Új hozzászólás Aktív témák

• tildy

nagyúr

válasz attila9988 #194 üzenetére

Sajtreszelo. :W :W :W

A hozzad hasonlo ferfiak hibaja amugy. MEg a hasonlo mentalitassal biro nok hibaja is, hogy kevesen szeretik meg nok kozul a muszaki dolgokat. Sajnalom, hogy ennyire nem latod.

Pontosan ugyanigy nem tartom korrektnek azt sem, ha lebeszelnek egy ferfit az ovobacsisagrol, vagya mukormossegrol. Azt sem tartok korrektnek, ha emiatt megjegyzeseket kap. Unfair. De mondhatnam azt is , hogy szimpla kocsogseg erre negativ felhangu megjegyzest tenni. Barki is teszil.

• attila9988

őstag

válasz tildy #193 üzenetére

Nem igaz hogy nem érted a lényeget. Választhatsz magadnak szakmát? Igen. Megtetted? Igen. Más is megteheti? Igen. Ennek ellenére mégis kevés a női infós? Igen. Ezek szerint a nők döntöttek így? Igen. Ez a férfiak hibája? NEM... csak szerinted, mivel nem érted.

• tildy

nagyúr

válasz attila9988 #174 üzenetére

KAr erted mindend szo, ha nem fogod fel, hogy nem kene plusz akadalyokat gorgetni a masik ele.

Szerinted kell, mert hadd erosodjon, hadd hulljon a fergese, aki nem birja, menjen csak el errola teruletrol. Holott szerintem fair play kene, ha megallja egy teszten ugyanugy egy no meg a ferfi a helyet, akkor ne azert vegyek fel a ferfit, mert az a terulet ferfias ( es ne azert a not, mert o meg no) .

Az , hogy en meg tudtam csinalni, nagyban koszonheto a bulldogtermeszetemnek, hogy megyek elore, es nem adom fel. De amin atmentem, ott nagyon sok ember lehet mar az elso korben agyo viszontlatasrat mondott volna. Nemtol fuggetlenul. Hidd el , rengeteg munka van benne.

Ha nem adod meg a megfelelo tajekozatast, ha akadalyokat gorditesz, ha biologialig alkalmatlannak tartod, pont az a psziches terror, amirol korabban beszeltem. Es emiatt nem fogja valasztani. Es lehet jobban erdekelne oket.

Ajanlom az alairasom.

Huma:szerinted. Az en tapasztalatom mas, mondhatnam , a tapasztalataim alapjan a ferfiak jobban felneka darazstol mint a nok. Altalanossagban nagy tobbseguk, mert akiket ismerek, azoknal ez volt a tapasztalat. Erted mar mi a gond az erveleseddel?

• tildy

nagyúr

válasz Huma #176 üzenetére

Hehe, ha altalanositani akarnek, a ferfi meg fel sem ismerne, hogy siklo, lekigyozna ;] ;] Es persze sikitozva rohanna el, mert ez meg az en tapasztalatom.

Es a kozeli kornyezetemben apumat kiveve meg nem lattam olyan ferfit aki ne retteget volna a darazstol, es rohangalt volna fejvesztve. Akkor most minden ferfi fel a darazstol, es egyik sem tudja kezelni a helyzetet?

Hulyeseg ez alapjan itelni.

attila9988 : ez minden emberre altalanos ervenyu. Lattam ezt a mentalitast, mit tett egy sraccal, hogy te ugyse ertesz hozza, rad nem lehet bizni, add at a kormanyt a batyadnak, o tud vezetni ( ja mert neki hagytak mindig) , azt csodalkoznak, hogy fel barmibe is belekezdeni, holott eddig mindig megkapta, barmit tett, hogy ugyse fog sikerulni. Tehat nem, nem csak nokre ervenyes, normalis ember ilyet nem tesz, hogy bemagyarazza a masiknak, hogy te ugyse ertesz hozza. Nemtol fuggetlenul.

• tildy

nagyúr

válasz attila9988 #172 üzenetére

Erobeni felepites mas, de az is fejlesztheto. Es tagadom, hogy be kene skatulyazni, hogy valaki ebben vagy abban nem jo. Biologialag. Mert ilyen szerintem nem letezik. Nincs olyan, hogy no vagyok, akkor muszaj ertenem a fozeshez , muszaj szenzitivnek lennem, es hulyenek kell lennem logikabol, csak mert no vagyok! Ilyen nincs.

Mentalitasban, de agyban sincs akadalya, hogy egy no vagy ferfi mire alkalmas vagy mire nem. Nem fogadom el azt az altalanos nezetet sem, hogy szuksegszeru, hogy egy nonek rossz legyen a koordinacios keszsege, vagy hogy logikahoz ne ertsen. NEm gondolom, hogy ennek biologiai hattere lenne.

Aztan lehet akkor is beall a konyhaba a no, ha valoban szabad a valasztas, tarsadalmi nyomas sincs. Na az mas. Mert az szabad valasztas kerdese.

En nem tudnek evekig otthon ulni a gyerekkel, nem ilyen a mentalitasom. Mikozben itt a parom, o maga is, es en is el tudom kepzelni, hogy o marad otthona gyerekkel, es a gyerek nem fog kart szenvedni. Igaz nalunk forditottak a szerepek sok dologban , de nem okoz gondot . Ezert is vagyok a gendermentesseg ( nem a sved kenyszeritos verzio !!) hive.

• attila9988

őstag

válasz tildy #171 üzenetére

Az hogy lealazzuk, leszoljuk a noi tarsadalmat,

Erről szó nincs...

Ha sokat mondod egy embernek , hogy hulye hozza, hogy rossz benne, hogy minek csinalja ez nem az o dolga, el fogja hinni

Szóval akkor a nők olyan mentális gyengeségben szenvednek, amit nekünk figyelembe kellene venni? ;]
    Egyébként pedig ez nem így működik. Ha LÁTOM hogy a másik valamiben nem igazán jó, és nem csak én látom hanem sokan, abból kialakul egy tapasztalat, abból pedig az előítélet. Ez az emberi természet működéséből fakad, és a tapasztalatokon alapuló tanulás része. Ezért ezeknek van is mindig valamilyen alapjuk. Ez nem jelenti azt, hogy minden nőre értendő egy egy kijelentés, csak azt, hogy a többségre. Ha valamiben te jó vagy, amiben a tapasztalat azt mutatja hogy a nők nem szoktak igazán toppon lenni, akkor az meglepő. Ha valami meglepő, azt szóvá tesszük. Mint mondtam, ha műkörmösnek mennék, meg lennének lepve az ott dolgozók, hogy mit keresek ott. Erre akkor azt kellene mondanom hogy pszichés terror áldozata vagyok? Nem hinném... teljesen rosszul látod ezt a témát. Ma egyetlen nő sem siránkozhat olyasmi miatt, hogy ne lenne joga eldönteni mit akar csinálni. Azt sem értem te miért teszed, ha egyszer neked is minden jogod megvolt, és éltél is ezzel. Nehogy azt mondd már hogy nekünk kéne végigegyengetni a női infósok életét.... ha alkalmas, meg fogja tudni csinálni... meg persze ha érdekli. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy nem nagyon érdekli a legtöbb nőt... :K

• attila9988

őstag

válasz tildy #166 üzenetére

pont arról írtam ugyanis, hogy van. A pszichés hatraltatas is akadály.

Én meg már leírtam, hogy a "pszichés hatraltatas" az nem egy direkt a férfiak részéről a nők akadályozására kidolgozott "haditerv", hanem az emberi versengés természetes velejárója, nemektől függetlenül. Nem ezért nincs sok női infós.
    De egyébként ha ezért lenne - de nincs - akkor meg mondhatnánk, hogy nem bírjátok a gyűrődést, akkor alkalmatlanok vagytok.

Az a baj, hogy a topikban megy a skatulyazas. Hogy a nok valamire biologilag alkalmatlanok. Ilyen nincs.

Nem alkalmatlanok, hanem kevésbé alkalmasak. - amit ők maguk döntenek el, ezt megint le kell hogy írjam. - Ez azért nem ugyanazt jelenti. Ha tagadod hogy a férfiak és a nők alapjaiban különböznek, akkor erre valamilyen fajta magyarázatot is kellene adnod. A biológiai különbségek ugyanis nem merülnek ki abban, hogy neked tőgyeid nőttek, nekem meg farkam...

• tildy

nagyúr

Az a baj, hogy a topikban megy a skatulyazas. Hogy a nok valamire biologilag alkalmatlanok. Ilyen nincs. Gyakorlas kerdese , meg ugye aze , hogy hagyjak-e oket.

Ha azt mondanam, hogya ferfiak itt osztjak az eszt, mikozben egy mosogepet sem tudnak elinditani, pont ilyen rossz altalanositas lenne. Vagy ha azt mondanam nem ertenek a gyerekekhez, nem tudnak fozni. Ez az allitas pont olyan hulyeseg, minthogy a nok nem tudnak tajekozodni, vagy rosszak logikaban. De , nagyon sokan tudnak es nagyon sokan jok logikaban. Es fozesben is , a profi szakacsok jo resze ferfi.

A skatulyazassal pont az a baj, hogy -mint a neve is mutatja- skatulyaz, bezar. Ha sokat mondod egy embernek , hogy hulye hozza, hogy rossz benne, hogy minek csinalja ez nem az o dolga, el fogja hinni, es meg sem fogja probalni. Ezert hulyeseg az a fajta altalanositas, ami itt megy.

Mielott nekem esnetek, hogy en a masik oldalrol altalanositok, nem, nem teszem, csak a korrektseg hive vagyok. Az hogy lealazzuk, leszoljuk a noi tarsadalmat, nem fogja azt jelenti , hogy jobbak vagyunk, magasabb szinten vagyunk. Normalis tarsadalomban ez nem is kerdes, nem fognak plusz akadalyt gorditeni az ele, aki a nemetol eltero dolgot tenne.

Ne feledjetek, 100 eve meg nem szavazhattak a nok, 60 eve meg nem hazasodhattak feketek es feherek, botrany votl ha megis. Sok sok ev kell meg, mire felulkeredik a tarsadalom az ilyen eloiteleteken.

• CactuS

Arcképgyáros

Hihetetlen, hogy ennyi ember képes tényként kezelni a saját "tapasztalatát", véleményét és próbálja terjeszti a sötétséget...

A vezetéshez: (6 sec google után) [link]

Ahogy korábban egy fórumtárs leírta: kár volt beleolvasni a topikba...

• azbest

félisten

válasz azbest #121 üzenetére

ó, egy kis kiegészítés az előzőekhez:
    Úgy tudom, hogy a pályaelhagyó infós hölgy ismerőseim utálják a sci-fi műfajt, míg az informatikára fogékonyabbak szívesen olvassák és nézik.

• boatkiller

tag

Hogyan lesz a bolhából elefánt! :DD
    Végigolvastam a hozzászólásokat, közben szétröhögtem az agyamat. ;]

Egyszerű a képlet aki IT-s akar lenni az próbálja meg. Egyenjogúság van vagy mifene, lehet felvételizni, tanulni, vizsgázni később pedig elhelyezkedni.(jó példa rá Tildy)

Viszont ha a hölgyeket csábítani akarják az IT felé és ezt némi tisztességtelen előnyhöz való juttatással akarják elérni(elvégre az nagy USA-ből indul ki az ötlet).
    Akkor kb. annyit fog érni az egész mint szegény megboldogult keresztanyám hegesztői papírja, amit a vörös rendszerben kellett letennie. Pedig akkor még a vizsgát igen szigorúan vették.
    A különbség "csak" annyi, hogy neki muszály volt elvégezni az iskolát. Meg is utálta egy életre az egészet, de két évig kellett a szakmában dolgoznia .
    Magyarán mondva jó marketinggel elcsábítják a fiatal lányokat, szép ösztöndíjakat ígérgetnek ami az ottani tandíjak mellett igen nagy húzóerő és a végén lesz egy diplomájuk. Amit x százalékuk soha az életében nem fog kihasználni mert: nem érdekli, családot alapít stb.
    Szép nagy összegű beruházás lesz a meglehetősen kétséges siker jegyében. :)
    Ez csak az én elképzelésem, de szerintem a valóság hasonló lesz.

Nők és a vezetés: igaz, hogy van eléggé szép számú hölgy sofőr? az utakon akik a biztosítók statisztikái szerint jobban vezetnek mint a férfiak. De mint tudjuk más a statisztika és más a valóság. :)
    Viszont akik gyalázták a női vezetőket vajon hogyan vezetnek??? Párom aki igen szépen vezet(igen nőről van szó) szokta mondani: attól mentsen az Isten, hogy kalapos vezesse az előttünk, mellettünk lévő kocsit. :D
    Ha be tudsz állni tolatva 40t-ás szerelvénnyel a halszálkába elsőre, akkor talán már van némi fogalmad a vezetésről. Ezt szokta mondani az eggyik sofőr ismerősöm, aki történetesen nő. :D

Egy biztos a férfiak és a nők különböznek, de ez így van jól. Én továbbra is a nőket szeretem. :) Az egyébb fajtáról meg nem mondok semmit mert kb. úgy lennék tolerálva itt, mint ahogy én tolerálom a menetüket. :DD

• tildy

nagyúr

Mi 10 lanybol a vegen 3-an vegeztunk , arany ugyanaz , mint a sracoknal (300 bol 100). A masik csaj a Nav'n'Go-nal volt emlekeim szerint fejlesztokent. A harmadikrol nem tudok.

• azbest

félisten

Nekem eddig ilyen tapasztalataim voltak az infós hölgyekkel:
    - találkoztam néhány egész profival, egyikük rendszerszervező, a másik pedig mainframes operátor volt mielőtt tanár lett
    - az oktatásban részt vevő lányokat a tenyerükön hordták a fiúk, mindig volt segítségük, amit ki is használtak (leadandó feladatok mással való elkészíttetése)
    - hasonló arányban hullottak ki a lányok és a fiúk az egyetemről
    - a diplomát szerző lányok többsége alapvető infós problémákat sem tudott megoldani, de elég szorgalmuk volt, hogy bemagolják a vizsgára valót. Konkrét feladat betanítása után azzal vagy boldogultak, vagy nem.
    - a diplomás programozólányok legalább fele teljesen más területen helyezkedett el, vagy belekezdett másik szakba (pl gazdasági). Egyikük kijelentette, hogy ő monoton szalagmunkát akarna inkább, ahol nem kell gondolkodni, ott is hagyta azt a céget, ahol komoly lehetőségek álltak volna előtte.
    - a hölgyek jelentős részének (emancipáció ide vagy oda) az a stratégiája, hogy iskola után megcsípnek egy pasit, aki mellett otthon maradhatnak és valójában nem akarnak elhelyezkedni a szakmájukban. A gyerekvállalást ezesetben van, hogy eszközként használják. Félre ne értsetek, nagyon nehéznek tartom a nők érvényesülését amellett, hogy az utódok felnevelésének első időszakában nekik jut a nagyobb szerep.
    :U

Magam részéről örülnék, ha több lány lenne ilyen területen, de nem nagyon akarnak jönni.

• spirit007

senior tag

Az elmúlt 20 évben akikkel együtt dolgoztam -nő nemű- sajnos nagyon kevesen voltak _valóban_ alkalmasak erre a pályára. Igazából a másik nem egy része (kb. 25%) is téves pályán mozgott ...
    A korábban írt HR szelekcióval mellesleg egyetértek, 8-9 éve azért nem vettek fel rendszergazdának az akkori munkahelyemre egy lányt, mert a személyzeti osztályvezető végső tromfja az volt, hogy: "ugyan, hogy bírna megmozdítani ez a kislány egy 21" monitort???"
    Akkoriban Compaq p1100-asok szolgáltak...
    ...pedig a kislány egész jól tudott sql -ül és a vb makróktól sem ijedt meg...és nem volt se szőke se nagymellű... viszont az OV nő volt ...ráadásul a legrosszabb : 50-es klimaxos :D

Nőknél a legnagyobb problémának a váratlan helyzetekre való reagálásukat tartom: pánik
    Viszont vannak olyan területek -pl. tesztelés- ahol szerintem messze alaposabbak mint a hímneműek (egyáltalán nem nézem le a tesztelőket félreértés ne essék!)
    Programozót/fejlesztőt még nem láttam.
    Villanymérnököt már igen -de annak még az érettségijét is megkérdőjelezném...
    Mindezektől függetlenül tőlem jöhetnek erre a pályára -mármint a rátermettek.
    Szóval hajrá csajok!

*fenti konklúzióm kb. 30 kollegínával való együtt dolgozás alapján jött létre - a felmérés nem reprezentatív jellegű...

• tildy

nagyúr

válasz attila9988 #116 üzenetére

Érdekes hogy egy nemek közti egyenlőségről szóló vitában, életed minden nehézségéért a másik nemet vonod felelősségre...

Mutass ra kerlek, hol irom, hogy csak a ferfiakat vonom felelossegre, nem hinnem , hogy fogsz ilyet talalni. Azt irtam a ferfiak miatt IS van az a helyzet, hogy nokent nehezebb ebben a szakmaban ervenyesulni. Az IS szo ertelmet gondolom nem kell bemutatni.

Az, hogy vegulis megis hagytak kibontakozni, ferdiaknak koszonhetem . Egyeduli nokent voltam a "csapatban" , raadasul gyakornokkent.

Itt a forumon is sokan segitettek elindulni (tobbek kozt hatalmas koszonet VladimirRnak (rt06)) .

Igy a rolam feltetelezett allitasod nem allja meg a helyet .

Nekem azokkal van problemam, akik nem hagytak kibontakozni, mert azt az elvet vallottak, no ehhez nem erthet, minek csinalja, fakanal mellett a helye. Voltak ezek kzot ferfiak es nok is, de szakmabol adodoan tobben voltak ferfiak . Talan emiatt erezheted ugy, hogy mindezekert a ferfiakat okolom, holott ilyenrol szo sincs.

• attila9988

őstag

válasz tildy #115 üzenetére

sajat boromon ereztem, hogy tobbet kell letennem az asztalra, mintha ferfi lettem volna.

Érdekes hogy egy nemek közti egyenlőségről szóló vitában, életed minden nehézségéért a másik nemet vonod felelősségre...
    Álomvilágban élsz ha azt hiszed, hogy valaha is lesz olyan dolog az életben, amiért mindenki csak dicsérni fog téged, és megveregeti a válladat, és nem lesz majd senki aki negatív véleményt fogalmaz meg, akár van alapja, akár nincs. Tök mindegy hogy férfi, vagy női ellenfeleid lesznek, mert az élet egy állandó harc, amiben a gyengék elesnek, az erősek pedig fennmaradnak. A gáncsoskodásokat pedig el kell hogy viseld. Törvény adta jogod hogy oda menj tanulni ahova akarsz, és ha szerinted csupán pár megjegyzés elegendő ahhoz, hogy eltántorítsa a hozzád hasonlókat, akkor az azt jelenti, hogy azok az emberek alkalmatlanok a feladatra, mert nem tudnak szembenézni a nehézségekkel. Ne gyere azzal, hogy a férfiak mind direkt ellened dolgoznak, és te vagy a szegény szerencsétlen kevesek egyike, aki azért harcol, hogy a sok elmenekült sorstársának segítsen.... ez ugyanis erős csúsztatás, és a gyengeség igazolása azzal, hogy a férfiakat vádolod mindenért. Csesztetik ők egymást is, ha az élet épp úgy hozza. Az hogy te többnek érzed ugyanazt a feladatot, az egyfajta önbeteljesítő jóslat eredménye lehet... "jajj biztos többet várnak majd el".... és innentől már mindegy mi lesz a feladat, mert eldöntötted hogy te áldozat vagy.

A betegagyús mondatom azokra vonatkozott, akik gyermek híján a munkában élik ki magukat, de mindeközben a gyermektelenség átka szépen visszacsap, és kissé begolyóznak. Tehát nem rád, vagy a hozzád hasonlóakra.

• tildy

nagyúr

válasz attila9988 #113 üzenetére

Szepen kitertel ... Egyik hozzaszolasodban betegagyuzol (marmint aki erre a palyara lep nokent ), majd letagadod "Nem tarom annak őket, de látom hogy a szövegértelmezéssel még akadnak gondjaid."

Sajnos nem lehet maskepp ertelmezni a betegagyuzast, mint ha azt mondtad volna, devians.

Azt irod, alaptalan a sirankozasom, mikozben sajat boromon ereztem, hogy tobbet kell letennem az asztalra, mintha ferfi lettem volna. Tobbet kellett bizonyitanom, hogy alkalmas vagyok, de mivel megis csak lehettem az ami szeretnek, ezert jobb ha befogom a szam, nincs itt semmi diszkriminacio. Nem ertem, hogy nem latod a kettos mercet, na mindegy.

Loncsi: volt munkam, csak a sejhajnyalas sosem volt az erossegem. Amint hagytak kibontakozni (munkahelyet valtottam ), valtozott a helyzet. Nem fura kisse?

• Löncsi

őstag

válasz tildy #112 üzenetére

Jó, de ha 4 éven át nem volt munkád és helpdeskbe ragadtál be akkor tuti nem csak hímsovinizmus van a háttérben. Én csak most fogok sulit végezni, de pl itt nem láttam azt h valakit azért szórtak volna ki valakit mert szegény másik nemhez tartozik, hidd el.

• attila9988

őstag

válasz tildy #111 üzenetére

Az a baj, hogy a szöveg egy jelentős részét figyelmen kívül hagyod. Mellesleg az anyaság sem zárja ki, hogy infós legyél, de az anyaság kifelejtése az életedből, komoly károkat okoz. Én még olyan 40 év körüli nőt nem láttam, aki gyermek nélkül nem volt kicsit golyós.
    Ebben teljesen biztos vagyok, hogy a nőknek a legalább egy darab gyerek rettentő fontos. Olyasmit ad nekik, amit semmi más nem tud pótolni... nem véletlen ez, a természet így tervezett titeket.

Mint ahogy többször is leírtam, alaptalan a siránkozásod, ha egyszer te magad is lehettél informatikus. Ha lenne rá valami törvény, ami megtiltja neked hogy azt tedd amit akarsz, akkor lenne okod arra, hogy másokat hibáztass a nők saját döntéseiért, amiért kevesek mentek informatikusnak. Egyébként is tök mindegy kellene hogy legyen hány darab van, ha azok akik vannak, jól végzik a dolgukat.

• tildy

nagyúr

válasz Löncsi #110 üzenetére

Úgy mondod, mintha mindenről a fiúk tehetnének, már ne haragudj.

irtam, hogy IS. Nem, nem ugy mondtam, hogy csak ez az oka, a tobbi no is pont ennyire vetkes.

• tildy

nagyúr

válasz attila9988 #109 üzenetére

Nem ertek en felre semmit, te magad irtad:

A nő elsősorban anya. Amelyik nem lesz az, azzal mindig valami baj van. Figyeljétek csak meg. Amit ezen a szerepen kívül ő vállalni akar, az az ő dolga. Hogy történetesen az informatika pl nem annyira vonzza őket, arról a természet tehet, nem a "gonosz" férfiak uralta társadalom..

Illetve:

De pl a műszaki cuccokat úgy alapból lesz@rják, hacsak nem klimaxos karrierista beteg agyú asszonyok, akiknek soha nem született gyerekük, és nem tudták kiélni magukat abban, amire a természet parancsa szerint mindenképpen részesülniük kellett volna...

Szoval nem hinnem, hogy nalam nem mukodika szovegertelmezes. Te magad betegagzuytad, hulyezted le ezeket a noket. Nem tudom, hogy hogyan lehet maskepp erteni a beteg agyut , mint deviansnak.

Loncsi:
    Ha 4 évig nem tudtál elhelyezkedni annak 95% h szakmai oka volt, nem azért szívathattak mert unatkozott a főnök

Hahaha. Voltam helpdeskes, operatori munkat is el tudtam vegezni, jol. Mikor megis kertem, hadd lehessek operatorkent is tobbszor is, mert egyik helpdeskesnek vallalnia kellett, a ferfikollegamat valasztottak, hiaba volt mar nekem tapasztalatom benne. Ok maguk is elismertek, amiat nem en, mert no vagyok. Aztan masik munkahelyen azert maradtam szinten helpdeskbe beragadva, mert ismet csak no nem erthet hozza....

Akkor tudtam kitorni, amikor "normalisabb" kornyezetbe kerultem.

• Löncsi

őstag

válasz tildy #106 üzenetére

Most olvasom csak ezt.
    De, miattatok is van

Mégis micsoda ? Úgy mondod, mintha mindenről a fiúk tehetnének, már ne haragudj. Ha 4 évig nem tudtál elhelyezkedni annak 95% h szakmai oka volt, nem azért szívathattak mert unatkozott a főnök. Amúgy meg a fiúkat rohadtul nem is érdekli h milyen neművel dolgozik együtt, max érdekességképp kérdeznek rá miért IT területen van, ennyi.

Ne vedd sértésnek vagy ilyesmi.

• attila9988

őstag

válasz tildy #106 üzenetére

Totalisan mas a ketto. Sajnalom, hogy nem erzed a kulonbseget

Dehogyis nem értem. Sőt írtam is... olvasd el. Én arról beszéltem, hogy maga a betegség nagyon hasonló eredetű, és ha az egyik deviáns viselkedésformát engedjük reklámozni, akkor nem értem hogy a másikat miért nem... igazából egyiket sem kellene nyilván, a csak a párhuzam kedvéért hoztam fel a másikat.

Mondjuk ezek utan nem csodalkozom, hogy az infos noket is deviansnak tartod

Nem tarom annak őket, de látom hogy a szövegértelmezéssel még akadnak gondjaid.

A melegfelvonulasokon nem csak melegek vonulnak. Gondolom meg nem voltal kin ilyenen...

A melegszendvicsek vonulása azért van, hogy ők vonuljanak. Ez a neve a rendezvénynek, erre találták ki. És továbbra sem helyes, amit csinálnak. Betegséget nem kell reklámozni, élni kell vele. Az oroszok ezt megoldották, ők nem lettek bohócok mint mi... azért hidd el nekem, hogy egy társadalom csak akkor létezhet, ha bizonyos normák azért tiszteletben vannak tartva. És ez messze nem olyan dolog, ami jót tenne akármelyik társadalomnak. Már csak azért sem, mert az elvi céljaival teljesen ellentétes hatást fejt ki. Nem lesznek attól elfogadottabbak hogy szándékosan provokatív rendezvényeket szerveznek.
    Én elfogadom hogy ők a magukéhoz hasonlót szeretik.... azt viszont nem, hogy parádéznak az utcán, meg vonaglanak... ez a dolog, nem oda tartozik.

Jo kifogas sose rossz. De, miattatok is van.

Innentől ez már komolytalan.... minden feltétel adott, hogy infós legyél ha akarsz. SENKI nem gátol meg ebben. Lehet hogy nem veregeti meg mindenki a válladat hogy jaj de jó hogy te is megcsináltad, de nem hiszem hogy ez igazi gát lenne. Akit ez megakadályoz, annak már egy rosszindulatú, akár azonos nemű osztálytárs negatív megjegyzése is elég ahhoz, hogy letegyen a terveiről. Ellenszél mindig van, és mindenhol. Tény hogy kevés a női informatikus, és mivel nem vagy képes elfogadni hogy ez a nők választásának eredménye, ezért ellenségképnek megjelölöd a férfiakat. Logikailag azonban ez bizony erősen mellé megy.

• kovsol

titán

Nekem anyám gépészmérnök amúgy és nem egyszer nem hitték el neki, hogy van neki diplomája, nem hogy mérnök. De amúgy már akkor is nem egy női csoporttársa volt a főiskolán, több mint ami nekem volt az infó szakon.

• Huma

addikt

válasz tildy #104 üzenetére

Nekem nem ezek a tapasztalataim.

Szerintem ezt a kondicionálás dolgot kissé eltúlzod. Legtöbbször szó sincs olyasmiről, hogy egy lányt akarata ellenére kényszerítenek egy szerepbe.

Én azt figyeltem meg, hogy a nők gyakran borzasztó logikátlanok tudnak lenni. Erre még rátesz egy lapáttal az, hogy nagyon gyakran sokkal inkább alapoznak egy-egy döntést az érzelmeikre mint a józan eszükre.

De mint mondtam ezek általánosságok. Egyáltalán nem igaz az összes nőre.

• tildy

nagyúr

válasz attila9988 #105 üzenetére

Totalisan mas a ketto. Sajnalom, hogy nem erzed a kulonbseget, hogy egyik esetben ket felnott emberrol van szo, masik esetben pedig arrol, hogy egy gyerekkel tortenik valami, tobbnyire akarata ellenere. (de ha meg nem annak ellenere, akkor sem felnott, nem tudja felmernie dontese sulyat). Mondjuk ezek utan nem csodalkozom, hogy az infos noket is deviansnak tartod, ahogy korabban mar irtad is (azt a par keresetlen szot...)

A melegfelvonulasokon nem csak melegek vonulnak. Gondolom meg nem voltal kin ilyenen...

El kell döntened hogy mit akarsz. Erre megint azt tudom mondani, hogy senki nincsen elnyomva, mindenki lehet informatikus. Ha kevés a női infós, az nem miattunk van, hanem mert kevés nő gondolta úgy, hogy neki arra van szüksége.

Jo kifogas sose rossz. De, miattatok is van. Nem mindenki maitt, de igen nagy reszben a hozzad hasonlo gondolkodasuak miatt . Mert nem mindnekinek van kedve felulni az evekig tarto szoporollerre. Nekem diploma utan 4 evembe kerult, hogy vegre felvegyenek developer traineenek, mikozben addigra mar tul voltam egy mobilos "idokep" szeru rendszeren, keszitettem mobilra prohardver olvasot, es lehetne sorolni. Es megse jott ossze hamarabb,

Huma: nem vitatom az erzelmesseget, de tenyleg tudok ellenpeldat hozni. Volt csaj osztalytarsam matekbol egy zseni volt, oktv matek elso 5ben, jomagam megyei Bolyai 2.

• attila9988

őstag

válasz tildy #101 üzenetére

Tudod, elfogadom a massagot. Es errefele is elfogadjak a melegfelvonulast, pl.

Ez most itt nem téma, de a mondatban két dolog szerepel, amiből én mondjuk csak az egyiket fogadom el. Szerintem azzal nincs gond ha valaki úgy született hogy a saját nemével szeret ezt azt csinálni... ha már egyszer beteg, akkor ez van. Élje ki azzal, aki hasonlóan gondolkodik, és EZ A KÉT ember a saját döntése alapján, másokat nem zavarva szórakoztathatja egymást ahogy, és amikor csak akarja. DE... és ez egy erős de.... ha mindezt mutogatja, és beteges viselkedéssel - amit tévesen büszkeségnek mondanak - vonul az utcán szándékosan megbotránkoztatva és provokálva a népet, közpénzből őriztetve magát, az elfogadhatatlan.
    Ha minden betegséget elfogadunk úgy, hogy büszke menetet is adunk neki, akkor egy nagy, beteges, káoszban élnénk. Ennyi erővel lehetne pedofil büszkeség menete is, mert az pontosan ugyanarról a tőről fakadó deviancia, mint a homokzsákok esetében... Ott persze annyiban más a helyzet, hogy a gyerek nyilván nem egy egyértelműen közös megegyezés alapján választott partner.. és nyilván büntetni is kell.... de ettől még büszkék lehetnének rá, és az pontosan ugyanolyan fajta büszkeség lenne, mint ami homiknak is van...

Másik érdekes kérdés - bár nem akartam ebbe mélyebben belemenni - hogy ha kirekesztő az, ha nem akarsz melegek között élni, akkor hogy hogy lehet olyan egyértelműen kirekesztő rendezvényeket szervezni, ahol csak valamilyen deviáns betegségben szenvedők vehetnek részt? Az nem kirekesztés?

-------------------

A kvotak nem jok, ezt nem tartom jo otletnek, de az eloiteleteket le kell rombolni.

Beismered hogy a kvóta rossz... de az előítélet ugyebár általános tapasztalaton alapszik, tehát azt soha nem fogod lerombolni, és senki soha nem lesz rá képes. Ha egyszer megharap egy kutya, akkor félni fogsz a kutyáktól, mert van egy tapasztalatod, miszerint az harap.... na pont ilyen dolog ez is....

MErt azt latjak, hogy a ferfiak semmibe nezik, vagy lehulyezik, vagy szimplan karrierista picsanak tartjak. Ugye.

El kell döntened hogy mit akarsz. Erre megint azt tudom mondani, hogy senki nincsen elnyomva, mindenki lehet informatikus. Ha kevés a női infós, az nem miattunk van, hanem mert kevés nő gondolta úgy, hogy neki arra van szüksége..

• tildy

nagyúr

válasz Huma #55 üzenetére

Százból kettő nő képes rá.
    Százból harminc férfi képes rá.

Nem, nok kozul is pont annyi vagy kozel annyi kepes ra. Csak mas a kondicionalas. HA megszeretetted veluk, megmutatod, hogy tenyleg erthetnek hozza(Mint ahogy engem sem kergetett el edesapam, mikor forrasztott) sokkal nagyobb lehetne az arany.
    De mi van, ha lany vagy, menj, segits anyadnak a konyhaban... Sajnos.

• attila9988

őstag

válasz tildy #96 üzenetére

A legora: Es ebbol levontad az altalanos kovetkeztetest, hogy vagy minden no ilyen, aki meg nem az b.szatlan picsa

Nem, nem így van... csaj írtátok hogy ha legót kap a lány baba helyett, akkor majd jobban érdekli a műszaki terep... de nem így van....

A mit keres egy no villmernoki karon, vagy nem kene ide noknek jarniuk , az kicsit mas felallas. Aztan meg lesett a tanar, amikor megis megoldottam a feladatot. NEhezito tenyezo: raadasul meg mellben is eros voltam (meg szerencse, hogy nem szoke, akkor vajon mit kaptam volna...)

Akkor örülnöd kellene annak, hogy végül elismerték hogy meg tudod csinálni. Kész is a történet. Ha meg jó a cickód, akkor megnézzük. Ez is biológiai kérdés, nem sok köze van az egész témához. Azt ne is várd el hogy nem nézzük meg, vagy ha igen, akkor járj araboknál szabvány öltözékben... (egyébként is örülnöd kellene ennek, szerintem egy nőnek akkor kell aggódnia, ha már senki nem tarja nőiesnek... ne mondd nekem hogy nem szereted ha szépnek tartanak!)

Szóval ott tartunk hogy te alkalmas vagy adott pályára, de ettől még a női nem kisebbik része az, aki ezzel foglalkozik. Ezen meg nem hiszem hogy aggódnod kellene... Csinálhatod amit szeretsz? Ha igen, akkor nincs miről beszélni, és hagyd meg a többi nőnek is a lehetőséget, hogy szabadon lesz@rhassa az egész informatikát nagy ívből, ha egyszer neki ez nem kell.... :K

• tildy

nagyúr

válasz attila9988 #98 üzenetére

Tudod, elfogadom a massagot. Es errefele is elfogadjak a melegfelvonulast, pl.

A kvotak nem jok, ezt nem tartom jo otletnek, de az eloiteleteket le kell rombolni. Hidd el, nagyon sok minden mulik a hozzaallason, de nem mindenki olyan "csakazartis megmutatom , hogy kepes vagyok ra " tipus. Oket a topik altalanositasai nagyon is el fognak teriteni ettol a szakmatol. MErt azt latjak, hogy a ferfiak semmibe nezik, vagy lehulyezik, vagy szimplan karrierista picsanak tartjak. Ugye.

Csinálhatod amit szeretsz? Ha igen, akkor nincs miről beszélni, Igen, csinalhatom, csak tudom min mentem at. Hogy mennyi plusz nehezseg volt, stb. A melles dolgot arra irtam, hogy inkabb negativan befolyasolt a vizsgakon (nem szeretek kulnosebben a ferfiaknak tetszeni, elobb magamnak tessek, utana johet a tobbi, ergo sosem vetettem latba az adotssagaim, foleg, hogy mint irtam, csak hatraltato tenyezo volt )

Buherton > negz evesen a magno, meg a femepito erdekelt, kesobb apuval forrasztottam a ledeket, 10 eves koromban megirtam elso Basic programom. Van ilyen is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés