Hirdetés
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- MWC 2026: Megérkezett a Xiaomi Pad 8 sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Lassan eljön az idő a gépcserére. A processzor szerintem már kiválasztva: 905e. Csak kicsit az ára menne lefelé még.

Alaplapot és ramot kell még választanom, ehhez kérnék segítséget.
Régebben nem volt ez gond, mert ha lap kellett, akkor abit.com és kész, de most alig ismerem a modelleket.
Asrock, msi-t nem szeretnék. Úgy hallottam, az asus és gigabyte elég jó gyártók.A gépet elég hosszú távra tervezném, 4-5 év. Szempont az alacsony fogyasztás, nagy teljesítmény és stabilitás (jó minőség). Meg persze a Linux kompatibilitás, de ennek majd utána nézek.
Az alaplapoknál van valamilyen alacsony fogyasztású modell osztály? Vagy ott ez nem kifejezett?A csipset is kérdés lenne, hogy milyen? Azt tudom, hogy az ati csipekben lévő gpu tud hibrid corssfire-t 3xxx-es kártyákkal. De nekem 4670-es van. Azzal lehet ilyet?
Végül is az lenne a cél, hogy a hétköznapokban csendes, takarékos legyen, de ha meg kell lódulni - néha játék, vagy forgatás vagy hasonló - alatt, akkor legyen benne lóerő.

A másik, a ram. Az addig ok, hogy ddr3, de hány mhz? Mondjuk 2*2 G vagy 1*4 ezt majd látom.
Összefoglalva, milyen gyártót, csipsetet és ramot javasoltok? Egyáltalán jó helyen kérdezem?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest