Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Hali mindenkinek!
Lenne egy kis hangproblémám!
Az elemek a következőek:
1, Giga P43-ES3G alaplapi hangkártyával (Realtek ALC888 HD) -> alaplap CD-jéről feltéve a driver (bepipált Loudnes-sel és anélkül is van gond...)
2, erre van rádugva egy kb 4 éves Logitech X230
3, k-lite 5.4.4 kodekpack
4, win7 ultimate 32 bitLejátszók: Media Player Classic, Aimp2!
Amikor wmv, avi filmet nézünk, akkor eléggé rezonál a mély, szinte zavaróan (zenénél is)! De ha a hangszórót rádugjuk egy Sony mp3 lejátszóra, maxon sincs semmi torzítás és rezonancia!
Van valami ötletetek, h mi lehet a probléma? Kodek, driver, beállítás?
-
massatz
csendes tag
és hogy szedted le? simán a control panelből vagy más programmal vagy csak rátelepítetted?
mert én ma pakoltam fel a win7 x86 profot az rc x86 helyére és a realtek oldaláról töltöttem le a drivert (az rc magától leszedte! nem értem a teljes miért nem
) és azóta pattog, meg-megáll pár századmásodpercre, ilyenkor torzul a hang, olyan gépies lesz. elképesztően zavaró.
Viszont: én is megpróbáltam a régi gyári drivert (mondjuk a vistásat, lehet az xps is felmenne compatibility mode-ban) és nem tette fel valójában. a programs and featuresben benne volt, de igazából nem lehetett elérni, mert hibaüzivel kidobott a francba. a hülye 7 meg magától vmiért nem találja meg a legjobb drivert hozzá.
amúgy az enyém egy ex-600-as. van ötletetek a régebbi driveren (holnap, azaz ma nappal kipróbálom) és a prioritás változtatásán kívül?
-
robi0604
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #45 üzenetére
Ez lehetséges lejátszó vagy kodek probléma...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv. nekem is realtak hd audio van.
Integrálva a p5ld2se- lapon.
Nekem olyan gondom van hogy filmezés közbe
tekerek és egyszercsak elkezd recsegni és nem hallani a filmet.
Beletekerek megint, és van hang.
Ilyen fajta problémával találkozott már valaki? -
Veg1ta
tag
Hali!
Nekem egy MSIV602Hu laptopom van, egyből win7-et tettem rá, de a hanggal nem tudok megbékélni. Realtek HD, recseg és ez elég zavaró. Ha bedugom a 2.1 logitechem, azon is recseg. Nem tudom mit csináljak még, mert kb. két napja sz*rakodok vele.
De lehet megpróbálom inkább xp alatt, hátha jó lesz... -
zeorsdfd
senior tag
Hoppá, pontosan ugyanezzel szenvedek én is, kb ugyanilyen alaplappal (ds4)!
Én konkrétan váltogatni szeretnék hátsó paneles füles jack és 5.1-es jack-ek között. Ráadásul nálam csak akkor szólnak az 5.1-es hátsó hangfalak, ha 7.1re állítom. Ekkor oldalsónak hívja a software azt, amit bedugtam a realtek kártya "hátsó" kimenetébe! Miért? -
-D4nO-
tag
Sziasztok!
Na, megtaláltam én is a win7-et és a legújabb realtek drivert, GA-P35-DS3 lapom van.
Teljesen elvesztem. Totál nem értem a program logikáját, eddig XP-m volt és ott tök normálisan ment az egész szépen szólt. Itt most az a gondom, hogy hátra szeretném bekötni a fejhalgatómat, de azt nem lehet. Ha hátra kötöm csak mint stereo hangfal érzékeli, és kb fele annyi a mély mint xp alatt volt. Nem tudom neki valahogy megmondani, hogy de bizony én hátra dugtam a fülest?
Másik problémám, hogy ilyen fura hangokat ad ki üresjáratban is. Van egy alapzaj, és ha elindítok valami programot, még intenzívebb lesz. Semmi ilyesmi nem volt még tegnap xp alatt.
Tudom hogy iszonyatosan láma vagyok, de tényleg soha nem volt problémám hangkártyával, ezért aztán nem is ástam magam bele soha, ha van ötletetek, légyszi segítsetek.
-
Lacika007
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 7.1-es hangfalam, amit 3 dugasszal (1x2+2x3) kellene, hogy kossek a hangkartyara. Ha valaki elmondana, hogy Realtek HD Audio Manager-be hogy lehet ezt kivitelezni nagyon megkoszonnem!
Tehat a problema, hogy itt 4 out-ot var nekem meg csak 3 van: -
csudri
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy GA-G31M-ES2C alaplapot. Windows 7-es op. és a legfrissebb Realtek driver. Egy LCD tv-re van kötve egy 9400GT-vel, DVI-HDMI kábellel. (Azért nem HDMI-HDMI, mert ez még az előző gépből maradt.)
A problémám az lenne, hogy az alaplapi hangkariból a rákötött hangfalra nem megy hang. Viszont a tv-zúg! Először az sem zúgott, de miután kihúztam a vidkarit és az alaplapot összekötő spdif kábelt és letiltottam a digitál audiót folyamatos a zúgás-sistergés.Mi lehet a gond? (Bevallom tegnap láttam először működés közben 7-es Windows-t, úgyhogy ha nagyon lámát kérdeztem, akkor bocs.)
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Van egy asus P5E-VM HDMI lapom.
http://asus.com/product.aspx?P_ID=CnshoZN3T98BEGTQ
Friss win xp sp3 van rajta + ac3encoder + dixv, semmi más.Szeretném az S/PDIF csatin a 6 (5.1) csatornás hangot kiadni egy PANASONIC SA-HE100 erősítőre.
A hang simán analóg kimegy a 6 csatin a hangkártya működik.
Sztereoban kimegy a S/PDIF-en is, ez is rendben van,
de nem ad ki az S/PDIF-en 2 csatornánál többet valamiért.Mi lehet az oka?
-
Felipe9221
csendes tag
sziasztok!
felraktam a windows 7 x64et nagynehezen találtam a realtek hangkártyámhoz drivert amit engedett feltelepülni az a problémám h a rendszerhangok mennek,de a zene,mplayer....stb. nem szólnak!
mi lehet a probléma????? -
yolan
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy nem is tudom hol kezdjem.
Szóval vettem egy ep45-dq6 lapot, és akkor jött ki ez, hogy az egyes p45-ös giga lapok, képesek az ilyen dolby meg x-fi bigyókra (nézzétek el nekem, nem értek annyira hozzá).
Szóval megláttam ezt a lehetőséget, mondom egyszer élünk. Feltettem, állítgattam ezt meg azt, szólt szépen. Foobar2000-et használtam kernel stream kimenettel, meg asio kimenettel, szépen szólt, olyan testes mélyhangokat produkált, remegett a gatyám szára, virult a fejem, apámé meg vörösödött, szóval nagyon szépen szólt.
Eladtam a dq6-ot, és egy extreme-t vettem helyette. Elvileg ugyan az a chip van rajta, ugyan az a realtek integrált hangkártya. Namost, feltettem már egy tucatnyi drivert, meg ezt az x-fi-s csodát, meg a dolby-s csodát, az x-fi progi is meg a dolby progi is azt mondja hogy nincs támogatott eszköz csatlakoztatva, vagy nem található. A foobar-t beállítottam ugyan úgy. Eleninte az egyik hangfal meg sem kapta a mély jeleket, egy egyszerű sztereó rendszerem van, pioneer sx-434-es erősítővel, és hozzá két kellemes pioneer 2 utas hangfal, ebből kettő ugyebár. És a gatyaszárat remegtető mély után, most csak úgymond üresen kopog. A membrán ugyan akkora utat jár be, az áramfelvétele is megegyezik, de a hangja szar, nincs benne erő. Annó a dq6-al még a levegő is remegett a tüdőmben, ez meg csak ahogy hangosítom, egyre hangosabban kopog, direkt előkerestem ugyan azt a számot, és semmi. Az erősítő egyben rádió is, abban a funkcióban teljesen szépen hajtja a falakat, mint annó, tehát kizárásos alapon, valami a gépből kijövő jellel van, valami beállítás, vagy driver nem kóser, de vajon mi?
Fontos lenne számomra, mert eddig bőséges volt, és nem kelett még tizen ezreket hangkártyára is költenem. Nincs nagy igényem, nem használok 5.1-et, meg semmi flangos müty-mütyöt, csak remegjen megint a gatyám szára
Valakinek bármilyen tippje, ötlete?Üdv, yolan.
-
nyunyu
félisten
Nezd, nekem a GUS MAX, aztan kesobb az Aureal Vortex 2 SuperQuad volt az etalon.
Fenyevekkel vertek tudasban a hasonlo aron osztogatott Creative kartyakat.
Utana alaplapra integralt SoundStormot hasznaltam (amit a Creative altal becsodoltetett aurealos mernokok hoztak ossze az nV egisze alatt), csak az utoljara nF2-es alaplapokon volt, igy 4 eve muszaj volt vennem valamit, hogy ne a realtek analogjat hallgassam, igy barmennyire utalom a Creative-ot, kenytelen voltam Au4-et venni, mert mas nem volt kaphato ertelmes aron, X-Fi erosen tul volt arazva.17k az nem sok pénz, pláne hosszútávra. Végülis nem 1 évre vásárol kártyát az ember. Vagy nem? Nem értem, hogy miért ne vehetne egy jobb kártyát a srác.
Ha neki megfelel a Realtek digitalis kimenete, ami messze nem olyan szornyu, mint az analog, akkor elso korben felesleges +17k-ert kartyat venni.
Ha nem felel meg/kinovi/szeretne jobbat, akkor kesobb meg mindig vehet kartyat.Ahogy elnezegetem, PCI slotok szama erosen visszaszoruloban van az uj lapokon, szoval legkozelebb inkabb PCI-E-set vennek, mert ki tudja meddig lesz hova dugni a PCI kartyat.
-
nyunyu
félisten
Időben lesz driver (jól működő) mint ahogyan eddig is volt
Na arra varhatsz.
Vistahoz kb. 1 ev mulva lett epkezlab Audigy driver, igaz akkor nem nagyon volt nyilvanos betateszt, mint most a Win7 megjelenese elott.
Ha azt veszem, hogy januar ota lehet szabadon tesztelni a Win7 Beta-t/RC-t, akkor lassan lejar ez az egy ev, es meg mindig nincs normalisan mukodo driveruk...Most eppen a 64 bittel kuzd a Creative, ha 4+GB ramod van, akkor recseg a mikrofon.
-
Poszy
csendes tag
Üdv!
Csak véletlenül tévedtem be ebbe a topicba, de sok dologban én sem értek egyet veled.
Nekem is Realtek HD 7.1-es csodám (volt) van, de csak dísznek integrálva, mert olyan szép az a piros fény ami hátulról szűrődik ki...
és valóban lehet hallani a különbséget az alaplapi és nem alaplapi között. Digiten is. Nekem is Gamer karim van és Vista alatt kutya füle problémám nincs a kártyával. Van még néhány ismerősöm és Win7 alatt is gond nélkül használják a kártyájukat, persze a driver még nem forrotta ki magát teljesen, de az oprendszer sem.
Időben lesz driver (jól működő) mint ahogyan eddig is volt.
Részemről nekem sem kellene alaplapi, azóta, hogy megvan a kártya. kb fél éve. Egyet tudok érteni Kis zöld Izével. Ilyen a számítástechnika, na meg a marketing.
Nem értem, hogy miért nem kedveled ezeket a kártyákat.
Sokan akik beírnak ide a fórumba, hogy ilyen szar meg olyan szar a creative, az tudom sajnálni. Szerinted hány olyan ember van akinek rendesen működik és nem írnak be?
Ez felesleges fröcsögés, szerintem. Továbbá azt sem értem, hogy miért beszélsz az Audigy 4-ről miközben szó sem esett arról a kariról. Szerintem hangminőségben az a kártya, még az AU2ZS szintjét sem éri el. A Realtekről ne is beszéljünk.
Természetesen én sem értem, hogy ha egy aránylag jó karit be tudna szerezni a srác úgy 17k környékén, akkor miért ne tegye?
Mivel jár rosszabbul egy Realtekhez képest, mert szerintem semmivel. Valóban csak előrébb lehet, hátrébb biztosan nem.
Egyébként érthető és "jogos" amit írsz, persze ez sem feltétlenül így van, csak nem értem a logikádat. 17k az nem sok pénz, pláne hosszútávra. Végülis nem 1 évre vásárol kártyát az ember. Vagy nem? Nem értem, hogy miért ne vehetne egy jobb kártyát a srác.
Egyéni vélemény, kéretik nem megkövezni.
Én úgy is tudatlan vagyok, mások mindig okosabbak.
Nekem amúgy teljesen mindegy, hogy ki mit használ.Üdv!
-
nyunyu
félisten
válasz
Zsozsooooo #21 üzenetére
Felso kartyanal lehet ugy van megoldva a digitalis koax kimenet, mint az Au4-en: sima minijack-(2x)RCA kabel kell hozza, mint amivel analog modon kotned ossze az erositovel.
-
nyunyu
félisten
válasz
Kis zöld izé #22 üzenetére
Creative pajtiék mindig tudják, hogy mikor milyen drivert kell kiadniuk, úgyhogy ettől sem kell tartanod.
Evek ota az igenyek utan kullognak.
De hat megtehetik, tizeneve kinyirtak a feltorekvo konkurenciat, azota csak immel-ammal fejlesztgetnek. (Azt se ok csinaljak, hanem az E-Mu, tavaly jol fel is vasaroltak oket.)
DTS kodert meg az X-Fi piacradobasakor beigertek, lassan 5 eve.
Erre mikor csinaltak meg? Tavaly osszel, amikor mar a jobb alaplapi integraltak is alapbol tudjak...
(2 eve komolyan filoztam a P35-DS3P-n, csak nem volt penzem erosito cserere...)Illetve Asus elegge saruba fogta a tokuket a Xonar szeriaval, most mar muszaj lepniuk valamit, ha nem akarnak lemaradni.
BTW, qrom is le a legfrissebb Audigy drivert a francba. Nem eleg, hogy sokkal nagyobb alapzaja van a line-innek, mint a "nem Win7 kompatibilis" 2.18.0010-nel, raadasul valami iszonyat modon szinezi a zenet, total nem ugy szol, mint kene.
-
petrusz82
aktív tag
Az az egy problémám ezekkel az újabb driverekkel,hogy 2.31 óta a beépített hangszínszabályzók valahogy nem azt a hangminőséget adják,mint a 2.30 és a régebbi verzióknál.Én rock-ra szoktam állítani,és olyan,mintha nem lenne elég mélyhangkiemelés.Kipróbáltam a 2.31,2.32,2.33,2.34,2.35,de
mindig visszakerült a 2.30.
Más nem tapasztalt ilyent? -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Zsozsooooo #21 üzenetére
Ha még több infóra lenne szükséged:
Sound Blaster X-FI topic
Asus hangkártyák topicCsak azért, hogy ne szemeteljük tovább ezt a topicot.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Zsozsooooo #21 üzenetére
Már hogyne lenne rajta optikai kimenet?
Ha kicsit jobban megnézed a csatlakozókat, akkor az egyik csati felett láthatod az Spdif in és digital i/o feliraokat. Optikai ki illetve bemenet. Értelem szerűen neked a kimenetbe kell dugnod a kábelt. Ebbe megy bele az optikai 3,5-es jack - Toslink kábel ami így néz ki. Ha az erősítődön van optikai bemenet, akkor ezzel a kábellel tökéletesen fog menni. Ha nincs, akkor lehet kapni hozzá ilyen átalakítót, amivel összekötöd a Coax kábelt és máris működik minden. Mellelseg jobban is jársz ezzel a karival. De egy X-FI Titanium-mal sem járhatsz túl rosszul. Creative pajtiék mindig tudják, hogy mikor milyen drivert kell kiadniuk, úgyhogy ettől sem kell tartanod.
-
Zsozsooooo
tag
válasz
Kis zöld izé #20 üzenetére
Hali ! Olvasgattam kicsit a témában
. Ezeket a hang karikat szemeltem ki : ASUS Xonar D1, ASUS Xonar D2/PM, CREATIVE Sound Blaster X-Fi Titanium , Creative Sound Blaster X-FI Xtreme Gamer
Na most
Azt nem igazán értem, mér nincs sem optikai/coax kimenet ha már ennyibe kerülnek ? Vagy lehetséges az, hogy az alaplapon lévőt használják ?
Kérdés még, Creative driver problémák vannak vista/win7 mellett ? -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Zsozsooooo #11 üzenetére
Szóval a fentebb leírtak alapján el tudod dönteni, hogy számodra "pénzkidobás" lenne-e egy minőségibb hangkártya. Én javasolnám neked valamelyik olcsóbb kategóriás Xonar-t kb. 17k-ból kijön és biztosan nem bánnád meg. Biztosra mondom, hogy mindenféle szempontól jobban jársz vele és ha már ilyen konfigod van, akkor valószínűleg belefér még + 17k. Ráadásul hosszab távra gondolva. Ezen szerintem gondolkozz el egy picit. A kártya minden feature-je jobban kihasználható mint az alaplapié. Az összetettségét kell alapul venni ezeknek a dolgoknak. Én a helyedben nem korlátoznám le magamat, hogy márpedig én csak digiten használom, akkor meg minek költsek rá. Úgyis csak akkor fogod megérteni, hogy miről beszélek, ha tapasztalod a kártya által nyújtott szolgáltatásait, ami minden bizonnyal bőségesebb és minőségibb mint az alaplapié. Persze ez szubjektív, de nagyon valószínű, hogy így van. Creative-ot is tudom ajánlani, mert a személyes tapasztalatom ellensúlyozza a fentebb leírt eszmecserét. Utóbbi kártyánál pedig bőven van lehetőséged, hogy mahinálj a kártya szoftverébe úgy, hogy az "jótékony" hatással legyen a digit kimenetre is. Ha van egy jó minőségü kompakt házimozid, vagy akár egy erősítőd, amelyen van digit bemenet, hidd el, hogy hallani fogod a különbséget a megfelelő beállítások után még digiten is. Itt nem feltétlenül a Dolby5.1 és DTS hanganyagot tartalmazó dolgokra kell gondolni, hanem a zenékre és a játékokra egyaránt. (DivX, mp3, Flac)
A Creative szoftveres tömörítéséről pedig csak annyit, hogy biztosan nem fogja leterhelni a Quadodat.
Persze ne az Audigy4 háza tájékán keresgélj, mert azokban még nincsenek meg azok a bizonyos feature-ok.
Ez csak egyéni vélemény.A döntés rajtad áll.
-
-
nyunyu
félisten
válasz
Kis zöld izé #16 üzenetére
Analogra alkalmatlan, lasd az elozo hozzaszolasomba utolag beszurt fejhallgatos tesztjeimet.
Beke? Miert haboruzunk?
Csupan az ellenvelemenyemet fejtettem ki reszletesenMondjuk ha ejszaka zenehallgatashoz fulest akar hasznalni, akkor tenyleg jobban jar egy hangkartyaval, mivel a hangrendszeren nem lattam fuleskimenetet.
-
Kis zöld izé
senior tag
Részben egyetértek veled, de nagyrészt viszont nem! Mindenkinek más igényei vannak. Ha csak filmnézésre kell neki, akkor valóban pénzkidobás. Ennyi amiben egyetértünk. Creative valóban nem remekel a driverek terén ez biztos, de nem csak Creative van a világon. Amúgy nekem semmi gondom vele, pedig nem az első X-FI karim.
Nekem például már nem lenne jó az integrált realtek, sőt semmilyen alaplapi hulladék
, mert pl zenét legtöbbször analógon hallgatok, filmet pedig digiten nézek. Bizony a Realtek analóg csatornái, valóban kritikán aluliak. Szóval nézőpont kérdése, hogy pénzkidobás-e. Számomra biztosan nem lenne az. A lényeg, hogy csak előrébb lehet egy "minőségibb" hangkártyával mint az alaplapival, hátrébb biztosan nem.
Egyéni vélemény, természetesen nem kell egyetértenünk, ettől még remélhetően megmarad a béke.
Üdv!
-
nyunyu
félisten
Ize, juniusban adtak ki a 2.18.0011-et, szoval 4 honap alatt sikerult elharitaniuk a fo problemat.
Egyebkent hazimozierositom van, igy fej-fej mellett teszteltem a ket hangkartyat...
2 Winamp elindit, egyik Au4-re allitva, masik alaplapira, ugyanaz a FLAC megnyit, szinkronba hozom a kettot, aztan erosito taviranyitojan csak 1 gombnyomas, hogy eppen melyik hangkartyat hallgatom.
Analog kimenetek kozott eleg jelentos kulonbseg van, digitalisak kozott nem vettem eszre semmit.Ezert irom, hogy folosleges a hangkartya, ha ugyis digitalison akarja hasznalni, es a hangrendszere is tud DTSt dekodolni.
-
nyunyu
félisten
válasz
Kis zöld izé #13 üzenetére
DTS Connectet az o alaplapija is tud.
Innentol kezdve folosleges penzkidobas a kulon hangkartya, max annyi lenne a valtozas, hogy nem 5% hanem csak 1-2% lenne a processzor terhelese a jatek hangjanak kiszamitasara.
(DTS Connect meg igyis-ugyis +5-10%, mivel Creative is szoftveresen szamolja a tomoritest, nem hardveresen.)CMSS3D-rol meg mar megirtam parszor a velemenyemet az audigys topikokban.
Arra jo, hogy minden hangfalon szoljon a zene, csak eppen a sztereo hangkepet vagja tonkre, telepiteskor elso dolgom kikapcsolniEgyebkent azert vettem 4 eve Au4-et, hogy ne az alaplapi zajgenerator melle rakott ocska DAC-ot kelljen hallgatnom. Arra tokeletes.
Ha lenne DTS dekoder az erositomben, akkor az eggyel nagyobb felszereltsegu Giga lapot vettem volna, es analog kabelek elfelejtve, Au4 meg repult volna a verbe, elegem van a Creative supportjabol, nem kepesek epkezlab drivert irni.
(Lasd a legfrissebb 2.18.0011-es Audigy drivert. 3 honapja adtak ki, most jelent meg a 10. beta bugfixe, mostanra birtak ugy osszerakni, hogy ne recsegjenDe meg igy is maradt benne bug boven...)
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Zsozsooooo #11 üzenetére
Mivel nyújtana többet? Ezt csak akkor tudnád igazán, ha vennél egy karit. Igazán hallani kell ezt. Az alaplapi addig lesz megfelelő a számodra, amíg ki nem próbálsz valami minőségibb hangkarit. Sokan mondják, hogy ha alaplapi recsegővel optikai illetve coaxiális csatlakozáson keresztül használod, akkor nincs semmi különbség. Ezzel csak részben tudok egyetérteni. Viszont ha egy X-FI ből indulok ki, akkor mondhatni, hogy zajszint szinte (analóg) nulla és van a kártyának néhány feature-je amit digiten keresztül is tud használni az ember.
Pl.: Crystalizer, CMSS3D és kártyától függően Dolby live illetve DTS Connect , úgyszint az Asus háza táján. Ezek mind hasznosak zenénél, játékoknál és DivX illetve Xvid filmeknél egyaránt. Ezeket a dolgokat nagy valószínűséggel nem kapod meg az integrált hangchippel. Itt jön az amit az előbb mondtam, ezt hallani és tapasztalni kell. Milyen kártyát ajánlok? Asus, X-FI (kivéve Audio), Audiotrak prodigy, Razer Barracuda, illetve egyéb minőségi kártyát ajánlanék. Oprendszer függő is a dolog. Van pár alternatíva, Google a barátod!Mindenképpen megéri váltanod egy karira. Tutira!
Szerintem sokan hasonló véleménnyel vannak, mint amilyen az enyém. Kivéve nyunyut!
Üdv!
-
nyunyu
félisten
válasz
Zsozsooooo #11 üzenetére
Ha hasznalod a dtsconnect-et, akkor semmivel sem nyujt tobbet egy XFi/Asus Xonar.
Realteknek igazabol az analog kimenete kritikan aluli, digitalis kimeneten meg ugyis az erosito/hangrendszer minosege szamit, nem a hangkartya.
Digitalis jel eseten a hordozo kozeg tokmindegy, ugyanugy szol az optikai, mint a koax.
-
Zsozsooooo
tag
válasz
Kis zöld izé #10 üzenetére
Köszi a választ ! Igazából nem nagyon tudom mivel nyújtana többet nekem egy +hangkártya a minősége ennek is jó szerintem ha nem merül fel ez a probléma akkor alig használja a procit ! Amúgy mit ajánlaná ha mégis vennék egyet ? 5.1 elég lenne és optikai kábelel használnám, jaj akartam is kérdezni melyik a legjobb minőséget adó csatlakozó optika,hagyományos ,coax ? Hangrendszer Z-5500 Digital
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Zsozsooooo #9 üzenetére
Hi!
Sajnos nincs ötletem a gondodra, viszont van egy javaslatom. Elnézegettem a konfigodat és az jutott eszembe, hogy még rászánnál max 20k-t és vennél egy normális hangkártyát, ami nem terheli le a Quad processzorodat
, mellesleg nincs semmilyen gusztustalan zaj sem! Elgondolkodtató nem?
Nézd meg a konfigomat. Mai szemmel nézve egy rakás elektronikai hulladék, még sincs vele semmi gondom, tudom, hogy mit várhatok tőle. Az biztos, hogy "zajtalan" hangot processzor terhelés nélkül.
Üdv!
-
Zsozsooooo
tag
Hali srácok, találkozott már valaki olyan problémával, hogy audiodg.exe megbolondul és az egyik magot maximálisan leterheli akárcsak netezés közben is ? Nagyon bosszantó ! Ha folyamatok között kikapcsolom vissza áll 0-2%-ra és egy jó darabig nem jön elő a hiba de naponta többször is produkálja ezt !
Mi lehet a gond ?
-
atideath
tag
Üdvözletem.
Olyan problémám van hogy adott Egy JW RX780X alaplap amin egy Realtek HD integrált kártya van. Ezen a kártyán ugye van Opticai kimenet ami össze van kötve egy Yamaha Erősítővel. Namost eddig tökéletesen működött minden amég újra nem kellett tennem az XP-t. Azóta az istenért nem bírom normális útra terelni a hangkártyát. Olyan dolgot művel hogy hiába választom ki hogy 5.1-es rendszer van ráakasztva a gépre az első két (Stereo) hangszórón kívül a hátsó surround hangszórók meg se szólalnak tesztelésnél. Már próbáltam 720p-s filmel is amin van DTS, 5.1 minden de semmi. Előtte pedig ez tökéletesen működött. Valami tipp esetleg? Már kezdek kiborulni hogy egy 200 ezres házimozin 2.0-ba kell néznem a HD filmeket. Valaki egy kis segítséget kérem.
Köszönöm
-
Mr.Pioneer
csendes tag
Helló nekem egy Asus m2n alaplapom van és az integrált hangkártyának sehogy nem lehet a vezérlő paneljét elérni és telepíteni sem,így csak sztereóba szól és nem tudok semilyen beállítást eszközölni ha tudnátok a bajomon segíteni nagyon hálás lennék.
-
ilyen problémám lenne nekem is..senkinek sincs ötlete?
-
zozoo83
tag
Sziasztok!
Nekem egy Asus p5q lapra integrált hangkarival van gondom, este filmet néztem fülessel, akkor még minden jó volt, aztán azóta mindegy mit kötök rá a bal oldali hangszóró csak recseg és nem szól, ráadásul úgy néz ki, hogy hazavágta a creative megaworks-ömet mert azóta nem szól egyáltalán a bal oldali hangszóróm más lejátszón se, csak digitális bemeneten keresztül szólal meg még rendesen a bal is..
A hangkariból pedig ha a fejhallgatót picit kihúzom akkor megszólal a bal oldal is 2 másodpercre, de akkor meg lekapcsol a hang, mert úgy érzékeli hogy kihúztam.Van valakinek ötlete hogy mi baja lett a hangkártyának egyik pillanatról a másikra??
És hogy a mélyládába mi mehetett tönkre hogy nem szól a bal oldal JACK-es bemeneten keresztül?? -
bandiie
aktív tag
Hi,
Nekem is gondom van egy integrált Realtek HD Audio-val.
Tegnap mikor kikapcsoltam a gépet még tökéletesen működött, azonban ma bekapcsolás után nem volt hang. Próbáltam már mindent, drivert ujraraktam stb, de továbbra sem működik.
"Inaktívként" jelöli a jack aljzatokat, mint az az alábbi képen látható.
Korábban ha bedugtam a hangszórókat feljött egy ilyen kis ablak
(most is be van pipálva hogy feljöjjön ha csatlakoztatok vmit), de most nem történik semmi sem.
Mi lehet a próbléma? Nagyon köszönöm ha segít valaki.
-
Frrost
csendes tag
Azlenne ezzel a gondom, hogy a mikrofon nemakar rendesen működni....
Már rájöttem hogy a driverrel lehet a gond, mert hiába rakom fel az alaplap cd-röl a hangkártya driverét, az nem olyan amilyen nekem kéne, és ebbe az egészbe a videókártya zavar be...(hd2600xt)
Ezen a képen lehet is látni hogy van egy új menü, ami nekem régen nemis volt
(Realtek HD Digital Output)
Ezen a képen meg egyértelmű hogy semmit nemlehet állítani, csak a Felvétel hangerőt, meg elnémítani a dolgokat...Régebben amíg nemvoltmeg a videókari, addig nem elnémítás volt írva, hanem kiválasztás....Persze ha kiveszem a videókártyát akkor minden jólesz, és olyan mint volt, szóval rendesen működik....
Ha valakinek volna ötlete hogy hogylehetne megcsinálni, annak örülnék...
Előre is köszönök minden segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Apple Watch
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest