Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
És esetleg melyik konfig XML a választékból?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
bl4ze
veterán
Egy kérdésem lenne, Mi 9T-re (nem pro) most melyik Gcam ajánlott, melyik vált be a gyári cam mellé? (linkkel, ha lehet)
Illetve FR után van valami ajánlott "tweak" amit állítsak be?
BT+Wifi keresést kikapcsoltam a "Location" alatt...Köszi
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
zsolt501
nagyúr
Első körben szerintem elég lesz az FR, a nagyobb dolgot akkor csináld, ha az nem oldja meg a gondot.
GP nyugatan telepítheti a programokat most nem azzal van a gond.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
bl4ze
veterán
Format Data alatt mire gondolsz?
Factory Reset-et tudok csinálni menüből nem? Az jó lehet, mehet azzal?
Ha nem, a Format Data és utána a "belépést" megírnád hogyan kell?
Eddig minden telefonon csak FR volt, utána Google visszaállított mindent - de most ezt korábbi tanácsok alapján mellőzzem indításkor, ne kérjem a visszaállítást? Gyakorlatilag szűz módon google acc-kal belépve kezdjek el mindent felpakolni ?
Google Play ha belépek felrakja magától a saját app-okat? Ezt nem tudod ?Köszi
-
Darko_addict
őstag
AOSP-ből melyik az, amelyik a legtöbb egyedi beállítási lehetőséggel rendelkezik?
Android 10-es ROM-ot akarok feltenni, és hezitálok a X.eu Stable és egyéb AOSP-k között. Meguntam ezt a frissítgetést, meg hogy egyik verzió kicsit jobb, másik kicsit rosszabb, aztán nem tudom, hogy az akksi csak spontán fogyaszt többet egyik héten, vagy valami app okozza. AOSP-k közül ismerem az RR-t, de az ExtendedUI és az MSM újdonságok számomra. Pixel és Picsel nem tetszett képekről/XDA fórumposztok alapján. Ezutóbbiak is sorra állnak át A11-re, de számomra fontos, hogy A10-ből egy félkész ROMot hagynak az óvilágnak vagy tényleg azután váltottak, hogy az adott romot kikupálták. Épp most mentek le mindent (hülye SD kártya hiánya...), aztán készen állok a clean installra.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
jUUh
addikt
BT beállításokat én nem tudom, hogy menti, WiFI jelszavakat ha Google backup van, az tudja menteni asszem. Én a gyalut, ha van nem gyári recovery egy Format Data-val oldanám meg, de ami Factory Reset szerintem az jó lehet... AOSP-n, ha van is mentésem (mert a biztonság kedvéért szoktam egy mentést csinálni a Google-ba (appok, wifi jelszavak, sms, kontakt, fotók)) azt egy listából kiválasztva be lehet állítani, mit állítson vissza.
Samsung Galaxy S23+
-
bl4ze
veterán
Urak, elszántam magam akkor a gyalura.
Beállítások, appok lefotózva, lementve.
BT beállítások, kapcsolatokat le lehet valahogyan menteni, hogy ne kelljen minden eszközt majd egyesével újra kapcsolódni stb? (autók stb.)
egy "wifi_config.log" találtam az android gyökérben - azt lementettem - jó az, kell bármire ?Hogyan legyen a gyalu? Elég egy Factory Reset és belépéskor nem kérem , hogy a google állítson mindent vissza hanem én kézzel rakom fel a dolgokat?
Valaki írta, hogy nem érdemes google visszaállítás/backup mert lehet szarul kerül vissza mint ahogy most is valami szar..... ikonok eltűnnek stb,,,, (Viber, VoWifi)Google Play-be ha belépek vissza fogja rakni az appokat ?
HEEELP és kezdem a gyalut, belakást. Remélem ezzel helyre is áll a rend, és megoldódik ez a sok furcsa dolog + akku is jobb lesz....
Köszönöm!
-
Obyboy
Topikgazda
Frissítés a xiaomi.eu Miui12 Android11 bétához.Change log nem túl hosszú de legalább a névjegyzék hibát javították (OTA is tölthető): xiaomi.eu_multi_HMK20MI9T_20.10.30_v12-11.zip
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Iborka
tag
Helló! Ezt ugyan miért írja: alkalmazások megnyitása előtt várja meg amíg eszköze ujra bootol.
-
Siriusb
veterán
válasz gyvince #13983 üzenetére
Android 11-es ROM-okhoz például innen:
https://t.me/dotosdavinci
#recovery-dot -
Siriusb
veterán
válasz gyvince #13981 üzenetére
Magisk-ot vagy gapps csomagot úgyis újra kell telepíteni, tehát nem ússza meg az ember, hogy a recovery-be menjen, legalábbis az én nézőpontom szerint. No meg jobban szeretek egy md5 vagy sha ellenőrzést lefuttatni a letöltött fájlon, mielőtt használom.
Android 11 telepítésekor mindenképpen (!) a Telegram-on közzétett twrp-t (vagy orange fox-ot) kell használni, valamint a titkosítás feloldása csak mintázattal működik.
-
Siriusb
veterán
-
Siriusb
veterán
válasz gyvince #13971 üzenetére
Android 10 vagy 11 kell? Az előbbiek folyamatosan állnak le, szóval kb. lassan felejtős, az Android R-re épült rendszerek nagyjából mind használhatóak. Például Statix stabil, van benne screen off fod is, de sok plusz nincs benne. Jobb testreszabás szempontjából ott az Awaken, épp a legújabb verziót tesztelem; egy-két hiba van benne, de használhatónak tűnik.
-
gyvince
senior tag
sziasztok PicselinExperience Plus mi van már 3 hete nincs frissítés valaki tudd valamit róla? vagy nézek másik AOSP?
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
jUUh
addikt
Kontaktok Google Címtárba, képek Google Fotókba, így annyival is kevesebb. Bár mindig csábító, én sose kérem a Google-t, hogy ezeken kívül állatson vissza bármit, mert néha bezavarhat. Nekem egy jó internetkapcsolattal mindenestül szerintem olyan max 1.5 óra belakni teljesen, de ebbe már Google Camera, ANX Camera configok, telepítés, minden sz.r benne van.
Samsung Galaxy S23+
-
jUUh
addikt
Nekem ugyan nem sok appom van, szerintem kb 30-40 mindennel együtt, de ha clean flashelek sok időt meg lehet spórolni, ha a beállításokat lefotózod, és feltolod Google Photo-sba, vagy bárhova. A fontosabb alkalmazásoknál screenshotolom a beállításokat, ugyanez a telefon beállításaival, feldobja felhőbe. Utána gépről megnézem a képet, állítgatom a telefont, és így gyorsan megvan
Samsung Galaxy S23+
-
zsolt501
nagyúr
válasz szabi__memo #13964 üzenetére
Nálam most a telefon csere nem igazán jöhet szóba, max ha bedöglik... arról nem is beszélve, hogy nem is nagyon látok olyan készüléket amire azt mondanám hogy jöhet, pláne nem jön be az olyan készülék aminek a kijelzőjét átlyukasztották ilyen olyan módon a kamera miatt, tudom sokakat ez nem zavar, de engem nagyon, a hátlapra szerelt újlenyomat olvasó se jön be nekem, még készülék oldalára szerelt verzióval még el lennék, de az sem mindegy melyik oldalán van készüléknek és mi a pozíciója, én pl. balkezes vagyok, és ugye nem mindegy mekkora az illető tenyere, és milyen hosszúak az újai.
Ennél a Mi9T-nél már jól működik a kijelzőbe épített újlenyomat olvasó (legalábbis nálam) 10 ből 10 alkalommal felold és már egész gyorsan, de itt sem túl optimális az ujjlenyomat olvasó rész pozíciója, nagyon a kijelző aljára került így nem túl kényelmes a feloldás, ha mondjuk a kijelző alsó negyedére került volna az szerintem optimálisabb lett volna és kicsit nagyobb területtel kisebb és nagyobb újjal is könnyen feloldható.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Viszont ha hibásan működik akkor csak rá kellene szánnod azt a "nem kis" időt, hosszabb távon jobban járnál.
Én sem örültem múltkor mikor megcsináltam, de már annyira instabil volt a telefon, hogy az idegbaj kerülgetett.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
wwenigma
Jómunkásember
Ha tényleg gebasz van akkor azt is visszaállítaná esetleg, inkább lakd be újra.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
zsolt501
nagyúr
Ha ilyen hibák vannak akkor tényleg kéne az FR, mert ott valami nagyon nem 100%-os.
sandró60 Fura, mert nálam amint csinálok FR-t akkor azonnal vissza is ál bekapcsolt állapotra, lehet hogy mások a két készülék alapértelmezett beállításai, csak ezt tudom elképzelni, végül is nem teljesen egyforma a két készülék szoftverileg, és mikor összerakták a szoftvert pár dolgot nem egyformán állítottak be, más elképzelésem nincs erre.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
blizzrd
aktív tag
válasz KamuMazsola #13956 üzenetére
Nekem QFJEUXM verziós van, de csak 0.3at dobta fel, de azt is visszavonta :/
-
bl4ze
veterán
válasz zsolt501 #13952 üzenetére
Az volt az első lépés: megjött a Telekom SMS abban írták, hogy telefon ki-bekapcs.
Most reggel repcsi módból visszatettem normálba és megint nem volt VoWIFI jelzés.
Telekom SIMnél ki-bekapcs és rögtön lett.
Szerintem nekem valami bug van a fenti kijelző sávval, mert a Viber ikon is random eltűnik, és az is olyankor jön vissza ha a Viber "Settings" menübe belépek - akkor látható megint.
Lassan csak rászánom magam egy FR-re, mert valami nagyon nem kóser ezzel így, mindegyik frissítés OTA volt.... csak az a k+%% sok idő amire újra belakod a telefont, belépni az appokba, jelszavak, stb... stb...
Van olyan megoldás ami mindent "leszív" lement, és visszaállít?
Google (recovery) mentés be van kapcsolva az megy a Drive-ra elvileg mentve..:. bl4ze .:.
-
blizzrd
aktív tag
Érdemes végülis feltenni a 0.3-at?
Bár most Nálam az eddig jelzett frissítést visszavonta, és nem is ajánlja fel ha a változásokra keresek. Ez mitől lehet? :/ -
zsolt501
nagyúr
Furcsa is volt, viszont azt észrevettem, hogy eddig a teló 2,4Ghz-n csak 65Mbit-es linksebességet tudott, viszont az új szoftverrel már 72 a kapcsolat sebessége.
Jut eszembe a telót érdemes újraindítani is ha aktiválták a VoWiFi-t, legelőször nekem is kellett az újraindítás, hátha neked is ez kell.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz laci laci #13947 üzenetére
Nincs mit, akár mehetne az összefoglalóba is, mert ismerős PRO verziós telefonjának üzemidején is sokat dobott, nem tudom miért is van ez alapértelmezetten bekapcsolva.
-
zsolt501
nagyúr
Neked a MI9T PRO-d van? Csak mert a nem PRO verzió CSAK 433-at tud eredetileg WiFi-n.
Telefonálás közben is levált VoWiFi-ről?''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
bl4ze
veterán
válasz zsolt501 #13944 üzenetére
Egy Xiaomi router és 100% excellent a jelerősség, a telefon a routertől kb 4 méterre van egy szobában.
Ha ki-be kapcsolom a SIM kártyánál akkor azonnal kint van az ikon, egyébként el-el tűnik.
A wifi kapcsolat kiváló 866mbps, és legerősebb jelet mutat folyamatosan..:. bl4ze .:.
-
Obyboy
Topikgazda
válasz Siriusb #13940 üzenetére
Egyetértek.
Aki a TWRP-be belép és matat benn az mindenki saját felelősségre teszi.
Jobb tudni, hogy mire lehet nyugodtan rábökni és mi az amit kétszer meg kell gondolni.Kollégámnak pár éve panaszkodott a telefonja, hogy kevés a hely az appoknak. Talált neten egy leírást ami segített nyitni a BL-t és a partíciókat átméretezni, hogy nagyobb legyen a system partíció. Valami balul sült el így egy hajszál választotta el attól, hogy téglásítsa a telót.
-
-
bl4ze
veterán
-
laci laci
addikt
-
Siriusb
veterán
-
Obyboy
Topikgazda
válasz dzsordzs69 #13933 üzenetére
Értelem szerűen a Recovery partíciót kell kiválasztani TWRP frissítés során?
Mi van a többi partíción?
-Boot
-Dbto
-Recovery
-System Image
-Vendor Image
-Persist"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Siriusb
veterán
-
Obyboy
Topikgazda
A xiaomi.eu_multi_HMK20MI9T_20.10.22_v12-11 ROM van fent és a 3.3.1.0 verziójú TWRP. Érdemes feltennem a 3.4.0.0 verziót? Nem zavar be valamit ha felteszem?
-
bl4ze
veterán
válasz zsolt501 #13929 üzenetére
Köszi, írtam a Telekom kapcsolatnak, hogy aktíválja a VoWiFi-t.
Telenor kártyán ki is kapcsoltam.
A wifi+BT alapú keresés kikapcsolva : meglátjuk
Ez az akku stat lett botrány szar MIUI 12-őn : teljesen használhatatlan.
Már ránézni sem érdemes. Jó lenne ha ezt javítanák, ez így pocsék !
-
zsolt501
nagyúr
Telenor esetén tuti nem megy, ott ki is kapcsolhatod mert náluk nincs, és kétséges hogy lesz e.
A hívásnapló jelzi hogy min ment a hívás, ott kiírja hogy pl vowifi vagy volte, ha nem ír a híváshoz semmit akkor vagy 2G vagy 3G.
Számít bizony, mert folyamatosan keres a navira még akkor is ha nincs a navigáció belőve, nem is értem hogy miért na jó elméletileg azért, hogy ha gond van akkor gyorsan el tudja ködleni a pozíciódat, de a BT-s keresést nem értem minek eröltetik, nekem pl nincs ilyen navim az max ott lenne értelme, annélkül semmi értelmét nem látom a wifi navinak is akkor van értelme, ha a csatlakozási pontnak van navigációs adata, itt Magyarországon még ilyennel eddig nem találkoztam, nem zárom ki hogy létezik de én ilyennel eddig nem találkoztam.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
bl4ze
veterán
válasz zsolt501 #13927 üzenetére
Köszi, a wifi asszisztens ki volt kapcsolva, csak a szemem nem szúrta ki....
A Wifi és BT alapú keresést kilőttem : kiváncsi leszek a GPS-re, és számít-e az akku-ban
VoWifi: nekem mindkét kártyánál látszik, be is tudom kapcsolni. És egy idő után ott van
lent alatta, hogy Network preferences : WIFI-re raktam.Honnan tudom biztosan, hogy aktív és azt használom?
Most a hívás naplóban azokat látom, hogy "VoLTE incoming" "VoLTE outgoings" ... stb.
Itt lenne majd VoWiFi a VoLTE helyett?Köszi.
-
zsolt501
nagyúr
Én is ugyan azon a szoftveren vagyok
Belépsz a beállításokba, majd a Wifi, és ott a második menü pont a WiFi-asszisztens.
A WiFi és a Bluetooth alapú keresést a a legkönnyebben a beállításokba lépve lehúzod a menüt, és megjelenik a kereső, oda beírod pl. gps, erre kidobja a Tartózkodási hely menüt, ide belépsz, ott meg fogod találni a WiFi és a Bluetooth alapú keresést itt érdemes mind a két lehetőséget kikapcsolni.VoWiFi esetén felhívod az ügyfélszolgálatot és kéred, hogy aktiválják a telefonszámodhoz a szolgáltatást, ezt pár másodperc alatt meg is teszik erről kapsz egy SMS-t, mikor ez megvolt akkor szépen a tárcsázóba beírod a *#*#869434#*#* kódot, majd belépsz a SIM-kártya menübe és ott a Telekomos SIM-et kiválasztod, majd legörgetsz a lisa legaljára ott lesz egy olyan menü pont, hogy Híváskezdeményezés WiFi Használatával, ezt aktiválod, majd kicsit lentebb megjelenik még egy menü Hálózat elsőbbségi jogai, ide belépsz és kiválasztod, hogy WiFi előnyben részesítés.
Ennyi a trükk.
VoWiFi csak Telekom SIM kártyával megy mókolás nélkül Telenorhoz nincs, Digi kártyával meg mókolni kell akkor menni fog.[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz zsolt501 #13923 üzenetére
Ezeket hol kapcsoltad ki ?
"WiFi esetén kikapcsoltam a WiFi asszisztens szolgáltatásait, illetve lekapcsoltam a WiFi és a Bluetooth alapú keresést"
MIUI 12.0.3. Global EE-n vagyok.
Illetve a VoWiFi hogyan használható ? Egy Telekom (fő) és egy Telenor (második) SIM van a telefonban.
Köszi.
-
zsolt501
nagyúr
Az üzemidőben nagyon beleszól ha rossz a lefedettség, ezt én is tapasztalom, ezért is örülök a VoWiFi-nek, mert így ki tudom sokszor kerülni.
Az akku statisztika olyan mintha nem futna folyamatosan, és bizonyos idő után önmagától nullázódna az okát nem tudom, de nem is érdekel, talán majd ez is javítva lesz, mert így totál használhatatlan alkalmazás.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
libus
őstag
válasz zsolt501 #13923 üzenetére
Én tegnap reggel vettem le a töltőről a telefont (előtte este frissítettem 12.0.5-re), és most 30%-on van még az aksi 4 óra kijelző idővel. Szerintem sokat javult az üzemidő. Pl. este 2% ment csak le.
Amúgy nálunk nagyon rossz a térerő, így ez nagyon közrejátszik az üzemidőben.
Akku statisztikában miért nem mutatja, hogy mióta megy a telefon töltő levétele óta?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
zsolt501
nagyúr
Új fejlemény fogyasztás csökkentés ügyében.
Nos most vagyok 50%-nál akku töltöttséggel, és már a 3. napot kezdtem, igaz nem túl sokat nyomkodtam a telefont, de beszélni annál is többet... akku statisztikát nem teszek be mert az 100%-os hogy hibás, nincs értelme nézegetni, több sebből is vérzik, tegnap 3 órát beszélgettem, és abból csak 1 óra és 20 percet jelez, és még a facebookos beszélgetéseket hozzá se vettem, kijelző időre is 3 percet ír, na ne vicceljünk már több mint 1 órán át böngészgettem facebookon az hová lett....
Nos a trükk nálam csak az volt, hogy WiFi esetén kikapcsoltam a WiFi asszisztens szolgáltatásait, illetve lekapcsoltam a WiFi és a Bluetooth alapú keresést, ezeket kikapcsolva sem romlott a helyzetmeghatározás, de mint látható lényegesen növekedett az üzemidő.
Nem tudom mit csesztek el ezeknél, de ennyire azért ezeknek nem kellene szívni az akkut.
Nos akku statisztikát hanyagoljátok az úgy rossz ahogy van, még tájékoztató jelleggel sem érdemes nézegetni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
crok
nagyúr
válasz Siriusb #13920 üzenetére
Első bekezdés: igen, mindkettőre.
Második: belenyúlhatsz, utána ha nem látszik a listában ahogy kellene akkor kérj egy hálózati beállítások reset-et, ezzel tudod újragenerálni. De a telephony.db-t nem kell újragenerálni, abban az van benne amit te beállítottál kézzel (ha volt ilyen) meg hozzáadódik amit a fenti forrásokból MCC+MNC alapján ismer a rendszer. Nem kéne problémának lennie amúgy ha csak simán beleírsz és szintaktikailag helyes - simán be kell kerülnie a kiválaszthatók listájába.
Harmadik: túl sokat foglalkozom vele, sokat olvasok.. sokszor az AOSP forrást, szoktam is idézni vagy a helyére mutatni ha kell.. végigmentem már rajta párszor Lackooo84 is sokat segített meg sok ROM dev-nek segítettem én is. Ragad az emberre az évek alatt.
-
Siriusb
veterán
Ha jól veszem ki a szavaidból, a volte+vowifi-hez elég a Digi IMS apn és ha a ROM is támogatja, megvalósul pl. a vowifi. Ez a támogatás gondolom függ a modem-ben lévő profiloktól (is)?
Ha bővítem egy már telepített rendszeren a
/system/etc/apns-conf.xml
fájlt, hogyan tudom újrageneráltatni az általad említetted telephony.db-t? Mert ha ez frissül, akkor elvileg működhetne a digi vowifi.Honnan vannak ilyen mély ismereteid? Csak lesek...
-
crok
nagyúr
válasz Siriusb #13918 üzenetére
Igen, az XML-ben nekik már benne van alapból a Digi így ezért megy az Internet és a VoLTE + VoWIFI is. Nem is kell hogy indikálja neked hogy menjen mert ezt az IMS végzi "magától": ha van olyan APN amiben a típus tartalmazza az IMS-t (= IP Multimedia Subsystem, ezt használja nem csak a VoLTE meg a VoWIFI hanem az RCS is.. már ha van..) akkor a készülék alapból megpróbálja használni, elindul az IMS regisztráció, szépen megnézik hogy hogy melyik fél mit tud és mi engedélyezett és a Digi-nél ezt tudja is majd a ROM, szépen összefügyülnek (mármint a telefon meg a szolgáltató) és mindenki örül.
Custom ROM-nál relatív egyszerű a szolgáltatók APN beállításait frissíteni / kiegészíteni hiszen csak a /system-ben az XML-t frissíted és ROM-ot flash-eled és jónapotkívánok'.
Gyári ROM-on kicsit bonyolultabb: amit a user csinál APN az (sok egyéb mással egyetemben) vagy itt lesz mentve:
/data/data/com.android.settings/shared_prefs/com.android.settings_preferences.xml
..vagy Pie-tól felele prioritási sorrendben
(AOSP forrás definíció szerint, a fentebbi tartalmát felülírja a lentebbi):
Default APN lista:/system/etc/apns-conf.xml
OEM APN lista:/oem/telephony/apns-conf.xml
OTA Update APN lista:/data/misc/apns/apns-conf.xml
Product APN lista:/product/etc/apns-conf.xml
És a folyamat végén ide kerül be (SQLite DB-be) mind amit használsz:/data/user_de/0/com.android.providers.telephony/databases/telephony.db
Újabban pedig átálltak a CarrierConfig-ra amit a Google tart fenn, szóval automágikusan kellene a SIM MCC + MNC alapján letöltődnie az APN beállításoknak - nos itt is elég foghíjas a dolog mert a szolgáltatók erről nem nagyon tudnak szerte a világban..
-
Siriusb
veterán
Crok,hadd dolgoztassam meg az agytekervényeidet. Újra.
Mivel a xiaomi.eu új Android 11-es változata is tudja alapból a Digi internet APN-t és megy a vowifi is, picit próbáltam utánajárni. Kicsomagoltam a system-et is kutakodtam.
A /system/etc/apns-conf.xml-ben találtam 2 apn-t:<apn carrier="Digi Internet"
mcc="216"
mnc="03"
apn="internet"
protocol="IPV4V6"
roaming_protocol="IPV4V6"
type="default,supl"
authtype="1"
/>
<apn carrier="Digi IMS"
mcc="216"
mnc="03"
apn="ims"
type="ims"
authtype="1"
/>
Tehát az internetet ezért tudja magától. A második, IMS apn az rejtett, az nem látszik, ha egy éles rendszeren megnézi az ember. Viszont nekem ebben semmi nem indikálja se a VoLTE-t, se a VoWifi-t. Hol kéne keresnem?
-
jilian
addikt
válasz PowerBuldog #13915 üzenetére
sikerült
-
jilian
addikt
áhhh
elcsesztem
sikerült twrp-t rátenni
erre twrp-ben meg mindent wipe-oltam.... (én )
most meg nincs rajta semmi
most tényleg csak fastboot van
semmi rendszer partició
adb-vel sem tudok rom-ot rátenni (adb: sideload connection failed: no devices/emulators found) -
jilian
addikt
válasz Siriusb #13909 üzenetére
Ezeket a parancsokat adom neki:
fastboot flash recovery twrp-3.4.0-0-davinci-mauronofrio.img
lefut , ok.
fastboot oem reboot-recovery
lefut, újra indul fastboot-ba
ha meg ezt adom neki:
fastboot boot twrp-3.4.0-0-davinci-mauronofrio.img
Booting FAILED (remote: 'Failed to load/authenticate boot image: Load Error')
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz jilian #13908 üzenetére
Itt a leírás az xda-ról:
https://forum.xda-developers.com/mi-9t/development/recovery-unofficial-twrp-xiaomi-redmi-t3960726
Nekem még nem kellett vbmeta-t felraknom, de lehet én kivétel vagyok. -
jilian
addikt
Mit csinálok rosszul?
ADB-be flasselem a twrp-t, minden ok felmegy. Erre boot-olni szeretnék twrp-be a telefon vissza lép fasboot-ba.
Mi ez a vbmeta.img fájl és honnét lehet leszedni?...mert az a nyomi link a twrp-re mutat nem arra a vbmeta -ra....
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Siriusb #13906 üzenetére
Akkor egyelőre kivárok.
Viszont ha van itt valaki Szegedi aki segédkezne majd a szoftver cserében annak nagyon megköszönném és nem lennék hálátlan sem
Mivel még sosem csináltam ezért nem biztos hogy egy magam belevágnák, programozói és linuxos tudásom ehhez igen kevésnek érzem.
Öreg kutya már nem igazán akar új kunsztokat tanulni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Siriusb
veterán
válasz zsolt501 #13903 üzenetére
Ez nem hivatalos, de a kínai változat heti kiadásán alapul (van stabil verzió is). Ugyanaz, mint a hivatalos, csak a kínai marhaságok ki vannak szedve és EU-ra van optimalizálva (pl. GPS). Nem néztem, hogy ebben a verzióban van-e hívásrögzítés, kellene, hogy legyen. A többiek majd megerősítik.
Ezen a héten jött ki először Android 11-gyel, szóval nem feltétlenül ajánlanám még telepíteni, hadd találják meg mások a hibákat.Szerk.: az Élő háttérkép nem szaggatott, ha ez érdekes információ valakinek.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz szabi__memo #13904 üzenetére
Már én is így érzem néha...
Van itt valaki Szegedről aki szokott szoftvereket cserélgetni?''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest