugyan ezt csak gyorsan teszteltem, de jónak tűnt így elsőre. Feliratot is viszi úgyhogy királyság
WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest