- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ste
addikt
Esetleg ha valakit érdekel ilyen monitor, akkor nekem sajnos anyagi okok miatt meg kell válnom tőle szóljon, szeretném ha jó kezekbe kerülne
Kb 2 hetes de van rá ''örök gari'' -
Ste
addikt
Hali!
Nekem is ilyen monitorom vanA teljes képernyős becsíkozás nekem attól jön elő (DVD-AVI) ha DVI-kábelen keresztül nézek filmeket. Igaz zömében csak a másoltaknál. Azt hallottam az az oka, hogy a dvi mivel digitális jobban érzékeny a hibákra és a képminőségre. Vagyis mivel jobban élesebben és szebben adja vissza az eredeti képet, ugyanez igaz a hibákra is. Vagyis azok is sokkal észrevehetőbben jönnek elő. Nem zavaró, csak fura tudni hogy van ilyen
Gondolom nektek sem csíkoz be eredeti filmeknél vagy játékoknál -
adam526
tag
Én a users-ben
www.users.hu
Akkor, mármint karácsonykor ott volt a legolcsóbb -
gilfoyle
őstag
Hol vettétek a monitoraitokat?
-
Lockstock
aktív tag
válasz
Intelligencs #158 üzenetére
Én ugyan nem akarok játékokkal játszani!
Max a Netes gépen, évente kb. háromszor azon meg 1280-ban csak eltolja vhogy
:) -
-
Lockstock
aktív tag
Na azt hiszem én is beújítok egy ilyet! Vagy mikor jön ki a 913T?
Vagy gyűjtsek egy 20,3''-ra annak legalább 1600x1200 a natív -
quest8
csendes tag
Hali!
Nem vittem vissza, mert a teljes képernyős avi-któl és tv képtől eltekintve szuper.
Az aviknál akkor kezdődik a gond, amikor teljesen kihúzom. Sok kis vízszintes csík jelenik meg a kép szélén és szanaszét a képen.
Ha visszacsökkentem, akkor eltűnnek.
Monitor vagy videokártya (driver) gond. Az régi CRT (765MB) semmi gond nincs. -
adam526
tag
Nincs ötletem, szerintem vidd el szervízbe, ha 3 napon belül van, kapsz egy vadi újat.
-
quest8
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy ilyen tft-t.
Minden frankó, de a teljes képernyős avi csíkos lesz rajta.
Próbálgattam, széthúzáskor ha eléri a monitor kb 90-95%-át a kép, akkor kezd becsíkozni.
Szerintetek mi ez? Hogy lehet javítani?
Egyébként a monitor király!!!! -
adam526
tag
Szerintem megéri a többletet, mert nem csak dvi-ben különbözik tőle, hanem állíthatóságban is. A 910n-t nem lehet elforgetni és nem lehet állítani a magasságát. Amúgy az árban benne van a dvi kábel
-
andris21
tag
Hello!
jár DVI kábel 910T hez?
ha nem, akkor hol lehet beszerezni, és mennyiért? -
ZoRr0
csendes tag
HI.
Na lenne 1 kérdésem: Én most akarok beruházni 1 Samsung 19'' es TFT re és azt akarom kérdezni hogy szerintetek megéri e 20-25e el többet kiadni a 910T ért mikor elvileg csak abban különbözik a 910N től hogy van rajta DVI.. szal az megér 20-25k-t?
Meg azt olvastam 1 külföldi oldalon hogy a 910T 16,7 millió szint jelenit meg és 20ms es .. a 910N pedig 16,2 millio szin és 25 ms. ez igaz? mert máshol azt olvastam , hallottam h minden tulajdonságuk megegyezik csak a DVI ban különböznek....-- Szerintem a Samsung minden monitor teén a legjobb /legalábbis nekem ez vált be.. + amint hallottam sok más embernek is/ eddig nekem 765MB-m volt és tökéletesen jó volt.. -
adam526
tag
Szerintem is a samsung a legjobb a tft-ben, monjduk eléggé drága, de sztem megéri az árát.
-
Sjhad
csendes tag
hi!
Én nemrég vettem egy 710N-et. Akárki akármit mond nekem, sztm nagyon jó monitor, 12ms-ses, én igen sokat játszok vele, főleg fps és semmi utánhúzás nincs. A képe nekem nagyon bejön, nagyon szép színek, tök éles, szvl szerintem minden nagyon rendben van vele. Az, hogy amin van DVI szebb képet ad, sztm nem biztos, hogy úgy van. Láttam már 710T-t, és semivel nincs szebb képe, mint 710N-nek.
A frissítésről: a 12ms, az 12ms, a 25 meg 25Egyik kétszerannyi, mint a másik. Ha valakinek nagyon érzékeny a szeme, az látja a különbséget (pl én)
Szvl szerintem ha TFT, akkor csak samsung, a többi pénztárca dolga! -
adam526
tag
Az csak pár napig zavaró, amúgy ha ennyire nem bírod az utánhúzást, akkor a 12ms-os sem neked való, akkor ne vegyél tft-t
-
Kraptor
őstag
Kripróbáltam a 910T DVivel a gépemen, próbáltam EQ2vel és HL''vel, de nem nagyon nyerte meg a tetszésemet a sebessége. A szinek nagyon szépek, meg a contrast is nagyon tutkó, de engem eléggé zavar az utánahúzás. Nagyon jó monitor, csak hát tényleg nem játékokra szánták
-
adam526
tag
A linken van sok kép, amit fölraktam egy pár beszólással ezelőtt. Amúgy sztem nagyon szép a dizájnja, nem fogsz csalódni benne, ha megveszed. A 193p egyszerűen nem éri meg azt a sok ++++ pénzt.
-
adam526
tag
Amúgy én látttam dualban egy 710n-el, ami 12ms-os, és ugyanakkora az utánhúzása, viszont annak szarabb a képe(rossz látószög, rossz kontraszt, kevesebb szín...)
-
adam526
tag
Ha végigolvasod a fórumot, ott van összehasonlítás a crt-vel, amúgy sztem ez a monitor mindenre tökéletesen megfelelő, eleinte ''kiégeti'' a szemed az iszonyatos élessége és fényereje, de hamar megszokod. Szóval sztem élvezhetőbb ezen a játék, mint a crt-n, mert tényleg nagyon szép képet ad. Pl véginyomtam vele a Half life 2-t, és csak jót mondhatok, pedig az fps
-
Ga
tag
Üdv!
Csatlakozom. Mármint a 910T tulajokhoz.
2004 51.heti modell (tegnap szereztem be), és eddig semmi problémát nem láttam a pixelekkel (kopp, kopp).
Egy FSC Scaleo 19-es CRT mellet van, úgyhogy jól lehet látni a különbségeket.
Méretben a TFT nyer.
Reakcióidőben (mily meglepő) a CRT a tuti, ahogy a sötét háttérnél is.
Élességüket viszont nem lehet egy lapon említeni. (a TFT javára persze)
Az utánhúzás észlelhető, de nem mondhatnám, hogy zavar, igaz korábbi viszonyítási alapom nincs a CRT-n kívül.
A legjobb a dupla szélességű összefüggő asztal. Ilyenkor jól lehet tesztelni a különbségeket a CRT-TFT között.
Filmnézésre állat (persze a kb. 2:1 arányú filmek esetén), nomeg egy 2560*1024 felbontású Unreal2/Doom3/.. sem rossz. A duplaképernyő közepén az a kis káva rész egészen megszokható.
Szvsz ezzel a monitorral már érdemes belépni a TFT-s táborba.
Üdv:
Ga -
Kraptor
őstag
A talpazata más, meg ez ezüst míg a másik fehér vagy fekete és a 910Tnek vastagabb a káválya.
adam,
mennyire érezhető a sghostingolás játékoknál, nem fpsre gondolok itt, hanem mondjuk rts meg dvd filmeknél?
[Szerkesztve] -
adam526
tag
Nem teljesen
-
fLeSs
nagyúr
A 910T a külsején kívül egyenlő a 193P-vel?
-
adam526
tag
ITT VANANNAK KÉPEK A MONITORRÓL, ÉN CSINÁLTAM
Bővebben: link
Elég lassú a kep.tar.hu szerver, szóval nem mindig elérhető, főleg csúcsidőben -
adam526
tag
Olvastam azt a topikot, de én konkrétan erre a monitorra vagyok kiváncsi, azért írtam ide. Mert ez túl drága játék ahhoz, hogy kísérletezzek...
-
Szalma
őstag
(Nem állítjuk, hogy jó (nem olvastuk), de találtunk Önnek egy topikot (Bővebben: link).)
Szeretettel:
Szalma -
adam526
tag
TFT TISZTÍTÁSsal kapcsolatban lenne kérdésem? Ti(akiknek ilyen monitora van) mivel szoktátok tisztítani, mert én nagyon parázom, hogy összekarcolom vagy hasonlók. Vettem vmi tisztitócuccot, ami tartalmaz isopropyl alkoholt, és az nem hatékony, mert kb csak elkeni a zsíros foltot. Szóval ki hogyan szokta. Puha ronggyal, vízzel is próbáltam, de az is kicsit foltos marad. Vmi konkrét tisztítószert vagy törlőkendőt tudna vki javasolni, ami 100% jó lesz?
-
adam526
tag
Mondjuk google-ba írd be, és ott biztos találsz róla cikkeket, ha mondjuk beírod: ''dithering tft tn'' vagy vmi hasonlót
-
animatrix11
őstag
16,2m=262e szin
köszi a választ a 1730-on és a 1930-son ezeket nem láttam mint az enyémen, de viszon azok olyan fakók mint a hányás, egyébként mostmár fel sem tűnik, csak mondjuk amit a 2mp digigéppel csináltam azok sokkal pixelesebbbnek tűnnek
ezt a dithering technologit hol keressem? -
adam526
tag
az az 500 szín nem számítana, de mivel az a 16,2 millió igazából nem is 16,2 millió, hanem 262 ezer, amit úgy oldanak, meg hogy kevesebb szürkeárnyalat van, szóval ezért számít. Asszem, hogy az összes TN paneles moncsi 16,2 millió színes. Ennek az ''átverésnek'' a neve: DITHERING - a neten találsz hozzá ismertetőt, hogy pontosan mi is az, ha érdekel
-
animatrix11
őstag
sziasztok
Lg 1915s-em van és az egyik hozzázólsban olvastam hogy csak 262 ezer szinnel rendelkezik, úgy tudtam hogy 16,2 m szinű akkor most mennyi, észrevettem, hogy szinárnyalatok nem olyan szépek mint mondjuk crt-n, de az lg szervizben azt mondták hogy ez nem 16,7M ''csak'' 16,2m szinet tud megjeleniteni, ennyit számitanna az a rongyos 500e szin?
-
tturo
csendes tag
Az alabbiakban megosztanam veletek a tapasztalataimat a kovetkezo 19-es monitorokkal kapcsolatban, kicsit hosszu, de talan tanulsagos. Mas tft tapasztalatom nincs ezert csak ezeket tudom osszehasonlitani. Ugy tudom hogy mind a 3 profi monitor. En csak a koztuk levo altalam erzett szubjektiv kulonbsegeket irom le. Mind a 3 modellt DVI-vel hasznaltam, foleg irodai, web, grafikai munkakra, win xp alatt.
ViewSonic VX900 (munkahelyen kb. fele eve hasznalom)
910t (kb. 2 napig probaltam)
193p (kb. 2 hete hasznalom)
Sotet arnyalatok:
A 3 lcd feketei kozott (inkabb szurkei... hat igen, sajnos a CRT az meg jobb ebben) nem talaltam nagy kulonbseget. Az nView ''Calibration screen'' fekete-feher atmenete is nagyjabol hasonloan nez ki, de az utolso ketto fekete doboz kozott tul keves / nincs kulonbseg.
Fenyero/kontraszt:
A kovetkezo beallitasok arnyekos szobara vonatkoznak:
VX900: szepen be lehet allitani, nekem kb. 66%-on vannak a beallitasok.
910t, 193p: irodai munkahoz nagyon le kell csokkenteni (pl. feny:10% kontr: 50%), kulonben kifolyik a szemem. Vajon ilyen beallitasnal is tudja az 1:1000 kontrasztot? Persze a filmeknel lehet hogy kell a nagy fenyero.
Utanhuzas:
Mind a 3 monitoron hasonlonak erzem (nem erzem a 193p 20ms elonyet). Kicsit zavaro mikor az ablakokat tologatom (foleg txt terminal ablaknal), web-et gorgetem, de meg lehet szokni. Jatekra nem probaltam.
Betekintesi szog:
Mind a 3 monitornal: a monitor elott ulve alig eszreveheto a kepminoseg romlas a kepernyo szelei fele. Ha mocorgok a szekben nagyon picit eszreveheto. Ugy erzem a VX900-as a legjobban oldja meg a problemat.
Intenzitaseloszlas egyenletessege:
VX900: a kepernyo aljatol felfele kb. 2 cm hosszan, kozepen szerintem sotetebb ''folt'' van (pont az xp task bar van ott).
910t, 193p: nem vettem eszre sotetebb/vilagosabb foltot
Dead pixel:
VX900: fel ev utan jelent meg 1 db pixel hiba
910t: a vasarlas utan rogton talaltam egyet (igazabol nem is pixelhiba volt hanem a lampa es a panel kozott egy kosz), masnap visszavittem es kicsereltek, az uj pixelhiba-mentes.
193p: eddig pixelhiba-mentes
Szinek:
VX900: a szinei szep telitettek es helyesek.
910t: a szinek inkabb pasztelesek a VX900-hoz kepest. Nekem alapban (6500K) tul sok a kek (a menuben a keket kb. 46-ra kellett lecsokkentenem, a zoldet kb. 53-re felnyomni).
193p: a szinek inkabb pasztelesek a VX900-hoz kepest. Zoldek arnyalatai termeszetesebbek mint a 910t-nel.
Menu beallitasok:
VX900: (a viszonylag sok gombjaval) szerintem konnyu kezelni.
910t: ezt meg kell szokni, de utana jol megy. A MagicBright jo es hasznalhato otlet. A gamma allitas is jo dolog (bar lehetne egy meg sotetebb beallitas opcio, illetve nekem gyanus hogy a modosito fuggveny nem is igazi gamma).
193p: a ''buttonless'' megoldas szerintem nagy _baromsag_; ugy hirdetik mint valami erteknovelo dolog, de kozben ez ertekcsokkento! Az a kis primitiv Magic Tune (MT) sw csak win-en fut! Mi ez, egy windowsos lcd monitor? Ahhoz hogy pl. csak fenyerot allitsak el kell inditani / at kell valtani az MT taskra; sok prg ezt nem szereti (pl. jatekok, monitor kalibracio). Tovabba ha nem admin-kent inditom el az MT-t akkor ezt mondja nekem (nem vicc, tenyleg): ''Please reboot the computer''Tovabba nem tudom allitani a szinhomersekletet, se a gammat (ezek a 910t-ben mukodtek). Tovabba csak egerrel lehet allitgatni a dolgokat. Bravo Samsung!
Talp:
VX900: sajnos nincs se forgatas, se magassagallitas. Ez nagy kar. A kabelek a talpba mennek, nem zavarnak, nem foglalnak nagy helyet.
910t: jol mukodik a forgatas es a magassagallitas is hasznalhato, de sajnos az lcd-be meno kabel zavaro a forgatasnal.
193p: magassagallitas sajnos csak szuk hatarok kozott lehetseges. Kicsit zavaro hogy a forgatasnal hatra kell donteni a kepernyot, kulonben beleutkozik a kepernyo sarka az asztalba. A falra szereles biztosan jo, de meg nem probaltam. Szerintem nagyon zavaro hogy a talp hatuljaba mennek a kabelek, es a DVI csatlakozo kilog kb. 5cm-t, igy nem lehet a falhoz tolni a talpatPersze ha falra szereled ez nem problema.
-
adam526
tag
Segítségre lenne szükségem, nem hiszem, hogy köze van hozzá a monitornak, de egy pár napja nem tudja a gépem az összes oldalon az ékezeteket megjeleníteni(pl hotmail sem), és ez nagyon zavaró. Nem tudom, hogy mi lehet a baj...
-
handler
csendes tag
Samsung to Offer 'Zero-PIXEL-DEFECT' Warranty for LCD Monitors
Ne aggodjatok, csak a januar 1 utan vasarolt monitorokra vonatkozik...es csak koreara ervenyes.
[Szerkesztve] -
adam526
tag
Ez egy szar dolog.Én nem próbálnék meg ''hibát'' ejteni rajta, mert a végén még észreveszik és akkor a nyakadon marad, amit te rongáltál
.Amúgy annyira zavaró az az egy pixelhiba, hogy megérje vele ennyit foglalkozni?
-
Fade_Away
őstag
nemtudja valaki, hogytudnék még 2pixelhibát csinálni a monitoromra?
-
Fade_Away
őstag
Tegnap északa 2fele írtam a samsungnak, hogy mi a problémám ma 31.én 24:50 kor jött a válasz:
''zenet szĂĄma: fade@citromail.hu
TĂĄrgy : Samsung 193T pixelhiba
Tisztelt ĂgyfelĂźnk!
KĂśszĂśnettel vettĂźk ĂŠrdeklĹdĂŠsĂŠt / ĂŠszrevĂŠtelĂŠt.
AzĂn kĂŠrĂŠsĂŠnek adtunk egy nyilvĂĄntartĂĄsi szĂĄmot. SzĂveskedjen a
tovĂĄbbiakban az alĂĄbbi nyilvĂĄntartĂĄsi szĂĄma hivatkozni.
NyilvĂĄntartĂĄsi szĂĄm: 2900030636
-. ĂgyfĂŠl
NĂŠv : BatĂĄry , Gergely
-. A kĂŠszĂźlĂŠk adatai
TermĂŠk tĂpus : MON
VĂĄsĂĄrlĂĄs idĹpontja:
TĂpusszĂĄm : 193T
GyĂĄri szĂĄm :
-. Az ĂźgyintĂŠzĹ megjegyzĂŠse
Tisztelt BatĂĄryGergely!
TFT-LCD monitorainkra az alĂĄbbi pixelgarancia ĂŠrvĂŠnyes:
- A vĂĄsĂĄrlĂĄstĂłl szĂĄmĂtott 3 napon belĂźl ĂŠszrevett 1 db pixelhiba esetĂŠn
(legyen az akĂĄr subpixelhiba) a kĂŠszĂźlĂŠket lecserĂŠlik Ănnek a vĂĄsĂĄrlĂĄs
helyĂŠn.
- 3 napon tĂşl ĂŠszrevett pixelhiba esetĂŠn a szervĂz hatĂĄskĂśre, hogy a
nemzetkĂśzi minĹsĂŠgbiztosĂtĂĄsi szabvĂĄny elĹĂrĂĄsainak megfelelĹen eldĂśntse
benne van e az adott pixelhiba (hibĂĄk) a megengedett tĹąrĂŠsben vagy sem.
Amennyiben nem, kiĂĄllĂtja a cserĂŠre jogosĂtĂł igazolĂĄst amit a vĂĄsĂĄrlĂĄs
helyĂŠn a szĂĄmla bemutatĂĄsĂĄval egyĂźtt ĂŠrvĂŠnyesĂthet.
TehĂĄt az Ăn esetĂŠben, ha 3 napon belĂźl vĂĄsĂĄrolta a kĂŠszĂźlĂŠket, vigye
vissza a vĂĄsĂĄrlĂĄs helyĂŠre ĂŠs kicserĂŠlik, ha hĂĄrom napnĂĄl rĂŠgebben vigye
az ĂnhĂśz legkĂśzelebbi mĂĄrkaszervĂz felvevĹhelyre ahol elszĂĄllĂtjĂĄk a
kĂśzponti szakszervĂzbe ĂŠs bevizsgĂĄljĂĄk a kĂŠszĂźlĂŠket.
Profi System Bt.
7621 PĂŠcs, Zsolnay u. 84.
tel.: 72/227-177
ĂdvĂśzlettel,
Samsung Rt. VevĹszolgĂĄlat
Abban az esetben, ha az ĂźgyintĂŠzĂŠssel kapcsolatban bĂĄrmifĂŠle gond van,
amelyet a helyszĂnen nem tudnak megoldani, hĂvjĂĄk a kĂśvetkezĹ
telefonszĂĄmot: 06-40-985-985.
KĂŠrjĂźk, hivatkozzon az ĂźgyintĂŠzĂŠsi szĂĄmra ĂŠs adja meg az Ăźzlet nevĂŠt,
cĂmĂŠt, ahol a termĂŠket vĂĄsĂĄrolta.''
Igaz elolvasni nehéz volt de 12hbelűl válaszoltak 31.én azért korrekt..... -
adam526
tag
Én úgy tudom, hogy igen, de szerintem úgy bizonyosodhadsz meg róla biztosan, hogy felhívod a samsung szervízt, és megkérdezed!!
-
adam526
tag
Jobb klikk az asztalon: Properities/Settings/Advanced/General -> ott lehet a dpi-t állítani
-
T610
csendes tag
válasz
Intelligencs #98 üzenetére
Szia!
Natívba használom, de sajnos csak analogon egyelőre.
Amúgy a DPI-t, fontokat hol tudom állítani? A betűméretet már vettem nagyobbra, de az a netes oldalaknál semmit se csinált, ha a nézetnél állítottam akkor se.
Üdv. -
Izé, remélem nem azzal van bajod, hogy hol ilyen, hol olyan a betűvastagság... Mert ha az van, akkor nem natív felbontásban használod a mocsit, vagy nem DVI-n keresztül hajtod meg. Mert ha 1280x1024-es felbontásban, a videokártya digitális kimenetéről nyomatod, akkor olyan tűéles és kifogástalan karaktereket kell látnod, hogy abban hibát nem láthatsz. Ha még így is rosszul látod, például mert rossz a szemed, akkor a Windows-ban állítsd feljebb a DPI-t, vagy használj nagyobb fontokat.
-
GERYZZ
csendes tag
jaja..ez általános a tft-nél..
minden képi hibát sokkal jobban kihoz. legyen az kép, vagy film.
tömörítések, élesség, egyéb hibák rögtön kiütköznek.
ez van a crt ápol és eltakar. -
adam526
tag
Ha jól tudsz angolul, akkor ezt olvasd el, itt részletesen le van írva az összes paneltechnológia
Bővebben: link -
adam526
tag
3 féle panel létezik: PVA(csak samsung), MVA(kb nem samsungos pva) , TN, S-IPS
-S-IPS-es panel még nem nagyon van,erről ezért inkább nem írok
-MVA/PVA --==VS==-- TN: a PVA minden tulajdonságában jobb a TN-es panelnél, kivéve a reakcióidőben(ebből a panelből nincsen 20ms alatti), de inkább a 25ms jellemző rá. Amúgy kontrasztban, látószögben, színhűségben(+ 16,7 millió szín van benne, nem pedig 262 ezer(dithering), mint a TN-esekben), élességben sokkal jobb, mint a TN. Elvileg azt mondják, hogy ezek a monitorok nem alkalmasak játékra, filmnézésre, de ez nem így van. Speciel erről a monitorról nem én írtam egyedül, hogy teljesen megfelelő játékra, hanem sokan mások(ha rákeresel külföldi véleményekre is).
Szóval a TN panelnek egy előnye van és az a gyorsaság, de ez természetesen a minőség rovására megy, vagyis sohasem fog olyan szép képet adni, mint egy PVA.
Ami viszont a TN nagyon nagy hátránya, hogy kicsi a kontrasztja, vagyis a fekete az szürke, vagyis ha sötét képet látsz akkor az nagyon nem lesz szép(olvasd el az lg 1915s véleményeket-ott kiderül, hogy ez mennyire zavaró lehet)
Én az enyém mellett láttam dualban egy 710n-t, ami 12ms-os Tn-es és semmi különbség nem volt közöttük válaszidőben
[Szerkesztve] -
Lizzard
aktív tag
Hi all!
Mit kell ez alatt a TN meg PVA panel alatt érteni? Látom már többször irtátok, h. a PVA jobb, más meg azt mondja, h. TN jobb...
Írjátok le olz, h. mi a kül a kettő között! -
Kraptor
őstag
Van olyan opció, hogy sharpness és fine(ez csak analógnál), na azokkal az értékekkel játszál. Nekem azokon kellett állítanom és szép kövérkés betűim lettek. Kipróbáltam egy versenyes játékkal hát azért a ghostingolás eléggé ott van, de lehet ó, hogy csak azért vettem észre mert direkt arra koncentráltam
-
T610
csendes tag
válasz
Intelligencs #90 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, megpróbálom így mit mutat.
Ja igen, betűvastagságot lehet valahogy állítani?
Üdv. -
Kontraszt: 85 körül, fényerő: szigorúan 10 alatt! Nekem ez bejött. Igen, nagyon fényes ez a monitor, este ha átkapcsolom a MagicBrighttal valamelyik magasabb fényerejű üzemmódba, úgy érzem, hogy kiégeti a szememet. Szóval, fényerő 10 alatt, ez a lényeg. (Nekem 10-esen van mindig, csak nappal, ha nagyon süt a nap állítom feljebb.)
-
Kraptor
őstag
Nekem egy bajom van a 910Tvel, hogy a betűk nagyon vékonykáknak néznek ki. Tudi, hogy hól belehet állítani csak nekem még nem sikerült, mert ha auto adjust-ot nyomok, akkor mikor állítódig a vékony betűkből néha kövérkék lesznek.
Bajom megoldódott...
[Szerkesztve] -
adam526
tag
SAMSUNG - PVA RULEZ PART II, avagy rövid beszámoló:
Most végre volt időm, hogy többmindennel is kipróbáljam a monitort. Amit játszottam vele: BloodRayne, Vampire Bloodline, Sid Meiers Pirates, Flatout, Doom3.......és azt kell, hogy mondjam, hogy tökéletes volt az összes játéknál, vagyis egyáltalán nem zavaró az utánhúzás, csak akkor mosódik el a kép, ha nagon gyorsan mozogsz. Ha már próbáltad pl a bloodrayne-t, ott ugye nagyon gyorsan mozog a csaj össze-vissza...és élvezetes. Ennél pattogósabb játék nem nagyon van. Flatout-ban minimális utánhúzás sincs, vagyis minden autós játékhoz megfelelő.
Azóta megnéztem rajta egy pár filmet, és ott természetesen semmi elmosódás nincsen.....az egy kicsit zavaró, ha rossz minőségű a film, akkor a tft jobban kihozza a hibákat, mint egy crt, de ez csak közelről észrevehető. Dualban kipróbáltam egy 710n-el, ami ugye 12ms-os(TN panel), és ugyanannyira észrevehető ez a jelenség rajta, vagyis ez sztem tft-kre általános.
A monitor állíthatóságairól nem kezdek mesélni, mert nagyon sokfelé lehet, szerintem csak a 193p tudja ebben felvenni vele a versenyt, de ott az ár...
Szóval ha most vagy monitorvásárlás előtt, és nem tudsz dönteni,vagy nincsen kedved sokat keresgélni,és nem sajnálsz rá ennyi pénzt(mondjuk megéri az árárt) akkor ne keresgélj tovább.NO 1 VÉTEL
Állíthatóságról majd legközelebb írok -
adam526
tag
Boldog karácsonyt minden samsung 910t tulajdonosnak
-
adam526
tag
Tényleg az a neve, amúgy nem tudom, hogy analógon megye-e, mert én úgy még nem használtam. Te amúgy miért nem digitálissal használokd?
-
T610
csendes tag
Amúgy ez a progi nem csak DVI-on keresztül megy? Nekem jelenleg analog csati van és nem akar kommunikálni, azt írja ki, hogy a verzió nem kompatibilis a monitorral, pedig a legújabbat szedtem le a netről.
Üdv. -
adam526
tag
Hello
Azt hiszem, hogy szoftveresen is lehet állítani, ha felinstallálod a magic bright progit. Szerintem a 60/60 az elég jó, de egy két gombnyomással lehet ugye váltogatni a fényerőt/kontrasztot. Szerintem nem általános ez, hogy hogyan jó, mert függ a fényerőtől, attól, hogy éppen internetezel, jáccol, vagy mondjuk filmet nézel...+1 ember a táborban
-
T610
csendes tag
Még egy kérdés: szoftveresen lehet állítgatni a fényerőt meg ilyesmit, vagy mindig nyomkodni kell?
Üdv. -
T610
csendes tag
Sziasztok!
Ma szert tettem egy ilyen kis gyönyörűségre.
Nagyon tetszik, egyelőre csak analóg módban használom, de így is bagyon szuper a képe.
Ti milyen beállítások mellett hajtjátok? Gondolok itt fényerő, kontraszt...
Üdv. -
adam526
tag
Szerintem is hülye, aki befikázza a 20-25ms-os pva/mva moncsit, szerintem is teljesen jó. A családban van egy 710n(12 ms, tn) is, és semmi különbség nincsen utánhúzásban a kettő között, szóval ennyit egyes véleményekről
. Én egymás mellett láttam a kettőt klón módban játék közben...
Persze tft és crt között van különbség,de nem számottevő. Az utánhúzás szerintem nem baj, viszont rossz minőségő videónak jobban kihozza a hibáit(gondolom, hogy nem csak nekem)
[Szerkesztve] -
kapasz
tag
Nekem is 193P-m van. Az utánhúzás erősen függ a fényerőtől/kontraszttól is. Te milyen beállításokkal használod? Nekem akkor nem bántja a szememet, ha fényerő=100, kontraszt=0. Ebben a beállításban scrollozás közben picit vastagodnak a betűk, de ez nem zavaró.
-
GERYZZ
csendes tag
193p
csak pozitív véleményem van róla - eddig.
mindenképpen olyan monitort akartam aminek jók a színei, képminősége. ezért lett mva ugye.
tn panel amit láttam már egy szögből - hacsak simán leültem elé - is látszott a kis látószög hátránya (alul/felül már más színű). ez mondjuk tényleg elég gáz dolog. plusz a színek, átmenetek, feketék, szóval nem kóser.
viszont féltem hogy lassú lesz az mva.
a 193p ugye elvileg 20ms. hogy ez mennyi valójában passz, de nem is érdekel.
ugyanis _nincs utánhúzása_
én nem vagyok egy hardcore fps gamer, de se filmnél, se scrollozásnál, se pl nfsu2-nél _nem láttam_ ilyen jellegű problémát, úgyhogy örülök. persze biztos van neki, de ez számomra észrevehetetlen, ill alig-alig észrevehető, pedig crt-ről váltottam.
ezekután mindenkinek azt tudom mondani, hogy próbálja ki azt a ''lassúnak'' mondott 20-25ms-es monitort, mert szerintem 10ből9 embernek teljességgel használható lesz.
a konstrukció, kidolgozás minősége kiváló a 193p-nél. lévén ez ugye a professional sorozat asszem. a talp nagyon ötletes, bárhova forgatható, beállítható, a kábelezés is, hogy nem a monitorba dugod a cuccost, hanem a talpba. az elforgathatóság is előny (emiatt is jó, hogy a talpba megy a kábel). pl film, játék, stb vízszintesben, net, word, ilyenek mehet függőlegesben.
a látószög hatalmas, egész extrém szögekből is valós képet, és színeket ad vissza. ami még számomra fontos volt, hogy a fekete lehetőleg az legyen, az átmenetek, színek kézbentarthatóak legyenek. ezeknek is az én szintemen maximálisan megfelel.
ja igen, ez a buttonless dolog. ez lehet hogy fog zavarni, de eddig még nem jött elő. -
Kraptor
őstag
A samsungnak van xnapos pixelhibája, aszem 3 nap vagy, hogy...nem tudom pontosan. Szülömnek van ilyen monitora, de nekem nem iskerült úgy beállítani, hogy nekem is tetszen. Nem rossz, de nem voltam elájúlva....persze, lehet, hogy több állítgatással már mást mondanék, de amennyit használtam attól nem ájultam el.
-
adam526
tag
Ezt olvasd el, itt konkrétan mondják, hogy nekik kicserélék egy kicsike hiba esetén is -
adam526
tag
Nekem mindki ezt mondta, szóval valószínűleg úgy van. Amúgy sztem, ha biztos akarsz lenni benne, akkor hívj fel egy samsung szervízt és kérdezd meg
-
turo
csendes tag
Tobbszor is irtatok hogy a Samsung kicsereli a 910T-t ha barmilyen pixelhiba van (akar csak 1 is). Ez tenyleg igaz? En a neten azt talaltam hogy csak egy bizonyos pixelhiba limit felett cserelnek, pl.:
nemeteknel: Bővebben: link
e szerint max. 3+7 pixelhiba lehet (ISO 13406-2 Class II)
Samsung monitor FAQ-bol: Bővebben: link
e szerint max. 9 pixelhiba lehet
ISO 13406-2 spec:
A magyar Samsung honlapon nem talaltam pixelhibara vontakozo reszt... -
adam526
tag
Én is gondlokoztam a 193p-n, de a több, mint 20 ezres különbséget szerintem nem éri meg. Én is egyetértek abban, hogy a pva panel egyértelműen jó választás
-
GERYZZ
csendes tag
majdnem 910t lett belőle....aztán vettem egy 193p-t.
és eddig nagyon úgy tűnik, hogy jól döntöttem, amikor mva/pva mellett döntöttem. -
Ste
addikt
Igazából van különbség közötte. Ha jobban megfigyeled a betűkön észrevehető. Ám hallottam olyan véleményt is, hogy nincs különbség, sőt, minél alacsonyabb frekvencián járatod, annál tovább bírja a panel. Fura, hogy aki ezt mondta, nemrég romlott el a Tft-je. Lehet nem bírta a 60hz-et
Szerintem nyugodtan tedd 70-re vagy ha neked úgy jobb 75-re. Ha nem zavar hagyhatod 60-on is. -
adam526
tag
60hz-re vagy 75hz-re érdemes állítani?Igazából van különbség a kettő között?
-
adam526
tag
SAMSUNG - PVA RULEZ, avagy rövid beszámoló:
Elmenetm ma átvenni a monitort, no pixelhiba, nagyon szép a képe. Beállítottam klón módba a jó öreg crt-mmel és sokkal élesebb a képe. Először kipróbáltam egy monitortesztelő programmal, és meggyőzek a színek, meg ugye a fekete/fehér. Tetszik, hogy egy gombnyomásra lehet állítani, hogy milyen kontraszt/fényerő legyen(magic bright). Ezután betoltam neki a mátrix dvd-t, kerestem egy jó kis akciódús részt, és jó éles képet ad(persze ez még jobb lesz, ha lesz időm a beállításokkal szarakodni). Mivel csak az nfs underground 2 volt fönn a gépemen, ezért elindítottam, úgy hogy közben a crt-n is ua. láttam. Meg kell, hogy mondjam 1024*768-ban teljesen éles a képe, és semmi utánhúzást nem vettem rajta észre. Ezután rászántam magam, hogy kipróbáljam valami fps játékkal, mert ugye az fps a tft monitorok réme. Felraktam az ut 2004-et. Ha nincsenek idegrángásaid, akkor nem lesz vele semmi bajod. Persze akkor, ha elkezdem jobbra balra rángatni az egeret, akkor elmosódik a kép(de ekkor már a crt-n sem éles).
Kb ennyi lenne mára, remélem, hogy segítettem, és hogy bővülni fog a 910t-sek tábora.
[Szerkesztve] -
adam526
tag
Ma végre sikerült élőben is látnom a drágaságot. Hát mit mondjak, szerintem kívülről gyönyörű(egy pár soral feljebb kép), a képe jobb, mint a crt-nek, pedig csak analóggal láttam. Bárhonnan nézem, semmi színváltozás(tényleg 170 fokig full látni).A fekete az igenis fekete.
Szóval szerintem nézzetek be a users boltba(www.users.hu), ott az egyik legolcsóbb és végre egy olyan hely, ahol meg lehet fogdosni, kipróbálni.Én már le is dobtam az előleget, egy pár nap múlva értemegyek, ha lesz rá időm. Majd irok valami tesztet, de szerintem csak majd a karácsonyi szünetben, mert most eléggé elfoglalt vagyok. -
Ste
addikt
Jaja, szerintem is jobb a 910T
-
Zolike
csendes tag
Hi! A különbség annyi, hogy a válaszideje nem 25, hanem 20 ms, az ára viszont fordítottan arányos ezzel. Kinézetre nekem jobban bejön a 910t.
-
GERYZZ
csendes tag
urak!
a 193p, és a 910t között mi a _lényegi_ különbség?
a látószögön kívül...
a 910t lenne az utód?? csak mert a 193p már a régi modellek között szerepel a samsung.hu-n
193p jobban bejön, már csak a kinézete miatt is.
ilyet nem használ senki?? -
Ste
addikt
Szasztok!
Nekem is Samsung 910t-m van, és csak ajánlani tudom. Játszottam rajta Nfs U2-t, Far Cryt, Hl2-t meg egyebeket. Ha natív felbontásban használod akkor szinte alig van utánhúzása. A Dvi-vel pedig tuti szép képe van. Mellette szól a pixelgari, a 170*170-es látószög is és egyébb finomságok. Szerintem érdemes ilyenbe beruházni! -
adam526
tag
Amúgy az én crt-men jó kis utánhúzás van, ha scrollozok a neten(mondjuk ez egy tco 92-es hyundai.
Most beszéltem egy bolttal és azt mondták, hogy természetesen rosszabb a képe a 19-es monitoroknak, meg olvasgattam a 710t topikot és ott olyan szinten lehúzzák az mva/pva panelos moncsikat.
Sosem volt még ennyire nehéz dönteni, mielőtt, megvettem valamit
Amúgy elég nehéz hozzájutni ehez a monitorhoz, mert hiány van belőle -
Zolike
csendes tag
Mint az előző hozzászólásomban is írtam netről rendeltem Németországból.
A talpát szerintem kibontásig nem fogod tudni, hogy milyen, én is kereket akartam, aztán nem olyan lett, de viszont sokkal jobban néz ki, mint a kerek, meg erősebb is. A képek sajna nem adják abszolút vissza, ezt egyszerűen látni kell, lényeg, hogy nekem tetszik.... -
adam526
tag
Köszi a véleményt, nagyon örülök, hogy akkor végre sikerült kiszemelnem egy olyan monitort, ami minden szempotból nagyon jó.
Te melyik boltban vetted?
Amúgy én mindenképpen kerektalpút szertnék, azt fel lehet ismerni addig, amíg nem nyitottam ki a dobozt??? -
Zolike
csendes tag
Szeva!!
Nekem augusztus óta ilyen monitorom van, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Én is nagyon sokat filóztam, hogy milyent vegyek, elolvastam minden fellelhető tesztet, és véleményt, de úgy érzem nagyon jól döntöttem, és egy rossz szót nem tudok szólni rá. A színei gyönyörűek, filmnézésre tökéletes, játékban utánhúzást nem láttam még rajta, 25 ms ide vagy oda. Most toltam végig épp az Nfsu2-t, hát szóval, mit ne mondjak...Amúgy én is inkább az autós játékokat favorizálom, (GP4 főleg, aztán Richard Burns Rally, Colin4-5 stb.), de végigvittem rajta Far Cry-t is, Doom3-mat is próbáltam rajt, de ennek az eszetlen lövöldözésnek, meg hentelésnek nem igazán vagyok híve....
Szóval én csak ajánlani tudom neked ezt a monitort, megbánni biztos nem fogod, és nyár óta az ára is sokat esett, úgyhogy nem tartozik a megfizethetetlen kategóriába. Mondjuk én nagyon jó áron vettem már a nyáron is, pixelhibám sem volt, pedig féltem tőle eléggé, főleg, hogy Németországból rendeltem neten, khmmmmm
Ha valami kérdésed lenne vele kapcsolatban, válaszolok szívesen!
Üdv: Zol -
adam526
tag
Ezeket olvassátok, ha tudtok angolul
ENGEM MEGGYŐZÖTT EZ A SOK VÉLEMÉNY, MEG AZ AZ 5/5 CSILLAG NEM OLYAN ROSSZ -
adam526
tag
Hello
Látom, hogy nagyon lelankadt a lelkesedés
Én 2 héten belül megveszem ezt a monitort, ha minden jól megy.
Adigg örülnék, ha minél többen megpróbálnának RÁBESZÉLNI/LEBESZÉLNI/MEGGYŐZNI hogy tényleg jó/rossz választás lesz filmnézésre, netezésre, néha játékra, de nem igazán fps-re, főleg autogame
Mert ez ugye eléggé nagy kiadás, nem akarok mellényúlni... -
adam526
tag
Tapasztalat? Én amúgy már láttam egy-két régebbi lcd-t is játék közben és valahogy sohasem tűnt föl nekem az utánhúzás
-
adam526
tag
Én azért játékra is használnám. DE mások azt mondták, hogy lehet vele,nem zavaró az utánhúzás, fpsezni meg úgysem szoktam, inkább autós gamekkal
-
handler
csendes tag
Igen, kerektalpu. Ami feltunt meg rajta: eszre lehet venni, hogy PVA - egy kicsit masak
a szinek mas szogbol - a hattervilagitas nem egyenletes (nagyon jol ki lehet venni a fenyesebb szigeteket - foleg sotetben), es utanhuzas is van rendesen. Ennek ellenere csak ajanlani tudom, ha nem jatekra kell. Szerintem gyonyoru kepe van - foleg egy crt utan ;-) -
adam526
tag
Tesco gazdasásos, hmm. Ezt még senkitől nem hallottam.Biztos hogy ugyanarról a monitorról beszélünk. Pixelhiba mindegyikkel előforlud, de a samsung legalább korrektul cseréli. Amúgy van még vele más problémád ezen kívül? Neked a kerektalpú van?
-
handler
csendes tag
Ilyen, igy nez ki! Csak oramutato jarasanak megfeleloen lehet elforgatni, ellenkezo iranyban nem. Egyebkent nem a computergalaxy-bol szuletett. BTW: Eleg borzaszto
volt ezutan visszarakni a regi 17'' CRT-t, amig maszkaltam a monitorral. -
adam526
tag
Elvileg ez lenne?
[Szerkesztve] -
adam526
tag
Megpróbálok képet belinkelni, hátha sikerül
-
adam526
tag
Föl tudnál rakni róla képeket(azt nagyon megköszönném)?
Amúgy te a computer galaxyban vetted?
Gondolom, hogy már azok a ''régi'' darabok már elfogytak mind
Ott a link, találtam képet.
Ezzel a talppal sokkal jobban néz ki, az a fekete talp nem volt annyira jó ehhez a nagyon szép monitorhoz
Amúgy a tied elforgatható 90 fokkal jobbra/balra? -
adam526
tag
Ha a talpa kerek, és van benne ezüst, akkor tudom, hogy melyik
-
handler
csendes tag
No, van nalam egy harmadik, de ez mar masik szeriabol. A boltban nem talaltam feltuno hibat rajta, remelem ha jobban megnezem sem talalok semmi rendelleneset.
Tanulsagkent: az elozo ketto 2004 augusztusaban lett gyartva, es a talpa A beture hasonlit (szal: van benne egy ureg) ez 2004 oktoberi, es kerek(!) talppal keszult.
Az itt szereplo kepek kozul egyikre sem hasonlit a talp:
http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=samsung910t&page=2 -
adam526
tag
Ma beugrottam a media marktba és láttam a 910n-t, az ugye a dvi nélküli változata. A képe annak is nagyon szép, a mellette lévő lg 1915s-t százszor lekörözi. Akkor milyen lehet a képe a dvis-nek.Amúgy te ezzel a sok pixelhibával nagyon megszívtad,én még nem hallottam senkitől, hogy ezzel a monitorral ilyen problémák lennének.
-
handler
csendes tag
En nemreg vettem egy ilyen monitort. Pixelhibat sotet hatter mellett, fekete kepernyon keressetek! En igy egy nap utan talaltam rajta 2 pixelhibat, es 6 subpixel hibat....
Kicserltettem (persze az igerettel szemben nem azonnal, hanem masnap estere csereltek), de holnap viszem vissza megint. Feltunt 1 pixelhiba es 10-12 (!) subpixelhiba. Oszinten szolva mar unom unom a szar pixelek miatti maszkalast. Miert nem birnak normalisat gyartani? -
neduddki
nagyúr
HI!
Es meg az ugye nem is super vot:- ))))
A 2180/as van kozbeszben, ha noncs bele lehet tenni:- )))) de kapaszkogy meg az ara elott...
A 1980 sxi+(!!!)-re is irtak nec-et a prad -os szerkeszto, es O tud angelusul is, meg leht hogy irni kellene a japoknak is, support ugyben. a link aszem a s-ips-es totyikban van, ha jol tevedek...
NEm tugyatok hol van a samsungos smva linkem??? a samsung kidob hogy tulsokann vannak benn.... de en masra gyanakszom...:- ((((
udv
neduddki
mod: ket kezzel kapaszkogy!!!!:- ))))
LCD2180UX 20'' , 0,27mm, 250 cd/m2 fényerő, 500:1 kontraszt, 20s response tim 559 555 713 432
LCD2180UX Black 20'' , 0,27mm, 250 cd/m2 fényerő, 500:1 kontraszt, 20s response tim 576 466 734 994
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
Benzéznél??
Kéne egy kis infó egy fantól, hogy melyiket? hogyan miért.
köszike
a vége felé van a kérdésem.
köszi
de itt egyből olvashatod, köszi:Bővebben: link -
lkadar
tag
S-IPS rulez, NEC megrulezebb
.
Azota keresgelem az orosz oldalon, hogy melyikben van NEC panel, de nem tul sokban van. Viszont talaltam egy erdekeset. Mivel viszont egy budos szot sem tudok germanul, ezert nem sok infom van rola, de nagyon megtetszett... Ja a HP L2035-serol lenne szo, bar a 16ms eleg mokas
, de varom a velemenyed (kulonosen, hogy kozbeszerzesben beszerezheto
).
lkadar.
[Szerkesztve] -
nimfas
addikt
Sirály.... akkor nincs is gyors monitor ami 16,7 színű?????
Amúgy mennyire zavaró a szín''hiány''???????? -
nimfas
addikt
Hi.... mondjatok olyan monitort ami 19-es 25ms alatti a válaszidő, van rajta DVI bemenet, és megfizethető az ára, továbbá 16,7 M színű és nem 16,2 M!!!
Eddig a Viewsonic VX912 az egyetlen.... más alternatíva????
Előre is köszi.
Nimfas -
adam526
tag
Ha azóta van friss tapasztalatotok a monitorral, akkor azt osszátok meg velem
-
neduddki
nagyúr
HI!
Illetve a tszcse-be meg leeht tekinteni egy 1810x-es, amejjenek a kepminosege gyonyoru, de a gyari adatok is vhol 50-60ms kornyeken leledzenek, na azon mar a filmnezes sem az igazi, de dogozora kivallo:- )))
A bornyuvajukat altalaban 11-19-ig szoktam takaritani:- )))) mongyuk honapo valoszinulaeg nem, inkabb tan szerdan... aj hop
udv
neduddki
mod: ize emilcimed alapjan nagy voloszinuseggel nem fog nagy nehessegekbe utkozni az atjovetel a szent epuletben:- ))))) akkor tolem ma is atballaghaccc estebb fele:- ))))
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lkadar
tag
neduddki!
[Szerkesztve] -
adam526
tag
De itt egy termékhez egy topik van, mert samsung 910t topic eddig nem volt!!!
Én ha keresek vamit, akkor annak tudom a nevét, mert úgy megvenni sem lehet vmit, hogy vmi 19 colos samsung monitor kell
Ha lett volna már ilyen topik, akkor nem nyitottam volna -
adam526
tag
Szerintem is, ez csak marketing, magyarul átba*****.
Belinekel egy két tesztet erről a monitorról:
Amúgy tudja valaki, hogy itthon melyik talppal adják, mert ugye 2 féle van.És az elforgatható-e, mert olyat is hallottam hogy nem -
erdoke
titán
Szerintem meg ne legyen több ezer topic minden egyes termékhez, mert abban káosz keresni és eligazodni is. Pl. ha valaki nem pont a megfelelő termékkóddal látja el a téma címét, stb. Rákeresel a Samsungra és kapsz kétszáz témát.
Remélem vicceltél.
Használd a keresőt, van nagy TFT-s topic és több 19-es TFT-s téma is. Témán belül bármire egyszerűen lehet keresni, nem kell 100 oldalakat végigolvasni.
Ja, hogy tudni kellene használni ezt a kis primitív keresőt itt jobbra fent? Hát ahhoz bizony két diploma szükségeltetik, de lehet hogy három... -
adam526
tag
Azt mondják, hogy ennél a monitornál, pl az nfsu2 fullon élvezhető, ha fps-sel nyomod, akkor kb 2 napig szokatlan az a minimális utánhúzás, de azt már egy hét után észre sem veszed. Szerintem pl ha kicsi a kontrasztja, rossz színei vannak egy monitornak, az sokkal zavaróbb, mint az utánhúzás. Pl én nagyon sok filmet néznék rajta, arra meg tökéletes
-
adam526
tag
Szerintem a három közül a samsung a nyerő, mert azt ugye cserélik pixelhiba esetén...
Az szerintem átverés, hogy 12ms-os a viewsonic, mva panelből nem lehet olyan jó válaszidőt kihozni. Úgy tudom,, hogy 20 alatti csak tn/s-isp paneles lehet
A Tn-est én kizártam, mert rossz a képe
S-ips-es monitorból még kicsi a választék, mondjuk én 1 samsungot sem ismerek -
adam526
tag
Szerintem sokkal egyszerűbb bármit is megtalálni, ha termékenként nyitunk új topikokat, mert ha nyitok egy mva/pva panelos topikot, akkor oda fog olyan is írni, akit mondjuk a 15 colos tft érdekel, az meg engem, aki 19-eset keres azt egyáltalán nem. Fölösleges 100 oldalakat végigolvasni, ha abból téged csak egy érdekel. Szóval ne köss bele mindenbe, amibe lehet
SAMSUNG 910T TOPIK EZELŐTT NEM VOLT -
[HeXa]
csendes tag
Szerintetek melyiket érdemes megvenni ? Ha esetleg van ezeknél jobb ajánlásotok, az is érdekelne (150 ezerig 19'' -os)
////Viewsonic VX912 (157875 Ft)
Panel méret 19''
Panel típus MVA
Kijelző mérete (vízszintes x függőleges) 376 x 301 mm
Pixel méret (mm) 0.294 mm
Felbontás 1280 x 1024
Fényerő (jellemző) 250 cd/m 2
Válaszidő (jellemző) 12 ms
Kontraszt arány 500:1
Látószög (vízszintes/függőleges) 170 o /170 o
Színek 16.7 millió szín
Interfész RGB analóg, DVI-D (TMDS, 100 ohm)
/////Samsung 910T (158 ezer sulinetre)
Képernyő mérete 19'' / 48,2cm
Képponttávolság 0,294mm
Képernyő típusa A-Si TFT/PVA
Vízszintes látószög 170 fok
Függőleges látószög 170 fok
Színmélység 16,7 millió szín
Fényerő 250 cd/m2
Kontrasztarány 800:1
Ajánlott felbontás 1280x1024
Válaszidő 25ms
Bemeneti VGA jel analóg / digitális nalóg D-Sub / digitális DVI
//////Hyundai ImageQuest L90D
Válaszidő 8ms
Size 19 inch(19 inch viewable)
Type A-Si TFT Active Matrix
Viewable Angle(H/V) 170 / 170
Pixel Pitch 0.294 mm (H x V)
Contrast Ratio 500 : 1 (Typical)
Luminance 250 cd/§ł (Typical)
Input Signal Video R.G.B Analog(0.7 Vpp) / Digital Signal
Sync H/V - Separate / TMDS Signal
Connector 15 pin D-sub / DVI-D Connector -
neduddki
nagyúr
HI!
Hanyadik ijjen nehany hozzaszoals utankimulo tptyikot nyicc meg, a napi otletednek medfelelooen, nem lett volan egyszerubb vmejjik letezobe, vagy esetleg nyitni egy 19-es mva/pva-s totyikot??????????
HIdd el nem oncelu a hozzaszolasom, de a kereso komojj hianyossagai miatt ha mind1ikben lesz jo hozzaszolas akkor hany totyikao kell majd kesobb vegignezni ????????? /legalabbis nekem neha nagy nehesseget okoz, hogy mektanajajk egy regio ertlemes hozzasolast:- ((((/
udv
neduddki -
lkadar
tag
Hali!
A technologiatol fugg.
Ez egy nagyon hasznos olvasmany: Bővebben: link
Ennek a monitornak ''csak'' 800:1 a kontrasztaránya.
Ez meg igy is tobbszorose egy atlagos TN+Film-es panelenak, nem beszelve az IPS panelekrol.
A kis merteku utanhuzashoz hozza lehet szokni, de meg igy is zavaro tud lenni (pl. FPS jatekoknal).
Eddigi TFT-val valo talalkozasaim soran a TN+Film okozta a legnagyobb csalodast. 16ms-os LG1710B DVI-on keresztul (a munkahelyemen), valami fortelmes volt, leultem ele, es mar oly mertekben rosz volt a ralatas, hogy az alja sokkalta vilagosabb volt, mint a teteje. Ezert inkabb visszakertem a regi CRT-t.
Viszont lattam mar egy MVA paneles Viewsonic VX900-ast (tudom, eleg regi modell, de azert meg eleg jo). Ennek gyonyoru kepe van. Semmi nyoma a lathatosag miatti problemaknak, tokeletes fekete, es a szinei is szepek (FPS-t meg nem probaltam rajta, de az is meg fog trotenni hamarosan +PixPerAn).
Sajnos IPS panelest meg nem lattam, de lehet hogy az alacsony kontrasztja ellenere meg tudna gyozni.
Udv.: lkadar.
[Szerkesztve] -
[HeXa]
csendes tag
Ennek a monitornak ''csak'' 800:1 a kontrasztaránya. Egyik ismerősömnek is van 25 ms-es TFT-je, és azt mondta, hogy NFS U 2 -nél sem, és Quake 3-nál sem látott utánhúzást. Ez most akkor hogy van ? Ha valaki nem figyeli annyira, akkor nem annyira látszik 25 ms-nél ?
-
lkadar
tag
Hali!
En is egy ilyen moncsi vetelet tervezem. De attol felek, hogy ez a monitor sem lesz jo neked, mert hiaba 25ms a fekete-feher-fekete atmenet, a tobbi (egymashoz kozelebbi) szin eseteben akar 100ms is lehet. Az MVA/PVA mar csak ilyen, de ugyis mindjart jon neduddki, es majd is ir rola egy keveset
.
Nekem nem annyira jatekra kell, igy valoszinuleg ezt veszem meg...
Udv.: lkadar.
[Szerkesztve] -
adam526
tag
Esetleg valakinek van ilyen és tud róla véleményt mondani?
-
adam526
tag
Azért nyitottam a témát, mert hosszú keresgélés, faggatózás után eldöntöttem, hogy ilyen monitort fogok venni.
Hogy miért is:
-Csak jókat olvastam róla(a többi monitorról általában sok negatív vélemény volt)
-Samsung, vagyis ha pixelhiba(akár már egy is) van akkor szó nélkül hozzádvágnak egy másikat, a legtöbb gyártó csak x db halott pixel után cserél, az k**** dühítő lehet, ha mondjuk van 3 halott pixeled, és tudod, hogy ott van és az zavar
-van rajta DVI
-25ms-os, de azt írták, hogy nyugodtan lehet vele játszani(legalább nem esek bele a gödörbe egy 12ms-os TN-es panel miatt, mert az simán lehet rosszabb, mint 25 ms, Pl: Lg1915s -> 262 ezer szín, dithering, csak 64 szürkeárnyalat).
-nagyon jó színhűség
-nagy kontraszt - 1000:1- a fekete az fekete, nem pedig szürke!!!!!!!
-PVA panel
-Jó látószög
-megfizethető ár -> 116 nettóért már hozzájuthatsz a computer galaxyban(pl) - Média Marktban ne vedd, mert ott 230 ropi
Stb...
Jövő hónapban megvszem, ha már megvan, majd rakok fel képeket, meg írok véleményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest