Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NNG
csendes tag
Sziasztok!
Roborock S50 porszívót szeretnék venni, de kicsit belekavarodtam. Más xiaomi okos eszközökkel szeretném integrálni, ezért kínai szerveren működő kellene. A nagyobb kínai webáruházakban (aliexpressről nem merem megrendelni) 360-380 dollár körül láttam, de nem egyértelmű, hogy melyik international és melyik kínai verziós. Ezt meg lehet valamiből állapítani?Ezzel szemezek. Vajon ez kínai? [link]
Vagy az international verziósat meg lehet hekkelni, hogy látszódjon a kínai szerveren?
-
válasz
raverke #8195 üzenetére
Facen Xiaomi csoportba állítólag többen panaszkodtak rájuk, de személyes tapasztalom nincs.
Szerintem az itt lévők többsége kintről vette az S50-et.Szerk: jobban utánanézve, sokan elégedettek.
Prémium garanciával vásárolj, különben csak bolti garanciád lesz, ami azt jelenti hogy bontott, vagy utángyártott alkatrészekkel tudnak csak dolgozni. -
hu-Ízirájder
tag
-
farkas26
Topikgazda
Nem hiszem el,gondoltam ma megrendelem az ilife a4s utódját a 360 s5-öt,erre nem felment az ára 85eft-ről 110eft-ra.
-
raverke
tag
Sziasztok!
Egy Xiaomi S50 mellett tenném le a voksomat.
Kérdés: Honnan érdemes beszerezni? Külföldi oldalakon csak pár ezerrel olcsóbb és kérdés hogy meghibásodás esetén hogyan érvényesítem a garanciát.
Szóval első sorban itthonról venném meg, 2 év garanciával (nem 1-el ahogy sok helyen láttam).
A xiaomishop-ot sokan szidták garanciális ügyintézéssel kapcsolatban ezért őket kizárnám.Én egyenlőre csak őket találtam, nem tudom kinek mi a véleménye róla: [link]
Van esetleg más bolt ahol olcsóbb/biztonságosabb?
-
Erre a részre tudok válaszolni:
Supported Hardware
As of now, only Gen1 + Gen2 Xiaomi Vacuums are rootable and hence supported by Valetudo.
Magyarul a fentire nincs.hu-Ízirájder:
Nézd meg amit sz_gabor írt, hogyan kell felrakni a valetudot. Ott van egy olyan lépés, hogy kireseteled a porszívót, felcsatlakozol rá telefonnal és az appal kiiratod a tokent.
Most amúgy mi home-mal próbálkozol? Ha igen, át van állítva a szerver mainland chinara?JoinR:
ha jól értelmezem ez egy random gép. arra ott vannak az ajánlottak az összefoglalóban. -
JoinR
őstag
Hi, szeretnék venni egy Xiaowa Lite porszívót, de csak a rosszhírű xiaomoshop-on a legolcsóbb (~60e). Az én igényeimnek megfelelne egy hasonló tudású gép (50nm, laminált padló és járólap, alacsony küszöb, nincs kisállat), van esetleg más, ami ajánlott és jó áron beszerezhető? Thx
-
pstomi
csendes tag
Sziasztok, hónapok óta robotporszívó vásárlásán gondolkozok és ezt a 2 hónapja megjelent [XIAOMI Mijia 1S] szeretném megvenni, kuponnal 260 fontért. Ezzel a tipussal van tapasztalat? Leírás alapján sokkal okosabb mint az eredeti 1st generációs. De nem tudom, hogy ezzel vagy a 2nd generációssal járnék e jobban (nincs parketám, nagyon vékony szönyeg az egész lakás, másznia nem kell és kb 50nm). Illetve látom a topikban ezt a Valetudot ami nagyon tetszik, ez müködik ezzel az új típussal vagy inkább ne kisérletezzek vele? +1 kérdés olvastam hogy Xiaomi porszívók már müködnek Google Home-al, erről valami tapasztalat valakinek?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
p00h
tag
válasz
hu-Ízirájder #8183 üzenetére
Valszeg a wifi hálózatod nevével v jelszavával van baja, nem szeretik pl a szóközöket, különleges karaktereket, ha megadsz neki minden engedélyt és egyszerű ssid és pw lesz akkor tuti menni fog. Utána kikapcsolhatod az engedélyeit
-
hu-Ízirájder
tag
Szia Koszonom a tippet, volt elore lepes mar eljutottam odaig h elkuldi az uzit a robotnak, viszont az nem tud csatlakozni a halozathoz...igy itt vege is
Valahol olvastam h 5hz mukodik a wifije az enyim 2.4hz, nem tudom ez a baja e.Egy szivmutet egyszerubb ennel
Most ugy dontottem h nekimegyek azzal a nemet fejlesztessel FloleVac mert az legalabb helyi halon elvileg megoldja szerver es egyeb felesleges benasagok nelkul
De ott a beallitashoz 4 dolgot ker NEV ez meg csak meg van a mi appbol, IP megvan, de Token szamot es DID szamot h honnan asok elo ugy h meg sose parositottam a robotot a teloval azt nem tudom 22es csapdaja.Tud valaki segiteni a Flolevac bekalibralasaban?
Lehet paranoid vagyok de erre az egesz kerulore (kinai szerver) semmi szukseg, mikor az eszkozon van wifi basszus de meg egy retek bluetoothal is meg tudna oldani, kb az az erzesem h csupan azert csurtek ennyire meg h az adatokat megszerezzek.
Ettol nekem a hatam borsozik, nem hittem h ez ekkora macera. -
peppe79
senior tag
válasz
galocza #8178 üzenetére
Ha a hivatalos forgalmazó webshopjában vásárolnád, és netán jótállási igény merülne fel, ugyanúgy a te feladatod lenne elszállítani/elszállíttatni a szervizbe.
A jogszabály elég világosan fogalmaz: csak akkor lenne köteles a kereskedő helyben megjavítani/javíttatni vagy elszállítani, ha rögzített bekötésű lenne, vagy 10 kg-nál nehezebb.
Ez a robotporszívó azonban még a 4 kg-ot sem éri el. Én amikor általános iskola, alsó tagozatos voltam, és a szüleim elküldtek az élelmiszerboltba bevásárolni, ettől nehezebb cekkert is hazahoztam. Ezzel nem pikírt akarok lenni, csak így tudom legegyszerűbben körülírni, hogy ez tényleg nem egy nagy súly.
Szerintem számodra sem ez, ami igazán bosszantó, hanem az, hogy használat helyett most a jótállási igényedet kell intézned. Én, ha a Te helyedben lettem volna, meggondolt vásárlás címén visszaküldettem volna a terméket. Úgy legalább lett volna rá esély, hogy - ha csak nem találják hibásnak, - egyszerűen visszaveszik; és nem egy újonnan vásárolt, de máris javított készüléket kellene a későbbiekben használnod. -
bencze
senior tag
válasz
galocza #8178 üzenetére
Az, hogy lusta vagy visszavinni nem a bolt hibája. Az sem, hogy elromlik az eszköz.
A garanciális feltételek eléggé le vannak specifikálva tudtommal törvényben, azonkívül érdemes a kereskedő oldalát megnézni mit írnak róla. Annak nem túl sok az esélye, hogy random az általad preferált eljárást alkalmazzák hanem valószínűleg úgy járnak el ahogy a törvény mondja ill. ahogy alapvetően ők ígérik, ha a feltételeik eltérnek a törvényi minimumtól. -
galocza
aktív tag
kedves nép,
ezóta:
[link]
nem sok történt. írtam a kereskedőnek, pár nap alatt válaszoltak is.
namármost a cég a nem túldícsért xiaomishop.hu. már érzem magamon az értetlenkedő, sőt, megvető tekinteteket, de volt oka: az ígért 30 havi garancia. arra mondjuk nem voltam felkészülve lélekben, hogy nem a garanciaidő lejárta után egy héttel, hanem már megérkezéskor hibás a dolog...
a dolog iróniája, hogy azért (is) beszéltem rá magamat új, drága masinára, mert nem volt kedvem szervízbe hurcolni szegény (már nem garanciális) sencoromat. most ráncigálhatom ezt a nagy és nehéz dögöt át a városon gyalog a postára. igaz, írják, hogy "bizonyos esetekben" háztól-házig viszik a dolgokat, de nagy, nehéz, dead on arrival termékekre, ez, úgy látszik, nem vonatkozik. szívem szerint erre kiosztanék egy kis feketepontot, de nem tudok, mert mégsem ígérték konkrétan...
na mind1, a fentieket csak azért, hogy ha elrendeződik a dolog így vagy úgy, majd élménybeszámolok (meg persze kis önsajnáltatás okán is). pár évvel ezelőtt a boltnak rossz híre volt, oldalukon ígértek pozitív változtatásokat - möglássuk, mennyire sikerült tenni a dolgok érdekében. fair play sztem csere lenne rossz, új készülék esetében, ha rendesen megjavítják, az elfogadható (de különösebben boldog nem leszek, az a minimum), ha hiába hurcibálom-fizetem a postát-nélkülözöm hetekig-hónapokig - nos, akkor nem sok változott arrafelé.
akárhogy is, beszámolok róla itt is, s máshol is, ahol szóbakerültek. ha tényleg megjavultak, legyen szó róla, ha nem, jó lesz figyelmeztetésnek történetem másoknak. eddigi prohardveres szereplésem alapján rólam tán nem gondolják majd, h bérdícsérő vagyok...ja, és ha nincs/addig nem lesz lezárva, örömmel töltöm majd a kérdőívet. e gond miatt én vagyok az egyik félbehagyó.
-
matt22
tag
válasz
hu-Ízirájder #8176 üzenetére
Dicséretes hogy próbálod védeni az adataidat, de nem fog sikerülni ha a robot nem tud "hazatelefonálni" a kínai szerverre. Kapcsold be a helyadatok engedélyezését és kapcsold ki a VPNt.
-
hu-Ízirájder
tag
Sziasztok
A kerdes lehet h mar elhangzott, de nem talaltam. Nem ma kezdtem ahhoz tul oreg vagyok de tok lamanak erzem magam (ekezetek hianyaert bocs).
Vettem nem reg egy 1gen Mi robot porszivot.
A mobil appal gyult meg a bajom.
Letoltottem az itt elso hozzaszolasban levo forumrol a magyar appot, regeltem ezert a MI forumba, majd regeltem az appban amit nevetsegesnek tartok h 2 helyen (mar az 1is az) kell regeljek h egyaltalan hozza ferhessek a porszivo beallitasaihoz, de megtortent.
App fent, bejelentkezve. Racsatlakoztam a robot wifijere es van mobilnetem.
Eszkoz hozzaadasakor nem talal semmit se Nemeto. Se Kina se Magyaro. kivalasztas utan se.
Mit csinalok rosszul? Meg a kozelben levo eszkozok modnal sem.
Kereses elott feldobja h kapcsoljam be a bluetootht (nem tudom ugyan minek, de legyen), es h adjak engedelyt a wifi pasztazasahoz az appnak, es kedvesen az appbeallitasokba iranyit ahol NINCS is ilyen engedelyre lehetoseg.Kicsit tul macerasnak erzem de ha mar eddig eljutottam segitsetek legyetek kedvesek h vegre beallithassam a robotot kedvem szerinti idozitesre.
Koszonom
-
Yellow73_a
tag
válasz
dugesz77 #8167 üzenetére
Én is ugyanezzel a problémával küszködök. Szerintem a főkefe akasztja meg egyébként, és a kerekek elpörögnek a szőnyeg szélénél. Sajnos nálam már elég sokat le is darált a kerékből.
Viszont azt vettem észre, hogy automata takarításnál nem szenved sokáig, viszonylag hamar keres magánal másik utat. Ugyanakkor kézzel indított zónatakarításkor kitartóan próbál előremenni pörgő kerekekkel, akár percekig is.
Ezt a kis mütyűrt én is ki fogom próbálni, de félek, nem fog jelentős változást hozni. -
Zolka25
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Xiaomi gen1-et. Eddig nagyon tetszik, bár sajnos a küszöb túl magas neki.
Láttam, hogy beszéltétek páran a töltést. Erről szeretnék még tapasztalatokat kérni, hogy ki hogy használja. Ha kész a takarítás visszamegy a töltőre és úgy is hagyjátok? Vagy pár alkalmat vártok, amíg az aksi lemerül jobban és csak utána töltitek?
Ki szoktátok kapcsolni a gépet, vagy folyamatosan készenlétben van?Előre is köszönöm
-
Shamli86
tag
Sziasztok. Szerintetek ez baj, hogy ilyen "nyikorgós" hangja van az egyik keréknek? Ezt gariba javítják?
-
Matada2.3
veterán
Sziasztok!
90mm2-re keresek robotporszívót, amiben van mopping is. Annyit érdemes tudni, hogy minden szoba küszöbbel van elválasztva a lakásban, ezek 3cm körül vannak. Állat nincs bent, heti 2x menne a gép, ha kell többször is.
Roborock S55-öt néztem ki, van esetleg valakinek tapasztalata vele? Van esetleg alternatíva? Ha S55, akkor hol érdemes megvennem?
Előre is köszönöm!
-
dugesz77
őstag
válasz
Gabesz87 #8150 üzenetére
Szönyeg sarkára most úgy néz ki megvan a megoldás(legalább is fent van két napja szinte nem is hallom a köszörülős hangot) . Én a nagyobbat nyomtattam de szerintem nem muszály nyomtatni sem ,mert nem rég vettem hasonlót talán Praktikerbe ajtó kilincs védőnek árúlják az ajtó mögé kell ragasztani ahol a kilincs érné a falat. Még próbálgatom,hogy hova a legjobb ragasztani de eddig egész jó.
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis párnapos tapasztalat a BW-VC1 ról.
Mivel eddig nem halottam robotporszívót élőben így elég hangosnak tűnik még a legalacsonyabb fokozaton is. Szerencsére nem éjszaka takarítok vele.
A szőnyeg szélén random elakad ha olyanja van és ott szenved majd 2p után letolat róla ha tud.
A vastag bolyhos szőnyegen bizonyos pontjain átment majd elakadt. Utána meg a másik bolyhos szőnyeg szélén akadt el és rácsavarodott a szilikon sörte a szőnyegre (6 száll veszett oda a művelet során) azóta a két szőnyeg felcsavarva van a szobámban.
A ruha szárítón megpróbál ámeni de ugye elakad és 2 percig szenved mire rájön hogy le kéne tolatnia.
A dokkolóra mindig vissza talál kivéve egy alkalmat akkor újra elindítottam, Míg takarított a szoba másik végén addig a virágok lettek igazgatva az ablakban és pont ott van a dokkol is, ezáltal beszkennelt gondolom mint egy falat és a térképen közte és a dokkoló között fal volt... Elkezdet minden fele menni és teljese gázzal neki tolatott az előszobai alumínium küszöbnek.
Azóta nem fordult elő ilyen szerencsére.
A piszkot felszedi rendesen, cérnával a szőnyegen ha olyan meggyűlik a baja, de a nagyját össze szedi.Most kb 60 ért meg lehet venni annyit szerintem megér a porszívó.
Egyelőre ezek a tapasztalataim vele.
-
raverke
tag
válasz
tomazin #8158 üzenetére
Egy heti porszívózás után 1 nappal már van kutyaszőr mindenütt. 100nm-es lakásról van szó, és nem hiszem hogy szűk réteget érintene az automatikus porzsák ürítés, mivel a Xiaomi s50-nek mindössze 0.5 literes a tartálya, ami kb 1 vicc.
Ha hazaérek kitakarítom kézzel, ok, de kérdés hogy képes-e végigmenni az egész lakáson anélkül hogy közben megtelne a porzsák. -
-
raverke
tag
Sziaszok!
Ki mikor használja a porszívót?
Én akkor szeretném, amikor nem vagyok otthon, tehát a porzsák ürítése nem megoldható. Mivel 100nm-es lakásról lenne szó, tele kutyaszőrrel, így elég hamar megtelne.
Van olyan dokkoló, ami automatikusan üríti a porzsákot( Irobotnak találtam csak)? Őszintén szólva nem is értem ez miért nem terjedt még el minden gyártónál..hiszen ha valami automatikusan takarít, akkor ahhoz ne kelljen hozzányúlni minden 30percben -1 órában...
Előző kérdésem: [link]
-
válasz
Graphics #8149 üzenetére
Éééééés az evulóció új csodája a szennyvízben élő halak után, a robotporszívókra vadászó pókok
Nekem olyat csinált a toronnyal, hogy a lelógó kábelen volt az a kis kábelkötegelő amivel össze szokták a dobozban kötni a cuccost. Annak a vége kb 2cmre kilógott. Sikerült úgy elmenni ott, hogy pont az egyik lyuk a tornyon beleakadt és ezzel együtt meg is állt. (az külön poén, hogy azután volt, hogy kitöltöttem Gábornak a tesztet, hogy sosem akadt el, erre másnap egy ilyen lehetetlen helyzettel sikerült)
-
Gabesz87
veterán
válasz
Graphics #8149 üzenetére
Nekem szőnyeg sarkánál felhajtva szokott így meghülyülni, és ezután kaotikusan néz ki a térkép. Nem értem, mert egyik porszívózásnál tök szép a térkép, frankón, hiba (=szerencsétlenkedés) nélkül végigmegy, következő alkalommal meg rossz nézni, amit művel. Körbe körbe bolyong, forgológik egy helyben, fal mellett, a szőnyegre ha nem tud felmenni, akkor a falra akar felmászni, már a falat is összegányolta. Szóval nekem tapasztalatom szerint a szőnyeg sarka a mumus.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok, kis infó, lehet már felmerült, de ettől függetlenül leírom.
Van egy Xiaomi Mi Vacuum porszívóm, és nemrég furcsa jelenségre lettem figyelmes.
Félköröket rajzolt a térképen, még akkor is , ha nem volt előtte akadály.
Kerestem a miértjét, de nagyjából rájöttem, hogy feltehetőleg pókhálót szed össze valamelyik szenzor elé, és esetlegesen úgy csillan meg rajta a fény ,vagy úgy érzékeli, hogy akadály van előtte.
Emiatt szerencsétlen még a dokkolóra is alig talál vissza... Szóval érdemes a szenzorokat tisztogatni sűrűbben, mert bármikor dönthet úgy a csodapók, hogy odaszövi cselszövő hálóját a porszívó útjába.
Rákeresve már látom volt hasonló téma ez ügyben.
-
Janusz001
őstag
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Pót szűrőt, keféket honnan érdemes beszerezni?
-
válasz
Boldy_Jarre #8144 üzenetére
Hát én nem teljesen ilyen helyzetre gondoltam. De ezt egy kicsit sztem túlbonyolítottad. Kireseteled a wifit, telefonnal felcsatlakozol és irányítod a 192.168.8.1-en. 1telefonnal, anélkül, hogy büdös lenne a szobában
Janusz001 Háát azt nem igazán tudom, hogy miből gondoltad, hogy kitalálja a wifi jelszót
-
Boldy_Jarre
csendes tag
válasz
tomazin #8133 üzenetére
Szóval, ami nálam bevált a Mi Home nélküli világban:
Ha már fenn van a Valeo a gépen, (és mondjuk elviszed anyóshoz takarítani, mert elég idősek és nincs se internet, se wifi) kell még két teló. Egyiken beállítod Hotspotként az "otthoni hálót" (értsd ssid + passwd), amire Lujza, vagy kihogy hívja azonnal felcsattan, majd a másik telóval szintén csatlakozol a hotspothoz.
Most már csak meg kell találni a kütyüt, amihez segítség a FING nevű network tool alkalmazás (playből ingyen letölthető) és leszenneled a hotspot hálózatot (192.168.43.x).Innen már csak a böngészőbe írod robi IP-jét és DJ-Hawai.
Próba, cseresznye... működik
-
farkas26
Topikgazda
válasz
monchichi20 #8140 üzenetére
Te vagy szerintem köztünk az első akinek ez a típus van
Kíváncsian várjuk a véleményedet,tapasztalatodat BW-VC1-el.
-
zolda
tag
sziasztok!
az aqua.hu-ról vásárolt már valaki Mi Robot Vacuum (XMMRWC)-ot? Meg tudjátok erősíteni, hogy ez global verziós? az eustock oldalán is ugyanez a cikkszám szerepel egyébként. a xiaomi-hu-n sajnos épp ma fogytak ki...
Köszönöm! -
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Nekem ma jött meg a BW-VC1 jelenleg töltőn van. miután fent akadt a 5x a szőnyegen (bolyhos (lehet poros is neki a szőnyeg)) utána hirtelen lemerült a teszt körnél
Ha feltöltődik lefrissítem majd.
Mindenért nyávog főleg ha fent akad, szőnyeg szárítótalp kombon nem megy át egyelőre.
Mivel még sosem volt így a hangja nem tűnik zavarónak.
A piszkot kikerülte viszontSzerintem a hétvégén írok róla hogy milyen és menyire effektíven végzi el a munkáját.
Én 73 ért vettem (másnap találtam kupont mivel 68 lett volna...
).
-
Boldy_Jarre
csendes tag
Egy módszert azért már én is tudok...
-
Boldy_Jarre
csendes tag
Sziasztok lenne egy építő jellegű kérdésem azokhoz akik Valeo-val használják a kütyüjüket.
Hogyan oldható meg a telós wifi hotspoton keresztüli robot vezérlés? -
Janusz001
őstag
Valami ötlet, hogy Mi Vacuum Cleaner miért nem akar csatlakozni a routerhez? Bő 1 évig ment, de most kénytelen voltam wifi jelszót cserélni, megtalálja az eszközt, de aztán hibával leáll, hogy "Bring device closer to router" , wifi jel bőven van itt és eddig ment is.
-
válasz
TheWeeezel #8125 üzenetére
It looks like you've forgotten to remount the file system in read-write mode as instructed in the previous step:
mount -o remount,rw /mnt/default
-
TheWeeezel
újonc
válasz
retesz147 #6499 üzenetére
Hello,
i write in English
I tried your root and everything went fine.
But in the console entering:
"-A roborock.conf fájl átnevezése: sudo mv roborock.conf roborock.conf.old"gives me an error:
mv: cannot move 'roborock.conf' to 'roborock.conf.old' : Read-only file Systemdo you by chance have any idea how to solve this issue?
-
szabokar
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy Xiaomi Mi robotporszívót, de nem igazán értem a változatok között mi a különbség.
Tud ebben valaki segíteni?
A téma összefoglalóban SDJQR02RR cikszám van említve, de vásárláskor a "global" változattal vagy a lenti két kóddal találkozok:XMMRVC (olcsóbb) míg a
SKV4022GL (a drágább változat)
Segítségeteket köszönöm.
-
raverke
tag
válasz
Silent77 #8114 üzenetére
Attol fugg milyen alternativak vannak, melyik tud plusz olyan funkciott ami nekem jo.
Mindenki a Xiaomi-t emliti itt, neztem is a gen1 es gen2-t,de nem tudom hogy megeri-e pl a gen2(130ezer),mivel pl a felmosast tuti nem hasznalnam soha.Es persze kivancsi lennek milyen egyeb markak vannak, amik szinten jok vagy jobbak az s50-nel...
-
Leon77
őstag
Pedig semmi baj nincsen az elnevezésével. A fogalom az okos-telefonnal jött be, mivel valahogyan meg kellett különböztetni a hagyományos mobiloktól (eleinte ugye mind a kettőből volt sok).
Most meg itt vannak a hagyományos (random) porszívók és az okos(általad programozható, saját térképet készítő, tervezett útvonalon járó) termékek.
Így került be a köztudatba és szerintem az emberek többsége pontosan tudja miről is van szó. Sokkal jobban igazad lenne, ha mondjuk az ai kérdését feszegetnéd (intelligens mosógép pl), de ott is ugyanolyan szőrszálhasogatás lenne, itt pedig szvsz nagyon az.
-
gorbep
senior tag
ez a Xiaomi csak nekem új? Kamerás pozicionálás az LDS mellé... 289$
-
válasz
dudikpal #8116 üzenetére
Én már attól az elnevezéstől is a fejemet verem a falba, hogy "okos eszköz"!
A nagy büdös l****t!
Csak egy marék szilícium, ami egy előre megírt többé-kevésbé bonyolult programot futtat! (szoftverfejlesztőként dolgozok...)Biztos ezt a megnevezést is valamelyik marketinges "zseni" találhatta ki!
-
dudikpal
senior tag
válasz
Headless #8115 üzenetére
Úgy látom elbeszélünk 1más mellett
"akkor jön rá az ember, hogy milyen okos kis algoritmust sikerült összerakniuk" - KINEK?! Ugyehogyugye. Ha nincs aki megírja h milyen "okos" legyen az eszköz, akkor az okoseszköz bezony mehet szelet kapálni. Az okos jelző a mindenkori algoritmizáló, fejlesztő, és az azt megfelelően leprogramozó érdeme, nem az ezek nélkül élettelen, működésképtelen eszközé... -
Headless
őstag
válasz
dudikpal #8113 üzenetére
Hát szerintem aki látott már lézer scanneres távolságmérést, regisztráciot és tudja miről van szó, akkor jön rá az ember, hogy milyen okos kis algoritmust sikerült összerakniuk a pontfelhő regisztrálására és az évi/havi 1-2 tévédés belefér bárcsak ennyire intuitiv lenne a leica cyclone register 360 vagy egyéb pontfelhő regisztráló szoftver... Nem naphosszakat regisztrálnánk a pontfelhőket, talán rtc360 scannerrel elindult egy jó irányba a leica. És itt nem holmi 100 ezer forintos szoftverekről scannerekről van szó. Szerintem örüljünk ami van, és hogy valójában fillérekért megkapod.
-
dudikpal
senior tag
Köszi, rápróbálok.
"Én is megfigyeltem, néha törölni illik és újra tanítani." - Igen, kb ennyit az "okos" eszközökről...1x 1 idióta barom bedobta a köztudatba ezt az eleve paradox kifejezést, erre nem gyökeret vert?! Egész iparág hajtott ki belőle, egy alapvető hazugságra épülve, de mivel a homo sapiens ~90%-a azt mondja h ez így rendben van, akkor rendben van, szt a kisebbségnek kuss. Demokrácia, egyem a szívedet
-
Leon77
őstag
válasz
dudikpal #8105 üzenetére
Szia. Nekem is csinált hasonlókat, aminek az oka az volt, hogy be colt állítva a térkép mentés funkció, és volt benne egy állíndó nogo zóna is. eleinte jól ment, de egyszer csak olyasmit csinált, mint a tiéd. Kikapcsoltam a térképmentést, rajzolt egy új térképet és öröm és boldogság, működik normálisan. (nálam csak ennyi volt).
-
raverke
tag
Sziasztok!
Egy ár összehasonlító oldalon kezdtem el nézegetni a robotporszívókat és érdekes, hogy ennyire sok márka van és ennyire különböző árakon. 30 ezer forinttól a csillagos égig.
Itt is elolvastam ki mit ajánl, de nem egyértelmű hogy melyik lenne nekem a legjobb.
Otthonra szükségem lenne egyre:
- 100nm-es lakás
- kutya van, hullik a szőre!
- küszöb nincs
- szinte csak szőnyeg van, kevés helyen járólap (felmosás funkció nem fontos)
- Dokkoló az automatikus töltéshez fontos lenneKérdés, hogy melyik gyártó melyik terméke lenne a legjobb?
-
Espla
aktív tag
-
dudikpal
senior tag
Xiaomi S55 néhe bebutul. értem ezalatt, hogy kijelölök neki zónát, erre zónán kívül fordul 1et, majd vissza töltőre. Teljes cleannél is van olyan, h ugyebár az egész lakás ki van jelölve(Appban "Clean"), erre bemegy a nagyszoba közepére, klín finisd, oszt megy dokkolóra...
Másik: nemtom h beképzelem e, de 4-5 hónapi használat után mintha hangosabb lenne. Lett egy ilyen egyfajta "búgó" hangja, azonos szívóerő mellett.
Nem megy szorosan a fal mellett, a kefével sem, a test kb 2-3cm-re, a kefe meg 1cmre, meg a tök egyenes fal mellett, így ugye otthagy 1 kis koszcsíkot.
Van amikor flottul megkerüli a szék-asztallábakat, bemegy a szék lábai közé, máskor meg vagy 4x nekimegy a lábnak(NEMGYENGÉN, van h másnak is, MIUTÁN feltérképezte azt a területet), utána feladja, és nem megy be alá, kihagyja.
Ezek csak nálam vannak, vagy esetleg találkozott már vki hasonló jelenségekkel? -
scabi78
senior tag
válasz
tomazin #8101 üzenetére
Köszi a választ.
Átnéztem az összefoglalót és a random tökéletes lenne.
Napközben használnám amikor dolgozunk, tehát nem zavarnánk és nincs ajtó, csak minimális akadály a laminált padló között, illetve ahogy írtam, kb. egy centi magas szőnyeg a nappaliban.A sok hajszál mennyire jelent gondot? Kárt tehet a porszívóban? Felcsavarodhat valahova?
Milyen márkában és árkategóriában gondolkozzak? -
válasz
scabi78 #8099 üzenetére
Összefoglaló megvolt?
Leírásod alapján inkább randomot szeretnél. Praktikussági kérdések (ezeket lehet az összefoglalóba is kellene írni, mert én nem láttam benne):
Mikor szeretnél takarítani? Ugyanis amíg megy a takarítás, addig nem érdemes a területen tartózkodni (széthordod a koszt, neked megy a porszívó). Ha valaki otthon van mindig, akkor annyiból jobb a szisztematikus, hogy gyorsabban végez. De ha senki sincs otthon, akkor a random is nyugodtan elmászkálhat.
Hogyan szeretnél takarítani: minden ajtót kitámasztasz (hogy ne tudja magáracsukni) és körbemegy mindenhol, vagy szobáztatsz, azaz berakod egy szobába, rácsukod az ajtót, aztán majd kész lesz. Utóbbira a random is elégséges.
Illetve ezt nem gyakran látom leírva, de el kell előle pakolni. (Emiatt csodálom is azokat, akiknek minden nap 10kor körbemegy, mert mi nem tudjuk ezt megcsinálni, külön időt kell mindig szánni a pakolásra)Illetve TG-knek még 1 dolog:
Szerintem ilyen nincs, vagy nem szerencsés elnevezés: "Xiaomi Robot 1"
Legyen akkor xiaomi mi robot (gen1), vagy gen1 nélkül, de nekem ez olyan esetleg elnevezés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest