Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok. Ma sikerült feltennem ezt a csodaprogit. Tekerni nem fogok tudni a tv-n, ha ezen keresztül játszok valamit ? Válaszotokat várom és köszi.
Kellemes Ünnepeket !
-
villles
csendes tag
Sziasztok
van egy 42lb 730-as LG tv-m, felraktam a serviio-t, de a tv-én nem tudom elérni.
A router-en(tp-link wr741N kábellel csatlakoztatva) kapott a tv fix ip-t, a serviioban is megjelenik a tv, mint eszköz, de a tv nem lát semmit.
már két napja állítgatom és semmi
mit csinálok rosszul? -
bferke
csendes tag
Sziasztok!
Meg szeretném nézni a vlc listát chrome böngészővel, de valamilyen plugin hiányzik. Tudnátok segíteni, hogy melyiket kell telepíteni?
Köszi! -
Clemi
veterán
Kérdés! Még pedig számomra igen bosszantó dologról!
Azt hittem először, hogy csak valami frissítési hiba, de úgy tűnik más van a háttérben. Az történik ugyanis, hogy a Serviio-val osztom meg a hálózaton a multimédiás tartalmakat, így filmeket, zenéket, hogy a TV belső lejátszója ha úgy adódik tudja kezelni. Ez addig rendben is van, hogy minden mappa szépen listázódik, viszont most jöttem rá, hogy ami nem látszik, nem jeleníthető meg a TV lejátszójával, azok az avi kiterjesztésű filmek. Az mkv, az mp4 az mpeg igen, de az avi az nem. Erre van valami megoldás a Serviio-ban?
-
Blasto
csendes tag
Tudtok mondani STABIL magyar stream címeket ? Olyat, ami 1 hét múlva is muxik...
Nekem idáig ezek voltak ilyenek:
#EXTM3U
#EXTINF:-1,M1 HD (Hungary)
http://212.40.98.166/intstreams/mtva/mtv1live.smil/chunklist.m3u8
#EXTINF:-1,M2 HD (Hungary)
http://212.40.98.166/intstreams/mtva/mtv2live.smil/chunklist.m3u8
#EXTINF:-1,Duna HD (Hungary)
http://212.40.98.166/intstreams/mtva/dunalive.smil/chunklist.m3u8
#EXTINF:-1,Duna World HD (Hungary)
http://212.40.98.166/intstreams/mtva/dunaworldlive.smil/chunklist.m3u8
#EXTINF:-1,FIX TV
rtmp://video.fixhd.tv/fix/hd.stream
#EXTINF:-1,HirTV
http://streamserver.mno.netrix.hu:8080/hls_delayed/live_ep_512k.m3u8
#EXTINF:-1,ATV
rtmp://195.228.75.97/atvliveedge/_definst_/atvstream_2_aac -
jatszo
aktív tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni tőletek. Az lg tv-men minden film duplán jelenik meg. Van erre valami beállítás esetleg? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Ruckus
tag
válasz
F_Zolee #1876 üzenetére
Valóban.
Kipróbáltam pendrivera másolva egyből nyitotta hozzá a feliratot és a menüben is van hozzá opció.
Hmmmm.Megosztva pedig ha mellé van másolva az srt fileegyből azt dobja, hogy nem támogatott formátum. Ha törlöm a divx mellől a felirat filet, akkor elindítja a filmet.
-
Ruckus
tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a programot, működik is, egy Samsung UE48H6400 as tv vel használom.
40 gigás bluray-t is elindítja, bár a wifi miatt néha tölt, szóval az utp lesz a megoldás.Feliratfájlokat hogy lehet vele működésre bírni a tv-n?
3D-s filmekből mivel próbálkozzak illetve mi az ami esélytelen?
Köszi :*
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Úgy látom hiába írtam az eddigieket.
Ha bridge módba teszed akkor modemként funkcionál a tc. Saját router kell a net tovább osztásához, úgy látom itt van probléma az értelmezéssel. Van routered egyáltalán? Be kellene kötni a tc után és a routerre kötni a gépet és a tv-t.
De szerintem az lesz a legegyszerűbb ha visszateszed a tc-t router módba és "élvezed" az akadozást tovább, mert 10x leírni azt, hogy mit csinálj de közben mintha elbeszélnék melletted. -
F_Zolee
veterán
Az a baj, hogy elég "pontosan" leírtam plusz nincs tc-m, hogy minden pontról pontra megadjak.
A jelenlegi tc-dnek van egy ip címe. Azt be kell írni a böngészőbe, bejelentkezni adminként..elvileg kaptál leírást, hogy mi lenne a user+jelszó. Ha nincs meg akkor menj át a upc topikba és ott keress rá erre, mert sokaknak van ilyen.[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Jah, hát akkor ott van elásva dolog. Az igazából nem képes ellátni a feladatát maradéktalanul szóval egy rendes routert kellene beiktatni utána. A technicolort bridge módba tenni és a többit a saját eszközödre bízni, mert ezek képesek összeszarni magukat ha már routerként használnád.
-
zoyka
újonc
UTP kábel kipróbálva, nem változott semmi. Továbbra is eszköz leválasztva, illetve azt üzeni, hogy ellenőrizze a hálózati kapcsolatot. Nem azonnal, hanem változó időnként. A gépről mindent lejátszik akadás nélkül wifin. Lehet az 25 gigás FHD is. Az online tartalommal vannak a bajok. Lehet az probléma, hogy fenn van az allshare is? Akadhat a kettő? Bár azt tapasztaltam, hogy csatorna függő a dolog. Van ami nagyon sokáig megy, míg a másik pár perc után szétkapcsol.
-
zoyka
újonc
Sziasztok!
Az UTP kábel az online tartalom akadozását, illetve az eszköz leválasztását is megakadályozná? Nekem a sajátgép tartalma tökéletesen megy wifin, az online tv-vel vannak problémáim. Akadozik, illetve eszköz leválasztva hibaüzenet gyakran. Az UTP megoldás lehet erre? Köszi.
-
orwi
tag
Ha 3d filmet teszek a Serviiora, letudja játszani a tv??
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Valakinél volt már olyan hiba, hogy a gép indulásakor a Serviio console nem indul el, hanem hibaüzenetet küld a rendszer? Már volt clean reinstall, de ugyanaz. A gép indulása után ha a serviio/bin mappában indítom külön a service majd a bat fájlokat, egyszercsak hajlandó elindulni maga a konzol is.
Van erre valami megoldás, hogy ne kelljen szórakozni vele? -
orwi
tag
Szerintetek mit tudok csinálni ha lejátszás közben a film állandóan megáll tölteni??Így nem fasa.
[ Szerkesztve ]
-
orwi
tag
Sziasztok. Nekem egy Lg 42 lb 679 tv-m van,mindent úgy csináltam ahogy leírtárok de sehol sem találom a tv-n a serviot. Van valamim ötletetek??
-
makoss
veterán
Ami napi frissítéssel van aláírásomban az nem csak, hogy jónak kell lennie, hanem mind jó (kék szinü)
Ha valamelyik kék szinü nem jó, akkor lehet valamit nem jól csinálsz...
Azokra meg rá kell keresni amiket betettem googleval, és elöbb utóbb meg lesz, csak időigényes mert ritka az ilyen -
hkari
őstag
válasz
kander74 #1820 üzenetére
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy feltettem a serviio-t a gépemre, hogy megosszam a dolgaim a tv-vel és a tabletemmel. TV-n működik is minden szépen, viszont az miért lehet, hogy ha tableten rámegyek egy megosztott filmre, hogy lejátszom VLC-vel, akkor elkezdi másolni az egész filmet a tabletre.
Mit kéne beállítanom hogy ne így legyen ez?
-
thaeee
újonc
Sziasztok!
Akármennyi linket próbáltam egy sem működött kivéve az ATV, meg a youtube videók. Valaki esetleg tudna adni működő linkeket. Köszönöm
-
kander74
csendes tag
Sziasztok!
A Serviio-t hogy lehet magyar nyelvre állítani? Beállítom a magyar nyelvet, nyomok egy mentést (Save), újraindítom a programot és mégis marad angol nyelven. Mi lehet a probléma? -
RudY
addikt
Elvileg a Windows Media Center is megoldja, de van Mezzmo lejátszó is.
Azt viszont nem értem, hogy ha a tv beépített médialejátszóját használod, akkor minek listát generálni. Nálam is hasonló a helyzet a sorozatokkal kapcsolatokban, de a tv intézi folyamatosan, egymás után a részek lejátszását, nem áll meg. -
Magga
aktív tag
Szerintem elbeszélünk egymás mellett! Vázolom kicsit részletesebben a történetet:
- van egy "HTPC" a nappaliban, ezen plex és mezzmo server fut
- plex home theater közvetelenül a TV-re kötve hdmi-vel
- a plex adja az új tartalmakat
- a mezzmo generál véletlenszerű lejátszási listát a már látott sorozatokból, ezeket dlna-n keresztül a nappaliban lévő tv média lejátszóján keresztül nézzük ("háttérzaj"), mennek a részek egymás után
- a hálóba is szeretnék egy gépet, amin szintén futna a plex, ezzel nincs semmi gond
- kellene egy olyan lejátszó windowsra, ami a mezzmo által megosztott lejátszási listát lejátsza, hogy legyen ott is "háttérzaj"Tehát egy win-es lejátszót keresek, ami szépen viszi a megosztott tartalmakat!!!!
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Ha még nem olvastad e topik elejét, olvasd el, hogyan kell beállítani, stb
Én a számítógép képeit, filmeit, zenéit Serviio-val nézem, úgy, hogy a gépre van kötve egy router, a router meg össze van kötve az LG 42 LA 620S Led tévével UTP CAT5e kábellel.
99%-ban filmet nézek, azt meg, hogy milyen kinézete van a Serviiónak, vagy miért nem olyan mint az XBMC, az nem nagyon foglalkoztat, mivel csak kb fél percig nézem, míg megkeresem azt a filmet amit épp nézni szeretnék. -
Magga
aktív tag
Sziasztok!
Milyen wondowsos lejátszó programot tudok használni DLNA-hoz, ami pl. XBMC kinézetű, de (és itt jön a lényeg, mert az XBMC-t erre nem bírtam rávenni, egyébként jó lenne) lejátsza a DLNA szerveren generált playlisten szereplő tartalmakat egymás után?? Eddig amiket próbáltam, megálltak az első elem lejátszása után!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- Spórolós topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GTA V
- További aktív témák...