Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Westend Sony Centerben a 32-es W7-es 8ezerrel olcsóbb lett. Pont jókor!
Ha jól látom az oldalon ehhez pont nem jár az ajándék 5év garancia mert van hozzá 3hónapos free fuso. -
zoziuser
csendes tag
válasz
nightshadow #5493 üzenetére
És ez már jó árnak számít? Vagy csak az eddigi magasan tartott árszinthez képest? Vagy ez már egy árcsökkenési tendencia kezdete erre az évre? Mivel 3 d nem játszik nálam erre a tv-re vártam az első félévben csak magas induló árral jött ki
-
Morfeusz76
csendes tag
Sziasztok. Ismeri valaki a sony kdl-50w685a tv-t? Ilyen tv-t szeretnék a nappaliba playstationnal.Tavalyi modell ezt hallottam róla de nekem jó lenne. Mást sajnos nem tudok. Köszi.
-
luciferc
őstag
válasz
nismoka #5492 üzenetére
Becsültem. Ha leveszed az áfát, az erre eső haszon egy részét (mert úgyis rajta hagynák egy részét, a szoftveres részeken iszonyat nagy a nyereség minden cégnél, bőven 70-80% feletti. Első kézből tudom.), a smartság miatti plusz hardver költséget, akkor ami marad nem is olyan irreális összeg fejlesztési (hardver+szoftver) költségre. Szigorúan szerintem.
-
nightshadow
veterán
Sony KDL-50W705 242k akciós 08.11-08.17 között: [link]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
luciferc #5490 üzenetére
Ez jogos, ennyi pénzért szerintem is csinálhattak volna egy gyors smart részt is már bele, mert csak 2014-et írunk. Viszont jelenleg nincs tökéletes TV, de erről már beszéltünk is...Én meg a TV-t azért veszem hogy nézzem, nem azért hogy nyomogassam, amúgy meg szerintem nem annyira lassú hogy ez akkora gond legyen. Frissítés óta a médialejátszója is érezhetően gyorsabb lett.
-
luciferc
őstag
válasz
B-L-A-C-K #5489 üzenetére
Nagyon sokszor elhangzott már sok embertől, hogy a képminőség számít, és egyet is tudok ezzel érteni. Ezért gondolkoztam Sonyban vagy Panában (a Pana sajnos egy 100-assal drágábban adta csak a DVB-S-t, ezért nem az lett). DE! A baj nem az, hogy kaptunk egy jó képminőségű TV-t, hanem az, hogy ennek a TV-nek az árából szerintem legalább 60-80 kHUF (de inkább több) a smart rész fejlesztési és egyéb költsége. Na ez zavar. Ha már meg kell vennem, akkor legyen jó, olyan, amit 2014-ben nem extra igényekkel el lehet várni. De igazad van, szívem szerint nem kellene bele, de akkor legyen az 50W805 ára 300 helyett 200 közeli. És rúgják ki a sok pancser mérnököt és mocsok marketingest, akinek ez a kritikán aluli SEN köszönhető.
-
Peat;)
veterán
válasz
B-L-A-C-K #5484 üzenetére
Meg nem mondom milyen plazma, inkább fél smart panánál én teljesen mást tapasztaltam. Erre nem tudok mit mondani, de az biztos hogy a sony lassú mint a csiga és ezen semmit nem javít hogy más gyártók termékeinél is vannak ilyen példák. Az én szememben akkor azok is ugyanolyan rosszak és azokat is leszólnám. Azzal hogy ezt leírtad már alapból süt az elfogultság, amivel nincs baj tulajként csak akkor ne írd le hogy nem véded, ha azt teszed. Felmentetted azért mert a másik is rossz, hát a fenét, tessék csak dolgozni a sony mérnököknek, tudjuk hogy simán képesek jobbat csinálni, nem ez a kérdés.
-
HaZsolt
őstag
Hogyan tudnám azt megoldani, hogy miután kikapcsoltam a TV-t töltse a PS4 kontrollerét USB-n keresztül?
-
sullerj
tag
válasz
hun005a #5485 üzenetére
Drukkolok, hogy hálózati kérdés legyen! Router helyezgetésével, wifi csatorna beállításokkal és titkosítás változtatásával érdemes kísérletezgetni, hátha. Ugyanott egy notin talán azt is megnézném, ping válaszidők hogy alakulnak wifi hálózaton, és pl. egy speedtest.net -en a letöltési sebesség görbe "ugrál" vagy egyenletes.
-
hun005a
tag
válasz
sullerj #5482 üzenetére
Megmértem a wifit 15-16 körül van,viszont áttettem kábelre ott is ugyanekkora sebességet mértem de viszont ott jó.Tehát a wifis átvitellel van valami baja annak ellenére hogy összekapcsolódik és látszólag nincs hiba.De ez már inkább hálózatépítési probléma nem hiszem hogy a TV hibája
-
Peat;)
veterán
válasz
luciferc #5480 üzenetére
A mostani és tavalyi sonykat minden agyonveri sebességben, pana mérföldekkel, de még egy lg is sokkal gyorsabban lapoz pl. a csatornáknál a guide menüben saját tapasztalat alapján. A tv adást is elég nehéz volt belőni elfogadható minőségre. Játék és hd filmre viszont meg nagyon jó. Felemás a kép, mint minden gyártónál. Ma passzív 3d-t néztem egy másik készüléken, ez az egy amiért összességében megbántam a sonyt, aktív 3dvel én továbbra sem vagyok kibékülve. Korom sötétben használható csak. De ez az én hülyeségem, hagytam magam rábeszélni hogy aktív jobb minőségű, hát részemről a nagy büdös ...azt jobb :-)
-
sullerj
tag
válasz
hun005a #5481 üzenetére
nekem ugyan 42w655 van, de a SEN alkalmazasai kozott van egy internetes sebessegmero alkalmazas is. azt olvastam, hogy olyan 10Mbit utan jeleniti meg a youtube alkalmazas HD-ban a videokat, alatta SD-ben. Merj egy sebesseget elsonek. Nekem a wifi tudna tobbet is (mellette levo gepnel atjon a 4XMbit/s), de a tv-n a sebessegmero 17Mbit-nel tobbet nem mert sosem. Internetkapcsolatod milyen sebessegu ?
-
hun005a
tag
Hali
Adott egy SONY 42W705.Az a gondom hogy beállítottam a wifi-t látszólag a hálózatellenőrzéskor jó de eléggé nyögvenyelős a dolog.Most nem akarom a TV-re fogni hogy attól van de így ebben a formában pl az internetes tartalmak elég lassan jönnek be sőt van amikor el is akad.Valaki használja így a TV-t?
köszönöm
-
luciferc
őstag
válasz
viharkabat #5479 üzenetére
Így van. Van a családban Samsung Tv is, annak sem ideális a távirányítója, bár én nem mondanám rosszabbnak a Sonynál. Máshogy rossz
A Pana viszont tényleg jó. Ergonomikus, jól szeparáltak a gombok és a funkciók, legtöbbször kézre esik, csak apró dolgai vannak, ami nem tetszik.
És megjegyzem hogy 2 éves nem drága Pana TV smart platformja kissé agyonveri sebességben az idei Sony-t. Gáz. -
viharkabat
aktív tag
válasz
luciferc #5446 üzenetére
Miközben a tévéket válogattam és tesztelgettem, figyeltem a távirányítókra is. Azt kell mondanom, hogy siralmas a helyzet. Nálam a samsung, LG, Sharp távirányítók elégtelent kapnának. A Sony ezekhez képest még elfogadható, de tényleg nem az igazi. Funkcionalitásban még a Toshiba is randben volt, de az meg ronda.
A Pana volt az egyetlen gyártó, aminek a táviránytóját sötétben is könnyen tudtam kezelni, igaz a korábbi tévém meg a DVD-felvevőm is Pana voltak. Mindenesetre nekem az volt ergonomikus, a Sonyt annak ellenére, hogy harmadik hónapja használom, sokszor nem érzem, félrenyomom, sőt az is előfordul, hogy fordítva (magamra irányítva) tartom. -
nismoka
addikt
válasz
luciferc #5475 üzenetére
Samura pld ott a samygo cfw, hát nem vágyom rá, 24p lejátszást az sem tudja. Amúgy meg nekem a tv az legyen képmegjelenítő, a pc amúgy is rá van kötve. A smart részéből nagy ritkán a youtube-t és a képernyő tükrözést használom amikkel semmi bajom, a többi "smartolás" nem nagyon érdekel.
-
luciferc
őstag
válasz
nismoka #5469 üzenetére
Kár, hogy TV-khez nem csinálnak a srácok alternatív firmwaret, vagy rootolják. Onnantól ki lehetne kukázni a SEN szutykot, rá valami normális mediaplayer, és kész. Kétlem, hogy a mostani szénné lenne optimalizálva, mégis visz gyakorlatilag mindent, úgyhogy egy alternatívban még mindenféle képjavító trükkökre is lenne erőforrás, hogy közelítsék a fantasztikus minőségű külső médiaplayereket
-
nismoka
addikt
Viszont annyit tényleg megtehetnének hogy a PS3 és PS4 kamerával kompatibilis legyen a skype, ezzel előnyben lennének más TV gyártóval szemben. Tényleg még nem is próbáltam ezt, lehet működik?
-
luciferc
őstag
válasz
nismoka #5467 üzenetére
Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy abszolút értékben megéri a több nyereség azzal szemben, amit elvesztenek ott, hogy nagyon nem leszek márkahű. Ha mást veszek, akkor a Sony ugyanúgy indul, mintha nem lenne TV-m tőlük. Vagy inkább hátrányból, mert egyszer már kellemetlen tapasztalataim voltak. És nem is tekintem őket magasabban pozicionáltnak, mint mondjuk egy LG.
Kíváncsi lennék a webcamok forgalmára, de szerintem a többség morog egyet, nem veszi meg, nem használja, és van egy rossz szájíze. Meggyőződésem, hogy többet veszít, mint nyer, csak ugye a régi üzleti berögződések tehetetlensége. -
luciferc
őstag
válasz
nismoka #5464 üzenetére
Attól, más is sötét seggfej, attól még érdekelhet, hogy vajon a Sony miért az.
Tutu7030: Benne van az, csak kissé hozzáírtak, hogy mással ne menjen. Fejlesztési költség van, én kifizetem a TV árában, és én szívok. Szigorúan tiltanám, hogy akárcsak megemlítsék valahol, hogy a TV tud esetleg skypot, ha azt csak tőlük vásárolható kiegészítővel tudja. Ugyanez igaz a oneflickre is. Ha nincs benne az árban, tilos a TV reklámjában említeni. Külön reklámozd. Lehet kicsit máshogy állnának hozzá. Vagy nem. De legalább a kamumennyiség csökkenne.
-
nismoka
addikt
[link] Ez volt egy nagyon jó távkapcs, kéken világító feliratokkal és kattogós mikrokapcsolós gombokkal.
-
luciferc
őstag
Kíváncsi vagyok, hogy azon kívül, hogy a Sonynak fogalma nincs a felhasználói elégedettség fogalmáról van-e más oka, hogy nem lehet tetszőleges webkamerát a TV-hez kötni ha az ember skypeot akarna használni? Ha jól sejtem (és tuti jól sejtem) technikai ok nincs. Én elhiszem, hogy a Sony a jómódú nyugatnak készíti a dolgait, de szerintem egy józan németnek is felmegy az agyvize, ha a meglévő kiváló HD webkamerája helyett 100 EUR körül vennie kell egy újabbat, ha esetleg évente 1-2-szer skypeolna a TV-n.
-
-
luciferc
őstag
válasz
B-L-A-C-K #5450 üzenetére
Szerintem különbség van abban, hogy szokatlan valami, vagy rossz helyen van, nem ergonomikus. Volt már dolgom kismillió távirányítóval, az, hogy szokatlan, nem érdekel, megszokja az ember. Ami rossz helyen van, azt is meg lehet szokni, de nem ugyanaz, illetve sokkal hosszabb a megszokás. De a legérdekesebb, hogy ha volt jó konstrukciójuk, akkor minek nyúlnak hozzá? Nem volt munkája a távirányító részlegnek?
Amúgy a Sonynak is van tanulós multi távirányítója, pl: [link] És nem is drága. És még használhatónak is néz ki.
-
B-L-A-C-K
titán
Távirányító téma:
Nekem a gyári távirányítóval semmi bajom, a gombok elhelyezkedési is csak addig zavaró míg meg nem szokod, utána már egy másik távirányító lenne rossz. Viszont ami zavar hogy nem világítanak a gombok, de még ezen a 20 ezer forintos One Flick-en se amit megvettem (50% kedvezménnyel), egy ilyenbe összegű távirányítóba azért belerakhatták volna...
(#5438) luciferc: Köszi az ötletet...
-
luciferc
őstag
válasz
nismoka #5447 üzenetére
Na, ez mindjárt egy használhatóbb elrendezések tűnik. Vajon minek változtattak? Kétlem, hogy sokan panaszkodtak volna, hogy a színes gombok nem ergonomikus helyen vannak és lejjebb kellene tenni a CH és Vol gombokat.
Nincs olyan rengeteg gomb, talán plusz 3 van a mostanin, de a régin meg vannak üres helyek...
-
luciferc
őstag
válasz
nismoka #5445 üzenetére
Nem mondom, hogy vészes gond van vele, de van, legalábbis nekem. Egyrészt amit már írtam, a program léptető és hangerőszabályzó gombok túl lent vannak szerintem. Másrészt a nyilak körül a HOME, SEN és társai gombok valahogy nem ergonomikusak, a lefele nyíl helyett bizony többször a HOME gombot nyomom meg, és nem csak én vagyok ilyen pancser, hanem még vagy 5-en megjegyezték, hogy "de szar helyen van". A színes gombok is jobb helyen lenének a navi rész alatt szerintem. Nekem (és a körülöttem lévőknek) legalábbis ott lenne természetes. Persze ez utóbbi ízlés kérdése is lenet, de az első kettő szerintem elég objektív.
-
-
Tutu7030
veterán
válasz
luciferc #5441 üzenetére
Pont tegnap kaptam a sonytól emailt, hogy értékeljem már a tv-t, ha egyszer megvettem.
Szvsz már feketelistára is került a mail címem, mert én leírtam nekik mindent, ami nem tetszik (lassú bekapcsolás, nem kézhez álló távirányító, stb.. ).(#5442) nismoka
Én pont, hogy ki szoktam szedni mindent az mkv-ból ( a magyar szinkron kivételével ).
Maximum a forced(?) feliratot szoktam használni. -
luciferc
őstag
válasz
Tutu7030 #5439 üzenetére
Gond nélkül. Viszi a több hangsávot és több feliratot is.
Amúgy marketing az egész. Bármelyik jól működő ópenszósz médiaplayer fejlesztői a Sony saját fejlesztőihez képest minimális összegért milliószor jobb és bugmentesebb playert dobnának össze. Főleg mivel a TVn is gondolom valami linux módozat fut. De nem, inkább vegyél még egy szar dobozt, egye az áramot, csak úgy a zöldség jegyében, meg persze tejelj, lehetőleg a Sonynak. Na ez nem jön be nekik, ezt nem vették még észre. Mert jellemzően nem Sony márkájú médialejátszókat szoktak javasolni és venni... De nem, ettől még próbálják a régi üzleti modellt nyomni.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Kollégám vett egy Sony 81cm tv-t. Kell regisztrálni a tv-t a garancia vagy más dolog miatt?
-
balint82
senior tag
MM Budapest/Budaörs: ma este 20-22 között Nightshopping van:
http://www.mediamarkt.hu/mcs/shop/bp_nightshopping.html
Hátha valaki ma szeretne Sony Tv-t venni
-
B-L-A-C-K
titán
Tegnap is jött egy frissítés a TV-hez (W829B), a médialejátszó látványosan gyorsabb lett.
Plusz az ilyen nagy BD50-es fájlokat is lejátssza HDD-ről gond nélkül ha átnevezem a film stream mappájában lévő legnagyobb fájl kiterjesztését ".m2ts'-ről ".ts"-re. Viszont a hangot nem tudom állítani...Ha a filmet elindítom options -> hang alatt ott van vannak a nyelvi lehetőségek, de ha rányomok az egyikre azt írja nem támogatja a file.
-
nismoka
addikt
válasz
viharkabat #5428 üzenetére
Igen az is okozhat ilyet, akkor kézivel be lehet lőni max 20-as megfelel kb.
-
pecel23
csendes tag
Sziasztok egy kis segítsége lenne szükségem vettem egy Sony KDL32R420ABAEP tévét! Összeszedtem a kedvenc adóimat "Kedvencek 1 " be de amikor váltok adót állandóan az adók számának övekvő sorrendjében váltja és az összes adót váltogathatom hogy lehet csak a kedvenceket váltogatni csak azt lássa a tévét a többi adót nem??? Vagy az adók sorszámát változtatni lehet??? Remélem valamelyest érthető az írásom! A válaszokat előre is köszönöm! Robi
-
apszi
őstag
Sony Westned-ben Augusztus 31-ig 5év gari a tévékre, ha netán valakit érdekel.
-
apszi
őstag
Na ezért utálom olvasni a teszteket, mert minden apró sz@rt felnagyítanak, és teljesen rá stresszelem magam. Én se vagyok kifejezetten 3D mániás, de szeretem, és ha kijön egy relative jó film 3D-ben azt szívesen megnézném, csak még nem tudom, hogy zavar-e az aktív mert istenesen nem tudtam kipróbálni sehol. Samut láttam üzleti körülmények között...picit nyomasztó érzés volt. Persze ez neon áradatban volt és Samu...ami nem tudom jelent-e bármit.
Amúgy ha nem indiszkrét a kérdés, neked melyik típusú készüléked van, és milyen szemcsi hozzá?
-
sly54
tag
válasz
radi8tor #5412 üzenetére
Tehát ha jól értem,vettem egy tv-t amin csak blu ray filmeket nézzek külön lejátszóval,mert minden tv adás és külön média lejátszóra tett film nézhetetlenül szar lett 2 hét után.Az első két hétben nem volt sehol sem probléma(kivéve a "fokuszálást"),sem a boxon,sem a külön lejátszón.Mivel a tv-t visszaküldtem gariba,így most nem tudom megnézni blu ray-el,de a helyére ideiglenesen beállított samu-val sehol semmi gondom.Jelzem,hogy már a fokuszálási probléma önmagában is elég zavaró.
-
apszi
őstag
-
luciferc
őstag
Pár hete volt itt némi kis elégedetlenkedés a TV-k médialejátszója miatt, egész pontosan amiatt, hogy a nagy mennyiségű filet tartalmazó könyvtárakat szépen sorban végigszkennelte, és amíg mondjuk az elsőt szkennelte, a többit sem lehetett elérni (még látni sem). Meglehetősen csalódottak voltunk többen, hogy egy Sony hogy adhat ilyet ki a kezéből. Úgy tűnik a Sony is így gondolta (kaphattak bőven panaszt), mert a legújabb frissítés megoldotta a problémát. Továbbra is szkennel a háttérben, de az aktuálisan nézett könyvtárat szépen teljesen kilistázza, vagyis hiába van az első mappában 100ezer kép, simán kiválasztható tetszőleges mappa, ami eddig nem működött. Azt hiszem illik értékelni, hogy javították ezt a hülyeséget.
Éppen emiatt kérdezem, hogy tudtok valami központi EU-s email címet , ahova 1-2 hasonló apróságot meg lehetne írni és foglalkoznak is vele legalább egy gyors átgondolás erejéig? Talán komolyan gondolja a Sony, hogy ha hibás vagy buta is a szoftver, ami könnyen javítható, azt javítják, így erősítve a márka iránti bizalmat.
-
Langpapa
csendes tag
Sziasztok!
Van egy UPC féle CA modulom.Mindigtv-hez használnám, szerintetek lehetséges (nem vennék másikat ha nem muszáj) elég lesz a feltöltő kártyát megvenni, vagy ezeket a CA modulokat is kódolják????Válaszotokat előre is köszi! -
sly54
tag
Sziasztok!
Vettem kb.2 hete egy KDL48W605B tip.tv-t,aminek így a második hét végére lett két (szerintem igen nagy)hibája
1, Fokuszálási hiba (mint amikor a fgép keresi a fokuszt,hol éles hol homályos a kép)ez leginkább a közeli képeken vehető észre
2, Ez a számomra a nagyobb gond,hogy nem bírja az LCD panel a kontrasztot,ehhez mellékelek egy fotót is.Szerintetek ez lcd panel hiba,vagy a vezérlő a rossz?Köszönöm előre is -
nightshadow
veterán
PH teszt: 42W705B [link]
-
egykori
őstag
Sziasztok!
Egy Sony KDL-32W650A tévém van, és mostanában a meglévő DVD-imet HDD-re rippelgetném, de nagyon nem vagyok megelégedve a képminőséggel, túl sokat romlik, ráadásul örökké a méretarányokkal is küzdök, mert az is megváltozik.
Sajna, nem ismerem e téma rejtelmeit, ezért tudnátok egyszerű, könnyen érthető módon eligazítást adni, hogy a konvertáló programot hogyan állítsam be?
Köszi. -
Tanczi01
tag
Ár/érték arányban melyik 40-42"-os tévét ajánljátok a legjobban???
Ha van ilyen,akkor miért? -
Warter
addikt
válasz
nismoka #5400 üzenetére
Valahogy nem akarja az igazságot, de lehet rosszul csinálom, szóval elindítok egy 3D filmet, átkapcsolom 3D-re, átrakom Mozi2 -re. És amikor leállítom a filmet marad Mozi 2-n. Ha utána visszarakom kézzel Mozi 1-re és elindítom újra a filmet, akkor is marad Mozi 1-en. Mondjuk ez csak egy OU, de gondolom így is kéne működnie.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest