Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Akkor vegyetek CCFL háttérvilágítású LCD-t, ha zavar a felhősödés.
Engem nem zavar, mert tudom fizikai képtelenség LCD-t elérhető áron úgy megvilágítani, hogy színhelyes legyen és felhőmentes. -
theo11
csendes tag
Megőrzésre nálam van egy kdl 40bx440 2012/04-ben gyártott tévé, amit most megvehetnék, csak fogalmam sincs, h most mennyit ér. Szerintetek mennyi lenne az annyi?
Köszi -
Dani Pécs
tag
válasz
nismoka #5784 üzenetére
Hát igen, ezt most viszonylag közeli forrásból tapasztalom a 3. Samsung TV-vel ugyanabból a típusból...
Oldalról is minden rendben van a képpel? Nincsenek alul/felül kékes bevilágítások?
A színekkel kapcsolatban meg ez a video elég meggyőző...
-
nismoka
addikt
válasz
B-L-A-C-K #5794 üzenetére
Ha erősen jelen van a felhősődés, pld pár koreai
, akkor lehet látni pld sok sötét jelenetet tartalmazó Full HD filmnél is a fehér foltokat, vagy pld a DSE (függőleges sötét csikok, foltok) fehér vagy világos felületen, pld oldalra mozgó kamera esetében, foci stb. De ez sony-nál általában minimális!
Na meg ha nem lenne a jelenség akkor minek foglalkoznának vele a tesztek, de a Sony ott is jól teljesít!
-
DummyBoy
senior tag
Mert te valószínűleg másra gondolsz.
A felhősödés felbontásfüggetlen, okozhatja a nem megfelelő összeszerelés, nem egyenletes háttérvilágítás és még egy rakás más is.
De ha már a felbontáson lovaglunk, akkor feltennék egy kérdést, majd ezután gondold át a felbontásmizériát.
A felhűsödés teljesen fekete képnél figyelhető meg a legjobban.
Mi a különbség egy SD-ről FullHD-ra felskálázott és egy fullHD kép között, ha mind a kettő teljesen fekete?
-
m3gtr
senior tag
A felhősödés az alacsonyabb felbontásnál jön inkább elő, pl SD adás, de ez sztm nem a tévé hibája. Minél nagyobb felbontású amit nézel annál inkább nem látszik, FullHD-nál teljesen eltűnik. Ezeknek a tévéknek a képminősége FullHD anyagnál jön ki a legjobban, nem véletlenül van a nevében hogy FullHD tévé.
-
nismoka
addikt
-
tomp
félisten
Rájöttem, hogy nálam miért nem jelent meg eddig DLNA-n az m2ts! A Serviio-ban alap dlna profil volt beállítva. Átállítva 2013-as Sony-ra, már megy. De ahogyan már valaki írta, hangsávot nem lehet állítani. Viszont m2ts-nél(avc) mintha menne a 24p-s lejátszás.
-
Soma01
veterán
Nekem ma is frissített a TV. (42W805B) PKG2.221EUA-ra (220-ról)
Nekem sokkal gyorsabb lett. Pl. bekapcsolás után egyből reagál. Eddig várni kellett a műsorújságra és minden más GUI-s részre.
-
hrvp
aktív tag
Sziasztok!
50"-os W7-ről van már review? Input lag mennyivel lehet magasabb, mint a 42"-es 50hz-es kistestvérnél? -
válasz
nightshadow #5768 üzenetére
Rosszul tudom, de az edge az nem jobban felhősödik mint a direct?
-
Keresem, de nem találom. Mi a különbség a W605B és a W705B készülékek között?
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Nézegetem a KDL50W828 TV-t. Tudtok erről egy kis infót írni? Ebben van Triluminos technika, vagy még nincs? Ha nincs, melyik az a típus, ami már tartalmazza?
Köszönöm!
-
luciferc
őstag
Van valami technikai oka annak, hogy TV-k beépített lejátszója nem tud 24p-t helyesen lejátszani, vagy csak szeretnék, ha vennének még egy újabb dobozt is az emberek?
-
robyroby
tag
A WIDI azt írja h a wifi-m nem jó neki... melyik lenne a legolcsóbb?
Wireless Adapters
One of the following wireless adapters is required:
Intel® Centrino® Wireless-N 1000, 1030, 2200, or 2230
Intel® Centrino® Wireless-N 2200 for Desktop
Intel® Centrino® Advanced-N 6200, 6205, 6230, or 6235
Intel® Centrino® Advanced-N 6205 for Desktop
Intel® Centrino® Wireless-N + WiMAX 6150
Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250
Intel® Centrino® Ultimate-N 6300
Intel® Dual Band Wireless-N 7260
Intel® Dual Band Wireless-AC 7260
Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 for Desktop
Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
Intel® Wireless-N 7260
Broadcom BCM43228*
Broadcom BCM43241*
Broadcom BCM4352* -
rbmp
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
UPC előfizető vok,mediaboxon keresztül kapom a digitális tv műsorokat.
Szükségem lenne a mediabox által foglalt hdmi bemenetre ezért mediacardra szeretnék váltani.
Tv-m típusa kdl50w828b.
Upc kompatibilitási listáján nem találom a tv-m típusát.
Szerintetek gond nélkül működne vele (mediacard) ?
Előre is köszönöm a segítséget! p -
Danny750
őstag
Semmi gond... egy kis pihentetes megoldotta ,sztem vmi bezavart neki...
Egy Sony csak igy nem hagy cserben -
Danny750
őstag
Sziasztok
Lenne egy sony smart tv-m amibe a wifi egyszercsak megszakadt es azota ezt irja ki ,ha kapcsolodni akarok:
A rendszer hibat erzekelt. Lepjen kapcsolatba a Sony vallalattal.Most akkor ez be is mondta az unalmast igy masfel evesen??
Meg szerencse ,hogy direkt ot ev garival kertem.. -
Domi84
csendes tag
Sziasztok!
sony 48W605 néztem ki magamnak, TV nézes mellett konzolra használnám.
Szerintetek jó választás?
vki használ ilyet itt?
[link]
most itt 5év garival adják, de neten lehet találni 200környékén, ilyenkor élhet ez a 110% os garancia vagy csak boltokra vonatkozik?
vagy esetleg tudtok ajánlani boltot ahol érdemes megvenni?
előre is köszi. -
B-L-A-C-K
titán
A legutóbbi frissítés ahogy látom azon javított (vagyis amit észrevettem), hogy bekapcsolásnál nem kell várni annyit míg feléled a TV, sokkal kevesebb lett ez az idő, vagyis legalább is 55W829B-n.
-
Soma01
veterán
Azért mondhattátok volna, hogy lehet állítani a kódolást a tv-n!
-
tomp
félisten
Digi TV? Habár júliusban láttam egy juroniksz boltban 40-es tv-n !!!analóg!!! csatorna ment.
Nálunk a dupla M-es boltban mindig tv fut a tv-ken. Amikor csak néztem még a leendő típust, csodálkoztam, hogy eléggé szétfolyik a fehér. Sony-s embernek szóltam, átadta a távirányítót a fényt "Élénk" módról "Normál"-ra állítottam majd elindítottam a Sony demót és leesett az állam.Majdnem mellette volt egy eldzsí uhd. Épp F1 ment a tv-n. A színek a Sony W706-on sokkal élethűbbek voltak mint a milliós uhd-n...
-
Látnok
aktív tag
Az alap forrás a digi tv volt..
Azt könnyen el tudom képzelni, hogy nem minden tv-re jutott megfelelő jel... láttam már ilyet, főleg a samu javára (jobb minőségű képet szokott kapni)
De amikor bekerült a pendrive, a jelenség akkor is fenn állt. (igaz samu tesztek voltak rajta, vajon miért?) de mivel azt kerek-perec kijelentettem, hogy no olyan márkát Én nem veszek, így nem is próbálták erőltetni....
-
-
törölt tag
Megneztem MM-be a 42W705-t. Nagyon pazar az a kava. A Samsung egy borzalom hozza kepest. Engem megvettek kilora azzal, hogy nem az a csillogo lo****. Szerintem meg is van a kovetkezo TV-m. Egyebkent Samsung 6500-t is neztem. Semmit nem allitottam egyiken se, de kepi vilagat tekintve is a Sony a nyero. Tulszaturalt a Samu. Ez a gorbitett tema meg egy baromsag. Az 55 inches TV-t ugy 1.5 meterrol erdemes nezni. Ennek semmi ertelme mondjuk 100 inch alatt es ahhoz is egyedul kell leulnom, valahova kozepre.
-
Látnok
aktív tag
Uraim!
Köszönöm a segítséget! Igen, láttam, hogy a t-home-nál meg lehet venni akár részletre is, emiatt is gondoltam erre a készülékre, mert nem kell cipelni, hozzák és kész.
Na, ma elmentem a hülye azért nem vagyok boltba, és rájöttem (azaz az asszony is megértette végre), hogy nekem kell az egyel nagyobb méret.
A sony színei szépek voltak, de valahogy nem volt az igazi az egész tv.
Hívtam a szakértő eladót, aki nagyon segítőkész volt szépen beállíthattam mindent, de akkor sem volt az igazi, még a Hd adással sem. Kérdeztem, hogy miért ilyen szétfolyós a szöveg és ekkor tudtam meg, hogy bezony ez csak 50Hz-es.
Sőt, csak bazi nagy méretben van megfelelő....Emiatt neki kezdtem keresni a megfelelőt, és legnagyobb megdöbbenésemre LG-t (32LB650V) fogok venni..
(pedig mindig utáltam a samuval együtt).
-
luciferc
őstag
Kipróbáltam a Sideview appot telefonon, de a csatorna listát és az EPG-t nem hajlandó átvenni. Valami ötlet a megoldásra?
-
tomp
félisten
Hali!
Nekem a 706B azaz a szürke 32-es van. Ebben a színben még elegánsabb mert jobban látható, hogy a Sony-nál a külsőre is gondoltak.
Ebben a méretben a panel 50Hz-es de megmondom őszintén, semmi negatív jelét nem látom.
Számítógépes megosztásnál a legjobb program a Serviio! DLNA médiakiszolgálót csinál a pc-ből így a tv beépített médialejátszójával azt nézünk meg amit akarunk.(megosztás után).
Elméletileg a tv támogatja DLNA-n az m2ts-t de a tv nem látja. Lehet a Serviio miatt van. Avi-t sem látja.
Ha normális az SD csatornák sugárzása akkor meglepő minőséget tud kreálni a tv. Van nálam olyan SD csatorna ami saját magához képest gyönyörű, de olyan is van ahol a szövegek összefolynak. -
Látnok
aktív tag
Uraim!
Gyors segítség kellene, meghalt a tv-nk! Nos, végleg kiállt a sorból a 14 éves Panasonicom.
Sajnos a lakás nem teszi lehetővé a plazmát, mivel a tv helye az ablak közelében van, az pedig délre néz... Szóval marad a szerintem rosszabb képminőségű LCD.
80 cm körüli készülékben gondolkodom, a KDL32W705B vagy 706B is erősen képben van.
Laikus kérdéseim lennének, mivel erősen le vagyok maradva ebben a technológiában.
-akkor a tv panel most hány Hz-es? van olyan ami valós 200, 400, stb? vagy mind csak 50? esetleg 100?-a számítógépen tárolt tartalmakat (fényképek, videók) gondolom le lehet rajta játszani simán wifi-vel, de ha kábeles összeköttetést akarok, akkor 10m-es táv áthidalására milyen megoldás van?
-XVID-et le lehet vele játszani? pendrivról, vagy számítógépen keresztül? Itt http://www.sony.hu/electronics/televiziok/w700b-series/specifications#featuresmintha azt írná, hogy igen: bár, hogy a DLNA tartalom alatt mit is kell érteni, nem nagyon tudom....
Bocsi a sok naiv és laikus kérdésért, de ez csak a témában való járatlanságom okán fordulhat elő. A segítséget előre is köszönöm.
Egyébként ha nem lemezt nézünk akkor T-Home-ról megy az adás, bár nem HD előfizetés jelenleg...
-
Soma01
veterán
A médialejátszónak milyen kódolású felirat kell, hogy helyesen jelenítse meg? Eddig csak kérdőjeleket rakott ki. gondolom kódolási baj lesz. UTF-8 kell vagy mi?
-
B-L-A-C-K
titán
55W829B is be lett akciózva pár napig 430e -> 387e. Bár részemről még mindig jobb vételnek találom a 430e + hangprojektor + 5 év biztonsági garit...
-
FAQtyA
tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen proci van ebben a TV-ben: KDL-42W829B?
-
apszi
őstag
Nem STB-on megy a tévédre a jel, és azon van beállítva kimenőnek a 1080i? Pl. az M1 1080i-ben közvetíti a jelet, hogy ez butított, nem butított az már más tészta. Viszont a többi adó ami SD, ott SD-nek is van kiírva (Mindig TV, Samu).
(#5713) nasinas: A Sonyval szerintem a desszert elmarad, persze ha nem vagy édes szájú...
-
nasinas
tag
Kedves Fórumozók!
Az ősszel egy jó akciót kifogva veszek egy tévét, ami 119 vagy 122 cm-es lesz.
Már tudom, hogy három versenyző maradt, Sony,Samsung és LG.
A 2D kép számít, 3D-t néha nézek, de csak desszertként - meg nincs is olyan sok film amit érdemes lenne 3D-ben - , tévézni és filmet nézni fogok rajta, ez utóbbit PC-ről, minden HDMI-n keresztül megy a tévére.
Tévéből jó sok HD van a csomagomban, de így csak 6-8at nézek a kb 20-ból, a többi SD. (Már ha egyáltalán tévézek)
Smart teljesen hidegen hagy, játékra nem fogom használni, design nem érdekel.
A kinézett készülékek kb 200.000 Ft-ba kerülnek, legfeljebb 230-ba.
( Konkrétan Sony KDL 48W605B, Samsung UE 48H6200A, LG 47LA667S )Kérdés: mivel indokolnátok,hogy e három közül miért a Sony, és miért nem a másik kettő valamelyike?
Tudom, hogy kompromisszum a tévévásárlás, ezért érdekelne a ti érvetek a Sony mellett a másik kettő ellenében.
Túl azon, hogy a tesztek is általában a Sonyt hozzák ki a másik kettő elé...
Előre is köszönöm! -
B-L-A-C-K
titán
-
tomp
félisten
válasz
B-L-A-C-K #5704 üzenetére
Nem tűnik vészesnek. Most odakapcsoltam és valódi HD-ben adják ezt a filmet. Azért egy HD forrást lekonvertálni SD-be nem olyan gáz. De ha a forrás is SD és azt adják HD-ben na az gáz.
lásd a mai ünnepi közvetítés az mtv csatornáin.
Azt nem lehetett volna sehogy sem beállítani a tv-n... -
B-L-A-C-K
titán
válasz
daniel2121 #5707 üzenetére
Tényleg csalóka a kép, de szekrény és a kanapé között eleve van vagy 20 centi a előbbi javára...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
daniel2121 #5705 üzenetére
A szakvélemény azt mondja hogy a TV közepének szemmagasságban kell lennie, na most ha a kanapén ülök kb ott van, ha elterülök/lefekszem meg még magasan is van...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
viharkabat #5701 üzenetére
Persze hogy az enyémet is törölték, hiszen az egész hisztid, és a vele kapcsolatos hozzászólás ment a levesbe...
Többire meg nem válaszolok, hiszen teljesen felesleges, téma részemről is off...
tomp: Igen ez sajnos így van, leginkább az M1 és tárcsatornáin látszik ez, de a többi HD még tűrhető...RTL attól hogy nem HD nekem tényleg bejön így finomhangolással, pl most ilyen (igaz a telefon nem adja vissza, de azért látszik nem gáz...)
-
törölt tag
Az
ennél nagyobbrakoncentráltam.Világos, jó lenne látni előre, mikor lesz 10, 15, vagy a 20%-os akció.
-
viharkabat
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #5699 üzenetére
Nem te azt írod hogy a kisebb TV jobb mert SD adásoknál szebb a képe.
Ezt írtam volna? Csupán nem osztom a mindenáron való nagyobb méretre törekvést, de ez ízlés dolga.
Nagy szekértőnek érzed magad,
Nem érzem magam annak, laikus vagyok. És te?
amit LED topikban is lehisztiztél tegnap elég vicces volt.
érdekes, úgy emlékszem, hogy te is érintve érezted magad és mintha neked is lett volna valami törölt hozzászólásod.
Most is folyamatosan felesleges hozzászólásokat generálsz....
Bocs, ez egy fórum. Ha nem érdekel, ugord át, biztos vannak akiknek a te hozzászólásaid tűnnek feleslegesnek.
Befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest