- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
CWorm
aktív tag
válasz
Jimmike
üzenetére
Najó, nem új, régi, csak én ezt nem tudtam, de most meggugliztam.
Akkori mint az én deszkám, alapból annak is sata driver kell... Bocs, aszittem újabb a P4, nem követem nyomon nagyon ezt a témát, főleg az intelt nem, mivel amd-s vagyok
Szal tényleg, ahhoz a laphoz is akkor még driver kell, de ugye az újabbakhoz nem? -
tothbe
addikt
válasz
Jimmike
üzenetére
nos, mire én az otthoniba sata-t tettem, már szivtam eleget a tanuláshoz.
A floppy az fog kelleni a sata driver-hez, vagy beleinstallálod a windows-ba, de az a macerásabb és 1000 ft-ért már kapsz floppy meghajtót. A driver-t megtalálod az alaplaphoz kapott cd-n is akár, de az asus-tól is letöltheted az újabbat(csak azt ne felejtsd el ki is tömöriteni
).
A bios-ban az enyémnél nem kellett semmit állitani, meg neked sem kell, mert úgyis sata marad majd a boot.
A particionálást meg a formázást meg majd megcsinálja az xp telepitö ne aggódj. -
tothbe
addikt
válasz
Jimmike
üzenetére
Én egy wd 16mega cache-es vinyót javasolnék 200-asban.
Ütközni pedig nem fognak, hacsak nem teszel mindkettöre windows-t de akkor két egyforma csatolójú vinyó is ütközhet. Meg bios-ban figyelj, hogy a sata boot megfelelően legyen beállítva, attól függően, hogy hol van az oprendszer (Ehhez egyébként a sata-t javaslom, a 60-ast inkább adatnak vagy hordozhatónak kéne tovább használni a másik mellett). Telepítéskor pedig ne legyen rádugva a régi vinyó semmiképpen, és legyen megfelelő sata driver-ed floppy-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Felforgatná Kína a technológiai világrendet
- Sweet.tv - internetes TV
- Linux Mint
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Használt NVME M2 SSD-k - 1000 GB tól 2048GB-ig Samsung Hynix Intel Kioxia WD Micron Toshiba
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3604
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkori mint az én deszkám, alapból annak is sata driver kell... Bocs, aszittem újabb a P4, nem követem nyomon nagyon ezt a témát, főleg az intelt nem, mivel amd-s vagyok
Szal tényleg, ahhoz a laphoz is akkor még driver kell, de ugye az újabbakhoz nem?
).