- Apple MacBook
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AstraCDX
senior tag
válasz
tévelygő #2352 üzenetére
No átestem a műtéten !
Nálam is azonnal kisasolta, hogy hogyan villognak azok a LED-ek .
De nem balhézott miatta .
Az éjjeli kikapcsolásokra az volt a válasz, hogy a központ meg tudja különböztetni a modemkikapcsolásból eredő megszakadást az egyébtől, így nem lenne szabad, hogy az okozza a hibát .
Némi vizsgálódás után történt egy érpár csere, majd a Dowstream rate érték fölhúzása .
Íme az eredmény .
Egyenlőre örvendek, bár a ping értéket kissé magasnak tartom, és Interleaving depth érték sem csökkent annyira amennyire számítottam .
Most indul a tesztidőszak, aztán meglátjuk mennyire lesz stabil így a kapcsolat .
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
tévelygő #2347 üzenetére
Két modemem van, a régebbi D-Link DSL-380T, és egy új, D-Link DSL-360R .
Mindkettő saját tulajdon, akkor is problémázhat vele ?
Az a gond, hogy diagnosztizálni csak a DSL-360R-el, és a módosított firmwar-rel tudok .
A DSL-380T sajnos nem alkalmas diagnosztizálásra .
Akkor viszont, hogyan fogom látni, hogy a szükséges javító változtatások megtörténnek-e ?
Látni akarom, hogy a Downstream rate, az általatok írt 12475kbit/s-ra áll be .
Most jut eszembe, hogy a Downstream rate a DSL-380T webes felületén is figyelhető, de a Path/Interleavig depth már nem biztos .
A szervizes, hogyan fogja látni, hogy módosított firmware van a modemen ?
Itt helyben, vagy távolról belelát ?
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
tévelygő #2293 üzenetére
Ez egyszerűen észmegállító !
Képtelen vagyok működésre bírni !
Igen beállítottam a FIX IP-t 192.168.1.1 -re Port : 23 .
Login : root, Passwprd : 0000 . < Ezzel balhézik !
Akármit csinálok, Error: Connection establishment failed. Wrong Username or Password." üzenettel áll le .
Mi lehet az a felhasználónév, és jelszó páros amivel nálam működhet ?
A 380T modemem esetében admin/admin párossal elindul a DMT, de nem jelenít meg grafikont .
Valami gyagya lehet a 360R agyában, hogy a root/0000 páros nem jó hozzá ?
Mit tehetek ?
A modem webes felületére root/admin párossal be tudok lépni .
Tudok ott állítani valamit, hogy elindulhasson a DMT ?
A root, admin szavak különböző cseréjével már próbálkoztam, de sehogy sem bírtam elindítani a variációk egyikével sem a 360R-el a DMT-t .
Egyéb ötlet ?
Üdv.
Astra
-
gghrtz
őstag
válasz
tévelygő #2287 üzenetére
(elnézést a béna megfogalmazásért de sajnos nem vagyok egy nagy profi ebben)
Na szóval, a szerelő egy új vezetéket kötött le a villanyoszlopról, amiben két vezeték van, ami belemegy egy nagy fehér dobozba. A nagy fehér dobozból kijön egy szürke kábel, onnan kapom a netet, a másik kábel a régi telefonvezeték, ami szintén ebbe a nagy fehér dobozba csatlakozik. Majd lefotózom :$
-
mekex
tag
válasz
tévelygő #2272 üzenetére
"Az i24K egy speciális interleaving beállítást takar. Megnöveli az Interleaver memória méretét 16K-ról 24K-ra. Ettől némiképp stabilabb lesz a vonal, jellemzően 1-2ms késleltetés növekedéssel jár. Bekapcsolása ajánlott, különösen akkor ha a vonal szakadozik vagy csökkentettük a target SNR margin-t."
Ha zajos a vonal akkor nagyobb lesz az interleaving depth amit beállít a DSLAM.
Kapcsold ki a i24K -t, ha be van kapcsolva, így lehetséges, hogy kisebb interleaving depth lesz és kisebb ping.
Bizonyos DSLAM és bizonyos modemeknél az interleaving depth "alkudozás" tárgya a DSLAM és az ADSL modem között.Szerk.: Bocs, most látom, hogy megoldottad.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
tévelygő #2271 üzenetére
Hali !
Korábban olvastam már a linkelt leírást, az ott lévő utasítások alapján próbáltam használni a DMT-t, sikertelenül .
Ezt fentebb már írtam .
Néhány másodpercig próbálkozik, majd "Error: Connection establishment failed. Wrong Username or Password." üzenettel megáll .
Kellene valami egyéb megoldási lehetőség, ami sikert eredményez .
Mi lehet még a hiba, ami miatt nem megy ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
-
dchard
veterán
válasz
tévelygő #1536 üzenetére
Azt nem hiszem, hogy a szerverük ADSL-en csatlakozik
Mondjuk ötletem lenne ettől függetlenül arra, hogy mit kéne csinálni. Egy hazai játékos szervernek nem lenne szabad 50ms fordulási időket produkálni, amikor a bix 17ms alatt válaszol. Persze az is lehet, hogy nem a szerver kapcsolatával mint inkább a feldolgozó képességével van a baj: minél jobban kicsutkázod a procit, annál később jut erőforrás a hálózati frogalom kezelésére, ebből is fakadhat a késleltetés növekedése.
Örülök, hogy megoldódott, a telefonszerelő tudod mit csinált volna.... Megmondom: visszadob 5 megára azt csókolom.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
tévelygő #1534 üzenetére
Rendben van, befejezheted a monitorozást, készen vagyunk.
A jövőben ha probléma lenne (pl.: szakad, kidobál a játék ilyesmi), akkor a target SNR margint-t rakd vissza 100%-ra.
A mostani beállításokkal mehetsz tovább, nincs több teendőd.
Megpingeltettem veled a bix szerverét, abból 17ms tipikus válaszidő jött ki, én egy belvárosi kerületben ennél jobb vonalon mértem már 10-12ms-ot is, de ez az abszolút vége az ADSL technikának, szóval a Te késleltetésed rendben van.
A másik dolog: ha ennek ellenére úgy érzed nőtt a válaszidő, az több dolog miatt is lehet, aminek nincs köze az ADSL-hez. Például terhelt a szerver vagy a hálózatnak az a szakasza amelyikre a szerver csatlakozik. Különösen igaz ez a külföldi szerverekre. A szolgáltatók pedig csak a saját hálózatuk végéig garantálnak bármit is.
Dchard
-
dchard
veterán
-
dchard
veterán
válasz
tévelygő #1523 üzenetére
SOkkal jobbnak tűnik, megszűnt az anomália amit korábban láttunk. Maradjon így.
Úgy látom a zajosodás is sokkal kisebb, így szűkebbre vesszük a kizárt részt, és mellé csökkentünk target SNR-t.
Vivőkizárás így:
0-273,278-511
Target SNR margin: 70%
Mentés újraindítás, utána futtass légyszíves egy 1200 másodperces BERT tesztet (modem webes felület), és a BERT teszt eredményével + 4 grafikon + Info gomb kimenet jelentkezzél.
A késleltetésed egyébként kiváló, ADSL-ből ennél sokkal több nem jön ki.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
tévelygő #1519 üzenetére
Azt nézd meg, hogy fent ahol bejön a telefon a villanyoszlopról nincs-e különbség az érátmérőben (egyforma vastagok-e a vezetékek) az oszlopról bejövő és a házban használt között. Illetve azt kéne még megnézni, hogy a házban sodrott érszerkezetű kábel van-e, mert ha nem sodrott (egyenes), akkor a modem és tetőn lévő átadási pont között mindenképpen ki kell cserélni (sima fali UTP kábelre).
A további tesztekhez amiket írtam a vivőkizárást a következő képpen módosítsd:
0-272,291-511
SNR monitorozást is érdemes lenne csinálni majd este 6-tól 9-ig a leírás szerint DMT-vel.
Ja és még valamit végezz el:
ping bix.hu -n 100
ezt parancssorba (cmd) és a végeredményt légyszíves másold be.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
tévelygő #1517 üzenetére
Oké, akkor itt folytatjuk.
A vonaladról:
valami nem kóser amagas frekiben, ez látszik a frekvencia meneten is. Olyat én még nem láttam amikor a freki menetben (alsó grafikon) törés lenne, pedig már láttam egy pár vonalat.
A legelső gyanúm az lenne, hogy valahol közted és az alközpont között valahol érátmérő váltás van két kötés között és iylenkor megváltozik a vonal elektromos karakterisztikája, máskülönben nem láthatunk ilyet. Esetleg még kötési hibára, szűrőre, de mindenképpen vezetékezési problémára gyanakszom.
Én a helyedben átnézném első körben a lakás/ház telfonvezetékezését, hátha ott van a probléma valami össze-vissza kötésnél. Ellenőrizném a szűrőt illetve annak bekötési helyét is, lehet hogy nincs, vagy nem jó helyen van a szűrő. Ezekről mind van leírásom itt a pH!-n, hogy miként kell szabályosan kinéznie ennek.
A másik:
kell még kép a modem webes felületén a Status --> DSL status alatt van 4 grafikon ezek kellenek, illetve ugyanitt a lap alján van egy Info gomb, annak a kimenete is kell.
A harmadik:
kipróbálhatnád a vivőkizárást, csak a kívnácsiság kedvéért. A modem webes felületén a DSL settings alatt Tone cancellation bekapcsol paraméternek pedig megadni , hogy 0-272, aztán mentés és újraindítás. Ha ezt megtetted, mindenképpen kérek erről is képet is infót a fenti szerint!
A neygedik:
kipróbálhatnád úgy is, hogy rögtöna bejövő fővonal végére mindenféle szűrő, elosztó stb. nélkül rádugod a modemet így könnyen kizárható a lakás vagy a szűrő. Ha ezt megteszed, szintén kérünk képet hogy lássuk javult-e a dolog.
A vonallal láthatóan van valami, de a késleltetés növekedésének az okát nem látom, ugyanis az ID elég kicsi.
Dchard
-
válasz
tévelygő #1514 üzenetére
Ez teljesen rendben van... Olyan nincs, hogy nem ment végig a frissítés, mert akkor nem boot-olna be a modem! A fix cím amit beállítottál, szintén 192.168.1.x tartományból van, és mellé a maszk 255.255.255.0 lett megadva?
Ezek megvoltak?
Menjünk a felső menüsorban a Special --> Misc. Options menüpontba, és a GUI settings-nél az "additional startup gui win-width" értéket állítsuk 60-ra, az SNR monitor intervalt 24 hour-ra, majd alul a "Restart GUI" feliratú gombbal indítsuk újra a grafikus felületet. Ettől a DMT ablaka szélesebb lett, így ki fognak férni a parancsok.
Ezek után kattintsunk a "Connect" feliratú gombra, és ha mindent jól csináltunk, néhány másodperc múlva hasonló kép fogad:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest