- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sting2
addikt
válasz
hunaqua #38048 üzenetére
Az enyém speciálisabb hiba, többször is hangoztatták a " jó a szemem " kijelentést.
Elsőre tudtam, hogy nem lesz ez egyszerű mivel PS4 forrásnál jelentkezik kellően prezentálható formában.
Mondjuk nem is érdekel a többi része a megjelenítésnek, még HDR filmet sem néztem rajta. -
hunaqua
addikt
válasz
sting2 #38044 üzenetére
A szervizes kezdeményezte a cserét.Nem csináltam semmit. 10 nap múlva jelentkezett egy "csere" utalvánnyal és elvitte a régi tv-t. Avval bementem az MM-be ( ott vettem),kérdezték,hogy le akarom vásárolni vagy adják vissza a pénzt? Mondtam,ide a lét.,kb 10 perc volt az egész.
...ezért az ügymenetért vettem megint Sony-t !
-
szzoo
tag
válasz
Bocsek #38029 üzenetére
Szia.
Régi KDL-32EX310 tévémen ugyan ez van (UPC kábeltévé, Budapest). A közszolgálati tévéknél: a hang jó, a kép kicsit lassabb, néha begyorsul, pár másodpercenként ugrik egyet. Ezek egy frekvencián jönnek.Ami biztos, hogy két kerületben, eltérő kábelezéssel is jelentkezik a hiba. Olyan ~2 éve még jó volt, majd a 2016-os EB idején láttam először, hogy rossz. Azóta változatlan. Mivel a tévé hálószobai és ezeket a csatornákat nem nézem, így nem jártam utána. Az új tévé ugyanitt nem produkálja a jelenséget (más upc hibát igen, később lehet leírom).
(#38032) legelek
Más Dolby csatornák (ha jól emlékszem pl a Discovery Showcase HD is az) nem ugrálnak. Egyébként én is hasonló okra gyanakszom. -
sting2
addikt
Tegnap itt voltak a Sony szervizből.
Hát, a Mainbord csere nem oldotta meg a szinatmeneteknel tapasztalhato toredezest...
Haladva tovább, a kijelzőcserét fogom kérvényezni.A leírt jelenségre, hetekkel ezelőtt a Mainboard cserét javasolta a Sony, ebbe a szervizes nem tud beleszólni.
Mivel ebből nem tartanak raktáron (- ezt mondták), várnom kellett rá. - 2 hétMa kijöttek, előző vezérlő le, az új dobozból kivett pedig fel, újraindít és semmi változás.
Tovább haladok a " hivatalos " úton, erről a mai napról, történtekről kapok majd egy jelentést/munkalapot elektronikusan és ezzel együtt kell majd a Customer szervizhez fordulva kérelmezni a cserét.
Hosszú folyamat ez, bármennyire is elismerték a látottak nem természetességét.Más
Tudom triviális de eddig még nem kellett ezzel foglalkoznom.
Szóval, vettem egy 1 TB külső merevlemezt a tévé lejátszójához, kell ezzel valamit csinálnom, mielőtt filmeket teszek rá? -
Kys
csendes tag
Sziasztok!
Van egy KD-49XE8005 típusú készülékem. Egyik pillanatról a másikra a Youtube alkalmazással szinte nem tudok videókat lejátszani. Pár nappal korábban röccenés nélkül mentek a 4K videók, most meg az utóbbi napokban mint ha valami nagyon gyenge netem lenne, nem fut a "csík" megakad pillanatok alatt aztán csak homokórázik.
Mi lehet a baj? Légyszi segítsetek! -
Zahire
tag
Sziasztok !
Segítséget kérek !
A TV Opera Browser internetje egyszerűen nem működik.Úgy kezdődött, hogy minden jóval nagyobb méretben jelent meg a megszokottnál.Aztán a kereső panel fölött az előzmények elkezdtek villogni, megjelentek eltűntek.Majd kiírta, hogy a browser leállt ( többször is), most meg el sem indul, csak szürke és fekete részre van osztva a képernyő ...ha a kurzort mozgatom, akkor a fekete és a szürke rész mozog.
Egyébiránt a Youtube pl. tökéletesen működik.
Köszönöm, ha valaki válaszol. -
vlevi
nagyúr
válasz
ArthurShelby #38036 üzenetére
Nekem viszont éppen fordítva van.
Az előző tv-m tündérke sokkal érzékenyebb volt, a hd adok soxor nézhetetlenek voltak. Az XE85-on viszont sehol egy kocka, egy beakadas. Tökéletes a hd adások vétele. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Bocsek #38035 üzenetére
Szerintem a sony tunerjei kicsit érzékenyebbek. Nálam is volt ilyen, hogy a hd-k néha bekockásodtak, és végül kábelezési (elosztó) hiba volt (semmi másra, netre nem hatott ki, szintén upc).
A jelerősség volt nálam kevés (ezért kérdeztem konkrét értéket, hogy ahhoz képest tudok viszonyítani). Illetve nekem még olyat mondott a szerelő, hogy valamelyik közelebb lévő adótorony zavar be (de szerintem ez hülyeség).
Ha kihívod a szerelőt, akkor ő rá tud mérni mindenre (a MER érték a lényeg). -
Bocsek
aktív tag
válasz
ArthurShelby #38032 üzenetére
A jelerősség jó, mert a UPC előtte húzta újra az egész házban a vezetékeket, mert a korábbi hálózatra nem akartak ci kártyát adni, csak miután ők újrakábelezték. De mint írtam ha a Sony helyére beteszek egy másik tévét, azon nem akad, illetve a Sonyt bedugom másik helyen ott is akad.
@AL: a hang folyamatos, a kép áll meg úgy 2-3 mp-énként egy pillanatra, inkább ilyen pufferelési problémára hajaz az akadozás.
-
Kobun1980
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek 150-200 között érdemes új TV-t keresni 49-55" között?
Tv, HD filmek, illetve Xbox360 menne rajta. Markaban a Sony lenne szimpatikus, de nem értek annyira hozzá, hogy az ebben a kategóriában kaphatók mennyire belépő, illetve mennyire normális darabok.
A 4K/UHD-nem van értelme amúgy ebben az alsó kategóriában?Koszi,
Dani -
AL
addikt
válasz
Bocsek #38029 üzenetére
Szia ! Milyen szaggatás van, akadozik a mozgás, vagy adáshiba szerű ? Ha a mozgással van a baj, akkor a mozgásbeállításaidat ellenőrizd, hátha az a probléma . Ezt a típust nem ismerem, ha van rajta motionflow nézd meg azokat a beállításokat . Nálam csak az egyenletes és a normál jó, annál nem akadozik a mozgás . Üdv.
-
tigor
tag
válasz
Forrest Gump #38030 üzenetére
Nekem nem. Nálam automatikuson van és működik. Amire rárakja a HDR-t megnéztem, HDR10 majd HDR automatikusra állítással, és nem változik a kép.
-
Bocsek
aktív tag
Sziasztok! Adott egy KDL-32BX320, olyan probléma merült fel, hogy a közszolgálati HD csatornák szaggatnak. De csak azok. (m1, m2, m3, m4, m5) Nemrégóta nézünk rajta HD csatornákat, de csak ezekkel van gond. FullHD filmeket simán viszi, és a többi HD csatornával nincs gond. UPC ci kártya van a tv-ben. Próbáltam kártya nélkül, úgy is fennáll a gond, illetve próbáltunk ezen a kábelen másik tv-t is, és azon nincs gond, szóval kábellel nincs gond, illetve próbáltuk a sonyt is másik helyen a lakásban, mindenhol szaggat. Van valami ötletetek mit lehetne csinálni?
-
Tegla80
addikt
Egy forumtarsunk irt egy leirast az osszekotes/beallitas meneterol.
Ezt nezd at hatha segit. ps4pro hdr beallitasa -
vlevi
nagyúr
Ma rájöttem, hogy van "timeshift" az XE85-ben. Csak nem úgy hívják, és az is lehet, hogy csak véletlenül működik így. Ha elindítasz egy felvételt, akkor a "rögzített címlistában" elindíthatod a lejátszást, beletekerhetsz, satöbbi. Közben megy a felvétel.
-
Motar
tag
Sziasztok!
Van egy olyan kis problémám a Sony 55" xe85 típusú tvmmel, hogy PS pro-n a menüben aktív a hdr, de jateknal lekapcsol. Van ötletetek?
Köszi
-
Baritone
tag
Sziasztok!
Mit javasoltok Sony tévéhez? Falra legyen felszerelve konzollal vagy saját talpán? Melyik a jobb szerintetek? 55" XE80-as széria -
hegylako01
tag
válasz
Gyorgy87 #38014 üzenetére
Szia.
Tudja a tv-d a DLNA lejátszást.Ha jól gondolom akkor 43WE750-esed lesz. Abban a leírás 19. oldala szerint így tudod megtalálni.
"Nyomja meg a HOME gombot, majd
válassza a [Média] [Fotó], [Zenei]
vagy [Videó] parancsot válassza ki a
kívánt médiaszervert.
2 A listából válassza ki a lejátszandó
fájlokat vagy mappákat.
Megjegyzés
• A szervernek DLNA Certified™ szervernek kell lennie.
• Egy hálózati eszközről származó fájloknak a
következő formátumúaknak kell lenniük:
Állóképek: JPEG
Zene: MP3, lineáris PCM, WMA
Video: AVCHD, MPEG2, MPEG1, MP4 (AVC), MP4
(MPEG4), WMV
• A fájltól függően előfordulhat, hogy a lejátszás nem
lehetséges még akkor sem, ha támogatott
formátumról van szó."Ha 43W755C androidos tv-d van. Az is tudja. Ott a video appon belül a baloldalon van egy hálózat ikon, oda kell kattintatni..
Valószínűleg a megosztási programmal lesz baj nálad a gépen. Próbáld ki a servioo -t
-
Gyorgy87
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mert teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit lehetne még tenni, hogy a problémámra választ találjak. (Már úgy vagyok vele, hogy ha negatív az sem baj, de legalább tudjam már, hogy miért nem megy amit szeretnék.
A lényeg:
Vettem egy Sony Bravia KDL-43W750 készüléket, beépített WiFi van, ami szuperál is, viszont sajnos DLNA-t nem tudja. Még ezzel sem lenne bajom, mert van WiFi Direct. Sikerült csatlakozni a tv-hez, sikerült átenni a képet is, hogy hanggal együtt ott tudom nézni a filmet. De egy baj van csak, hogy kizárólag SD minőségben tudom teljes képernyőn élvezni a filmet és nem fullHD-ben.
A jelenség:
Ha egy 720p-s, vagy 1080p-s filmet átrakok a tv-re akkor gond nélkül át is teszi, viszont a képarány 4:3 lesz egy 16:9-es film esetében is. Gépen amikor indítom, akkor tökéletesen látható, hogy szélesvásznú videót indítottam.
Mi lehet ennek az oka? Elég kellemetlen, mert azért elég borsos ára van és ha már tud ilyet, akkor miért nem rendesen? Összenyomódnak az emberek és természetellenesen megnyúlnak függőlegesen, továbbá két fekete sáv van jobb és bal oldalt. Ugye a képarány miatt.
Nem lehet képarányt állítani, nem lehet semmit, színeket, jeleneteket, fényerőt lehet és csókolom.
Mi okozhatja ezt? Van erre megoldás? Mert ha már fullHD tv-m van, jó lenne úgy nézni a filmeket is.
Előre is köszönöm a segítségeteket és a tippeket is!!!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
apazaza #38011 üzenetére
Ha nincs rajta fájlkezelő, akkor a videók alkalmazásban kilistázza (nem mapparendszer szerint) a pendrive-on lévő összes filmet (amit fölismer).
Én totalcommander-t használok, a távval jól lehet kezelni. Egy-két olyan film volt eddig, amit a gyári lejátszóval nem tudtam lejátszani, arra ott volt a kodi/spmc. (én a vlc-t nem szeretem, de sokan éltetik).
Nekem mobilon nagyon bejött az arcos player (az MX playerből meg kezdek kiszeretni, mert lassú, erőforrásigényes) -
janakbacsi
őstag
válasz
janakbacsi #38010 üzenetére
Ahogy néztem az adatait, elég sok energiát fogyaszt. 160- 200 Watt.
-
apazaza
csendes tag
Sziasztok, Sony KDL-65W857 tv-m van, és most először pendriveról szerettem volna filmet lejátszani rajta, de..... nem jött össze.
A bemenetek között nem találom, igazából sehol sem találtam hogy hol is indíthatnám el Tudnátok segíteni ebben? Előre is köszönöm... -
janakbacsi
őstag
Használt Sony bravia tévét ajánlanak 50000 Ft ért. Érdemes megvennem? Kdl46v 5500 a típusa.
-
Xaels
félisten
Android TV-n lehet UI-t cserélni? Vagy a kiemelt alkalmazásokat átrendezni?
-
Forrest Gump
tag
válasz
Forrest Gump #38007 üzenetére
Közben megtaláltam, csak lejárt a szerk.
köszi
-
porika
csendes tag
Srácok ez a képprocesszor sorban található 4K HDR Processor X1™ kimondottan a HDR minőségéért felelős, tehát HDR kimondott igénye nélkül teljesen OK az olyan tv, aminek ilyen processzora nincsen?
Erről nagyon nem találtam semmi infót. Kvázi mivel bír a képprocesszor.
Köszönöm!
-
Xaels
félisten
Na megjött ma a korábban linkelt TV. Nekem eddig bejött, faszán működik a hangalapú keresés, a MyTV és a VLC is hálózatról. A feketékkel sincs bajom. Mondjuk nagy előre lépést tettem.
-
porika
csendes tag
Sziasztok,
Hosszas kutatás után kinézett készülék: KD55XE8096 (270.000, HUF)
Méretigényből adtam le (60-65 col) a minőség javára...Tudtok erről bármi eltántorítót mondani, vagy támogatott a projekt?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest