Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
válasz
hakos1987 #38393 üzenetére
Ahogy blakey írja, de ott van abban is, amit linkeltem, a hang beállításoknál:
For semi broken firmware, e.g. Android Sony TV, Philips TV
PCM speakers: 2.0
Enable AC3
Enable AC3-TranscodingAlul állítsd át a Settings level-t Expert-re, akkor látni fogod az összes beállítást.
-
hakos1987
őstag
válasz
blakey #38396 üzenetére
Köszi a támogatást
Hazamegyek, megnézem. SPMC-be az a baj, bármit választok ki (Android RAW, IEC, PCM), semmi hangot nem ad ki, ha be van kapcsolva a passthrough. Ha kikapcsolom, van hang, de csak sztereo PCM.
Kodiba meg nincs ilyen beállítás, ott az van, hogy android, audiotrack vagy mi és nem lehet állítani. Nekem jó lenne, ha Kodi működne (ott a DD legalább megy), csak akkor ott kell körbe néznem a beállításokban. Max fotózok.
-
blakey
titán
válasz
hakos1987 #38395 üzenetére
Nem kikapcsolni kell hanem az Android RAW alatt vannak a DD, DTS beállítások, fontos, hogy legfelső sorhoz ne nyúlj valamint a csatornák száma maradjon 2.0, ez nem arra vonatkozik mint amire számítasz, ilyenkor olvasd el alul a magyarázó szöveget, de a legegyszerűbb ha alapértelmezettre állítod, a passtrough-t bekapcsolod, Android RAW-ra állítod és a DD alatt DD átkódolást bekapcsolod, így minden ami többcsatornás és nem DD azt átkonvertálja DD-be, ennyi.
Tegnap próbáltam ki a te kedvedért és tv-n, ott van az. -
hakos1987
őstag
válasz
DoItYourself #38392 üzenetére
Köszi az infót! Mivel nem sok DTS hanganyagú filmet nézek, jó lenne az is, ha DD-be menne ki. Erre vonatkozóan viszont nem találtam beállítást (teljesen láma vagyok a Kodihoz, most használom először). Aeon NOX témát használom egyébként, ott a beállítások/hangokba nem találtam ilyesmit. Tudnál ebben segíteni, akár privátban?
-
DoItYourself
addikt
válasz
hakos1987 #38374 üzenetére
A DTS passthrough nem fog menni a 17-es Kodi-ból, mert a Mediatek chipset "drivere" nem támogatja teljes mértékben az új android API-t, amire átálltak a Kodi fejlesztők a 17-es verziótól.
Ha a Kodiban bekapcsolod a DTS átkódolást DD-be, akkor lesz többcsatornás hangod, vagy kipróbálhatod a PCM hack-et tartalmazó "shitty" verziókat is.
Itt leírják az egészet bővebben is: Android - Passthrough Changes with v17. -
TCr
veterán
válasz
hunaqua #38386 üzenetére
Sony 55XE8505 képbeállítások:
Kontraszt: 90
Fényerő: 20 (HDR-nél 30)
Gamma: 0, vagy -1
Kontrasztkiemelés: alacsony
Feketszint javítás (asszem így nevezik, a kontrasztkiemelés alatt van): kiSzíntónus:
Játéknál: normál (semleges)
Mozinál: profi1Adv. color temp
Red gain Max
Green gain -3
Blue gain -5
Red bias 4
Green bias -1
Blue bias -2Forrás, kiindulópont, korábban már többször linkeltem.
Ezzel a videóval csekkold, hogy rendben van-e a feketeszint, a sötét részletek ne vesszenek el.
-
hakos1987
őstag
-
TCr
veterán
válasz
blakey #38385 üzenetére
Határozottan gyengébb a feketéje a kontrasztkiemelő nélkül, mint a W805B-nek.
Kontrasztkiemelővel (szemre) kb. azonos.Janos666-on kívül tudtok olyan személyt, aki műszeres kalibrációt tudna végezni?
János sajnos nem tud HDR-t (BT.2020) kalibrálni, így csak "félmunka" lenne. -
hunaqua
addikt
Akinek van használható beállítása,az dobhatna fel az értékekről képeket.Ugyan mindenkinek más a "szempont",de kiindulónak nagyon jó lehet.
-
blakey
titán
Az számomra nagyon zavaró, Fényérzékelő bekapcsolva és fekete mélység
alacsony állásban, ez nálam gyakorlatilag felhőmentes és tökéletes, persze jól beállított értékekkel, így sötétben és nappal is jó, sötét szobához lett beállítva és nappal egy picit feljebb veszi a fényerőt, nincs semmilyen zavaró "kontrasztvillogás", számomra az elviselhetetlen.
-
blakey
titán
válasz
Az app-ok hibái nem feltétlenül az eszköz hibája, mint te is láthatod, az Archos készítői megoldották a DTS-t, a Kodi/SPMC nem. Esetleg tudnám javasolni kipróbálásra a MrMC-t, az is egy Kodi fork, elsősorban iOS-re, Fire TV-re készült de már Androidra is telepíthető, hátha ott működik a DTS, egy próbát megér, Apple TV-n kiváló. Tudásban eltér a többitől mivel Jarvis alapú de sok Krypton és mostanában Leia újdonságokat is tartalmaz.
(#38377) hakos1987
Egyszerű, trehány munkát végeznek, kevés az olyan készülék amelyik minimális felhővel vagy egyáltalán nem felhős. Vannak ilyenek csak "keresni" kell. Az én Sonymon minimális és annyira, hogy sötétben, sötét háttérnél is keresni kell, persze jól beállított eszköz esetén, feltekert háttérfénynél még az OLED-nek is van inhomogén része. A kalibrálás sokat segít a komfortérzeten. -
hakos1987
őstag
válasz
hunaqua #38376 üzenetére
Sajnos ezt én sem bírom felfogni, hogy hogyan lehetséges az, valakinek tökéletes, semmi felhő, valakinek meg durván... Nekem szerencsére nem vészes, de azért tudom, hogy ott van, még ha film közben nem is tűnik fel.
Ez a probléma nem most kezdődött és azt gondoltam, hogy egy bizonyos kategória felett ez nem fordulhat elő. Tévedtem. -
hunaqua
addikt
válasz
Engem alapvetően nem érdekel az android,a távirányító sem nagyon.Az mondjuk,hogy a kikapcsolás időzítő miért nem érhető el rögtön "gombról" az zavar.
....de ami viszont engem nagyon idegesít,az a felhők.Monitorként használva lenne nekem a lényeg, külső forrásokról.Mindent át tudok "ugrani",de ezeket a felhőket nehezen emésztem.
-
hakos1987
őstag
No, ígéretemnek megfelelően írok pár sornyi véleményt az 55XE9305 TV-mről. Előre kihangsúlyozom, nem vagyok professzionális felhasználó, nem kalibráltattam a TV-t, csupán a megfelelő képek alapján (és neten talált kalibrációs beállítások szerint) állítottam azt be. Továbbá ez az első SONY TV-m, elfogultságom nincs ezirányban.
Kezdeném a pozitívumokkal, ami ugyan nem túl sok, de nyomós érv:
- A kép. szép telt színek, nagyon jó, szinte tökéletes feketékkel. Fényerő brutális, a kép gyors mozgásoknál, akciójeleneteknél is tűéles. Nekem jobban bejön, mint az OLED.
- Hang: a TV saját hangszórója bőven átlagon felüli, van benne dinamika és térérzet.
- Anyagminőség, logika: nagyon ki van találva, hogy teljesen elrejthető a TV hátulján minden. Se kábel, se csatlakozó nem látszik a panelek felrakásakor. A talp tökéletes és robosztus, az összeállítás nagyon ki van találva. Látszik, hogy japán (szerencsére ott is gyártották).Negatívumok:
- Első szembeötlő dolog ami a képet illeti, hogy erősen felhősödik a háttérvilágításnak köszönhetően, amit csak teljesen fekete képnél venni észre, szerencsére filmezés közben még nem tűnt fel. Erről később teszek fel képet, ha igény van rá. Mindenesetre ez évek óta létező probléma, még sem törekednek a gyártók a megoldására.
- Másik, ha már a képi "hibáknál" tartunk: erősen fakulnak a színek, amint nem szemből nézzük a TV-t, bár ezt tudom, a VA panel sajátossága.
- Az Androidot sokan szidják, de nekem fontos tényező volt a MyTV alkalmazás miatt. Nekem szerencsére nem produkál (még) leállásokat, fagyásokat. Viszont amivel nyugtattam magam, hogy a Kodi-val majd milyen jó lesz filmezni... hát nem.... Kodi/SPMC-vel próbálkozva előbbi a DD hangokat ráküldi az erősítőre, de DTS-t sehogy sem. Utóbbi egyiket sem. Valószínűleg kompatibilitási hiba lesz. Archos megfelelően működik, csak hát messze elmarad a Kodi-tól.... ez is némileg csalódásba fulladt.
- NAS-ról 4K filmet szerettem volna lejátszani SMB-n kereszetül. Mint kiderült, csak 100-as LAN port van, hiába a CAT6 kábel, gigabites hálózat, a TV LAN portja szűk keresztmetszet, így akadozik. Emiatt szükséges külső vinyóval vacakolni, másolgatni. Persze megoldható lenne külső box-ról a filmezés, csak akkor minek "okos" TV. Értem én, hogy el kell adni a külön lejátszót is, na de....
- Távirányító: kb. így nézett ki a 20 évvel ezelőtti Sony videómagnó távirányítója is. Azóta csak a minőségében történt előre lépés. Brutális az a sok gomb, aminek 90%-át nem használja az ember. Persze létezik a Sony-nak One Flick távirányítója, ami már közelít a kornak megfelelő elvárásokhoz, csak persze az külön vásárlás tárgyát képezik. Samsung F6500 TV-mhez 4 éve adták mindkét távirányítót, kevesebb mint fele ennyi pénzért....Összességében elmondható, hogy ugyan a képe alapján választottam TV-t (mégis csak ez a funkciója), de azért azon kívül is vannak tényezők, amit figyelembe kellene venni. A Samsung UE46F6500 TV-mhez képest képben természetesen hatalmas az előrelépés, minden másban viszont nagy a visszalépés (média lejátszó, távirányító, felhősödés, betekintési szög-fakulás).
Persze ezen hibák egy részét további ráfordítással orvosolhatnám (One Flick távirányító és külső lejátszó vásárlás), de ha korábban nem volt erre szükségem, nehogy már egy "előre lépést" követően meg mégis... Így marad a megszoksz vagy megszöksz elv. Attól függetlenül a képi világ mindenért kárpótol és bármennyire is lehúzósnak tűnik amit írtam, nem küldeném vissza és továbbra sem venném meg az LG Oled TV-jét vagy Samsung Q7F-et. -
delibab
senior tag
válasz
DoItYourself #38368 üzenetére
Úgy helyes, hogy idén majd tudsz venni olyat ami elvileg gyors... amit meg eddig eladtak az le van sz@rva... király!
-
DoItYourself
addikt
-
tthom
senior tag
válasz
ArthurShelby #38364 üzenetére
Újraindítás volt (rendes reboot menüből), a factory resetre még nem vitt rá a lélek.
-
hakos1987
őstag
Garanciával kapcsolatos kérdésem lenne: extreme digital-tól vásároltam a TV-t, de nem gyári sony garijegy volt hozzá, hanem edigital-os. Ha úgy van, ezzel vihetem Sony szervizbe? A terméket beregisztráltam a Sony oldalán, de ott sem írja: mennyi gari van rá? Az edigitálos garijegyen van egy címke lebélyegezve, amin van pecsét, de a cimke eleje hiányzik, így pont csak a "hónap" felirat látszik, az előtte lévő szám nem....
-
tthom
senior tag
válasz
asddsa #38362 üzenetére
Megkerestem a Play Store-ban, rányomtam, hogy update, belementem az alkalmazások közé, megkerestem a built in chromecast-ot, cache, adat törlés, leállítás, kikapcsolás, engedélyezés, restart, de semmi, ha a telefonon a Google Home-ban a képernyőtartalom átküldése, majd TV kiválasztására tapicskolok, két változat van:
1. a TV átvált fekete képre, a telefon szerint képküldés folyamatban van, aztán megszakad egy idő után
2. át se vált, csak kiírja azonnal, hogy megszakadtA webes play store azt írja, hogy telepítve van.
Szóval sajnos fogalmam sincs mi baja van.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
nemethchek19 #38344 üzenetére
Röviden? Az...
-
tigor
tag
válasz
nemethchek19 #38344 üzenetére
Ez a különbség a két tv között.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x900e-vs-sony-x850e/418/423
A fényereje gyengébb valamivel, így a HDR-je nem annyira jó, és nincs benne local dimming.
Nem hinném, hogy bemegy 300k alá a XE9005, karácsony előtt volt pár napig 317k, én akkor vettem, azóta sem volt sehol ennyi. -
tthom
senior tag
Sziasztok!
Régebben mintha írta volna valaki, hogy megy a képernyőtükrözés a beépített Chromecast fícsörrel..
Küzdök a w755-ömön ilyennel, de nem tudom a telefonról Google Home-ból tükrözni a képernyőt.. Kiírja, hogy kapcsolódás, a tévé átvált fekete képre, aztán kis idő múlva kapcsolat megszakad és visszajön a normál felület. Sima wireless display-ként, Miracast-al megy, de a Chromecast-on keresztül nem akarja. Tudna valaki tanácsot adni..?
Elvileg friss a Chromecast a TVn, friss a telefonon, de semmi. Pusztán kiváncsiság, hogy azon keresztül milyen a stream.Thx előre is!
Tomka -
Lackooo84
nagyúr
-
oxide83
aktív tag
válasz
borbas666 #38330 üzenetére
Nekem is a bal oldalon annak is a felső részén van a legkiterjedtebb felhősödés az xe8505-nél. Szóval normális dolog. Képi beállításokkal kell tökölni hogy minimalizáld a láthatóságát de teljesen nem fog eltűnni. Jah és tudom szar dolog én is ha filmet nézek sötét tartalomnál akarva akaratlanul oda nézek mennyire látható a felhősödés.
-
pippo76
tag
Pontos filmet vagy filmeket esetleg lehetne kapni, amik akadnak? Egész hétvégén filmeket néztem, de nem akadt el egy sem. Szeretném kipróbálni, hogy nálam okoznak-e gondot.
-
papppapa
csendes tag
Minden alkalommal csodálkozom hogy aki vesz 3-400eFt-ért egy Tv-t az miért 5-10 eFt-os routertől várja a csodát ??
Javasoltam a Drayteq Vigor szériát amire múltkor az egyik "okos" miutám megnézte az árát azt írta inkább akkor szakadozzon .....Ez is egyfajta álláspont .Igaz 50 eFt de legalább működik .
Rá kellen ébredni hogy TP fos és társai nem erre lettek kitalálva . 4K tartalom , esetleg torrent , stb persze mindez wi-fi-n .
Nekem ez az eszköz van és amióta Sony-éknak sikerült megoldani az alvó üzemmódból a wi-f-s visszakapcsolódást azóta pöpec .Igaz 5g-én . -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
KDL-43W755C-nél a Wi-Fi Direct módnál a SSID-t meglehet valahol változtatni, esetleg rejteni?
Köszi előre is!
-
DUB Inc.
aktív tag
Néha bekapcsolás után 1-2 perccel lefagy a kép és újraindul. Valakinek volt már ilyen?
-
glspeter1
őstag
válasz
hegylako01 #38345 üzenetére
Megtörtént, most várok.
-
blakey
titán
válasz
kacsa7 #38347 üzenetére
de azért egy normális AC wifit, vagy kábeles gigabitet elvárnék ennyiért, ha már egy 10eFt-os alaplapra is gigabit-es lan kerül. - A TV megjelenítő és nem lejátszó, a gyártónak az a célja, hogy megvedd a lejátszóját is, nem azért nincs benne, mert nem férne bele az előállítási keretbe hanem azért, mert nem áll szándékukban teljes támogatottságot bele tenni egy megjelenítőbe. Azért valamennyire korlátozni kell az illegális tartalom terjedését. Gondolj bele, ha minden benne lenne egy TV-ben, teljesértékű AC-s Wifi, gigabit LAN, 8 magos Qualcomm proci, stb., akkor ki venne külső lejátszót? Stream szolgáltatásokhoz bőven elegendő a TV tudása és ezt tartják szem előtt. Az amlogic boxok nem legális tartalom erősítésére készülnek, ezt azért te is tudod.
-
kacsa7
őstag
válasz
blakey #38324 üzenetére
Nekem nem fagy és nem indul újra, viszont hajlamos belassulni és akkor szaggatva lehet még a menüben is lépkedni. Ezt már akkor is csinálta, amikor semmi app nem volt pluszban telepítve. A másik, hogy a Hueymodule elég gyakran leáll. Az utóbbi 1-2 hétben lekopogom, mert ritkán jön elő, de volt, hogy 5 percenként feldobta. Ez elég sok helyen probléma, mert egyik barátomnak is van XE85-ös TV és ugyanezt csinálja. Ezek apró, de idegesítő dolgok. Ennek ellenére egyébként nem váltanék másra, mert amit látok az nagyon tetszik.
S905X-es boxot használok gigabit adapterrel médiára, így nálam a médialejátszási gondok kipipálva, de azért egy normális AC wifit, vagy kábeles gigabitet elvárnék ennyiért, ha már egy 10eFt-os alaplapra is gigabit-es lan kerül. -
nemethchek19
aktív tag
Látom már más is feldobta a témát, hogy leakciózták 280-ra az 55XE8505-öt. Annyiért megvenném, igaz jobban örülnék egy kisebb képátmérőnek és a direct led-nek. A 49XE9005 még mindig 341 000 Ft. Érdemes várni szerintetek arra hogy lemenjen 300 alá? Még nem láttam élőben. Nagyon tragikus a 8505 képe a 9005-höz képest?
-
tizedes7
csendes tag
Üdv .
Xe8505 4k test video. Messziről nagyon szép a kép de nagyon közelről azonnal meglátom a pixeleket,homályosodást.általában felhők,ég,víz,távoli terepeket,tárgyakon lehet észre venni.valamint ps4pro játékokban is észrevehető pl codww2 partaszállás ,pixelek ,kockás.1-2beállítási tippet elfogadnék,hiába állítgatom youtube videó alatt semmi változást nem veszek észre 1-2 beállitásnál.Decemberi a tvElőre is köszi.
-
glspeter1
őstag
válasz
blakey #38339 üzenetére
Szombathelyi Médiában lett véve, de Zegi vagyok. Ide is bevihetem vagy csak oda ahol vettem ?
Valamint ez egy nem mai darab, kapni már nem lehet. Így megpróbálják javítani vagy cserélik újabbra ?Helyszínen aztán javíthatják, ha hétköznap nincs itthon senki, csak 6 után.
-
-
blakey
titán
válasz
glspeter1 #38334 üzenetére
Próbáltad azt is, hogy áramtalanítottad a készüléket majd a készüléken lévő "Vol-" és "Power" gombokat nyomva tartva újra áram alá helyezted és nyomva tartva addig vártál míg zöldre nem vált? Ezután elengedheted a gombokat és a tv 2X újraindul, ha jól emlékszem, utána menüből csinálnod kéne egy gyári visszaállítást.
-
blakey
titán
-
borbas666
aktív tag
Hali.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Tegnap megvettem a TV-t (55XE8505) lett végül.
A képe tényleg nagyon szép. A menüje mintha kicsit döcögős lenne, de lehet csak nekem.A bekarikázott részeken mintha fehér bevilágítás lenne, fekete képnél.
A bal oldalon a legjobban észrevehető.
Ez mennyire normális? -
-
blakey
titán
válasz
kacsa7 #38320 üzenetére
Vicc vagy sem, ezek a készülékek megjelenítők, ne akarjon senki torrentezni vele, HDD-ket megosztani, 4K HDR filmeket nézni a belső lejátszóval, hálózatról. Ne hasonlítgassuk telefonokhoz sem, soha nem lesz a tv-kben olyan netsebesség vagy olyan lejátszó ami egy külső eszközt kiváltana, mert akkor hol lesz a pénzük az eladott lejátszóikból, az eladott lemezekből, stb. Az viszont nem jó, hogy az XE85, XE90 és többnyire a 7-es droiddal rendelkező készülékek ennyire fagyogatnak, ahogy nektek ez a rendszer a rossz oldalát mutatja úgy nekünk akik nem 7-es droidot használnak vagy régebbi készüléket azoknak meg a jót. Nem tudom mitől lehet ennyire rossza a rendszeretek, én pl. csak hírből hallom, hogy újraindulgat a tv. Az ac-s wifivel ennél sokkal többet mértem mint te, mostanában nem méricskéltem, nekem nem szempont a tv lejátszója, YT-ra és egyéb streamekre elég a 100M.
Írtatok már a Sonny supportnak? Érdemes írogatni, mert foglalkoznak a dolgokkal. -
glspeter1
őstag
Jó reggelt! (vagyis jobbat)
Van egy Sony KDL-40W705C típusú TV-m és tegnap óta nem akar bekapcsolni.
Egy rövid ideig fehéren világít a kis led a közepén, majd hármat villog pirosan és kezdi előröl.
Mi lehet a baja ? Mert ha jól sejtem ennek biza gari lesz a vége. -
ArthurShelby
addikt
válasz
hakos1987 #38286 üzenetére
Mint már sokan írták a 100-as lan port a ludas.
Viszont mintha olvastam volna olyat valakinél, hogy nfs-sel már nem akad. Szóval ha smb helyett nfs-sel próbálkozol, akkor esetleg így "kibővítheted" a 100-as portot kicsit.
Illetve esetleg egy usb3-gigabit ethernet adapterrel próbálkozhatsz -
kacsa7
őstag
Az ac-s wifi inkább dísz. Legalábbis én próbálgattam, és 2,4ghz-en 95Mbit-et, míg 5ghz-en 105mbit-et mértem .. Egy Samsung Galaxy S7 a tv alá berakva 250Mbit-et tudott 5ghz-en. Szóval fos wifi van benne kb, egy vicc... Youtube-ra jó, másra édes kevés. XE85. Nekem maga az android rendszer és a wifi óriási csalódás. Az android sokszor eléggé dadog. Egy dolog kárpótol igazáb, a TV képe. Az pazar. Illetve a youtube hangvezérlését és a TV-ről felvételi módot is szeretem, azok nálam jól működnek.
-
blakey
titán
válasz
onkelz #38315 üzenetére
Akkor neked UPC-s HGW-d van. A csatorna oké bár használhatnád az 5GHz-et is, a tv tudja viszont ha valamiért nem stabil a kapcsolat akkor első körben adj a tv-nek fix IP-címet, ezt az Ubee felületén tudod megadni MAC-cím alapján. A második amit megnézhetsz majd, hogy nem vagy-e ipv6-ban.
-
szana8
tag
válasz
ManUnited #38296 üzenetére
Szia,
Nekem is volt hasonló gondom. Most egy DS218+-os NAS-ról megy a lejátszás. A TV gyári lejátszójával illetve PLEX-el transcoding nélkül. Nekem 5G-s wifi-vel csatlakozik a routerhez. Így nem akad most semmi (4K HDR). Neked melyik filmek voltak azok amiket nem tudott lejátszani rendesen?
-
blakey
titán
Ha a jelerősséggel gond lenne, kockásodna, szaggatna a kép ezerrel. - Nem mindig, azt nézd meg, hogy ugyanazon a MUX-on, frekvenciákon mely csatornák vannak és azokkal is próbáld ki, ugyanis előfordulhat, hogy zavar lép fel azon a frekvencián és csak akkor lesz használhatatlan ha épp működésbe lendülne a rögzítés. Nekem is voltak gondjaim amikor a sony bekerült a Panasonic helyére, egyes adóknál csak esténként néha szaggatott a kép, napközben meg hibátlan volt, napokig próbálgattam, tesztelgettem, kiderült, hogy a sony tunerje nagyon érzékeny és az antennához csatlakoztatott földhurok-leválasztó az alacsony frekvenciákon bizony bezavart és pl. én sem tudtam rögzíteni. Emlékeim szerint valamelyik Eurosport is "benne volt". Szóval ne legyél ennyire biztos abban, hogy minden hibátlan a tv-n kívül. Persze benne lehet, hogy hibás a tv-d, de nekem ilyet még soha nem csinált, 6-os droid van a tv-n.
Nálam a YT is jól működik, most néztem egy videót. Másnál, más márkánál meg gond volt: [link](#38308) onkelz
Gondolom 5GHz-en csatlakozol és 48-nál magasabb csatornán, válassz 36-48 közötti csatornát és nem lesz gondod. -
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Nem tudom volt e már ilyen probléma, bocsánat, de nincs időm visszaolvasgatni.
A problémám, hogy KD55XE93 folyamatosan nem találja a wifit.Megadom neki a jelszót, és akkor sem bír csatlakozni.Nagy nehezem valamelyik nap sikerült, de kikapcsolás után, elfelejtette.
A lakásban minden más wifis eszköz tökéletesen működik.
-
vlevi
nagyúr
válasz
blakey #38305 üzenetére
Nem gyenge a jel, mert semmi baja az adásoknak.
Ha a jelerősséggel gond lenne, kockásodna, szaggatna a kép ezerrel.De most más. A Youtube lejátszó sem akar működni. Természetesen wifi van, mert bejelentkezik, mutatja az előzményeket, satöbbit, csak lejátszás helyett hibaüzenet jelenik meg.
A wifiről pedig annyit, hogy a kábeles csatlakozás még szarabb ezen a TV-n. Ha kábelen van csatlakoztatva, az is csak 100-as, nem gigás, tehát tökmindegy, ráadásul néhány nap alatt kiakasztja a TV-t. Erre már többen panaszkodtak, és már nálam is előfordult.
Komolyan mondom, nem hittem volna korábban, hogy Androidból lehetséges ilyen fost összetákolni, mint ez itt. Nem tudom, hogy a Google rendszere szar-e alapból, vagy a Sony gányolta-e szét, de a legutolsó ótvar kínai tableten normálisabban fut a droid, mint ezen a TV-n."350k tv (xe90) és ilyenekkel kell foglalkoznom."
Akkor nálam jobb a helyzet, mert "csak" 290-be került az XE85 -
delibab
senior tag
Nekem a 10 nap alatt kb 4x kellett áramtalanítani mert egy bluetooth fülhallgatót (airpods) csatlakoztatok hozzá és azt csinálja, hogy csatlakozik majd leválasztja és se a tv-n se a fülnallgatón nincs hang. Akkor jön vissza ha áramtalanítom... 350k tv (xe90) és ilyenekkel kell foglalkoznom.
-
blakey
titán
Lehet, hogy gyenge a jel, nekem nem fossa össze magát, minden felvétel működik. Szerintem gyenge a jelminőség és a tuner megpróbálja helyrehozni, közben a felvétel is menne. Nézesd át a kábeleket, stb.
A wifi soha nem stabil megoldás, de a kérdésedre megkaphatod a választ ha te magad kipróbálod, nem veszítesz semmit. -
vlevi
nagyúr
Hát, csak nem a UPC volt a bűnös az Eurosport1 HD miatt.
Áramtalanítani kellett a TV-t, és újra visszadugni a konnektorba, ettől javult csak meg. Ráadásul bekapcsolás után egyszer még poénból újraindult.
Bakker, nem hittem volna, hogy egy TV rendszere lehet ennyire szar. Szerintem ezt ez funai, vestel, dzunkaszutyok sem engedhetné meg magának, hogy alapfunkciók ennyire instabilan, állandó újraindítást igénylően működjenek. Mi a fa***m fut ezen? Windows95????"Bitráta függő."
Valaki írta itt, hogy ac-s routerrel megy az UHD lejátszás. Utánanéztem, a Sony oldalán, az adatlapon az XE8505-ben van ac-s wifi, akkor lehet, ez lenne a megoldás. XE7000 sorozatban csak b/g/n wifit említ. Nekem 5GHz-es, n-es routerem van, a 2 antenna itt van fél méterre a TV-től, de így "csak" 85-57mbitet tud wifin. És igen, akadoznak rajta az UHD filmek. USB3-as külső vinyóról megy hibátlanul. -
Real Ghoost
aktív tag
válasz
Peat76 #38287 üzenetére
Ezt megkérdezhetem, hogy miért van így? Egy 4k film lejátszásra alkalmas erős laptop hdmi-vel rákötve a tv-re hogy lehet, hogy gyengébb képet ad, mintha ugyanazt a file-t a tv játssza le egy külső hdd-ről?
Nekem ma ezt a tv-t ajánlották a "szakemberek" a media marktban, van esetleg valakinek tapasztalata vele? Ps4 pro meg filmek mennének rajta.
-
ManUnited
aktív tag
válasz
hunaqua #38297 üzenetére
Köszönöm a választ, én abból indultam ki hogy mint ahogy kacsa7 is írta 55-60 Mbps körül vannak az uhd bd-k így ugye a 100-ba bőven bele kell férjen, ezek szerint rosszul gondoltam.
A tv box-om egy beelink gt1, abban gigabites lan van, azon minden gond nélkül megy az uhd bd lejátszás.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest