Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Döbbenetes csörte zajlott le az AMD és a SemiAnalysis között
- NAS vagy minigép? Minigép vagy NAS? Mindkettő!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hamarosan AI intézi a terméktámogatást az Intelnél
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, erre gondoltam én is. Amennyire észrevettem a VRM hűtése nem befolyásolja a throttling-ot sajnos. Emiatt hiába hűtöm, ezzel a BIOS-al nem tudom kellően túlhajtani a CPU-t. Kizárólag a fogyasztást nézi szerintem. Bár ezt is inkább valami képlettel számolhatja a vcore/órajel/cpu type alapján, mivel fogyasztásmérő vagy vrm temp szerintem nincs a lapon. Bár van egy "Auxiliary" nevű valami, ami terhelés függvényében melegszik, de szerintem nem az, mert jelenleg 50C-nál nem szokott magasabbra menni.
Fórumokat olvasgatva az derült ki, hogy az újabb BIOS-okba elméletileg azért tették be ezt a védelmet, mert az FX8xxx CPU-k túlmennek az AMD által hivatalosan megadott TDP értéken és akadtak VRM meghibásodások. Gondolom a támogatott CPU listából kivenni pedig üzletileg nem volna kifizetődő.
A jelenlegi 3.6GHz-nél és ~1.3V Vcore esetében úgy tűnik már nem kapcsol be a védelem. Ennél magasabb órajel/vcore esetében pedig igen. Próbáltam 3.7GHz, 3.8GHz, stb. értékekkel is. Prime95 alatt még nincs gond vagy nagyon sokára jelentkezik csak, de IntelBurnTest-el könyörtelenül előjön.
Még mindig gondolkodom a régi BIOS visszapakolásán. Hosszú órákat hagytam már menni külön VRM hűtés nélkül, 4GHz/1.44V-on, FullHD videókat kódolva és nem volt gond. Persze ez nem jelenti, hogy nem is lesz, de talán hűtéssel, ~3840MHz/1.35V-on nem lenne gond vele.
Van valami költséghatékony javaslatod? Pénzt áldozni most nem tudok fejlesztésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Arc Raiders
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Projektor topic
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- 2x32GB TESZTELT, hibátlan, GARANCIÁLIS notebook RAM 2666, 3200
- Kingston HyperX Predator 32G (2x16GB) DDR4 3000MHz (Beszámítás)
- ADATA (1x32GB) DDR5 4800MHz CL40 - 120 hó garancia
- SILICON POWER Memória DDR4 32GB 3200Mhz CL16 DIMM Xpower Pulse Gaming (Kit of 2) XMP 2.0
- SO DIMM to DIMM, DDR4 Adapter, Laptop memóriából PC ram
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest