Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adam526

tag

3 féle panel létezik: PVA(csak samsung), MVA(kb nem samsungos pva) , TN, S-IPS

-S-IPS-es panel még nem nagyon van,erről ezért inkább nem írok
    -MVA/PVA --==VS==-- TN: a PVA minden tulajdonságában jobb a TN-es panelnél, kivéve a reakcióidőben(ebből a panelből nincsen 20ms alatti), de inkább a 25ms jellemző rá. Amúgy kontrasztban, látószögben, színhűségben(+ 16,7 millió szín van benne, nem pedig 262 ezer(dithering), mint a TN-esekben), élességben sokkal jobb, mint a TN. Elvileg azt mondják, hogy ezek a monitorok nem alkalmasak játékra, filmnézésre, de ez nem így van. Speciel erről a monitorról nem én írtam egyedül, hogy teljesen megfelelő játékra, hanem sokan mások(ha rákeresel külföldi véleményekre is).

Szóval a TN panelnek egy előnye van és az a gyorsaság, de ez természetesen a minőség rovására megy, vagyis sohasem fog olyan szép képet adni, mint egy PVA.
    Ami viszont a TN nagyon nagy hátránya, hogy kicsi a kontrasztja, vagyis a fekete az szürke, vagyis ha sötét képet látsz akkor az nagyon nem lesz szép(olvasd el az lg 1915s véleményeket-ott kiderül, hogy ez mennyire zavaró lehet)
    Én az enyém mellett láttam dualban egy 710n-t, ami 12ms-os Tn-es és semmi különbség nem volt közöttük válaszidőben

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák