Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
A te hozzá állásoddal, ma egy proci állna egy ALU, egy feldolgozó, egy chache meg stb.. IC-ből, de mégis egybe integrálták. És miért? Mert kevesebbet eszik, kevesebb helyet foglal, sokkal nagyobb sebesség érhető el, és sokkal olcsóbb is. Most már odáig fejlődött a technika, hogy lehetőség van CPU+IGP páros egybe építésre. Nem sokára majd jönnek ismét a gondok, hogy túl nagy távolságok lesznek a gépen belül (DMA-t sem véletlenül tették a CPU-hoz), és handshake-n kívül más hogy majd nem lehet majd megoldani a kommunikációt, és egyszerűen meg fog akadni egy szinten a sebesség, amit csak úgy lehetne növelni ha még több adat vonal lenne, ami szintén nem jó, mert csak drágítja a dolgot. Így célszerű ezt is minél közelebb rakni a CPU-hoz. De természetesen sokáig meg fognak maradni a diszkrét kártyák. De amikor elér egy határt, akkor majd nem kell felkapni a fejet és összedobni valamit, hanem addig ki fog forrni a technika. Akár tetszik, akár nem ez lesz a trend. Meg am gondold végig a VGA-hoz kell NYÁK, alkatrészek, külön táp, memória, csatlakozó, kellenek kommunikációs csatornák, míg a CPU mellett szinte semmi ilyesmire, mert minden meg van.
MOD: OFF
-
dezz
nagyúr
"A proci maradjon a számoló egység, a vga pedig a megjelenítő."
Huh, ez valami irtó laikusan hangzott, főleg így 2011-ben, ugye tudod?
Úgy tűnik, nincs róla tudomásod, hogy a GPU-k számolóegységei évek óta szabadon használhatóak matematikai számításokra. A Llano IGP-je kb. 5x annyi GFLOPS-ban, mint egy 4-magos SandyB. Kissé más teljesítmény/fogyasztás dimenzió... És vannak nála 10x gyorsabb GPU-k is. Az hány SB-t is tesz ki (mat.szám.telj.-ben)...?
Bár masszívan párhuzamosítani kell hozzá a kódot (na nem mintha 4-szálas és szálanként is jópár utas SIMD kódhoz nem kellene), de egyszerűen nincs más út, ha igazán komoly teljesítmény akarunk -- ma, nem 10 év múlva...
-
kNG
senior tag
válasz
adamssss #128 üzenetére
Én nekem intel platformom van még jelenleg, arról is írok jelenleg...egyszerűen ez szerintem még mindig olyan kérdés, amire nem lehet ilyen egyszerűen válaszolni...
Egyébként meg a spórolás ott kezdődik, hogy nem veszek szart...
Az AMD attól nem szar hogy lassabb, gamekben ez a különbség pedig nem is jelentkezik annyira...Mindenki saját szíve joga hogy mit vesz...én azt tudom hogy engem spec. idegesített az, hogy az intel fél évente dobja a platformjait piacra...az AMD már rég piacra dobta a phenom kettőt, akkor is "szar" volt, mégis elég a mai napig egy átlag konfigba...
Még mindig rövidre zárva csak annyit...
Heavy gaming, benchmark, munka, 24/7 megy a gép és társai: Intel
Casual gaming, casual use of computer: AMD+Radeon
-
-
törölt tag
válasz
adamssss #113 üzenetére
Nem ahhoz kell a 400 shader, hanem a 3D-s cuccokhoz, a videókhoz elég egy UVD / PureVideo technika a GPU-ban, azzal megoldott, meg persze a megfelelő szoftver.
(#117) caizzz: De megfelelő szoftverrel akár a GPU is renderelheti, abban meg erős a Llano.
(#118) Geller_1972: Épít mondjuk Brazosból egy NAS-t, paneltáppal, nem fogyaszt sokkal többet, de többet tud.
Azért paneltáp, mert a hagyományos tápok Brazosnál elég gyenge hatásfokkal működnek, képes a Brazos fogyasztásának akár a felét pluszban elfűteni.
-
törölt tag
Értelemszerűen nem fog 100%-os GPU loadot produkálni egy "egyszerű" html oldalnál. Ellenben neten nézni full HD videót (flasht pl.), az a procinak akár komoly munka lehet, ezen segít a beépített GPU HD gyorsítási képességei és a procinak kb. semmi dolga... Aztán egyre inkább terjed a WebM is, ami meg komoly 3D-s szoftvereket jelent a weben, böngészőn belül, oda kell a grafikus egység számítási kapacitása.
(#95) kNG: Ahol nincs HT-nek előnye, ott a négymagos AMD-vel sem mész semmire...
(#100) atti_2010 : Ellenben a fórumon nem úgy tűnik, vagy külföldi oldalak tesztje alapján. Egy 6990-hez is elég egy X4?
Több (nem magyar) oldal tesztjét is néha érdemes átlapozni.
-
Geller72
veterán
Sokkal többen szeretnének játszani, mint azt jelen pillanatban megtehetik. Azaz:
A HC gamereknek eddig is és ezután is lesz pénze HC cuccokra..DE! ..Ők vannak a legkevesebben, épp a pénzügyi része miatt..és mivel ez az ország nem a tízmillió gazdag magyarról szól.....ezért ezek az arányok maradnak is. Tehát, arányaiban sokkal többen vannak azok, akik sem azt nem tehetik meg, hogy HC cuccokat vegyenek, sem azt, hogy a legújabb brand gémekkel játszanak a nem létező 47"-os full hd kijelzőjükön..
. Sokkal inkább az a realisztikus valóság, (és ezt az Inteléknél is tudják) hogy játszunk azzal, amink van. Mind játékok és HW terén. Sok embernek LCD monitora sincs, nem hogy 24"+ -os monitora. Egy 19"-os, 4:3-as monitoron a full felbontás asszem 1280x1024. Szal érted..
.
-
atti_2010
nagyúr
De ha mellé dugsz egy HD 6670-es VGA-t Hybrid CF-ben nagyon nagyot tud ütni és nagyon kellemes áron, ha meg lekapcsolja a VGA-t 2D-ben csak hab a tortán.
EarL 007
Egy szintig elég az AMD, de a legkomolyabb VGA-khoz is elég vajon? Hát, nem éppen.
Volt teszt a PH-n ahol bebizonyosodott hogy a 4 magos Phenom minden VGA-t gond nélkül kihajtott miért kell ezt 1000-szer leírni? -
-
Tonyius777
tag
én úgy gondolom ha sikerülne az áttörés, akkor nem kell többé külső VGA így kevesebb a gyártási költség és nagyobb összeget tehetnek zsebükbe azzal hogy ha kell új VGA akkor teljes CPU-t kell váltanod.
De környezett barátabb is.
Bár ezt csak most elmélkedtem kiés elég nagy a kereslet is már a kicsi de erős gépekre szóval mindenféle képen ez az irány én is örülnék egy mobil méretű szuperszámítógépnek
-
Geller72
veterán
...lemaradtál..amikor már a google chrome is hardveres gyorsítást tartalmaz..
. (FF és IE is) Kicsit olvasgass, ha van időd..
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- RAM topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Nintendo Switch V2
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest