Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
A te hozzá állásoddal, ma egy proci állna egy ALU, egy feldolgozó, egy chache meg stb.. IC-ből, de mégis egybe integrálták. És miért? Mert kevesebbet eszik, kevesebb helyet foglal, sokkal nagyobb sebesség érhető el, és sokkal olcsóbb is. Most már odáig fejlődött a technika, hogy lehetőség van CPU+IGP páros egybe építésre. Nem sokára majd jönnek ismét a gondok, hogy túl nagy távolságok lesznek a gépen belül (DMA-t sem véletlenül tették a CPU-hoz), és handshake-n kívül más hogy majd nem lehet majd megoldani a kommunikációt, és egyszerűen meg fog akadni egy szinten a sebesség, amit csak úgy lehetne növelni ha még több adat vonal lenne, ami szintén nem jó, mert csak drágítja a dolgot. Így célszerű ezt is minél közelebb rakni a CPU-hoz. De természetesen sokáig meg fognak maradni a diszkrét kártyák. De amikor elér egy határt, akkor majd nem kell felkapni a fejet és összedobni valamit, hanem addig ki fog forrni a technika. Akár tetszik, akár nem ez lesz a trend. Meg am gondold végig a VGA-hoz kell NYÁK, alkatrészek, külön táp, memória, csatlakozó, kellenek kommunikációs csatornák, míg a CPU mellett szinte semmi ilyesmire, mert minden meg van.
MOD: OFF
-
dezz
nagyúr
"A proci maradjon a számoló egység, a vga pedig a megjelenítő."
Huh, ez valami irtó laikusan hangzott, főleg így 2011-ben, ugye tudod?

Úgy tűnik, nincs róla tudomásod, hogy a GPU-k számolóegységei évek óta szabadon használhatóak matematikai számításokra. A Llano IGP-je kb. 5x annyi GFLOPS-ban, mint egy 4-magos SandyB. Kissé más teljesítmény/fogyasztás dimenzió... És vannak nála 10x gyorsabb GPU-k is. Az hány SB-t is tesz ki (mat.szám.telj.-ben)...?
Bár masszívan párhuzamosítani kell hozzá a kódot (na nem mintha 4-szálas és szálanként is jópár utas SIMD kódhoz nem kellene), de egyszerűen nincs más út, ha igazán komoly teljesítmény akarunk -- ma, nem 10 év múlva...
-
kNG
senior tag
válasz
adamssss
üzenetére
Én nekem intel platformom van még jelenleg, arról is írok jelenleg...egyszerűen ez szerintem még mindig olyan kérdés, amire nem lehet ilyen egyszerűen válaszolni...
Egyébként meg a spórolás ott kezdődik, hogy nem veszek szart...
Az AMD attól nem szar hogy lassabb, gamekben ez a különbség pedig nem is jelentkezik annyira...Mindenki saját szíve joga hogy mit vesz...én azt tudom hogy engem spec. idegesített az, hogy az intel fél évente dobja a platformjait piacra...az AMD már rég piacra dobta a phenom kettőt, akkor is "szar" volt, mégis elég a mai napig egy átlag konfigba...
Még mindig rövidre zárva csak annyit...
Heavy gaming, benchmark, munka, 24/7 megy a gép és társai: Intel
Casual gaming, casual use of computer: AMD+Radeon
-
-
törölt tag
válasz
adamssss
üzenetére
Nem ahhoz kell a 400 shader, hanem a 3D-s cuccokhoz, a videókhoz elég egy UVD / PureVideo technika a GPU-ban, azzal megoldott, meg persze a megfelelő szoftver.
(#117) caizzz: De megfelelő szoftverrel akár a GPU is renderelheti, abban meg erős a Llano.

(#118) Geller_1972: Épít mondjuk Brazosból egy NAS-t, paneltáppal, nem fogyaszt sokkal többet, de többet tud.
Azért paneltáp, mert a hagyományos tápok Brazosnál elég gyenge hatásfokkal működnek, képes a Brazos fogyasztásának akár a felét pluszban elfűteni. -
törölt tag
Értelemszerűen nem fog 100%-os GPU loadot produkálni egy "egyszerű" html oldalnál. Ellenben neten nézni full HD videót (flasht pl.), az a procinak akár komoly munka lehet, ezen segít a beépített GPU HD gyorsítási képességei és a procinak kb. semmi dolga... Aztán egyre inkább terjed a WebM is, ami meg komoly 3D-s szoftvereket jelent a weben, böngészőn belül, oda kell a grafikus egység számítási kapacitása.
(#95) kNG: Ahol nincs HT-nek előnye, ott a négymagos AMD-vel sem mész semmire...
(#100) atti_2010 : Ellenben a fórumon nem úgy tűnik, vagy külföldi oldalak tesztje alapján. Egy 6990-hez is elég egy X4?
Több (nem magyar) oldal tesztjét is néha érdemes átlapozni. 
-
Geller72
veterán
Sokkal többen szeretnének játszani, mint azt jelen pillanatban megtehetik. Azaz:
A HC gamereknek eddig is és ezután is lesz pénze HC cuccokra..DE! ..Ők vannak a legkevesebben, épp a pénzügyi része miatt..és mivel ez az ország nem a tízmillió gazdag magyarról szól..
...ezért ezek az arányok maradnak is. Tehát, arányaiban sokkal többen vannak azok, akik sem azt nem tehetik meg, hogy HC cuccokat vegyenek, sem azt, hogy a legújabb brand gémekkel játszanak a nem létező 47"-os full hd kijelzőjükön..
. Sokkal inkább az a realisztikus valóság, (és ezt az Inteléknél is tudják) hogy játszunk azzal, amink van. Mind játékok és HW terén. Sok embernek LCD monitora sincs, nem hogy 24"+ -os monitora. Egy 19"-os, 4:3-as monitoron a full felbontás asszem 1280x1024. Szal érted..
. -
atti_2010
nagyúr
De ha mellé dugsz egy HD 6670-es VGA-t Hybrid CF-ben nagyon nagyot tud ütni és nagyon kellemes áron, ha meg lekapcsolja a VGA-t 2D-ben csak hab a tortán.
EarL 007
Egy szintig elég az AMD, de a legkomolyabb VGA-khoz is elég vajon? Hát, nem éppen.
Volt teszt a PH-n ahol bebizonyosodott hogy a 4 magos Phenom minden VGA-t gond nélkül kihajtott miért kell ezt 1000-szer leírni? -
-
Tonyius777
tag
én úgy gondolom ha sikerülne az áttörés, akkor nem kell többé külső VGA így kevesebb a gyártási költség és nagyobb összeget tehetnek zsebükbe azzal hogy ha kell új VGA akkor teljes CPU-t kell váltanod.
De környezett barátabb is.
Bár ezt csak most elmélkedtem ki
és elég nagy a kereslet is már a kicsi de erős gépekre szóval mindenféle képen ez az irány én is örülnék egy mobil méretű szuperszámítógépnek

-
Geller72
veterán
...lemaradtál..amikor már a google chrome is hardveres gyorsítást tartalmaz..
. (FF és IE is) Kicsit olvasgass, ha van időd..
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Bestbuy játékok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Autós kamerák
- World of Tanks - MMO
- Arc Raiders
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Több (nem magyar) oldal tesztjét is néha érdemes átlapozni. 
...ezért ezek az arányok maradnak is. Tehát, arányaiban sokkal többen vannak azok, akik sem azt nem tehetik meg, hogy HC cuccokat vegyenek, sem azt, hogy a legújabb brand gémekkel játszanak a nem létező 47"-os full hd kijelzőjükön..