- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #967 üzenetére
Szia, sziasztok!
Vargalex 1.1.7-es build-jében betettem a tűzfal script-be az alábbi képen látható 2 sort, de sajna nem tudom elérni router-en keresztül a modemet!
Természetesen előtte a modem IP címét átírtam 192.168.0.1-re, a beállítások után újraindítottam a modemet majd a router-t is...
Kérhetek egy kis segítséget, hogy miért nem jön össze az elérés? -
Frenky89
addikt
válasz
Intruder2k5 #2256 üzenetére
Haha!
Az a baj, hogy ha épp olyan az időjárás, akkor tényleg ilyen sz*r a helyzet.
-
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5 #2236 üzenetére
Örömteli, frissítettem a bejegyzést.
Dchard
-
Kris87
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2222 üzenetére
Tp-link. 741, 1043, 3600. Lehet, hogy az openwrt miatt csinálja, ma letesztelem gyári fw-el is.
-
feka001
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2165 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítségeket!
-
feka001
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2163 üzenetére
Elsőnek próbáltam IE-el akkor a memoria és cpu csíkok se voltak. Utána Google chrom-al legfrissebb nem hiszem hougy hiányozna valami pluginja.
-
feka001
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2161 üzenetére
Azzal vagyok fent! De az adatokat nem mutatja sehogyan, és semmivel!
-
feka001
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2159 üzenetére
Legelsőnek azon volt akkor se volt jó!
-
feka001
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2153 üzenetére
-
ETOM
addikt
válasz
Intruder2k5 #2144 üzenetére
Igen analóg és az a szűrő van ott amit még a 360r mellé kaptunk. Mikor a telefontol megy el a net akkor viszont az adsl is megszakadt a modem oldalán néztem.
"Ellenőrizni kell az UTP-t a gép és a modem között, ha van router azt kihagyni a buliból esetleg másik géppel is kipróbálni hátha a hálókari vacakol a gépedben."
Az UTP kábelt a gép és a modem között nem rég cseréltem vettem egy rövid darabot. De van itthon ami a feketéhez kaptam. Router nincs. És már a 15ös csomagal is csinálta mikor intel gépem volt most meg amd teljesen más. Viszont a hálókari az egyezik realtek alaplapi. Legfrissebb driver van fent. Lehet ez a baja?
Vagy cseréljem ki a telefont meg a szűrőt?
-
feka001
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #2130 üzenetére
Kösz!
-
JKalo
tag
válasz
Intruder2k5 #2052 üzenetére
Ez TP-Link WR1043ND -s routeren gyakorlatilag hogy kivitelezhető?
Route Modem IP -t a gyári FW nem találok. A tűzfal script hol található?
Kösz
-
JKalo
tag
válasz
Intruder2k5 #2009 üzenetére
Az "adsl_360R_T1_ver_1.9" (2011.07.03) a legfrissebb firmware vagy van ennél frissebb is ?
Ha igen, hol találom.Kösz!
-
JKalo
tag
válasz
Intruder2k5 #2009 üzenetére
Szia,
igen.
0. telnet kliens automatikusra állítva
1. tlntsvr.exe elinditva
2. A modemet közvetlenül kapcsoljuk a számítógéphez, routerenen keresztül nem végezhető el a firmware frissítés!
3. A számítógép hálókártyáján az alábbi beállításokat végezzük el:IP: 192.168.1.2
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.1.14. A tűzfalat, és egyéb a hálózati forgalmat esetleg monitorozó programot (antivírus) kapcsoljuk ki a biztonság kedvéért.
5. Webes felület:
URL: http://192.168.1.1
Felhasználó név: root
Jelszó: 0000 <- A jelszóval lehet valami gondja szerintem!!!Viszont, a Firmware frissítés leírt lépései alapján a 6. lépésig simán eljutottam ,amikor már az új firmware útvonalát kell megadni. De előbb még ellenőrizni kellene a modem támogatottságát.
Mi lehet a jelszóval?
Telnetes felületről hogy kell belépni? Parancssor-> c:\users\felh.nev> @ telnet 192.168.1.1 ?
mert ezzel nem sikerül, addig sem jutok el mint webes felületnél. -
JKalo
tag
válasz
Intruder2k5 #1995 üzenetére
Még egy kérdés, hogy minden fekete DSL-360R modem T1-es ?
Hol lehet ezt a legkedvezöbb áron megrendelni? -
JKalo
tag
válasz
Intruder2k5 #1995 üzenetére
A 360-R modemet a router loop-kabeles áthidalása után tudom az sm50b-vel letesztelni?
Délután ha hazaértem letesztelem és jelentkezek az eredménnyel.Köszönöm!
-
ETOM
addikt
válasz
Intruder2k5 #1946 üzenetére
Igen azt olvastam, h jó nem lesz, de nekem nem is kell. Hát igen leragasztás is egy módszer csak gondoltam ez elegánsabb.
De értem.
-
Hunsaman
tag
válasz
Intruder2k5 #1942 üzenetére
Sziasztok!
Akkor miféle szűrőnek kellene lennie a házon belül?
-
the_one
tag
válasz
Intruder2k5 #1820 üzenetére
-
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5 #1814 üzenetére
Ha én törölni tudnék...
Dchard
-
ZoGa49
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1814 üzenetére
Köszi segítséged! Nem vagyok otthon ezen a fórumon!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1802 üzenetére
Sziasztok!
Nekem csak az adsl_360R_T1_ver_1.9.zip verzió van meg.
-
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5 #1779 üzenetére
Attól biztosan nem.
Elméletileg a DSLAM tud különbséget tenni tényeleges szakadás és táp vagy telefonkábel kihúzás között is, kérdés hogy tényleg így van-e.
Dchard
-
zotyesz66
őstag
válasz
Intruder2k5 #1768 üzenetére
Én belinkeltem a HARDVERAPRÓS hirdetésemet ide, mert ott, úgy látszik, a kutya sem nézi 3 hónapja...
-
Szajo
őstag
válasz
Intruder2k5 #1615 üzenetére
Szia, köszi a választ! Hát nekem nem kell túl sok túlspilázott dolog bele. Stabil legyen 10-15megára de akár többre is. (Ha meg Router és modem egyben, akkor még annyi hogy wifi legyen rajta)
50-100mb net soha nem lesz rákötve ezt garantálom, szóval 10mb , max 15mb ami átfutna rajta! Egyébként erre a célra milyen modemet/modemroutert ajánlanátok? A keret max 10ezer!Szerk: (Ja közben megelőztél
, de azért ajánlhattok még többet )
-
b@lgo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1579 üzenetére
kösz a választ
villanyoszlopon jön sajnos, akkor elég lesz a sima utp. gondolom a házba bejövő telefonkábelt ami az oszlopról jön érdemes minnél rövidebbre venni. Az utp nem használt szálait meg földre kell kötni.
-
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #1572 üzenetére
Köszi, akkor valamit nem jól csinálok. Megyek a router topikjába. Köszönöm
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1540 üzenetére
Szia
Mivel amugy müködik, minden féle hangolgatás nélkül megszünt a szakadás.
Igy baja nem lehet.
Esztétika hát jobban érdekel hogy mostmár nincs szakadás
Azt a Huawe-t is nézegettem amit dchard nem rég irt de kisországunkban nem volt elérhtő, vagyis én nem találtam.Kitakat
-
tévelygő
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1515 üzenetére
-
tévelygő
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1513 üzenetére
-
vlaci79
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1437 üzenetére
Pontosan, még korábban írtam hogy meghalt a szűrőm a héten és még nem vettem másikat.
-
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5 #1434 üzenetére
Az UTP (Unshielded Twisted Pair) kábel neve konkrétan az, hogy árnyékolatlan csavart érpár.
Az FTP az a Foiled Twisted Pair, azaz fóliázott csavart érpár.
Az STP Shielded Twisted Pair, azaz árnyékolt csavart érpár.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5 #1432 üzenetére
Én is erre tippelek, vagy eloxidált kötés lehet de előfordulhat, hogy valahol a hálózatban előrébb van a beázás, pédldául nagyelosztóban, vagy az oszlopon lévő kötődobozban. Zalaegerszegen üveg van, a mikró szóba se jöhet.
Küldhetnél egy vonladiagnosztikát, mert így csak pofázunk a semmibe.
Árnyékolt UTP meg nincs, amire gondolsz az STP vagy SFTP kábelnek hívják. Van belőlük sima árnyékolt (fólia az érpár köteg körül), illetve van olyan is, ahol fólia van az egész körül és még érpáranként is árnyékolt, ez utóbbi a tuti megoldás. Tessék mindkét végét földre közösíteni, különben semmit nem ér
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5 #1426 üzenetére
Például villámcsapás.
Érdekes a jelenség, nekem 6-8 darab szűrőm van köztük egy több mint 10 éves Siemens, de egyiknek sincs semmi baja.
Ha nem villám, vagy valamilyen kisebb túlfeszültség, akkor talán az áramköri elemek, leginkább a kondenzátor elfáradására, kiszáradására tippelnék.
Dchard
-
pszichiater
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1418 üzenetére
+1 há persze
-
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5 #1416 üzenetére
Nem is kellek én ide
Annak minden esetre örülök, hogy legalább egy lelkes ember van aki rajtam kívül vissza-vissza jár és a felmerülő kérdések jelentős részére tudja a választ, és ez nagy segítség.
Köszönöm.
Dchard
-
afecto
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1413 üzenetére
Köszönöm.
-
rostiron
őstag
válasz
Intruder2k5 #1388 üzenetére
A speedtest.net és a hasonló oldalak szerint is nőtt a sebesség.
Míg korábban átlagosan 10Mbps mértek, most átlag 13Mbps.
Szerintem egyértelmű javulás. -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #1383 üzenetére
Köszi! Értem.
Akkor, hogy a dolgom egyszerűbb legyen és ne kelljen az otthoni hálózatot bolygatni, lehet a modem címét modjuk 192.168.0.1.re változtatni?
-
scorpy02
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1353 üzenetére
Köszi szépen!
Ezt dobta a gép alapbeállításokkal. [link]
-
inoxcrom
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1347 üzenetére
Köszi de nem sikerűl.A power led folyamatosan világít.Esetleg időbe mennyit lehetne még várni vele úgy tízperc után nyomvatartott reset után.
-
inoxcrom
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1325 üzenetére
Szia! Folyamatosan világít.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1320 üzenetére
Hát akkor a modemekkel jól jártál.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1309 üzenetére
Hát akkor mindegy, de azért köszi.
Remélem dchard majd válaszol.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1276 üzenetére
Szia!
Kösz a választ!
Átírtam, Neked lett igazad!
Nem találtam leírást, ahol ezt módosították volna és óvatos duhaj vagyok, mivel nem Pesten élek, ahol - kicsit erős túlzással - a sarki közértben is kapsz modemet. Beszereztem egyet tartalékba és így már bátran állítgatom. -
beldeczki
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1307 üzenetére
De az írásban benne volt, csak a linkek már nem jók.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1298 üzenetére
Ha nem kell, mivel nincs vezetékes telefonom, akkor nem szóltam semmit. Majd dchard megmondja.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1296 üzenetére
Hát akkor annyukat a T-seknek. Nem szereltek be ADSL szűrőt.
-
Johnny001
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1277 üzenetére
Hi!
Köszi a választ, szétnézek akkor a router topicjában és rakok rá másik firmwaret
Ilyen opció nálunk nincs.By.: Johnny
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1229 üzenetére
Igen, így látom én is.
-
JEEMBO
aktív tag
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #1224 üzenetére
Jah, csak az lehet nem megy a Samsungomon...
-
peer
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1205 üzenetére
Kikapcsoltam a spanning-tree -t a belső hálózatot és wifi-t alkotó bridge-n és láss csodát működik, igaz csak amíg le nem akad a router a bridge miatt. Egyszerre van bedugva a belső switch-be és a modem wan portjába.
Mindenesetre ha belépek a router webes felületére e szerint talán akár a teljes sáv is átmehetne. Jól látom, ezt jelenti? -
Callmaster
tag
válasz
Intruder2k5 #1198 üzenetére
Igen tudom. Most azon gondolkoztam hogy mire hivatkozzak? Azt mégsem mondhatom hogy szakad, hisz ez nem igaz. Ötlet?
Köszönöm. -
Callmaster
tag
válasz
Intruder2k5 #1190 üzenetére
Rendben, köszönöm
-
horukk
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1181 üzenetére
Nem router hiba. Router nélkül, közvetlen a modemen keresztül csatlakozva is naponta többször megszakad a PPPoE kapcsolat, az ADSL nem. De ezt már régebben kiveséztük itt a fórumon. Több előfizetőnél is jelentkezik a probléma. Az én esetemben biztos, hogy a szolgáltatónál van a gond.
-
pimmi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1173 üzenetére
telefon már ott van, azért gondoltam rá mégegy modem, de akkor szóval egyidőben nem megy ?
-
pimmi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1170 üzenetére
kábelezni nem akarok
-
pimmi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #1157 üzenetére
kössz a tanácsot, de várom a választ ha tudja valaki
-
Fefy
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1131 üzenetére
Pontosan ezért mondom, hogy nem egyszerű a helyzet. A wpa2-ben tévedtél, mert ezt használok és nem is engedek belőle, ráadásul aes-el titkosítva, mert a tkip-ben nem igazán bízok, szóval azon csodálkozok, hogy még nem jött ki a működéséhez szükséges füst belőle
Az új topológia esetében pedig még tovább megyek és egy radius szerver is be lesz állítva, ha már úgyis lesz helyem és megfelelő erőforrásom. Viszont előtte még találni kell megfelelő modemet az egészhez. Két napi keresés után viszont úgy látom, hogy ilyen nem igazán létezik (expresscard-os adsl2+ modem) :S
-
Fefy
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #1128 üzenetére
Pontosan ezt akarom mondani
A wrt54gl néha 5-ös, illetve 6-os load-dal fut még 15 mbites kapcsolat esetén is (1-2 ezer aktív kapcsolattal, de minimum 700-al 4, néha 5 géppel, ebből 2-3 van wifi-n, sok esetben tényleg kimaxolt sávszéllel, tehát 15/0,9-nél vízszintes vonal a forgalommérőben
. Ez kipróbálva több különböző, de ugyanilyen típusú routerrel, illetve a főbb 3rd party szoftokkal is, mint tomato (ezen belül, toastman, raf, shibby), openwrt, dd-wrt. Az eredmények közel ugyanazt mutatják
Poénból rádugtam egy Netgear WGR614-v6-ot is, de ez már a pppoe kapcsolatot se tudta felállítani, mert lefagyott boot közben
Ennek függvényében szerintem jobban megéri átállnom a laptopra, mint súlyos összegekért routert venni (legalább linksys e4200 körüli hardver, de ebben az árkategóriában inkább egy cisco 857-k9), miközben van itthon egy, a feladatra tökéletesen alkalmas gép, ami ráadásul nem is fogyaszt többet, mint a jelenlegi összeállítás
Egy debian sqeeze-vel egybekötve pedig a fogyasztás is minimálisra csökkenthető
-
Pcm
tag
válasz
Intruder2k5 #1089 üzenetére
Oké, de azért téglát nem akartam csinálni a modemből
Így biztonságosabb volt. -
Pcm
tag
válasz
Intruder2k5 #1087 üzenetére
Na sikerült.
Lement a frissítés. -
Pcm
tag
válasz
Intruder2k5 #1085 üzenetére
Na az nem írtam be.
sh után dmesg EN25P16-ot mutat, 96338-2M-8M prom init.
Mégis frissíthető -
Pcm
tag
válasz
Intruder2k5 #1077 üzenetére
-
Pcm
tag
válasz
Intruder2k5 #1075 üzenetére
Még a gyári fw van rajta.
-
Jégkokó
veterán
válasz
Intruder2k5 #1071 üzenetére
egy dlink360r az ujabbik fajtából ,minden gyári rajta nem buheráltam semmit se
-
Jégkokó
veterán
válasz
Intruder2k5 #1069 üzenetére
Nincsen, közvetlenül a modemre dugtam a gépet.Az sm50b se működik már, bár az is csak xp alatt ment
-
Jégkokó
veterán
válasz
Intruder2k5 #1067 üzenetére
El indítottam a programot meg adtam neki az ip címemet minden más ugyan az maradt mint ami a leírásban is szerepelt és azt irta ki hogy az a 23 as port nem jó neki , mert az bepirosodott
-
D@ni88
addikt
válasz
Intruder2k5 #992 üzenetére
Nincs. Be kellene állítani? Routeren keresztül szeretém használni, szval bridge módba akartam átrakni. A régi 360/380Tnél így kellett
-
Voice24
őstag
válasz
Intruder2k5 #976 üzenetére
Oké, csak én nem vagyok annyira jártas ezekben a témákban. Bekapcsoltam, most már ment a DMT. Sikerült is kiiktatnom azt a bizonyos zavart frekit (pontosabban egymás mellett kettőt). De a többi, a hullámzó rész megmaradt. Azon agyalok, mi lehet az, ami ha egyszer elkezd zavarni, nem egy-egy szakadást okoz, hanem 15-20 perces (de volt egy órásra is példám) majdnem folyamatos leállást, aminek során csak egy-két pillanatra jön vissza a net.
Már tudok szolgálni két dmt-s képpel, kizárás előtt ill. után:
-
Voice24
őstag
válasz
Intruder2k5 #974 üzenetére
Még a Te múltkori ajánlásod alapján kapcsoltam ki a telnetet. Akkor ennek bekapcsolása kell a DMT progihoz?
-
válasz
Intruder2k5 #965 üzenetére
Modemnek beállítani pl. 192.168.0.1-es IP címet. Router meg osszon ki 192.168.1.0/24 -ből?
-
Voice24
őstag
válasz
Intruder2k5 #963 üzenetére
Ma is elkezdte, de most a változatosság kedvéért 6 előtt nem sokkal.
Már kezdek azon agyalni, hogy megéri-e nekem ez a csomagváltás. A dsl alap csomagommal tavaly ősz óta minden gond nélkül ment a net, most váltottam a családira, modemet is cseréltem, a router is új, erre két hét stabil működés után jön az elmebaj. A régebbi és pl. a tegnapi screenshot mintha nem is ugyanarról a vonalról készült volna.
Amúgy megköszönném, ha valaki privibe leírná, van-e lehetőség a modem elérésére routeren keresztül, mert már unom a sok kábeldugdosást is az elemzések miatt. Meg nem akarom már szétoffolni a topikot.
Köszi. -
Voice24
őstag
válasz
Intruder2k5 #923 üzenetére
Igen, a régi fajta, téhóm "ajándéka". A téhómos fórumban ajánlották helyette az ugyanilyent de feketét, vagy a 321-est.
99% hogy a modem a ludas a szakadásokban. Alapértelmezett (adsl2+) módban rendesen szakadozik, visszakényszerítve adsl módba egyből stabil és szakadásmentes lesz. Mivel semmi más nincs közben bántva, csak a modem lehet az ok. -
GIhe
tag
válasz
Intruder2k5 #920 üzenetére
Szia !
Nem ,itt van még az asztalon , s azon elmélkedek ,hogy a kukába landoljon a masina vagy
behatoló átvizsgálást avagy műtétet hajtsak végre rajta . -
joseph66
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #917 üzenetére
321B modemet frissítettem sikeresen. Linksys wrt54gl routert Tomato firmware-el lát el 15 Megás ADSL-el.
Elolvastam a fórumban a hozzászólásokat arról, hogy hogyan lehet router mögül is belépni a modembe, illetve hogyan lehet monitorozni. Nekem sajnos nem jön össze.
Egy alhálózaton belül próbálkozom. A routernek 192.168.1.1, a 312B-nek 192.168.1.2 az ip címe. Csak odáig jutottam el, hogy mindkét ip címen a routert érem el.
Mit kéne beírnom a routerbe, hogy elérhető legyen egy alhálózaton a router és a modem is?
Nekem fontos, hogy a router maradjon 192.168.1.1. A modem mindegy lenne. Nem akarok routeren keresztül firmware-t frissíteni. -
GIhe
tag
válasz
Intruder2k5 #913 üzenetére
Power piros lámpa : ég
Lan zöld : ég
dsl zöld : nagyon ritkán bevillan ( kb. 1 másodperc-re se )
internet : semmi -
GIhe
tag
válasz
Intruder2k5 #910 üzenetére
El is ment a kedvem " link " nevű kütyüktől ....
...de a mostani régi fajta 360R meg nem nagyon bírja el 15 megás netet ,
lehet ,sok a hálózati csomópont ...
...de kéne valamilyen majd .
Smc és netgear meg alig kapható és kicsi a választék . -
GIhe
tag
válasz
Intruder2k5 #907 üzenetére
Köszönöm a segítséget !
-
GIhe
tag
válasz
Intruder2k5 #907 üzenetére
Ezt pont tegnap próbáltam ,de semmi .
Egyre jobban meg vagyok győződve ez a modem = alkatrész / kuka ... -
GIhe
tag
válasz
Intruder2k5 #905 üzenetére
Így van beállítva réges rég óta ....
De amikor kapcsolódnék firefox által ,eme hiba üzenet van :A Firefox nem képes kapcsolatot létesíteni a(z) 192.168.1.1 helyen lévő kiszolgálóval.
Szóval szerintem műszakilag kakukk a modem !
S nem beállítás kérdése . -
GIhe
tag
válasz
Intruder2k5 #903 üzenetére
Nem .
Azt hogyan kell . -
GIhe
tag
válasz
Intruder2k5 #901 üzenetére
Firefox 6.01 verziója van .
url címsorba beírom és semmi .....
...nincs kapcsolat . -
GIhe
tag
válasz
Intruder2k5 #899 üzenetére
Jelentem : Semmi ...
-
StSanya
senior tag
válasz
Intruder2k5 #890 üzenetére
Erre lettem volna kíváncsi, hogy akkor át kell-e írni a router által használt IP címet?
Van a felügyeletem alatt pár hálózat, összelőtt hostokkal, megtervezett, kiosztott IP cím tartományokkal, az sajnos nem úgy van, hogy össze-vissza állítgatom az IP címeket...
Ugyanakkor hibakeresési célokkal néha jól jönne a lehetőség...
-
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5 #883 üzenetére
Válaszoltak valamit? Már az is kész csoda...
Dchard
-
sanp
tag
válasz
Intruder2k5 #882 üzenetére
Köszi. Sikerült megoldani.
Annyi a különbség hogy a DD-WRT leírás alapján én ezt írtam a "Administration -> Scripts -> Firewall"-ba, és persze kellett egy router reboot is:
ifconfig `nvram get wan_ifname`:0 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0
iptables -t nat -I POSTROUTING -o `nvram get wan_ifname` -j MASQUERADEEz elvileg univerzálisabb megoldás.
Tehát összegezve hátha másnak is szüksége lenne a tudásra:
Tomato esetén:
A fenti két sort illeszük be a "Administration -> Scripts -> Firewall"-ba, majd Save és RebootDD-WRT esetén:
"Administration -> Commands"-be írjuk be:
ifconfig `nvram get wan_ifname`:0 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0
majd Save Startup
Enter
iptables -t nat -I POSTROUTING -o `nvram get wan_ifname` -j MASQUERADE
majd Save Firewall
Ezután "Administration -> Reboot Router"Most már el fogjuk érni a 192.168.1.1 címen a modemet.
-
sanp
tag
válasz
Intruder2k5 #880 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Linksys WRT54GL routerem van Tomtato v1.28-as firmware-rel.
Le tudnád írni hogy hogy használod hogy én is alkalmazni tudjam a sajátomon?
-
StSanya
senior tag
válasz
Intruder2k5 #876 üzenetére
Tévedtem, a 8816-ot kevertem össze a 8840-el... Arról írta dchard, hogy nem jó...
-
StSanya
senior tag
válasz
Intruder2k5 #874 üzenetére
Nem, a 8810 egyezik meg a T1-el!
Csak már sajnos nem nagyon lehet kapni, nekem legalábbis nem sikerült. A 8840 az meg vacak...
-
válasz
Intruder2k5 #873 üzenetére
Hmm... Inkább a TP-Link TD-8840 lesz az.
-
StSanya
senior tag
válasz
Intruder2k5 #868 üzenetére
Össze-vissza vannak a flash chip-ek sajna, pl. ami nálam van T1-es az EN25P16... Majd ezentúl nézem, eddig olyan 10-et flasheltem át, de nem néztem rá, hogy mi volt bennük.
-
StSanya
senior tag
válasz
Intruder2k5 #866 üzenetére
THX, akkor ezentúl resetelünk...
-
StSanya
senior tag
válasz
Intruder2k5 #864 üzenetére
Jaja...
De nézd meg légyszíves, mert lesz még majd nálam gyári T1-es!
-
StSanya
senior tag
válasz
Intruder2k5 #862 üzenetére
Úgy emlékszem, ezeket is próbáltam, s nem engedett be.
-
Gehyhun
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #857 üzenetére
Írtam neki egy pm-et, köszi minden eddigi segítséget!
-
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #850 üzenetére
Köszönöm, akkor frissítem erre, ha lesz időm rá.
-
bigdigit
addikt
válasz
Intruder2k5 #845 üzenetére
-
dchard
veterán
válasz
Intruder2k5 #839 üzenetére
Az ADSL2+ elméleti mximuma 24mega, a VDSL/VDSL2 viszont akár 50-100megát is tud.
A 25megás DSL biztosan VDSL/VDSL2 lesz.
A magyar wikipediat meg tessék elfelejteni, főleg műszaki tartalmak tekintetében.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Assetto Corsa Competizione
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest