Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

Sziasztok!

Lassan eljön az idő a gépcserére. A processzor szerintem már kiválasztva: 905e. Csak kicsit az ára menne lefelé még. :U
    Alaplapot és ramot kell még választanom, ehhez kérnék segítséget.
    Régebben nem volt ez gond, mert ha lap kellett, akkor abit.com és kész, de most alig ismerem a modelleket.
    Asrock, msi-t nem szeretnék. Úgy hallottam, az asus és gigabyte elég jó gyártók.

A gépet elég hosszú távra tervezném, 4-5 év. Szempont az alacsony fogyasztás, nagy teljesítmény és stabilitás (jó minőség). Meg persze a Linux kompatibilitás, de ennek majd utána nézek.
    Az alaplapoknál van valamilyen alacsony fogyasztású modell osztály? Vagy ott ez nem kifejezett?

A csipset is kérdés lenne, hogy milyen? Azt tudom, hogy az ati csipekben lévő gpu tud hibrid corssfire-t 3xxx-es kártyákkal. De nekem 4670-es van. Azzal lehet ilyet?

Végül is az lenne a cél, hogy a hétköznapokban csendes, takarékos legyen, de ha meg kell lódulni - néha játék, vagy forgatás vagy hasonló - alatt, akkor legyen benne lóerő. :C

A másik, a ram. Az addig ok, hogy ddr3, de hány mhz? Mondjuk 2*2 G vagy 1*4 ezt majd látom.

Összefoglalva, milyen gyártót, csipsetet és ramot javasoltok? Egyáltalán jó helyen kérdezem?

Új hozzászólás Aktív témák