- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #186 üzenetére
2x1 GB DDR3-1600: 8K
2x2 GB DDR3-1866: 24K
2x4 GB DDR3-1866: 29K
35K-t felesleges memóriára költeni.
Zeratul: Az SB-re nem nehéz bizonyos játékok alatt 100%-ot verni, mivel ha arra a játékra nincs megfelelően optimalizálva az Intel driver, akkor csak szenved a cucc, a közös L3 használat miatt. Mellesleg az már korábban kiderült, hogy grafikus teljesítményben a 8 EU-s SB sarkában van a mindössze 80 shader-es Brazos is. Így a jóval nagyobb mem. sávszéllel rendelkező, és kétszer annyi shader-t tartalmazó Llano-nak már nincs túl nehéz dolga ellene. Az pedig, hogy néhol csak 50%-kal marad marad el 400 shaderes 4 magos A8tól, a memóriára sávszélességre vezethető vissza, ami a shader-ek számával párhuzamosan nem változik, ergo itt ezért nem fog lineárisan nőni a megjelenítési teljesítmény
Mercutio: Meg ha csak ez derült volna ki.
-
cszn
őstag
Na ezt rohadt jó volt végigolvasni.
Ennyi felesleges hozzászólást... Meg jó látni, hogy sokat látott fórumosok közül is vannak még akik képtelenek egy csöpp objektivitást felmutatni. Gratulálok hozzá! (Tisztelet a kivételnek)
-
satee76
aktív tag
válasz
#19617792 #27 üzenetére
Azért ez így nem teljesen.... AM2+-os foglalatba AM2 és AM3 proci, AM3+-ba AM3 és AM3+ proci... van átjárhatóság 2 foglalat között. ezenkívül meg volt Socket A,754,939. Azért az nem olyan sok.
Kétségtelenül erősebb az Intel proci. De szerencsére eddig itt volt nekem, olcsójánosnak az AMD.
(bár éppen tegnap kérdeztem itt a fórumon, hogy nem lenne nekem jobb egy SB egy AM3+ helyett, de igazán ha tényleg ilyen közeli a Llano akkor lehet ,hogy egyik sem lesz... nem lesz pálfordulás...)
-
Mercutio_
félisten
Ehheh, az üzleti notiba ugyanolyan semmire nem jó szutyok IGP került mint a "csóró noti"-ba, egyik se tud még egy HD videót se lejátszani önerőből, kell neki a CPU támogatás.
Ezen a fronton vitán felül álló tény, hogy az Intel lemaradásban volt.Ahogy azt atti_2010 leírta nem az a kérdés, hogy komolyabb játékhoz dedikált VGA kell-e, hanem, hogy egy adott játékteljesítmény mennyibe kerül Intel proci esetén, és a VGA-val Hybrid crossfire üzemmódban együttműködni tudó AMD esetén. Valamint, hogy az APU teljesítménye milyen, korábban csak diszrét VGA-val játszaható játékok futtatását teszi lehetővé diszrét VGA megléte nélkül is.
Az gondolom nem kérdés, hogy sokan vannak akik nem gerjednek a legújabb játékokra, de néha nosztalgiából újra elővennék fiatal(abb) koruk kedvenc játékait, na nekik pont jó a Liano, vagy ha a mindennapokban nincs szükség komolyabb számítási teljesítményre a Brazos -
Zeratul
addikt
Az hagyján, de hogy a A4-3400 a maga 160 shader végrehajtójával 2 magjáva 100% ver néhol a legerősebb SBre, és csak max 50% marad el 400 shaderes 4 magos A8tól, is nagyon hihető. Fake az egész.
-
smkb
őstag
"Ezek az APU-k az A8-3800 sorozatba fognak tartozni, és négy, némileg feljavított K10-es architektúrára épülő Husky kódnevű CPU maggal lesznek felszerelve. Ez alatt közvetlenül a szintén négy maggal szerelt A6-3600 kap majd helyet, melyben már csak 320 shader került engedélyezésre. A létra legalján a már csak kétmagos A4-3400 áll, melyben maximum 160 shader dolgozhat majd."
Ennek viszont ellentmond a cikkben linkelt ábra, amin az A4-3600 mellet 400, A6-3400 (nem is látható olyan, hogy A4-3400) mellett 320 shader szerepel, az A4-3300 mellet szerepel a 160, ez viszont sajnos nincs a tesztgarfikonban, pedig ez is érdekes lenne.... nagyon nincs szinkronban a 2 kép, az alsón a felsőn nem is olyan néven szereplő, a felső táblázat alapján nem is létező cpu-k szerepelnek... most akkor melyik melyik is és mik a praméterei?
-
-
atti_2010
nagyúr
De nem mindegy hogy menyiért veszel bele dedikált VGA-t és mekkorát kell vegyél hogy egy Llanot CF-ben egy 6670-el lenyomjon? és menyiért kell vegyed? De mint mondtam az eladások döntik el a dolgot nem pedig az Intel fanboyok, a Brazost is lefikázták és lám lám veszik mint a cukrot.
-
erdoke
titán
válasz
atti_2010 #184 üzenetére
Én elsősorban az IGP-ről beszéltem, ami tipikusan sose képezte a vásárlás alapját annál a rétegnél, aki megelékszik a dedikált VGA nélküli laptopokkal. Van az üzleti noti, amibe az 5 évvel ezelőtti IGP is elég volt, és van a csóró noti, amivel kapcsolatban nincsenek túlzott elvárásai a vásárlóknak, mert tudják, hogy 100-120e Ft-ért ennyi jut. A grafikus üzleti, ill. a gamer/DTR kategóriában pedig ott van az erősebb dedikált VGA.
Tehát ha játszani akarok, és vannak igényeim, akkor olyan notit veszek, amiben van dedikált VGA: Ez nem változik 2011-ben, de még 2012-ben sem. Később talán igen. -
-
Boxi88
őstag
válasz
antikomcsi #186 üzenetére
Ez így igaz!
-
antikomcsi
veterán
Szerintem meg olyan dolgon veszekedtek, aminek nincs is lényege.
Ezek integrált megoldások. Amik azért nem játékosoknak való. Ezért a crysis alatti teljesítményük nem is lényeges. Azonban, hogy szemléltetni lehessen, hogy, mit tudnak, nyilván játékokkal tesztelik. Itt lehet megmutatni a szép grafikonokat, hogy az egyszerűbb felhasználók is értsék az egészet.
Persze, valamilyen szinten elpötyögnek rajta a játékok, és családi gépekbe ideális lehet, nem kell e mellé semmi más. A baj szerintem csak a memória, ahol nem a gyors és drága modulokat veszik mellé 35K-ért, hanem a 2x1 giga 1333 9-9-9-24 -et 8K-ért.
Játékra nyilván más proci kell, legalább egy közép kategóriás diszkrét vga-val mai állás szerint.
Ez van per pillanat, és teljesen felesleges, az integrált megoldásokat olyan igények szerint bírálni, amik irreálisak.
-
atti_2010
nagyúr
Ha nem vetted észre hordozható gépről beszéltem, de ne mond nekem hogy egy laptopon ha beteszel egy HD 6670-et hybridben az APU-val akkor te 20 FSP-t fogsz kihozni belőle mert akkor azt jelenti hogy semmit nem értesz sem a gépekhez sem pedig a játékokhoz csak tolod a flammet.
-
LackoMester
addikt
Egyébként már az előzetes hírmorzsák alapján borítékolni lehetett az AMD APU gafikai fölényét, ( egyébként jó lett nagyon
na de mia helyzet a processzor teljesítmény fronton, engem igazából ez érdekelne, van egy olyan érzésem ( szinte biztosra veszem
) ebben az Intel gyorsabb.
-
mshalo
csendes tag
Amire a 3450HD eleg volt arra ez is eleg lessz.
Ha az ar normalis lesz. -
erdoke
titán
válasz
atti_2010 #180 üzenetére
Bármelyik négymagos gépet pont ugyanígy lehet gamer géppé alakítani.
A teljesítménynek mindig is ára volt, ha más nem, akkor fogyasztási oldalon. Ez semmit nem fog változni, mert aki nem elégszik meg az 1024x600-ra butított, ott is 25 fps-t toló grafikával, annak még egy ideig kell a dedikált VGA. Ha veszek jövőre egy laptopot, 555M szintű VGA kell bele, mert bár keveset játszunk, néhány játék a mostani 4770-et is megizzasztja Full HD-ben (márpedig HDMI-n ugye arra köti az ember). -
atti_2010
nagyúr
válasz
hermanyi #177 üzenetére
Szerintem jó dolog az integrált grafikus megjelenítő , de aki játszik az úgy is használ komolyabb VGA-t Igen de ahogy már jó páran leírtuk a Llano nem asztali gépbe lett szánva hordozható gépnél meg egyáltalán nem mindegy hogy kell még egy +VGA vagy elég a prociban levő, mert sem árban sem fogyasztásban nem versenyezhet egy diszkrét megoldással, az sem mindegy hogy pillanatok alatt gammer géppé lehet alakítani egy HD 6670 VGA telepítésével viszonylag olcsón.
-
EkSYS
senior tag
jól mutat az a grafikon, de azért kíváncsi leszek ha majd igazából tesztpadra fogja itt több nagy neves lap/fórum/inet közösség akkor mi jön ki.
(Gondolom ez valami pp prezi sokadik lapján volt) de lássuk a userek mit mondanak majd, milyenek lesznek a valós kézzel fogható tapasztalatok? -
hermanyi
addikt
Egy kis OF
Szerintem jó dolog az integrált grafikus megjelenítő , de aki játszik az úgy is használ komolyabb VGA-t .
I szériában itt vannak a Z68 lapok amik elméletileg kapcsolják is ha kell .
Aki a fogyasztással meg hasonlóval érvel ,hogy azért vett ezt vagy azt mert 10-50W vel kevesebbet eszik a rendszere a konkurenciánál annak gondolom a tetőn zsindely vagy cserép helyett napelemek is vannak mert talán behozza az árát .
Én személy szerint Intel párti vagyok igaz meg nem tudom mondani miért de elismerem van amiben az amd jobb , fölég a felhasználó barátságban ,hogy nem kell minden miatt konfigot cserélni . -
atti_2010
nagyúr
válasz
Milka 78 #172 üzenetére
Azok akik 70-80k adtak egy Intel prociért csak meg kell nyugtassák a lelkiismeretüket valahogy, legegyszerűbb ez a régi ósdi duma hogy nem "hajtja ki a VGA-t", és mindegy hány tesztet látnak akkor is ezt szajkózzák, többen megkérdőjelezik a PH-s tesztek szakmaiságát is pedig mint tudjuk azért itt kaphatjuk a leg reálisabb adatokat ha tesztről van szó.
-
Zeratul
addikt
intel konfigokon is számtalanszor tapasztalom hogy baromi lagosak, pedig az órajel és a memória mennyisége is megvan. Különösen igaz ez Win7 alatt. Core2 configom olyan szinten érzékeny volt az energiagazdálkodási beállításokra hogy ha az EIST és a C1E aktívvolt akár 30% képes volt esni a grafikus alrendszer teljesítménye, na meg baromira nem volt mindegy hogy milyen SATA driver volt fent mert az is nagyon lagossá tudta tenni. Mostani AMD konfigomnál is ha gyári bios volt fent akkor driverek etöltése után 15-20 sec képes volt malmozni és csak utána folytatta a bootot. Bios frissítés után, ez megszűnt és friss pattogósan bootolt fel. SATA alrendszer is válaszideje is jelentősen javult.
[ Módosította: 7 ]
-
caizzz
senior tag
-
mirrmur
aktív tag
én nem is tom. Valaki próbált már meg játszani egy olyan 4 magos athlonnal tök mindegy milyen órajelen, amiben nincs csak magonként 512KB L2 Cache? Mert én igen, még pedig ugy hogy 3,6GHz-re volt felpörgetve, és egy GTX260 volt alatta. Hát mit is mondjak. Kb mint tojásszerletelővel f@szt verni... Főleg úgy hogy előtte egy i3-540 volt a gépemben ugyanezzel a VGA-val szintén 3600MHz-en hajtva. Hát mit is mondjak. Az alrendszer sebessége (vinyó, ramkezelés, alkalmazások indításának/betöltődésének sebessége stb) kb 50%-át nyomta az Athlon proci mint a 2 magos "csak" HT-s i3, Ugyan most egy Phenom2 B55(jól beállított cucc) "dübörög" a gépemben, de ez egy vicc egy i5-2500K-hoz, vagy akár egy i5-760-hoz képest (és most vonatkoztassunk el az áraktól)
Ha a CPU erő ebben a prociban (bocs APU) valóban athlon II X4 alatti, akkor LESZAROM hogy milyen VGA van benne, soha nem veszek ilyet és senkinek nem fogom ajánlani (gyere Pig gyere mond meg a frankóóóóót a Fantroll anyámról)
-
dezz
nagyúr
válasz
Dare2Live #164 üzenetére
"Aki játszani akar az ugyis vesz vga karit."
1. Mainstream notebook vonalon kiveszőben van a diszkrét VGA.
2. Nagyon nem mindegy, hogy egy komolyabb kártyát kell venned, vagy egy kevésbé komolyat és mehet CF-ben az IGP-vel.
3. Sok családi gépbe nem jut normális VGA, csak valami low-end cucc, aminél ez nagyságrenddel jobb."Aki meg nem akar játszani annak8."
Egyre kevésbé, ahogy kezd bevonulni a hétköznapokba is a 3D grafika, illetve a GPU számítási teljesítményét kihasználó alkalmazások. Amit eddig ismertünk a netből, az csak a kezdet...
-
caizzz
senior tag
válasz
Dare2Live #164 üzenetére
ez nem igy van. pl en nagyon casualba tolom manapsag, boven eleg lenne ez a gpu ero egy kis multizgatashoz, joval koltseghatekonyabb, mint belekurni meg egy 100 wattos szart a lapba, aztan ki se hasznalnam rendesen.
no meg mint mar ezren leirtuk: nem a desktopbol van a haszon.
-
Dare2Live
félisten
Nem baromi mindegy? Aki játszani akar az ugyis vesz vga karit. Aki meg nem akar játszani annak8.
-
dezz
nagyúr
"A proci maradjon a számoló egység, a vga pedig a megjelenítő."
Huh, ez valami irtó laikusan hangzott, főleg így 2011-ben, ugye tudod?
Úgy tűnik, nincs róla tudomásod, hogy a GPU-k számolóegységei évek óta szabadon használhatóak matematikai számításokra. A Llano IGP-je kb. 5x annyi GFLOPS-ban, mint egy 4-magos SandyB. Kissé más teljesítmény/fogyasztás dimenzió... És vannak nála 10x gyorsabb GPU-k is. Az hány SB-t is tesz ki (mat.szám.telj.-ben)...?
Bár masszívan párhuzamosítani kell hozzá a kódot (na nem mintha 4-szálas és szálanként is jópár utas SIMD kódhoz nem kellene), de egyszerűen nincs más út, ha igazán komoly teljesítmény akarunk -- ma, nem 10 év múlva...
-
kNG
senior tag
válasz
atti_2010 #159 üzenetére
Igazából szerintem a magyar háztartások nagy részében még mindig nem a gép az, ami miatt elszállhat 1 villanyszámla...fagyasztó (főleg ha régi), ne adj isten régi CRT tv, régi hűtó, stb...inkább ezek miatt...Az idle sztem is rendben lesz, a LOAD-ot meg majd meglátjuk...egy Radeon HD karival meg egy jó hatásfokú táppal azért ki lehet egyensúlyozni a dolgot, még akkor is ha LOAD-ban kicsit többet enne!
-
atti_2010
nagyúr
Még meg sem jelent az "anyag" és már égnek a fórumok, mi lesz itt ha megjelenik?
-
csƵ
addikt
Utálok ilyen híreket olvasni közvetlen egy SB konfig vásárlása után... Főleg, hogy IGP-vel használom a gépet.
Bár a fogyasztásban még mindig jobban állok. -
kNG
senior tag
válasz
Cathulhu #142 üzenetére
"Akinek meg eleg az IGP teljesitmenye, annak pont eleg lesz ez a proci is (ha nem, akkor ismet csak ott a bulldozer vagy barmelyik intel).
Ez a proci az AMD legjobban kiegyensulyozott termeke, ellentetben mondjukaz i5-okkel, ahol egy jo proci melle beraknak egy szanalmas IGP-t, hagy fogyassza a helyet meg az aramot, ugyis letiltja az i5 vasarlok zome (vagy ha nem, akkor valojaban i5-re sem lett volna szukseguk javareszt)."
Lényegében ugyanezt magyaráztam pár embernek itt, csak nem értették meg, mert hogy az intel márpedig jó ár/érték arányú most...
-
Cathulhu
addikt
Ehh, miert var itt mindenki brutal proci teljesitmenyt?
Igen, erosebb IGP-ben mint a tobbi, emelle raktak egy olyan procit, ami ezt az IGP-t maximalisan kihajtja (mert vegyetek mar eszre, hogy ez a cucc a GPU-rol szol es nem a CPUrol, az csak a szukseges "rossz" melle) Nem erosebbet mint ami kell es nem gyengebbet.
Akinek az IGP-nel erosebb teljesitmeny kell, az ugyis diszkret kartyat vesz, akkor meg minek olyan proci amiben meg IGP is van? Akkor csucsszegmensben kinaljak a bulldozert.
Akinek meg eleg az IGP teljesitmenye, annak pont eleg lesz ez a proci is (ha nem, akkor ismet csak ott a bulldozer vagy barmelyik intel).Ez a proci az AMD legjobban kiegyensulyozott termeke, ellentetben mondjukaz i5-okkel, ahol egy jo proci melle beraknak egy szanalmas IGP-t, hagy fogyassza a helyet meg az aramot, ugyis letiltja az i5 vasarlok zome (vagy ha nem, akkor valojaban i5-re sem lett volna szukseguk javareszt)
Az AMD most belenyult a tutiba, mondom ezt ugy hogy eddig intelt intellel elvet vallottam, csak a mostani gepem AMD-s egyedul.
-
shteer
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #89 üzenetére
hiteles. hogyne.
de látom nem csak én gondolom azt, hogy egy integrált megoldás nem játékra való
-
subaruwrc
félisten
annyira jó az a márkajelzés beb.....va a grafikon kellős közepébe ...
-
LK
addikt
Igaz.Ott van a csúcskategóriás cpu+gpu teszt. Limitnél nem tud kihajtani többet a kariból SEMMILYEN cpu. Full HD-ben bővem elég egy AMD proci. Egy baja van az AMD prociknak,hogy zabálják az áramot.
- AMD Phenom2 955 X4 BOX Black: 22.990,- ezért a pénzért mutasson már valaki ugyanilyen sebességű intelt. 1 hónap,és már 20-21 ezer lesz ugyanez...
-
Pítőr
aktív tag
Santiagain: Már bocs, hogy beleszólok, de irgalmatlan hülyeségeket beszélsz! Ha már ezzel a tesztel jössz, akkor nézd meg a processzorok fogyasztását is! Ha meg 60+W a különbség, akkor az User Error (nem csodálkozom)!
"Azért kénytelen az AMD ennyiért adni a procijait, mert gyengére sikerültek." -> Akkor ne vegyél GTX460-at, mert elég gyengére sikeredett a gondolatmeneted alapján, mert nagy, és sokat fogyaszt! Igen ám, de idle alig fogyaszt, ez a lényeg, és kit érdekel, hogy a gyárnak mennyibe fáj, ha te olcsón kapod (most vonj párhuzamot intel-ati, nvidia-amd között)!
"A 90+ Gold táp helyet vehettél volna egy procit, ami nem eszik ki a vagyonodból." -> öcsém, matek 1-es, tanulj már meg számolni!Most pedig a többieknek segítenék annyiban, hogy aki szerint a Llano-ba minek 400sp, miért "gyenge" a cpu-ja, stb. sületlenségeket ír, az gondolja végig, hogy nem a desktop hozza a profitot, hanem a notebook vonal, ahol az AMD le van maradva! Mekkora a notebookok átlagos kijelző felbontása, tippelek 1366x768, akkor mire nem elég a 400sp?, hova kell notebookba a i7-2500k (nyilván nem a 500k-s notebook-okról beszélek), nem a fogyasztás a lényeg, és a minél nagyobb üzemidő, egy átlagos processzorral, és egy a kijelzőhöz mérten normális vga-val!? Ha mégis sok pénzünk van, és fullhd-s notebookot veszünk, hova nem elég a 400sp+6670 hybrid cossfire?
Nem értek egyes embereket, i7-2600k akarnak 25W-os fogyasztással gtx560-as int. vga-val!
-
Puma K
nagyúr
Majd ha le lesz tesztelve itt PH!-n vagy más normális oldalon, akkor lesz valami használható infója az embernek, de ameddig ilyen sz@r grafikonokkal szúrják ki az ember szemét addig hanyagoljanak...
-
Geller72
veterán
válasz
Santiagain #126 üzenetére
Azért, mert azt használná IDLE, a másikat meg akármire, nem éppen idle. Mennyit eszik a géped 1080p MKV-nál? A 47W meg nem 20W< Hanem több, mint a duplája. Éves szinten +27W az pontosan annyi..
. De te tudod, mert (velem együtt) ezt sokszor kiszámoltad. (Már, hogy éves szinten mennyit dob a plusz fogyi)
De ha csak a duplát számolom, azaz 20W+-t éves szinten, akkor az kerekítve 50ft/kWh-val számolva (bocs, ha durva lenne, de így egyszerűbb..) 365x24x1Ft(20W)=8760,- Ft többlet 20W többlet fogyi esetén, éves szinten. És ez kizárólag IDLE esetben érvényes. Ami nem mindig áll fenn.
-
kNG
senior tag
válasz
adamssss #128 üzenetére
Én nekem intel platformom van még jelenleg, arról is írok jelenleg...egyszerűen ez szerintem még mindig olyan kérdés, amire nem lehet ilyen egyszerűen válaszolni...
Egyébként meg a spórolás ott kezdődik, hogy nem veszek szart...
Az AMD attól nem szar hogy lassabb, gamekben ez a különbség pedig nem is jelentkezik annyira...Mindenki saját szíve joga hogy mit vesz...én azt tudom hogy engem spec. idegesített az, hogy az intel fél évente dobja a platformjait piacra...az AMD már rég piacra dobta a phenom kettőt, akkor is "szar" volt, mégis elég a mai napig egy átlag konfigba...
Még mindig rövidre zárva csak annyit...
Heavy gaming, benchmark, munka, 24/7 megy a gép és társai: Intel
Casual gaming, casual use of computer: AMD+Radeon
-
-
-
lujó55
addikt
válasz
dangerzone #124 üzenetére
-
Geller72
veterán
válasz
Santiagain #121 üzenetére
..a 24/7/365-re értettem..arra a NAS, minden másra meg bekapcsolja az asztalit, akkor is qrva nagya megtérülés éves szinten. (Az épített sem eszik sokkal többet idle.30W<)
-
dangerzone
addikt
Ennyi erővel mondjuk egy pentium 4-es grafikus teljesítményét is beletehették volna.
-
törölt tag
válasz
adamssss #113 üzenetére
Nem ahhoz kell a 400 shader, hanem a 3D-s cuccokhoz, a videókhoz elég egy UVD / PureVideo technika a GPU-ban, azzal megoldott, meg persze a megfelelő szoftver.
(#117) caizzz: De megfelelő szoftverrel akár a GPU is renderelheti, abban meg erős a Llano.
(#118) Geller_1972: Épít mondjuk Brazosból egy NAS-t, paneltáppal, nem fogyaszt sokkal többet, de többet tud.
Azért paneltáp, mert a hagyományos tápok Brazosnál elég gyenge hatásfokkal működnek, képes a Brazos fogyasztásának akár a felét pluszban elfűteni.
-
Geller72
veterán
válasz
Santiagain #115 üzenetére
Ménem veszől atomot?
. Vagy megy a boinc? Bár akkor nem jönnél az IDLE fogyival..
. Szal akkor miért nem NAS-ozol, az csak 20W<. (cca, 2xhdd-vel)
-
caizzz
senior tag
a károgóknak üzenem, hogy nem ezzel kell lerenderelni x86ban a 3D kutya vs nagymama vs robot vs tihanyi vajákos tamás posztnukleáris animepornót quadhádéba.
-
válasz
#19617792 #104 üzenetére
Jó, de egy fullhd video-hoz miért kell 400 shader?
A 3d-s webes alkalmazások-hoz nem tudok hozzá szólni mert nincs velük semmi féle tapasztalatom.
Minden esetre kíváncsi leszek, hogy hogy fog fogyni...
Én abban reménykedem, hogy a Bulldozer le fogja nyomni a lga2011-t és így annak az árát is... -
kNG
senior tag
válasz
#19617792 #109 üzenetére
Persze hogy lehet, de az már drágább...XD szóval arra akartam kilyukadni, hogy ha nekem elég az a teljesítmény amit az a termék tud alapórajelen, akkor miért ne vegyem meg a kisebbet, és tuningoljam fel arra a szintre? (főleg ha alapfeszen viszi...lásd p2 x4 955 @ 3,6-3,7 ghz minden példánynál). És akkor spóroltam 5-10k-t...jó tudom nem eget váltó összeg, de diáknak ez is jó
-
válasz
Santiagain #103 üzenetére
Azért remélem, hogy ezt a sületlenséget Te sem hiszed el: "Pláne, hogy nálam kb. egy év alatt visszahozza fogyasztásban.", igen visszahozza a 20K-t, ha a géped abban az egy évben minden nap 24 órában megy és a két cpu között állandóan megvan az 50 watt fogyasztásbeli különbség, nyugodtan számolj utána
De mondom, nagyon örülünk, hogy neked ennyire bejött a váltás
-
törölt tag
Az lehet, hogy te tuningolsz (én, amikor LGA775 volt, akkor igen, de mióta AMD, azóta nem) de másik millió user meg nem tudja mi fán terem a tuning és ezért nem érdekes a tuning kérdésköre.
"1 jóval drágább társa tud alapórajelen..."
A drágább társat is lehet húzni...
(#107) hohoo : Amennyiben igaz, hogy a Llano CPU-része csak egy javított Phenom II X4, akkor nem alaptalan a gyanúm.
-
kNG
senior tag
válasz
Santiagain #103 üzenetére
Neked abszolút megérte, ezzel maximálisan egyetértek
Az én helyzetemben a Q8200 @ 3 GHz miatt már más a helyzet
-
Uga
csendes tag
Meg vagyok lepődve, hogy itt milyen vita alakult ki
. Ezt a lapot olvasó emberektől azért elvárható lenne (szerintem), hogy meg tudjanak különböztetni egy konzumer szegmenst célzó platformot, a felső kategóriától. Igaz, szinte semmit nem tudni a "proci teljesítményéről", de a címből kiderül, hogy a játékokban hasonlították össze. És a Liano közönsége leginkább erre kíváncsi. Nem lesz ebből render-farm, nem hardecore játékosoknak szánják, stb... Átlagfelhasználóknak tökéletesen megfelel, afféle "brazos upgrade". Az AMD most nem CPU-t fejlesztett, hanem APU-t. És a "fanboyoknak" is el kell fogadni, hogy jól sikerült, látva hogy a Zacate hozza az i3-as szintet játékokban, ami pedig az atom ellenfele volna
Mobil eszközökben valószínűleg tarolni fognak vele, ha a gyártók ráharapnak. Ha valamelyik laposgyártó fejlesztőmérnöke olvasná ezt, akkor lécci-lécci egy 13" nemtükröset !!
-
törölt tag
Értelemszerűen nem fog 100%-os GPU loadot produkálni egy "egyszerű" html oldalnál. Ellenben neten nézni full HD videót (flasht pl.), az a procinak akár komoly munka lehet, ezen segít a beépített GPU HD gyorsítási képességei és a procinak kb. semmi dolga... Aztán egyre inkább terjed a WebM is, ami meg komoly 3D-s szoftvereket jelent a weben, böngészőn belül, oda kell a grafikus egység számítási kapacitása.
(#95) kNG: Ahol nincs HT-nek előnye, ott a négymagos AMD-vel sem mész semmire...
(#100) atti_2010 : Ellenben a fórumon nem úgy tűnik, vagy külföldi oldalak tesztje alapján. Egy 6990-hez is elég egy X4?
Több (nem magyar) oldal tesztjét is néha érdemes átlapozni.
-
Geller72
veterán
Sokkal többen szeretnének játszani, mint azt jelen pillanatban megtehetik. Azaz:
A HC gamereknek eddig is és ezután is lesz pénze HC cuccokra..DE! ..Ők vannak a legkevesebben, épp a pénzügyi része miatt..és mivel ez az ország nem a tízmillió gazdag magyarról szól.....ezért ezek az arányok maradnak is. Tehát, arányaiban sokkal többen vannak azok, akik sem azt nem tehetik meg, hogy HC cuccokat vegyenek, sem azt, hogy a legújabb brand gémekkel játszanak a nem létező 47"-os full hd kijelzőjükön..
. Sokkal inkább az a realisztikus valóság, (és ezt az Inteléknél is tudják) hogy játszunk azzal, amink van. Mind játékok és HW terén. Sok embernek LCD monitora sincs, nem hogy 24"+ -os monitora. Egy 19"-os, 4:3-as monitoron a full felbontás asszem 1280x1024. Szal érted..
.
-
kNG
senior tag
válasz
#19617792 #99 üzenetére
Az hogy a tuning a userek 0.00000001%-át érdekli...hát ezzel vitatkoznék...én jobban szeretem azt ha elérem egy alacsony árú processzorral azt a teljesítményt, amit 1 jóval drágább társa tud alapórajelen...
1440*900 fölött már ált. tök mind1 h inteled van vagy AMD-d, ha magas GHz-n dolgozik...nem akkora a különbség amekkorát 1 átlag user észrevenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest