-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alarikman
senior tag
válasz
szabi__memo #14870 üzenetére
Olvass vissza, a legutolsó EU-s verzió jó sokaknak. A global 12.0.7 is.
-
JonssoN
csendes tag
válasz
szabi__memo #14220 üzenetére
Elejében még apk mirror, mostmár Aurora store. [link] Mielőtt valaki azt hinné, nem, nem kalózbolt vagy blackmarket stb. Fizetős appokat nem is mutat, csak az ingyenes verziójukat. Elvileg a fizetős appjaid is tudod használni vele ha korábban vettél vagy megveszed pc-n a böngésződben. Bejelentkezel appon belül fiókoddal és ennyi. Ezt a részét nem próbáltam. Nem feltétlen szükséges belépni a google fiókodba ha nincs fizetős appod, mert tud generálni fake accot amivel eléred az ingyenes appokat. Az tetszett meg benne, hogy egy szaros apk az egész, és minden appom naprakész illetve nem a google okádék keretrendszerét kell használni amiben összefügg minden mindennel. Lehet benne témát állítani, apk telepítési metódust (én a rootot szoktam, magisk kell hozzá) meg törölni a letöltött telepítő apk-k chace-ét. Ha valami miatt nem megy a letöltés/telepítés akkor általában a tárhely hozzáférést kell neki engedélyezni. Én emiatt használom a root telepítést.
-
gabor9991
addikt
válasz
szabi__memo #14182 üzenetére
Szerintem is korrekt volt.
Redmi note 7 és redmi note 8 telefonom is nálunk vettem a prémium szolgáltatásukkal és mindkettő árát visszakaptam mikor szoftveres hibák miatt szervizbe küldtem.
Ez után a mi9t-t is tőlük akartam megvenni de nem volt már nálunk készleten ezért a btel-től vettem.
Szóval lehet itt utólag okosnak lenni de ameddig működtek nem volt velük semmi gond. -
zsolt501
nagyúr
válasz
szabi__memo #13964 üzenetére
Nálam most a telefon csere nem igazán jöhet szóba, max ha bedöglik... arról nem is beszélve, hogy nem is nagyon látok olyan készüléket amire azt mondanám hogy jöhet, pláne nem jön be az olyan készülék aminek a kijelzőjét átlyukasztották ilyen olyan módon a kamera miatt, tudom sokakat ez nem zavar, de engem nagyon, a hátlapra szerelt újlenyomat olvasó se jön be nekem, még készülék oldalára szerelt verzióval még el lennék, de az sem mindegy melyik oldalán van készüléknek és mi a pozíciója, én pl. balkezes vagyok, és ugye nem mindegy mekkora az illető tenyere, és milyen hosszúak az újai.
Ennél a Mi9T-nél már jól működik a kijelzőbe épített újlenyomat olvasó (legalábbis nálam) 10 ből 10 alkalommal felold és már egész gyorsan, de itt sem túl optimális az ujjlenyomat olvasó rész pozíciója, nagyon a kijelző aljára került így nem túl kényelmes a feloldás, ha mondjuk a kijelző alsó negyedére került volna az szerintem optimálisabb lett volna és kicsit nagyobb területtel kisebb és nagyobb újjal is könnyen feloldható. -
zsolt501
nagyúr
válasz
szabi__memo #13904 üzenetére
Már én is így érzem néha...
Van itt valaki Szegedről aki szokott szoftvereket cserélgetni? -
bl4ze
veterán
válasz
szabi__memo #13822 üzenetére
Reméljük 1-2 nap és beáll szépen. (kopp kopp)
-
sandró60
addikt
válasz
szabi__memo #13822 üzenetére
Majd kiadnak más verziót.....valamikor
-
Siriusb
veterán
válasz
szabi__memo #13809 üzenetére
Az első okoskodó telefonom Sony volt, annak még rosszabb volt a támogatottsága. Ahhoz hasonlítva egy rossz szavam nem lehet sáomiékra.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szabi__memo #13762 üzenetére
Ezért is kérdeztem, mert ha nincs benne lényeges változás akkor én is ki fogok várni.
-
jemy
tag
válasz
szabi__memo #13745 üzenetére
nem tudom, pixel romot használok, a telegramon találtam.
-
trouble
senior tag
válasz
szabi__memo #13729 üzenetére
Hát lehet meg köpdöstök
: Honor 20 View .
100 %- ig , nyílván lehetne cincálni, mi jobb, itt mi ott !?
Fluid, semmi lag, akksi pedig ahogy kell 7-8 óra SOT.
Benne volt, hogy bele futottam egy nagyon jó vételbe ! -
bl4ze
veterán
válasz
szabi__memo #13582 üzenetére
Ez minden csak nem stabil.
(12.0.3.)
-
spider80
őstag
válasz
szabi__memo #13546 üzenetére
Amoled kijelző. Ezek drágák. Samsungokon nem ritka a 90 ezer feletti csere.
-
psg5
veterán
válasz
szabi__memo #13544 üzenetére
Jött egy másik helyről ajánlat ott 50-52k...
Még az is aggaszt, hogy kicserélik a kijelzőt és mi van ha más is tönkrement benne...
-
kelly416
veterán
válasz
szabi__memo #13534 üzenetére
Hát... RN4-en cserélgettem romot, de ezen még nem. Hiába tudom mi fut és mi nem, nem hiányzik a custom rom. Nem mondom, hogy nem akartam lecserélni, mert utálom ezt az agresszív memóriakezelést, de ennyi. Persze, ha tudnék feltenni egy twrp-t, nem maradnék miui-n.
-
jUUh
addikt
válasz
szabi__memo #13534 üzenetére
Lehetséges...
-
Whist
aktív tag
válasz
szabi__memo #13276 üzenetére
Ha ez nem elég akkor tudsz videóból gifet csinálni, amit be tudsz állítani háttérnek.
GIF Live Wallpaper és a GIF Maker alkalmazás kell hozzá.Az még ennél is menőbb,konkrétan kivágtam egy adott részt egy videóból,az ment háttérnek. De nyílván leszopta az akksit mint a szemét :D
-
Whist
aktív tag
válasz
szabi__memo #13273 üzenetére
Szerintem elég menő, a Szaturnuszos tetszik a legjobban :)
-
Krisztianson
tag
válasz
szabi__memo #13158 üzenetére
Lehet, viszont valamiért mégis azóta jó minden, hogy nincs bekapcsolva
Ilyen volt az üzemidő mikor be volt kapcsolva:És ilyen volt kikapcsolás után:
Tudom első képeken több a SoT, többet volt nyomkodva, viszont éjszaka ott is repülő üzemmódban volt csak nem nagyon hatotta meg.
Megnézem most majd ha sűrűbben nyomdokom mennyi a SoT. Legutóbb 8 óra jött össze kb. 38-40%-nál.Illetve találtam még egy ilyen, itt leginkább csak Viberen telefonáltam:
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
szabi__memo #13043 üzenetére
Nekem elég sok app van telepítve RN7-re, valamelyik nap mégis csináltam FR-t, főverzió váltás miatt, voltak gondok, pl ram kezelés bekrepált, meg más apróságok.
Előtte is voltak érdekes bugok, pl nem müködő Google Backup, vagy PH! app.
Úgy volt hogy hétvégéig meghagyom, kibírom alapon, ám a ram kezelés bug kezdett zavarni.
Úgyhogy végül FR melett döntöttem, azonnal, volt ami mentésből ment vissza, volt amit nekem kellet visszaállítani, mármint a mentést.
Nem egyszerre csináltam meg mindent, az utolsó símitások ma reggel voltak, újra backup, esetleg backup frissítése ha kellet :D
Itt vagyok, nem haltam bele... a hibák is helyre jöttek, azok is amik már korábban is ott voltak, csak hát ugye FR-t az én se szeretem, de ha nincs más akkor rá kell szánni az időt :)
-
Niarb
csendes tag
válasz
szabi__memo #12983 üzenetére
Egyébként nem rossz a 12 (bár nem is jobb, mint a 11), inkább, amit észrevettem úgy általánosságban MIUI probléma, hogy elég lassú, tegnap összehasonlítottam egy zenfone 5-el, ott érezhetőbben jobban van optimalizálva a rendszer, hiába a gyengébb hardver, illetve kevesebb ram, az alkalmazások gyorsabban indulnak és nem is zárja be kényszeresen őket, ha lezárom a képernyőt.
-
Darko_addict
őstag
válasz
szabi__memo #12942 üzenetére
MIUI EU szépen lassan szivárogtatott MIUI12-es feature-öket a béta 11-be, szóval nekem nem volt nagy meglepetés mire kijött a béta 12, de javaslom a frissítését, sok új klassz dolog jött be! Lehet elsőre nem fogja kiütni a szemed, de majd lesznek meglepetések, amiket lehet csak a 2-5. nap veszel észre.
-
jUUh
addikt
válasz
szabi__memo #12942 üzenetére
Google-vel keress rá. Például.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #12931 üzenetére
Szóval semmi?
-
crok
nagyúr
válasz
szabi__memo #12710 üzenetére
Csomagoptimalizálás kényszerítése:
root joggal telefonon terminálból:
su -c "cmd package bg-dexopt-job"
vagy
su
cmd package bg-dexopt-job
PC-ről adb-vel:
adb shell cmd package bg-dexopt-jobART JIT optimalizáció kényszerítése speed profile-ra:
Ennek a minden appra kiterjedő történő parancsa pedig:
root joggal telefonon terminálból:su -c
cmd package compile -m speed -f -a
vagysu
cmd package compile -m speed -f -a
PC-ről adb-vel:
adb shell cmd package compile -m speed -f -aAkkukímélő módot amúgy nem kapcsoltad be?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabi__memo #12708 üzenetére
Nekem leginkabb valami telefonbeallitasi problemanak tunik, helybeallitasokban GPS mindenre is engedélyezve van?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabi__memo #12705 üzenetére
Engedélyezed.
Nem engedélyezed. -
szpali
addikt
válasz
szabi__memo #12670 üzenetére
Nekem megérkezett...
-
eddie17
addikt
válasz
szabi__memo #12670 üzenetére
Az már nincs, korábban beszéltünk róla, visszavonták.
-
eddie17
addikt
válasz
szabi__memo #12457 üzenetére
Nekem sem dobta fel még azt sem
-
crok
nagyúr
válasz
szabi__memo #11845 üzenetére
-
laci laci
addikt
válasz
szabi__memo #11244 üzenetére
Sajnos igen.Meg csak akkor jön még a Messenger sokszor,ha megnyitom..Sokat kell hangolni menet közben,de utána szépen fog muzsikálni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabi__memo #10817 üzenetére
MIUI11 updates
Redmi K20/Mi 9T Global Stable ROM V11.0.5.0.QFJMIXMRecovery ROM
https://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.QFJMIXM/miui_DAVINCIGlobal_V11.0.5.0.QFJMIXM_aaab5b40c7_10.0.zipEEA Stable ROM V11.0.5.0.QFJEUXM
Recovery ROM
https://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.QFJEUXM/miui_DAVINCIEEAGlobal_V11.0.5.0.QFJEUXM_8944bb7369_10.0.zip -
kazanka
őstag
válasz
szabi__memo #10817 üzenetére
-
duo
addikt
válasz
szabi__memo #10706 üzenetére
az a miui böngészője. operát használok helyette
szerintem ez mindenkinek oké lehet. ha valaki használ gpst akkor 2 vagy 3 csomagot kikommentel, és kész. ha nyomtat akor még 2-őt ha nfc is kell akkor még kettőt, ezek azok amik másoknak esszenciálisak lehetnek (nekem pont ezek sem kellettek) minden más felesleges szvsz.
ja igen. a gyári sms, számológép appok is mentek a levesbe (túl kiváncsiak voltak) de van bejáratott alternatívám (qksms, mobi calulator) -
BandiHUN
veterán
válasz
szabi__memo #10381 üzenetére
Valószínű bonyolultabb azért,én nem tudom,hogy hogy megy a hómoffisz,de ami volt az A2 Lite-vel,hogy kiadták a 10-est téglásítóként,én inkább szavazok a türelemre.
Nomeg otthonról minden más,mint irodában,pl.énnekem szervizesként is pl.egyáltalán nem mindegy,hogy 2-3an együtt nézzük a problémát,vagy otthon egyedül,és mellé próbálom összeszedni a kollégákat 4 chatablakot még nyitvatartva,stb.
Igazából arról is keveset tudni,mi ellen is jön 1-1 frissítés,és mi új hibát hoz be+eleve késésben van,mert ami felismerhető,és javítják így,az már rég hatott ott,amire ki lett találva,több hónap az átfutás.Olyan ez is,mint a warez,örülnek,ha az első 1-2 hét védettség megvan,mert az alatt zajlik a lényegi eladás,vetítés.Aztán már úgyis olyanok jönnek warezzel,akik nem fizetnének/sokkal kevesebbet az adott filmért,progiért,játékért.De azokat viszont be lehet aztán vonzani frissítéssel,akciókkal,mert már jó esetben ráfüggtek az adott termékre valamennyire.
Nem írnak már kedvtelés károkozókat.Plusz hamis illúziót ad a "frissítés",hogy most akkor nem kell semmi védelem.Betolok 3 szem C-vitamint Béres-cseppel,és mit nekem kézmosás...kábé ilyen. -
BandiHUN
veterán
válasz
szabi__memo #10375 üzenetére
Más sem nagyon kap,az A2 Lite is megrekedt,ráadásul ott kitoltak egy összecsapott 10-es androidot,ami hardresetre kényszerítette a telók felét.Most még a programozók is maszkot gyártanak nekünk kábé,akkora üzlet lett...
Egyébként túlpara ez a biztonság dolog.Aki nem tesz fel minden ellenőrzetlen/kamuszagú appot,nem jár kétes oldalakra védetlen telóval és böngészővel,nem fenyegeti semmi.Egyszerűen egy átlagember kábé bármilyen adata nem érték senkinek rég.A reklámok,viselkedéselemzés már más tészta,de aki benne akar lenni a mai szoc.körforgásban,azt úgyis agyonprofilozták már rég,mikor még nem is volt ilyen havi frissítés dolog.És persze az se fix,hogy nem jönnek vele újabb figyelő dolgok,blokkolómegkerülések,stb.
-
kazanka
őstag
válasz
szabi__memo #10253 üzenetére
Csak azért küldtem át mert hibajavításokat ír.
-
bl4ze
veterán
válasz
szabi__memo #10253 üzenetére
Az nekem sem jött már, én is pont ma néztem 01-2020 a biztonsági szint... Hmm...
-
kazanka
őstag
válasz
szabi__memo #10251 üzenetére
-
laaceee98
tag
válasz
szabi__memo #10053 üzenetére
Én is ezt mondom. Valaki tipp?😅
-
turbuczn
tag
válasz
szabi__memo #9579 üzenetére
Samsung S10e.
A Samu kevesebb szoftveres nyűggel rendelkezik, legalább is az AOD sokkal jobb, az értesítések is biztosabban jönnek, az alkalmazások beállításai is átláthatóbbak, a Honor Band 4-el is nagyobb barátságban van, és picit már túl nagy is volt a Mi 9T.
Ettől függetlenül aki szereti a mindenre kiterjedő testreszabottságot, megbarátkozik a nagy mérettel, és a kínai mentalitással, annak kiváló társa lehet. :) -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabi__memo #9555 üzenetére
Letoltottem a linkről ami meg volt itt osztva es felraktam rá.
-
nfsu17
veterán
válasz
szabi__memo #9440 üzenetére
amikor beütöd a kódot, akkor az a jó, ha azt írja disabled.
De tök mindegy mit ír, bemész a sim menübe és ott lesz alul a volte kapcsoló.
alapból nincs ott, de kód beírása után ott lesz -
zsolt501
nagyúr
válasz
szabi__memo #9361 üzenetére
Megfigyeléseim alapján valami szinkronizáció akadhat be, mert ha az be van kapcsolva akkor látványosan jobban merül a telefon, olyan mintha folyamatosan próbálna szinkronizálni, de nem tudja befejezni, sajnos ezekről a megakadt folyamatokról nem ad visszajelzést a telefon, és úgy kell kisakkozni, hogy mi is lehet a gond a háttérben.
Nem hinném hogy android rendszer alatt nem lehetne megoldani, hogy pontosabban monitorozni lehessen a beragadt folyamatokat, mert jelenleg ha ezt akarnám akkor ahhoz root kell és külön program. -
zsolt501
nagyúr
válasz
szabi__memo #9356 üzenetére
Én is erről regéltem, hogy valami nem stimmel az android fogyasztásával, de volt aki meg akart cáfolni, hogy én azt rosszul gondolom.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #9338 üzenetére
-
defygaben77
tag
válasz
szabi__memo #8945 üzenetére
Nekem egyedül a Plantronic M70 head settel csinálja ezt, de az a korábbi Redmi 5 pluszommal is csinálta. A többi, korábban leírt Bluetooth eszközzel viszont egyáltalán nincs semmi gondom. (PRO-n)
-
defygaben77
tag
válasz
szabi__memo #8939 üzenetére
Mire gondolsz? Nekem Blitzwolf fülessel, Blitzwolf soundbarral, JBL , Huawei hangszóróval, sőt az infraszauna rádiójával is hibátlanul működik Bluetooth-on!
-
Milestone2
nagyúr
válasz
szabi__memo #8684 üzenetére
Akár...
...de így indult jó pár azóta elismert bolt is...Azt szoktam mondani...
mindenki vegyen ahol tud, ahol mer.... -
nfsu17
veterán
válasz
szabi__memo #8380 üzenetére
nem, mert olyan pici, hogy alig látni valamit
-
helixP
nagyúr
válasz
Átlagos. Alig használtad.
-
válasz
Mennyi volt a kijelzőidő?
-
Laraxior
titán
válasz
szabi__memo #8296 üzenetére
Az mi?
-
stingy2
senior tag
válasz
szabi__memo #8196 üzenetére
Kukáztam a gyárit és a chrome-ot is, és minden működik ahogy kell. Az Android System WebView-t nem tiltottam le.
-
válasz
szabi__memo #8196 üzenetére
Nem lehet, hogy az adja a webviewt az appoknak? Ezt egy android fejlesztő tudná megmondani leginkább.
-
menledge
senior tag
válasz
szabi__memo #8187 üzenetére
Milyen probléma lépett fel nálad?
-
Laraxior
titán
válasz
szabi__memo #8166 üzenetére
Nekem innen van
-
TigerDzsó
tag
válasz
szabi__memo #5790 üzenetére
-
helixP
nagyúr
válasz
szabi__memo #5790 üzenetére
Nem igazán áll igényes szerviz hírben a Telemax.
-
duo
addikt
válasz
szabi__memo #3802 üzenetére
egyszer legyen elegem az egész vágtató fogyasztási presszióból, és veszek két régi blackberry-t és lejövök az online Cuccról.
-
trouble
senior tag
válasz
szabi__memo #3462 üzenetére
-
ati2
őstag
válasz
szabi__memo #3406 üzenetére
Ja tényleg nem sokat (állandó PC + IP teló mellett), azért is kell hogy ne merüljön készenlétben mint a Titanic, de ezek most direkt próba napok voltak még kevesebb használattal.
(#3407) NemMo: Nem kell nyitott bootloader hozzá, csak fejlesztői mód + USB hibakeresés.
(#3416) trouble: Valószínű, én is most próbáltam először. Mondjuk nem sokból tart újra megcsinálni, ha már megvan mit kell kiszedni + fent van a progi PC-n.
-
South Velen
addikt
válasz
szabi__memo #3406 üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom.
Így aztán használhatna egy nyomógombos Nokiát is.
-
Peaceliker
addikt
válasz
szabi__memo #3343 üzenetére
Igen. Full cover cucc, szal körbe fekete és kitakar
-
Peaceliker
addikt
válasz
szabi__memo #3335 üzenetére
szerintem ez a csúszós nem csúszós is egyéni dolog, kinek mi. Megjött egy kemény tok, frosted ami mások szerint jó, nem csúszós. Vagyis kb mint gyári ami szerintem elmegy, de azt nem mondanám rá, hogy beletapad a kezembe
Szóval értedDe volt vagy 2 usd, annyiba be lehet próbálni
-
Peaceliker
addikt
válasz
szabi__memo #3328 üzenetére
De
Jött nekem egy szilikon átlátszó is (nem a nilkin), de ez is jobban csúszik, mint a gyári -
ghiottone
nagyúr
válasz
szabi__memo #3237 üzenetére
Emalien elküldöd az elállási szándéknyilatkozatot - nyugtázzák. Terméket becsomagolod, számla mellérak és várod a futárt, akit ők küldenek, vagy személyesen beviszed az irodájukba.
-
turbuczn
tag
válasz
szabi__memo #3124 üzenetére
Hahaha....
-
M3oH
addikt
válasz
szabi__memo #2806 üzenetére
Én 2,5-3 évente cserélek telót, akkor azért felső kategóriát (Most is egy OP3T lassan 3 éve, 9T párom használja).Tudom, hogy nem használom ki, de ha kell akkor tudja amire épp szükség van. Illetve, azért a kamera egy jó szintet üssön meg. De most már eljutottunk oda, hogy a középkategória is tudja ezt. Elgondolkodtam, hogy olcsóbban is megúsznám. 9T is tudja azt amire nekem kell.
-
M3oH
addikt
válasz
szabi__memo #2803 üzenetére
A telefont nagyrészt telefonálásra használom
Van napi 30-40 hívásom, ahhoz meg nem kell bekapcsolt kijelző. Nem játszok és nem csetelek naponta órákat, netezés is minimális, mert nap nagy részében van előttem laptop.
Asszem így érthető, hogy nekem miért nem fontos annyira az akksi. -
válasz
szabi__memo #2669 üzenetére
Pontosan! A MI MIX 4 specifikációja még nem full, legalábbis amit én láttam. Ha olyan lesz amit elképzelek akkor lehet, hogy megy a levesbe a 9T. Még van értéke.
-
novinyul
veterán
válasz
szabi__memo #2602 üzenetére
Még
-
Peaceliker
addikt
válasz
szabi__memo #2151 üzenetére
Ha xiaomi akkor azon is kell xD
-
KamuMazsola
őstag
válasz
szabi__memo #1580 üzenetére
Nekem RN5 telóm van (amig a Mi9T nem lesz a kezemben). A topikját addig volt érdemes olvasni, míg beállítgattam a telót. Utána csak az a sok buzi romcsere, meg sírás rívás, hogy nem tud azonnal bootloadert nyitni. Egy hétig sincs fent egy rom sokaknak és osztják az észt. Azért mert valakinek van ambíciója romot cserélni, szinte lenézi azokat, akik out of the box használják megelégedéssel a telót. Igen a MIUI-t egyszer be kell állítani, ezt nem vitatja senki. Utána sokan csendben használják megelégedéssel.
Most pl azt sem tudom mi a tököm az az AOD (amiről itt szó volt pl a viber kapcsán), meg azt sem, hogy kell-e nekem, de majd ha a kezembe lesz a teló meglátom. Már most megígérem, hogy read only módon fogom követni a topikot, mert bár elismerem, hogy vannak akik értik is amit csinálnak, de a sok kuki aki csak cserélgeti a romokat, azt sír, hogy féltégla és hogy hogyan hozza vissza, na ez nem érdekel. Nem fogok vitába szállni, mindenki azt csinál a telójával amit akar, de nekem 7/24-ben kell, hogy rendelkezésemre álljon a teló. Remélem ez is ugyanúgy bevállik mint az elődei! (RN5, RN4) -
mjani1172
addikt
válasz
szabi__memo #1567 üzenetére
+1
Így van. -
Maist
senior tag
válasz
szabi__memo #1600 üzenetére
Erre csak annyit tényleg, a témát messzire eldobva, hogy akinek konkrétan erre a készülékre van 100000 Ft-ja, az van annyira szerintem tájékozott a témában, hogy nem ovis szinten várja majd a csodát, ha valami nem működik egészen jól. Sem nagymamák, sem kiskorú gyermekek nem célközönségei ennek a telefonnak, úgy vélem tehát, hogy a két említett csoport közt lévő összes többi potenciális vásárló meg fogja tudni oldani az esetlegesen felmerülő apróbb problémákat. Akit annyira nem érdekel a téma, hogy nem szán rá kis időt, hogy jól beállítsa a telefont, az nem fogja azt sem tragédiaként megélni, ha egy-egy értesítés nem jön meg időben, stb. Nagyon sok program, köztük például a Notify & fitness for Mi band, vagy akár már maga a Mi fit is, szépen, részletesen felhívja a figyelmet arra, hogy milyen beállítások szükségesek Miui rendszer alatt, hogy az alkalmazások a háttérben fussanak. Ezt a többi alkalmazás gyártó is megtehetné, főleg az ilyen Viber és hasonló társaik, aztán nem lenne probléma a telefon beállításával, hiszen az alkalmazás rávezetné a felhasználót ennek szükségességére Miui rendszer alatt.
-
törölt tag
válasz
Kár ezen hőzöngeni szoftveres fronton más gyártók más termékek sem jeleskednek pedig nem ma kezdték.
Pl Garmin sport pulzusmérő óráira mondták, hogy kellhet fél háromnegyed év is hogy kipofozzák szoftveresen.
Polár új órája is majd egy évre megjelenése után kapják meg amiknek alapból benne kellett volna lennie egy felső kategóriás órában. Az olcsóbb elődjében benne volt és még így sem lesz teljes.
Kiadják félkész állapotban az emberek meg akik megveszik a tesztelők.
Nem csodálkozom, hogy a Xiaomi sem jutott még el arra a szintre, hogy ne kelljen bütykölni pl óra/ébresztő naptár, viber stb... ne legyen kidobálva a ram-ból mert több kárt csinálnak vele mint hasznot. -
spider80
őstag
válasz
Minden lehet szar. Bár írtam is,hogy huawei csúccsal egyformán működik,meg az előző samsungommal is,meg az azt megelőző iphone-nal is. Ahol nem jól működtek az értesítések,az a windows phone rendszer volt. Azzal kellett volna pár évet eltöltened, hogy megbecsüld az összes többit. :) Most jelenleg jó minden,ha esetleg holnaptól nem működik, akkor majd beállítom,mert van rá lehetőség. Részemről a témát kibeszéltük. Béke :)
-
Peaceliker
addikt
válasz
Nem működik? Tehát használhatatlan teljes mértékben a telefon ha nem állítgatja az ember? Vagy nem úgy működik, ahogy te elvárod? Ha késik egy értesítés, akkor nem működik?? Erősen túlzol, azt eszre vetted. A nem működik nem ezt jelenti, csak szólok
-
Maist
senior tag
válasz
szabi__memo #1594 üzenetére
Lehet kezd kicsit elgurulni a gyógyszer, nem gondolod? Miui rendszert Redmi 1s óta (kb. 4-5 éve) használok, így nekem evidens, hogy amelyik programnál szeretném, hogy a háttérben fusson, annál két-három apróságot beállítok, tehát lakatot teszek rá, automatikus indításba teszem, és a Miui akkumulátor kímélőnél a "nincs korlátozást" kapcsolom be hozzá. Így semmi gond nincs. Az értesítéseknél pedig én kifejezetten szeretem, hogy úgy, és azt állítom be, amit csak szeretnék, hogy mi-hogy értesítsen, vagy éppen hogyan ne értesítsen. Akinek ez sok tennivaló, és más hasznosabb dolgától veszi el az időt (például a parttalan trollkodástól itt a topicban), annak nem biztos, hogy ajánlott Miui rendszert futtató telefonkészüléket vásárolni, mi több, kifejezetten ellenjavalt a tartósabb használata is ezen készülékeknek. A Miui ugyanis ilyen, sőt évek óta nem változik a háttérben futó programok kezelése. Aminél tehát nincs kifejezetten beállítva, hogy ne lője ki a háttérből, azt kilövi. Ennyi. Egyébként meg a jelenlegi kínai fejlesztői kiadásokkal, és az azon alapuló további rom-okkal pont a másik végletbe kezd átesni a Xiaomi, ugyanis az összes telepített programnál automatikusan bekapcsolja, hogy induljon el a rendszerrel, tehát valamit dolgoznak rajta, de az azért már tényleg elég erős magánszám, amit te itt ma előadsz... Add el akkor a telefont, sőt megvenned is kár volt így, hogy -látszólag- felkészült, és a tökéletes tudás birtokában lévő fórumozóként nem tájékozódtál előre a Miui rendszer sajátosságait illetően.
-
spider80
őstag
válasz
szabi__memo #1594 üzenetére
Erre már nem tudok mit mondani... Leírtam, hogy ugyanakkor kapok meg mindent,mint amikor a másikon is jelez. De most ,hogy jobban bele gondolok(meg neten is utána olvastam!)az elmúlt 1 hónapban nem kaptam 1 db értesítést sem. Egyet sem! Semmilyen programtól.Csak eddig nem tűnt fel.Tovabbi kellemes trollkodást.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Memória kezelése vicc az valóban igaz, de elvileg attól van jó üzemidő. De ez is olyan miui dolog, amit tudni lehet és ennek fényében veszik az emberek mégis szvsz... Legalábbis én rn4 óta tudom és utalom ezt de mégis veszem mert többi téren annyival többet ad a márka ár érték arányban.
Azt mondjuk érezni lehetett hogy rn4 (3gb) rol rn5 (4gb)ra váltás után viselhetőbb lett a dolog... Vagy csak gyorsabban tölt újra mindent. Ez meg még attól is gyorsabban,de sokkal. Konkrétan van egy gagyi kis játék ami rn5 ön is gyorsan töltött, de itt meg konkrétan nincs töltés csík sem, csak jön a nyomj egy gombot. Durván gyorsabb, ennyit nem is vártam. Így már tényleg nem zavaró ez a mindent bezárós dolog sem. Más meg eddig nem zavart miui ban, főleg, hogy sokat nem találkozom vele, mert lunchert használok.
Üzemidőben nemtom mi ami elvárható ennyi lóvéért, de ez a 8 óra körüli sot nekem pl több mint vállalható. Kamera szerintem tök jó, azért ez mégis csak egy telefon semekkora szenzorral. Persze van 2-3x jobb 2-3x ennyi pénzért.Szóval persze, nem tökéletes. Nem is tudom valaki állított-e ilyet... De kevés olyan telo van (van egyáltalán olyan ami mindenkinek tökéletes?).
Másik hogy egy tech fórumon nem azok fognak jellemzően írogatni, akik megvettek és semmi bajuk vele, hanem az akinek baja van. Autós csoportok sem arról szólnak, hogy 15000en leírják, hogy nekik semmi bajuk vele, igaz?
De a lényeg, hogy te csak azért vagy itt, hogy ahol csak lehet kiemeld a hiányosságokat és lehúzd... Csak nemtom minek, mi értelme ennek? Azon felül tök unalmas már...
-
spider80
őstag
válasz
Az, hogy megjelenéskor mi volt,engem nem érintett. Most használom, a jelenlegi rendszerrel, és megjön minden viber és messenger üzenet bármikor,percre pontosan. (Pl csoportüzeneteknél masodpercre akkor jelez,mint párom huawei felső kategóriás mobilja). Bő 1 hónapja van meg, azóta ezt tapasztalom. Ha most google alatt rákeresek, és ott azt látom,hogy bizony nem jönnek meg időben az üzenetek, akkor félre kell dobjam a SAJÁT tapasztalatom, és a netnek hinni? Lehet, hogy valakinek tényleg rossz,de nálam működik,ez a lényeg.
-
stingy2
senior tag
válasz
Ugy latszik, nem sikerul megerteni egy eleg egyertelmuen megfogalamzott kerdest.(szolj, ha nem megy a magyar)
Neked milyen konkret problemaid vannak a MI9t telefonoddal?Egyaltalan ilyened van? -
South Velen
addikt
válasz
szabi__memo #1584 üzenetére
Én próbálgattam.. kb másfélszer annyira merül mobilneten. Mint majdnem minden snapis teló amit próbáltam. Érdekes de Kirinnel nem ekkora a különbség, az mobilnettel is majdnem olyan jól bírja.
-
R a y
senior tag
válasz
szabi__memo #1582 üzenetére
Ja lemaradt, egy simmel, 4Gvel.
-
stingy2
senior tag
válasz
Megint általánosságokat puffogtatsz.
"nem kell úgy csinálni mintha jól működne"- mi neked a jól működik?
"sokan jelzik is hogy gondok vannak"- mi a sok? milyen gondok? Szerintem az a néhány ember, aki idejön folyamatosan picsogni, töredéke annak, aki megvette és elégedetten használja.
"be kell állítgatni dolgokat, hogy jó legyen"- ja az összes többi telót meg kiveszed a dobozból, és a beállítások menüre rá se nézel évekig.
Amúgy neked konkrétan milyen hibákat produkált? Egyáltalán Mi9T-d van? -
spider80
őstag
válasz
Galaxy S9ről váltottam redmi note 5re, gyári Miui rendszerrel, és ugyanúgy megjön minden értesítés ezen is,semmit nem állitgattam az ég világon. Volt már jópár telóm, különböző rendszerekkel, nem vagyok tudatlan, és nem is hazudok.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
szabi__memo #1565 üzenetére
Aki ilyen készüléket vesz, gondolom nem utólag döbben rá, hogy ezen MIUI fut.
Ha vannak vélt hiányosságok, akkor ennek ismeretében nem kell megvenni.
A rendszeres "sz@rozás" már elég bosszantó. -
Peaceliker
addikt
válasz
szabi__memo #1565 üzenetére
Ok, akkor mondj egy alternatív telefont, másik felülettel, ami ennyiért tudja kb ezt is hibátlan! És mo van ha valami amúgy fícsör csak sokak elválása a "next next finish" lenne? Sokan örülnének ha szarrá lehetne állítgatni a telóját.
Amúgy pl viber értesítés nekem is megjott pedig arra nem állítottam semmit. Messengert is csak lakatoltam (vibert még csak azt sem) az is azonnal jelez.
És az is ok, hogy neked nem felel meg kb semmiben a telo. Írd is le, indokold meg... De minden 3. hsz ben ezt tolni, rém uncsi. -
TeeJay
félisten
válasz
szabi__memo #1501 üzenetére
Hozhatnának nagyobb adagot is ami nem pár nap alatt fogy el
-
PowerBuldog
veterán
válasz
szabi__memo #1454 üzenetére
-
PowerBuldog
veterán
válasz
szabi__memo #1428 üzenetére
Hátha kevesebb lesz a 11-ben a hiba.
-
Peaceliker
addikt
válasz
szabi__memo #1391 üzenetére
Ettől függetlenül maga a ketyere 2-2.5x gyorsabban dolgozik, a teljesítménynek meg ára van
Persze én is azt gondoltam, hogy ezzel a telóval majd megfogom az isten lábát, de lássuk be, ma 90k körül (igen, GB ről jött), ilyen kaki árfolyam mellett közelében nincs semmi...akinek ez kevés annak zsebbe kell nyúlni én meg ennél többet nem vagyok hajlandó telóra költeni.
Evvan. Vagy költekezik az ember vagy kompromisszumokat köt....vagy mehet a fanyalgás meg a fika, de az messzire nem vezet
-
Peaceliker
addikt
válasz
szabi__memo #1379 üzenetére
De nagyobb kijelző, és minden sokkal gyorsabban történik,több, gyorsabb ram stb. Proci figyeli, hogy telo mozog - e... Bár jobb helyeken erre van egy dedikált semmit evő semmire kellő mag/proci. De attól hogy jönnek újabb dolgok nem lesz az üzemidő a végtelenségig kitolva. 8 óra sztem bazi jó. Nekem sok játékkal most 5 óra körüli sot nal tart és még 40% on van most.
-
Peaceliker
addikt
válasz
szabi__memo #1360 üzenetére
Nekem hozza azt amit rn5. Az sem volt több 7-8 óra sot nal, azt ez is tudja nálam
-
stingy2
senior tag
válasz
szabi__memo #1369 üzenetére
Jaaaj, haggyad maaa😀 Android One telom 1 eves, donbalja a halozatot, hangja fos, merul mint allat, bt- dobalja.stb.
Samsung: random ujraindul, bt autoeval nem kompatibilis, fel nap utan lemerul, random fagy,es ez csak ami hirtelen eszembe jut.
4 eves RN 3 -nak meg semmi baja,
Maradjunk annyiban, h nincs tokeletes telo, pont azert, h a jonep 3 havonta vegye az ujat😀 -
madrac
senior tag
válasz
szabi__memo #1360 üzenetére
Egyáltalán nem mondom, hogy Note5-ön rossz lenne custom rommal az akku, de 9T-t éjjel töltöttem, nappal olyan light-osan, de azért rendszeresen nyomogattam, és most 77%-on van.. 1 sim kártyával, 4G nettel. Szerintem ennyire azért nem bírja a Note5, de ezt most tök szubjektíven mondom. Lehet, hogy az amoled kijelző is közrejátszik, ill a kicsivel több mint 1 év korkülönbség akksiban is. Note5-ön megszoktam, hogy el vagyok kényeztetve akkuval, így nem kell szinte soha power bankkal szarozni, ezt a tulajdonságot nem szívesen veszítettem volna el. Mondjuk infra port néha jól jönne, de cserébe van NFC. Fizetést elég kényelmessé tudja tenni. Ezt már nagyon vártam, igaz még nem izzítottam be. Bootloadert unlock-olni fogom szerintem hanmarosan, hogy tudjak teljes rendszer átmentést végezni. Ez a google féle beépített backup szart nem ér.
(#1363) Dimond G: úgy olvastam, hogy az a bug, hogy hiába állítja be az ember, nem jelzi ki a hívószámot akkor sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged