Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuri
aktív tag
válasz
senki66 #2898 üzenetére
A profil lényegében azt vezérli milyen kódolással fogja küldeni a dolgokat a server. Illetve mikor kell transcode. Legegyszerűbb kipróbálni többféle médiával. Én sajátot csináltam a meglevő profilok + az oldalon lévő doksi alapján, nem ördöngösség. Nincs semmi opció amit kötelező lenne beállítani.
-
senki66
senior tag
Sziasztok,
Újra nekifutnék a Serviio-nak, mert sem az USM (nincsenek plakátok, meta adatok) sem a Plex (4K-t nekem csak akadozva vagy sehogy nem játszik le). LG UJ634V tévém van. Feltettem a Serviio 1.9.1-et , alapból a Generic DLNA profile van beállítva. Kérdésem az lenne, hogy azzal jól lehet használni vagy ki kellene választani az LG TV/Player profilét, esetleg kellene valamilyen custom profile kifejezetten az adott típushoz, ha igen azt honnan lehetne szerezni, én megírni nem tudom? Illetve van e valamilyen fontos beállítani való, amit mindenképpen érdemes megtenni. Korábban már próbálkoztam a korábbi verzióval, de akkor állandóan belassult/ kifagyott a gépem, lehet valami nem volt jól beállítva. -
Biga123
addikt
Valaki megmodhatná mit csinálok rosszul , mert nekem a serviio nem szedi a feliratokat semmihez.
- online subtitles be van pipálva bejelenkezési adatok kitöltve
- Preferred language of subtitles hu ra állítva -
RudY
addikt
válasz
Woodslave #2892 üzenetére
Ha nagyjából azonos az "eltűnési" időszak, akkor lehet a tűzfal, amit az otthoni hálón ki lehet kapcsolni, vagy a másik, az energiagazdálkodási beállítások alapos átnézése.
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek
Ezen belül a Multimédiás beállítások stb. -
Woodslave
félisten
tényleg arra lehet valami magyarázat, hogy miért tűnik el folyton a tv a serviioból? vagy a serviio a tv-ből
idegesítő már hogy egy rohadt sd formátumú sorozatrészt nem lehet végignézni egy menetben
-
dave0825
őstag
Ja igen, ezt tudom (Wifin is szoktam fájlokat így megosztani, hogy csak csatlakoztatva van a 2 eszköz, de net nincs), viszont azt hittem, hogy a serviio-nak mindenképp kell net.
A laptop és a switch is 100Mb-es csak, az biztos, a router-ben nem vagyok biztos, viszont az adott filmhez 55Mb/s kell, nem is használja ki a gigabitet, szóval mennie kéne. Netflixet nem használok, tv-t amúgy is serviio-n filmre/sorozatra, és Youtube-ra használom leginkább.
Mi lehet a gond, ha a serviio nekem mégis a netet használja? Nem néztem, hogy ha kihúzom a vonalat (RJ11-es csati), akkor is megy-e, de megnézem. Viszont érdekes, hogy a speedtest.net szerinti feltöltési sebességem ugyanannyi, mint amekkora filmlejátszás közben volt a feltöltési adatforgalom a laptopon. -
RudY
addikt
válasz
dave0825 #2887 üzenetére
A belső, vagyis az otthoni hálózatod teljesen független az internetedtől. Akkor is működik a fájl- és médiamegosztás, ha ideiglenesen, vagy akár egyáltalán nincs net. Persze ha online stream adásokat nézel a serviio-n (vagy Netflix és társait) az már teljesen más téma.
Neked is lehet gigabites az otthoni hálózatod, de ez a csatlakozott eszközöktől függ! A router valószínűleg az, a laptop és a switch kérdéses (nézd meg 10/100/1000?), a TV biztos 100, a PS3 és a PS4 úgy tudom szintén gigabites (10/100/1000). Érdemes mindenhol CAT5 vagy CAT5e kábeleket rakni.
Gondolom a laptopon fut a Serviio, a Win újratelepítése után érdemes az otthoni csoporton kilőni a tűzfalat.
Ha nem akarsz külön NAS-t beállítani (ha sokat filmezel idővel megéri), akkor érdemesebb lenne külső HDD-t használni, valamelyik PS-t használni lejátszásra, szerintem jobb a médialejátszója, mint a tv-nek. -
dave0825
őstag
Most méregettem, meg számolgattam kicsit.
60Mb/s-os a netem, amin kb. 57Mb/s le-, és 8Mb/s feltöltési sebességet mértem. A 4K-s film, amit néznék (korábban lejátszotta, belenéztem) 55Mb/s a bitrátája, a gépen egy adatforgalom mérő programmal ~1200kB/s (kb. 9Mb/s) feltöltési sebességet mértem folyamatosan. Megnéztem, egy FullHD filmnél (10,5Mb/s bitrátájú) ugyanennyit mértem, de az ment szépen, néha akadt meg egy kicsit (amiről először írtam 1-2 napja). 720p-s filmnél ~600kB/s volt a sebesség fölfelé, ami kb. meg is felel a film bitrátájának (4600kb/s), ez ment is gond nélkül természetesen.
Ha a feltöltési sebességet kell nézni, akkor megvan a hiba, mert az kevés a bitrátákhoz képest, viszont azt nem értem, hogy hogy tudtam belenézni akadás nélkül korábban (kb. a film közepébe pörgettem bele és onnan ment szépen).Összefoglalva:
720p (4600kb/s = 580kB/s) --> 600kB/s feltöltési sebesség - ment hibátlanul.
1080p (10752kb/s = 1344kB/s) --> 1250kB/s feltöltési sebesség - ment, de 1-2 percenként megakadt.
2160p (56320kb/s = 7040kB/s) --> 1250kB/s feltöltési sebesség - nem ment, 10 másodpercenként ugrott pár képkockát.
Szerintetek ez lehet a gond? -
dave0825
őstag
Írtam, hogy nem használom = ki van kapcsolva...
Most épp azt a filmet játssza akadozva (értsd: 5 mp-enként ugrik 1 mp-nyi képet), amit múltkor hibátlanul vitt, ugyanezzel a géppel, ugyanezekkel a beállításokkal, semmi nem változott azóta. Hihetetlen ez az egész program........ -
dave0825
őstag
Újraindítottam a gépet, jó lett, de nem is a géppel volt baj, mert kb. 2 hete tettem újra, szóval friss a Windows. A program sz*r, hol jó, hol nem.
(#2874) nuri: Átkódolást nem használom, mindent lejátszik a tv, viszont mégis egy sima .mkv-ból csinál a program egy .mkv.mkv-t, amit nem értek. Szerintem annyi fölösleges cucc van a programban, hogy a lényeges dolgokra (stabilitás pl.) nemigen figyelnek...
-
RudY
addikt
Úgy látom már ebből a tv-ből is kimaradt a DD (Dolby Digital), viszont van DTS. Ami egyrészt jó, mert - gondolom - az eredeti DTS hangsáv szépen szól, viszont a sztereó, vagy a DD 5.1 szinkronok pont ezért kiegyenlítetlenek és zavarók. A szinkronsávok soha nem fognak úgy szólni, mint az eredeti (DTS, DTS-HD, ATMOS stb.), ez a modernebb és jobb hangzású tv-n is megmutatkozik. Eredeti, lemezes forrásnál is!
Ezért is ragaszkodom inkább az eredetihez és a felirathoz, legfeljebb a vígjátékoknál megy a szinkron.
Választhatsz soundbar-t is, ha nem akarsz teljes rendszert kiépteni, de ott ugyanez a helyzet.
Soundbar, Soundplate, Hangprojektor
Az 5.1 ugyanolyan kiegyenlítetlen tud lenni, sokkal halkabb a szöveg, mint az effektek és a zene. A DTS viszont nagyon rendben van -
makoss
veterán
Üdv!
Van egy LG 55 UH 668V UHD tévém.
Érdekellne, hogy ha valaki Serviio-val vagy Plex-el néz hasonló tévén filmet, a saját hangszóróját használja, vagy külön házimozi rendszerrel?
Az a problémám ugyanis, hogy a mostanában leszedett filmek párbeszéd hangja elég halk.
Mivel lehetne javítani a párbeszédhangokon, hogy hangosabb legyen de a többi hangok, zörejek robbanások, autó zugás hangja ne legyen hangosabb?
Köszönöm előre is! -
dave0825
őstag
Nektek nem akad állandóan? Egy FullHD filmet nem tudok megnézni 65Mbpsos nettel, mert 3-4 másodpercenként megáll tölteni, de néha elmegy 1-2 percet is akár (hurrá
). Letöltés/feltöltés közben nem megy a gépen semmi, 20kbps-mal töltött föl, de az semmi. Mások UHD filmet is megnéztem róla, most a FHD-t se bírja.
Hulladék az egész, már nem ez az első, hogy valami nem stimmel a programmal, túl van bonyolítva annyira, hogy az alap dolgokat meg nem tudja már, lejátszani normálisan egy filmet.
-
makinen
csendes tag
-
Woodslave
félisten
hogy tudom a tv-t hozzáadni. A listában látszik, korábban működött is, most inaktívnak írja. Hálózaton rajta van minden.
-
nuri
aktív tag
Release 1.9.1 Changelog
-
makoss
veterán
Üdv!
Ez mire jó?
Gépindítás után jön elő -
dave0825
őstag
Újraraktam, utána csak azt a mappát adtam hozzá, amelyikben nem játszotta le a videót, ugyanúgy nem jó.
Megnéztem, rátettem pendrive-ra (egyelőre csak a sample-t, a film 60GB kb.), azt lejátssza, és rendesen .mkv-nak látja. Ha Serviio-n keresztül kerestem meg tv-n, azt [filmnév].mkv.mpg-nek látja, és nem is játssza le. Néztem több filmet is (4K, FullHD, 720p, BDrip), csak ez az egy, amelyiknél ezt csinálja, de pendrive-ról jó...
Tettem föl pár képet, hogy könnyebben érthet legyen. -
dave0825
őstag
Köszi, megnéztem, de nem játssza le így sem. Másik filmet viszont külső felirattal viszi, csak ezt nem.
Most jöttem rá amúgy, hogy egy hulladék az egész program...
Mkv fájlból szépen csinált .mpg-t, amit nem játszik le a tv, ki is írja, holott ha sima .mkv-nak hagyná meg a program, akkor menne, mert azt gond nélkül játssza a tv. Másik filmnél nem csinált belőle mást, vagyis de, .mkv.mkv lett a fájl neve, így azt le is játssza. Próbáltam másik profilt kiválasztani, ugyanúgy sz@r (Samsung MU7052 tv-m van, és miért is lenne a programban M széria, csak J-ig van, ami 2-3 éves?! Csodás...), kivettem az átkódolás elől a pipát is, semmi...
-
dave0825
őstag
Üdv.
Nekem sem játssza le az .srt feliratot, megnéztem ugyanazt pendrive-on, arról lejátssza a tv. A programban be van jelölve a felirat megjelenése, a neve is természetesen ugyanaz, mint a filmnek, ahogy kell. Valakinek van ötlete?
-
rendon
tag
Sziasztok!
Valakinél már olyan előfordult hogy, az TV-je nem látja némelyik fájlt serviio-n keresztül, csak a mappát, ami üres.
Ha peindrive rámásolom ugyan azt a filmet, akkor úgy megy.
Már újra telepítettem a serviiot is, de nem oldotta meg a gondot. Valakinek van tippje mi lehet? -
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Egy Samsung F6400-as tévével használom a Serviio-t, de mostanában egyre többször fordul elő hogy elcsúszik a hang. MKV filmekröl van szó nem is túl nagyok kb 10 gb-ak.Régebben nagyon ritkán mostanában egyre többször jelentkezik illetve olyankor amikor beletekerek a filmbe.Olyankor a teljes kikapcsolás segit és csak az elejétől tudom nézni a filmet. Mi lehet a probléma?
-
makoss
veterán
Üdv!
Miben másabb az 1.9 verzió?
-
nuri
aktív tag
válasz
hunderbörd #2853 üzenetére
Status, ráböksz a tv melletti edit-re és ott a profil-ra, a legördülő menüben meg kiválasztod melyik samsung széria.
Akkor vagy a feliratot nem szereti a tv (szín, nem ismert karakter, etc), vagy nem is tudja kezelni a feliratokat.
Ezesetben transcode rárakja feliratot ha beállítod. -
Motogp57
csendes tag
Nálam is ez a gond az srt vel win10 Panasonic tv sony tv de feltetem kodit az játca az srt .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest