Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
A véleményekkel nincs gond, a nem válaszként írt válaszokkal sem, mert az attól még válasz, mindegy mit gondolsz.
Ha 4 gépből 4 összeszarja magát még olyanoknál is akik értenek hozzá az azt jelenti, hogy otthon- tudod akik nem értenek hozzá, tehát mondjuk sima felhasználók- anyuci vagy bárki más ki fogja ütni a falat. Mert nem lesz otthon egy üres terás vinyó tükrözéshez, nincs is kedve hozzá, nem is ért hozzá, és nem is akar érteni hozzá. Én sem akarok.
Ez egy kiqrt frissítés, most annyira nehéz lett volna minimális erőbefektetéssel megnézni a HQ-ban, hogy megy-e a notik többségén? Hányszor haltak le gépek tucatjai SP1-ek után? Elég kevés, legalábbis nálam szerintem egy sem.Ja tényleg ez nem egy frissítés. Akkor belefér a rendszer omlás, értem. A papagáj él, csak alszik. Ugye.
Szóval okés a véleményszabadság, csak előtte azért gondoljunk már bele picikét, hogy jelen helyzetben mit tudna tenni a fogyi user.
-
-
brumi1024
veterán
De könyörgöm, ennek nem új oprendszernek kéne lennie. Ez csak egy .1-es ingyenes frissítés, olyan mint a Windows 7-nél az SP1. Nem kellene működésképtelenné válnia a gépeknek egy ilyen frissítéstől. Ha használsz Mac-et akkor azt például láthatod, hogy ennyi probléma(nem induló gép pl.) nem volt a most kijött Mavericksnél, pedig a legalább ennyi(inkább több) újdonságot tartalmazott, mint a 8.1.
-
mr.nagy
tag
-
mr.nagy
tag
válasz
brumi1024 #391 üzenetére
Ez lehetséges, nem vitatom! Azonban erre a problémára a legtöbben kapásból szapulják a Microsoftot, holott a gyártók jó előre megkapták a rendszert, hogy elkészíthessék a megfelelő drivereket. Lehet, hogy sáros az MS is benne mert mondjuk menet közben olyan módosítást csinált amit nem jelzett a gyártók fele, de ezt nem tudhatjuk biztosan.
Viszont arra akartam rávilágítani, hogy én mielőtt élesben feltelepítettem vettem a fáradtságot, hogy egy külön meghajtón kipróbáljam működik e minden megfelelően. Ez különösen az ilyen új rendszereknél melegen ajánlott és azoknak akik valóban munka eszközként használják! Itt viszont sokan panaszkodnak, hogy nem tudják munkára használni a gépüket mert elcsesződött a frissítés után vagy feltették de nem működik. Használok mindenféle rendszert (Linux, MS, Mac) és tudom, hogy minden új verzió kijövetelkor vannak ilyen gondok, nem csak a Windowsnál. Tehát fel kell készülni, hogy ilyenek lehetnek! Nem véletlen, hogy a nagy cégek mindig kivárnak!
Röviden a lényeg, hogy akinek munka eszköz a gép annak legyen annyi felelősség érzete, hogy vagy vár míg kiforr az egész vagy meggyőződik arról, hogy biztosan működik e minden megfelelően! Aki pedig nem így tesz az ne kezdjen rögtön mindenkit szapulni, mert szar az egész! -
-
cucka
addikt
Figy már, szép lassan 2014 van, olyan megoldást nem lehetne elképzelni, hogy a Windows még frissítés előtt le tudja ellenőrizni, hogy vannak-e megfelelő driverek? Ez nagyon science fiction kategóriájú igény? Vagy az szerinted elvárt egy felhasználótól, hogy egy kockás füzetben vezesse, hogy melyik hardvereszközhöz milyen driverek elérhetőek?
Még én kell szarul érezzem magam, hogy a Win8 által ajánlott 8.1-es frissítés egy jól működő számítógépből egy nem jól működő számítógépet eredményez? Ne vicceljünk már. -
mr.nagy
tag
Úgy látom itt szinte mindenki szidja a Microsoftot vagy/és a hardver gyártókat a problémákért. Az persze a legtöbb emberben fel sem merül, hogy hol van az ő felelőssége! Ész nélkül megy a "NEXT-NEXT-OK" frissítés a helyett, hogy előbb utána járna van e megfelelő driver ehhez a rendszerhez.
Meg kellene győződni róla kompatibilis e a gépe ezzel a rendszerrel, mielőtt neki áll telepíteni vagy frissíteni! Gratulálok a legtöbb nyöszörgő usernak, tipikus magyar mentalitás! Mindenki hibás csak én nem. -
cucka
addikt
válasz
Set-Comment™ #370 üzenetére
Felejtsük már el ezt a hozzáállást. Nekem volt egy gyárilag működő gépem. Most, hogy frissítettem, lett egy nem működő gépem. Az Intel videókártya driver miatt el sem indult frissítés után, és arra még mindig nem jöttem rá, hogy a gépben lévő Radeon kártyát hogyan lehetne életre kelteni 8.1 alatt. Ezek nem valamilyen egzotikus hardverek, hanem konkrétan ugyanaz az Intel videókártya, ami a gépek 90%-ában működik, meg egy közönséges Radeon mellé.
És k*rvára nem érdekel, hogy a Microsoft vagy az Intel vagy egy harmadik cég a hibás. A számítógépem eddig működött, frissítés után nem működik, pont. Mi a kifogás, a Microsoft nem számított rá, hogy Intel integrált videókártyás gépen szeretnél frissíteni, ez egy meglepő helyzet, amire nem készültek fel? Vagy ha már összeb*sszák a driverkezelést, hogy a Win8 driverek ne működjenek 8.1 alatt, akkor túlzás azt kérni, hogy frissítés előtt szóljon, ha az új verzióhoz még nincs elérhető driver?
És akkor most olyanról ne beszéljünk, hogy miért törli az offline felhasználói fiókjaidat egy oprendszer frissítés. Ha az Apple adna ki egy ilyen frissítést, ami ilyen szinten elrontja a júzer gépét, akkor szerintem rájuk gyújtanák az Apple Store-t.
Azért vettem zsírúj, gyárilag oprendszerrel szerelt gépet, hogy b*szakodás meg javítgatás meg driverkeresgélés nélkül működjön. Úgy látszik, ezeket az extrém igényeimet 2013-ban a Microsoft meg a gyártópartnerei nem képesek lefedni. -
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #386 üzenetére
Na, de mi az értelmes egy infradiódában? (Avagy a többi embert, mint melegvérű élőlényeket degradáljuk le erre a szintre, hogy enmagunk felsőbbségének burkolt kifejezésével nyerjünk némi lelki kielégülést?)
-
válasz
Set-Comment™ #384 üzenetére
Sok minden nem értelmes itt, de sok egyéb cégnél (ahol értelmes infra van, pl. ahol asszon dolgozik) is csinálnak ilyet. Meg csak cégben lehet gondolkodni? Van ám a VM-nek otthoni felhasználása is. Ja, meg nem minden cég enterprájsz, külön szerver adminisztrációval...
Én is nagy megelégedéssel használom a Vmware-t pl. olyan dolgokra, amikre feleselges egy másik fizikai gép (live image-k készítése, hálózatról bootoló Linux készítéshez, stb.).
Néha el kéne gondolkodni azon, hogy nem a szerver adminisztrációért vannak azok a hülye userek, hanem fordítva. Ők használják az alkalmazásokat, és az a cél, hogy minél kevesebb macera legyen azokkal. Én legalábbis ilyen idejétmúlt módon látom a dolgokat, az elmúlt majd' 10 évben, amióta IT supportban dolgozok, hogy általában mi azért vagyunk, hogy a sok hülye user tudjon dolgozni, mert a legtöbb cég azoknak a munkájából él meg... -
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #384 üzenetére
,,"De de sok galád nem általl vituális gépen más OS-t is futtatni! És az a gáz, hogy ez általában működik is..." - galád helyett más szót használnék, azért mert sok a "hozzáértő" attól még nem létjogosult a hülyeségük...
Nálatok meg minden lehet, csak értelmes infra nem."Ha jól, emlékszem, konkrétan oktatási központot írt a kolléga; na persze, engedjük csak rá a tanulná vágyó pl. rendszergazda-palántákat, hadd csesszék szét egyből az éles rendszert, kiváló ötlet. Jómagam pedig (meg szerintem még sokan) a saját kis ,,egyszemélyes oktatási központunkban" azokat az eseteket akarjuk elkerülni, amikről itt többen beszámoltak, néha igencsak felindultan (magyarán: gallyra ment a rendszerük a frissítéstől).
(Ezeken kívül persze más esetekben is indokolt lehet a virtuális gépre telepítés, de fölösleges belemenni, mert egyrészt nem tartozik szorosan a tárgyhoz, másrészt szerintem úgyse hinnéd el. Csak egy példa: maga a Microsoft mit is alkalmazott a 7-esben szemérmesen ,,XP mód"-nak becézve?
)
Meg aztán minek is magyarázkodni? A Windows 98, XP, 7, és persze a Linuxok is rendesen működnek virtualizálva. Most akkor mért legyen/lenne a 8(.1)-es kivétel?
Egyébként mi az az ,,értelmes infra"?
-
Set-Comment™
senior tag
-
törölt tag
Skype Windows Store app crashes in Windows 8.1 and in Windows Server 2012 R2
Ez így már a második soron kívüli frissítés a hónapban a 8.1-hez
-
Khan13
senior tag
A beépített Skype indításkori összeomlására megjött a frissítés Windows Update-en keresztül.
-
válasz
Set-Comment™ #377 üzenetére
Mindegy, milyen driver, aszongyák az a jó, akkó' mUUkoggyon! Ha más oprendszerek lehetnek hibásak egy driverért, akkor a nyóc is
"Virtualizálás meg nem arra való, hogy tökfej konzolon guit nyomogasson, hanem erőforrásmegosztásra"
Szerveroldalon igen. De de sok galád nem általl vituális gépen más OS-t is futtatni! És az a gáz, hogy ez általában működik is...
Kapaszkodj meg, nálunk az oktatólaborban is vannak windóz tetején más verziójú windózok..."Az, hogy van akit idegesít a charm, még nem jelenti azt hogy rossz"
Nem is mondtam, hogy feltétlen rossz, de személy szerint zavar, lassít (állandóan feljön) és idegesít. A KDE hasonló megoldásai 100x jobbak, nem ugrottak még úgy fel, hogy ne akartam volna. -
Set-Comment™
senior tag
És mi beépített driverekről írogattunk? Vagy frissítés után behalt os-ekről?
Virtualizálás meg nem arra való, hogy tökfej konzolon guit nyomogasson, hanem erőforrásmegosztásra. Konzolt csak végszükség esetén, mivel nem tömörített, szemben egy rdp sessionnel.
Az, hogy van akit idegesít a charm, még nem jelenti azt hogy rossz, gondolom szerinted az aero snap is rossz -
válasz
A charm leginkább az ideesítésre volt jó eddig nekem (a KDE-n is kilőttem az asztalszéleket, kivéve a bal felső áttekintést). Sok usert nagyon zavarnak.
És. Egy olyan világban, ahol a MS a virtualizáció egyik nagy hirdetője, talán a saját OS-e működjön már virtuális gépen rendesen. Bár, persze MS tempóban ez nem követelmény.
"Es egy szar VGA driver miatt az OS-t hibaztatod? Szakmai hozzaallas."
Miután a MS veri magát, hogy most már vannak normális, beépített driverek? Hát, most már lehet... -
shteer
titán
wddm 1.3 előnyeiről tud nekem valaki nyilatkozni?
jól gondolom, hogy hd4600 igp + gtx660ti esetében lehetséges a váltható videovezérlő?
-
Set-Comment™
senior tag
válasz
brumi1024 #373 üzenetére
Szoval se mondtam hogy tokeletes, boven lenne mit csiholni rajta. Szvsz az egyik legnagyobb hiba az a halozatok kezelese es botrany, hogy ismert halot torolni csak parancssorbol lehet.
Es ha egy gyarto baxik normalis drivert irni, az biza a gyarto hibaja. En is szivok a Z2760-as tablaval, de ez nem az os hibaja, hanem az intele. Ahogy a te dell-ednel is. A gyartoknak ott volt az RTM mar kb olyan tempoban dolgozhattak rajta mint eddig. Nem sikerult...
VIC20: Metros appot nem kell bezarni, ilyen hulye beidegzodesekrol beszeltem.
-
brumi1024
veterán
válasz
De ha 3 gyártóból 2 esetén(Intel, AMD) meghal a rendszer az elvileg 8.1-re való driverek miatt, akkor lehet, hogy nem csak a gyártó a hibás, nem? Holott elvileg ez csak egy SP a Windows 8-hoz. Én eddig 3 gépre próbáltam felrakni: Inspiron 5737, Latitude E5530 és MBP 15" mid 2012, egyiken sem volt hibátlan és fagyás/kékhalál/fekete képernyőmentes a frissítés, és egyiken sem tökéletes a rendszer. Ez 3 különböző gyártó, elég friss hardverrel(2 Ivy, 1 Haswell), nem olcsóbb gépek, jó támogatással, és természetesen legális MSDNAA Windows. Szóval ha jól értem az MS tökéletes, hibátlan és überelhetetlen rendszert adott ki, de a Dell és az Apple, az AMD meg az Intel nem tudnak rendes drivert kiadni és ők a hibásak mindenért?
-
VIC20
őstag
válasz
Ugyan már! Mi értelme a virtualizációra fogni? Szerintem a virtuális gép mindent rendesen és gyorsan csinál (i5-2500k, 4 giga RAM-ot kapott a 12-ből), és TELJES KÉPERNYŐN. Mi a gond? Hogy egy triviális példát mondjak: natívban majd hatékonyabb lesz a metrós alkalmazások bezárási procedúrája (leráncigálni a képernyő aljára és még tartogatni is egy kicsit), mint egyet kattintani az ablak sarkán? Szerintem nem.
Nem a virtualizáció a probléma, hanem egyszerűen a rendszer használata és logikája nem jön be, nekem nem hatékony, ennyi.
Nagyon vártam a Win8-at, nem jött be. Nagyon vártam a 8.1-et, nagyon szerettem volna, ha tényleg jól használható rendszert kapok végre. Csalódnom kellett. Ennyi. Talán majd a legújabb. Idő van bőven 2020-ig.
-
Tikakukac
titán
válasz
Nem tudom ki papol itt arról, hogy ez egy ingyenes frissítés. Nos, én elvárnám egy ingyenes frissítéstől, hogy utána lehessen a gépet használni. Nem jobban mint előtte elnézést kínálok előre is a pofátlanságomért. Csak úgy natúrban. Ha jobban belegondolunk, akkor valóban, qrva szar VGA driverek. Hiszen mindenről az tehet, az adja a képet, nem az oprendszer. Okos-okos, ultimate érvként elfogadom, nyertél
-
Tikakukac
titán
válasz
Set-Comment™ #363 üzenetére
Győzelmi zászló szinten nem megy most már a váltható grafika, ezzel együtt altatásban totál beragad a fullfekete képernyő, ez win8-on is megvolt, most viszont konstans halál, sohasem jön ki belőle.
Integrálttal ha indítok valami akkor néha ledob, néha lefagy, külső monitort random eldobja és belefagy abba is. Néha pedig aktiválja a szopórollert és kidob a szép csempékre, környékére nem megyek a gépnek csak úgy natúrban.
Továbbra is azt mondom aki vesz notit, hogy ha nem múlik az élete rajta, akkor ezt még várja ki, keressen egy lelkes vállalkozót akinek olyan gépe van és nézze meg. -
válasz
Set-Comment™ #366 üzenetére
+ a charm pont azért jó, mert elengeded az eszed és lehúzod a sarokba ameddig tudod. RDP-n !fullscreenben ez nem működik...
-
VIC20
őstag
válasz
Set-Comment™ #366 üzenetére
,,A delikvens" nem tud olvasni, vagy nem érti, mit jelent az, hogy ,,teljes képernyőn" futtatva...
,,"munkaasztal vezérlésére az MS által megálmodott lehetőségek se lesznek használhatóbbak." - ez meg szimplán maradi hozzáállás..."
Ez meg egy szimplán hülye hozzászólás.
-
válasz
Nem ártana, ha rendesen működne rajta...
-
VIC20
őstag
válasz
Ééés?! Akkor mi vaaan, he?!
Teljes képernyőn, sőt, natívan telepítve se lesz szebb a külcsín, a kéretlen és levakarhatatlan ,,segítségeket" kikapcsolva, a munkaasztal vezérlésére az MS által megálmodott lehetőségeket használva se lesz használhatóbb az egész.
-
Tikakukac
titán
válasz
Set-Comment™ #360 üzenetére
Biztonsági őrökre is nagy a kereslet akik figyelik a csúnya "másokat", nem bántásképpen, de ha már egyből személyeskedéssel nyitsz egy véleményre akkor nem tudom mit vársz másoktól.
Más: kipróbáztam az egyik tesztgépen a 8.1-et, úgyis végeztem, szóval ha omlik akkor nincs gáz. A frissítés viszonylag könnyen ment, utána viszont úgy megzuhant a gép, hogy öröm lett nézni. Aláírom, elég friss haswell procis AMD karis a gép, de Istenem egy frissítéstől ne haljon már le az egész rendszer.
-
VIC20
őstag
Na, hát én próbáltam, próbálgattam, nem is akartam elhinni először, de mit csináljak: ki kell mondani, hogy még a 8.1 is egy nagy humbug a Microsoft részéről - mármint az, hogy figyelembe vették volna a felhasználói visszajelzéseket és hogy ez most már ugyanolyan jól használható PC-n is, mint hordozható eszközökön. Az igazság az, hogy - szerintem - vállalati környezetbe ez továbbra is elképzelhetetlen és vállalhatatlan. Ha tényleg ennyire muszáj a Microsoftnak erőltetnie a metrót, akkor jobban tenné, ha megvenné a Stardock-ot, és átvenné az ő integrációs megoldásaikat, mert azok tényleg profik.
-
Khan13
senior tag
válasz
#40553216 #356 üzenetére
Azért, mert pl a Windows 8(.1) hivatalosan "not supported". Hiába szólok a Fujitsunak, hogy bajom van, elhajthatnak, mert nem az ajánlott rendszert futtatom. (Tegyük hozzá, oprendszer nélkül vettem a laptopomat) Így ott nem korlátoznak semmit, mert úgyis az én felelősségem minden.
-
törölt tag
Hol az ördög?
Kevés kicsi kínai és indiai alkalmazása hogyan magyarázza az újabb driverrel nem támogatott Win7-et, de támogatott újabb Win8-at? Mivel új laptopot egyik esetben sem vettél.
(#352) Glenda
Ha csak ilyen baromságokat tudsz írni, akkor felesleges koptatni a billentyűzetet. Miben is lett (volna) rosszabb a Linux-júzereknek, ha egy újabb rendszerhez kapnak egy gyári drivert bármihez, ha a rendszer upgrade amúgy szokás szerint tök ingyen van. -
Nekem meg ez a vásárló leszarása. Megvetted a cuccot, onnantól nem vagy érdekes, csak nyűg, mert mindig javítani kell a sw hibákat, meg drivereket írni/licencelni hozzá. Inkább vedd meg az új cuccot.
A szemét Torvalds rendszereivel meg mennek a 10-15 éves hardverek is, tiszta rossz(Gond az újabbakkal van mindig, mire megjön hozzájuk a normális támogatás.)
-
törölt tag
"mert gyártói korlátozás van, aztán Windows 8 alatt nem korlátozták és érezhetően gyorsabb lett a feldolgozás"
És te még véletlenül sem látsz emögött egy Fujitsu-MS megállapodást? A Fujitsu önnön független döntése miatt nem engedi Win7 alatt az újabb drivert, bezzeg az újabb rendszer alatt már igen. -
Khan13
senior tag
válasz
Set-Comment™ #347 üzenetére
Vagy a Samsungé, ha nem engedik telepíteni az újabb drivert. Engem a Fujitsu szivatott Windows 7 alatt ezzel, hogy az első HD3000 drivert használhattam csak, az újabb nem települt, mert gyártói korlátozás van, aztán Windows 8 alatt nem korlátozták és érezhetően gyorsabb lett a feldolgozás (játék alatt is nagyobb fps, pl. 15 helyett 30). 8.1-ben pedig a beépített nagyon jól teljesít szerencsére. Kezdetekkor volt IE alatt némi grafikus bug, de már javították őket. Egyébként amit írtál teljesen jogos, nem mindenért a Microsoft a hibás.
-
GeorgeV
aktív tag
Korábban már méltattam a Windows 8.1-et, most már van néhány nap tapasztalatom vele, íme: szar.
A Samsung ATIV SmartPC számítógépen a Windows 8 tökéletesen működött, de a Windows 8.1-es frissítés után nehezen lép vissza alvó módból, sokszor üzenget, hogy a képernyő driver nem válaszol, a képernyő elsötétül, ... Szóval várom a frissítéseket. Aki munkára használná a WIndows 8.1-et, az ne frissítsen, kivéve, ha szereti az ősz hajszálakat. Az MS meg szokta oldani ezeket a problémákat, csak még kell nekik néhány hónap. -
-
válasz
#41133696 #334 üzenetére
Éppen a minap leveleztem a Campus Hungary-vel, és a válaszlevél alapján a KMS regisztrációhoz kötött Windows 8.1 példányokat november 15-én dedikálják és töltik fel a campus download portálra. Tehát lassan, de biztosan lesz 8.1-es telepítőkészlet, én személy szerint csak annak nem örülök, hogy a munkahelyi gépemet lehet újratelepíteni, hiszen a mennyiségi licenszes kiadások nem frissíthetők közvetlenül 8.1-re...
-
válasz
#41133696 #334 üzenetére
Szóval a WAIK-ra gondolsz. Na ez annyira nem illegális, hogy még a PCWord is leírta, és sok legális letöltő helyen le is tölthető. Ráadásul a WAIK-ot pont maga a MIcrosoft adta ki, hogy mindenki el tudja készíteni a saját telepítőmédiát, ami pl. arra jó, hogy az utolsó SP csomag óta megjelent frissítéseket is bele tudja integrálni, hogy aztán a telepítés után ne kelljen még pluszba letölteni. Persze nem vitatom, hogy nem csak jó célra tudják használni, hanem ugyanúgy, mint ahogy a 3D nyomtatástechnológiánál, itt is rossz célra használhatják fel.
-
törölt tag
Persze ISO van egy igen szűk körnek, de itt a hangsúly a sokkal nagyobb tábort képező otthoni felhasználókon van, akiknek nincs MSDN/TechNet előfizetésük.
Hát nekem van dobozos és OEM verzióm is, de Vistából például csak OEM van. Hivatalosan nem járt volna hozzá támogatás 90 napon túl pláne nem, mégis olyan rendesek voltak, hogy nyújtottak hozzá, sőt engem még vissza is hívtak telefonon, kulcsommal (is) azonosítottam magam, és elég speciális problémám volt. Telefonon, és emailben is nyújtottak támogatást. Sőt a régi gépemen OEM XP fut, amit a szomszédom használ már vagy négy éve... nagyon kezdő volt, írt a Microsoftnak és mindig segítettek neki.
"A slipstreaming miatt megszűnt a támogatás?"
Igen, hivatalosan legalábbis ezt a választ kapta az MS Community fórumán. Persze tudni kell, hogy ez egy nyílt platform, így az egész világon bárki olvashatja...
-
válasz
#41133696 #334 üzenetére
A slipstreaming miatt megszűnt a támogatás? Wow. Ezt nem tudtam.
Egyébként ha valakinek OEM verziója van, azzal alapból nincs support.
Thurrotték is elmondták ezt a megoldást a podcastben, nem úgy ismerem őket, mint akik warezre buzdítnak. ISO pedig van, igaz MSDN előfizetőknek (meg azt hiszem MSDNAA is jogosult). -
törölt tag
Akkor mondjuk úgy, hogy trükkös manőver... de oka van annak, hogy a Microsoft egyelőre legalábbis közvetlenül nem ad módot a 8.1 ISO beszerzésére egyenes úton a 8.0-ról frissítőknek. Tudod most erről eszembe jutott egy 3-4 éves történet. Az egyik nagy magazin is lehozta cikkben, hogyan van rá mód, hogy a Windows 7 telepítőkészletébe a felhasználók házilag integrálják az SP1-et. Most nem írom le a program nevét, de harmadik féltől származó volt, és a módszer működött is. Az egyik külföldi fórumozó rákérdezett a Microsoft hivatalos közösségi oldalán, és azt a választ kapta egy autentikus személytől – MS mérnök volt -, hogy nem vitatja el, hogy működik, de ha ilyen rendszert telepítesz, akkor megszűnik automatikusan a terméktámogatás rá, mert ők nem tudják még mit módosít az általuk nemes egyszerűséggel csak „Hack tool„-nak minősített alkalmazás, meg úgy egyébként is hivatalosan ezt nem szabad és pont. Az persze más kérdés, hogy ez hogyan is derülhet ki… a legvalószínűbb az, hogy maga a gyanútlan felhasználó mondja el…
-
törölt tag
válasz
Cilinder001 #328 üzenetére
Ez egy bug, aminek a kihasználásával a felhasználó megkerüli a hivatalos utat. Az ilyet pedig nem nagyon szokták tolerálni, szóval különösen ha tömegesen terjedni kezd, első lépésben befoltozzák, utána esetleg tiltják azokat az eredeti kulcsokat is amelyek részt vettek a szürke zónás műveletben, aztán lehet újat venni… szóval mindenki gondolja át mielőtt elhamarkodottan cselekedne.
A Windows 8.0 esetében is volt már némileg hasonló baki, akkor is befoltozták.
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #13 üzenetére
Most megint megnéztem, én nem látok a Facebook alkalmazáson belül hirdetéseket, ellentétben ugye azzal amikor böngészőben jelentkezek be a Facebookomba.
Windows 8.1 Facebook alkalmazás
Amúgy érdekes, igen hasonló, de nem teljesen egyező az Androidos hivatalos Facebook alkalmazás, és a Windows Store Facebook alkalmazásának megjelenése.
Android 4.3 - Facebook alkalmazás, bal oldali sáv nélkül
Nem lényegesek a különbségek, ezért is csak most lőttem róla képet a Nexus 7-ről.
Android 4.3 - Facebook alkalmazás, az oldalsávval
A legfelső sávban van eltérés, illetve, hogy Androidon elő kell csalogatni bal oldalon azt a menüt ami a Windows 8.1 ben debütáló alkalmazásnál már eleve ott van. Persze a felbontás is szerepet játszhat, mert az első generációs Nexus 7 (2012) felbontása 1280 x 800, a másik esetben pedig nyilván PC függő, de az én esetemben Full HD azaz 1920 x 1080 natívan.
-
válasz
Cilinder001 #328 üzenetére
Igen,működik!
-
Cilinder001
tag
Ezt próbálta már valaki? [link]
-
-
Nyugodtabb és offolási hullámoktól mentes topikot szívesebben olvas minden fórumozó. Kérlek titeket, ne keltsen senki feleslegesen hangulatot, lehet megfontoltan is véleményt nyilvánítani.
Köszönöm
-
-
-
A MS monopolhelyzetben van, nagy csoda, hogy elterjedt. Mindenesetre nem mindenhol használnak MS cuccokat nagy hálózatokban.
Az viszont elég érdekes, hogy egy olyan színvonalú dologgal, mint egy Lync, vagy egy IE, hogy mernek kijönni. -
válasz
Set-Comment™ #318 üzenetére
"Vallalati IT = Microsoft"
A MS szerint...
Vagy vállalati IT=használhatatlan szemetekkel dolgozz? -
válasz
Set-Comment™ #316 üzenetére
A usernél win7 volt. IE11-et tettünk rá.
8.1 nálam sincs, gondolom majd lesz...
Mindenesetre, ha a FF feature kikapcsolása vicces is, megoldható távolrólMeg aztán van ez is, GPO-val.
De ha nem is. A GPO-n kívül ismersz más szavakat is?
Illetve, te is csak Microsoftban tudsz gondolkodni. -
válasz
Set-Comment™ #303 üzenetére
Nem user vagyok, csak nem szerveroldalon dolgozok, tehát nem sok GPO-t tudok konfigolni.
Proxybeállításra azért biztos hogy van más megoldás - előző melóhelyen csak a céges proxyval lehetett kimenni a net felé, mással nem, minden böngészőből. Különben itt szabadon telepíthetnek legális cuccokat (MS-t meg pláne) sokaknál van már IE11.Amúgy nem vagyok benne a témában, de [link]
Azért ez már használható."Production-ven használni két hetes oprendszert ráadásul citrixre... Több mint amatőr"
A Windóz hét nem 2 hetes
Különben meg mit tudtunk csinálni? Gépet újrarakni a szar böngésző miatt?De arra azért nem tudsz mit mondani, hogy bűn lassú? Márpedig az elég rendesen visszafogja a melót errefelé.
-
Set-Comment™
senior tag
Production-ven használni két hetes oprendszert ráadásul citrixre... Több mint amatőr
"Nem tudok, de nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nélkülözhetetlen" - látszik, hogy csak egy user vagy. Gpo-val tilthatod a proxy beállítást pl, igy nem fog adatot lopni ill letiltod az aláíratlan active x-eket amiket munkakerülés közben szeretne letölteni.
-
válasz
pushalias #299 üzenetére
Neked? Minek? Ha a szemed előtt omlana össze, akkor sem írnád le, hogy hát ez egy error.
Különben tudnék. IE11, cégnél, nem lehet meoldani vele, hogy a Citrix appokat ne letölteni akarja először. 10-esig ment, csak a 10-es összehányta magát a kollega gépén, és egy ideig eltartott, mire a 11 bétával legalább annyira össze tudtuk kalapálni, hogy dolgozni tudjon.De még ha rosszul megírt appok. Akkor is, magával tudja rántani a böngészőt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Apple MacBook
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest