Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #260 üzenetére
Röviden és tömören, nem azért nincs gyerekem -még- mert nem szeretnék. Több oka van, privátban megkaptad.
Én csak amiatt kérdeztem, hogy mi a normális családmodell szerinted, mert láthatóan amellett vagy, hogy az anyuka legyen otthon a gyerekkel, a szokásos otthoni módon, azaz 3 évig. Holott semmiféle bizonyított hátránya nincs (vagy legalábbis nem tudok róla) , ha az apukával van mondjuk az első év után .
-
Sofian
őstag
válasz
attila9988 #263 üzenetére
A normális családmodell olyan mint az entrópia...
-
Löncsi
őstag
válasz
attila9988 #260 üzenetére
De ez mindenkinek magánügye, hogy akar-e gyereket v sem...
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #222 üzenetére
Feldmar jut eszembe, aki mikor felnott az anyja buszken meselte, hogy lam megiscsak jol sikerult a nevelese, milyen okos felnott lett. Feldmar persze rogton kontrazott, hogy na ja, csak a rossz neveles ellenere jutott el ide.
Volt olyan dolog amugy, ami erdekelt, megis eltantoritottak tole, pedig szerettem volna csinalni. (A poen, hogy nok voltak) Aztan utana meg mar azert nem csinaltam, mert talaltam magamnak mas erdekeset.
Jol ertem, hogy azt vallod, ha valakivel az apja van otthon gyerekkent, abbol engedelmes fogyaszto lesz, es ez jajj, meg uh, meg szetzillalt csalad ? Jol olvasom, hogy szerinted az apa totalisan alkalmatlan gyereknevelsre, azt csak az anya tudja megfeleloen ellatni?
Vagy csak szimplan arrol van szo, hogy ez szerinted a no dolga.?
-
fordfairlane
veterán
válasz
attila9988 #221 üzenetére
Nem értem miért kéne erőszakkal piszkálni a százalékokat...
A fő indok, hogy egyenjogúság van, de a társadalmi nyomás miatt a nők ezt - azt nem vállalhatnak, hiába szeretnék, hiába van meg bennük ugyanúgy a képesség. A politikában a női kvóta is pontosan erről szól.
Ezek az elméletek - ideológiák letagadják, hogy létezik olyan, hogy nemi jelleg, akár a gondolkodási minták szintjén, minden felelősséget a társadalom nyakába varrnak. Az egyenjogúság után (mivel azt többé-kevésbé a nyugati kultúrkörben már kiharcolták) a nemek egyformaságát szeretnék elérni. Aki megkérdőjelezi ezt, arra ráakasztják a hímsoviniszta cetlit, és ezzel le is van érvelve az egész.
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #209 üzenetére
KErlek, nem emiatt kellett ez a szak.
11 eves korom ota programozo szeretnek lenni. A peldamban azt mutattam meg, hogy igenis vannak akadalyok, meg a volt parom is probalt eltantoritani. Az, hogy sikertelenul, nem rajta mult.
Ugyanez ment a villmernoki szakkal kapcsolatban is.
Mi az hogy termeszetes folyamat? 100 eve meg az is termeszetes volt, hogy a no nem szavazhatott. Midnen valtozik, aalakulnak a dolgok, en spec orulok annak, hogy nem az a termeszetes , mint 100 eve volt, bar meg sokan ugy vannak vele, a no dolga a fozes , mosas gyerekneveles.
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #203 üzenetére
Olvass, olvass , olvass. SEhol nem irtam, hogy ugyanannyinak kene lennie, ha ilyennel ervelsz az nem tobb szalmabab ervelesnel.
A volt parom egyebkent egyike volt annak, aki szerint semmi keresnivalom infos teruleten. (Villmernok volt) . Irtam, bulldog termeszetu vagyok, csakazertis megcsinaltam, es szerencsere jo is vagyok benne. Nagy nehezen, vegul elismerte, hogy oke, tevedett.
Egyike vagyok azoknak a holgyeknek, akik "kvazi olni tudott volna" ezert a szakert. Szoval pont melle lottel
Oke, megtehettem vegul, de koszonom, jobban esett volna, ha nem kapom tole a mentalis lehuzast.
Soroljak par embert? Fel topikot lehetne sorolni, azokat, akik szerint a noknek nincs affinitasuk hozza. MErt nincs. Mert mas az agyuk. MErt alkalmatlanok, stb.
------------------------------------------------------------
Nem ment at nok vagy ferfiak csatarozasaba, ezt is csak azok magyarazzak bele, akik szet akarjak szeparalni minden teren a noi -ferfi nemet. -
rt06
veterán
válasz
"Mondj egyetlen egy olyan esetet, amikor egy nő ölni tudott volna az informatika szakért, és valami "férfi" akadályba ütközve ezt nem tehette meg.... csak egy ilyet...."
olvasd el a hirt, nezd meg a benne levo videot, es rajosz, hogy miert is hulyeseg, amit kerdezel (ileltve amit #205-ben mondasz)
-
Khelben
nagyúr
válasz
Milyen előnnyel járna az számodra, ha mondjuk konkrétan 50% -os lenne az arány?
Akkor nem 3 szőrös férfival ülnék egy irodába, hanem lenne két csaj is
Bár az informatikus csajok néha rondábbak, mint egy szőrös férfi
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #194 üzenetére
Sajtreszelo.
A hozzad hasonlo ferfiak hibaja amugy. MEg a hasonlo mentalitassal biro nok hibaja is, hogy kevesen szeretik meg nok kozul a muszaki dolgokat. Sajnalom, hogy ennyire nem latod.
Pontosan ugyanigy nem tartom korrektnek azt sem, ha lebeszelnek egy ferfit az ovobacsisagrol, vagya mukormossegrol. Azt sem tartok korrektnek, ha emiatt megjegyzeseket kap. Unfair. De mondhatnam azt is , hogy szimpla kocsogseg erre negativ felhangu megjegyzest tenni. Barki is teszil.
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #174 üzenetére
KAr erted mindend szo, ha nem fogod fel, hogy nem kene plusz akadalyokat gorgetni a masik ele.
Szerinted kell, mert hadd erosodjon, hadd hulljon a fergese, aki nem birja, menjen csak el errola teruletrol. Holott szerintem fair play kene, ha megallja egy teszten ugyanugy egy no meg a ferfi a helyet, akkor ne azert vegyek fel a ferfit, mert az a terulet ferfias ( es ne azert a not, mert o meg no) .
Az , hogy en meg tudtam csinalni, nagyban koszonheto a bulldogtermeszetemnek, hogy megyek elore, es nem adom fel. De amin atmentem, ott nagyon sok ember lehet mar az elso korben agyo viszontlatasrat mondott volna. Nemtol fuggetlenul. Hidd el , rengeteg munka van benne.
Ha nem adod meg a megfelelo tajekozatast, ha akadalyokat gorditesz, ha biologialig alkalmatlannak tartod, pont az a psziches terror, amirol korabban beszeltem. Es emiatt nem fogja valasztani. Es lehet jobban erdekelne oket.
Ajanlom az alairasom.
Huma:szerinted. Az en tapasztalatom mas, mondhatnam , a tapasztalataim alapjan a ferfiak jobban felneka darazstol mint a nok. Altalanossagban nagy tobbseguk, mert akiket ismerek, azoknal ez volt a tapasztalat. Erted mar mi a gond az erveleseddel?
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #172 üzenetére
Erobeni felepites mas, de az is fejlesztheto. Es tagadom, hogy be kene skatulyazni, hogy valaki ebben vagy abban nem jo. Biologialag. Mert ilyen szerintem nem letezik. Nincs olyan, hogy no vagyok, akkor muszaj ertenem a fozeshez , muszaj szenzitivnek lennem, es hulyenek kell lennem logikabol, csak mert no vagyok! Ilyen nincs.
Mentalitasban, de agyban sincs akadalya, hogy egy no vagy ferfi mire alkalmas vagy mire nem. Nem fogadom el azt az altalanos nezetet sem, hogy szuksegszeru, hogy egy nonek rossz legyen a koordinacios keszsege, vagy hogy logikahoz ne ertsen. NEm gondolom, hogy ennek biologiai hattere lenne.
Aztan lehet akkor is beall a konyhaba a no, ha valoban szabad a valasztas, tarsadalmi nyomas sincs. Na az mas. Mert az szabad valasztas kerdese.
En nem tudnek evekig otthon ulni a gyerekkel, nem ilyen a mentalitasom. Mikozben itt a parom, o maga is, es en is el tudom kepzelni, hogy o marad otthona gyerekkel, es a gyerek nem fog kart szenvedni. Igaz nalunk forditottak a szerepek sok dologban , de nem okoz gondot . Ezert is vagyok a gendermentesseg ( nem a sved kenyszeritos verzio !!) hive.
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #116 üzenetére
Érdekes hogy egy nemek közti egyenlőségről szóló vitában, életed minden nehézségéért a másik nemet vonod felelősségre...
Mutass ra kerlek, hol irom, hogy csak a ferfiakat vonom felelossegre, nem hinnem , hogy fogsz ilyet talalni. Azt irtam a ferfiak miatt IS van az a helyzet, hogy nokent nehezebb ebben a szakmaban ervenyesulni. Az IS szo ertelmet gondolom nem kell bemutatni.
Az, hogy vegulis megis hagytak kibontakozni, ferdiaknak koszonhetem . Egyeduli nokent voltam a "csapatban" , raadasul gyakornokkent.
Itt a forumon is sokan segitettek elindulni (tobbek kozt hatalmas koszonet VladimirRnak (rt06)) .
Igy a rolam feltetelezett allitasod nem allja meg a helyet .
Nekem azokkal van problemam, akik nem hagytak kibontakozni, mert azt az elvet vallottak, no ehhez nem erthet, minek csinalja, fakanal mellett a helye. Voltak ezek kzot ferfiak es nok is, de szakmabol adodoan tobben voltak ferfiak . Talan emiatt erezheted ugy, hogy mindezekert a ferfiakat okolom, holott ilyenrol szo sincs.
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #113 üzenetére
Szepen kitertel ... Egyik hozzaszolasodban betegagyuzol (marmint aki erre a palyara lep nokent ), majd letagadod "Nem tarom annak őket, de látom hogy a szövegértelmezéssel még akadnak gondjaid."
Sajnos nem lehet maskepp ertelmezni a betegagyuzast, mint ha azt mondtad volna, devians.
Azt irod, alaptalan a sirankozasom, mikozben sajat boromon ereztem, hogy tobbet kell letennem az asztalra, mintha ferfi lettem volna. Tobbet kellett bizonyitanom, hogy alkalmas vagyok, de mivel megis csak lehettem az ami szeretnek, ezert jobb ha befogom a szam, nincs itt semmi diszkriminacio. Nem ertem, hogy nem latod a kettos mercet, na mindegy.
Loncsi: volt munkam, csak a sejhajnyalas sosem volt az erossegem. Amint hagytak kibontakozni (munkahelyet valtottam ), valtozott a helyzet. Nem fura kisse?
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #109 üzenetére
Nem ertek en felre semmit, te magad irtad:
A nő elsősorban anya. Amelyik nem lesz az, azzal mindig valami baj van. Figyeljétek csak meg. Amit ezen a szerepen kívül ő vállalni akar, az az ő dolga. Hogy történetesen az informatika pl nem annyira vonzza őket, arról a természet tehet, nem a "gonosz" férfiak uralta társadalom..
Illetve:
De pl a műszaki cuccokat úgy alapból lesz@rják, hacsak nem klimaxos karrierista beteg agyú asszonyok, akiknek soha nem született gyerekük, és nem tudták kiélni magukat abban, amire a természet parancsa szerint mindenképpen részesülniük kellett volna...
Szoval nem hinnem, hogy nalam nem mukodika szovegertelmezes. Te magad betegagzuytad, hulyezted le ezeket a noket. Nem tudom, hogy hogyan lehet maskepp erteni a beteg agyut , mint deviansnak.
Loncsi:
Ha 4 évig nem tudtál elhelyezkedni annak 95% h szakmai oka volt, nem azért szívathattak mert unatkozott a főnökHahaha. Voltam helpdeskes, operatori munkat is el tudtam vegezni, jol. Mikor megis kertem, hadd lehessek operatorkent is tobbszor is, mert egyik helpdeskesnek vallalnia kellett, a ferfikollegamat valasztottak, hiaba volt mar nekem tapasztalatom benne. Ok maguk is elismertek, amiat nem en, mert no vagyok. Aztan masik munkahelyen azert maradtam szinten helpdeskbe beragadva, mert ismet csak no nem erthet hozza....
Akkor tudtam kitorni, amikor "normalisabb" kornyezetbe kerultem.
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #105 üzenetére
Totalisan mas a ketto. Sajnalom, hogy nem erzed a kulonbseget, hogy egyik esetben ket felnott emberrol van szo, masik esetben pedig arrol, hogy egy gyerekkel tortenik valami, tobbnyire akarata ellenere. (de ha meg nem annak ellenere, akkor sem felnott, nem tudja felmernie dontese sulyat). Mondjuk ezek utan nem csodalkozom, hogy az infos noket is deviansnak tartod, ahogy korabban mar irtad is (azt a par keresetlen szot...)
A melegfelvonulasokon nem csak melegek vonulnak. Gondolom meg nem voltal kin ilyenen...
El kell döntened hogy mit akarsz. Erre megint azt tudom mondani, hogy senki nincsen elnyomva, mindenki lehet informatikus. Ha kevés a női infós, az nem miattunk van, hanem mert kevés nő gondolta úgy, hogy neki arra van szüksége.
Jo kifogas sose rossz. De, miattatok is van. Nem mindenki maitt, de igen nagy reszben a hozzad hasonlo gondolkodasuak miatt . Mert nem mindnekinek van kedve felulni az evekig tarto szoporollerre. Nekem diploma utan 4 evembe kerult, hogy vegre felvegyenek developer traineenek, mikozben addigra mar tul voltam egy mobilos "idokep" szeru rendszeren, keszitettem mobilra prohardver olvasot, es lehetne sorolni. Es megse jott ossze hamarabb,
Huma: nem vitatom az erzelmesseget, de tenyleg tudok ellenpeldat hozni. Volt csaj osztalytarsam matekbol egy zseni volt, oktv matek elso 5ben, jomagam megyei Bolyai 2.
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #98 üzenetére
Tudod, elfogadom a massagot. Es errefele is elfogadjak a melegfelvonulast, pl.
A kvotak nem jok, ezt nem tartom jo otletnek, de az eloiteleteket le kell rombolni. Hidd el, nagyon sok minden mulik a hozzaallason, de nem mindenki olyan "csakazartis megmutatom , hogy kepes vagyok ra " tipus. Oket a topik altalanositasai nagyon is el fognak teriteni ettol a szakmatol. MErt azt latjak, hogy a ferfiak semmibe nezik, vagy lehulyezik, vagy szimplan karrierista picsanak tartjak. Ugye.
Csinálhatod amit szeretsz? Ha igen, akkor nincs miről beszélni, Igen, csinalhatom, csak tudom min mentem at. Hogy mennyi plusz nehezseg volt, stb. A melles dolgot arra irtam, hogy inkabb negativan befolyasolt a vizsgakon (nem szeretek kulnosebben a ferfiaknak tetszeni, elobb magamnak tessek, utana johet a tobbi, ergo sosem vetettem latba az adotssagaim, foleg, hogy mint irtam, csak hatraltato tenyezo volt )
Buherton > negz evesen a magno, meg a femepito erdekelt, kesobb apuval forrasztottam a ledeket, 10 eves koromban megirtam elso Basic programom. Van ilyen is.
-
tildy
nagyúr
válasz
attila9988 #89 üzenetére
A legora: Es ebbol levontad az altalanos kovetkeztetest, hogy vagy minden no ilyen, aki meg nem az b.szatlan picsa
Azt hiszem nem erted. A mit keres egy no villmernoki karon, vagy nem kene ide noknek jarniuk , az kicsit mas felallas. Aztan meg lesett a tanar, amikor megis megoldottam a feladatot. NEhezito tenyezo: raadasul meg mellben is eros voltam (meg szerencse, hogy nem szoke, akkor vajon mit kaptam volna...)
Nem fair kerdes. Nezze meg az oneletrajzom, nezze meg hogy kodolok, de hagyja beken mim van vagy nincs a labam kozt.
Amugy ez inkabb odahaza jellemzo. Itt meg SOHA nem firtattak a nemem.
Sajnos el tudom kepzelni, hogy a noies szakmamban pont ugyanez van a ferfiakkal. Pl. ha valaki ovobacsi, mar furan neznek... Miert? Miert ne lehetne egy ovobacsi olyan jo, mint egy ovoneni? Es meg lehetne sorolni. Hulyeseg ez alapjan megitelni egy embert. Iteljeak meg a munkam, de ne a nemem alapjan skatulyazzanak rogton.
Van aki pont emiatt fordul a kisebb ellenallas iranyaba.
-
rt06
veterán
válasz
attila9988 #38 üzenetére
te a lanyodnak mit veszel (vennel) elobb? ilyen-olyan babat, vagy legot? illetve szerinted melyik segiti elo jobban a muszaki palya iranti vonzalom kialakulasat? s mindezt amiatt, mert a lanyoknak babat szokas venni, legot azt a fiuknak (s meg mielott belekezdenel, hogy "de a gyerek keri bogve a babat", esetleg toprengj el azon, nem azert teszi-e, mert a gizikenek, meg a marikanak is az van)
-
janos1988
addikt
válasz
attila9988 #6 üzenetére
Na igen és ez így van rendjén. Elvégre nagyon kevés a férfi műkörmös/kozmetikus. Hála...
-
Huma
addikt
válasz
attila9988 #6 üzenetére
Egyetértek veled.
Nem érdekli őket, meg a legtöbb nem is igen alkalmas erre a szakmára. Ide általában jó logikai készség kell az meg (valljuk be) nem a nők erőssége. Persze azért vannak kivételek.
A teamben dolgozásban is teljesen egyetértek. Szinte minden nő ipari fúrógép. Ott fúrja a társnőjét ahol tudja. Az a szép amikor pl egy 8 fős női társaság kiépíti a saját kis ökoszisztémáját ami olyan összetett, hogy csak ők tudják fejben tartani, hogy ki, kivel, mivel, mit, mikor, hogyan és órákon át tudják a másikat szidalmazni a háta mögött. Természetesen, ha szemben állnak egymással akkor meg megy a nyájaskodás és a mosolygás.
De ez már "kicsit" off.
-
Angel1981
veterán
válasz
attila9988 #6 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek!
Mindazonáltal az ilyen jellegű kezdeményezések még sokkal, de sokkal barátibbak az olyanoknál, amikor kötelezik az adott vállalatot arra, hogy "X" százaléka az alkalmazottainak legyen nő, nem számít, hogy mennyire alkalmasak a feladatkörükre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Bittorrent topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged