- OLED TV topic
- Monitor hiba topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
A felsorolt diszkrét GPU-k: 40 nm
Llano: 32 nmA HD6550M fogyasztása 26W, a Llano IGP-jéé azonos paraméterek mellett jóval kevesebb lesz ennél. Említett GeForce GPU-k: 30-35W. Nem tudom, laptop vonalon mennyire megy a tuning, de a Llano IGP-je "jól meghúzva" fogyaszt majd ennyit...
Oliverda írta már, hogy mobil vonalon is ugyanaz lesz a felhozatal s.p.-ben.
(#281) smkb: Néztem. Egyes játékokban az egyik van kicsit előrébb, másokban a másik.
-
A HDMI szerinted kábeles léte miatt elavult, de a heterogén programozás szerinted túlzottan jövőbe rohanó( mielőtt megkérdeznéd, hogy hol írta, nem tudom pontosan, asszem kb minden második Llano-t, brazos-t érintő hír topicjában, én már nem keresgélek) no comment.... Asszem én ehhez a topichoz nem írok többet, mert amit művelsz az már tényleg az ipari kötekedés színvonalánál is lentebb van... lassan a hwsw színvonala meglesz....
Anno valaki felvetette, hogy Einstein képe valahogy nem egész áll szinkronban a mentalitásoddal, asszem Ő igazán finom volt,..... kár az öreget megerőszakolni... -
Mercutio_
félisten
Oliverda már cáfolta a flash játékos dolgot, a félHD-ra csak annyit, hogy ott van a hdmi kimenet a notin, a 42"-os TV-re rátolod és máris nem félHD-ról beszélünk
Egy párnak, vagy egyedülállónak (vagy akár kicsit tehetősebb családnak) kiválthatja a médialejátszót is, miközben a nem gamer userek tetemes részének igényeit kiszolgálja, a kisebb méret/súly és hosszú akkuidő ideális hurcolászós, egyetemen jegyzetelős, buszon/vonaton filmezős, otthon/parkban netezős gépet biztosít.
-
Talán úgy, hogy Ő arra szeretett volna ezzel célozni, hogy igen is lehetséges, hogy az 555M nem feltétlenül gyepálja el a Llano-ban figyelő legerősebb IGP-t, amit Te a nap viccének neveztél, ezért sorolta fel az igazán "ütős" GPU-k specifikációit és biggyesztette mellé az 555M-ét...nem tudom, hogy érted-e, hogy szerintem mire gondolhatott
Persze lehet, hogy az okfejtésem teljesen téves, de akkor majd úgyis Ő maga megcáfol -
Zeratul
addikt
Igazán?
GT 555M
GPU Engine Specs:
96CUDA Cores
1480 MHzProcessor Clock (MHz)
14.2Texture Fill Rate (billion/sec)
Memory Specs:
900Memory Clock (MHz)
GDDR3Memory Interface
192-bitMemory Interface Width
43.2Memory Bandwidth (GB/sec)GT 485M
GPU Engine Specs:
384CUDA Cores
1150 MHzProcessor Clock (MHz)
36.8Texture Fill Rate (billion/sec)
Memory Specs:
1500Memory Clock (MHz)GT 580 desktop
GPU Engine Specs:
512CUDA Cores
772 MHzGraphics Clock (MHz)
1544 MHzProcessor Clock (MHz)
49.4Texture Fill Rate (billion/sec)
Memory Specs:
2004 MHzMemory Clock (MHz)
1536 MBStandard Memory Config
GDDR5Memory Interface
384-bitMemory Interface Width
192.4Memory Bandwidth (GB/sec)Csak hogy legyünk már tisztában a GPUk képességével.
GDDR5Memory Interface
256-bitMemory Interface Width
96.0Memory Bandwidth (GB/sec) -
Oliverda
félisten
Nem nagyon szoktam pocsékolni ilyenekre az időmet, ezért nem fogok metropolist felhúzni ennek kedvéért, de a játék elejével semmi gond. Kb. 50-60% környékén pörög a CPU, úgy, hogy mellette az FF és a Chrome is nyitva pár tabbal, ezen felül AVG, Skype, MSN, WinMail meg pár apróság nyitva. Ápropó, ugye nem IE alatt játszol?
-
Mercutio_
félisten
Ja, mert a jómunkásember nem tud rámásolni egy telepítés nélkül is futtatható MPC-HC-t, és HD videót nézni miközben utazik
Próbáld már elfogadni, hogy nem minden ember olyan mint te és van aki megtalálja a rendszergazdai korlátozás kiskapuit.
Ami viszont erős csúsztatás, hogy olyat magyarázol bele a mondandómba ami nincs ott, idézném magamat: "egyik se tud még egy HD videót se lejátszani önerőből, kell neki a CPU támogatás" tehát nem azt mondtam, hogy CPU-erővel nem tudja lejátszani, hanem azt, hogy az IGP-je önmagában kevés hozzá.
Azt meg talán neked se kell elmagyarázni, hogy a fogyasztás/akku üzemidő tekintetében egy IGP-s lejátszás, és egy CPU-t tekerő között érezhető a különbség.
Igen az SB már letudja, de te az SB előtti IGP-kről írtál, ahogy azt jelezted is a hsz-edben.Senki nem mondta, hogy laptopba utólag vesz valaki VGA-t, ezt sem tudom honnan vetted
Igen, Brazosról már leírtad a véleményed, ami innen-onnan összeolvasgatott tesztekre alapul, én meg konkrét személyes tapasztalatot linkeltem, de a "Milyen netbookot vegyek" topicban is van dögivel elsőkézből származó információ.
Nem vitatom, hogy neked kevés amit a Brazos nyújt, de megint csak jelzem: Nem is te vagy a célközönség, akiknek kitalálták az a vásárlói réteg nagyon is örül neki, mert az ő igényeiket maximálisan kielégítiklasszisokkal jobb mint az atomos vackok, és az Atom+ION-t is van amiben veri, nem beszélve az árcsökkentő hatásról, amit a megjelenése és minél nagyobb elterjedése okoz.
-
Zeratul
addikt
Mivel a jómunkásember alkalmazott nem is akart HD videót lejátszani a céges laptopon (egyébként a 4 évvel ezelőtti Core Duo-s laptopom vígan elbírja CPU-ból, tehát maga az állításod nem is igaz), vagy ha mégis, akkor jól letiltotta a rendszergazda az ilyesmit. Tehát ilyen igény híján nem volt lemaradásban az Intel. A SB laptopokban már ez se akadály egyébként, de a rendszergazda attól még tilthat.
Úgy látszik megakadt a lemez nálad, nem egyszerűen arról van szó hogy le tudja e akadás mentesen játszani a HD videot (utófeldolgozással már garantáltan nem fog menni), hanem hogy hibrid programozásra migrálnak át nem csak desktopon de szuperszámítógép szintjén is. (Lásd Kepler) , arra meg a nagyobb shader erejű APU lesz az alkalmasabb.
Brazosról már számtalanszor leírtam a véleményem, nálam Atommal együtt kuka kategória
Milyen "kár" hogy sok vásárló nem ért veled egyett.
-
Mercutio_
félisten
Ehheh, az üzleti notiba ugyanolyan semmire nem jó szutyok IGP került mint a "csóró noti"-ba, egyik se tud még egy HD videót se lejátszani önerőből, kell neki a CPU támogatás.
Ezen a fronton vitán felül álló tény, hogy az Intel lemaradásban volt.Ahogy azt atti_2010 leírta nem az a kérdés, hogy komolyabb játékhoz dedikált VGA kell-e, hanem, hogy egy adott játékteljesítmény mennyibe kerül Intel proci esetén, és a VGA-val Hybrid crossfire üzemmódban együttműködni tudó AMD esetén. Valamint, hogy az APU teljesítménye milyen, korábban csak diszrét VGA-val játszaható játékok futtatását teszi lehetővé diszrét VGA megléte nélkül is.
Az gondolom nem kérdés, hogy sokan vannak akik nem gerjednek a legújabb játékokra, de néha nosztalgiából újra elővennék fiatal(abb) koruk kedvenc játékait, na nekik pont jó a Liano, vagy ha a mindennapokban nincs szükség komolyabb számítási teljesítményre a Brazos -
-
atti_2010
nagyúr
De nem mindegy hogy menyiért veszel bele dedikált VGA-t és mekkorát kell vegyél hogy egy Llanot CF-ben egy 6670-el lenyomjon? és menyiért kell vegyed? De mint mondtam az eladások döntik el a dolgot nem pedig az Intel fanboyok, a Brazost is lefikázták és lám lám veszik mint a cukrot.
-
atti_2010
nagyúr
Ha nem vetted észre hordozható gépről beszéltem, de ne mond nekem hogy egy laptopon ha beteszel egy HD 6670-et hybridben az APU-val akkor te 20 FSP-t fogsz kihozni belőle mert akkor azt jelenti hogy semmit nem értesz sem a gépekhez sem pedig a játékokhoz csak tolod a flammet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest