- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
virkir
veterán
Másik alkalmazás játssza le a HDD-re felvett anyagot, és más a NAS-on lévő filmeket. Miért?
Mert a kacsa nem tud úszni, de attól még nem a víz a hülye.
Az Infó gomb, ahány helyen vagyok, annyiféle más dolgot mutat.
Ebben mi a meglepő, mivel más és más helyen más és más a releváns infó.
A PIP-el egyet értek, ha már több tuner van a retkes készülékben miért nem lehet megoldani és egy kurva nagy fekete pont a bluetooth használhatatlansága miatt.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
blakey
titán
Nekem nem volt bajom az MM-mel, a Lollipophoz képest nem volt ekkora funkciónalításbéli változás. A Nougatnál ez az ami jó irány, nem kell kilépni a nézendő anyagból ha valamit csak állítani akarok.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
vlevi
nagyúr
válasz blakey #39294 üzenetére
MegaTroll ON :
Jézusmária, milyen lehetett a MM, hogy így lelkendeztek a nyugány frissítéstől?
MegaTroll OFF :Viccet félretéve, hiába ez már a nemtudom hanyadik verziója az Android TV-nek, de akkor is olyan félkész, átgondolatlan érzésem van tőle. Funkcionalitás is hiányzik belőle bőven (legalábbis nekem, az XE85-ön a rendes PIP), és ami van, az is mindenütt máshogy néz ki. pl. az Infó gomb, ahány helyen vagyok, annyiféle más dolgot mutat. Amikor a kedvenc csatornát nézem, akkor pl. az infó gomb által megjelenített adatok a kedvenc csatornainfő fölé kerül kiírásra. Vagy a lejátszó. Másik alkalmazás játssza le a HDD-re felvett anyagot, és más a NAS-on lévő filmeket. Miért? Netflixre persze van dedikált gomb.
"Súgó/Jeldiagnosztika"
Ezt viszont én is megköszönöm, mert eszembe nem jutott volna egy TV-n a súgót böngészni. Gondoltam nincs ott semmi értelmes. Most látom, hogy nagyon is van.
Ez a jelszint dolog érdekes. Előző TV-mhez képest sokkal jobban fogja a jelet. Ez mondjuk jó. A régivel a UPC HD adásainál rendszeres volt a kockásodás, mert az valahogy csak 60% körülire írta a jelszintet. Ez meg, bőven 90 fölött. Pedig a ugyanaz a helye, mint volt, ugyanaz a kábel. Biztos, hogy a 7 éves Samu tuner még annyira nem állt a helyzet magaslatán, digitális vétel terén.[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
A Digi átkötötte a kábelt optikára.. azóta néhány adó nem jó. A jel nagysága valószínűleg túl nagy?
55XE8505 -nél a digitális jel minősége hol nézhető meg?- a kézi hangolásnál jel erőssége látható, de a jel minősége nem..
az LG-nél pl. minkét paraméter látható.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
blakey
titán
válasz blakey #39273 üzenetére
Na, a színprofil beállítás továbbra is csak akkor marad meg bekapcslás után ha az IP-vezérlés be van kapcsolva, nem gond, cserébe az új rendszer sokkal jobban bejön, egyszerű beállítások esetén nem lép ki a menübe hanem oldalt megjelenik a menüsáv és lehet állítani, ez így már jó. Nekem gyors is, leállítottam a sony Select-et, letíltottam a Sambát, korlátoztam a háttérfolymatokat és így még gyorsabb.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
marlboromen
aktív tag
Felraktam en is a nougatot, szerintem nem lassabb semmivel, visszaallitast nem csinaltam. Vegre nem kell kilepni az eppen nezett musorbol hogy bekapcsoljam az elalvas idozitot.
-
jófejsrác
senior tag
válasz ArthurShelby #39290 üzenetére
Igen - igen, másodjára már nekem is leesett. Sebaj engem már boldoggá tettek azzal, hogy mikor elalvás időzítőt állítok nem lép ki menübe
-
ArthurShelby
addikt
válasz jófejsrác #39289 üzenetére
Nem. Mivel nincs koax dugva a tv-re ezért írja ki hogy "no service stored". Itt blakey válasza fordítottan is igaz, hogy ha nincs tv adás akkor nincs mit mutasson.
"Csak külső bemenet és TV adás között működik, ha nincs a bemeneten semmi akkor nincs mit mutasson."
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
pvil
tag
Kapható itthon is az új xf sorozat egyes modeljei, többek között a 9005
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz jófejsrác #39284 üzenetére
Csak külső bemenet és TV adás között működik, ha nincs a bemeneten semmi akkor nincs mit mutasson.
-
jófejsrác
senior tag
Feltettem én is az új rendszert 755@805C-re, 1-2 óráig valóban döcögött a menü, de ez azóta megszűnt (nem csináltam egyszer sem gyári visszaállítást).
A beállításokba lépve filmnézés megszakadása nélkül miatt már önmagában megérte, viszont nekem nem akar működni, hogy egyszerre két jelről mutasson képet. Ha benyomom az "ikerkép" funkciót akkor kidobja, hogy "no service stored". Mit jelent?
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Sony KDL 49WE755BAEP --> ajánlott modell?
felhasználási terület: filmek és sorozatok (beépített médialejátszóval), netes tartalmak (videók, Youtube), kevés játék (PS4), műholdas vagy kábel TV nem lesz bekötve.
Aurea mediocritas
-
Buckey
őstag
válasz sting2 #39280 üzenetére
Nekem meg újra be kellett állítanom a képet, mert teljesen megváltozott.
Amúgy a fényerő nálam 39.A hangerőt meg 10-zel lejebb kellett vennem, mert az is megnövekedett, 42 helyett 32-re kell állítanom (HDMI kimenet a házimozihoz).
Amúgy jó, gyors, a WIFI-n biztos javítottak.
-
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Na csináltam gyári visszaállítást, de sikerült megszívatnom magam, mert a csatornalistáról nem csináltam mentést. Cserébe tényleg gyorsabb lett a TV, de sajnos azt tapasztalom, hogy nem tudják az alkalmazások bekapcsolni a TV-t (Video & TV SideView, Spotify, YouTube). A képernyő tükrözés sem megy.
Tudnátok segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Frissitettem 7.0-ra de az tuti, hogy a JBL soundbart meg mindig bekapcsolgatja par percenkent
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz DoItYourself #39275 üzenetére
"Nekem nem hiányzik a boot folyamat"
Nekem már december óta soxor kellett újraindítani a TV-t. Túlságosan soxor (mert 1 is sok lenne).
Természetesen ez csak akkor derül ki, amikor valami baj van, és akkor 5-10 percet baszakodni vele, mire helyrejön. Ha naponta ki tudnám rendesen kapcsolni, akkor talán kevesebb ilyen probléma lenne.
pl. 1-2 hétig nem értettem, miért nem tud felvenni az Eurosportról. Aztán kiderült, nem jön az adás. Már szidtam a UPC-t, telefonálgattam velük, de csak a TV újraindítás segített. Aztán még jónéhányszor történt olyan, hogy 1-1 adót nem hajlandó megjeleníteni, csak újraindítás után. Vagy, hogy videó fileokat nem tud lejátszani, csak újraindítás után.
Telefonomat én sem indítom újra soha, talán, amióta megvan, csak néhány alkalommal került rá sor.
Jó lenne, ha a TV-nél is így lenne, de eddigi, néhány hónapos tapasztalatok alapján sajnos ez nem így van
Mindegy, most nyomtam rá egy teljes resetet én is, meglátjuk, ez hoz-e valami javulást. -
vlevi
nagyúr
válasz sting2 #39272 üzenetére
Az csak az androidot indítja újra, mint, amikor a telefonodon nyomsz egy újraindítást.
Attól még, ha valamelyik alkalmazás telenyomta szeméttel a rendszert, vagy, van valami, amit jobb újrakezdeni, akkor igen, van értelme az adatok teljes törlésének. Ez ui. legyalulja a /data particiót, és a rendszerből is újratelepíti az üres rendszer image-t.u.i.: Én azt (is) hiányolom, hogy, amikor a kikapcs gombot hosszan nyomom, csak újraindítás van, azonnal. Hiányzik onnan ugyanaz a gombsor, ami a droidos telefonon van, leállítás, újraindítás.
A kikapcsoló gomb ui. nem kapcsolja ki teljesen a rendszert, pontosan nem tudom, milyen állapotba megy le ilyenkor, azonkívül, hogy a képet kikapcsolja, még biztosan leállít jónéhány dolgot, de alapvetően a rendszer az megy, mert, ha teljesen kikapcsolna, akkor a droidnak egy teljes, 2-3 perces bootolást kellene csinálnia a következő bekapcsoláskor. -
blakey
titán
válasz tony70 #39259 üzenetére
Pontosan ilyen mint a rendszer beállítása, színek, betűk, stb, emiatt gondolom, hogy már nem a TV-n állítom a dolgokat hanem rendszerszinten, de ma kiderül, ha így van akkor a színeknek a helyükön kell lenniük bekapcsolás után, azaz a megfelelő színprofillal kell induljon, eddig nem így volt és csak IP-vezérlés ON állásban tudta rendbe tenni.
-
sting2
addikt
A nagy frissítés láz végig söpört a topikban.
Feltűnt, hogy mindenki gyári visszaállítással "pecsételi " meg a teljes procedúrát.
Ilyenkor, nem " kímélőbb" egy sima Soft Reset (Bekapcsoló gomb, hosszan nyomva tartva a távon, ki kapcs. - be kapcs. idejéig) esetleg?
Az legalább békén hagy minden beállítást és azonnali tesztelést tesz lehetővé, hogy mi változott előnyére vagy hátrányára.[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
blakey
titán
válasz szrobert #39268 üzenetére
Igen, nem lett rosszabb, sőt. Nekem sem volt soha rosszabb egy frissítés után, főverzió frissítése után mindig gyári visszaállítással kezdtem. Mindhárom verzió volt a tv-n, eddig ez a legjobb így első néhány óra után, aztán a későbbiekben majd meglátjuk.
-
-
SzlobiG
félisten
Próbálta már valaki full hd tv-n 4k-s tartalmat lejátszani? Van értelme, vagy úgyse venni észre a kült?
Kezd beindulni a 4k-s tartalmak gyártása lehet kéne váltanom 4k-ra, de mindenképp maradnék a sonynál.
-
SipiBcs
őstag
Sziasztok
SD8505-nél (ua. mint az XD csak ívelt) miként lehetne FR-t csinálni a tv hátsó gombjaival?"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
xb12x
tag
Sziasztok,
A SonyEditor működik csatornalista szerkesztésre az új firm után is?
Köszi! -
ArGab
őstag
Ez a PiP nem az amire te gondolsz, 2 bemenetet (pontosabban tévé mellett valami mást) eddig is nézhettél egyszerre. Ez az új Androidos PiP amikor egy futó app egy kis képben nézhető tovább miközben mást csinálsz. Normál droidra azt hiszem Oreo-n érkezik majd.
tony70: [link]
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Akkor ott másképp működik, nálam nem is PIP a neve hanem Ikerkép, ezt bármilyen bemenetről (TV-ről nem) tudom indítani és egyik ablakban megy a TV a másikban a bemenet, ablakok mérete változtatható és az aktív ablak is, hogy melyk hangját halljam. A Home gomb megnyomásakor nálam nem kis ablakban megy az adás vagy az aktív bemenet hanem a háttérben ahogy pl. a Guide esetében.
-
blakey
titán
Ki a lóf**** akarja babrálni a TV menüjét?
Bazmeg, 2010-es Samu TV-n a PIP az rendes PIP volt. Amíg a TV-t néztem, addig PIP-ben kis ablakban kinn volt a HDMI, vagy egyéb bemenet képe, vagy fordítva, nagyképben a HDMI, és mellé a TV adás a sarokban.
De ez volt és van is, megy a HDMI-n a film és tudom nézni mellette a TV adást, 2 ablak jelenik meg, egy nagyobb meg egy kisebb, lehet választani, hogy melyik legyen aktív hanggal.Home menü alatt megy az adás illetve a Beállítás mellett is.
-
vlevi
nagyúr
válasz metrion #39199 üzenetére
NNna, köszi, ez nekem is hozott újat.
A múltkor kérdeztem, hogyan működik a PIP.
Hát, itt leírták. Annyit tud hogy kis ablakban megy a műsör, miközben én a főmenüben mászkálhatok.
"Picture-in-Picture: Don’t miss anything!
Note, that you can only play one TV or HDMI video source at a time while browsing your TV menus."Köszönjük...
Ki a lóf**** akarja babrálni a TV menüjét?
Bazmeg, 2010-es Samu TV-n a PIP az rendes PIP volt. Amíg a TV-t néztem, addig PIP-ben kis ablakban kinn volt a HDMI, vagy egyéb bemenet képe, vagy fordítva, nagyképben a HDMI, és mellé a TV adás a sarokban."Youtube-ból új alkalmazás van Nougat alatt. "
Na, mondjuk YT nem volt a korábbi TV-men, az nem volt ennyire okos. De ennyi.
A YT app egyébként nemrég frissült, múlt héten még nekem, az XE8505 TV-n (ami tavaly decemberben már nugáttal érkezett, vagy legalábbis első nap frissült), is egy régebbi volt fenn, látványosan új kinézetet kapott a korábbihoz képest."Látható Csatorna listát nem tettek bele? "
guide van, csak. A discovery az egy vicc. Ráadásul, majd fogtok itt káromkodni ti is, mert bármit beállítasz kedvencnek, a nugát majd szépen szarik rá, és mindíg a teljes kanális listát fogja nektek mutatni. Kóvályoghattok majd a UPC rengeteg hasznavehetetlen adása között, miközben csak 10-15 adót néznél."de gyári visszaállítás után nagyon pörgős."
Hát, még az is lehet, hogy itt a 4 napos hétvége, biztosan marhára fogom unni magam, és lehet, hogy én is rányomok egy gyári visszaállításra. Veszíteni nem vesztek vele semmit, legfeljebb egy pár órát, amíg feleslegesen babrálom a TV-t.[ Szerkesztve ]
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok.En is fel akarom tenni a frissitest.Mi pontosan a sorrebd.Gyari vissza aztan firmware update.Vagy az update utan a gyari vissza?!
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
blakey
titán
válasz K Norbi #39250 üzenetére
Hol van látható csatornalista, vagy ez valamilyen álom?
TV-n még nem láttam látható csatornalistát vagy nem teljesen világos, hogy mire gondolsz.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Elég sokminden mintha javult volna, tetszik, hogy a Kép beállításai rendszerszíntű, legalábbis nem a fekete átlátszó menüben kapott helyett ami a "TV"-re vonatkozik hanem a szürkés rendszerszíntű beállításoknál állítható, reméhetőleg így megoldódik a régi probléma, miszerint elfelejti a képi beállításokat, igaz, az javítható ha bekapcsoljuk az IP-vezérlést, de hátha nem kell, majd kiderül.
A reakció mindenképp gyorsabb lett, Guide, Discover gyorsabb, szerintem minde gyorsult, de inkább nem írom le, mert aztán jön valaki aki frissített és neki lassú. Szóval én elégedett vagyok, semmilyen hátránya nincs a frissítésnek, egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
A csatornaváltás szerintem lassabb biztos nem lett bár szerintem gyorsabb sem. Youtube-ból új alkalmazás van Nougat alatt. Szerintem valamivel jobb lett és kezelhetőséget tekintve is gyorsabb. A másik újdonság ami feltűnt, hogy a Prime Video most már a Play Store-ból elérhető, bár alapvetően ugyanannak a fapados appnak tűnik mint korábban.
-
blakey
titán
-
ArthurShelby
addikt
Valaki meg tudja nézni, hogy ez működik-e nougaton is (w75/80c-n)? (nem kell átállítani, csak hogy a lehetőség meg van-e rá)
Én anno átállítottam (w756c-ből w809c lett), és garanciális okokból is szeretném ha meglenne a lehetőség, hogy visszaállítsam (többek között ezért se merek még frissíteni).
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArGab
őstag
Fent van nálam is a Nougat 55W755-ön. Frissítés után, főleg közvetlen indulás után elég lassú volt valóban, de gyári visszaállítás után nagyon pörgős. A Discover menü szerintem sokkal gyorsabb, a megjelenés is valamivel, de a lépegetés a sávok és csatornák között biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz metrion #39239 üzenetére
Pedig nem ártana, főverzió váltás volt, én csinálok gyári visszaállítást, újra beállítom, 20 perc. Amúgy visszakerült a kezdeti lépések, tehát újra lehet hangoltatni a csatornákat és reset nélkül sem tűnt lassúnak, de nem használtam, majd este, meg holnap fogom használni.
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Sony Bravia KDL-50W805C tv-vel hibátlan az új Android.Semmi lassulás nincs.Az Internet böngésző,youtube sokkal gyorsabb lett nekem.
Gyári vissza állítás volt.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz metrion #39236 üzenetére
Volt gyári visszaállítás?
Egyébként és most teszem fel, meglátom milyen.
[ Szerkesztve ]
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
W755C-re felraktam a Nougatot, hát bánom. Lassabb lett és a csatorna váltás így is lassú volt , szóval még ez is tovább lassabodott.
-
blakey
titán
Csak tudnám, hogy miért nincsenek tisztában egyesek a DLNA korlátaival.
Szerver és kliens függő, nincs olyan, hogy ha az egyiken megy akkor a másikon is kell, mindegyik gyártó másképp értelmezi a DLNA-t, hasonlóan a CEC-hez. Ha értelmes kapcsolatot szeretnénk akkor SMB/NFS, Androidos tv-knél ez adott. Ha meg DLNA-t használunk akkor számolni kell a hiba lehetőségével is. Nekem fut a Serviio a NAS-son, ezt kezeli megfelelően a legtöbb lejátszó és a Sony belső lejátszója is hibátlanul kezeli, a maga szintjén.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ArGab
őstag
Szerintem a felirat a DLNA szervertől is függ. Saját tapasztalat alapján Asus routerről megosztva:
- DLNA, mkv-ba ágyazott felirat - gyári OK - Kodi OK
- DLNA, külső srt - gyári nem megy - Kodi nem megyViszont Kodival vígan megy a hálózati megosztáson keresztül a lejátszás vagy DLNA esetén máshonnan (pl hálózatról) betallózott felirat.
-
blakey
titán
válasz Sickboy25 #39227 üzenetére
Pedig valamit nem jól csinálsz, a beépített lejátszó DLNA-n keresztül a külső és a belső feliratot is kezeli, lehet akár több is, ahogy a hangsávból is. Valami elkerüli a figyelmedet.
-
Peat76
őstag
Nekem a beépített lejátszó viszi az srt feliratot!
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
-
TCr
veterán
válasz Sickboy25 #39227 üzenetére
A Sony (érthető okokból) az egyik legnagyobb warez-elleni harcos, szerintem nincs olyan modell, aminek a beépített lejátszója tudná kezelni a külső srt-t.
Azt viszont furának tartom, hogy a KODI sem. Ilyen szinten tudnák tiltani?
Archos Player-t próbáltad már?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Sickboy25
addikt
pedig hidd el feltettem a kodi appot, kikerestem a nast indítottam, majd kikerestem a felirat menüt és belépve tök szürke minden, csak a back gomb működik.
Van egy tv boxom azon is kodi van tehát ismerem és azon működik is, csak az is a másik tv-n van
Jah és azért a konkurencia összes TV-jének beépített lejátszója tudja kezelni, ezen a szinte ez teljesen elvárt lenne minden egyéb segédprogram nélkül...
Este csinálok fotót, csak most a GRU megy... Fiam kisajátította :-)
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
Illetve itt a válasz egy ugyanolyan hibára, ami nálam van. Ezt a hivatalos sony support egyik alkalmazottja írta:
"Thank you for your post.
The Television does not support subtitle/closed caption during USB playback and streaming, unless the contents are embedded during video recording. ""Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
Nah lehet megvan mégis a megoldás?! Innen van
Ezt még megpróbálom:
"Got the solution finally ...recently i bought w674 i hope will work for all bravia...
at first find any movie that with any subtitle already working...mean u can see subtitle any format...
then select option button OF THE REMOTE while movie is playing......you will see a subtitle option...thn click it...now there is a ENCODING OPTION..
CLICK IT >> change it from default
UTF 16 to UTF 8
VOILA NOW ALL SRT. FORMAT MUST BE WORKING........plz share it...it definately working"TCr: javítottam... Felcseréltem a sorrendet :-)
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
TCr
veterán
válasz Sickboy25 #39218 üzenetére
Nem értem, hogy hogy nem tudod betallózni a KODI-val a feliratot. Ez nem tévé / támogatás függő, a KODI tudja kezelni a külső srt-t.
Második kép, browse for subtitle....
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
blakey
titán
válasz Sickboy25 #39218 üzenetére
A DLNA esetében a renderer megfelelő beállítása sokat számít, ha nem jó akkor az eszközön hibák lesznek és az nem magyarázat, hogy de a másikon megy, igen, a másikon megy, mert jó a renderer, Serviionál ez állítható, UMS-nél is, a gyengébb szerverek esetében a szerencsére van bízva.
Twonky egy egyszerű DLNA szever, ott a szerencsére van bízva, hogy melyik eszköz hogyan kezeli, használtam egy ideig.
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz DoItYourself #39216 üzenetére
Igazabol mindegy mert koditol elkezdve mindent probaltam, de nem lejatszi hiba, hisz a masik tv-n gond nelkul megy a tv lejatszojaval! Semmi nem kellett hozza...
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz Sickboy25 #39215 üzenetére
Nem ártana tisztázni ki, milyen lejátszóprogramot használ...
Biztos elhangzott már itt is, hogy a Kodi/SPMC lejátszóprogram esetén nem kell DLNA vagy Plex, elég egy hálózati megosztás (smb vagy nfs), a Kodi/SPMC onnan közvetlenül le tudja játszani a tartalmakat.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Sickboy25
addikt
válasz NavySeal #39214 üzenetére
Erdekes akkor te vagy az egyetlen akinel megy. Hiszen a hivatalos support szerint sincs tamogatva az effele feliratkezeles... hogy hogy nalad megy??!!
-
Sickboy25
addikt
válasz virkir #39210 üzenetére
Nem is kell
Sima megosztással használom jelenleg is és minden tartalmat lejátszik, kivéve azt amihez felirat van .srt formátumban.
Csak ez nem tudja megjeleníteni az LG, samsung, Iphone, Ipad mindenen ok! Ezért reménykedek a következő frissítésben...
NavySeal : és viszi a külön felirattal rendelkező tartalmakat? Nem olyat, amibe bele van integrálva...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Sickboy25 #39208 üzenetére
A PLEX egy másik alkalmazás annak van külön DLNA szervere is, de app-okon belül SMB-n kommunikál, proci terhelő alkalmazás, a Serviio kevésbé terheli a procit és elég szokott lenni a legtöbb eszköznek.
-
Sickboy25
addikt
válasz blakey #39206 üzenetére
Jogos, ki is fogom próbálni Serviiot... Ugyanakkor a Syno NASban van megfelelő médiaszerver (sőt még pluszba a PLEX-et is felraktam, de még nem másolgattam bele tartalmat, mert azzal is jó lenne szerintem), amivel minden más eszközön megjelenik a felirat, ezért nem akartam egy 3. 4. útvonalat. Hiszen USB-vel is simán megy, csak a hálózati lejátszásnál nem. Remélem ezt az új Android már tudni fogja.
NavySeal: NAS-ről? Milyen TV?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Sickboy25 #39205 üzenetére
DLNA-n eddig is tudod feliratot kezelni, megfelelő DLNA szervert kell futtatnod, Serviio, UMS, ezekkel van felirat.
-
Sickboy25
addikt
válasz DoItYourself #39204 üzenetére
Nekem lenne még egy kérdésem ehhez:
Feliratot DLNA-n keresztül tudja majd kezelni? Ha valaki feltette kipróbálná nekem. NAS-ról nyomasson egy nem beégetett feliratú filmet...
Szerintem ez a 4. nem :-)
-
DoItYourself
addikt
válasz Peat76 #39200 üzenetére
Engem 3 dolog érdekel a Nougat frissítéssel kapcsolatban:
- 3D üzemmód kapcsolható távról vagy mobilról ha fut a Kodi?
- Zoom működik rendesen a Kodiban bekapcsolt hw gyorsítás mellett is?
- DTS passthrough működik 17-es Kodival is?
Ha jól sejtem 3 "nem" lesz a válasz. Köszönöm előre, ha valaki megnézi ezeket.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
válasz metrion #39199 üzenetére
Azért idéztem, mert vicces, hogy ilyen össze-visszaság van, egyébként minden nagy frissítés előtt van egy kisebb felkészítő frissítés, valamikor ősszel kaptunk is egy ilyet. Majd írjatok, hogy milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- HyperX Cloud Stinger 2 core gamer fejhallgató // Új // Számla + Garancia
- Skullcandy Crusher ANC 2 // ÚJ // Számla + Garancia
- SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless /// Újszerű // Számla + Garancia
- Onkyo TX-NR509 Fekete házimozi erősítő 5x80W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest