- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- Otthoni időjárás-állomás
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
válasz oxide83 #36998 üzenetére
Lehet van fekete is,rohantam,csak egy ezüst volt kirakva,és sok doboz.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Alex91
félisten
SONY 43" KD-43XE8005 170k-ert milyen vetel?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
hunaqua
addikt
válasz oxide83 #36996 üzenetére
250-ért láttam ezüstöt (sokat) az Árkádban.Annyiért árulták mint az online feketét.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
-
blakey
titán
válasz assalkah #36992 üzenetére
Ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy nem annyira jó vétel, én biztos nem venném meg, XE85 ami már jó vétel, de ha neked tetszik akkor nem fogsz csalódni benne, hardverileg nem lesz gond. A TV nem játékra való, azt a hardvert nem arra találták ki, arról nyilatkozni nem tudok.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
assalkah
tag
válasz blakey #36991 üzenetére
Köszi! Igen ezt olvastam, hogy a programtól függ, hogy mennyire lassul be, de akkor gondolom a játékok azok amik belassítják. Rosszul fogalmaztam egyébként.. A sony TV-k között most nagyon jó áron van ez a SONY 49" KD-49XE8005BAEP 199.999HUF Bestbyte-n. Xbox konzolhoz használnám meg filmezésre, de nem tudom eldönteni a specifikációk alapján, hogy jó vétel-e. Ha még ennyiben segítenél akkor azt nagyon megköszönném!
XOne GT: aSSalka PSN: assalka
-
blakey
titán
válasz assalkah #36990 üzenetére
Alacsonyabb kategóriában nincs Android, középtől felfelé van, minden attól függ, hogy hány alkalmazást használsz, milyen módon stb. Nálam még nem lassult be egyszer sem de bármikor és bármilyen rendszeren történhet ilyen.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
assalkah
tag
válasz assalkah #36984 üzenetére
Valaki tudna esetleg segíteni, hogy ez a TV, hogy teljesít? Az android miatt kicsit félek. Olvastam, hogy az alacsonyabb kategóriában kevés a HW hozzá és nagyon idegesítően be tud lassulni. Sajnos erről a TVről nem találok tesztet a neten. Köszönöm
-
hunaqua
addikt
válasz K Norbi #36975 üzenetére
Ne verjetek meg,de szerintem még az Árkádban volt ezüst 2 órával ezelőtt.Nem azokat néztem csak a BF kiírást láttam,alatta több dobozt is. Szerintem még lehet,hogy a boltban van.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
És amúgy - csak hogy ilyen kérdés is legyen - meg vagy (meg vagytok) elégedve a Sonyval...? Képminőség, miegymás? "Alap" dolgok...? - Erre nem tudom milyen választ remélsz, de ha a megfelelő típust választod akkor sokáig a "barátod" lesz, sok sony LCD-m volt a Samsung és LG mellett, a Sony a közép/felső kateóriában kiválóak. Alsó kategórában meg a szerencsén múlik, de az minden gyártónál így van.
-
ManUnited
aktív tag
válasz Asztii #36979 üzenetére
Szia!
Mindkét helyen ugyanannyiért vannak az xe90-es tv-k, 299-től indul a 49xe90-el, én meg is rendeltem még este, szerintem annyiért jó vétel. Az 55-ös a soncity-nél 360, nekem 300 volt a keret, azt hiszem kihoztam belőle a maximumot. központiszalon, soncity
Szerk.: Közben úgy látom soncity-nél már el is fogyott a 49, 55, központiszalonban pedig csak 49-es van.
[ Szerkesztve ]
-
assalkah
tag
válasz Dareiosss #36965 üzenetére
Szia!
Jól gondolom, hogy te erre a TV-re gondoltál, amikor írtad, hogy időt se fecsérelnél rá?
Ezen gondolkodom most, hogy leüssem-e ennyiért. Mi a gond vele? Xbox konzolhoz venném meg filmnézésre. Köszi
http://www.bestbyte.hu/49-x-os/Sony-49-KD-49XE8005BAEP-4K-UHD-Android-Smart-LED-TV-p148347.html[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Android rendszer, tehát telepíthető olyan alkalmazás ami alapból kezeli. Beépített lejátszó kezel minden feliratot, de érdemesebb egy SPMC-t, Archos Playert telepíteni és minden menni fog, hibátlanul.
Beépített lejátszó nálam egy NAS-ról futtatott Serviio-t kezel és jól teszi, van hangsávváltás, feliratváltás. SMB esetén az SPMC . hibátlanul működik és az Archos Player is, mást nem nagyon próbáltam, külső lejátszót használok.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
atike
nagyúr
válasz blakey #36981 üzenetére
Azaz a tévé alapból nem kezeli...? Nem lehet hozzáadni kvázi hálózati helyként egy adott megosztott mappát...? Külső program - lejátszó - kell ahhoz, hogy lássa a megosztást? Nincs olyan, hogy minden hibátlan - egyértelmű. A kérdés "csak" annyi, hogy az mkv-ban tud-e felirat és hangsávot váltani (és a feliratokat esetleg lehet-e valamennyire paraméterezni - szín, pozíció, méret, karakterkészlet)... Az USB lejátszás meg nyilván függ attól, hogy milyen bitráta van az adott fileban és a pendrive (vinyó) elég gyors-e... Mondjuk ez az USB-s dolog amúgy semennyire nem szempont, ezt csak kíváncsiságból kérdeztem...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Az Androidos TV-k igen, tudják kezelni az SMB-t, Kodi, SPMC, Archos Player-rel próbáltam.
A gyári médialejátszó boldogul az mkv-vel? 4K-sal is? Feliratok, hangsávok válthatóak probléma nélkül? A feliratozás valamennyire paraméterezhető? - a gyári lejátszó boldogul többnyire midennel de olyan, hogy egy tv lejátszója mindent hibátlanul kezeljen nem létezik, Android alatt van lehetőséget egyéb lejátszókaz is kipróbálni de egy külső lejátszóval sokkal minőségibb lenne a lejátszás.
A 4K lejátszás megy USB-ről is? - elvileg megy, de soikmindentől függ.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
atike
nagyúr
Sziasztok!
Tévé váltáson gondolkodok (4K, 55 vagy 60 col, HDR jó lenne, wifi és 3D nem szempont). Sonyban eddig nem gondolkodtam - erre egy kollégám mondja, hogy neki csak jó tapasztalatai voltak még vele...
A kérdésem az lenne (rákerestem itt a fórumban, de túl sok találat jött, nem olvastam át), hogy a Sony tévék gond nélkül tudják kezelni az smb filemegosztást (felhasználói névvel és jelszóval védett is)? Otthon ugyanis a Nas így van fent a hálón és nagyon jól lehet a jogosultságokkal, userekkel szabályozni, hogy ki mihez mennyire férhet hozzá. Jelenleg egy Panasonic tévé ami a része ennek és az gond nélkül boldogul a feladattal...
A gyári médialejátszó boldogul az mkv-vel? 4K-sal is? Feliratok, hangsávok válthatóak probléma nélkül? A feliratozás valamennyire paraméterezhető?
A 4K lejátszás megy USB-ről is?
Köszi a válaszokat!
-
Asztii
tag
Az árukeresőn található Sony központi márkaboltban, az 55XE9005 360k, rendelném is csak azt nem találom mennyi garit ad rá a bolt.
-
oxide83
aktív tag
válasz K Norbi #36977 üzenetére
Meg is vettem volna, el is mentem volna érte . Legközelebb gondolni kell azokra a fórumozókra is akik lemaradnak a jó dolgokról . Fene se gondolta volna hogy a legnagyobb akciót ellövi az MM már éjfél körül, pedig még nem is aludtam csak úgy voltam vele 6 órakor még időben leszek, hát nagyon nem jött össze .
[ Szerkesztve ]
-
oxide83
aktív tag
KD-55XE8505-t akartam venni, korán reggel kezdtem el nézelődni de a fenti hozzászólások alapján már rég késő volt . Azt hiszem idén már nem lesz tv mivel 360-at nem vagyok hajlandó kiadni érte. Az extreme digital BF egy vicc a 6-8% kedvezményeivel.
-
hunaqua
addikt
A 65XE85 ma 450K az MM-ben.
Szerintem ennyiért nagyon jó lehet,nagyon filózok.
-
okiszPSX
tag
Sziasztok.
MM-be két egész jól leárazott 10bites, 120Hz-s Sony volt. Már el is fogytak..SONY KD-55XE8505BAEP és SONY KD-55XE8577SAEP
249 és 279.
Én végül a drágábbikat választottam. Érdekelne, hogy mi a lényeges különbség a kettő között, azon kívül, hogy a motionflow a drágábbon 1000hz, a 8505ön meg 800. Megérte megvenni a drágábbat? Így is jó ár volt szerintem, de azért meghallgatom a profik véleményét.
-
Dareiosss
senior tag
válasz Oszilaci #36967 üzenetére
Azokat linkeltem, csak én hagytam ki véletlenül az E t Lg ből meg csak azt tesztelték de annál a Js81 se jobb.
Siettem, én is kerestem mit veszek a BF enAmúgy Amazonon amcsiban 1200 dodo a 65XE85
Máker disznók, ha itt annyi lenne már csak a futárt várnám.[ Szerkesztve ]
-
Oszilaci
senior tag
válasz Gh00st #36953 üzenetére
ez tavalyi modell és ha jól tévedek akkor picit lehúzták a gyenge hardver android kombó miatt. illetve IPS panel van benne.
a 2017-es XE már linuxos az XE70[ Szerkesztve ]
-
Oszilaci
senior tag
válasz Dareiosss #36965 üzenetére
biztos hogy azokat linkelted amiket kereset??? nézd meg a linkjeiden szereplő tv-k számát
KD-55XE8505és KD-55XE8096
[ Szerkesztve ]
-
IG55
senior tag
43W755 (vagy 756?) készülékem van, soundbar vásárlásán gondolkodok. Kell valamire figyelni? Úgy értem, milyen csatlakozásunk kell lenni, vagy mi az, ami ehhez a TVhez való?
-
tizedes7
csendes tag
Üdv
Érdeklődnék van e valakinek véleménye az alább tvkről ?
Sony Bravia KD-55XE8505
LG 55SJ810V
Sony Bravia 55XE8096 -
hunaqua
addikt
-
maxymillion
tag
Helló, van valakinek azzal kapcsolatban tapasztalata, hogy t-komos satelite esetén kell set top boxot használni, hiába van dvb-s tuner a tv-ben? Xe8005. Ugyfelszolgalat ezt mondta, de számomra ez érthetetlen, minek kéne plusz egységet használni. Köszi előre is.
-
cujo69
tag
Sony központi márkabolt:55XE9005B ,359.900 Ft.
-
hunaqua
addikt
El kell mondani az ismeretségi ,baráti körben mondjuk,hogy:
VETTEM EGY ÚJ TV-t !
Három reakció lesz!
1.- Mit?
2.- Mennyiért?
3.- Hülye vagy?SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
gyeniko
őstag
válasz hunaqua #36955 üzenetére
Végre, valaki...
Sőt, oda is el lehet jutni, hogy az ember nem szeretne, sőt, nem is hajlandó alkudni. Pontosan azért, mert tudja, hogy a pénz (ezen belül a profit) áramlása az alapja ennek a rendszernek. Egyszer (jó régen) volt egy megbízásom, ahol a kollégáim kifelejtettek az árajánlatból kb. 20 m Ft-nyi költséget. A svéd megrendelő vette észre, felhívtak telefonon, hogy direkt ajándékot szeretnénk-e adni nekik, vagy pedig kifelejtettük. Mondtam, hogy kifelejtettük, de ne aggódjanak, az ajánlat érvényes, ezen az áron szolgáltatunk. Azt felelték, hogy nagyszerű ember vagyok, de ezt ők nem fogadják el, egészítsem ki az ajánlatot és küldjem meg újra. Ellenkeztem, mondtam, hogy nem fogunk tönkremenni ebben, ez úgy tisztességes, hogy adtam egy kötelező érvényű ajánlatot, akkor azt tartom. Azt felelték, hogy értik azt, hogy részemről így tisztességes, de az ő részükről pedig úgy, hogy ezt nem fogadják el és várják a kiegészített árat. Kicsit huzakodtam, végül megunták és azt mondták, hogy ha nem egészítem ki az ajánlatot, akkor mástól rendelik meg a dolgot. Ez egy olyan cég, amely az 1870-es években alakult, abszolút globális multi, aki úgy gondolja, hogy tudja, miért jutott ide és azt is, hogy mi kell ahhoz, hogy a pozícióit tovább erősítse. No. lehet csodálkozni, hitetlenkedni!Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Oszilaci
senior tag
válasz ArthurShelby #36954 üzenetére
gondolom te vagy a legjobban kiakadva mikor találkozol valami komolyabb fillér.....-val és 5ft-ot is vissza kéri fizetés után
"Én megnézem mit veszek. És szerintem azért lesz valaki gazdag, mert nem bssza el a pénzét (még ha sok van akkor sem) hanem megnézi hova teszi."
szerinted én nem nézem meg?
vettem a fáradságot és 2x vagy 3x bementem az üzletbe beszélgettem 2-3 eladóval ,körbe kérdeztem és kiválasztottam a pénzemért a legjobb készüléket.
eleve IPS panelost nem is néztem miután a hozzáértők azt javasolták hogy ne azt válaszam. -
hunaqua
addikt
válasz ArthurShelby #36954 üzenetére
..attól nem fog működni a gazdaság.Bemész kifizeted a szolgáltatást veszel még kábeleket is.Lesz profit a 'hifi 'boltba ,aki bemegy a verda boltba és megveszi az új autót.Az autókereskedő meg megbíz mondjuk Téged aki építész vagy,hogy tervezz neki új házat mert tele a zsebe.Te pedig majd újra viszed a pénzt a hifi boltba,ahol már új kollégákat is fel kell venni,hogy bírják számolni a bevételt,miután hazajöttek Miami-ból amit befizettek az utazási irodába.Aki szintén tud így menni új autót vásárolni.
...persze ,ez így nagyon sarkított,de azok a társadalmak ahol jólét van, az hasonlóan működik.
Van nekem egy haverom aki sokáig dolgozott Amerikában egy villanyszerelő cégnél.Arra is hívták Őket,hogy kicseréljék az égőt.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz Oszilaci #36947 üzenetére
"a legnagyobb gond hogy azok a legnagyobb fillér...... akik megtehetnék hogy bemenjenek egy az előbb is említett picivel drágább helyre és egyből a tutit vihessék haza. "
Na én pont ilyen vagyok, bevallom. De nem vagyunk sokan (ma ez nem divat). Én megnézem mit veszek. És szerintem azért lesz valaki gazdag, mert nem bssza el a pénzét (még ha sok van akkor sem) hanem megnézi hova teszi. Persze egy milliomos ha nincs sok ideje, akkor ő nem fog tesztelgetni, hanem megveszi egyből a legdrágább tv-t, azzal nagyon nem fog nagyon mellélőni. De a saját szintjén (lakópark beruházás...) megnézni mire költ, utána néz, tesztel...
Ma az emberek csak azt látják, hogy itt a samsung galaxy s7/s8, az iphone x, az a menő, a legjobb, ezzel lehet fölvágni, azt kell megvenni (hitelre, részletre...). Az, hogy ő semmi másra nem használja, csak fényképezésre, meg fb-ra és kb tök fölösleges a 90%-nak egy csúcs telefon.... De az autónál ugyanez: megveszi a bmw-t, de nem tudja fönntartani sem.
Persze annál aláírom, hogy kell (miközben nem teheti meg), ha autó/telefon... bzi és neki az jelenti a fél életet, de a többség nem ilyen.A sötét szoba szerintem a vásárlók nagy részét hidegen hagyja.
A samsung telefonokról tudom egyébként, hogy tavaly októberben a telenornál volt samsung promóter, a telenoros ügyintéző kapott minden a5(2017) után 3000Ft-ot s7 után 5000Ft a samsungtól. És akkor még a reklámokról nem esett szó. Szóval van azon a telefonon árrés (a gyártónál) rendesen.(#36950) Oszilaci:
Neked szerintem valahol tanítani kell az embereket (bár nem tudom mit dolgozol ). Mint mikor az orvos elmondja, hogy azért kapsz rákot, mert cigizel (persze ezt is lehet részletezni, hogy a korom mit csinál a tüdőben és stb), vagy mikor az autószerelő elmagyarázza, hogy mi romlott el az autóban, és miért, és miért kell ennyit fizetni....
Oszilaci (#36950):
Igazad van Bár miden közösség (fórum) az, ahol beszélgetnek.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Gh00st
tag
Sziasztok,
Erről a Sony Bravia KD-49XD7005 modellről van valakinek hosszabb távú tapasztalata(kép, hang, smart...).
MM-ben néztem, de nem tudtam kimaxolni a képernyőt egy 4k vagy fhd film esetében(lejátszási opcióknál van teljes, zoom 1/2/4).
Nekem egy régebbi generációs Philips Ambilight van, de megnéztem egy mostani alap modellen és rengeteg lehetőség van.Most én nem találtam a Sony-n vagy nincs ilyen?
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
Bence01
tag
válasz PrinceHerceg #36949 üzenetére
Az egészben csak az a gáz, hogy valóban van a youtube-on 5.1 Egész pontosan AAC 5.1 amit a legtöbb tv-s lejátszó átkonvertál probléma nélkül ac3-ba és akkor sima dolby 5.1-et ír ki az erősítő.
Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Oszilaci
senior tag
válasz PrinceHerceg #36949 üzenetére
ha így osztanék ki mindenkit aki alkatrészért jön és nem ért valamihez már éhen haltam volna
[ Szerkesztve ]
-
sting2
addikt
válasz Piftuka #36925 üzenetére
Nagyon köszönöm.
A két tévé azonos "tesztelői" körülményekkel lett nyúzva :
PS4 Pro - 2db
Xbox One S - 2db
A tévék saját Mediaplayere - 2 Pendrive, rajtuk 2- 2 ugyanolyan film (MKV - 1080P és 4K demó)
1 nap- minden képjavító, beállításért felelős csúszka off illetve 50% hagyva - járatás
2 nap- ismerkedés a menüvel, képjavítók kitapasztalása (mit mivel, mennyit, stb.) óvatos tapogatózás a lehető legjobb kép irányába.
3 nap- "Nagy teszt", itt már abszolút behatóan ismertem a két készülék minden nyavalyáját, tudását, legalább is sikerült számomra a lehető legtöbbet kihozni belőle.
Némi alap kalibrációt is vittem a dologba azzal, hogy a színeket külön, külön is erősítettem, gyengítettem.
Összehasonlítva a kontraszt, fényerő, gamma szenthármassal.
Preferenciák :
Game - a lehető legtöbb élményben részesülni a mozgás, bevilágítás, felbontás, szűrők alkalmazta látványban - nálam egyébként ez volt az első számú elvárás!
Film - színhelyes, folyamatos, a lehető leghomogénebb mozis élmény.
TV műsor - nem nagyon nézek ezért itt csak egy nézhető, szép kép volt a szempont.Nem titkolom, a Panasonic távja, menü gyorsasága, Os rendszere- annak működése "fluidsága", és képi világa, a több mint 13 kg anyag, nagyon tetszett.
Illetve, szebben bánt a kevésbé kiváló anyagokkal, mintha plusz élsimítással dolgozott volna.
PL : XOS játékoknál de akár PS4 címeknél is kevésbé volt " őszinte" a megjelenítésben.
A Sony könyörtelenül megmutatta a sok rece fice, vagy akár felbontásbeli hiányosságokat, anomáliákat.
Azt is megjegyzem, hogy a Pana kijelzőjén található üveg felület nagyon becsapja az embert, minden egy picit fényesebb ennek köszönhetően, kap tőle egy alapvető selymességet, olyan mint egy tükör.A Sony a FALD Led, a még homogénebb megjelenítés, és a Game beállításoknál tapasztalt pluszok ( leheletnyivel ugyan de érezhetően szebb, ragyogóbb, pl : Fehér megjelenítés, ) feljebb rakta nálam az XE90-et.
Vagyis a vegytiszta képminőség jobb a Sony kijelzőn (egy fokkal) számomra,igaz, nem adja könnyen, tehát Out of The Box még ne keresse senki, minden másban ízlések és pofonok...[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Oszilaci
senior tag
válasz Dareiosss #36945 üzenetére
és ekkora készüléknél még a sérülés esélye is benne van... szállítás,ki- és vissza csomagolás
mondhatnánk úgy is hogy a bolt,űzlet NEM KÖLCSÖNZŐha rendesen körbe jártad és annak ellenére sem vállik be mert a termék gyengébb vagy nem teljesíti amire kitalálták akkor igen ,küld vissza de nem tesztelésre van a vissza küldés...
a legnagyobb gond hogy azok a legnagyobb fillér...... akik megtehetnék hogy bemenjenek egy az előbb is említett picivel drágább helyre és egyből a tutit vihessék haza.
[ Szerkesztve ]
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Vettem egy xe8005 -ös tvt. Az lenne a kérdésem, hogy ehhez lehet bluetooth fülest csatlakoztatni?
Vagy csak billentyűből lehet olyat? Valaki próbálta esetleg, ha igen van valami jó minőségű füles amit érdemes megvenni?
HDMI-n megy be a stb annak a hangját akarom a tv-n keresztül a fülesben hallani, meg minden tv hangot
Illetve közben szólhat a tv hangszórója? Elvileg nem lenne probléma.Köszi a segítséget!
Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Dareiosss
senior tag
válasz s7evcsenko #36944 üzenetére
Én úgy látom, hogy aki többet visz haza eleve azzal a szándékkal, hogy csak 1 et tart meg, az megkárosítja a boltot készakarva, szóval előre megfontolt szándékkal okoz kárt.
Ezeken a tvken nincs nagy haszna a boltoknak. Pl ha nagy akció van, amit a Sony központilag dönt el, akkor én úgy tudom, kompenzálja boltokat, hogy ne bukjanak az akción.
Ha bármelyikünk csinálna egy ilyen boltot, és ezt csinálnák velünk, biztos, hogy senki nem őrülne neki...
-
s7evcsenko
addikt
válasz gyeniko #36940 üzenetére
Amit idéztél, az konkrétan erkölcstelen, amiért valaki valószínüleg büntetést is fog kapni, ahogy ez már meg is történt nem egyszer, amiről meg én beszélek, az 100%-osan legális, csak Te látsz bele erkölcsöt.
Szóval kb 0 a párhuzam.Abban viszont igazad van, hogy nincs ebben ennyi.
További szép napot!"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
virkir
veterán
válasz ArthurShelby #36932 üzenetére
(bár első körben nyilván egyszerűbb, ha valakinek megvan az "eredeti" upc-s kiosztás)
Alig hiszem, hogy sokan használnák a szolgáltatói sorrendet szvsz mindenkinek egyéni preferencia mit hova pakol. Pl. nálam a közlopásati csatornák olyan mélyen el vannak dugva, hogy gyak soha nem tévedek arra.
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
hunaqua
addikt
Azért ezt a jogszabályt nem arra találták ki,hogy otthon 10 tv-ből válasszak 1-et. Akinek ilyen igényei vannak keressen olyan értékesítési pontokat ahol van "sötét szoba",és ott vásárolja meg a "tesztelt" ,számára megfelelő készüléket.
...de nincs már nagyon ilyen üzlet!?
Persze,hogy nincs,mert aki ezeket vette igénybe ahol általában az értékesítő is tényleg szakértő volt, és esetleg órákig foglalkozott az ügyféllel egy olyan helyen ahol hatalmas bérleti díjakat fizettek a normális kiszolgálás érdekében. Eddig teljesen jó,és mi történt utána? Hazament a boldog ügyfélke,hátradőlt a foteljában ,nyitott akár egy sört is. Boldog volt ,hogy megtalálta álmai tv készülékét egy nagyon profi drága helyen,profi értékesítők segítségével.Akkor meg is veszem! Elővette E-mag-os "fekete péntek" alkalmával vásárolt ,kétes garanciájú laptopját,ott kikereste a legolcsóbb internetes vásárlási lehetőséget (..lehet ez akár olyan is ,aki a lakótelep 12. emeletén működteti cégét,ami már a jövő héten nem fog működni mert adó fizetésről csak hírből hallott,de olcsóbb ) ,és megvette álma készülékét. Egy kicsit morcos volt egy két nap múlva,hogy miért nincs még azonnal itt a "csoda" tv.
..folytassam a történetet? Teljesen felesleges.A vásárlási kultúrát még mi is tanuljuk.A vevők 95%-nak teljesen megfelelő az MM-ben látott,és megvett készülék.Akinek ez kevés,az szánja rá azt a plusz költséget ami ehhez kellene.Amennyiben ez így lenne ,akkor életképessé tudnának válni olyan tényleg profi ,tökéletesen felszerelt és erre 200%-ban felkészült értékesítési pontok amik most elképzelhetetlenek.
....és ne gondoljuk azt komolyan,hogy ezt a rengeteg visszaküldött cuccot majd mind leértékelik.Miért is értékelnék le,ezek nem olyan készülékek amit vissza lehetne küldeni a gyártónak mert hibás.
...én pedig nem szeretnék olyat venni amit más tapenolt!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz s7evcsenko #36939 üzenetére
Idézlek:
"De ha már erkölcsről beszélsz, akkor nézzük a másik oldalt:
BF előtt 1-2 héttel mindennek megemelik az árát 50%-al, hogy aztán majd BF-kor adjanak 45% kedvezményt (szándékosan túloztam), az rendben van? És a többség rárepül, mert csak a nagy kedvezményt látja...
Ez mennyire erkölcsös?"Hát, így "sikerült összehoznom" a párhuzamot.
Igen, harcolok a szélmalmokkal továbbra is, éppen azért, ami az aláírásomban szerepel (amit vélhetően félreértelmezel). Kicsi még a gyerekem, az Ő érdekében is szeretném, ha több etika költözne a világba, mire felnő. Igen, ez egy magasabb nézőpont, éppen ezért nem várom el, hogy megértsd.
Mindketten leírtuk a gondolatainkat, nincs miért tovább rugózni ezen.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
s7evcsenko
addikt
válasz gyeniko #36935 üzenetére
"Ha a másik lop, akkor nekem is szabad...(?)"
Ezt hogy sikerült összehoznod?
Hol itt a lopás?Tőlem kardozhatsz a malmokkal, de csak úgy megjegyzem, hogy egy 1000fős cégnél dolgozok, ebből nem tudom mennyien ph-znak, de rengetegen élnek elállási jogukkal.
És mint korábban írtam, én úgy csinálnám (ha csinálnám), hogy bemegyek a boltba, kiválasztom a 2 legjobban tetsző TV-t, amiközül az egyiket biztosan megveszek, otthonról megrendelném mindkettőt, és a jobbik maradna.
Ez semmivel sem károsabb a boltra, mint a Te álláspontod, hogy rendelsz egyet, majd miután rájössz, hogy nem tetszik, visszaküldöd. Ugyan az a végeredmény, 1db bontott terméke lesz a boltnak.
Ám nem így csinálom, hanem feljövök ide tanácsot kérni, és az itteni ajánlás és tesztek olvasása után hozok döntést, és ha így is mellényúlok, akkor jön a Te verziód, a visszaküldés.
Csupán csak nem értek egyet a gondolatmenetetekkel.Amúgy meg javaslom olvasgasd az aláírásod, és aszerint gondold újra ezt a dolgot!
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
gyeniko
őstag
válasz s7evcsenko #36933 üzenetére
Ha a másik lop, akkor nekem is szabad...(?)
Szerintem egyszerűen rosszul értelmezed ezt a jogszabályt, mert ennek nem az a célja, hogy több terméket össze lehessen hasonlítani, hanem az, hogy a megvásárolt terméket (a jogszabály egyes számban fogalmaz) megfelelően ki lehessen próbálni. Amint írtam, a konkrét eljárás ott hibás, hogy a vevő már a termékek megvásárlásakor tudta, hogy az egyiket BIZTOSAN nem veszi meg. A te gondolatmenetedben hol (hány darabnál) van a határa az erkölcsnek? Megvásárolsz akár 5 db terméket, hogy elvégezhesd az összehasonlítást, majd pedig 4-et visszaküldesz?
Ugyanakkor - amint korábban írta más -, hogy a felbontott, kipróbált és visszaküldött terméket nem illik bontatlanként árusítani, ezért engedményt kellene adni rá. Milyen árrésből? A webshopok árrése jellemzően annyira alacsony, hogy ha az egész árrését odaadja, akkor is hőbörög a fórum népe, hogy nem adnak elég engedményt egy "használt" cuccért. Ha nagy tömegek követik ezt a gyakorlatot, akkor az üzletek az árrésükben kell tartalékot képezzenek az ilyen esetekre, ergo drágábbak lesznek a termékek. Hasonlít ez az egykori magyar "nemzeti sport"-hoz, a biztosítási csaláshoz. Minden ellopott rottyant Trabantban is volt többszázezer forint értékű ruha, mert "éppen nyaralásra indultunk volna az autóval". Mi lett belőle? A Casco árak az egekbe emelkedtek (nem csak ezért, volt sok "önlopás" is), a sok ártatlan autós pedig fizette a drága Casco-t.
Szerencsére a jelenség nem tömeges, ezt a topikot sem olvassák százezrek, így nem fenyeget az a veszély, hogy a rossz példa lesz ragadós.
A konkrét eset csak egy példa, amiről én írok, az az általános véleményem a jogszabályról, annak céljáról és alkalmazásáról.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
hunaqua
addikt
válasz sakal83 #36928 üzenetére
Nem ismerem,de ha IPS-t keresel én megnézném az LG SJ850V cuccot. Nem tudom van e jobb IPS cucc viszonylag kezelhető áron.
-
s7evcsenko
addikt
válasz Piftuka #36923 üzenetére
Erkölcsről beszélsz, ráadásul Magyarországra vonatkoztatva, úgy hogy semmi nem tiltja az ellenkezőjét, sőt törvény kötelezi rá a boltokat, ráadásul van akinek annyira bejött ez a rendszer, hogy 30-60 napot ad 14 nap helyett... nem értelek...
Az hogy bemegyek a boltba, és nem lopok el semmit, annak köze van az erkölcshöz, ennek kb semmi.De ha már erkölcsről beszélsz, akkor nézzük a másik oldalt:
BF előtt 1-2 héttel mindennek megemelik az árát 50%-al, hogy aztán majd BF-kor adjanak 45% kedvezményt (szándékosan túloztam), az rendben van? És a többség rárepül, mert csak a nagy kedvezményt látja...
Ez mennyire erkölcsös?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
ArthurShelby
addikt
válasz virkir #36930 üzenetére
Upc előfizető vagyok.
Eddig egy STB (set to box), más néven médiabox volt nálam, és ezt cseréltem egy médiakártyára (ca modul / C+ foglalat).
A STB-ból nem tudom kinyerni a a csatorna kiosztás sorrendjét (és már nincs is nálam). A sony tv-mből kitudom (digitális beállítások--> technikai beállítás--> programlista átvitele (nálam ez most szürke, mivel nincs bedugva pendrive))"majd a Sony Editor-al úgy rakod sorba ahogy neked tetszik"
Na erről még nem hallottam, de nem rossz ötlet. [link] [link](bár első körben nyilván egyszerűbb, ha valakinek megvan az "eredeti" upc-s kiosztás)
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
virkir
veterán
válasz ArthurShelby #36929 üzenetére
Nagyon nem értek valamit.
Van otthon valami számítógépféle windows-al? Van egy akármilyen pendrive?
Ha ez a két eszköz adott akkor mi a bánatot szenvedsz ahelyett, hogy exportálod a meglévő csatornalistádat majd a Sony Editor-al úgy rakod sorba ahogy neked tetszik cirka öt perc alatt és vissza importálod a kész listát."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
ArthurShelby
addikt
válasz blakey #36920 üzenetére
Igen, de ez már rég megvan!
Nem az a probléma, hogy nincsenek meg a csatornák, hanem csatornák sorrendje zavar.
Mert így MHz szerint teszi sorba őket, míg ha upc szerint lenne, akkor az m1 lenne az 1-es, a m1HD lenne a 2es és így tovább. Azt már valamennyire ismerem és átlátom, van valamilyen tematikája.Szóval engem a csatornakiosztás (programlista) érdekel, és azt kértem egy upc-s + sony-stól, hogy exportálja ki nekem, hogy én importálhassam.
(mivel a upc egyebes hangolás nem sikerült és nem szeretnék fw resetet, mert már egészen belaktam a tv-t)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
sakal83
addikt
válasz blakey #36922 üzenetére
Azt hittem hogy egy 300ks tv azert hozza amit kell. Igazsag szerint egy franko ips paneles tvt keresek. Volt egy Pana et60as tvm amely ips létére valami döbbenet szinvilagot es kepminoseget adott. A mai napig keresem az utódját. Áruházban a 8as Sony hasonlított ra. Viszont e fentieket kiszurni csak otthon lehet.
Mar jo ideje vadaszok egy cx750re epp azert mert irtózatosan hasonlit az et60ra.
Ha esetleg van tippetek a mai tvk kozott egy jo ips panelesre azt szivesen fogadom.
-
Dareiosss
senior tag
válasz nemethchek19 #36926 üzenetére
A 49WE75 még elmegy, azt próbáld meg inkább.
-
nemethchek19
aktív tag
A következő típusokról mi a vélemény? Árban 200k alatt gondolkodok.
Sony 40" KDL40WE660 Full HD Smart LED TV
Sony 49" KDL49WE660BAEP Full HD Smart LED TV -
Piftuka
veterán
válasz sting2 #36885 üzenetére
Örülök, hogy sikerült választanod végül!
Ugyanakkor - bár kedvelem a költői képeket - szuper volna, ha részletesen kifejtenéd, mit kerestél pontosan a látványban? Miket teszteltél a tévék képében? Milyen tartalmakkal tesztelted? Milyenek a preferenciáid...
Ez mind hasznos info lehet a hasonló elvárásokkal rendelkező kérdezők számára.
"Aquila non captat muscas."
-
lumpika
tag
Valaki próbált már xe8505öt optikai kábellel összekötve házimozival?
Yt-on 5.1 teszteknél kihallatszanak külön-külön a háttér csatornák?[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz s7evcsenko #36870 üzenetére
"Ezt a rendszert pontosan erre találták ki, hogy ezúton is kijátszhasd a boltok beállítási trükközéseit, és egyéb dolgait.
Szerintem ez bele is van kalkulálva az árba már, hogy lesznek ilyen "tesztelők".
Legalábbis én így gondolom.
[..]
Én meg inkább azt mondom, hogy ez álszenteskedés..."Mindegyikben tévedsz. Bár igazából engem nem lep meg, hogy a fentihez hasonló kijelentéseim miatt manapság úgy néznek rám sokan, mint egy UFO-ra, de mindenki azt gondol, amit akar.
Hogy milyen "jogszabály" szól arról, amire én utaltam? Nem jogszabály, hanem az erkölcs. "A jogon kívül a legerősebb normafajta." Én a tisztességben és a szabálykövetésben hiszek.
Tudom, ismerem az "ideológiákat", amelyekkel manapság sokan "felvértezik" magukat, és hangoztatják, hogy egyfajta "modern Robin Hood-ként" a maguk módján jól "megsarcolják a gonosz kereskedelmi vállalkozásokat." (Egyébként dolgoztam a kereskedelemben, valamint fogyasztóvédelmi szaktanácsadóként, és fogyasztóként minden aspektusból van rálátásom a témára...)
Stílszerűen (ha már a Prohardver oldalára írunk): a "warezhuszárok", és az elfüstölt CPU-kat a boltba tízesével visszahordó "tuningbajnokok" országában élünk, és itt és most ez az erkölcsi szint jellemző.
Általánosan jellemző, hogy aki nem így él, nem így gondolkodik, esetleg még hangot is ad a véleményének, azt legjobb esetben kinevetik.
Csak aztán nevetés helyett ne tessék sírni, ha majd például a Media Markt érvényben lévő 60 napos elállása ismét 14 naposra "zsugorodik", vagy éppen a kereskedelmi vállalkozások - egyébként a jelek szerint teljesen jogos - "lobbijának" köszönhetően "a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló" mindenkor hatályos kormányrendeletek esetleg ismét, még rövidebb elállási határidőt és/vagy a fogyasztó számára a jelenleginél kedvezőtlenebb feltételeket határoznak majd meg.
Persze sajnos ezzel majd megint a jóhiszemű és becsületes fogyasztó jár rosszul...
"Aquila non captat muscas."
-
blakey
titán
válasz sakal83 #36890 üzenetére
Amúgy nem is tudom, hogy jutott eszedbe az AS640 helyett ezt a Sonyt venni. Amikor az AS640-em volt akkor csakis olyan tv-re cseréltem le ami legalább azt hozza amit az a tv vagy jobb, szerencsére jobb lett a W75C, amit te választottál az egy gyenge eresztés, bár valószínűleg be lehet kalibrálni nézhetőre, de ahhoz érteni kell.
-
gyeniko
őstag
válasz sakal83 #36915 üzenetére
Akkor tényleg szomorú, amit láttál!
Azt viszont tudni kell, hogy a jelenségnek nincs köze ahhoz. hogy IPS, vagy VA panel van-e a készülékben. Az IPS paneles készüléket is korrektül lehet végpontozni, meglesznek a sötét részletek is, csak éppen a kontraszt kisebb, a fekete szürkébb, a kép kevésbé dinamikus, "laposabb", mint a VA paneles készülékeknél.[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
válasz ArthurShelby #36918 üzenetére
Na, itt megadod, hogy 346000 illetve 43104, utána indul a hangolás, már a UPC hálózatán kell lenned.
-
ArthurShelby
addikt
válasz blakey #36914 üzenetére
"Ha kért kódot akkor lehet, hogy már korábban hangoltad a tv-t, vagy valamit csinéltál vele."
Igen már korábban hangoltam, de már leírtam, hogy anno akkor média kártya nélkül nem sikerült a upc szerint. A hálózati azonosítót is (43104) is megadtam)Szerintem a linkelt képnél kéne ott lenni az egyéb beállításoknak (emlékeim szerint).
"Ráböktél a kábelre?"
Igen, és ez jött fel:[kép]
Már próbáltam mindenhogy, nem sikerült, és nem vagyok láma (vagy meglepődnék ha mégis).
Fw reset-et nem szeretnék, ezért lenne a legjobb egy szimpla programlista export, import ezért kértem.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Oszilaci
senior tag
-
mbandika
csendes tag
Számítógépre dugva a televízióm képernyőjének tetején folyamatosan felugrik egy információs "banner". (HDMI / ARC / 1080p)
S teljesen rapszódikus, mikor ugrik fel vagy tűnik el.A távirányítón lévő i+ gombot is már próbáltam használni, de csak pár pillanatra tűnik el. Utána folyt. köv.
Játék és filmnézés közben nincs ilyen gond, de ha dolgozni vagy netezni szeretnék akkor ez lehetetlenné teszi.Típus: SONY Bravia kdl-48wd650
A firmware: v8.207
Több videokártyát és számítógépet is kipróbáltam, valamint kábelt is cseréltem eredménytelenül.
Tud valaki segíteni? Nagyon megköszönném!
-
blakey
titán
válasz ArthurShelby #36913 üzenetére
Ráböktél a kábelre? Nélküle nem fogja felhozni. Beállírások/Csatornabeállítások/Digitális hangolás és indítsd el, kérni fog minden adatot és a UPC is meg fog jelenni. 1X csináltam, régen volt. A képen a mód van amit kiválaszthatsz, később jelenik meg a UPC vagy Egyéb.
Ha kért kódot akkor lehet, hogy már korábban hangoltad a tv-t, vagy valamit csinéltál vele.[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz blakey #36911 üzenetére
Szóval anno nem volt média kártya a készülékben. A upc akkor előjött a hangolásnál (már nem emlékszem hogy), de aszerint nem tudtam hangolni, valahogy kidobott média kártya nélkül. Viszont meg tudtam csinálni az automatikus hangolást, így bejött minden kódolt (amit nem tudtam nézni) és kódolatlan. Viszont a csatornák MHz szerint vannak (számomra össze vissza, és nem szerenék 200 csatornát elrendezni).
Most hogy lett média kártya betettem a tv-be, az valamit telepített/frissített, meg kellett adnom a hálózati azonosítót (ami Bp-en 43104), és tudtam nézni minden kódolt adást (amire elő vagyok fizetve).
A médiacard-hoz is adtak, interneten is olvastam a beüzemelést (most is hogy linkelted), de nem jön elő sehogy sem a upc (sem az automatikusnál, sem a manuális keresésnél). Mindent próbáltam, minden menüpontot. Anno előjött nekem is a upc. Azt gyanítom, hogy ez is olyan, mint a régió, csak az első beállításnál jön elő.Anno itt volt egy olyan hogy egyéb és ha arra rákattintottál bejött a upc, arra ok,...
Egyébként nekem megvan még a "régi" 3.885-ös fw (ami már nem elérhető a honlapon, csak a legújabb 3.925). Nem tudom lehet e még hasznos, lehet e vele downgradelni.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
gyeniko
őstag
válasz sakal83 #36905 üzenetére
Mi volt a forrás? Az ilyen beállítást a TV saját média lejátszóján indított teszt videókkal kellene elvégezni. Ez azt jelenti, hogy vagy az USB bemeneten, vagy hálózaton keresztül kellene nézni a videókat. Az említett videó egyébként megtalálható a YT-on is, innen a legkönnyebb lejátszani.
-
blakey
titán
válasz ArthurShelby #36909 üzenetére
Írtam, hogy mit kell tenned, nekem alapon van, a tv-m is ugyanaz, a kerület is, minden a leírtak szerint kell csinélni és hibátlanul működik.
Legújabb szoftver van fent, nincs 3D-m, nem érdekel.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Oszilaci
senior tag
érdemes rákeresni a virágboltban a teljes lemezre ami a kalibráláshoz kell
létezik hogy plasma után a szemem megszokta az lcd-t faterék régi tv-jét ki nem állhattam (55EX715)
főleg az ára miatt amit adtak érte újkorában ,de most hogy bekerült a hálójukba , picit állítgattam és egész jó[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Hali! (tv-m: 50w75c->50w80c)
Aki esetleg olvassa a upc topikot is bajlódom a programlistával. Esetleg van olyan aki upc-s, és a csatorna kiosztása is alapon van (vagy valami hasonló), és csinálna nekem egy programlista mentést és megosztaná velem?! Nem szeretnék emiatt factory resetet csinálni.Egyelőre nem mertem frissíteni a tv-met a legújabb fw-re. Egyrészt jól működik, miért rontsam el vele esetlegesen?
Másrészt én anno w75c-t frissítettem 3D-s w80c-re és ez nem tudom sw frissítés szempontjából jelent e valami hátrányt (esetleg megszűnik az átjárhatóság és így ugrik a gari...). Ezekről mi a véleményetek?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
vlevi
nagyúr
Nnnna. Megnéztem.
Tulajdonképpen, ahhoz, hogy 17-nél jelenjen meg az első szürke, vissza kellett állítanom a gyári értékre a beállításokat, nekem kicsit túl sötétre volt állítva. A Samu TV-men ezt ezt jelentette, hogy a kontraszt 100%-ra, a fényerő pedig 50%-ra állítva jó. Din. kontraszt és egyéb "okosságok" ki vannak kapcsolva.
Háttérvilágítás ereje nagyjából mindegy.
És azt is észrevettem, hogy, ha nem szemből nézem, hanem felállok a kanapéról, akkor már a 16-os is villog. De ez szerintem így teljesen rendben van, ez még belefér. -
vlevi
nagyúr
válasz Oszilaci #36899 üzenetére
Ez a teszt tetszik.
Melóhelyen is megnéztem, de nem értettem, mit kell nézni a tökfekete képen, rajta néhány fehér felirattal.
Aztán itthon, most megnéztem, egyelőre csak a monitoron. És rögtön látom a villogó sávokat, már értem miről van szó
Pedig a melós monitor is IPS, meg az itthoni is.
Na, mindjárt ráizzítom a TV-re is, ezeréves (na, jó, csak 7) Samu LE40C650, az nem IPS, hanem valamilyen VA. -
sakal83
addikt
válasz Oszilaci #36901 üzenetére
Köszönöm. Megnéztem. Kikapcsoltam minden feketeszintet allito szart. A csikokhoz +7es feketét kellett adni. Az eredmény jobb de egy ilyen draga tvtol ELFOGADHATATLAN. Meg igy is az árnyékok alatti reszek 50%a nem latszik es közben mar viagit a fekete. Teljesen sötétben ezüstös csillogas Elallok. Teljesen tiszta lelkiismerettel.
A vicc az volt hogy az as640esnel is benyomtam a tesztet es mindenfele állítás nelkul ott voltak a csíkok a 17esnel halál pontosan.
Sajnos az lcd tvknek ez a hatara. Következő lépcsőfok az oled. Aki kiad 300kt vagy felette egy lcdert az nem jol teszi 380kert mar van fullhds led ami valoban ugrás.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
5 éves múlt a KDL40-HX720 TVnk, amire használjuk (UPC kábel TV (HD csomaggal), néha pedig LAN-on keresztül filmnézés (serviio)), tökéletesen megfelel(t).
Anya kitalálta, hogy nem látja már olyan jól.
Kérdés: ennek a TVnek 49"-os kiadasában melyik lehet a méltó utódja?
A számozás és típusjelek jelenleg nem sokat segítenek nekem, a Samu topicban az összefoglalóban tök jól leírták, hogy melyik betű/szám mit jelent.
Sony-nál tudtok ilyenről, vagy tudtok ebben segíteni?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
hunaqua
addikt
A gyakorlatban mik voltak ezzel a tapasztalatok?
SONY KD65XD8505
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest