- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
eboostr
aktív tag
válasz
energomatt #10337 üzenetére
Én pcvel küldtem át az .apk-t de pendrive is jó lehet
Leírás: [link] -
energomatt
őstag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sinick #10331 üzenetére
"ADB-zésre van valahol valami manual?"
Ez jónak tűnik. Egyébként ha beírod a keresőbe: "disable apps with adb" akkor még találhatsz egy rakat másik leírást is.
Létezik kényelmesebb megoldás is: ADB AppControl, de úgy látom már van ATV-s (ezt nem próbáltam) változat is belőle. -
Akelaus
senior tag
válasz
sinick #10330 üzenetére
Helló!
Ebben a videóban 2:10-től mutatja a beállítását a főoldal szerkesztésének. Azt nem hogy lehet sorba rakni őket, de egyszerű: megállsz az egyik alkalmazásnál elmész teljesen balra, és megjelenik egy "ikon" amivel lehet mozgatni fel-le. -
sinick
senior tag
Na, a Gen 2-es boxon lévő Kodi lejátszót össze tudtam hozni Windows 11-gyel SMB-n, SMB1-en. VLC elég hektikusan eldobálta a kapcsolatokat.
Windows 11-en eleve volt SMB1 Windows-szolgáltatás telepítve, mert van médialejátszóm (Mede8er MED1000X-es), ami szintén csak SMB1-en megy. A trükk az volt, hogy Kodiban a szolgáltatások beállításait át kellett rakni haladóba és az SMB beállításokban a támogatott minimális verziót és maximális verziót SMB1-re kellett rakni. (Ha a min és max eltérő volt, akkor már syntax error-t dobott. Ha min smb2 és max smb2 volt, akkor volt tallózás, de nem indult a lejátszás.)Jó ez a Kodi, de a Mede8er még mindig szebb képet ad. Tévén képforrás bemenethez tartozó beállítások tök ugyanazok.
Kodival most gyártódik a Jukebox. Na az sem egyszerű, ha több médiaforrás van beállítva többféle profillal (film/sorozat/keresse/ne keresse/stb.). -
eboostr
aktív tag
válasz
energomatt #10328 üzenetére
Premium vagy a 3rd party SmartTubeNext alkalmazás
-
energomatt
őstag
YT reklám tiltásra esetleg milyen lehetőség van?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sinick #10325 üzenetére
Hi!
1. Passzolom, mert se a jelenlegi, se a korábbi Mi Box gen. 1-en nem a gyári launcher-t használtam.
2. Törölni semmi olyat nem tudsz, ami hazavágná a rendszert. Tiltani lehet alkalmazásokat, de itt se mindet, ill. bármit. Ezt látni fogod, ha egyre rámész a beállításokban.
ADB-n keresztül viszont bármi tiltható. Ennek előnye, hogy a kevéske RAM-al még jobban lehet kufárkodni. Ha van USB-A – USB-A kábeled, és akarsz ezzel "vesződni", akkor tudok adni egy listát (remélem meg van még ...), hogy én miket "lőttem ki".3. Alaphelyzetre állítást követően miden visszajön (az is, amit ADB-n keresztül tiltottál).
4. Ez is passz. A gen. 2 valószínűleg egyébként is másképp működik mert tudtommal a távvezérlőjén van infra.
-
Akelaus
senior tag
válasz
sinick #10325 üzenetére
1. Igen meg lehet cserélni, ki is lehet kapcsolni hogy bizonyos alkalmazások ne mutassanak ott semmit. Magát az app-ot is le lehet takarítani. Nálam tuti nincs fent.
2. Én rendszerszinten nem nyúltam bele, de amit engedett törölni, és nem kellett azt leszedtem.
3. Ebben nem vagyok biztos, mert soha nem állítottam vissza. Viszont ha az Android-os mobilokból indulok ki, akkor pont úgy fog indulni utána mint ahogy kiveszed a csomagolásból.
4. Nem így használom, a tévén 2 HDMI csatlakozó van, abból én oda dugtam ami nem tudja ezt a HDMI-CEC dolgot. -
sinick
senior tag
Sziasztok!
Gyors megoldásként beszereztem egy Xiaomi TV Box S 2nd Gen tévéokosítót (mert a tévébe - 10 éves Panasonic 50GT60 plazma - beépített Netflix már nem támogatott idén Nov. 11. óta). Egyelőre WiFi-n van, de boborján2 topiktárs ajánlására majd kap egy TP-link UE300 USB-LAN adatpert.
Kérdéseim:
1. Főoldalon nagyon az Apple tévét preferálja, a fél képernyőt betölti, lenti alkalmazás sávban van a Netflix. Ezt meg tudom cserélni?
2. Nekem kb. csak a Netflix meg saját médialejátszója kell. Van valami ajánlás, hogy milyen alkalmazások törölhetők illetve rendszerszolgáltatások tilthatók ebben az esetben bűn nélkül?
3. Van alaphelyzetbe állítás? Ilyenkor törölt alkalmazások is visszakerülnek?
4. HDMI-CEC nem valami fasza. Ha kikapcsolom a Xiaomi-t, akkor kikapcsolja a tévét. Xiaomi-n teljes CEC-et letiltom, akkor is. Tévén a CEC-ben az eszköz kikapcs off-on van, eszköz bekapcs van csak on-on.
Hirtelen ennyi. Köszi, sinick -
koháry
tag
válasz
<Adamsky> #10323 üzenetére
Én is valami képfrissítési dologra tippeltem, mert a lejátszás gond nélkül ment 50 mbs feletti bitrátájú sample videókkal is, az biztos nem a probléma forrása. Most kikapcsoltam a képfrissítés gyakoriságának beállítását és a lejátszás szinkronizálását is a képernyőhözt is, aztán majd elválik ez megoldja-e a problémát.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
koháry
tag
https://we.tl/t-ygOPDPVN06 levideóztam a jelenséget. Nem tudom mi okozhatja ezt a villogást.
-
koháry
tag
Végül is a kodi lett a befutó, nagyjából jól is működik, de lejátszás közben néha pár percenként ugrik egyet a kép egy villanás kíséretében. Másnál is előfordult már ilyen?
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Gyors megoldásként kellene nekem egy Xiaomi TV Box S 2nd Gen tévéokosító (mert a tévébe beépített Netflix már nem támogatott Nov. 11. óta). Jó lenne hozzá egy USB-LAN adapter is. Tudtok valami kipróbált adaptert ajánlani?
Fontos lenne, "2nd Gen"-hez hogy kipróbált, mert egy rakat videó/fórum bejegyzés alatt azt olvastam, hogy ami működött "1st Gen" alatt, az nem működik az újabb "2nd Gen"-es alatt!Köszi, sinick
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #10315 üzenetére
Korrigálnék. A Nova elvileg tud ugye ftp-t is. SMB-nél okozhat gondot az, hogy az adott router mit támogat (ezt elég nehéz kideríteni). A Kodi-nál pl. nemrég olvastam, hogy SMB v1-et már nem támogatja (szóval, ha a router – amin a HDD van – csak ilyet tud, akkor az okozhat problémát).
Ilyen szempontból talán az ftp jobb ("kompatibilisebb"). Szóval, ha nem megy az SMB, akkor meg kell(ene) próbálni az ftp-t. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
energomatt #10312 üzenetére
Passz (nem ismerem ezt a router-t). Esetleg nézd meg ezt a leírást. Az ftp ide kevés lesz, ill. nem az kell, hanem SMB ...
-
koháry
tag
válasz
boborján2 #10311 üzenetére
Természetesen engedélyeztem a smb-t az asztali gépen is. Azóta vlc alatt sikerült megoldani már az smb-t is, biztonság esetére a wifi helyett egy usb to ethernet adapterrel kötöttem össze a boxot a géppel, a két merevlemezt meg amin a filmjeim vannak közvetlenül a gép usb 3 aljzatába dugtam. Most van egy stabil 300Mbs sebességű net kapcsolatom a boxxal, de a vlc-ben valamiért akadozik a 4k stream. Ennyi sebesség nem lenne elég egy nem 100mbs bitrátájú hanem 20-30-40-es 4k film strealeléséhez? A vlc 1080p-ig gond nélkül futtatja a filemeket, tekerni is tudok gyorsan, de a 4k állandóan akadozik valamiért. próbáltam már hardveres gyorsítás nélkül szoftveresen, de mindig előjön egy bizonyos bitráta felett. A nova playerben viszont ugyanazokkal a beállításokkal mint amit a vlc-ben használtam továbbra sem enged csatlakozni a smb-re valamiért.
-
-
boborján2
senior tag
válasz
koháry #10306 üzenetére
Lehet láma kérdés ,de szerver (kiszolgáló) oldalon is bekonfigoltad azt a protokollt ,amin el akarod érni?
pl. smb esetén hiába írod be a kliensen a gép nevet jelszót ,az kevés. Be kell állítani a szerveren a megosztást , legalább olvasási jogot adni és megnézni nem e smbv1 -en akarod elérni, mert az w10 -ben (és szerintem értelmesebb routerekben) default ki van kapcsolva.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
koháry #10308 üzenetére
és @energomatt
Nincs semmilyen nagy trükk. A router-en (Tenda) engedélyeztem a "file share"-t a HDD. Alapból volt egy admin felhasználó, aminek adni kellett egy jelszót, de én létrehoztam egy guest-et is csak olvasási joggal.Innentől kezdve lett egy ftp-s és egy smb-s elérésem. Az IP cím ugyanaz, annyi, hogy ftp-nél ugye a végén meg kell adni egy port számot is.
A NOVA és Vimu esetén is mindenféle erőlködés nélkül (a NOVA talán fel is ajánlotta, ahogy a PC-m is, de azon nincs megosztás) rá tudtam csatlakozni az smb-s megosztásra a felhasználónév & jelszó megadása után.A PC-ről meg talán a Kodi alól is ftp-vel használom.
-
koháry
tag
válasz
tsabeekaa #10305 üzenetére
Azt találtam meg én is elsőként magamnak, de ott nem találtam olyan opciót hogy remote locationt tudjak felvenni. Van a sms ami hiába írom be a célgép felhasználónevét és jelszavát nem csinál semmit, meg ftp és ilyenek vannak amik szintén nem mennek valamiért. Gondoltam a vinyókat leveszem a boxról és ha sikerülne ezzel a módszerrel kapcsolatot létesítenem akkor az asztali gépre lennének dugva állandóan, így az új cuccokat is könnyen let tudom szedni a szobámban meg meg tudnám nézni őket.
-
koháry
tag
Esetleg valaki le tudná írni érthetően nekem aki nem ért hozzá, hogyan és hol lehet beállítani a vlc-ben a remote locationt, hogy lássa egy távoli azonos hálózaton lévő gépen lévő cuccokat a box? Köszönöm.
-
koháry
tag
válasz
<Adamsky> #10298 üzenetére
Köszönöm a választ. Akkor marad a streamelés. A smb megosztásokhoz valamiért nem tudok csatlakozni a boxról, de file manager segítségével sikerült remote locationként elérni az asztali számítógépemet. Van esetleg olyan normális média lejátszó ahol van mód ilyen csatlakoztatására, hogy ne file managerből kelljen néznem a dolgokat?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Akelaus #10299 üzenetére
Bocsi, félrement!
Akkor @Jumpalaja12 FYI! → Meg van az apk, csak nem tudod rátenni, vagy mi a gond?
Egyébként van rá esély, hogy ha nincs natív app, akkor a mobilos nem fog működni. Ha mégis, akkor tuti kelleni fog hozzá valamilyen egér ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
koháry #10296 üzenetére
A sztori nem is az SMB bukik meg, hanem már ott, hogy tudtommal (nekem gen. 1 van, és az is a fiókban várja a "feltámadását") a külső meghajtókat a box csak olvasni tudja.
Szóval, ja. Vagy NAS, vagy egy olyan router, amire rá tudsz "akasztani" egy HDD-t ...#10295 Akelaus
Meg van az apk, csak nem tudod rátenni, vagy mi a gond?
Egyébként van rá esély, hogy ha nincs natív app, akkor a mobilos nem fog működni. Ha mégis, akkor tuti kelleni fog hozzá valamilyen egér ... -
válasz
koháry #10296 üzenetére
Rossz hírem van, a nova player nem tud smb megosztást, csak rá tud csatlakozni smb megosztáshoz, és az ott található fájlokat lejátszani másolás nélkül.
Szerintem az elképzelésed nem nagyon megoldható, vegyál egy kis NAS-t és nézz arról filmeket, vagy hurcibáld az lemezt a gép és a lejátszó között. -
koháry
tag
Áve. Ma vettem egy xiaomi Tv Box S-t és eddig minden rendben van vele. A számomra legfontosabb dolog működik vele, hogy az usb-n rákötött merevlemezeim tartalmát lejátsza. Több lejátszót is kipróbáltam, de végül a nova video playernél maradtam. Most már csak arra szeretnék rájönni, hogy hogyan tudok wifin keresztül videókat másolni rá, mert én nem szoktam streamelni, csak rámásolom a rákötött hdd-re amit szeretnék nézni és nagyon jó lenne, ha nem kellene mindig usb-vel bohóckodni ha valamit rá akarok tölteni. A nova playerben láttam smb és ftp megosztási lehetőséget is, a legjobb a smb beállítása lenne, hogy a macbookomról hálózaton tudjam másolni a filmeket, viszont nem tudom, hogyan kell kapcsolatot létrehozni, hogy a számítógép is lássa a boxot. Ha ebben tudna valaki segíteni azt nagyon megköszönném.
-
Akelaus
senior tag
válasz
Jumpalaja12 #10294 üzenetére
Én telefonról küldöm át az előzőleg leszedett apk-t egy megbízható oldalról. Amennyiben ez az apk fent van, leszeded a telóra, és van egy Send files to Tv app, ami nálam fent van a box-on, és a telefonon is, aztán átküldöm.
Van más megoldás is, de én így csinálom.
A ONEtv-app létezik Android tv-re? -
Jumpalaja12
tag
Mi Box S 2nd gen-nél, hogyan tudnám felhekkelni a ONEtv app-ot?
-
válasz
boborján2 #10292 üzenetére
Ez ugyan nem egy buta tv, 2018-as oled pana, de nem a tv oldja meg. Ez a player app csinálja. Próbáltam a vlc-t, kodit is, de azoknál akadnak a tartalmak, hacsak kézzel át nem váltom a box menüjében a frekit.
Ennél a Vimu playernél semmit sem kell csinálnom. Bár nem váltja a tv-t át, de mégis jól játszik le. Legyen szó bármilyen tartalomról. Ráadásul faék egyszerű. -
válasz
<Adamsky> #10290 üzenetére
Ez egy érdekes dolog. Maga a tv nem vált, de a lejátszás meg tökéletesen sima és a magyar hang is hozzá igazodik. Próbáltam mindenféle tartalommal. 24p, 50i, 25p és a tv bár 60-on volt, minden tökéletesen simán futott. Szóval nem rossz ez a player. 1500 magyar pénzbe került.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rothfb #10289 üzenetére
"Végülis a Vimu playerrel megoldottam."
... és vált is? Csak mert én úgy tudom, hogy a gen. 2 nem támogat ilyet rendszer szinten. Ahhoz pedig, hogy működjön, kell az is, és a támogatás a lejátszó oldaláról.
Előbbi hiányában a tvQuickActions Pro segíthet, de nélküle kétlem, hogy a Vimu képes lenne frissítést váltani. -
eboostr
aktív tag
-
Sziasztok!
Vennék egy Xiaomi tv box s 2nd gen típusú kis dobozkát.
A kérdésem az lenne, hogy a Skyshowtime működik e rajta.
Olvastam, hogy minden streaming szolgáltató appja megy, elvileg ez is, de gondoltam azért megkérdezem, hogy a Skyshowtime is megy e.
Köszi a válaszokat előre is!Ui: Az is érdekelne, hogy ez a kis dobozka támogatja e a kadencia helyes lejátszást (AFR auto frame rate).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
energomatt #10280 üzenetére
Abban igaza van eboostr-nek, hogy próbáld meg másik programmal (NOVA Video Player, Vimu Media Player for TV) is. Ha, azzal ugyanúgy nem megy végig a film, akkor én szépen visszaküldeném a helyedbe.
-
eboostr
aktív tag
válasz
energomatt #10276 üzenetére
Melyik lejátszó appot használod? Többel is tesztelted már?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
energomatt #10276 üzenetére
"Ugyanis, akkor tudnék hatásosan reklamálni ... "
Szerintem így is tudsz. Kipróbáltad pendrive-ról, HDD-ről, és ugyanaz. Szvsz. vidd vissza, és kérd a pénzt. Sokan szívnak ennél a box-nál egészen változatos hibajelenségekkel. -
energomatt
őstag
válasz
boborján2 #10260 üzenetére
Most már kizárható, hogy a pendrive okozta volna ezt, HDD-ről ugyanez a helyzet. Nem volna kedve valakinek ezt kipróbálni a sajátján? Ugyanis, akkor tudnék hatásosan reklamálni, ha a media lejátszó legalább valaki másnál le tudna játszani megszakítás nélkül egy másfél órás mozifilmet mondjuk legalább HD felbontásban.
-
Sziasztok!
Samsung okos tv hez vennék egy ilyet.
Xiaomi TV Stick 4K
Az erdekelne ha ez használatban van úgy androidos telefonról a google fotókat vezeték mentesen ki lehet rakni a tv.re? -
Akelaus
senior tag
válasz
pinnacle #10267 üzenetére
Még egy igen blama dolog jutott eszembe: biztos, hogy a kikapcsolás gombot nyomja meg? Mert ott van alatta a hangvezérlés gombja is, és nekem az jobban kiemelkedik. Sötétben volt, hogy én arra nyomtam rá, aztán nem értetem, hogy mi a baja.
Nekem az a fura ebben amit neked elmondott, hogy ha minden más működik, azaz a box érzékeli az összes többi gombot, akkor pont a kikapcsoló gomb ami tré?
Ezekben az infra azért van, hogy tudja vele a tévét is vezérelni.
Esetleg még a HDMI ARC kavarhat be, de abban nem vagyok otthon, nekem nem úgy van összekötve.
Nekem nincs vele gondom, nálam Max, Netflix, Sweet tv, és a spotify megy róla többnyire. Néha-néha M3, és Youtube. Külső meghajtóról már nem nézek semmit.
Ha nincs fent az említett dolgokon ami érdekel, akkor Kodi. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Akelaus #10266 üzenetére
Köszi! Nem tudom mi lehet, majd elmegyek hozzá. Egyébként jó ez a box, nincs vele különösebb probléma? Idősebb ember, próbáltam nagyobb távirányítóst keresni neki. Netflix fórumban ajánlották. Én Amlogicos boxokat használok Coreelecel, de ott is inkább ezeket ajánlják Netflixre. Chromecast with Google TV, Amazon FireTV Stick / FireTV Stick 4K Max, Xiaomi Mi Box S / Mi TV Stick.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Akelaus #10264 üzenetére
Nem működik hosszú nyomásra sem. Táv pedig jó, mert telefonnal lehet látni, hogy villog. Lehet a box rossz? Kivette az elemet, kikapcsolta a készüléket, újrapárosította, azt mondta forgott valami. Egyébként mi jelezi a párosítást, a két gomb 4mp megnyomása után kiírja? Az elemkivétel is megszünteti a párosítást vagy a menüből biztos?
-
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Ismerősöm vett egy Xiaomi TV Box S (2nd Gen)-t, valamit elronthatott a távirányító párosítánál, mert nem tudja kikapcsolni a készüléket. Tárcsa, OK gomb működik. Távirányítót, hogy lehet újrapárosítani? Jó lenne ha nem kellene gyári visszaállítás.
-
boborján2
senior tag
válasz
energomatt #10261 üzenetére
Nem tudom. Én folyamatosan használom az usb-t rajta. Igaz nem pendrive-al , hanem usb3-gigbit lan-al, de azt nem dobja el soha.
-
boborján2
senior tag
válasz
FireKeeper #10258 üzenetére
Az enyém már túl van néhány mindnféle tartalmon ,de ilyennel nem találkoztam.
@energomatt
Nem a pendrive adja fel a harcot 1 óra után?
Próba egy másikkal?Pendrive-ok , SD kártyák , tudnak fura dolgokat produkálni életük vége felé.
-
energomatt
őstag
válasz
FireKeeper #10258 üzenetére
Nálam nincs ilyen. Viszont néha pendrájvról játszok le filmeket és ezek kb. egy óra nagyságrend körül lefagynak. Újraindítva az eszközt folytatni lehet a lejátszást. Ez elég kellemetlen, eddig minden esetben megtörtént, tehát nem fájl és nem formátum függő.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
Mi Box S 2nd gen-nél futottam be egy olyan problémába hogy a hang enyhén ropog/pattog. futott bele ilyesmibe valaki, van rá megoldás?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Criminal017 #10256 üzenetére
"Semmi változást nem észlelek... "
Akkor örülj neki!
Xiaomi-nál már ez is nagy előre lépés, hogy nem lett rosszabb. -
Criminal017
őstag
válasz
Criminal017 #10255 üzenetére
Semmi változást nem észlelek...
-
Criminal017
őstag
Mi TV Stickre érkezett valami hiper-szuper update:
Nem tudom lejjebb görgetni az újdonságokat valamiért, így ennyi a lista... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
azbest #10253 üzenetére
"Több hullámban szokták csinálni ... " – de azért a hullámok között nem szoktak hónapok eltelni.
" ... két különbözőnek tűnő update is az S gen1-re ("oneday"), 4467-es és 4536."
Hát, ha kettőt is sikerült úgy kitolniuk, hogy egyik sem volt jó, akkor még gyászosabb a helyzet. -
azbest
félisten
a frissítéseknél a gyártó általában nem egyszerre tolja ki mindenkinek, hanem régiónként és százalékban is megadhatja, hogy mennyi frissüljön be. Több hullámban szokták csinálni, hogy ha valami durva hiba kiderül, akkor ne az összes box romoljon el.
#10251<Adamsky>
kíváncsiságból benéztem már a régi mibox facebook csoportba, látom volt augusztus környékén két különbözőnek tűnő update is az S gen1-re ("oneday"), 4467-es és 4536. Lehet mindkettőt visszavonták végül -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zizidor #10248 üzenetére
Igen, de kis kompromisszummal (nem olyan "snappy") használható. Az app lassabban indul? Ja, de ha megy, akkor megy a film is. Kb. bármilyen. Cast-olni akarsz? Teszi a dolgát. Én ezért sem fogom eladni, mert "backup"-nak bőven jó (lehet Édesanyámnál be is üzemelem majd újra).
#10249 boborján2
" ... jó hamar visszavonhatták ... "
Márpedig ez történhetett, mert én más logikus magyarázatot nem látok rá. A fórumba esetleg vissza lehet olvasni, hogy anno kb. mennyi idő után tűnt el az a bizonyos frissítés a gen. 1 esetén, ami hazavágta a használhatóságot.
De, ami a lényeg, és számomra a legszomorúbb, hogy a gen. 2 – ha nem tévedek nagyot – legalább kettő frissítést kapott azóta, hogy gondjai akadtak a hw. lejátszással, és még mindig nem OK.#10250 a2d2
"Ezek szerint szoftver update fronton nem túl erős a Xiaomi ... "
Bánná a fene, ha nem lenne erős (nem jönnének olyan gyakran), de ha jön, akkor az legyen jó. Itt anno jó páran kitértek a hitükből, miután szembesültek azzal, hogy a tegnap még jól működő box-uk ugyan ugrott 2 vagy 3 főverziót, de közben szinte használhatatlanná vált. -
a2d2
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
boborján2 #10246 üzenetére
"Ez mit jelent?"
Ez azt jelenti, hogy kiadnak egy új firmware-t, majd miután egy pár lelkes (ill. inkább peches) felhasználó befrissíti, majd kiderül, hogy "egy vödör csavar az egész", visszavonják. Láttunk már ilyet, de ezt követni szokta valamilyen kommunikáció, valamint rövid időn belül vm. javítás. Na, ez (tudtommal) a gen. 1-nél (@zizidor neked most nem mutat frissítést?) mind a mai napig nem történt meg.
Pedig valamikor itt kezdődött az egész. Ha nagyon érdekelnek az akkor történt dolgok, akkor az előző hsz.-től kezd el olvasgatni a fórumot.
A lényeg, amit már többször, több helyen leírtam, hogy a hw. decoder el lett cse**ve. Ezen felül sokan lassú rendszerre (mert ugye az frissült 11-re vagy 12-re) panaszkodtak. Magyarán sírták vissza az egyébként jól működő, de nem hibátlan 9-est.
És, úgy látom a gen. 2-nél sincs ez másképp. Kidobnak egy fw.-t (az van neked fenn), majd visszavonják. Milyen más magyarázat lenne arra, hogy a többieknek nem jelez frissítést?"Esetleg változott a hw revízió gyártás közben és ennek köze lehet hozzá?"
Nem hiszem, de ezt empirikus módon ellenőrizhetitek. -
boborján2
senior tag
válasz
<Adamsky> #10245 üzenetére
Ahogy elnézem a gen. 2-nél is ugyanaz a cigánykodás megy az fw.-k tekintetében
Ez mit jelent?
Csak azért kérdezem mert az enyém cirka két hete frissült. Tehát biztosan nem lett a frirmware visszavonva. Viszont érthetetlen hogy akinek meg sokkal régebbi az miért nem frissült legalább erre a verzióra
Esetleg változott a hw revízió gyártás közben és ennek köze lehet hozzá?Mondjuk én ezt az android vs gyártók frissítése dolgot már megszoktam. TCL tv is van akinek rendszeresen frissül ,az enyém akkor sem ha papot hívok hozzá és megszenteltetem.
Így OTA helyett marad az usb.(ha kell,de nem kell, mert tökéletes ahogy most van)
Xiaomi telefonra korábban megszünt létezni a frissítés,pedig ugyanaz a tipus még kapott rendszeres updateket. A mostani meg frissítget vagy 2 havonta egyszer vagy ritkábban.
Frissítés terén egyedül idáig a samsung telefonom volt megbízható, arra minden hónapban majdnem napra pontosan jött az update,ha más nem is de legalább a biztonsági update.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zizidor #10244 üzenetére
Az a tuti! Azt hiszem az lehet nekem is rajta (most a dobozból ezért nem szedem ki
).
A lényeg, hogy nem szabad (és most már nem is lehet frissíteni). Gen. 1-ről beszélek ...
Ahogy elnézem a gen. 2-nél is ugyanaz a cigánykodás megy az fw.-k tekintetében.
Én örülök, ha valakinek semmi gondja ezzel a box-al, de hogy én ajánlani senkinek nem fogom a márkát az biztos. -
zizidor
őstag
MiBox4S, Android 9, 2021 július 5
-
-
Hogy kapjatok még egy dátumot: nálam 2023. januári a biztonsági csomag és nem talál frissítést....
-
LyonnaisFan1
őstag
Nalam tavaly ev szeptembere. Frissitesre szinten semmi talalat.
A HDR-est passzolom. Butabb philipsem van FHD felbontassal. Igy ilyen fiiicsoroket nem tud. -
a2d2
addikt
Sziasztok!
Vettem ma egy 2. generációs boxot amit sikeresen beüzemeltem.
Viszont nem vagyok vele teljesen elégedett:
- rendszerfrissítés nem talál semmit friss gyári reset után sem, mintha valami régi elhagyott box lenne, pedig tavalyi gyártás.
- A google TV 11-es verziójának a biztonsági frissítése 2023 januári!
- Egyetlen opció van benne hogy always HDR (nem tudom mi van azokkal akiknek nem HDR TV-jük van), viszont bármit indítottam rajta, a TV nem kapja meg a HDR/Dolby Vision jelet. Néztem Youtube alól is HDR-t, meg MAX alól a DUNE 2. részét, mindig standardként látta a TV.
Ez most tényleg ilyen szar vagy én bénázok valamit? -
motown5l
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
motown5l #10232 üzenetére
Őszinte leszek, nincs nagy tapasztalatom a VLC-vel. Fent van az is, amolyan "backup"-nak a Nova és a Vimu mellett. Nekem – mint már említettem – a Kodi jön be.
"Eleg lassu nekem ez az MI gen 2."
Papíron pedig nincs akkor különbség a Mi Box-ban (gen. 2) lévő S905X4 és a Formuler Z11 Pro Max-ban lévő Realtek RTD1319C között. -
motown5l
senior tag
válasz
<Adamsky> #10231 üzenetére
VLC sok filmnél homokorazik. Nem lehet bele tekeri a filmekbe. Amik mar nagyobb felbontasuak.
Sok filmet nem játszik le.Eleg lassu nekem ez az MI gen 2.
Netflix miatt használtam inkább.
Vissza dugtam A. Formuler z11 pro max ot.
De ez meg a netflixet nem támogatja. Más minden szuper rajta. Erossege Hasonló az Nvidiahoz -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
motown5l #10227 üzenetére
" ... kétszer megnyomni a home gombot ... "
Jól sejtem, hogy az nem ATV vagy GTV rendszer volt, hanem "sima" Android?
Én egyébiránt Emotn UI launhcer-t használok (nem emiatt), és ott van "memória tisztító", de sok értelmét nem látom. Ha sz*r a rendszer memóriakezelése és/vagy kevés a memória, arra, amire használni szeretnéd (pl. netezés), akkor ez sem fog segíteni.
Recent app ("task switcher")-t tud a tvQuickActions Pro." ... be tudom találkozni a tableten vagy a helyi hálózaton futó filmeket ... "
A VLC-vel mi a gond? Egyébként Vimu Media Player for TV és NOVA Video Player.
... de én Kodi-t használok (erre is). -
motown5l
senior tag
Magába a készülék nem jatsza le az MKV fájlokat. Másik eszközökön szépen le jatsza a vlc n keresztül
-
motown5l
senior tag
Tallozni
-
motown5l
senior tag
válasz
LyonnaisFan1 #10226 üzenetére
Hűha,köszi.En azt gondoltam,mint más boxoknal, például kétszer megnyomni a home gombot ..
És fel dobja a nyitott alkalmazasokat.Akkor a Google nyitva tartja folyamatosan,nem úgy mint az android...
És volna meg 1 kérdésem.olyan alkalmazast keresek,ami úgy mukodikxmint a VLC .
Amivel be tudom találkozni a tableten vagy a helyi hálózaton futó filmeket.
[kép] -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
motown5l #10225 üzenetére
Elvileg ez:
Fokepernyo, jobb felso sarokban kell lennie egy "Google TV"nek, mellette egy fogaskereknek.
Arra a fogaskerekre kell ramenni, aztan felugrik egy kisebb ablak, azon is van meg egy fogaskerek ikon "Minden beallitas"sal.
Arra ramenve a beallitasokban kell lenned.Kijelzo, Fiokok, halozat, etc, ilyeneket kell latnod.
Van egy "Alkalmazasok" pont. Fogsz latni appokat. Vagy az utoljara megnyitottak kozott, vagy az osszes alkalmazas megtekintesevel megkeresed a keresettet.
Ha megtalaltad akkor egy Kenyszeritett leallitast kell talalnod. Ki fog irni egy szoveget. Es az igenre ramenve kiloheto az alkalmazas.
Mindjart keresek egy video tutorialt, azzal konnyebben el lehet igazodni.
Keresnek, ugy nez ki csak regebbi okositokra van video tutorial. Es azok is angol nyelvuek. -
motown5l
senior tag
Sziasztok. A gen 2 nel hogyan kel bezarni,a háttérben futó alkalmazast?
-
boborján2
senior tag
válasz
Gaben1104 #10202 üzenetére
Szia!
Akár privátban is, de elküldenéd nekem az anyag pontos nevét vagy forrását.
Én is ilyen boxot vettem és tesztelném , már csak azért is mert ha bajos akkor én is visszaküldöm. Illetve adok visszajelzést mire jutottam.Azt biztosan mondom, hogy a 4K HDR10 70-80Gb mkv is vidámagy megy nálam.
(a tv csak 1080p jelenleg) -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
<Adamsky> #10221 üzenetére
Gyari tavvezerlo van, azon gombok.
Felreerthetoen irtam.Mindekozben Akelaus:
Es.basszameg: KAJAK!
Egy 6 karakteres vackot kellett megadni az alkalmazasban, ami a teven jelent meg. Es igy a telefon es a mi box is parositva van egymassal az appon.
Na igy lehet a fentebbiek egy teljes SZTORNO.
Ezzel meg ha kereso feluletben vagy tudsz begepelessel keresni, ami gyorsabb, mint a tavvezerlos megoldas.
A felsobb kepen rakeresett "TSN" kifejezes megjelent az alson, es jottek is talalatok. -
Akelaus
senior tag
válasz
LyonnaisFan1 #10220 üzenetére
Eszembe jutott, hogy a Google Home appban is van távirányító, ha fel van véve az eszköz.
Előbb leteszteltem.
Max, Netflix, Sweet tv, és a YouTube -al is működik. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
LyonnaisFan1 #10220 üzenetére
" ... azokra a franya dedikalt gombokra ramegyek, es aztan az eppen futo melle (tivimate tobbsegeben.) ranyitja azt."
" ... 3 3.0as usb port ... " – sokat nem érsz vele, ha a box-on 2.0-s van.
Valamint erre írtam azt, hogy ha ennyire kell a vezetékes net, akkor van erre jobb, és adott esetben még költséghatékonyabb megoldás is: box csere.Bocs, de nem tudlak követni. Melyik gombra gondolsz? Mutass rá: előlap, hátlap.
Ezt a TiviMate csodát nem ismerem. -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Akelaus #10218 üzenetére
Az "Xstream" igazabol a tivimate-en belul van, aka 1 alkalmazas. De az m3u sikertelenebb mukodtetesei utan konnyedseget hoztak. Es nem egy biblia hosszussagu listat kell megadni, hanem nehany szamot es betut felhasznalonev/jelszo formajaban.
<Adamsky>
Na igen.
Es olyan tp-link usb to ethernet megoldas is letezett volna, amin van vagy 3 3.0as usb port. [link]
Ilyen hybridebb cucc, amivel tudsz zsinoros netet is adni a boxnak, mert racsatlakoztathatsz usb eszkozt. Pendrive/mas adathordozo rogzitesekhez, vagy mas.A bluetoothos tavvezerlovel csak annyi a problemam, hogy azokra a franya dedikalt gombokra ramegyek, es aztan az eppen futo melle (tivimate tobbsegeben.) ranyitja azt.
Es meg eltavolitani sem lehet oket. Gondolom csak mokolassal lehetne kigyomlalni.
Oke van a letiltas, ami utan ha ra is megyek kezzel engedelyeztetni kell, de az is sztem csak addig valid, mig ujra nem inditod valamiert a boxot. Akkor az is visszaall?! engedelyezette.Az x/y-ost majd megnezem en is.
Csak kene abba a franya billbe talalnom itthon egy ujratoltheto AAAsat. Ezek a boolti nem ujratolthetos elemek (Sky es tarsai, tehat meg csak nem is a nyuszis.) nem birjak valami sokaig. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
LyonnaisFan1 #10217 üzenetére
"Lattam 5000ert egy Tp-linket 4 portosat ... "
Vehettél volna eleve olyan box-ot (ill. még mindig nem késő lecserélni), amin van lan port ... és akkor most nem kellene még usb-hub-ra (is) költeni.Távvezérlő / bill.: azt már nem találom, amit én anno vettem, de ez még jobb (bt.-t is tud így nem foglal USB-t).
Y-Z csere: Button Mapper (by flar2) és tvQuickActions Pro (bár utóbbival nem próbáltam az Y-Z cserét, de talán ezt is tudja).
-
Akelaus
senior tag
válasz
LyonnaisFan1 #10217 üzenetére
Akkor csak lesz valami megoldás. 👌
Ha Ip tv, akkor most ott van egy hónapra a Sweet tv, Glamour napok miatt, azt hiszem ma éjfélig él.
M3u listával anno probálkoztam én is, de semmivel sem akart működni. Digi online lista volt tudtommal. Az általad írt két alkalmazást nem próbáltam ki erre, igaz m3u listák is hol jók hol nem.
Nálam a Sweet tv tölti be másfél éve a tv szerepét a boxnak, ami sajna úgy néz ki soha nem jön el, hogy a tvgo menjen rajta. -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Akelaus #10216 üzenetére
Infra lenne a Redmi Note 11en, de sztem mar gyarilag hibasan kerult forgalomba is, mert a jo istenert sem tudja a buta philips tevet sem iranyitani a mi taviranyitos alkalmazas. Igy az offolhato.Talaltam egy vezetek nelkuli billt, amit usb-n keresztul csatlakoztattam a boxhoz, es mukodik. Bar bizonyos tavvezerlos funkciokra meg nem jottem ra, hogy is lehetne elohivni. Pl. a "Home" gomb melletti balra talalhato "Vissza" gomb.
De amire igazan kell a keresesre teljesen jo. Egyedul az "Y" es "Z" van megcserelve.
Idovel kitapasztalom azt is, hogy mivel mi vezerelheto.Amit megoldasnak latok most az egy usb hub.
Lattam 5000ert egy Tp-linket 4 portosat, es mindegyik 3.0as portos, meg a becsatlakozo is 3.0as.
Igy ra tudnam egyszerre csatlakoztatni az usb to ethernet (az is tplink) cuccost, meg a billentyuzet kis mini usb-jet.
Es meg ketto port maradhatna masnak a kesobbiekre akar.A kodi iptv szempontjabol a jo istenert sem akart mukodni. Lehet a megadott m3u lista volt mar eleve hibas.
De a tivimate alkalmazas (featuring pro) + xStream kombo mukodik szepen. Zsinoros neten meg stabilabbnak is erzem az egeszet. -
Akelaus
senior tag
válasz
LyonnaisFan1 #10211 üzenetére
Nem használok vezetéknélküli billentyűzetet, de ha a mobilodban van infravörös port vagy mi is az
akkor a Mi Távirányító app-al lehet vezérelni. Illetve ha ugyanazon a wifi hálózaton van, akkor is. Régi telomban volt, azzal hsdználtam.
Ha Kodi miatt kell, a Kodihoz van app Yatse ha jól emlékszem a nevére, ami használható távirányítónak.Illetve lehet megér egy próbát a telodat Bluetooth-al csatlakoztatni a box-hoz, és kipróbálni.
-
Gaben1104
újonc
válasz
<Adamsky> #10212 üzenetére
VLC-t, Kodi-t és Nova-t telepítettem a Box-ra.
Mostanában nem nagyon foglalkozom mélyebben a tech dolgokkal, max felhasználói szinten, de a 'virágkoromat' a Win98-Xp időkben éltem. Tisztán emlékszem, amikor szedegettük innen-onnan a codec pack-okat, hogy minden pengén fusson. Kicsit bíztam abban, hogy ez 2024ben már nem téma... Még szerencse, hogy vagytok páran, akik kisegítik az ilyen lámákat, mint én! 🤣És működik is a dolog, kikapcsoltam a HW gyorsítást és láss csodát! Köszönöm a segítséget!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gaben1104 #10210 üzenetére
Mivel játszod le a filmeket? Jó esély van rá, hogy kis keresgélés (a beállítások között / google ...) után rátalálsz egy olyan kapcsolóra, hogy "HW decoding" (vagy valami hasonló). Egyébként szomorúan látom, hogy ez még mindig létező probléma. Ezek szerint azóta se jött ki frissítés ...
Mikor vétel? Én lehet mégis inkább visszavinném a helyedbe, és vennék valami mást (a választ itt megtalálod). -
LyonnaisFan1
őstag
Ha mar igy porog delelott a topik egy kerdes.
Van, aki alkalmaz valami vezetek nelkuli billentyuzetet? Ha igen van javasolt tipus?!
A tavvezerlovel keresni valamire macerasabb az egyesevel gepeles miatt, na meg az automatikus javitas is szereti olykor atirni azt amire en ra kivannek keresni.
Neztem ilyen aliexpresses cuccokat. Azoknak menniuk kellene. -
Gaben1104
újonc
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy Xiaomi Mi Box S Gen2-t! Gyakorlatilag minden szép és jó, azt leszámítva, hogy általam letöltött filmet (sem USB-ről, sem a készülékre másolva) nem igazán tudok lejátszani. Kisebb terjedelmű fájlokkal (mkv vagy avi) megbirkózik, de pl egy 1,5 Gb-nál nagyobb fájl megakasztja a box-ot. Elindul a lejátszás, de pár másodperc után a kép befagy, a hang viszont szépen megy tovább.
Elsőre az USB-re gyanakodtam, próbáltam újraformázni különböző fájlrendszerekkel, az eredmény mindnél ugyan az. Aztán másoltam a fájlt a Box-ra, de ez sem oldotta meg a problémát.
Találkoztatok már hasonlóval és ha igen, mi oldotta meg a problémát?
Köszönettel: Gaben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Energiaital topic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Star Trek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest