Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Teljes tévút erre laptopot használni, mert:
1. 5-8x annyi áramot eszik, mint egy jó router. Egy TP Link 1043ND Openwrt-vel minden igényt kielégít otthonra.
2. A modemet továbbra sem úszod meg, nincs belső ADSL modem, d eha lenne is kurva drága lenne, főleg expresscard aljzatban. USB ugyanez a szitu.
3. Nem kell 2000 szálat engedni egyrészt azért mert nincs értelme, másrészt azért mert csak az overheadet és a router processzorán a terhelést növeli teljesen fölöslegesen. Aki 400 szállal nem tud kihajtani egy otthoni vonalat, az semennyivel sem fogja tudni...Az egész fölösleges önszopatásnak tűnik, de nekem mind1, csak ne kérd, hogy asszisztáljunk hozzá
Dchard
-
StSanya
senior tag
Intruder2k5 arra célzott, hogy talán nem wifi-n át kéne torrentkedni...
Sztem nem jól állítasz be valamit/valamiket, más is tölt le, mégis elég neki a normál router + modem kombó... Max. vesz egy drágább routert, ha pl. a gigabit háló vagy a nagyobb kapcsolatszám miatt ez szükséges...
Hogy néz ki a belső hálód, hány gépre megy a net, torrent klienst próbáltad bekonfigolni?
-
-
Ezt most nem egészen értem, bár lehet én néztem be valamit... Azt akarod mondani, hogy a Linksys WRT54GL nem bír el 16Mbps-el? Mert ezt igen furcsa lenne... A Mikrotik Routerboard (olcsóbb példányai, pl. RB750) pedig már 15k alatt kapható, ami még a soho árkategóriába is bőven belefér. Sőt... Mondjuk egy WNDR4500-hoz, vagy egy E4200-hoz képest kifejezetten jutányosnak mondható!
-
dchard
veterán
Ennél gyorsabb csak akkor lesz, ha behúzzák az optikát, szóval ne várj tőle sokat. A művelet célja nem az, hogy gyorsabb legyen, hanem az, hogy nőjön a tartalék.
Az SNR marginnak a torrentezéshez semmi köze: ha kicsi a tartalék, akkor megszakad adatforgalom nélkül is, hameg nem kicsi, akkor sehogy sem szakad meg
Dchard
-
dchard
veterán
A vonalad fasza, amennyiben nincs vele problémád, úgy a target SNR margin 30%-ra való csökkentésével még kb. 2 megabitet lehet nyerni lefelé irányban. Ha megteszed, küldj egy képet az eredményről az előbbihez haosnlóan.
A vonalvezetéssel kapcsolatban: már sokszor leírtuk az alapelveket: minden fölösleges toldást meg kell szüntetni, legalább UTP kábeleket kell használni, és az átadási ponthoz minnél közelebb szét kell szűrni a vonalat és a modemet minnél rövid kábellel kell a szűrőhöz kapcsolni. Hogy ezeket miként oldod meg, az rád van bízva.
Dchard
-
dchard
veterán
Miután a fenti dolgokat megcsináltad, nyomhatnál egy show nvram kimenetet ide nekünk, hogy lássuk mi van benne.
Igen, gyárilag nulla beállítással elég a két sor, de konfigurálás után már nem.
""A beállítások elvégzése után kattintsunk a "Save" gombra, majd kis idő után megjelenik egy ablak, ami arra figyelemztet, hogy újra kell indítani az eszközt a beállítások véglegesítéséhez." egyáltalán nem következik be fél óra után se (az ablak nem ugrik fel, így restartolnom is felesleges)."
Nem. A modemet a beállítások elvégzése után, és a Save gomb használata után újra KELL indítani az Administration --> Restart menüpont használatával.
A modem úgy működik, hogy beállítod a dolgokat, nyomod a Save gombot ekkor íródik nvram-ba a cucc. Viszont a modem ezeket a paramétereket CSAK újrainduláskor olvassa ki, és állítja be a DSL és ATM drivereket a beállított értékekre. A prboléma az, hogy ha nem sikerül beállítani a cuccot, akkor el sem indulhat az ADSL kapcsolat, hiszen az ADSL driver bemenő adatai nincsenek meg amivel el lehetne indítan azt.
Dchard
-
dchard
veterán
"dsl beállítások (vpi, vci, stb) -> save gomb -> fél óra várakozás, de nem történt semmi ->"
Hát persze hogy nem, ezután az Administration --> Restart menüpontot kellene használni a leírás szerint és nem várni fél órát.
Egyébként a tippem az, hogy a beállítások nem íródnak az nvram-ba, de ilyen nem fordulhat elő, mivel az én szoftverem kiüríti a gyári értékeket, ráadásul teljesen más változó neveket is használ.
Próbáld ki az én szoftveremmel a következőt:
a DSL beállításoknál csak a target SNR margin értékét változtasd meg, gyárilag 99, te állítsd 100-ra. Utána Save és újraindítás ahogyan a leírásban van, majd miután újraindult a modem (ez akár 2 ercig is tarthat) ismét lépj be a webes felületre és nézd meg, hogy a DSL beállításoknál a target SNR margin megmaradt-e 100-on, vagy az újraindítás után még mindig 99.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 7 41mm
- Eladó 26 db Apple Watch óraszíj (45 mm-hez, kifogástalan állapotban)
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V11 - i5-12400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V10 - i5-10400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V54 - RYZEN 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest