Hirdetés
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Dell notebook topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
Szivesen!
Nyugi, én a médialejátszóval vagyok így, nem értem minek ha van PC
Ugyanis szeretnék házimozit itthonra de vannak páran akik ezt a lejátszási formát javasolják még hifi mellé
Az a baj a médialejátszókkal, hogy elavulnak, nem jön rá a frissítés és porosodik mint az én médialejátszóm
Mégegyet már nem szeretnék[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
A Serviio-n hogyan lehet beállítani, hogy a hang a PC-n vagy hifin menjen, ne a tévén?
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy LG 55 UH 668V UHD tévém.
Érdekellne, hogy ha valaki Serviio-val vagy Plex-el néz hasonló tévén filmet, a saját hangszóróját használja, vagy külön házimozi rendszerrel?
Az a problémám ugyanis, hogy a mostanában leszedett filmek párbeszéd hangja elég halk.
Mivel lehetne javítani a párbeszédhangokon, hogy hangosabb legyen de a többi hangok, zörejek robbanások, autó zugás hangja ne legyen hangosabb?
Köszönöm előre is! -
makoss
veterán
Üdv!
Ez mire jó?
Gépindítás után jön elő -
makoss
veterán
Üdv!
Miben másabb az 1.9 verzió?
-
makoss
veterán
Üdv!
Végképp nem értem ezt a Servioo 1.8-as verzióját
Be van állítva, hogy egyszerre induljon a winnel,
be van állítva az aut frissítés, mégsem frissül a tartalom
Mi a hiba???? -
makoss
veterán
Üdv!
Hogy lehet beállítani a Serviio 1.8-as verzióját, hogy a winnel együtt induljon és rendszeresen frissüljön a médiatartalma?
-
makoss
veterán
....már semmit nem értek.
Gondoltam átlépek az Universal Media Serverről a Serviiora mondom úgy sem játsza le a 4K-t, a jellegzetes 4K japán kacsaszeletelős videót továbbra sem játszotta le, viszont!
Leszedtem a Sample videót az Avatarnak, de annyira nem estem hasra, inkább ettől: ez szebb.
Én szerintem az Avatar fel lett konvertálva, kb úgy mintha én a pixresizert használnám a képeknél, elvileg akármekkorába lehet nagyítani.
Ez az UEFA Ultra HD tesztvideó TS fájlban van és marhajó!
Tűéles.
Lehet az a baj, hogy van több 4K videó, és bizonyos 4K-t lejátszik, néhányat meg nem.(#2752) karicsek: Megnéztem, a HDR-be tényleg nem lehet beletekerni.
[ Szerkesztve ]
-
-
makoss
veterán
Üdv!
Serviio 1.8-as verziónál hogyan lehet megjeleníteni az összes mappát?
13 mappa helyett csak 5-öt lát a Serviio.
Ami igaz igaz az almappákból is van az 5 alatt de akkor van korlát mennyit lát max? -
makoss
veterán
Az első linked szerintem feliratokra vonatkozik, nos feliratos filmeket nem szoktam variálni mivel le sem szedem.
Sokkal jobban szeretem a szinkronos filmeket, főleg látványos filmeknél (ezeket bűn feliratozni!)
Más kérdés a Forced felirat, mert az csak néhányszor jelenik meg a szinkron alatt, az más.Második linked az MKV Mergére vonatkozna, már amit a google fordított, de ezt sem igazán értem, nem találtam "Output location"-t.
Az MKV mergében mindig a legfelső audióból törlöm az angolt (pipa ki), ha az alatta lévő sor audiója magyar, azt meghagyom [link]
Az mpeg-4-nél extra optionsban meg átállítom "none"-ra mind a kettőt, háátha ez segít, hogy normális idő jelenjen meg, ne 33 óra, meg tekerni is belelehessen [link]
Van mikor segít, van mikor nem
Amúgy ez utóbbi beállítást is itt mutatták meg régebben(hál'istennek most nem találtam a letöltéseim között olyan filmet ahol angol nyelv az elsődleges, azért szedtem elő mintának a ben húrt)
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz
galaxys80 #2710 üzenetére
Képminőségen egészbiztos nem, csak az időcsúszkán vagy min, hogy 33 órát ír ki, meg nem lehet beletekerni.
Persze attól is függ, kinek a feltöltése az ncore-on!
Ilyen mint Trinity, meg Kungzy vagy ki, e 2 feltöltését sosem kell állítani, mindig jók!
Az összes többi csak gépen jó.
Ha elsődleges az MKV Mergében, akkor az jelenik meg.
Ritka az, hogy ha az extrában none-ra állítom a legördülő beállítást, talán jó lesz, de tuti sosem lesz. -
makoss
veterán
Üdv!
Továbbra is várom segítséget:
Néhány szinkronos filmnél amit leszedek az ncore-ról, alapból az angolt állítja be elsődlegesnek.
Hogyan lehet ennél beállítani azt, hogy a magyar álljon be, és ne kelljen átállítani a filmet az MKV Mergével, mert azzal többnyire ront a lejátszhatóságon?
Köszönöm előre is! -
makoss
veterán
válasz
eddienhl999 #2702 üzenetére
Szia!
Erre keresnék én is választ, de eddig csak úgy tudtam megoldani a dolgot, hogy kitöröltem az elsődleges hangsávot az MKV Merge nevű progival, csak ennek is megvan a hátránya, másfél kétórás filmnél 33 órát ír, no meg nem lehet beletekerni
-
makoss
veterán
Üdv!
Tegnap leszedtem a Serviio 1.8-as változatát.
Néhány szinkronos filmnél amit leszedek az ncore-ról, alapból az angolt állítja be elsődlegesnek.
Hogyan lehet ennél beállítani azt, hogy a magyar álljon be, és ne kelljen átállítani a filmet az MKV Mergével, mert azzal többnyire ront a lejátszhatóságon? -
makoss
veterán
Üdv!
Mostantól lehet rá leszek kényszerülve a töltős bekapcsolásra, mert mostanában magától nem kapcsol be a tab, ha pihen 2-3 napot, holott most is 54%-on volt.
Más is járt már így? -
makoss
veterán
Üdv!
Lerövidítem legutóbbi kérdésem:
Szeretném, ha a windows 10-es új tabletem is tudná kezelni a DLNA-t és nem csak érzékelné, kezelni is tudná a Serviio-t, videót, képet, zenét ...fájlokat lejátszani úgy mint a közel 3 éves Smart tévém.
Mit kell beállítani a tableten?
Kicsit rossz reklám a windows 10-nek, hogy egy LED tévé "megveri"! -
makoss
veterán
válasz
farkas-j #2617 üzenetére
Köszi az infót!
Gondolom Sticken egy olyat értel, mint a Microsoft Display Adapter? -
makoss
veterán
Üdv!
A win 10-es topikba is beírtam problémám, itt is leírom:
Az a gondom jelenleg, hogy van 3 eszköz:
1. LG 42 LA 620S Smart tv
2. Egy Chuwi HI 10 win tablet.
3. egy kb középkategóriás asztali PC amin van a Serviio média server
Látja és kezeli a tévém a számítógépen lévő Serviio-t, a tabomat is látja és kezeli a tévém, de a windows 10-es tabom csak érzékeli a PC-n lévő Serviio-t, de kezelni már nem tudja, értem ezalatt, hogy a mappán belül semmi nincs! (Üres mappa)
Mi lehet a gond?
Mit kellene állítani?
Olyat hallottam, hogy a legutóbbi win10 frissítés belepiszkálhatott a vezetéknélküli rendszerbe, hasonlót egy közeli számítógép boltban is hallottam, nem tudom ennek köszönhető-e a probléma, a lényeg, hogy mivel tudnám rávenni a tabom, hogy kezelje a PC-n lévő fájlokat?
Köszönöm! -
makoss
veterán
Ez másnak is előjön iditás előtt?
-
-
makoss
veterán
Üdv!
Segítsen már valaki, van egy win 10-es tabom dokkolós billentyűzettel, és amit már korábban PC-re feltelepítettem Serviio-t annak segítségével szeretném látni a PC tartalmait a win 10-es tabomon.
Mit kell beállítsak a tabon?
Köszönöm! -
makoss
veterán
válasz
neo_xperia #2035 üzenetére
Akkor használd laptoppal
-
makoss
veterán
válasz
neo_xperia #2024 üzenetére
Nállam annó a wi-fi kapcsolat létrejött, de filmet nézni rajta nem lehetett, 5-6 másodpercenként megállt tölteni
Végül nállam a megoldás az UTP kábel lett, folyékonyan megy! -
makoss
veterán
válasz
Flashget #2000 üzenetére
Én ilyen médialejátszót használok (Mini)
Nagyon jó! -
makoss
veterán
válasz
nylontacsko #1964 üzenetére
Nállam csak win 7 van
-
makoss
veterán
Ami napi frissítéssel van aláírásomban az nem csak, hogy jónak kell lennie, hanem mind jó (kék szinü)
Ha valamelyik kék szinü nem jó, akkor lehet valamit nem jól csinálsz...
Azokra meg rá kell keresni amiket betettem googleval, és elöbb utóbb meg lesz, csak időigényes mert ritka az ilyen -
makoss
veterán
Ha még nem olvastad e topik elejét, olvasd el, hogyan kell beállítani, stb
Én a számítógép képeit, filmeit, zenéit Serviio-val nézem, úgy, hogy a gépre van kötve egy router, a router meg össze van kötve az LG 42 LA 620S Led tévével UTP CAT5e kábellel.
99%-ban filmet nézek, azt meg, hogy milyen kinézete van a Serviiónak, vagy miért nem olyan mint az XBMC, az nem nagyon foglalkoztat, mivel csak kb fél percig nézem, míg megkeresem azt a filmet amit épp nézni szeretnék. -
makoss
veterán
válasz
zsírsámán #1775 üzenetére
Ott van az aláírásomban, naponta frissül!
(#1776) pupper666: Szia!
Pedig azt a néhány hszt ennek a topik elején érdemes elolvasni, már csak azért, mert volt akinek kicsi eltérése volt, még sem ment!
Szerintem megéri, ha még nem volt korábban Serviio a gépeden![ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz
randras_83 #1773 üzenetére
nállam is jobb mint wi-fivel
Azelőtt feszt megállt 5-10 másodpercenként
Új hozzászólás Aktív témák
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Gitáros topic
- Dell notebook topic
- World of Tanks - MMO
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...