Új hozzászólás Aktív témák
-
the_one
tag
válasz
Doky586 #3473 üzenetére
"Mi ez az összevágott kép? meg mik azok a nyilak?"
Ez egy "előtte - utána" kép, amikor a telekom visszavette a 30 megabites csomaghoz feleslegesen magas adásteljesítményt. A nyilakkal jeleztem a jelentősen megváltozott paramétereket. Most az 50 megabites csomagváltási igényemet azzal utasítják el, hogy erre a vonalra nem adható ilyen sebesség. A letöltési jelszintet 13,9 dBm -ről 3,8 dBm-re vették le, ami még így is lazán vitte a 30/5-ös csomagot.
-
the_one
tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy az alábbi vonalra 24 / 41 megabitet mond a telekom előminősítő rendszere? Tényleg ilyen különbség van a DSLAM és a modem oldali max sebesség becslés között?
Ez egy régebbi vonalinfó, amikor észrevettem a visszavett adásteljesítményeket.Megnéztem pár VDSL2 HGW vonalinfót a környéken és aki a központ közelében lakik, annak pl. a 20 megás csomagjához maxra (14,5 dBm) van állítva a letöltési adásteljesítménye. Több mint 1 hete küzdök a 1412-őn az 50/15-re váltással, egyelőre eredménytelenül.
Egy kis érdekesség! (A sok telefonálásnak legalább ennyi haszna volt.)
"A bonding képes HGW-k még nem érkeztek meg." Úgy néz ki, hogy tényleg be fogják vezetni a VDSL bondingot. -
the_one
tag
"Kíváncsi vagyok mennyi lesz a javulás, feltétlen csinálj előtt-utána képeket."
Mindenképpen!
Eredetileg így nézett ki a kötődoboz.Anno 1995-ben szerelték fel. Pár napja csak annyit tettem, hogy kiemeltem az a piros fehér vezetéket a kötőkapocsból és közvetlenül összeforrasztottam a lakásba menő vezetékkel. A sebesség nem lett több, a FEC hibák száma kevesebb lett.
-
the_one
tag
válasz
Intruder2k5 #1820 üzenetére
-
the_one
tag
A lakásba bejövő kb. 10 méter hosszú 2 eres telefonkábel cseréjére készülök éppen. Nagy hülyeséget csinálok, ha a CAT5E FTP kábel ereit közösítem a következő módon?
Az egyes érpárok eltérő csavarási sűrűséggel rendelkeznek, ha az elgondolásom hülyeség, akkor melyik érpár a legalkalmasabb az ADSL2+ karakterisztikához? A sűrűbb vagy a ritkább csavarású?
-
the_one
tag
Végül falba való FTP CAT5E kábelt tudtam venni. Ezen alufólia "árnyékolás" van. Ez megfelelő zajvédelmet nyújt? Mivel csak két érpárra van szükség, rontanék azzal az átvitel minőségén ha összekötném (közösíteném) a fehér és a színes kábeleket? (Lakáson belüli telefonkábelt váltaná le)
D-Link 360R T1-es modemet használva plusz 1 megabitet nyertem letöltés irányba. Stabilan 21092/1276 kbps vonali sebességgel kapcsolódik éjjel-nappal. A thomson speedtouch HGW csak éjszakai újraindítás esetén kapcsolódik 20 megabit feletti sebességgel. Napközben 19 megabit körüli sebességre áll be.
-
the_one
tag
Nekem egy Thomson SpeedTouch ST780-as ADSL2+ HGW van.
Családiról, Netmámia M-re váltás után ilyen vonali sebességgel kapcsolódik:Link Information
Uptime: 0 days, 0:14:08
Modulation: G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.276 / 20.156
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 1,01 / 1,51
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 13,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 4,5 / 6,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 17,0 / 9,0A kapcsolat stabil, 15 óra alatt olyan 500 FEC hibát produkált. CRC és a HEC hibák elhanyagolhatók (2-3db).
Jelenleg kb. 10 méter árnyékolatlan sima 2 eres (nem sodrott és nem csavart) telefonkábel jön be a külső fali csatlakozóról. Szeretném ilyen kábelre lecserélni, a felesleges csatlakozásokat megszünteti ill. beforrasztani. Bízom benne, hogy jó hatással lesz a link sebességre! Tudja valaki hogy milyen max sebességre vannak belőve az ADSL2+ DSLAM-ok a NetMánia M-es díjcsomagnál?
A HGW-nek egy nyári vihar alkalmával 2 Ethernet portja elszállt. Anno nem mertem cseréltetni, féltem hogy egy leharcoltabbat kapok, ezért inkább vettem egy plusz switchet. Külön modemmel elég macerás VOIP telefon, amit a család elég aktívan használ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest