Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz Set-Comment™ #370 üzenetére

Felejtsük már el ezt a hozzáállást. Nekem volt egy gyárilag működő gépem. Most, hogy frissítettem, lett egy nem működő gépem. Az Intel videókártya driver miatt el sem indult frissítés után, és arra még mindig nem jöttem rá, hogy a gépben lévő Radeon kártyát hogyan lehetne életre kelteni 8.1 alatt. Ezek nem valamilyen egzotikus hardverek, hanem konkrétan ugyanaz az Intel videókártya, ami a gépek 90%-ában működik, meg egy közönséges Radeon mellé.

És k*rvára nem érdekel, hogy a Microsoft vagy az Intel vagy egy harmadik cég a hibás. A számítógépem eddig működött, frissítés után nem működik, pont. Mi a kifogás, a Microsoft nem számított rá, hogy Intel integrált videókártyás gépen szeretnél frissíteni, ez egy meglepő helyzet, amire nem készültek fel? Vagy ha már összeb*sszák a driverkezelést, hogy a Win8 driverek ne működjenek 8.1 alatt, akkor túlzás azt kérni, hogy frissítés előtt szóljon, ha az új verzióhoz még nincs elérhető driver?

És akkor most olyanról ne beszéljünk, hogy miért törli az offline felhasználói fiókjaidat egy oprendszer frissítés. Ha az Apple adna ki egy ilyen frissítést, ami ilyen szinten elrontja a júzer gépét, akkor szerintem rájuk gyújtanák az Apple Store-t.
    Azért vettem zsírúj, gyárilag oprendszerrel szerelt gépet, hogy b*szakodás meg javítgatás meg driverkeresgélés nélkül működjön. Úgy látszik, ezeket az extrém igényeimet 2013-ban a Microsoft meg a gyártópartnerei nem képesek lefedni.

• hcl

titán

LOGOUT blog (1)

A charm leginkább az ideesítésre volt jó eddig nekem (a KDE-n is kilőttem az asztalszéleket, kivéve a bal felső áttekintést). Sok usert nagyon zavarnak.

És. Egy olyan világban, ahol a MS a virtualizáció egyik nagy hirdetője, talán a saját OS-e működjön már virtuális gépen rendesen. Bár, persze MS tempóban ez nem követelmény.

"Es egy szar VGA driver miatt az OS-t hibaztatod? Szakmai hozzaallas."
    Miután a MS veri magát, hogy most már vannak normális, beépített driverek? Hát, most már lehet...

• brumi1024

veterán

De ha 3 gyártóból 2 esetén(Intel, AMD) meghal a rendszer az elvileg 8.1-re való driverek miatt, akkor lehet, hogy nem csak a gyártó a hibás, nem? Holott elvileg ez csak egy SP a Windows 8-hoz. Én eddig 3 gépre próbáltam felrakni: Inspiron 5737, Latitude E5530 és MBP 15" mid 2012, egyiken sem volt hibátlan és fagyás/kékhalál/fekete képernyőmentes a frissítés, és egyiken sem tökéletes a rendszer. Ez 3 különböző gyártó, elég friss hardverrel(2 Ivy, 1 Haswell), nem olcsóbb gépek, jó támogatással, és természetesen legális MSDNAA Windows. Szóval ha jól értem az MS tökéletes, hibátlan és überelhetetlen rendszert adott ki, de a Dell és az Apple, az AMD meg az Intel nem tudnak rendes drivert kiadni és ők a hibásak mindenért?

• VIC20

őstag

Ugyan már! Mi értelme a virtualizációra fogni? Szerintem a virtuális gép mindent rendesen és gyorsan csinál (i5-2500k, 4 giga RAM-ot kapott a 12-ből), és TELJES KÉPERNYŐN. Mi a gond? Hogy egy triviális példát mondjak: natívban majd hatékonyabb lesz a metrós alkalmazások bezárási procedúrája (leráncigálni a képernyő aljára és még tartogatni is egy kicsit), mint egyet kattintani az ablak sarkán? Szerintem nem.

Nem a virtualizáció a probléma, hanem egyszerűen a rendszer használata és logikája nem jön be, nekem nem hatékony, ennyi.

Nagyon vártam a Win8-at, nem jött be. Nagyon vártam a 8.1-et, nagyon szerettem volna, ha tényleg jól használható rendszert kapok végre. Csalódnom kellett. Ennyi. Talán majd a legújabb. Idő van bőven 2020-ig.

• Tikakukac

titán

Nem tudom ki papol itt arról, hogy ez egy ingyenes frissítés. Nos, én elvárnám egy ingyenes frissítéstől, hogy utána lehessen a gépet használni. Nem jobban mint előtte elnézést kínálok előre is a pofátlanságomért. Csak úgy natúrban. Ha jobban belegondolunk, akkor valóban, qrva szar VGA driverek. Hiszen mindenről az tehet, az adja a képet, nem az oprendszer. Okos-okos, ultimate érvként elfogadom, nyertél :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés