Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
mattheus
üzenetére
Szerintem ez jó/átlagos érték.
A melegedés főleg a feszemelésből származtatható. Viszont magasabb frekihez magasabb fesz kell.Nekem pár fokkal hüvösebb alap beállítással, egy nagy U120-as hűtővel (talán passzívan is elmenne), de 4,4-nél már 10 fokkal melegebb mint a tied.
A gond 4,4 felett kezdődik, mert innen kell emelni a feszt drasztikusabban.
5,1 Ghz-nél már full venti sebességen is sikerült elérni a 85 fokot Primmal.Szóval nem kell agódni a nyár miatt. 10-15 fokkal melegebb lesz még bőven belefér.
---
Több tesztből azt olvastam ki hogy alapon 80-90W-ot eszik a Sandy, 5Ghz-nél 70W-al többet
Ezt kb alátámasztja a hűtőm visdelkedése is, mert az 150-160W-ot képes elszállítani max ventivel még értelmes dT-vel.
A legjobb léghűtők elvileg elérik a 200-220W-ot is de már süvőltő ventikkel.(megj: az elszállított hő önmagában nem sokat jelent - értsd hány wattos a hűtő - ehhez még tudni kéne egy dT-t vagy egy hővezetési tényezőt.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Micro Four Thirds
- Bundle topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4360, 100% Akksi
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- Új akksi! AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest