- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
makinen
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet/lehet-e valahol a menüben beállítani vagy valahogy, hogy milyen kiterjesztésű fájlokat "lásson" PC-n? Zenét is játszok le rajta keresztül és sajnos WAV fájlt az istennek sem látja, csak FLAC-et és MP3-at. -
makinen
csendes tag
válasz
FollowTheORI #2930 üzenetére
Hál' Istennek, a 4K teljesen hidegen hagy. A full HD nekem bőven elég, sőt igazából a 720p felbontás is...
Szeretem a filmeket, rengeteg kedvencem van, és nem vagyok hajlandó annyiszor "beszerezni", ahányszor meg szeretném őket nézni. Úgyhogy vannak lemezeim, elég sok, úgy 400 lehet. A magam részéről még mindig ebben bízom legjobban. Az elmúlt években két HDD is megadta magát, ellenben CD/DVD lemezből összesen talán ötöt (5) kellett kidobni... Valljuk be, azért azt jóval könnyebb pótolni, mint két HDD (1-1 TB) tartalmát...
A BD lejátszóra igazából a "lementett" MKV/MP4 formátumok miatt volt szükségem, mivel a "sima" DVD lejátszók a mai napig sem képesek azokat kezelni.
Mindezek ellenére az utóbbi időben a használatának 70%-át a PC-n levő filmek lejátszása teszi ki, hála a Serviio-nak... -
makinen
csendes tag
válasz
erwin89 #2925 üzenetére
Én semmi ilyesmivel nem vacakolok, "megjelenítés"-nél minden fölösleges szar ki van kapcsolva.
Amikor a BD lejátszómon nézem a PC-n levő filmet, egyedül az ott levő mappá(ka)t látom, benne a videókkal, semmi mást.
A Serviio nem pakol semmit sehova, csak mutatja a megosztott mappákat, fájlokat. Itt nálam, legalábbis... -
makinen
csendes tag
Előre is bocsi, ha sokaknak barlanglakó ősembernek tűnök majd, de nem fér a fejembe, miért kell erőltetni ezt az "okostévén majd mindent lejátszok" marhaságot.
Az okostévék jelenleg meg sem közelítik egy asztali média- vagy BD lejátszó tudását és még sokáig nem is fogják (nem arra találták ki őket).
Nálam egy sima buta LCD tévé (még csak nem is FullHD!) + Sony BD lejátszó teljesít szolgálatot, ami minden videót szépen lejátszik, ami a PC-n meg van osztva.
Szóval a TV az legyen TV, a lejátszó meg lejátszó...
Szerintem. -
makinen
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest