- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Foci VB egyik meccsét nézem épp, ami félidők szerinti 2 file-ra van bontva. Vége lett az első félidőnek, és átváltott a következő file-ra, csakhogy azt írja ki a TV, hogy nem támogatott formátum.
Ekkor elindítottam az előző félidőt újra, és már azt sem játsza le, kidob "nem támogatott formátum" üzenettel.
Ahhoz, hogy el lehessen indítani újra az első félidőt, újra kell indítani a PC-t
Viszont ha megint elindítom a 2. félidőt, megint teljesen behal a rendszer, és márcsak a restart segít.(PC-n tökéletesen le lehet játszani a 2. félidőt, ott nem generál hibát)
-
makoss
veterán
válasz
nikos21 #1295 üzenetére
Streamok itt is találhatók
Vagy itt a 1263 hszben van pár ami működik
De eddig 1080p -t még nem láttam -
zoyka
újonc
Szia!
Sajna semmi változás, továbbra is leválasztgat. Változó intenzitással, hol rövidebb, hol hosszabb ideig engedi nézni, (15 perc) de a vége mindig ez. Sem itt, sem máshol nem tudtak rajtam segíteni. Én is gondoltam verzió cserén, de akkor ezt megtetted helyettem. Én mára már feladtam. Szerintem, a serviio online része felejtős. Nem igazán van olyan, aki azzal dicsekedne, hogy zökkenőmentesen használja. Vagy azért van ez, mert ez már nem a teljes, hanem a free?! -
nikos21
aktív tag
ezt ki fogom próbálni
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
Üdv!
A Serviio telepítése előtt meg volt adva még ennek a topik elején 1 magyarázat milyen dolgokat kell feltenni előtte, nehogy valami probléma legyen
Na most néztem milyen kodekek vagy hasonlók vannak feltéve gépemre, és néhány online nem Serviio-hoz kapcsolódó hiba merült fel, így olyan kérdésem lenne, hogy a már meglévő ffdshow kodek mellé mit ajánlanátok kodeket lehetőleg úgy, hogy a Serviio működésében ne okozzon semmi kárt?
Köszönöm! -
chryss82
csendes tag
válasz
chryss82 #1285 üzenetére
Így több napnyi szenvedés után... véletlenül elindítottam egy olyan feliratos filmet a több százból, amit eddig még nem néztem. Vicces, de azon az egy filmen volt felirat!!!!
Megnéztem a különbségeket.... amiből egyetlen egy volt. Az a felirat, ami működött az ANSI kódolású volt. Minden más filmem UTF8-as srt-vel volt felszerelve. Karakterkódolás után minden feliratom megy!Itt már csak az a költői kérdés, hogy ha eddig ment az UTF8, akkor most miért nem? Nem csak a serviio, de egyetlen más médiaszerver sem ette meg win7 alatt.
Nah, most hogy így megvagyunk... azt hiszem belevetem magam az online műsorok csodájába. Remélem sikerült feltennem őket a serviio-ba.
-
chryss82
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, így az idegösszeomlás előtt
Médiaszervert szeretnék összehozni. Ez mondjuk kiderült abból is, hogy itt vagyok. Viszont a helyzet bonyolultabb, mint kellene.
Adott egy LG BD390 típusú bd lejátszó, ami DLNA képes. Szegény elég régi masina, de életem egyik legjobb vételének tartom a mai napig, mivel a napi filmezést gond nélkül megoldotta EDDIG!
Windows xp-t használtam pár héttel ezelőttig. Ez volt a licencelt hivatalos... megszokott...satöbbi. De mindennek eljön a vége, így az XP-nek is vége lett. Áttértem Win7-re.Az eddigi filmes megosztások XP alatt úgy működtek, hogy simán, mindenféle extra nélkül megosztottam egy mappát. Az adott mappa teljes tartalmát, minden fájlját látta az LG készülék. Így élünk harmóniában.
Win7 alatt ilyen sima megosztás nincs.
Bárhogy osztok meg bármilyen mappát, akkor sem megy. Meg sem jelenik az LG hálózati menüjében, hogy lenne osztott mappa.Aztán rájöttem, hogy a DLNA kapcsolatot a Windows MediaPlayer kezeli a win7 alatt. Örülés, hogy menni fog. Nem megy. Illetve igen, de az MKV-kat nem eszi meg a WMP DLNA megosztó része.
Bocsánat, hogy hosszú vagyok, de inkább leírok mindent, minthogy kimaradjon bármi is.
Itt jön a Serviio a képbe. tetszett, hogy vannak online tartalmak is!
Nosza, kezdjünk bele!
Feltettem (1.4.1.2 verzió), LG-t bekapcsoltam. És elindult!Igaz, az LG eddig is megevett mindent, csak a tetves win7 miatt szívok most is.
Nézegettem a filmeket, örülés van. Aztán kiderül, hogy _semmilyen_ feliratot nem jelenít meg az LG. Azaz a készülék lejátszott régen, de a serviio-ban lévő megosztásoknál semmit nem lát az srt vagy sub-okból.
Hangsávot tudok váltani... minden okés, de nincs felirat.Megnéztem a beállításokat. Minden be volt pipálva. Akkor sem megy. Hiába tudom, hogy ott van a felirat, az LG kapcsolóján nem tudom azt aktiválni. Mindig csak annyit ír, hogy OFF. Rége ugye volt off-on.
Ellenőriztem már mindent. Ugyanaz a neve a fájloknak... mennie kellene (de még mindig az van, hogy XP alatt ment is minden évekig).A serviio-ban van egy olyan lehetőség, hogy 'felirat beágyazára > MINDIG'. Ezzel az egy beállítással van felirat, de a 16:9-es képből 4:3-asat csinál, és bazi ronda lesz a vidi minősége. De ugye sokadjára is leírva az az alapelv, hogy eddig minden ment, volt felirat, sima dlna kapcsolat.... nem kellett újrakódolni egyetlen videót sem.
Srácok, mit tegyek?
kínomban már feltettem 2-3 másik médiaszervert is (XBMC, Nero media) ... azok is lejátszottak mindent, de a felirat fájlok ott sem jelentek meg.
-
zoyka
újonc
Köszi a segítséget. Megpróbáltam, ráfrissítettem mindenre, de a hiba továbbra is fennáll. Pedig, a Bluerainbow által linkelt live stream-ek mind mennek, de csak hosszabb rövidebb ideig. Aztán jön az, hogy az eszköz le van választva. A fenébe is. Valami ötletetek van még? Köszi.
-
makoss
veterán
Frissíts rá Serviio-ra, talán az segít.
Nézz megy egy olyat, hogy állapot--->szerver leállítás, vársz egy kicsit aztán vissza
Vagy egy másik, hogy állapot ---> és ahol a tv szerepel az eszköz névnél arra frissítés
Vagy egy másik médiagyüjtemény---> kiválasztod a meghajtót amit beállítottál és kényszerített frissítés -
zoyka
újonc
Sziasztok!
Tesztelgetem a serviio-t, minden rendben is lenne, de... Nagyon szépen elindulnak az online stream-ek a TV-n, akadás mentesen mennek, de pár perc után elsötétül, az ESZKÖZ LEVÁLASZTVA üzenet fogad. Mi lehet a gond, mit lehetne ezen állítani? Köszi. -
makoss
veterán
válasz
burgatshow #1280 üzenetére
háát egy jóó darabig nem lesz NAS-om az biztos de a másik beállítást lehet kipróbálom, köszi!
-
burgatshow
veterán
Semmit.
Vagy tedd fix helyre (pl. NAS) a filmjeid, vagy mielőtt leválasztod a külső vinyód, előtte állítsd le teljesen a serviio-t, illetve mielőtt elindítanád, dugd fel a vinyód illetve rendelj hozzá fix betűt (mondjuk Z).
-
makoss
veterán
válasz
Bluerainbow #1278 üzenetére
nekem meg 10 megás netem van de attól ha jó a link, menni kéne!
-
makoss
veterán
válasz
Bluerainbow #1275 üzenetére
akkor eltérőek a beállításaid, nállam egyik sem stabil ami bejönne
én is tehetnék be képet de nem sokat látnál a feketeségen kívül -
Firka30
tag
válasz
Bluerainbow #1272 üzenetére
Bocsi,müxik mind!
Csak volt egy kis gond a wifivel amit figyelmen kiívül hagytam délután
Esetleg magyar sport csatorna streameket nem tud valaki?
-
makoss
veterán
válasz
Bluerainbow #1272 üzenetére
nállad
de nállam aligha
nézd meg tévén is ne csak gépen -
makoss
veterán
válasz
Bluerainbow #1270 üzenetére
Az a helyzet, hogy eddig egyedül a magyar Fix tv ment a legtovább de azis ha bejött (mert nem mindig jött be) 1280×720 volt csak, pedig jó volna 1× már 1920×1080p működő stream is!
-
Firka30
tag
Nálam egy se volt jó
-
makoss
veterán
válasz
Bluerainbow #1263 üzenetére
Sajnos nem mind működik, néhánynál betette a zöld pipát, de ennek ellenére is ami züld alig vagy sehogy nem indul el
-
makoss
veterán
válasz
tisti1965 #1264 üzenetére
Médiagyüjtemény--->Online források-->Forrás típus: élő adatfolyam
Forrás URL-hez adod meg a fórumon belinkeltek egyikét, például: http://spi-live.ercdn.net:80/spi/eroxhd_0_1/playlist.m3u8
Aztán leellenőrzöd, hogy jó-e a link: Ellenőrizze a folyam URL-jét, és ha zöld pipát látol a klikk előtt, nem úgy mint ezen a képen:
Akkor jó, és akkor adhatol nevet neki a megjelenítési névnél például: EroxHD
Hozzáadás
Ennyi -
makoss
veterán
válasz
burgatshow #1260 üzenetére
jó de akkor mit kell beállítani, hogy biztosítsa?
win7 64 bitet használok
Serviio 1.3.1 van fent -
tisti1965
aktív tag
válasz
Bluerainbow #1263 üzenetére
ezt hol tudom a servion beállítani?
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Néhány csatorna (van köztük magyar is)
Filmbox Basic SD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/filmboxbasicsd_pl_0_1/playlist.m3u8
Filmbox Extra SD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/filmboxextrasd_pl_0_1/playlist.m3u8
Filmbox Extra1 SD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/filmboxextra1sd_czhurosd_0_1/playlist.m3u8
Filmbox Plus SD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/filmboxplussd_hu_0_1/playlist.m3u8
Filmbox Family SD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/filmboxfamilysd_plczhuro_0_1/playlist.m3u8
Filmbox HD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/filmboxhd_plczhu_0_1/playlist.m3u8
Kinopolska HD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/kinopolskahd_international_0_1/playlist.m3u8
360 Tunebox HD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/360tuneboxhd_0_1/playlist.m3u8
Fbart House HD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/fbarthousehd_0_1/playlist.m3u8
Fast & Fun HD
set "Stream=http://spi-live.ercdn.net:80/spi/fastnfunhd_0_1/playlist.m3u8
Fashionbox HD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/fashionboxhd_0_1/playlist.m3u8
Fightbox
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/fightboxhd_0_1/playlist.m3u8
Docubox HD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/docuboxhd_0_1/playlist.m3u8
Kino Polska Muzika SD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/kinopolskamuzikasd_international_0_1/playlist.m3u8
Erox HD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/eroxhd_0_1/playlist.m3u8
Eroxx HD
http://spi-live.ercdn.net:80/spi/eroxxhd_0_1/playlist.m3u8Serviio-val mind müködik - live stream ként kell beállitani.
-
ACE-
addikt
válasz
burgatshow #1260 üzenetére
Attól tartok hogy nem ez a gond, hanem az, hogy amikor nem érzékeli hogy van meghajtó, olyankor törli az adatbázis azon részét, és mikor bedugja akkor kezdi újra...
-
burgatshow
veterán
Biztosítsd, hogy mindig ugyanazt a meghajtó betűjelet kapja a vinyó és akkor nem lesz gond.
Azért indexeli állandóan újra a vinyón lévő tartalmat, mert a belső adatbázisa és a csatolt médiák hivatkozásai nincsenek szinkronban. Ha megnézed a serviio logját, akkor Remove media meg Media added sorok tömkelege lesz benne.
Vagy ha Linuxon futsz, akkor a mount mutasson mindig ugyan oda.
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy külső USB 3.0-ás 2 Terrás külső vinyóm a gépre kötve és olyan kérdésem lenne, hogy nem lehetne valahogy beállítani azt, hogy minden esetben jegyezze meg a Serviio a vinyón tárolt adatokat?
Ugyanis ha a géppel indul a vinyó, nem kell ráfrissíteni, gond nélkül szinte már azonnal lehet használni a külső táron tárolt filmeket, viszont ha elindítom a számítógépet de a külső tárat csak utánna kapcsolom be, igen sokáig tölti be a fájlokat.
Köszönöm! -
Alien666
csendes tag
Sziasztok,
van egy Sharp Aquos LC-60LE652E TV-m. Ha USB-n nezem a filmet, akkor a TV lejatszas menujeben van pause, gyors elore-hatratekeres es adott idopontra ugras gomb is. Ha DLNA-t hasznalok, akkor ezek hianyoznak. Pontosabban erdekes, mert a Nero Mediahome DLNA serverrel a pause gomb megjelenik, viszont a Serviio DLNA server eseten nincs pause gomb. A Serviio-ban probaltam a Sharp profile-al, nem lett jobb. Az lenne a kerdesem, megoldhato-e a Serviio-ban, hogy ezek a gombok (a pause es az idopontra ugras lenne a legfontosabb) megjelenjenek. Nem igazan ertem, mitol fugg ez: DLNA server-tol, TV klienstol?
koszi:
Alien -
Bobbacsi
veterán
válasz
dgyuri0123 #1255 üzenetére
A feladatkezelöben (Windows) leállitod a ServiioService.exe-t majd ujraindítod az egészet .
Nálam igy sikerült. -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Tudnátok segíteni?
Nem rég óta használok Serviio-t és eddig teljesen jól működött, de tegnap nem frissítette a média állományt, az új filmeket nem látja, a törölt fájlokat meg még mindíg láthatónak tünteti fel. Hiába nyomtam rá a frissítésre, utána sem látta, csak amikor kitöröltem az állományokat és újra betallóztattam vele.
Vagy ez teljesen elfogadott dolog, mint minden egyéb informatikai "bug"?Nem tudom érthetően fogalmaztam-e.
Köszi a segítséget előre is.
-
-
htc07
addikt
Sziasztok!
D550-es tévéhez (vagy bármilyen D-szériához) tudna valaki adni egy működő konfigurációt az online dekódoláshoz? A gyári C/D profil tökéletesen működik ha a gépről olvassa a fájlokat, de ha a serviioban berakok pl. egy youtube feed-et, akkor 'nem támogatott videokodek'-re hivatkozik. (a TV szerint a videók formátuma mpeg, a felbontás 144p).
-
falco1
tag
Már egyszer szóba került valami hasonló. Ha a késleltetés nem probléma, akkor megoldható:
http://prohardver.hu/tema/serviio_hasznalata/hsz_689-689.html -
OberMotz
aktív tag
Alapfelállásban biztos nem. Ezt az egy hivatkozást találtam a hivatalos fórumon, a lényeg az hogy elméletileg nem lehetetlen, de még senki nem írta meg a hozzá szükséges plugint.
-
makoss
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy Serviio-val vagy más programmal nem lehetne átküldeni a számítógépen zajló műveleteket?
Ha igen, hogyan és mivel?
a PC-m UTP kábellel csatlakozik a másik szobában lévő LG 42 LA620S Led tévével
Köszönöm! -
Firka30
tag
SONY Kdl32w650 a tipus.
Valahogy megoldható,hogy az mkv fájlokhoz lejátsza az srt formátumú feliratokat?
Vagy esetleg más formátumban kell a felirat? -
sirtomi
tag
válasz
psychocska #1240 üzenetére
Köszi a segítséget!
Most működik a dolog, remélem így is marad
-
psychocska
tag
válasz
sirtomi #1239 üzenetére
ezt egy másik fórumban találtam, nekem megoldotta a problémát:
"1. lépés: fix ip címet adsz a tv-nek.
2. lépés: átteszed a tűzfalat Automatikus kivételekkel-re
3. lépés: Szabályok és zónák / Zóna és szabályszerkesztő gomb; Felugró ablakban Zóna fül
4. lépés: Az aktiv védelem (IDS) nem vizsgálja...... (majd szerkesztés gomb, ha kijelölted)
5. lépés: megadod a TV IP címét.
6. lépés: Mindent leokézol és happy vagy mert működik.Persze egy Módosult állapot megadása még kell a progiban de innentől megy a menet.
Jó DLNA-t neked. És bárkinek, akinek az ESET megnehezítette a dolgát." -
sirtomi
tag
Ha ESET-tet leállítom, akkor kell tennem valamit, hogy a tv észlelje a serviio szervert?
Mert megpróbáltam, hogy minden tűzfalat leállítottam, de a tv-n továbbra sem láttam a megosztást. Biztos hogy működött, mert telefonon látszott. Bár az is igaz, hogy telefonon mindig látszik, csak a tv felejti el, hogy létezik.
Az állandó újratelepítés meg kicsit idegesítő megoldás, mert egy gép leállítás és megint megszűnik a kapcsolat a tv-vel. -
Ano
senior tag
Kis segítséget kérnék.
Megy a PC-n a Servio és számomra jól is működik. A Tv-vel szépen tudtam eddig használni, de most ki szerettem volna próbálni egy Samsung galaxy S2 mini okos telefonon is, hogy azon nézhessem az SD tartalmat, de valahogy nem sikerült lejátszani semmit sem ... szépen tudok böngészni a megosztott mappákban, de lejátszani nem akarja ... mindig valami "eszköz"-t keres ... nem vagyok nagyon otthon az okos telefonokban, így használható tippet szeretnék kérni.
-
sirtomi
tag
válasz
psychocska #1234 üzenetére
ESET Smart Security 4.2.67.10 használom.
Ez akadályozhatja a Serviio működését? -
Firka30
tag
Magyar sport 1-2 streamet tud valaki?
-
sirtomi
tag
válasz
psychocska #1234 üzenetére
De ESET-et használok. Egy régebbi verziót, nem tudom a pontos verziót megmondani most, mert nem az otthoni gépemről írok.
-
sirtomi
tag
Sziasztok!
Telepítettem a Serviiot, megosztottam egy mappát és minden tökéletes volt egészen addig amíg a pc-t újra nem indítottam. Onnantól kezdve a tv nem látta a megosztás. Egy újratelepítés megoldotta aproblémát, de most a tv ismét elvesztette a kapcsolatot a Serviioval és most az újratelepítés sem oldotta meg a problémát.
Serviio konzolon jelzi a tévét, sor elején zöld a kis pont, de TV-n mégsem látom a megosztást.
Valaki tudna néhány tippet adni mi lehet a probléma?
TV: LG 42LA620S
Windows 7 - Serviio 1.4.1.2 -
baandii
senior tag
válasz
Bobbacsi #1230 üzenetére
köszi megoldódott a probléma a tv dobta el a wifi jelet azért nem látta. köszi a segítséget
viszont lenne még egy olyan kérdésem hogy a mappa amit megosztok a serviio-n a 3 nagy kategória (audió, kép, videó) közöl a videó mappában jelenik meg azon belül is mappák alkönyvtárban, nem lehetne vhogy megoldani hogy filmek alkönyvtárában jelenjen meg?
-
Bobbacsi
veterán
válasz
baandii #1229 üzenetére
A TV-d csatlakozik a netre ? Látod az IP-címét ?
A Serviio Állapot fülén nem látod az IP címét ?
Ha rányomsz a Frissitésre akkor sem látszik ?
Alul a Hálózati beállításoknál az IP cím kötés : Automatikusan felismert-re van állítva ?
Ha látszik a listában a TV IP címe ( pl nálam : Samsung TV/player ( E/F-series )
próbáld meg ott megkeresni a a TV-d tipusát -
baandii
senior tag
hellosztok!
tudna vki segíteni...a mai napon újra raktam a windows a jó öreg xp-t lecseréltem 7-esre. xp alatt telepítés után simán láttam a tv-n de most hiába raktam fel a serviio-t nem látom a tv-n a bemeneti listákon....mi lehet a gond? van vmi amit be kéne esetleg állítani a 7es windows-on?
-
Firka30
tag
SONY Kdl32w650 a tipus.
Valahogy megoldható,hogy az mkv fájlokhoz lejátsza az srt formátumú feliratokat?
Vagy esetleg más formátumban kell? -
nessh
tag
Sziasztok,
Vki aki néz online műsorokat serviio-val, megírná hogy mik működnek neki?
Nálam semmi nem megy... se stream-ek, se RSS, se web resource.Előre is köszi
-
zedok
őstag
Hali!
Mitől lehet az, hogy mostanában, mind a 3 samsung tv-nél filmnézés közben - elején, közepén, végén - fogja és eldobja a jelet a Tv? Mármint kiírják, hogy lecsatlakoztak a hálózatról, majd pár perc után, újra ott lesz a serviio és elérhető. Mi lehet a bibi? Eddig működött gond nélkül, nem nézek "terhelőbb" filmeket. Tehát a mennyiség ugyanaz.
-
valory
tag
Sziasztok,
Felraktam a progit, a shared folder-hez berektam pár mappát ahol fimek vannak, csinált vagy 20 kategorizált mappát a tv-re, és csak 3 filmet lát, azokat is össze vissza rakta. Hogyan lehetne megoldani, h 1 mappa legyen és tegye bele az összes filmet (van jópár mkv is).
Előre is köszi!
-
Firka30
tag
Digisport 2 stream-et tud-e valaki?
-
makoss
veterán
Van valakinek tapasztalata az új verzióval kapcsolatban? (1.4.1.2)
Mivel jobb mint a régiek? (pld.:1.3.1) -
falco1
tag
válasz
Flashget #1212 üzenetére
Szia,
igaz, ez valóban off...
Lényegében egy dologról beszélünk.
Azonban Te azért megfogalmaztál 1-2 furcsa dolgot.
" Sem az 50, sem a 60 Hz nem osztható 24-gyel."
Ez valóban igaz, de nem magyarázat arra, hogy miért képes a külső médialejátszó helyesen lejátszani a 24Hz-et, a belső pedig miért nem.
Ha a TV képes a 24hz többszörösével megjeleníteni (pl. 120Hz -es TV esetén 5:5 pulldown, vagy 100 hz -es esetén 96Hz 4:4) akkor képes kadenciahelyesen megjeleníteni filmeket. Ha erre nem képes, akkor külső bemeneten sem, és médialejátszó segítségével sem. Remélem ebben egyetértünk. Szóval nem elég a BD Player, az még nem garancia, a TV-nek is tudnia kell ezt."A TV beépített lejátszója nem képes 24 fps-es lejátszásra, márpedig az összes mozifilm olyan. Azokat 60 Hz-re "húzza".
Ez így túl általános kijelentés és nem igaz. Csak példa A SONY Bravia-m.
esetek:
1. Külső BD Player HDMI bemeneten, BD Player PAL kimenetre állítva -> nem kadenciahelyes.
2. Külső BD Player HDMI bemeneten, BD Player 24hz kimenetre állítva, de film mód nincs engedélyezve-> nem kadenciahelyes (a TV húz 50/60 Hz-re)
3. Külső BD Player HDMI bemeneten, BD Player 24hz kimenetre állítva, film mód TV-n engedélyezve -> kadenciahelyes
4. Belső lejátszó 24fps ,de film mód nincs engedélyezve-> nem kadenciahelyes.5. És a lényeg: Belső lejátszó 24fps , és film mód engedélyezve: -> kadenciahelyes!.
(szerintem 4:4 pulldown 96Hz , de az is lehet hogy 2:2 48Hz, ha a frame interpolation ki van kapcsolva)Ugyanis nincs elvi akadálya, hogy egy TV a HDMI bemeneten kívüli jelforrások esetében is tudja értelmezni, és helyesen megjeleníteni a
1080p/24 anyagokat. -
Flashget
félisten
nagyon eltértünk a topic témájától. a tv beépített lejátszójáról volt szó.
a tv egy megjelenitő eszköz nem média lejátszó, mint ahogy ezt sokan hiszik bedőlve a gyártók pr dumájának.
A TV beépített lejátszója nem képes 24 fps-es lejátszásra, márpedig az összes mozifilm olyan. Azokat 60 Hz-re "húzza".
A 24 Hz az a beérkező jelre vonatkozik, amit a tévé elektronikája többszörözés után juttat a képernyőre.
a Blu-ray filmek 1080p/24 felbontásúak (amiről szó volt), amit a belső lejátszók nem képesek kadenciahelyesen megjeleníteni. Sem az 50, sem a 60 Hz nem osztható 24-gyel. Ha így sem érthető amit ezzel mondani akartam akkor gugli.
Tehát ezekhez a filmekhez hogy megtud nézni mintha moziban lennél médialejátszó vagy asztali BD lejátszó kell. Nem beszélve arról, hogy ég és föld a képi megjelenés, ha egy céleszözről történik a lejátszás még mkv-k esetében is. -
DPéter
újonc
Hali!
Probléma megoldva, TV és laptop a routeren keresztül kábellel összekötve szaggatásmentes (homokóra) lejátszást produkált a serviio használatával. -
falco1
tag
válasz
Flashget #1199 üzenetére
"eleve a megjelenítés nem olyan mint egy céleszközön.
magad is megtudsz győződni a saját szemeddel mi a különbség pl. mkv fájlt lejátszva a tv beépített lejátszójával és egy céleszközzel.
a tv-k Mo-n és európában 50Hz megjelenítésére vannak tervezve a 24Hz-et (vagyis a mozis nézet)nem tudják. Ezért kell külső lejátszó pl. BD lejátszó hozzá"Ha ez így lenne, akkor a külső eszköz használatával sem menne a kadenciahelyes lejátszás. Az ellentmondás ugyanis, hogy a TV NEM tudja soha a 24hz-et, külső eszközt rákötve viszont helyesen játssza le (vagyis tudja a 24 hz-et).
Amit Te tapasztalsz az abban az esetben áll elő, ha a TV a HDMI bemenetén tudja kezelni a 24p anyagot natív (film) üzemmódban, de más bemenet vagy a belső lejátszója esetében nem.
Ha az adott TV csak 50 HZ PAL (vagy 60 HZ NTSC) megjelenítésére képes akkor mindegy, hogy külső eszközt vagy beépített lejátszót használsz, sosem lesz kadenciahelyes a lejátszás.
( Ekkor vagy a TV, vagy a BD player, Mediabox kénytelen a 3:2 pulldown -t vagyis a 24->60 átalakítást megcsinálni, de az az eredmény bármely esetben az, hogy nem tökéletesen folyamatos kép)A Te TV-d valószínűleg akkor úgy működik, hogy tudja a natív 24p (24hz) lejátszást, de csak HDMI bemeneten. A mai TV-k közül viszont több ( pl. SONY-k) nem csak HDMI bemeneten tudja a film módot (24p) kezelni, hanem a beépített lejátszó esetében is.
-
DPéter
újonc
Mint említettem a tv kábellel megy a netre. A laptop wifije is tökéletes, holnap rákötöm kábellel a laptopot is a routerra, remélem megoldódik a rejtély.
Üdv és köszi az építő jellegű tanácsokat. -
ACE-
addikt
válasz
Flashget #1205 üzenetére
Az F6500 leírásából ollózom:
"Ez a TV-készülék támogatja az IEEE 802.11a/b/g/n kommunikációs protokollt. A Samsung az IEEE 802.11n használatát javasolja. Ha nem ezt a protokollt használja, akkor előfordulhat, hogy a videó lejátszása akadozni fog, amikor hálózati kapcsolaton keresztül játszik le videót." -
Flashget
félisten
az én samsung tv-ben 54mbps wifi van..szerintem ugyanaz van az F6500-ben is.
-
StSanya
senior tag
ACE- jól mondja, nem a 24p a gond, hanem a wifi. Az sajnos ilyen. Hogy aztán most a laptopodban lévő wifi kártya, vagy a TP-Link routeré a gázosabb, azt passzolom. Mert hiába van mondjuk pl. a routerben 300-as N-es szabványú wifi, ha a laptopod ezt nem támogatja, akkor ennyi...
-
DPéter
újonc
Sziasztok!
Én sem értem ezt a 24p-s dolgot.Röviden még egyszer:
Adva van a fent említett tv-m, aminek a beépített média lejátszójával semmi gondom. A 720p, 1080p és 3D filmeket is tökéletesen viszi külső merevlemezről. Rákötöttem a médialejátszót, azzal sem különb a képe. Tehát a tv oké. Ugyanezeket a filmeket megosztottam a samsung link és a serviio segítségével laptopról úgy, hogy a tv kábellel kapcsolódott a routerhez a laptop pedig wifivel. Na, így szaggatott a 3D és az 1080p. Erre kérdeztem meg, hogy beállítási probléma lehet, vagy csak egyszerűen a wifi nem elég gyors? Bár 300-as TP-Linket tettem be 2 méter távolságból. Itthon nincs még egy UTP kábelem, hogy összekössem a laptopot is a routerral, úgyhogy ez csak hétfőn fog kiderülni, hogy kábellal szaggat-e. De gyanítom nem fog... -
ACE-
addikt
válasz
Flashget #1201 üzenetére
na és mi köze a 24p-nek az 1080p-hez?
Az egyik a frame/sec-et, a másik a progresszív felbontást jelöli. Másrészt a 3D filmek nem 2x fullHD adatfolyammal dolgoznak hanem a felbontás felezve van, attól hogy 3D még nem lesz dupla felbontás. Javítsatok ki ha tévedek... De nem a 24p miatt nem fogja tudni lejátszani, és nem amiatt szaggat, hanem ahogy mondtad a wifi nem képes akkora adatfolyamot átvinni, ezért nem értettem hogy jön ide a 24p...
-
Flashget
félisten
mert ezt írta:
Samsung UE40F6500-on szeretném megosztani a laptopon lévő filmjeimet 1080p 3D, de folyamatosan szaggatja.
nálam homokórázott..
az igazi 3D film mérete 50GB (az új 3D Hobbité 2x50GB) m2ts fájlokkal én erről írtam. (2db 1920x1080-as képről van szó)mkv-ba tuszkolt 3D az csak szemrontásra való, felezett valami , de a tv lejátszójának wifin simán vinnie kell.
TV és router egy légtérben legyen 5m belül akkor nincs gond vele. Na meg a router se 3K-s kategória legyen, mert a tv-k igencsak wifi zabálósak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest