Hirdetés
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, erre gondoltam én is. Amennyire észrevettem a VRM hűtése nem befolyásolja a throttling-ot sajnos. Emiatt hiába hűtöm, ezzel a BIOS-al nem tudom kellően túlhajtani a CPU-t. Kizárólag a fogyasztást nézi szerintem. Bár ezt is inkább valami képlettel számolhatja a vcore/órajel/cpu type alapján, mivel fogyasztásmérő vagy vrm temp szerintem nincs a lapon. Bár van egy "Auxiliary" nevű valami, ami terhelés függvényében melegszik, de szerintem nem az, mert jelenleg 50C-nál nem szokott magasabbra menni.
Fórumokat olvasgatva az derült ki, hogy az újabb BIOS-okba elméletileg azért tették be ezt a védelmet, mert az FX8xxx CPU-k túlmennek az AMD által hivatalosan megadott TDP értéken és akadtak VRM meghibásodások. Gondolom a támogatott CPU listából kivenni pedig üzletileg nem volna kifizetődő.
A jelenlegi 3.6GHz-nél és ~1.3V Vcore esetében úgy tűnik már nem kapcsol be a védelem. Ennél magasabb órajel/vcore esetében pedig igen. Próbáltam 3.7GHz, 3.8GHz, stb. értékekkel is. Prime95 alatt még nincs gond vagy nagyon sokára jelentkezik csak, de IntelBurnTest-el könyörtelenül előjön.
Még mindig gondolkodom a régi BIOS visszapakolásán. Hosszú órákat hagytam már menni külön VRM hűtés nélkül, 4GHz/1.44V-on, FullHD videókat kódolva és nem volt gond. Persze ez nem jelenti, hogy nem is lesz, de talán hűtéssel, ~3840MHz/1.35V-on nem lenne gond vele.
Van valami költséghatékony javaslatod? Pénzt áldozni most nem tudok fejlesztésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Temu
- Milyen NAS-t vegyek?
- iPhone topik
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Microsoft Exchange Server
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600XT 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN S2 TG CM 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest