Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gecsoz

aktív tag

válasz zaborav #158 üzenetére

Ha rossz a géped, javíttasd meg, ne szenvedj a géppel.
    Be kell vinni, nézzétek itt a gép, itt a dokkoló, oldjátok meg, vagy kérem vissza a pénzt.
    Ennyi, nem dühöngeni, meg idegeskedni!

A fagyásos tuti nem a TP miatt vannak, hanem valami szofveres gond.

• gecsoz

aktív tag

Sziasztok,

Nem tudom az ide írok közül ki az akinek van is új szériás ThinkPad -je, és ki az akinek nincs, de engedjétek meg, hogy leírjam az én igazi, gyakorlatban szerzett tapasztalataimat.

T41 -el kezdtem, majd T400, T420, és most T450 -em van (i5, 14"-os 1600x900 matt, 1belső aksi, 1 külső aksi méghozzá a legkissebb méret, és 256GB SSD)

Igen, valóban változott a TP sorozat folyamatosan.
    Hogy jó vagy rossz irányba azt mindenki döntse el maga, de nekem ezek a meglátásaim:

- a régi kis ledes billentyűzet megvilágításbál sokkal jobb az új, háttérvilágításos billentyűzet
    igaz a régi kislámpa megvilágította az asztalt is, de cserébe a működése nagyon függöt attól, hogy milyen szögbe van állítva a képernyő, és ez így nagyon szar volt szerintem.

- szép volt a kék enter, meg a speckó IBM / Lenovo gombok, de őszntén szólva, az utóbbi 15 év alatt 50 -nél többször biztosan nem nyomtam meg őket. Nem hiányoznak egyáltalán.

- nincs kis zár, amivel a képernyő és a laptop váz összezáródik ez tény, de nem is hiányzik, annyira stabil mikor zárva van, hogy nem jelent gondot. Ugyan akkor a régi T420 zárja mikor eltörött akkor amíg meg nem javították addig hímestojásként kellett bánnom a géppel, mert 1-2cm -re mindíg kinyílt a kijelző magától..

- vékonyabb, nincs rollcage váz, stb. A hétköznapi használatban nem érzem hiányát még úgy sem, hogy a munkám miatt napi szinten viszem magammal hátizsákban. Tény, hogy Logitech Kinetik táskában van, és az védi szépen, de eddig mindent kibírt az új "gyenge" ház is

- legyen inkább nagyobb nehezebb, de legyen masszívabb. Ezzel nem értek egyet. Iszonyat jó érzés, hogy majdnem feleannyi a súlya, mint a T420 -nak, ugyanakkor nagyobb a teljesítménye, és tovább működik aksiról, élvezem, és soha többet nem akarok nehezebb gépet :)

- nincs optikai meghajtó, és így bővíthetőség sem ez elsőre nekem is fura volt. De igazán a windows telepítséen kívül alig használtam már DVD eddig is. Egyetlen gond, hogy így most az asztali pc -t használom, ha audio cd -t akarok írni. Ennyit kibírok :D Hogy nem lehet bővíteni második HDD -vel, ezt sem érzem gondnak. Ez egy laptop, van benne 256GB SSD, kettéosztva, rajta az oprendszer, programok, és a munkához minden. Adobe Creative Suit -tól a Visual Studio -ig. Bőven elférnek az adatok és a programok is rajta, ha meg nem lenne elég, akkor van már 512 vagy 1024 GB -os SSD is. De az SD kártya olvasóba is vettem egy márkás, stabil 256GB -os SD kártyát, és azt használom backup -nak. Tökéletesen működik. Filmeket, zenéket nem ezen tárolok. Miért is tenném? Ez egy laptop, egy munkaeszköz, nem szórakoztató központ.. Arra ott az asztali pc, htpc, házimozi, stb..

Szóval szerintem próbáljátok ki, használjátok legalább fél évig, és utána mondjatok vélemnényt, és ne csak sírjatok a múlton.

Igenis érdemes lecserélni a régi TP -t, egy új TP -re.
    Próbáld ki, jó lesz! :D

• zaborav

újonc

Kb. 1,5 hónapja használom a T460p-t. Gondoltam érdemes lenne leírni, hogy ez a sorozat nem teljesen business class, pontosabban árat tekintve business class (nettó 500 felett volt a konfig), azonban minőségben ez egy teljesen átlagos minőség és erőteljes túlzásnak érzem az árat.
    Ami pozitív, hogy kicsi, nem zajos, jó a billentyűzete, cuki a háttérvilágítás, tényleg jól bírja az akksija és végre erősebb procival is elérhető.

Miért nem tartom üzleti laptopnak?

Tényleg a legolcsóbb FHD kijelzőt sikerült beletenni. Matt kijelzőt szeretem. Egyet tudok érteni azzal a kommentelővel, akinek megfájdul a feje, ha sokat dolgozik ezzel a géppel. Nekem speciel nincs ilyen bajom, de idegesítő, hogy olyan, mintha egy sűrű szövésű hálón keresztül néznéd a kijelzőt. Szvsz egy gagyi laptopot is kapsz ennél lényegesen jobb kijelzővel.Üzleti laptopokban nem láttam még ehhez fogható alja minőséget.

Én sokat hozom-viszem a laptopot: dokkolóban használom bent a cégnél. Megvettük hozzá a legjobbnak ítélt (értsd legdrágább) dokkolót. Úgy indult a dolog, hogy nem látja az USB 2.0 portot (dokkoló portja), inaktív a külső billentyűzet. Kiderült (fórum), hogy a friss dokkolóhoz új FW szükséges. Mondom jó, frissítsünk. Frissítés után ugyanaz a helyzet. Szóval egy üzleti laptop néha elindul a dokkolóban néha meg nem. Bejössz a céghez és 20 percet bénázol, mire elindul a gép a dokkolóban. Kikapcs bekapcs, akksi ki/be, kiveszed a dokkolóból elaltatod/hibernálod utána teszed vissza.... érdekes játék, ajánlom a kedves kínai "fejlesztőknek".

Másik dolog a dokkolóval, hogy ha megpróbálod felhajtani a kijelzőt, akkor simán kipattan a foglalatból. Ezen is berágtam és visszavittük. Kérdés nélkül cserélték a dokkolót, még magyarázni sem kellett. Az új dokkoló pont úgy működik, mint a fent említett első példány, csak itt néha még kép sincs, nem csak a billentyűzet/egér halott.

Gép heti 1x minimum fagy. Annyit sikerült kitapasztalni, hogy ha fagy, utána jönnek garantáltan a dokkolós problémák is, ilyenkor előre felkészülök mielőtt dolgozni mennék, hogy lesz egy kidobott 20 percem, amíg életet lehelek a szerkezetbe.

Hibernálás/alvás és azokból való indítás sikeressége véletlenszerű. Többnyire tárgyalások esetén nem működik. Tényleg így megy.... odamész ügyfélhez egy méregdrága géppel és az vagy lefagy, vagy el sem indul....

A business class azt jelenti, hogy megbízható a szerkezet, tehát működik a teljes ökoszisztéma; dokkolóval vagy anélkül, a dokkoló része az egésznek. Stabilitás nálam azt jelenti, hogy mondjuk évi 2-3 fagyás és évi 1x megengedett egy kékhalál. Fontos a kifogástalan külcsín, melynek része kellene, hogy legyen a minőségi display és a business classnak adnia kellene egy olyan biztonságérzetet, hogy azokon a bizonyos napokon sem lesz probléma ... legalábbis a laptopoddal biztosan nem. A T460p nem ad ilyen biztonságérzetet. Occó és tipikus kínai termék lett ez a T460p, ami jónak jó, de tele van kompromisszummal...sok pénzért

• dash17291

tag

válasz Chaser #150 üzenetére

Igen, a 650 G1-ben is kb. ennyire szar kijelző van, mint a jobb oldali gépben.

• Halkow.

senior tag

Nem győzött meg :(
    m 2. Foglalat és az USB Type-C alap lett volna.

• hallador

addikt

válasz Chaser #153 üzenetére

IGAZAD VAN OFF

Te nem beszélgetsz kötöszködni jöttél nem baj csak hagyj békén! Mert láthatóan rám száltál ennyi... Segíts magadon és szállj le rólam köszi... :)

zerk: én itt kiszálltam, ne nekem akard már megmagyarázni mi jó és mi nem,

de én nem vagyok elfogult, részrehajló,(I) hp bu_zi (/I)mint egyesek - akinek nem inge nem veszi fel :) -

Aki felnevelt annak mondj ilyet köszi.... Te vagy az tudod 8540. Azért a személyeskedést hagyd a kis haverjaidnak az óvodában... köszi..., meg a haverjaiddal elmegy ez de ez egy kulturált fórum azt hiszem, aki nem ide való az... De akinek nem inge ne vegye magára....

És ne hazudj! Mert ilyet nem mondtam! Te akarsz valamit bizonyítani amit nem tudom milyen kisebbségi érzésből fakad, de ez e te bajod! Én az élettartamról beszéltem te meg másról.

szerk: én itt kiszálltam, ne nekem akard már megmagyarázni mi jó és mi nem, annak lehet sikerül aki még nem látta ezeket- aki pár raklapnyit látott annak nem fog -

Itt csak Te láttál mindent...

Végre köszi...

[ Szerkesztve ]

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

• Chaser

legenda

válasz hallador #152 üzenetére

segítek...

8540-ben qrva jó panel van? - igen

8560/70-ben már rosszabb? - igen

850-ben qrva sz@r? - igen

nem szubjektív, tény

nincs középső gomb 60/70-en? - nincs

eltűnt a dedikált hangerőszabályzó? - igen

kalap sz@r a billzert pilács? - az
    /ráadásul főleg a kicsiken de 14-eseken is szeret "kontaktos" lenni, benyomva is pilácsol a szerencsétlen, de 15-ösöknél is találkoztam vele, de érdekes, 8540-nél egyetlen egy darabbal sem és az a pilács tökéletesen működik és mennyire érdekes, 40-es szériánál zsanér sem lazul, pedig két évvel öregebbek mint a 70-es széria és az a 60-assal együtt már ki tud lazulni -

nem csak az én 8540-esem egyenesen zseniális, hanem mind
    egyik legjobb gép ami valaha kijött
    de én nem vagyok elfogult, részrehajló, hp bu_zi mint egyesek - akinek nem inge nem veszi fel :) -

jó volt a t60 is nagyon, a t500 is, 200 is, de x230 sztem már kalap sz@r

dellnől 4310 ami nagyon ott volt, utódok elmennek, 7440-ek sem rosszak

szerk: én itt kiszálltam, ne nekem akard már megmagyarázni mi jó és mi nem, annak lehet sikerül aki még nem látta ezeket- aki pár raklapnyit látott annak nem fog -

ma már nem a legjobbat kell keresni, hanem a legkisebb rosszat

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

• hallador

addikt

válasz Chaser #150 üzenetére

tények azok tények

Legalábbis Te annak nevezed, de ha ennyire vágod a tényeket, akkor kb mindenkinek semmi a véleménye ami a tiédtől eltér.

60/70 szériánál is próbáltad elbagatelizálni, hogy az teljesen jó, hogy van stick csak elfelejtettek hozzá középső gombot tervezni...aztán csak okéztad hogy epic fail, a 850-ben levő 10k-s noname kínai szar is az, nem kicsit hanem nagyon

És gondolom csak a HP csinálja ezt ugye, illetve te tényeket állapítasz meg, akkor a DELL, Fujitsu 10* jobb paneleket tesz bele mint a HP ezek szerint, ugye az tény, hogy a többit elfelejtetted emlegetni? Neked a stick probléma, és az élettartam egy szinten van? Gyerekes... Mert bizony, a nagyvállalatoknál egész nap játszanak filmet néznek és nagyon fontos a jó panel minősége....

Kötözködni nem kellene, mert más sem teszi.

sztem evidens, hogy ha van egy szint azt tartjuk, nem minden szériánál lentebb visszük...

De ezek szerint csak a HP, mert minden más jó? Értem....

Figyelj IGAZAD van hagyjuk abba nem érted a piacot erről hagy ne én tehessek. Csak a HP szar minden szuper, és a TE 8540-ed egyenesen zseniális.... Szerintem hagyjuk... :)

(#151) Dr. Akula

Nekem a 14,1" -on a HD+ kényelmes a FHD már nem, a 12,5"-on a 1366*768 elmegy, de a HD+ mondjuk lehet még kényelmes lehetne. Szerintem ez függ az ember korától is. Minél idősebb valaki, annál jobban zavarja a nagyobb felbontás, persze ettől függetlenül a 1366*768 már csak kisebb gépeknél elfogadott, nálam is, mondjuk 12,5"-on 13,3-nál legalább nekem is HD+ kellene. 15,6-nál már jöhetne a FHD is.

Persze e mellett fontos lehet milyen alkalmazásokat használ az ember.

[ Szerkesztve ]

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

• Dr. Akula

félisten

válasz rudi #148 üzenetére

"gyakorlatban meg 15,6 alatt a Full HD a legtöbb asztali operációs rendszernél inkább hátrányt, semmint előnyt jelent."
    Hát nemtom, nekem a 13"/fHD pont jó, a 12"/1366x768 az meg zavaróan kevés volt. Közelebb hajolni tudok, de ami nem fér ki rá, azt nem tudom hozzátoldani. A 4K már valóban értelmetlenül sok lenne, ahhoz azért nem árt a 32-40". Szívem szerint a 40"-et választanám, de abból csak VA paneles, PWM-es van, 32"-en még akad normális monitor is, de nem tudom nem kicsi-e ez a 4K-hoz.

• Chaser

legenda

válasz hallador #147 üzenetére

ácsibácsi

én nem védem egyik gyártót sem, egyik termékét sem

tények azok tények

60/70 szériánál is próbáltad elbagatelizálni, hogy az teljesen jó, hogy van stick csak elfelejtettek hozzá középső gombot tervezni...aztán csak okéztad hogy epic fail, a 850-ben levő 10k-s noname kínai szar is az, nem kicsit hanem nagyon

sztem evidens, hogy ha van egy szint azt tartjuk, nem minden szériánál lentebb visszük...

rudi: lesd meg ezt, - balra 8540 hd+ jobbra 850 fhd - láttam már pár kijelzőt, ilyen ócskát azért még nem, 100k-s hd konzumernél sem - azt hittem garban cserélték erre valamiért random, de nem, ez gyárilag ilyen, látom is magam előtt a specit: valami qrva sz@rt vágjatok bele -
    rengeteg panaszkodnak notebook topikban is, hogy fáj a fejük, szemük stb, nem kell messzire menni - ezeknek legfőképp a tn-en kívül a pwm-es vezérlés az oka -
    ips el kezdett teret hódítani notebookokban, tavaly már 150k-s konzumer hp-nál is elérhető volt fhd ips, értelmesebb gépeknél mint fuji, dell konzumer 190-200k körül, de már egy ideje nem követem - és tn-ből is van értelmes mint tudjuk -
    de nyilván ezt tudod te is - nema felbontás a lényeg, nem attól lesz minőségi egy panel -

• bambano

titán

válasz rudi #148 üzenetére

a fullhd fő baja, hogy széles és alacsony, miközben egy csomó program magas kijelzőre van tervezve.
    még most is a menük zöme alul vagy felül van és vízszintes, így az egyébként is kevés 1080 sorból további sorokat vesz le. A 4k-n legalább van bőven sor, és felhúzod a nagyítást.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

• rudi

nagyúr

válasz Chaser #146 üzenetére

Húzós kérdés ez a kijelzős, kb. mindenkinek igaza van benne a saját véleményével, de valójában senkinek sincsen.

Egyrészt a vállalati gépek döntő többségét ugye tömegével veszik olyan céges konstrukcióban, amiben annak, aki végül a gépet használni fogja gyakran nincs ráhatása a kijelző típusára. Akiket ez bármi okból nem zavar, azok szép csendben teszik a dolgukat, nem reklamálnak sehol, belőlük van a legtöbb.

Akiket zavar, azok viszont telekürtülik vele a IT részleget, a HR részleget, a céges pihenőhelyet, a fórumot, mindent. Pedig jellemzően azért van bajuk, mert klimatizált helységben dolgoznak rosszul belőtt ergonómiával (megvilágítás, kontraszt, látószög, minden) és nem tartják (vagy tarthatják be) az ajánlott szüneteket. Nekik is bőven-bőven jó lehet a TN panel, ha rájuk szánnak egy kis időt megfelelő megvilágítás, fényerő, kontraszt és üléspozíció beállításnál - csodákat tudnak tenni ezek a dolgok. Ki lehet szúrni pl. csomó olyan alkalmazottat, aki brutális háttér/kijelző kontrasztaránnyal tolja, olyat is aki emiatt nagyon lehúzza a fényerős és ott nem a panel típusa, hanem a PWM háttérvilágítás csap neki oda.

Réges-régen egyetemen foglalkoztunk ilyennel vizuálergonómia és felhasználói felület tervezés kurzusokon. Nem tudom, hogy kitenyésztett orvosi ló vagy valód példa volt-e az az eset, amikor a júzer valami brutális szögből felülről nézte a kijelzőjét és torz színekre, fejfájásra panaszkodott. Kapott 20 centivel mélyebb asztalt, amin előbbre tolhatta a gépét és minden jobb lett :)

Ami meg a panelek minőségét és felbontását illeti. Szerintem csak marketing kapcsolat van a kézi készülékek és a notebookok képfelbontása között. Egyes cégek elkezdték tolni, hogy Full HD meg WQHD meg 4K kijelző notebookban, mert ezek a fogalmak a köztudatban vannak, lehet rájuk vásárlót fogni. gyakorlatban meg 15,6 alatt a Full HD a legtöbb asztali operációs rendszernél inkább hátrányt, semmint előnyt jelent.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

• hallador

addikt

válasz Chaser #146 üzenetére

engem mint végfelhasználói nem érdekel 1000dbos ár, nyilvan ha konzumerbol vennék annyit ugyanúgy egyedi ár lenne...

Nem is egy felhasználónak készült így akkor most megint ott tartunk, hogy nem releváns Te vagy más egy személy mit gondol!. Hogy téged mi érdekel, az meg nem releváns ebben az esetben. Vegyél Lenovo-t abban jó a panel.

kepzeld, nagyon sokakat érdekel a panel, konyvelo szinten is
    rengetegen panaszkodnak hogy megfajdult a szemük, fejük par óra után
    az emberi agy olyan mókás, hogy próbálja kitalálni milyen színeket lát
    en speciel és sokan mások még nem a fejünket akarjuk a kijelzőhöz igazítani hanem fordítva...

Értem nekünk kb 600 ügyfelünk van. Na most több olyan is, akinek van 5000 + notebookja, nem panaszkodtak még sem a Dellre, sem a HP-ra, a Lenovo-ra sem mint kijelző, mert ez nem fontos, azon a hiszti szinten, ahogyan most előadod.

10 orat is bamulhatom a 8540et, semmi bajom nincs

ettől a sz@rtol 1 óra után minden bajom volt

Nekem sem az E5440, 6460B, 820 G1 esetében. Akkor most err mit mondjak. Nyilván ha neked bajod volt a több 100 000 usernek is, tehát a gép használhatatlan, akkor miért ebből adnak el ennyit? Vagy hibádzik a logikád? Mondjuk az is érdrkrs, hogy ha már nem tudtál belekotni semmibe, mert egyértelműen elfogytak az érveid, akkor előjöttél a kijelzővel. IGAZAD VAN? csak nagy ívben leszarja a fogyasztóközönség, akkor is, ha fejre állsz.

en annyira a jelenben élek, hogy pontosan tudom egyre jobban törekednek jó minőségű panelekre ebben a szegmensben is, mert bizony már telefonokban tabletekben olyan panelek vannak hogy muszáj lereagalni valahogy
    nincs rá igény hanuka már a múlté, szóval kettőnk közül nem én élek a múltban:)

IGAZAD VAN ! Ok akkor hagyjuk abba, mert Te magadat nézed a nagyvállalatok ,meg nem a Te véleményedre hallgatnak, van ilyen.

(#144) rudi

Sajnos igazad van, ezt én is így látom 2014-ben történt valami a Lenovo-nál, mondjuk a többieknél is, de a Lenovo-nál jött le a legjobban, ez a dolog. Egyedül a kijelző, amiben a Lenovo nagyot alkotott. De minden másban sajnos a többiek minősége alá ment, pedig azért a HP/Dell esetében is érezhető volt a különbség, a régebbi modellekhez képest.

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz hallador #145 üzenetére

engem mint végfelhasználói nem érdekel 1000dbos ár, nyilvan ha konzumerbol vennék annyit ugyanúgy egyedi ár lenne...
    kepzeld, nagyon sokakat érdekel a panel, konyvelo szinten is
    rengetegen panaszkodnak hogy megfajdult a szemük, fejük par óra után
    az emberi agy olyan mókás, hogy próbálja kitalálni milyen színeket lát
    en speciel és sokan mások még nem a fejünket akarjuk a kijelzőhöz igazítani hanem fordítva...
    10 orat is bamulhatom a 8540et, semmi bajom nincs
    ettől a sz@rtol 1 óra után minden bajom volt
    ha visszakerül megnézem pwm mentes-e, vagy már arra se fussa'
    gyakorlatilag semmire nem alkalmas az a kijelzo
    egy nagy szürke felhő eltorzult fakó színekkel
    érdekes mód egyre több bc gepben ips van, legalabb opciosan
    de ha tn is, van abból korrekt, nem ilyen lowend legalja egy zenbe?
    és ami a legszomorúbb, nem volt ez mindig így ennél
    elég gáz az amikor valaki azt mondja egy zenbe hogy a 8510-e köröket vér panelban rá, nekem olyan nem volt, csak 8540
    volt pár 15os fhd gepem, még szervizeltem, a legsz@rabb konzumer is kirohogi negyed áron

en annyira a jelenben élek, hogy pontosan tudom egyre jobban törekednek jó minőségű panelekre ebben a szegmensben is, mert bizony már telefonokban tabletekben olyan panelek vannak hogy muszáj lereagalni valahogy
    nincs rá igény hanuka már a múlté, szóval kettőnk közül nem én élek a múltban:)

• hallador

addikt

válasz Chaser #143 üzenetére

majd 2-3 év múlva derül ki milyen arányban hullik a 8xx

Igen én is ezt mondtam most ezt felesleges volt leírni megint, mintha a te ötleted lett volna, ma nem hullik ez tény, szóval a következtetésed, hogy rossz az alaplap és majd jól tönkremegy mindjárt minimum sületlenség.

debilezni nem kellene...nem ips-ről volt szó, a 8540-ben sem ips van, de jéééééééé ips szintű tn, pár generációval ezelőtt futotta rá és ez a gép újan nem 600k volt...most 2x annyiba kerülő modellbe is a 10k-s noname panelt rakják? hagyjuk már

Szerintem is hagyjuk ,mert ugye az elfogadott mindenki által, hogy az Apple azért olyan drága mert megveszik, a mostani business gépek, meg azért olyan olcsók, mert több 100-at vesznek minimum belőlük. És akkor már nem fekszik amit hőzöngesz, hogy több 400 ezer a gép, mert ott majdnem egy small business árban adják... Akkor már.

kár védeni a mundér becsületét, 100 emberből 100 melyik panelt bámulná?

Csak azt értsd meg végre, hogy amit írsz igazad van de ez nem érdekli azokat akik dolgoznak rajta. Hiába sikítozik szervizes Bélám, hogy hol az IPS, ha könyvelő Margitnak ez pontosan megfelel. És ez akkor is így lesz ha még többször leírod, és akkor sem fog az élettartamra kihatni ha még többször leírod. Mondhatnám a téma az üzleti világban nem releváns!

Ha nem akarod érteni csak kötözködni, akkor hagyjad ne válaszolj, mert nem lesz vége, te a múltban élsz ezzel mit kezdjek?

Itt maximum Te kardoskodsz az igazad mellett, csak éppen nem bundér vagy nem az, senkit nem érdekel, hogy ki mit bámul azt értsd meg végre, mert azt sem tudja hogy mi az az IPS, meg majd nem IPS minőségű TN stb.... Ez gyerekes ne is haragudj...

az 5 éves szintén hp eb-ben van, akkor még sikerült nem noname sz@rt rakni bc. vonalba
    ez speciel excelre se való, annyira színei sincsenek hogy az ember feje belefájdul

Akkor menj el orvoshoz, mert a sok 100 000 irodai munkásnak nem.

Ha neked nem tettszik, akkor vegyél MSI-t ennyi röviden.

[ Szerkesztve ]

• rudi

nagyúr

válasz bambano #121 üzenetére

ThinkPadben a 40 (Haswell - Core i 3000-esek), 50 (Broadwell - Core i 5000-esek) és 60 (Skylake - Core i 6000-esek) végűek azok, amikben a szokásos 3 év mínusz pár hónap eltelte után már nem merném biztosra mondani, hogy nagy arányban benne van még további 2-3 évnyi stabil működés. Pusztán CPU erőben ez nem is lenne olyan zavaró, mert a 20-30-asok (Sandy és Ivy Bridge) is vastagon elég erősek, de az Intel IGP nagyot fejlődött azóta, és a Sandy Bridge fogyasztásban is eléggé le van maradva.

• Chaser

legenda

válasz hallador #142 üzenetére

majd később reagálok

röviden: láttam már épp elég 60/70-est meg 40-est
    majd 2-3 év múlva derül ki milyen arányban hullik a 8xx

panel? sz@rrá veri a 40-esben levő a 850-ét, a 60/70 is klasszisokkal jobb, de már, szintén csak házon belül maradtunk - tegyem hozzá már korrekt fhd ips fuji is van 200 körül, nem kell ahhoz csoda gamer gép -
    100k-s acer ezt kiröhögi - arról ne beszéljünk, hogy zenbookba is van pofájuk belerakni -
    meg lehet nézni külföldi fórumokat is, mi erről az emberkék véleménye...

tudom hogy megy nagyban, nem az a kérdés, a kérdés az, mért kell levinni a minőséget? és ha hiszed ha nem, nagyon sok felhasználásnál számít a panel minősége - ami a 850-ben van minősíthetetlen, van 100k-ért fhd tn lenovo, abba tökéletes -

debilezni nem kellene...nem ips-ről volt szó, a 8540-ben sem ips van, de jéééééééé ips szintű tn, pár generációval ezelőtt futotta rá és ez a gép újan nem 600k volt...most 2x annyiba kerülő modellbe is a 10k-s noname panelt rakják? hagyjuk már

nyilván nincs igény ips-re sem, azért terjed egyre jobban notebooknál is konzumer szinten is

szerk: ott a video, nem fake, saját gépeimről csináltam
    kár védeni a mundér becsületét, 100 emberből 100 melyik panelt bámulná? azt ami az 5 éves szintén hp eb-ben van, akkor még sikerült nem noname sz@rt rakni bc. vonalba
    ez speciel excelre se való, annyira színei sincsenek hogy az ember feje belefájdul

[ Szerkesztve ]

• hallador

addikt

válasz Chaser #141 üzenetére

Nem értelmezted amit leírtam!

hiába masszívak ha az alaplapok minősége már enyhén kérdőjeles - meg a többié is, bár billzet pl filléres egy laphoz képest -

Amit nem tudunk ugye, mert azért azt te sem gondoltad egészen komolyan ugye? A mai rossznak tartott 800 -as sorozat, vagy Dell Latitude7000-es nem hullik 2 évesen sőt jól érzi magát, lehet, hogy 3 évesen hullani fog, de eddig kirívó hiba nincs, ez a Dell-re Fujitsura is igaz.

garkiterjesztéssel ok 5-6 év, 6 év garos gépet mondjuk még nem láttam

Én sem de a kis magyar piacon vannak olyan cégek, akik az 5 éves garis gépre, ha náluk vetted a garkiterjesztést, és nem egy hanem mondjuk legalább 50 - 100 gépre, akkor adnak +1 évet ez nem gyári gari lesz persze, hanem a nagyker adja, vannak ilyenek, találkoztam már vele. Az hogy te nem láttál ilyet nem jelent semmit.

hp-nál is elég relatív, ha egy gyártónak van pofája 5-600k-s zenbookba 10k-s noname panelt rakni ami 100k-s konzumer lenovo szint ott már komoly bajok vannak -

Na most akkor megint nem egyről beszélünk, remélem nem direkt, én az élettartamról beszéltem, nem a panel minőségéről. Ennyi erővel minden szar egy 300 000-es gamer msi mellett mert abba ips van nem? Ne már...

vannak - ugyanazt belerakják amit 850-be, már ott is szégyen, de csúcs gépnél...?:) én ha ezt újan akartam volna megvenni 350-400k körül, sztem röhögőgörcsben vitt volna el a mentő amikor bekapcsolom a boltban

Szerinted de most komolyan, egy 15 000 fős multit szerinted komolyan érdekel? - az ilyen gyerekes miért nincs IPS a gépemben debil viselkedés? Nem érdekli, az érdekli, hogy a géppel lehessen dolgozni lehet? IGEN. Akkor szerintem a panel téma aminek semmi köze az élettartamhoz itt le is zárulhat ugye?

Ha Te tényleg azt gondolod, hogy a Lenovo X azért lesz jobb mert IPS van benne, akkor valamit nagyon elnéztél, mert a valódi nagyvállalatnál ez senkit nem érdekel.

Egy helyen tudom ezt elképzelni, de ott direkt úgy is rendelik a gépet, hogy IPS rgb kompatibilitás ISV stb, ha terveznek, ott meg nem az általad említett ZBook-ot veszik, hanem olyan verziót amibe IPS van, mert van, csak az más árkategória.

Ez az egyik fele, a másik fele amit szerintem direkt mert nem hiszem hogy nem tudod, csak kötözködni akarsz, ami nem baj ,csak fárasztó, ha valaki x 100, x1000 géper vesz, ez nem 3 - 400 ezerért veszi, hanem 200 ezerért vagy olcsóbban, ha az ÁFÁ-t is visszaigényelte, és 3 éven belül le is írja az adóból, aminél meg nagy ívben tojik rá, hogy IPS vagy TN, de arra is, hogy milyen a fényereje, neki az számít, hogy 3 évig menjen, esetleg 4-ig.

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz hallador #140 üzenetére

hiába masszívak ha az alaplapok minősége már enyhén kérdőjeles - meg a többié is, bár billzet pl filléres egy laphoz képest -
    garkiterjesztéssel ok 5-6 év, 6 év garos gépet mondjuk még nem láttam

hp-nál is elég relatív, ha egy gyártónak van pofája 5-600k-s zenbookba 10k-s noname panelt rakni ami 100k-s konzumer lenovo szint ott már komoly bajok vannak - ugyanazt belerakják amit 850-be, már ott is szégyen, de csúcs gépnél...?:) én ha ezt újan akartam volna megvenni 350-400k körül, sztem röhögőgörcsben vitt volna el a mentő amikor bekapcsolom a boltban

• hallador

addikt

válasz Chaser #139 üzenetére

Nem ér véget az 5 - 6 éves ciklus, mert az össze Corporate gépre lehet venni 5 év garanciát, sőt adott cégek a gyári garit is kitolják 6 évre. Így nem nem fog kihalni. Azért az tény, hogy a mai például HP, és Dell gépek elég masszívak, még, ha nem is érik el a Sandy-s, Ivy-s gépeinek minőségét, de bőven van bennük potenciál. Annyira nem rosszak amennyire előadja egy két kolléga.
    Szóval azt azért az IT-studja, hogy egy gép addig gép ameddig van rá garancia, ameddig pedig adnak 5 évet, ha megveszed, addig de van 5 - 6 éves ciklus is.

Az más kérdés, hogy jellemzően nem a multi csinál ilyet, mert a multi esetében az 5 év az nem jellemző, 3 legfeljebb 4 éves korban csere. Ez inkább a klasszikus kisebb cégekre igazak. Mint a fentebb említett magyar multi féle cégek.

Azért amit most ütök 820-as így 1,5 évesen eléggé egyben van, ez ha nincs benne semmilyen tervezett elavulási alkatrész menni fog még 4 évig.

A Lenovo-t direkt nem említettem, mert ott a minőség már relatív.

• Chaser

legenda

válasz hallador #138 üzenetére

ár alatt azt értettem nyilván aki x db-ra a legjobb árat adja
    itthon meg na...szeret mindenki jól járni:D

5-6 éves életciklusnak sztem vége lassan a mai szériákkal, ebből a szempontból tényleg ott tartunk, akár legalja konzumert is lehet venni

• hallador

addikt

válasz Chaser #134 üzenetére

Ez nem egészen van így, ez amit leírtál a klasszikus magyar hogyan b@ssz..nk ki a userrel, hogy a főnök zsebében is több maradjon felfogás. Az a helyzet, hogy amiről beszélsz, az nem működik egy valódi nagyvállalatnál. Eleve ott indul, hogy egy nagyvállalatnál magyar kapzsi pistikét úgy b@ssz@k ki mint macskát szarni. Mert eleve nem dönti el mit használnak, a legtöbb ilyen nagyvállalat esetében eleve az anyavállalat dönti el, hogy milyen fajta 5 - 10 - 15 000 notebookot vegyen a magyar leány. Az az nincs az amiről beszélsz. Ez a magyar leszarjuk a munkavállalót. Jellemzően az a helyzet, hogy amiről Te beszélsz, az a 100 - 150 fős magyar multinak hisszük magunkat, de alapvetően garázscégnek is szarok vagyunk felfogás. Ezek a cégek jellemzően 5 - 6 éves business gépeket használnak, amik lassan hullanak el el, és amit a valódi business gépek helyett vesznek, small business gépeket, de abból is csak 10-et, meg 3 business gépet, mert hát erre van keret, és a melósok ott szopn@k a régi hulladékokkal. Majd ha ezek mennek tönkre megint csak olcsó vackokat vesznek, persze a vezetők jót kapnak a melósok meg Vostro-t, G400-as szériát. Mert hát olyan magyaros.

Na ez nincs egy olyan cégnél, ahol vesznek 5 - 6 ezer notebookot évente. Mert ott nem spórolnak ilyen dolgokon, mert mindenki tudja, hogy ott a notebook ára nem oszt nem szoroz, persze itt is mehet xyz zsebébe pénz, de jellemzően nem a user kárára, mint a magyar "vállalkozó" esetében.
    Félreértések elkerülése végett, nem azt jelenti, hogy mindenkinek 1 terás ssd, és 16 GB ramot kap, fullhd ips kijelzővel, hanem azt, hogy mindenki kap egy alapgépet, amivel tud dolgozni, értelmesen. Ellentétben a magyar vállalkozóval, aki leszarja mivel dolgozik az alkalmazott, Ő csak pénzt akar kihúzni a cégből, ja hogy a user kárára? Na ez az ami nem jellemző, egy komolyabb multinál. Persze kivételek lehetnek.

(#136) Dr. Akula

Sajnos a magyar cégeknél valóban vannak ilyenek, nekünk is vannak ilyen ügyfeleink, de ezek nagy eséllyel magyar tulajdonosi körrel rendelkező, magyar felfogású management-el. Ezen cégeknek csak egy a céljuk, hogy zakatoljanak, de hogy jól is működjenek, az nem cél. Lehet szidni a multikat, de ott nincs az amit itt emlegetnek. Persze vannak kivételek, de ott is legalább konzisztensen csinálják nem úgy ahogyan a kis magyar cégek.

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz Dr. Akula #136 üzenetére

nem így megy ez egészen :N

• Dr. Akula

félisten

válasz Chaser #134 üzenetére

Amelyik cég ilyen beszerzést működtet, az meg is érdemli, és valójában nincs is szükségük jobbra, elég nekik a szar is. Ezek feltehetően eddig se vettek prémiumot, elég volt nekik a "4 giga 500" kategóriás konzumer.

• bencze

senior tag

válasz Khelben #133 üzenetére

Ja hogy a speckó még fogyókúrán átesik, olyan van. :)

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

• Chaser

legenda

válasz Dr. Akula #128 üzenetére

de az a célközönség nem számottevő, az meg hogy használtan ki veszi meg meg ki nem egyik gyártót se érdekli

a céges beszerzőknél meg sok nem is ért hozzá, ha meg van adva nagyjából mi kell akkor meg általában a legolcsóbb ajánlat nyer
    nyilván ha problémás valami akkor következő beszerzésnél elgondolkodnak, hogy azzal a gyártóval még szóba álljanak-e, de mondjuk van az az ár:)

szerk: ezek a visszafejlődések azoknak "fájó pont" mint mi vagyunk, kellene egy értelmes gép értelmes áron, de se a gép nem értelmes se az ár:)
    és már ez az a kategória nálam, ha hozzám vágnák persze elfogadnám, adnám is el, aztán vennék még az árából pár 8540-et pl tartalékba:D

[ Szerkesztve ]

• Khelben

nagyúr

válasz bencze #132 üzenetére

Volt benn minden, 1 terra hdd, ssd, 16g ram. Ebből lett 4 giga ram meg 128 ssd, hdd nélkül :)

• bencze

senior tag

válasz Khelben #130 üzenetére

Az a valami specifikáció kell tartalmazza, hogy egy fejlesztői gépnek mennyi ramja legyen.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

• Dr. Akula

félisten

válasz Khelben #130 üzenetére

Nagy cégeknél a beszerzőt picsán rúgják ha selejtet hoz. Ahol a hardver ára nem tétel a rajta tárolt szellemi termék mellett, ott nem cigánykodnak a fillérekkel.

• Khelben

nagyúr

válasz Dr. Akula #128 üzenetére

Szerintem nagy cégeknél ez nem így megy. A gépeket nem az veszi, aki dolgozni fog rajta, hanem akinél a pénz van. Az meg nem ért hozzá, csak kiadnak neki valami specifikációt és abból szépen megkeresi a legolcsóbbat. Így lesznek a fejlesztői munkaállomások 4 giga rammal (true story). Nekik meg simán el lehet adni az új thinkpadeket is.

• bencze

senior tag

A billentyűzet az egyetlen ami után sírok. T400am volt utána x230 sajnos a szigetes kialakítással. Nem értem miért kellett lecserélni, sokkal jobb érzés volt a régin írni. :( Az a rendes tactile feedback nagyon hiányzik lévén, hogy nagy billentyűzetnek mechanikust használok otthon meg melóban is.
    Gondoltam, hogy szerezzek be egy x220-at az talán még a régi típusú...

• Dr. Akula

félisten

válasz Chaser #127 üzenetére

Persze hogy nem, épp ezért mondom hogy az ilyen célközönséget nehezebb átverni. Itt csak arra adnak ki pénzt amiért cserébe kapnak is valamit. Ha nincs meg a minőség, nem lesz mit megfizetni. Konzumer minőségért csak konzumer ár jár.

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz Dr. Akula #126 üzenetére

az hozzátartozik, hogy ezek nem magán szegmensnek készülnek
    nyilván néhány %-ban megy oda is - most attól tekintsünk el, hogy használtan már más a felállás -
    még mo-n is vannak cégek akik elég szép flottákat vesznek, usa, eu, csájna', el lehet képzelni milyen mennyiségek pörögnek
    az árak is teljesen mások nagy tételnél
    végfelhasználó egy db-nál meg természetesen perkál mint mindennél
    megbízhatóság és support - sw és szerviz is -, amiben régen tp nagyon jó volt, na most előző erősen kérdőjeles, utóbbi meg pffffffff
    valszeg ha magamnak kellene venni gépet valami konzumert vennék fhd ips-sel, vagy asust vagy egy dellt, üzletit újan biztos nem, mert nem éri meg a felár amit már sokszor a semmiért elkérnek

szerk: habár egy fujin is elgondolkoznék fhd ips-sel, de csak ha pwm mentes a kijelző

[ Szerkesztve ]

• Dr. Akula

félisten

válasz Apollyon #111 üzenetére

Én is ezt mondom, a régi hírnévből próbálnak ma is megélni. Azonban aki eddig business classt vett, az nem hülye, annak nem elég hogy "valami 2 gigás videokártya", az tudja miért ad ki 2-3x annyit mint egy ugyanolyan teszkós notiért. Az ilyet nem lehet átkúrni a palánkon hogy majd úgyse veszi észre. De észreveszi, és ő az aki előbb olvas teszteket és utána vásárol, nem haverok "tapasztalata" alapján vásárol. Szóval ha lerontják a minőséget, a közönség ugrik. Ha van más, az elvárásoknak megfelelő konkurrencia, akkor oda. Ha nincs, akkor meg felteszi a kérdést hogy ugyan miért fizetnék ki ennyi pénzt, ha ugyanazt a szart megkapom feleennyiért is. Ha egyszer használatos konzumer cuccot csinálnak a business classból, akkor a manager is homeuser cuccot fog venni, legfeljebb hetente dobja a kukába. De a bc-vel is azt tenné, tehát spórolt.

• Chaser

legenda

válasz Jim Tonic #122 üzenetére

félreértelmeztem hogy gondolod

hallador 70-esből még bőven szoktam fél-egy év gyári garissal találkozni
    kihalást úgy értettem ha azok is kipusztulnak, nem jogilag:)

Dr. Akula ;]

• hallador

addikt

válasz Chaser #118 üzenetére

azért olyan régre nem kell visszanyúlni - nyilván egy 6910p minőség és élettartam mai gépeknél úgymond nem opciós:) -
    első genes core i hp-k és tp-k még elég korrektek, hp-ból 2. és 3. gen is, dellek se rosszak
    azokon túl már nagy tapasztalatom nincs

Igen de a ha megnézed akkor a Skylake, Broadwell, Haswell (Hp EliteBook 820 G3/G3/G1, Dell Latitude E7440/50/70, Thinkpad T440/50/60).

Három generáció, az Ivy a negyedik, a Sandy az ötödik, a Cire I a hatodik.

Nem esik bele.

onnantól lesz izgalmas, ha már ezek is kihaltak

A probléma, hogy nagyon kevés, amire van garancia is, szóval sajnos ezeket lehet tekinteni kihaltnak jogilag. Nem jogilag pedig sokáig velünk lesznek még.

ha új gépet kellene most vennem magamnak nem tudom mit vennék...ha ezer darabot cégnek akkor egyértelmű, ahonnan a legjobb részesedést ajánlják ;]

Ez már 15 éve így megy, de amúgy, ha nekem kellene választani, akkor a sorrend 1. Fujitsu 2. Dell/HP kb ennyi.

ezeket már olcsón lehet venni, 70-est is konfigtól függően 100k alatt sokszor gyári garral - attól függ épp melyik méret, sub gépek ára nagyon lenn van, legdrágább a 15-ös -
    60-as kéz alatt meg már 50-hez sokkal közelebb van legtöbb esetben, nagyon telített lett a piac és egyre többen árulják a business gépeket

Az már nagyon ritka amire 3 ónapnál több garancia van. Sajnos, de inkább már nincs, szerintem az a helyzet, hogy a cégek 3 évig használják utána eladják, akkor van esély ilyen gépre, ha renew, ami már egyre kevesebb van a renew programot felszámolták, vagy elenyésző, a notebookstore kiszállása óta. Vagy ha valaki hozzájut egy egy olyan példányhoz, ami véletlenül vagy direkt 1 - 1,5 évesen nem használ egy adott cég, mert mondjuk kivonul, vagy bezár.

[ Szerkesztve ]

• Dr. Akula

félisten

válasz Chaser #95 üzenetére

Biztos drága volt a kék festék, nem fért bele a félmilkás árba. :)

• Jim Tonic

nagyúr

válasz Chaser #120 üzenetére

Tudom, 8560-asom van. Viszont azóta Ivy, Haswell, (Broadwell,) Skylake. Tehát a Sandy már nem igazán.

szerk: én még 110 körül vettem, akkor még az Ivy-Haswell körül járt a legfrissebb.

[ Szerkesztve ]

Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

• bambano

titán

válasz rudi #115 üzenetére

az utóbbiak nem voltak a kezemben, a 420/520 széria még ma is bőven elég. és elég könnyű kifogni olyan darabot, ami fizikailag nincs megroggyanva.

• Chaser

legenda

válasz Jim Tonic #119 üzenetére

mindkettő belesik:)
    xx60 - sandy
    xx70 - ivy

ezeket már olcsón lehet venni, 70-est is konfigtól függően 100k alatt sokszor gyári garral - attól függ épp melyik méret, sub gépek ára nagyon lenn van, legdrágább a 15-ös -
    60-as kéz alatt meg már 50-hez sokkal közelebb van legtöbb esetben, nagyon telített lett a piac és egyre többen árulják a business gépeket

• Jim Tonic

nagyúr

HP-ban biztosan van, tapasztalatból mondom. Főleg az említett 60/70-es széria. Igaz, a 2-3 generációba talán már csak az utóbbi esik bele.

• Chaser

legenda

válasz hallador #117 üzenetére

azért olyan régre nem kell visszanyúlni - nyilván egy 6910p minőség és élettartam mai gépeknél úgymond nem opciós:) -
    első genes core i hp-k és tp-k még elég korrektek, hp-ból 2. és 3. gen is, dellek se rosszak
    azokon túl már nagy tapasztalatom nincs

onnantól lesz izgalmas, ha már ezek is kihaltak

ha új gépet kellene most vennem magamnak nem tudom mit vennék...ha ezer darabot cégnek akkor egyértelmű, ahonnan a legjobb részesedést ajánlják ;]

• hallador

addikt

válasz oszi666 #116 üzenetére

A minőségre gondolt. Akkor lehet érdemes megvenni a azokat a gépeket, ha még legalább van rajtuk 1 - 1,5 év garancia különben felejtős.
    Ezek már nem a T4x-es thinkpadek, vagy a D Latitude-ok, vagy az NC-k sajnos.

• oszi666

őstag

mármint milyen tartalék?

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

• rudi

nagyúr

válasz bambano #114 üzenetére

Nem biztos, hogy az utóbbi 2-3 generációs biznisz notebookokban van annyi tartalék, hogy érdemes legyen őket használtban tovább árulni.

• bambano

titán

fél misi körül van egy rendesebb T. ehhez képest akarnak még valakit lehúzni?
    nem baj, több fórumtárs is árul hardveraprón németektől behozott használt notebookot, majd megvesszük tőlük.

• hallador

addikt

Nekem most egy olyan elméletem van ami lehet baromság, de nem kell megkövezni érte.

Ezen nincs mit megkövezni, mert szerintem igazad van.

• Chaser

legenda

azokból a fizetőképes régi vásárlókból már sok kiszállt:)

• Apollyon

Korrektor

válasz hallador #109 üzenetére

Nekem most egy olyan elméletem van ami lehet baromság, de nem kell megkövezni érte.

A T és X-eket továbbra is nyomják lebutítva, hogy jól lehúzzák a régi, fizetőképes vásárlókat a korábbi szériákra alapozva.

Aztán lett a P széria, amit a wikin most úgy írnak hogy "The P Series line of laptops replaced Lenovo's W Series."

Azaz aki még masszívabb vásárló és képes kb. bármennyit kesselni, annak most megint van lehetősége rá. Mondjuk fogalmam sincs, tartalmaz-e olyan jó összeszerelési és anyagminőséget a P széria mint a classic TP vonal. De árából ítélve szerintem nem kell félni.

Ha sikeres lesz a P50, P70, talán csöpög majd le belőlük az alsóbb szegmensekbe is, mármint minőségben. Mert ez a mai T, meg ami tesztben is van már konzumer szint, túlárazva.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

• Chaser

legenda

válasz Khelben #105 üzenetére

éniseztetmondtam'...:)

ők már nem egy liga, ettől független kategóriájában jó a 8xx is

vhunor 2540-ből nem sok járt nálam, de elég robosztus dög
    viszont hűtés terén nem a legjobbak közt van, 1,8-as hdd-vel meg igen csak oda raktak neki
    utódok hűtés és elrendezés terén sokkal átgondoltabbak 12"-on

30-as szériáról tp fronton sokan mondanak csúnyákat, ott már erősen érződik a lejtő

hallador
    ennek így soha nem lesz vége:D
    burkolatra és felületre reagálva: 60/70 széria érzékenyebb, ennyi
    ettől nem papírból vannak nyilván:)
    mivel láttam elég érdekes 60/70 fedlapokat - amiket nyilván valami ritka igénytelen állat faj használt -, és saját magam is tapasztaltam párszor - tegyél egymásra 5-6-ot, pláne akkuval, nézd meg másnap - lábak nyoma már ott vana fedlapon -
    részemről max hármasával pakoltam akku nélkül, 8540-nél ez lehet 5 is - az is igaz, a lábak aránya/eloszlása a két gépnél teljesen más, de felületben nem nagyobb a 40-esé sem -
    és sandy/ivy szériából a többi gyártó közül egyértelműen 60/70-est vennék 14-15"-ban - 12 már kérdőjeles, mert nem volt ips opció pl tp-vel szemben -
    mindamellett, hogy epic fail dolgok is vannak, hiányzó középső pad gomb, dedikált gombok száma/funkciója
    de ha jól sejtem pwm mentes kijelzővel van szerelve mind, majd lassan kitesztelem - ami megint csak egy olyan dolog aminek minimum alapnak kellene lennie minden gépnél, de többi fronton bc. szinten sem az -
    meg ott a soros port ami elég ritka jószág abban a kategóriában, szóval jó gépek...csak minimális gondolkodással akár sokkal jobbak lehettek volna

rudi ez így van, viszont ivy-ig azért egy eb bőven vállalható - utána is, csak ott már szétugrott a történet -
    viszont ilyen 7-10 éves működésre már nem számítanék egyik gyártónál sem, és arra sem ha vmelyik nagyot huppan csak leporolják és megy tovább:)
    és persze ott van az is, a beszerelt alaplapok minősége mennyit esett az ólom mentes forrasztás miatt - igazából nem tudok másra gondolni a tömegesen hulló lapok kapcsán - , nah jó, a tömegtermelés és meo kb teljes hiánya lehet még az oka...

• hallador

addikt

válasz rudi #108 üzenetére

Na igen, ha megnézed a mai ThinkPad P50-et, akkor ezért az is elég masszív. Nincs vele sok baj, legalábbis ameddig újonnan masszívnak tűnik. Az X300 egy remekmű volt, szerintem, azóta sem sikerült az a bravúr.

De amit a mai Lenovo X/T szériával művelnek (a p végűek kivételek), azért az vicc, a kijelzőt le fel nyitogatom, hajlik a notebook alja? Ez nem mondanám nagyon masszívnak. Ezt azért egy 820/840/850, 7240/7440 és utódai nem csinálják, pedig vékonyabbak. Az előttem lévő 820-as kb egy szintem van egy air-el. A MacBook Pro esetében az alja jobban hajlik, a fedlap kb pariban van vele. Viszont, ha a megnyomom a kijelző közepét, akkor az ujjam a HP-nál nem látszik hogy hullámozna a kijelző a MacBook Pro esetében igen, a T/X-meg egy egyenesen gyenge.
    Szóval abban igazad van, hogy a mai vékony gépek, meg sem közelítik az old school vonalat, és amit írtál a cikk végén:

de a T sorozat p-re végződő modelljét mi teljesen másképp képzeltük el. Relatíve kisméretű, de komoly teljesítményű modellt vártunk, ami ugyan meglehetősen vaskos, de cserébe nem hiányoznak belőle olyan extrák, mint a cserélhető optikai meghajtó vagy az SSD-nek kialakított hely, sőt akár a soros port.

Minden szavával egyetértek pontosan így van. Én is ezt várnám, de szerintem ennek sajnos vége. Úgy tűnik nincs rá igény.

• rudi

nagyúr

ThinkPadek kapcsán két képet szoktam mutogatni, amikor felmerül, hogy a Lenovo b@szta el. Itt a 2008-as X300 és a 2011-es W520 váza, ezek már bőven Lenovo dolgok voltak. Aztán 2011-től jött ez a b@romság, amit Ultrabooknak neveznek és szépen begyűrűzött a vállalati gépek világába is. Kivették a notebookokból a teljesítményt és a vázat, most aztán ott tartunk, ahol tartunk. És óriási tévedés azt hinni, hogy csak a Lenovo járta meg ezt az utat, a Dell és HP csúcsgépei is már csak látszataik régi önmaguknak jelképes vagy semmilyen belső vázzal, teherviselő alaplappal és külső burkolattal.

Anno, 2008-ban az alulapok közé csavarozott, csupa akku MacBook Air bár nagyon masszív gépnek tűnt, az X300-as ThinkPadhoz képest sehol nem volt. Most az aktuális Air kb. ugyanúgy készül, mint anno, csak vékonyabb fémlemezekből, de a ThinPad X1 Carbonhoz (vagy akár vékony HP-hez, Dellhez, Fujitsuhoz) képest egy sziklaszilárd valami.

[ Szerkesztve ]

• hallador

addikt

válasz Chaser #103 üzenetére

továbbra sem a lenovohoz vagy más gyártóhoz hasonlítottam a 8xx szériát, hanem saját előd modelleihez...:)
    850 vs 8560/70p nem a legjobb felállás

Én sem állítottam ezt, csak annyit állítottam, hogy a 800-as generáció nem lett olyan rossz masszivitásban a Dellel, Fujitsu - van egy szinten van. És ha csak a merevséget nézem, akkor közel a 84/570-el azonos. Ha nem is a classic old school vonalat követi. Elég jól sikerültek szerintem a 800 -as széria darabjai, ahhoz képes, hogy milyen vékonyak.

ddr2 vs ddr3 - hát 2x4gb necces volt sokáig mindkettőből, de már rég nem..tehát ma azért lehet upgradelni olcsón egy 400/500-ast

Nekem mindig a maximális kiszerelés van a gépeimben szóval én ezzel nem foglalkozom. Most három notebookom van, egy ProBook 6460B (16 GB DDR3), egy Dell Latitude E5440 (16 GB DDR3L), és egy HP EliteBook 820 G1 (16 GB DDR3L), én erre áldozok, hogy mindig annyi legyen benne, amit bele lehet tenni.

dell és hp külső burkolata azért nem olyan felépítésű volt, hogy nagy energiát elnyeljen, cserébe ha ott valami horpadt egy vagyon volt cserélni - nem mintha tp-nél új műanyag elem nem az lenne, de legalább cserélni egyszerűbb, és régen lego szinten működött -

Igen ez a HP-nél határozottan igaz volt, mert ha a kijelzővel probléma volt, akkor a komplett fedlappal kellett cserélni az egészet, a Dell esetében egyszerűbb volt a dolog. A Dell D osztály erősebb volt kívül is mint a ThinkPadek. Az E64/500/64/510 volt aminél igazad van, az E64/520, már megint erősebb volt mint a ThinkPad. És ami fontos nem kopott le róla a sarkokban a borítás, mint a T-ről. Arról nem beszélve, hogy a D osztály zsanérja előbb tört le mint a fedlab ketté. Szóval dehogynem volt az masszív, a burkolata is.

(#106) vhunor

Neked jóval nagyobb a mintavételi poolod, mint nekem, de például én a 2540p-vel csak szívtam anno: spontán elrepedő keret, a kijelző műanyag kávája alatt elengedő ragasztó, hullámos billentyűzet (na ez igazi wtf kategória), meghaló hangkártya (ami már nem a HP sara). Ehhez képest párom 2570p-je vásárlás óta tiptop.

Igen ott volt egy nagyon komoly minőségi váltás, A 60/70-es HP. ha mindennapi használatot nézem sokkal élhetőbb darabok szerintem is mint az elődök voltak. Nem volt rossz a 40p- s széria sem, de azért a 60/70 jobb szerintem is. Az ilyen tollal írható a burkolata, és hasonlók, nálunk az van ebből pár száz, nem mondom van amelyik behorpadt, de azért ritka.

Aztán ott vannak a céges TP-ink, t430-ból kieső gomb (billentyűzetből), repedő ház, gyenge zsanér, hígfos üzemidő (másfél-két óra, ffs). A jelenleg használt full konzumer három éves 11-es Airem, aminek az egyik sarkát elcsapta egy autó és kihúzattam a topcase-t és igazi futkozós gép, ehhez képest üzleti feelingnek érződik.

Sajnos a 30-as szériás ThinkPadektől kezdve nagyon érezhető a minőség romlása. aki régi thinkpades, az a T61-re is azt mondta, hogy na ez már nem az a ThinkPad pedig az még az eredeti gyártósorokon ment. Szóval ebben is egyetértek veled.

[ Szerkesztve ]

• vhunor

őstag

válasz Chaser #47 üzenetére

Neked jóval nagyobb a mintavételi poolod, mint nekem, de például én a 2540p-vel csak szívtam anno: spontán elrepedő keret, a kijelző műanyag kávája alatt elengedő ragasztó, hullámos billentyűzet (na ez igazi wtf kategória), meghaló hangkártya (ami már nem a HP sara). Ehhez képest párom 2570p-je vásárlás óta tiptop.

Aztán ott vannak a céges TP-ink, t430-ból kieső gomb (billentyűzetből), repedő ház, gyenge zsanér, hígfos üzemidő (másfél-két óra, ffs). A jelenleg használt full konzumer három éves 11-es Airem, aminek az egyik sarkát elcsapta egy autó és kihúzattam a topcase-t és igazi futkozós gép, ehhez képest üzleti feelingnek érződik.

Kurva nagy a minőségi szórás.

• Khelben

nagyúr

válasz Chaser #103 üzenetére

Ott azért volt egy bevallott kategóriaváltás, a 850 ultrabook lett, a munkagép kategória megszűnt a 8-as sorozatban, helyette maradt a 650 és a Zbook.

• -=Sziszi=-

aktív tag

Nem értem ezt a belsőt. Minden a műanyag burkolathoz csavarozva.
    "Bezzeg régen:"

"Pár évvel később azért a Doom, Wolfenstein 3D már szerves része volt a közoktatásnak is." - Dilikutya

• Chaser

legenda

válasz hallador #102 üzenetére

továbbra sem a lenovohoz vagy más gyártóhoz hasonlítottam a 8xx szériát, hanem saját előd modelleihez...:)

ddr2 vs ddr3 - hát 2x4gb necces volt sokáig mindkettőből, de már rég nem..tehát ma azért lehet upgradelni olcsón egy 400/500-ast

dell és hp külső burkolata azért nem olyan felépítésű volt, hogy nagy energiát elnyeljen, cserébe ha ott valami horpadt egy vagyon volt cserélni - nem mintha tp-nél új műanyag elem nem az lenne, de legalább cserélni egyszerűbb, és régen lego szinten működött -
    ha már 400/500 - ott külön volt palmrest, billzet körüli elem, 510-nél már egyben a palmrest és billzet körüli elem -

• hallador

addikt

válasz Chaser #101 üzenetére

850-ről beszéltem, csavarodik a kijelző, billzet süpped, ha visszakapom levideozom neked azon ne múljon - nyilván nem olyan mértékben mint egy 100k-s lenovo, de erősen nem ajánlott egyik sarkánál kinyitni és billzet is sokkal jobban süpped mint 8540-nél /azon gyakorlatilag nem/

Abban azonban megegyezhetúnk, hogy a Lenovo mai modelljei még ezeknél is jobban hajlanak. A HP 12,5 . 14,1-es mai EliteBook-jai szintén nem hajlanak, a 820 konkrétan semennyire.

6930p jobb a 40-asnál masszivitásban..de nem hűtésben és nem technikailag, ugyanis csak ddr2 és nem volt váltható vga, pont

Mondjuk a C2D-nél pont semmit nem ért a ddr3- Szóval ez azért annyira nem volt hátrány.

az egy dolog, hogy 12 és 14" kategóriánál hasonló lehet a merevségük, de 15"-nál biztos hogy nem...semmi köze már a 60/70 szériához sem
    8460 14-es, meglepne ha masszívabb lenne egy 2560-nál - de 60/70széria kb minden méretben stabilan masszív volt, nyilván minél kisebbek annál jobban valamivel -

Igen ez teljesen jogos. De azért sajnos a mai Lenovo-k még ennyire sem masszívak, nem hogy a T61, vagy a T4/500 szintjét nem érik el, se még a konkurenciáét sem. Semmilyen méretben. Ez alól a cikkben szereplő modell a kivétel, a többi T-re nem igaz.

ha olvasol kinti fórumokat ott is köpködik - bár értelmetlenül, ultra, nyilván nem lehet olyan masszív, minden nem megy egyszerre -

Holnap megnézem a 850 G1-et, a 820, és a 840 -et nehéz lenne köpködni, mert az ugyan vékony, de simán hozza a régebbi HP-k merevségét. A billentyűzete pedig nem süpped legalábbis a 820-asé biztosan nem.

és továbbra sem egy mai tp-hez hasonlítom, hanem saját előd modelleihez, akár csak egy gennel korábbról

Igen és, és pont olyan masszív.

egyébként régen tp-nek pont az volt az értelme, gyakorlatilag lemodellezte az emberi testet
    műanyag a bőr, rollcage a csontváz, ami védi a belsőségeket:)
    ha szét is szállt egy tp és repültek/törtek a műanyagok, rollcage elnyelte a maradék energia szinte teljes egészét, alaplapra már alig jutott valami
    legjobb konstrukció amit kitalálhattak

Na igen ameddig a Yamato Labs tervezte igen. Utána meg láthattuk az eredményeket.

na most ez hp és dell fronton nem volt így, mert teljesen más felépítésűek, de nyilván nem arra terveznek semmit hogy dobálják

Annyira nem a Dell Esetében a tri metal váz nagyon hasonlít a RollCage-hez, ugyan a RollCage volt előbb. A HP esetében valóban mások voltak a tervezési szempontok. Itt inkább a külső váz merevít, a belseje pedig kevesebb merevítést tartalmaz. De érzetre a masszívitás megvan.

viszont ilyen szempontból régi tp-k nagyot virítottak..maiakról kár beszélni

Na igen viszont pont a múlt héten voltam egy WorkShopon ahol demóztak a P50-es thinkpadekkel, azért az valóban hozza a régi p minőséget. Sajnos az ára kicsit el van szállva. De minőségben OK.

• Chaser

legenda

válasz hallador #100 üzenetére

sztem kezdesz elmenni rossz irányba:)

850-ről beszéltem, csavarodik a kijelző, billzet süpped, ha visszakapom levideozom neked azon ne múljon - nyilván nem olyan mértékben mint egy 100k-s lenovo, de erősen nem ajánlott egyik sarkánál kinyitni és billzet is sokkal jobban süpped mint 8540-nél /azon gyakorlatilag nem/

6930p jobb a 40-asnál masszivitásban..de nem hűtésben és nem technikailag, ugyanis csak ddr2 és nem volt váltható vga, pont

6910p-t60 kb fej-fej mellett

de, azok ultrabookok, nagyon vékonyak, könnyűek...ez az ultrabook definiálása kb

az egy dolog, hogy 12 és 14" kategóriánál hasonló lehet a merevségük, de 15"-nál biztos hogy nem...semmi köze már a 60/70 szériához sem
    8460 14-es, meglepne ha masszívabb lenne egy 2560-nál - de 60/70széria kb minden méretben stabilan masszív volt, nyilván minél kisebbek annál jobban valamivel -

ha olvasol kinti fórumokat ott is köpködik - bár értelmetlenül, ultra, nyilván nem lehet olyan masszív, minden nem megy egyszerre -

kijelzőtől tekintsünk el, hogy 10k-s noname kínai sz@rt belevágtak, 100k-s acer kiröhögné, - fentebb linkeltem videót 8540 mellett - , de még belevágják zenbookba is:)

és továbbra sem egy mai tp-hez hasonlítom, hanem saját előd modelleihez, akár csak egy gennel korábbról

egyébként régen tp-nek pont az volt az értelme, gyakorlatilag lemodellezte az emberi testet
    műanyag a bőr, rollcage a csontváz, ami védi a belsőségeket:)
    ha szét is szállt egy tp és repültek/törtek a műanyagok, rollcage elnyelte a maradék energia szinte teljes egészét, alaplapra már alig jutott valami
    legjobb konstrukció amit kitalálhattak

na most ez hp és dell fronton nem volt így, mert teljesen más felépítésűek, de nyilván nem arra terveznek semmit hogy dobálják:) viszont ilyen szempontból régi tp-k nagyot virítottak..maiakról kár beszélni

• hallador

addikt

válasz Chaser #99 üzenetére

szerk: dehogy uo. masszívak..próbáltál 850-es kijelzőt egy kézzel sarkánál felnyitni? én igen, olyan szépen tekeredik a kijelző öröm nézni..jah nem öröm, maga a gép része korrekt, de sehol nincs egy 8540-hez a masszivitása - érdekes is lenne, lecsukott kijelzővel vékonyabb a gép mint a 8540-nek csak a gép része

Nem tudom most itt van előttem egy 820 G1, meg egy 840 G1 ne akard összehasonlítani egy x240-el, vagy egy t440-el mert elsírom magam, nem a HP-k miatt. Dehogy hajlik a kijelző. Konkrétan a 820 G1 olyan masszív, hogy két kézzel hajlítva is érezhetően masszív ezt nem tudom honnan vetted de nem igaz. Nem hogy próbáltam naponta használom!

Mint mondtam a 8540 a kanyarban sincs egy NC-hez. Szóval nem a 8540 volt a HP legjobb gépe szerintem.

6910/30-ról szó nem volt...:)

Te a konkurenciáról beszéltél, nem volt az? Dehogynem csak jobban sikerült mint a T400.

reteszt nézték be a mérnökök[/I Jogos hozzáteszem van pár példány, aminél ez nem jött elő, nekem is pl.

de igaz, egyik leghalkabb/hűvösebb gép mai napig,

Ez igaz a kor HP-ire is.

szerk: billzet se olyan masszív, 40-esen aztán kell nyomni mire süpped picit a közepe, 8xx-nél nem kell túlzottan erőlködni, hogy nagyobbat süppedjen

Akkor még egyszer előttem van egy 820 G1 nem süpped! Ez baromság ne is haragudj.

de azok már ultrabookok, más világ, sokkal könnyebbek/vékonyabbak, ahhoz képest teljesen rendben vannak

Nem ultrabook, csak vékonyabb.

de közük nincs régebbi szériák masszivitásához, már 60/70-hez sem - ami 15"-nál 99%-ban ua. kívül-belül, belül van egy kis vari -

Előttem van egy 820 G1, és egy 840 G1 ugyan olyan masszív mint a ProBook 6460B-m, ami mechanikailag egyenértékű az EliteBook 8460p-vel. Ami a legmasszívabb HP volt az elmúlt 6 évben.

Fém merevítésű! Nem "üvegszálas" vagy kitudja milyen műanyag.

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz hallador #98 üzenetére

az 500-as semmiben nem rosszabb 60/61-nél, de érdekel mire gondolsz - és már erősen beleléptek azok is a korba, 2008 év végi volt az első gyártású amivel találkoztam, 2009 elején kezdték forgalmazni őket, tehát 7 évesek a legidősebbek és még elég sok szaladgál belőlük, na ebből az új csodából nem fog az biztos ;] de sztem egyik mostani bc. gépből se nagyon... -
    a 400/500-asnál jobb hűtés?:)
    masszívabb a d830, nem arról volt szó, hűtésben biztos rosszabb, az nvs140-nel szerelt példányok sokkal hamarabb el kezdtek hullani, mint a t61-esek - az ugye elcseszett széria volt, de az nvidia nem hívta vissza -
    6910/30-ról szó nem volt...:) mindkettő nagyon korrekt gép - 6930p-nél ha jól rémlik a reteszt nézték be a mérnökök - és tényleg jók, azokból is volt nekem, 6910p etalon mint a 14-es t60 - nem vagyok márkabu_i' vagy részrehajló -
    Szóval ez a konkurenciánál jobb hűtés minimum sem igaz. - de igaz, egyik leghalkabb/hűvösebb gép mai napig, pár raklappal szervizeltem már 500-ast, nem a szomszéd mesélte:) és volt elég sok nekem is meg a családban, akik olyanokat használtak most kb bármelyik gépet viszek nekik az már hangos - kvázi hangtalanhoz képest jah, az minden:) -
    dvga előny/nem előny lényegtelen, ami lényeges, 400/500-asnál már váltható volt, konkurenciánál nem és dell/hp vonalon még ddr2 volt amikor ott már ddr3, utána viszont a 8540 nagyon ráfejelt az 510-esre technikailag - mxm vga, pwm mentes kijelző, usb3, erősebb vga -

szerk: dehogy uo. masszívak..próbáltál 850-es kijelzőt egy kézzel sarkánál felnyitni? én igen, olyan szépen tekeredik a kijelző öröm nézni..jah nem öröm, maga a gép része korrekt, de sehol nincs egy 8540-hez a masszivitása - érdekes is lenne, lecsukott kijelzővel vékonyabb a gép mint a 8540-nek csak a gép része

szerk: billzet se olyan masszív, 40-esen aztán kell nyomni mire süpped picit a közepe, 8xx-nél nem kell túlzottan erőlködni, hogy nagyobbat süppedjen
    de azok már ultrabookok, más világ, sokkal könnyebbek/vékonyabbak, ahhoz képest teljesen rendben vannak
    de közük nincs régebbi szériák masszivitásához, már 60/70-hez sem - ami 15"-nál 99%-ban ua. kívül-belül, belül van egy kis vari -

[ Szerkesztve ]

• hallador

addikt

válasz Chaser #92 üzenetére

Itt szerintem nem az van amit mondasz, hanem inkább az, hogy a T60/61 szériák voltak az utolsók, amit még a Yamato labs tervezte a RollCage vázát, és a Sanmina rakta össze, LG gyártású alaplappal. A t400/500-at már nem az eredeti IBM recept szerint csinálták, hanem a Lenovo gyártotta Kínában, olyan is lett. Azért azt nem kellene kihangsúlyozni, hogy a konkurenciánál, mert a konkurens utolsó generációs Dell Latitude D6/830 már masszívabb volt a T400-nál a és a hűtése is jobb volt, szóval ezek ilyen urban legendek.
    Nem beszélve a HP EliteBook 6910/30p elég legendásak voltak. Itt ott jobb is mint a T400.
    Szóval ez a konkurenciánál jobb hűtés minimum sem igaz.
    dedikált VGA soha nem volt annyira előny ebben a kategóriában.

(#97) Chaser

nem mondtam volna meg hogy eb-t látok...:)

Ja ez a G1-esekre igaz volt, de azért a G2-re megszokta az ember, a G3 meg egyértelmű volt, ennyi erővel a 8540 egy elég vacak valami volt az NC8430-hoz képest, ha ennyire jó volt szerinted a 8540, akkor nem láttál NC-t.

fedlap nem tudom milyen lett, olyan érdekes, gumis, eltűnt a csak alu, meg eddig ugye ment 180 fokos nyitás, már nem, de jobban megtapogatva minőségi, de ha oda csapom egy 8540 mellé, vagy akár 60/70 mellé azért nézegetni kell rendesen mire kiderül ezek vmilyen testvérek:)

Na ja ha a 8540 odacsapom egy NC8430 mellé, akkor kb semmi köze hozzá ennyi erővel.

Amit nem vettél figyelembe, hogy a 820/40/50 ugyanolyan masszív mint a 8540, vagy a 8560/70. Ehhez képest egy T hol van egy T60-hoz képest? Szerinted?

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz hallador #96 üzenetére

nem mondtam volna meg hogy eb-t látok...:)
    fedlap nem tudom milyen lett, olyan érdekes, gumis, eltűnt a csak alu, meg eddig ugye ment 180 fokos nyitás, már nem, de jobban megtapogatva minőségi, de ha oda csapom egy 8540 mellé, vagy akár 60/70 mellé azért nézegetni kell rendesen mire kiderül ezek vmilyen testvérek:)
    support más téma, most kifejezetten gépről volt szó

ebbena tp-ben én hatalmas innovációt látok :K visszatért belé az erő™, kár hogy kevés hozzá a hűtés ;]

• hallador

addikt

válasz Chaser #95 üzenetére

az is igaz, ha egymás mellé rakunk egy core i első genes eb-t meg 4. genest, hát arról sem mondja meg senki hogy egy alom:) viszont az utód legalább trendi' és cép' ha már felépítésben nem sok köze is van az elődhöz

Na ja mondjuk az is is, hogy legalább az elitebook megtartotta a minőségérzetet, amit a thinkpad nem. Meg megtartottam a supportot, ami a thinkpad nem, és megtartotta a tartósságát, amit a thinkpad nem, de a többiben igazad van. Ja meg ha ránézel, akkor tudod, hogy ez egy elitebook, de igaz a Dellre is, ha ránézel, akkor látod, hogy egy Latitude, a Fujitsu szintén ilyen, a thinkpadban mit is látsz? Egy 5 évvel ezelőtti ideapadet?

• Chaser

legenda

válasz hallador #94 üzenetére

kék entert is mi a ph@szért kellett kivenni...
    az is igaz, ha egymás mellé rakunk egy core i első genes eb-t meg 4. genest, hát arról sem mondja meg senki hogy egy alom:) viszont az utód legalább trendi' és cép' ha már felépítésben nem sok köze is van az elődhöz
    - ami viszont meglepett, kijelző csak kb 90 fokig nyitható, még jó hogy nem törtem le :) -

szerk: képeket megpróbálok holnap lőni a 60-asról, tesztelgettem ma, karcállóságban jobban elmarad, a 40-esen az alun levő réteg sokkal jobban véd - lakk szerű valami - és hát jobban horpad, de kell azért rendesen kifejteni hozzá erőt, új genesek közt legmasszívabb sztem bc. szinten bármelyik vetélytársat nézem

[ Szerkesztve ]

• hallador

addikt

válasz Dr. Akula #93 üzenetére

Ez jó billentyűzetnek számít? Semmivel nem jobb mint a konkurrencia. Lehet hogy egy Asus / Acer színvonalnál igen, de most pl. Lifebookot hajtok X230 után, meg nem tudnám mondani a különbséget. Ja, de! A Fujin F1-F12 gombok vannak, aminek vannak másodfunkciója is, ezen a TP-n meg biszbasz gombok vannak, aminek másodfunkciója az F1-F12. Órákig lehet keresgélni mire megtalálja az ember a megfelelőt.

Igen ez az amit én sem értettem, az, hogy a Lenovo adott nevet a billentyűzetének (AccuType), még nem lett jobb mint a többi. Ez még a trackpoint utódjára is igaz sajnos. Semmivel nem jobb, mint a többi.

Ha nem lenne ráírva, meg nem mondanám hogy ez egy Thinkpad akarna lenni.

Igen csak a billentyűzet színezete árulja el itt ott, de amúgy teljesen jogos. Ennek semmi köze az eredetihez, de lassan a konkurenciához sem sok :D

• Dr. Akula

félisten

Optikai meghajtóra sztem már semmi szükség, arra a pár dologra amire néha kell megteszi egy USB-s is.

Ez jó billentyűzetnek számít? Semmivel nem jobb mint a konkurrencia. Lehet hogy egy Asus / Acer színvonalnál igen, de most pl. Lifebookot hajtok X230 után, meg nem tudnám mondani a különbséget. Ja, de! A Fujin F1-F12 gombok vannak, aminek vannak másodfunkciója is, ezen a TP-n meg biszbasz gombok vannak, aminek másodfunkciója az F1-F12. Órákig lehet keresgélni mire megtalálja az ember a megfelelőt.

Alácsúszó kijelző: ettől falra tudnék mászni. Prociból inkább egy 2 magos GT4-est raktak volna bele, talán még a low-end Geforce se kellett volna. Ezek már csak a márkanév múltjából élnek. Ha nem lenne ráírva, meg nem mondanám hogy ez egy Thinkpad akarna lenni.

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz Tim82 #89 üzenetére

ők még ibm-ek voltak elvileg, én t41-gyel kezdtem...ha tudtam volna mi lesz belőle:)

szerk: hallador a 61-es majdnem pont olyan mint a 60-as, csak ott ugrottak 16:10-re - de létezett 4:3-as t61 is -, amik meg hullottak nem a lenovo hibája, nvs 140-nel szerelteknél volt gond, de minden más gépnél is
    500-as is azt a vonalat vitte tovább, sőt, hűtésben még jobb is lett és a konkurensekkel szemben nála már ddr3 volt, nem ddr2 és talán nála volt először is vga váltás lehetősége konkurensek ellenében - is -
    ha minden igaz 510-esnél már nem volt fedlap rollcage, de a 60-61-500 minőségben ua. volt kb, zsanérjuk is egyformán félretervezett volt:) azt viszont 510-nél 100%-ban javították, maga a gép is jó, csak hát már 16:9-es meg érződik a spórolás

[ Szerkesztve ]

• Tim82

félisten

válasz hallador #90 üzenetére

Nem is gondoltam volna, hogy ez lehetett az ok.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

• hallador

addikt

válasz Tim82 #89 üzenetére

Sajnos akkor adta el az IBM a részleget. a T60/61/x60/61, bár talán a 60-as szériák még egészen jók voltak, a 61-es sajnos már láthatóan nem olyan volt, már Lenovo érában született. Sajnos már akkor is látszott a hanyatlás.

[ Szerkesztve ]

• Tim82

félisten

válasz Chaser #82 üzenetére

X40/X41/X41 tablet meg még egy fokkal jobb volt összeszerelési minőségre az X60/X61(s, tablet) modelleknél, csak tökönlőtték lassú 1,8" IDE HDD-kkel őket.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

• Athos981

csendes tag

válasz hallador #22 üzenetére

Eggyet kel értsek kollegával, nálunk ~1000 db Elitebook 840 g1/g2 teljesít szolgálatot, nagyon jól bírják a gyűrődést! // még a kávéval leöntött gépek nagy részét - aminek kapott az alaplapja - egy alapos szárítás után sikerül elindítani :) //

• secretgarden

aktív tag

válasz #29810176 #4 üzenetére

Szerintem is ronda lett szegény. Nem sok elegancia szorult belé...

• Chaser

legenda

válasz Peter13 #83 üzenetére

:)

rudi ilyen b_zis felirattal gyönyörű lenne:) ez a dupla lámpa is fenomenális
    túldiplomázott marketingesek dolgoznak sok helyen, az itt a baj, egyszerű alap dolgokat már nem képesek felismerni ha nem látnak statisztikákat meg nem elemzőkre alapoznak

• Apollyon

Korrektor

válasz rudi #84 üzenetére

Ez nem csak és kizárólag a mérnök saját álláspontja?

Mert ezt megelőzően volt egy interjú vele általatok, és csak úgy ömlött a bullshit a mondanójából, látszott hogy betanított duma volt.

Pl. a 16:10-es képarány legyilkolása a 16:9-cel az abszolút divatidiotizmus áldozata, mert ugye az a fullhd felbontás, és mint tudjuk, a "HD"-vel mindent el lehet adni. Ellenben a blogban meg 16:10-es képarány van, ami a mai gépekben a Maceket leszámítva totál sehol sincs.

Szóval arra gondolok, hogy ez a T460p nevű borzadály is egy szándékosan szétcsicskított termékvonal része, David Hill meg tudja a frankót, csak meg van kötve a keze ezért semmi nem fog történni. Mondjuk ott van a P széria ami így képek meg specs. alapján régi IBM érzésnek tűnik, de abban is szigetes billentyűzet van, szóval confused :F – ezért lenne jó a teszt, mert akkor tudnánk, hogy a régi TP az új P szériában ott van, csak jóval drágábban.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

• rudi

nagyúr

válasz hallador #71 üzenetére

Jaja, szerintük minden fasza és á, ők aztán nem akarják visszahozni a régi TP-t. Aztán pár hónapra rá kicsapják a blogba hogy a klasszikus TP újracsinálásán gondolkodnak. Amiről persze azóta sem hallani semmit.

• Peter13

senior tag

válasz Chaser #82 üzenetére

Jóvanna! :) nekem az etalon :P :D

(nálam ez volt az első amivel tényleg dolgoztam is huzamosabban, és nem csak a fiókban lapult)

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

• Chaser

legenda

válasz Peter13 #81 üzenetére

etalon? hihi:) új genesek közt jól összerakott, inkább fogalmazzunk így
    x61 1400x1050-es bh affs ips panellel, na ott már volt valami ha már sub gép

• Peter13

senior tag

válasz Jim Tonic #50 üzenetére

Milyen fura: tényleg izlések os pofonok.

Nálunk a kolléga kisírta magának hogy cseréljék végre a régi laptopját újra (OK, tényleg nem mai darab volt), és egy ilyet kapott. Nekem az első benyomásom ez volt: "Hű, de szép: letisztult, semi csicsa, szép kijelző, jó megfogni...de miért ilyen papír?". Pedig csak annyi történt hogy amíg lementünk cigizni (ő cigizett, én néztem), addig a kezembe nyomta, én becsuktam és megfogtam (mint egy mappát), és éreztem hogy horpad-hajlik a fedlap (nem vagyok Fekete Laci, és nem szorongattam eszelősen, csak megfogtam). Nekem ez csalódás volt.

X220 még mindig az etalon, és úgy tűnik egyelőre az is marad...

OFF: a gamer laposomban majdnem ugyanez a proci van (6700HQ), és nagyon könnyen vissza lehet venni 35W alá intel XTU-val (-100 mV, de ment -125-ön is). Stabil, nincs throttling, simán tartja a 4 mag 3,1-et, jóval halkabb (pedig nekem dupla hűtésem van, de ott is nagy a különbség). Szóval az alultervezett hűtésnek lehet ilyen módon is segíteni, ha valakinek esetleg csak ez lenne a baja...

[ Szerkesztve ]

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

• opeter87

senior tag

Nem rossz gép, örömteli, hogy nincs TN kijelző és alap a FHD felbontás.

A plusz akku és az opcionális DVD (caddy) - HDD hely hiánya viszont fájó. Így nem lehet egyszerre SSD és HDD.

Ez a T460p még sajnos a hűtés miatt nagyon messze van a jó öreg T400-tól, én pl. ezért is váltottam 1,5 éve egy Dell E6430-ra (ennek jó a hűtés, van HDD és SSD egyszerre), nem szigetes a bill. sajnos a track point katasztrófa, de azt meg nem használom.

• Napfénysüti

nagyúr

válasz venember83 #78 üzenetére

Most az a céges gépem de ennél még nem vettem észre hogy olyan rossz lenne a hűtése. A 420-as kollégáké viszont borzalmas.
    Mondjuk a saját T400-am visszasírom.

Més que un club!

• Chaser

legenda

válasz hallador #74 üzenetére

gyakorlatilag ennek a fedlapnak mámindegy', tesztelgetem mekkora erőbehatás kell neki:) van rajta középütt egy 5cm széles 10cm magas t betű forma is beleégve, nem tudom mivel csinálhatták, de ügyesek voltak az biztos:)

szerk: toll heggyel szépen lehet rajzolni rá mint papírra:D

Napfénysüti híresen jó volt a hűtésük régen, hangsúly a régen szón

[ Szerkesztve ]

• Napfénysüti

nagyúr

válasz venember83 #10 üzenetére

Ezen a 90 fokon én is nagyot néztem. A TP-k mindig híresen jó hűtésű gépek voltak (talán a T420/520 szériát leszámítva) erre itt felment ilyen magas hőmérsékletre a proci. :U

Més que un club!

• mildwood

tag

válasz venember83 #10 üzenetére

Nekem is ez böki a csőrömet az összes ilyen drága laposnál...ugyan az a hűtése kb mint barátnőm egyszerű 100ezres gépének, csak belecsesztek egy procit meg vga-t amit nem tudnak hűteni, ergo kihasználatlan marad nagyobb terhelésnél. Én úgy kezdeném erre egy boltba, hogy mennyit engedsz a feléből...(tudom, nem a bolt szabja az árakat..annyira)

[ Szerkesztve ]

P

• hallador

addikt

válasz Chaser #73 üzenetére

Ha csinálsz képeket az érdekelne engem is.

• Chaser

legenda

válasz hallador #71 üzenetére

volt már egy mennyiséghez szerencsém
    annyitól behorpad ha 3-nál több van egymáson, "puha"
    nyilván kell fizikai behatás, de nem mindegy hogy ennek kevesebb kell mint az elődjének
    van itt egy...megpróbálom lefényképezni

szerk: hemaka nem merés kérdése, nemrég pedzegettem tp topikban, mekkora lenne egy 15-ös 4:3-as t60 ips-sel - 14-es meg pláne -, ugyanúgy ahogy a régi volt, csak mai hw-rel belül és mondjuk retropad néven:), 50-100k limitált darabszámban, sztem simán adhatnák drágábban mint ezeket a mai gépeiket, de nyomi marketingesek ugye..

[ Szerkesztve ]

• hemaka

nagyúr

Mikor meri meglepni a Levono, hogy csinal egy oldschool t61 designnal tervezett gepet? :D Arra varok, akkor emelem majd a kalapom elottuk.

crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+

• hallador

addikt

válasz Chaser #70 üzenetére

Azért ennyire nem rossz a helyzet. Azért meg kell ütni hogy horpadjon. Nekem van egy ProBook 6460B-m, ami mechanikailag egyenlő az EliteBook 8460p-vel, kivétel, hogy az elitebook fém burkolatú. Abban igazad van, hogy eléggé karcolódhat, mondjuk ehhez azért kell az is, hogy valaki például a fémcsatos óráját a kezén hordja, és napi szinten húzogassa a gépen azt. Vagy kell hogy valami a táskájában megkarcolja, de annyira nem gyenge, hogy ennyitől horpadjon.

Ha lerúgod az asztalról akkor ok. vagy bekevágod az asztal sarkába, vagy hasonló.

(#72) hemaka

Soha :D

Erre a legjobb félrebeszélés a ThinkPad designeres cikk volt.

[link]

Szerinte minden fasza :DDD

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz rootmin #58 üzenetére

nem mindegy azért horpad mert leesett, vagy azért mert csúnyán néztek rá ;]
    ha látsz annyit mint én akkor megérted miről van szó
    sokkal rosszabb karcállóságban is a 60/70 sajnos
    fedlapuk már attól benyomódik, ha akku nélkül 3-nál több van egymáson, a talpak nyoma "beleég" a fedlapba, első rész meg különösen gyenge anyagból van
    8540-emet párszor rúgtam már le ágyról meg ilyen apróságok:D karc sincs rajta, persze ezt ia meg lehet karcolni és be lehet horpasztani
    de ilyen az új vonal, ha az elődöt nem vesszük figyelembe korrekt, 14-esek még masszívabbak

• hallador

addikt

válasz Khelben #68 üzenetére

Nyilván nem lap van benne, hanem célzottan kialakított magnézium bölcső. Ezek szerint mégis sokat számít, ha még a cikk is azzal érvel, hogy visszatért az erős thinkpad. Te most tényleg ebbe kötöttél bele?
    Ez pont azért nem hullámzik annyira mert ez a magnézium merevítés benne van. Ellentétben a többi T,X variánssal.

Mondjuk engem sokkal jobban aggaszt a zsanérok minősége.

[ Szerkesztve ]

• Khelben

nagyúr

válasz hallador #67 üzenetére

A magnézium "lap" a merevítésben nem sok szerepet játszhat. A belépő szintű 100S Lenovoknál is fém lapra vannak szerelve a belső alkatrészek aztán úgy hullámzik a ház, mint a vitorla... Persze az nem magnézium, de kétlem, hogy egy lap sokat tud merevíteni. Nem véletlenül volt régen rollcage.

• hallador

addikt

válasz MrSealRD #62 üzenetére

A Mai ThinkPad már nem az a thinkpad, ami a T61 volt. A T460P egy üvegszál erősítésű Magnézium merevítésű notebook. Egy Magnézium lapra van rászerelve az alaplap. A külseje, és a külső merevítést lecserélték üvegszálra (elvileg). a Belseje Magnézium ötvözet. De közel nem tartalmaz annyi fémet, mint egy T61.

A T460P nem tisztán üveg/szénszál. A belsejében van Magnézium ötvözet is. A többi T-nek valóban nincs ha jól tudom.

De ha a képet megnézed a az a szürke valami, amire az alaplap van szerelve, az magnézium ötvözet.

Ezért a felhangok, hogy milyen masszív és a többi, csak éppen a régi thinkpadekhez még így sem sok köze van.

• Apollyon

Korrektor

válasz rudi #65 üzenetére

Szuper, köszi. :R

• rudi

nagyúr

válasz Apollyon #64 üzenetére

Á, igazad van, szerepel a 6. generációs Core i is! No, elkezdem húzogatni a szálakat tesztügyeben.

• Apollyon

Korrektor

válasz rudi #63 üzenetére

Pedig a hivatalos oldalon van i7 verzió is, nem mindegyik feltétlenül xeonos.

• rudi

nagyúr

válasz Apollyon #49 üzenetére

A P-nek az egyetlen baja, hogy Xeonos, az meg jellemzően kétszer annyiba kerül, mint a négymagos Core i5-ök vagy másfélszer olyan drága mint a 4/8-as i7-ek, tehát jellemzően 100-150 000 forinttal magasabbról indít mint a legtöbb esetben hasonlóan teljesítő p-s ThinkPad. Tesztre viszont tudunk szerezni egyet, ha minden igaz.

• MrSealRD

veterán

(#46) hallador : Nálam is itt van egy T61, meg egy T420, szóval azért érdeklődöm ennyire... Ezeken a képeken annyi látszik, hogy a felső burkolatra rá van csavarozva az alaplap, arra meg az alsó rész. Elvileg ezek üvegszálas/szénszálas anyagok. Szóval hol az Mg? :F

(#60) SzaboZE : Gumirozott? Mi? Neked is azt tudom mondani mint hallador-nak.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

• SzaboZE

addikt

válasz bambano #57 üzenetére

Van értelme is a kialakitásnak, hiszen igy elemeli az alját az asztaltól és jobban szellőzik.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

• SzaboZE

addikt

válasz MrSealRD #45 üzenetére

Az van magnéziumból, csak gumirozott, olyan érzésre mint a műanyag.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

• OgreImre

senior tag

Ha belegondolok, hogy 300k bruttóért vettem a 8540p-t, majdnem 5 évvel ezelőtt i7-640M-el, SSD-vel FHD IPS panellal, dVga-val...ami kb. akkor megfelelt ennek a teljesítménynek és ez most 480k...
    Semmi baja a mai napig, de most kezdem érezni az erőhiányt benne, pedig ugyanazt csinálom mint 5 éve, csak az új szoftvereknek kell a nagyobb erőforrás a nem is olyan sok új funkcióért cserébe.
    Erre biztos nem cserélem le.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

• rootmin

tag

válasz hallador #46 üzenetére

Hmm, ezt a horpadás dolgot jó tudni, látva az irányt jó lenne még évekig kitartani a 8460p mellett, igyekszem figyelni rá...
    8440p-ről váltottam, ismerem mindkettőt. Nálam a 40-es viseltesebb volt, azt eleve horpadva vettem, illetve egyszer sikerült neoprén tokban 1,5 méterről a sarkára ejteni járólapra, akkor lett egy kis horpadás ott is. (ez egy kommersz gépnél jó eséllyel totálkár lett volna ugye... :D)

A felülete tényleg más, a 40-es tapintásra kellemesebb volt (ez meg szebb szerintem), viszont ami a karcállóságot illeti, én nem tapasztalom ezt rosszabbnak, nem látok rajta különösebb sérülést. Barátnőm hason szériás ProBookja is jól bírja... Jók ezek! :K

A 60-as szigetes billentyűzete nekem jobban tetszik (bár a gépelési komfort mégjobb volt anno az X61-esen), a kis világítás tényleg gyatra, szerencsére ritkán érzem szükségét.

Viszont azt imádom, hogy esténként HPFancontrol utilt futtatva simán elmegy passzívan, nem zajol a szobában, SSD-vel teljesen csendes, Sandy Bridge-nél már a CPU sem "cicereg".

Nem tudom, miért írjátok, hogy jó a kijelzője, tulajdonképpen a mai napig ezt tartom a legnagyobb hátránynak. Amennyire lehet feljebb léptem, ennek már 1600x900 a felbontása, azzal nincs bajom 14"-n. Tudom, nem multimédia gép, de ez egyetlen dolog, amit irigyeltem a céges 15" Acer V7-emtől az a FHD IPS kijelző volt 1:1000 fölötti kontraszttal, korrekt színekkel.

Kéne bele +8 giga RAM, meg egy 4 magos proci és szerintem évekig elzakatolunk még. :B Bár egy jobb ultrabookért, mint az új Dell XPS 13" jelenleg szó nélkül elcserélném, a jelenlegi életvitelem nem teszi próbára se a procit, se a vázat annyira hogy az ne lenne elég. Most is dokkolva van a gép, és a külső billentyűket koptatom...

• bambano

titán

én azt a részét nem értem, hogy melyik céges dolgozó akar milliós notebookkal mászkálni úgy, hogy kilóg belőle egy böszme akksi?

az nem látszik messziről, ha 5mm-rel vastagabb, de az igen, ha ekkora púp van a fenekén...

na meg hogy nem lehet egy kézzel kinyitni...

[ Szerkesztve ]

• AxBattler

félisten

"Amin elcsodálkoztam, hogy a HP EliteBook 820/840/850 kategóriákkal tartósabb darabok, mint amilyennek tűnnek, először én is azt gondoltam, hogy gyenge a minőségük, de most, hogy a G1-esek 2 év körül vannak, szarrá verik az X240/50, és T440/50-es thinkpadeket minőségben.
    A HP zsanérjai egyszerűen jók, a váza valóban fém, nem pedig olcsó kínai elvileg üvegszál, gyakorlatilag meg ki tudja. Hiába vékonyabb kialakítás a az EliteBook nem annyira rossz, mint amennyire látszik. Itt a merev ház ugyanolyan merev, mint a legendás ősök (2560/70p, 8460/70p, 8560/70p). Szóval a HP-t nem írnám le sőt valódi business gépeket gyárt a HP is, ha még nem is követi a valódi old school business vonalat."

Köszi, ez hasznos infó! :R

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

• peti_s

addikt

Ebben a logón kívül nem sok ThinkPad van már. A billentyűzet nagy csalódás mint mindig, nem értem miért kellett a T420 után szakítani a hagyománnyal. Illetve nekem továbbra is nagyon hiányoznak a funkció visszejelző LED-ek, kinyitott, és becsukott állapotban is. Vehetnék bármi mást is, meg nem mondanám egy sötét szobában hogy most ThinkPad előtt ülök-e vagy sem.

• hallador

addikt

válasz access_denied #51 üzenetére

Hp ProBook 650 G2 (2016)
    Hp ProBook 650 G1 (2014)

Nem 38 éves, Ma is használják.

• Chaser

legenda

8560/70p-ken van, nem 38 évesek de nem is 1-2 évesek, sandy és ivy bridge széria
    ha jól rémlik 1-2 fujin is van

• Jim Tonic

nagyúr

Nekem sokszor hiányzik, persze meg tudom oldani egy USB-s megoldással.

• access_denied

senior tag

Ez a soros port téma komoly? Jó ideje nem találkozok vele notin. Van típus amelyik rendelkezik soros porttal (és nem 38 éves)?

• Jim Tonic

nagyúr

Kolléganő kapott pár hónapja egy ilyet. Szerintem nagyon komoly lett. Kollégával arról beszélgettünk, hogy végre megint ütős a Thinkpad, és a régi időkre emlékeztet.

[ Szerkesztve ]

• Apollyon

Korrektor

válasz rudi #20 üzenetére

És tényleg!

Akkor most már a régi T/W sorozat az új P? [link]

Szóval akkor itt ugyanazt kapjuk meg, vagy még keményebbet, mint anno a #520-nál pl.

Teszt erről lesz?

• gergejly

aktív tag

egy szó, mint száz, hála a vékonyítási mániának, a notikat nem lehet már hajtani.
    Emléxem, amikor T60-on rendereltem.....
    Vagy a T410 és az asztali gépem "farm" volt :)

Arra kiváncsi lennék, az a mobil geforce jó-e valamire?

• Chaser

legenda

válasz hallador #46 üzenetére

oké, én unibodynak hívom, bár nem teljesen az, tény :)

igen, a horpadás is, nagyon csúnyán tud horpadni 60/70
    zsanérokat csak azért mondtam, mert 40-esből egy darabbal nem találkoztam, pedig elég szép mennyiséget szervizeltem már - ugyanígy 510-et is - dellekről ilyen tapasztalatom nincs

trendibb lett, de sok mindenben visszalépés az új vonal, a 8540 igazi oldschool dög, amit ez már kapott tőlem ;]

és ami külön hát hm kategória, 40-esen hp logo alatt ott van az eb. felirat gravírozva, onnantól viszont már nincs, nem nagy valami, csak egy apróság

haswelles szériára emlékezhettem, részemről mindegy, van tartalékba elrakva 8540 - meg egy doboz alkatrész hozzá -, pár évig még biztos nem kell gondolkodnom mire cseréljem
    ha meg kraft kell akkor desktop, nem fogom szívatni magam hülyeségekkel
    egy e7440-et fhd ips-.sel még bevállalnék, majd ha 100k köré esik az ára

meg esetleg egy 8560/70w-t a fhd ips panellel, azok még összességében korrekt gépek

csúnyán elqrvult a bc. vonal is sajnos, amikor már van hogy konzumer aláz bc-t ott bajok vannak

• hallador

addikt

válasz Chaser #42 üzenetére

A HP EliteBook 60/70 nem unibody

egy kérdés - láttál már kilazult zsanéros 60/70-est? én igen, többet is, 40-esből egy db-ot sem - itt újabb tp vonal, mert t510-nél szintén egy darabbal sem találkoztam -

Meg 6440-et meg az összes ThinkPadből az elmúlt 2 évből. Meg Gyakorlatilag szinte mindenből. Meg kell húzni van ilyen.

nem tudom mi gond a stílussal, látszik hogy értesz hp-hoz, ténymegállapítás, nem cinizmus:)
    egyébként csak kommunikálok

Ebben az esetben semmi.

én továbbra sem értem, mért van track ha nincs hozzá gomb?:) epic fail

Ez jogos

van viszont wifi kapcs, hangnémító és talán explorer vagy calculator :F

Ez jogos

60/70-nél már nincs, ha csúnyán néz rá az ember megkarcolódik

És sajnos tud horpadni os ezért voltak kopásállóbban az azonos vázra panelre épülő ProBook-ok.

viszont sandy szériából talán a legjobb választás összességében, na jó, e6520 sem rossz pl

Szerintem is. Viszont a Dell említett szériáiban a piros lekopós csík elég kellemetlen hatást mutat.

szerk: ha nem tévedek nagyot, 1-2 fujinál még van oldschool billzet
    utóbbi hónapokban igaz nem követtem, de pár tesztet tavaly év vége felé még néztem és nem szigetes rémlik, persze lehet tévedek

Sajnos nincs. A Haswell-esekben még igen, az újabbakban sajnos nem nagyon van.

ettől független tény, bár szubjektív, nekem nem jön be a szigetes billzet, nem is véletlen használok fő gépnek 8540-est, ez valamennyire leköveti a gépelésemet:D és kijelzőben legjobbak közt van

Sajnos én is rühellem. Az utolsó még félig sima félig szigetes billentyűzetet a Dell adta, még a haswelles verziókban. De a régi billencsek szerintem is sokkal jobbak.

(#45) sutszi

Pedig van benne, de nem RollCage, hanem annál sokkal kevesebb "anyag" van benne.

Azért ha összehasonlítom az én T61-emmel, akkor sehol nincs.

[ Szerkesztve ]

• MrSealRD

veterán

A cikkben azt olvasom hogy magnézium váz. De én annyira nem találom benne, hogy már nagyítóval keresem lassan. Olyan mintha az alaplapot szendvicsbe fogná a két burkolati lap... :F

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

• hallador

addikt

válasz oszi666 #41 üzenetére

Itt nincs túl sok kérdés. A haswell egy 4200M/4300M egy 2013Q4-es processzor. A Latitude E6440 -nek nincs utóda! Innentől kezdve mi a kérdés? Példaként a Thinkpadból azóta volt T4/550P, T46/560P is. Az az a DELL nem adott ki utódot az elmúlt 2 évben. Hmmm lehet, hogy lesz utód, mint a Fujitsu LifeBook E sorozat, vagy a ProBook 640 G2 esetén, de eddig semmi.

semmi közben rájöttem :D

Ok, akkor a fentiek tárgytalanok.

[ Szerkesztve ]

• Dr. Akula

félisten

"Három az USB 3.0 kapuk száma"
    ... és az USB kapuk száma 3 legyen. 4-ig ne számolj hát ezért, sem pediglen 2-ig. :D

• Chaser

legenda

válasz hallador #38 üzenetére

macbook feeling > az alu unibody ház és nagy korrekt pad miatt, nem másért:)

egy kérdés - láttál már kilazult zsanéros 60/70-est? én igen, többet is, 40-esből egy db-ot sem - itt újabb tp vonal, mert t510-nél szintén egy darabbal sem találkoztam -
    nem tudom miben merevebb a 60/70 széria, de érdekel szted mért

nem tudom mi gond a stílussal, látszik hogy értesz hp-hoz, ténymegállapítás, nem cinizmus:)
    egyébként csak kommunikálok

én továbbra sem értem, mért van track ha nincs hozzá gomb?:) epic fail
    mért nincs dedikált hangerőszabályzás, de akár fény is - ez 40-eseken sincs, calculator meg explorer az feltétlen:D -
    van viszont wifi kapcs, hangnémító és talán explorer vagy calculator :F
    funkcionalitásban sokat esett a 60/70 széria
    szerelhetőségben sokkal jobb
    viszont, 40-esnél még mxm vga volt, 60/70-nél már nem, nagyon trendi lett, nagyon szép lett, de:
    felületek? 40-esen van valami réteg, nagyon korrektül védi az alut ami alatta van, 60/70-nél már nincs, ha csúnyán néz rá az ember megkarcolódik
    viszont sandy szériából talán a legjobb választás összességében, na jó, e6520 sem rossz pl

szerk: ha nem tévedek nagyot, 1-2 fujinál még van oldschool billzet
    utóbbi hónapokban igaz nem követtem, de pár tesztet tavaly év vége felé még néztem és nem szigetes rémlik, persze lehet tévedek
    ettől független tény, bár szubjektív, nekem nem jön be a szigetes billzet, nem is véletlen használok fő gépnek 8540-est, ez valamennyire leköveti a gépelésemet:D és kijelzőben legjobbak közt van

[ Szerkesztve ]

• oszi666

őstag

válasz hallador #31 üzenetére

Most egy kicsit el vagyok tévedve :)
    A 6xxx sorozat az a latitude topja nem? A csúcs business gép.
    A 4xxx sorozat meg a precision 14colosa, a csúcs workstation.
    Most akkor melyiket vezetik ki? vagy 4xxxm mint proci: core i5 4xxxm? és ezekből a dell melyiket vezeti ki?

semmi közben rájöttem :D

[ Szerkesztve ]

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

• hallador

addikt

válasz _Berci_ #39 üzenetére

A kijelzőn kívül gyakorlatilag minden komolyabb gyártó ad m.2 satát. A kijelzőben teljesen igazad van. Bár sokan úgy gondolják, hogy a TN nem véletlenül van, a betekintési szögei miatt, ami egy üzleti gépnél lehet szempont.
    Ettől függetlenül az IPS szerintem is jobb lenne.

• _Berci_

aktív tag

Remélem a többi gyártó is követni fogja a Lenovo-t legalábbis kijelző terén mindenképpen... :)
    Siralmas, h kiadsz 3-400k-t egy üzleti modellre és max FHD TN panelt kapsz, és nem is választhatsz mást!

az, h még mindig "lesporólják" az m.2 -t gyalázat :) és nem is beszélve a PCI szabványú csatiról...

[ Szerkesztve ]

Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!

• hallador

addikt

válasz Chaser #37 üzenetére

mármint melyik merevebb? itt van mindkettő, 40-es mindenben jobb kb, csak nem trendi', 60/70 macbook feeling, padban klasszisokkal jobb az tény

Mondjuk ja meg kb 2* vastagabb mint az említett apple, de ja. A HP-k közül a 60/70P volt a legmerevebb... De azért majd nézd meg. Mondjuk azt elmagyarázhatnád, ha ilyen "szemfülesen" kiszúrtad milyen szabványoknak felel meg az emlegetett "konkurencia", vagy megszokás?

viszont, ha már értesz hp-hoz

Ha ez a stílus marad, akkor hamar befejezzük a beszélgetést. Ha valakit érdekel az informatika, akkor nem csak a HP érdekli.

van track 60/70-en, de nincs hozzá a padon középső gomb...hol a hiba?:)van track 60/70-en, de nincs hozzá a padon középső gomb...hol a hiba?:)

Valóban mondjuk kellemetlen a görgetésnél ez tény. Pár persze, ha pöcökegeret használsz. De ezt nem hoznám fel hibának.

haswell szériánál bios tetszik, fn-ctrl felcserélhető, meg volt raid, meg elég testreszabható, de tényleg a gép is jó lenne - azt kivéve, hogy nekem szigetes billzet nem gyere be kategória -

Van egy rossz hírem számodra: Ma nincs más. De azért ha majd találsz, akkor szólj... :N

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

válasz hallador #35 üzenetére

mármint melyik merevebb? itt van mindkettő, 40-es mindenben jobb kb, csak nem trendi', 60/70 macbook feeling, padban klasszisokkal jobb az tény
    és kijelző, 8540-ben brutál jó tn van, 60/70-ben is elmegy, de nem olyan jó, viszont, ahogy nézegetem mindben pwm mentes vezérlés van, amiért nagy :R de majd napokban ránézek 60/70-re jobban
    viszont, ha már értesz hp-hoz
    nem tudtam rájönni a kicsiny kis agyammal
    van track 60/70-en, de nincs hozzá a padon középső gomb...hol a hiba?:)

haswell szériánál bios tetszik, fn-ctrl felcserélhető, meg volt raid, meg elég testreszabható, de tényleg a gép is jó lenne - azt kivéve, hogy nekem szigetes billzet nem gyere be kategória -

szerk: Mercel azt már rég kiirtották ;] 30-as széria még csak-csak - nekem az se kellene -

[ Szerkesztve ]

• Mercel

senior tag

Nekem ez visszalépésnek tűnik. Nem kifejezetten a speckó inkább az egész szempontjából.

Pont azt kezdik kiírtani a Thinkpad-ekből ami miatt híres lett a széria.
    Strapabíró, átgondolt, időtálló..
    10 éve nincs konzumer laptopom de látom, hogy az üzleti sorozat is hanyatlik..:(

Marcel

• hallador

addikt

válasz Chaser #34 üzenetére

Ok, ebben igazad van. Cserében sokkal merevebb volt.

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

új genesek közül nem rossz a 60/70 széria, de azért nem kis visszalépés van funkciógombok terén
    billzetet megvilágító pilácsról ne is beszéljünk:) 40-eseknél még tökéletes volt, 60/70 kalap sz@r kategória ha finoman akarom kifejezni magam, inkább nem is tették volna bele

• hallador

addikt

válasz SzaboZE #32 üzenetére

A T ugyanez! Ugyanúgy hajlik egy év múlva. Egyedül talán a T4/5x0P ami nem a többi hajlik. Teljesen mindegy T vagy X. Sajnos a váza és a Zsanérja nem lett az igazi. Félre ne értsd nem fikázni akarom, mert nem rossz annyira, de sajnos a konkurencia most jobb.

• SzaboZE

addikt

Hogy jön ide az X széria? :) Az úgy lett szar ahogy van :) Én a T szériáról beszéltem :) A lenovo is elgondolkozhat azon, hogy billentyűzet cseréhez ki kell szedni az alaplapot... (X240, X250). A HP meg a gyáriszám beíráson...

• hallador

addikt

válasz oszi666 #23 üzenetére

Sajnos az utolsó verziói a Haswell procis 4xxxM. Legalábbis én nem láttam utódokat. Lehet, hogy van utódja de én nem láttam még, persze ez semmit nem jelent.

(#25) t72killer

Ez jogos de vannak 28 wattos darabok, de mondjuk ott nincs vPro.

(#27) Chaser

Mindenből van hibás, de alapvetően jobb. Nekem egy Szerintem az EliteBook-ok közül a (8x60P volt a legjobb, persze is szerintem.)

(#29) SzaboZE

Nem tudom ma szedtem szét egy 820 G1-et ehhez képest a Lenovo TP X240 egy igazi kihívás. Nem beszélve, arról, ha bővíteni akarod, a HP esetében kb egy kattintás és kész. A minősége kategóriákkal jobb mint a TP-ek. Alapvetően egy dolgot lehet a HP, Dell szemére vetni, ha megkopik, akkor a fém látszik a festék alatt (Ahogyan ez a régi valódi ThinkPadek esetében is volt). Ez valóban nem szép ez igaz, de legalább van benne fém. A T460P-ben is, de hogy az X szériában nem túl sok az is biztos. Cserében nyeklik nyaklik.

[ Szerkesztve ]

• rudi

nagyúr

válasz SzaboZE #24 üzenetére

Annyira nem volt benne, hogy még a T450p sem volt!

• SzaboZE

addikt

Lehet hogy tartósabb a hp, de a minősége gyatrább. Szokásos módon hevenyészett megoldások és antiszervizelhetőség :)

• FoxiestFox

félisten

Belül sem találtunk semmi szokatlant, bár régi thinkpadesként minden új modell első felnyitásánál titkon abban reménykedünk, hogy kék Entert és hatelemű jobb felső gombcsoportot látunk.

Én már álmodtam ilyet. Komolyan. :D

• Chaser

legenda

válasz rudi #19 üzenetére

oké, csak az a mondat kb értelmetlen abban a formában
    nem lesz melgebb>cpu throttling tp-nél...mért röhögtetik ki magukat?:)
    végigsimítanám a hátát egy békebeli t60-nal annak aki ilyenre áment mond ;]

HalasKYO azt pasztázni kellene sztem...
    terhelve még a kis verziók sem futnak annyit - 2560p - turbot meg célszerű kikapcsolni - win managementnél cpu 99% és már nem is él -
    nagyon egyszerű móka, két perc alatt megvan cpu csere/pasztázás:)
    500-ashoz kár hasonlítani bármit, kvázi hangtalan volt intel vga-val
    talán pont akkoriban váltottak át az ólommentes forrasztásra, mai gépek nagyon ritkán fognak menni 8-10 évet már csak emiatt is

hallador utóbbiról tudnék mesélni...:)
    egy éves gép, alaplapcsere már volt benne, most nem tölti az akkut, valszeg megint lapcsere lesz
    kijelző hitvány fosch benne, fhd ami ilyen100k-s lenovonál még oké, 350-400k-s bc. gépben nagyon nem..utánaolvastam, van pofájuk beletenni 1500Ł-os zenbookba is ;] kinn azért jobban hullik a pengő, de ott is köpködnek rájuk
    a gép ettől független jó, engem is meglepett attól hogy elég ultra nagyon erős és masszív
    de ha hp 8540p, az egy brutál, sztem az egyik legjobban felépített gép, t60-am is volt sok, az is nagyon komoly, de ez ráfejel
    alu ház+rollcage belül az korrekt, kijelző fedlapot is hiába nyomogatom, nem színeződik el a panel

most még talán a fuji aki nem trend gépeket csinál, de nagyon rossz felé mozdul már mindenki rajtuk kívül

szerk: hd+ core i 1. gen eb. vs fhd core i 4. gen eb.

SzaboZE 60/70p szériát gyerek játék szervizelni, új 50-es szériát se néztem vészesnek, 8540p-vel sincs gondom - az azért mókásabb -

[ Szerkesztve ]

• rudi

nagyúr

válasz t72killer #21 üzenetére

Jó lenne ez a 45-ös proci, ha nem így lenne megcsinálva a T460p, ahogyan van. Ha 5-6 mm-rel vastagabb lenne, dupla ekkora hűtőborda beleférne. Betennék a gép hátsó sarkába, ahogy régen, máris nem lenne para lehűteni akár 80-100 wattnyi hardvert. Vagy elfelejthették volna a külön VGA-t teljesen. Szerintem az sokkal fölöslegesebb egy 14"-os gépbe mint a 45 wattos CPU.

• t72killer

titán

" a Dell egyetlen olyan gépe, ami a régi iskolát képviseli (és nem workstation kategória) kivezetés alatt van. " - Az ok 1xerű: az intel nemigazán gyárt 25W-os procikat, amihez kellene a kicsit vaskosabb kivitel. VGA-ból meg szintén nem sok értelme van a középkategóriának, alapnak ott a miniforce 840-940m, ha bármi komolyabb kell -> workstation, 60-100W-os quadro cuccal, igény szerint.

Az u-s proci (+önszorgalomból miniforce) kényelmesen elfér egy vékonyka e7000-es vázban, nem melegszik túl, nem throttlingol, teljesít. Akár 8órán át akksiról, wifivel.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

• SzaboZE

addikt

A T450p-ben se volt optikai meghajtó már...

• oszi666

őstag

Most mire gondolsz? A 6xxx széria van kivezetés alatt?

• hallador

addikt

válasz jjeahh #15 üzenetére

Mihez képest a Dell egyetlen olyan gépe, ami a régi iskolát képviseli (és nem workstation kategória) kivezetés alatt van. Az egyetlen olyan notebook a Piacon ami még igazi vaskos business masina a Latitude E6440/6450. Ez még notebook, de utódja nincs.
    Amin elcsodálkoztam, hogy a HP EliteBook 820/840/850 kategóriákkal tartósabb darabok, mint amilyennek tűnnek, először én is azt gondoltam, hogy gyenge a minőségük, de most, hogy a G1-esek 2 év körül vannak, szarrá verik az X240/50, és T440/50-es thinkpadeket minőségben.
    A HP zsanérjai egyszerűen jók, a váza valóban fém, nem pedig olcsó kínai elvileg üvegszál, gyakorlatilag meg ki tudja. Hiába vékonyabb kialakítás a az EliteBook nem annyira rossz, mint amennyire látszik. Itt a merev ház ugyanolyan merev, mint a legendás ősök (2560/70p, 8460/70p, 8560/70p). Szóval a HP-t nem írnám le sőt valódi business gépeket gyárt a HP is, ha még nem is követi a valódi old school business vonalat.

A cikkhez:

A Lenovo egyetlen előnye az IPS panel, a FullHD kilejző már annyira nem szimpi van akinek 14"-on azért zavaróan kicsi betűket generál. Azért a HD+ kijelzőt lehet, hogy érdemes lett volna megtartani. Ez tényleg jó, a konkurencia valóban itt le van maradva. Mondjuk a Business vonalon a TN panel nem biztos, hogy hátrány. De van akit zavar.

A felnyithatóságát biztosító fém zsanér viszont nagyon stabilnak bizonyult,

Legalábbis az elején, de tegnap láttam egy T440-et, valamint X240-et, X250-et és bizony, ez is stabil volt az első évben utána viszont a zsanér nem volt az igazi. A Dell Latitude, HP EliteBook zsanérok 2 év után is majdnem olyan masszív mint vásárláskor, a Lenovo nem.

viszont nincs belül hosszú M.2 foglalat és második akkumulátor sem. Legfeljebb a 3G/LTE modemnek kialakított M.2-2242 helyet használhatjuk flash tárolóhoz.

A kérdés annyi, hogy ezzel mi értelme van a sok T variánsnak, mert ha nem követi az Old School vonalat miért lett ez P. Oké a processzorok miatt, de nem győzött meg.

Fedelében valószínűleg nincs fém, mert eléggé rugózik, ha kicsit megnyomtuk, azonnal elszíneződött mögötte a képernyő. A zsanér viszont példásan stabil, kár, hogy nem lehet a fedelet egy kézzel felnyitni.

kb egy éves koráig gyanítom, mint a mostani thinkpadek. Gyakorlatilag az azért ne nevezzük business gépnek, ami gyakorlatban egy másfél éves ThinkPadeknek a kijelzőjét le és felnyitogatom, akkor hajlik a váza alul (x240, T440), mert a zsanér húzza, na ez sokminden de nem merev, ehhez képest az agyon szidott Hp EliteBook 8xx egy vasbeton építmény, nem beszélve a Dell Latitude E6xxx sorozatról.

Hozta szokásos magas színvonalát a csúcs ThinkPad beviteli eszközeinek arzenálja, a billentyűzet és a pöcökegér is a legjobb a maga kategóriájában.

Ez szerintem ma már inkább ízlés kérdése.

Relatíve kisméretű, de komoly teljesítményű modellt vártunk, ami ugyan meglehetősen vaskos, de cserébe nem hiányoznak belőle olyan extrák, mint a cserélhető optikai meghajtó vagy az SSD-nek kialakított hely, sőt akár a soros port.

Sajnos az Old school business masinák halnak ki, nem is nagyon tudok a piacon, ami hozza ma egy régebbi ThinkPad T60 minőségét.

Persze ez magánvélemény.

[ Szerkesztve ]

• t72killer

titán

válasz rudi #20 üzenetére

" az ár meg..."

Tudom tippelni, van a laborban egy 8770w:)

Igazából azt nem értem, hogy minek forszírozták a 47W-os CPU-t ebbe a pici házba :F Tény, nincs már kétmagos 30W körüli proci, de az esetek 99%-ában nem is kell (ahova meg igen, ott tartai is illik azt a 3GHz-et stabilan), elég egy jól hűtött 6600u.

• rudi

nagyúr

válasz t72killer #17 üzenetére

Van a Lenovónak valóban munkaállomás Thinkpadje is a P sorozat. Ott dupla ventilátoros a hűtés, de a proci mobil xeon, az ár meg...

• rudi

nagyúr

válasz Chaser #12 üzenetére

Így van! Egy kör és annyi. Rátesznek kb. 80 wattot egy kutyafütty ventilátorra egy közepesnél valamivel hosszabb bordán. Nem lesz melegebb a GeForce-os verzió sem, de a CPU vissza fog venni az órajeléből, amikor a VGA-t is meghajtják.

• rudi

nagyúr

válasz bmakszim #16 üzenetére

Egy 47 wattos short term turbo boost mellett, ami kb. 10-15 másodperces terhelést jelent.

• t72killer

titán

válasz jjeahh #15 üzenetére

Én teljesen meg vagyok elégedve az E7450-emmel:K (5600u+840m, ips) Most is épp ezt püfölöm:)

#12, "GeForce 940MX grafikus alrendszerrel* egy hűtésen van" = ha a dVGA aktív, 1.5GHz-nél többre ne számítsunk a csilivili 4magos proci részéről:U. Hiába, ezek a 4magos csodák mobil munkaállomásba v minőségi gamernotiba valók, ahol elfér fél kiló réz és 2db(!) mig-hajtómű.

*=+20-30W, kvázi uannyi, mint amennyit a proci elfűt.

[ Szerkesztve ]

• bmakszim

senior tag

válasz Chaser #12 üzenetére

A notebookcheck-nél a dVGA + i7 verziót tesztelték. Annál 35W-ra volt limitálva a CPU TDP.

• jjeahh

nagyúr

válasz HalasKYO #14 üzenetére

Állítólag a dell még mindíg normális üzleti noteszeket készít, vagy már ők sem? Ha nem, akkor kár volt a régi TP-k világába belekóstolnom, mert ha valaha le akarom váltani, már nem lesz amire... :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

• HalasKYO

aktív tag

Nekem T500 van dVGA-s és abban volt még hűtés.
    Idle integráltal nem megy 40 fok folé. dVGA-val 42.
    Ha terhelem 60-65 fok a max amit elér és közben halk.
    Szemben egy Elitebook 8460pvel űgy süvít idle, hogy meghülyülök, (nincs dVGA) és a NB 63-62 fokos IDLE! 20 fokos szobában.
    Terhelve úgy megy 90 fokig, mint a pintya... katasztrófa, de jó hír a reballozóknak.

Nem tudom lesz e már valaha normális időtálló minőségi cucc?
    Mert, ha ezeknek a kiherélt szaroknak megkérik az árát, akkor mit kéne adni egy rendes gépért ? A fél vesém talán elég lesz ??
    Szánalom.

Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo

• Ed_007

aktív tag

Francba nem tudnak egy normális TP-t készíteni: erős váz, merev külső burkolatok, nem rugózó klasszikus TP billentyűzet világítással, "klasszikus" és modern csatlakozók, minimum fullHD IPS paneles kijelző, dedikált és kapcsolható videokártya NORMÁLIS teljesítménnyel, hatékony hűtés (nem kell vékony ház, ha ezen múlik), mechanikusan kapcsolható WiFi, legalább kettő memóriafoglalat (lehet négy is), cserélhetó optikai meghajtó/második HDD, dokkolhatóság (dokkolóban extra alsó hűtés, kiegészítő merevlemez, külső videokártya), belső kijelző+három külső monitor meghajtási lehetőség, dupla és működés közben cserélhető akkumulátorok, legalább 12 óra működési idő - első lendületben összeírva ennyi kellene. :C
    Jogdíjként két ilyen gépet kérek. :D

[ Szerkesztve ]

• Chaser

legenda

" A magas, 45 wattos TDP értékű processzor a tesztgépünkben nem kiépített GeForce 940MX grafikus alrendszerrel egy hűtésen van, ez nem ígér sok jót, még a méretes oldalsó szellőzőnyílás ellenére sem."?:)
    Azt akarta jelenteni, ez a tesztelt gép igp-s, de a a diszkrét vga-s sem kap külön hűtőkört? Ha maga a cpu 90 fokra izzaszt, dgpu-val sztem erős hihi lesz:)
    Elgondolkodtam egy csöppet, ez mitől is "p"?

• jjeahh

nagyúr

A jó öreg t520-amban még van rollcage, rendes billentyűzet, hdd vagy ssd-re cserélhető optikai meghajtó és a proci masszív terhelés mellett sem megy 70 fok fölé, egyedül a kijelzőt cserélném be szívesen T460p fullhd ips paneljére :B

venember83: +1, nálam átlagban 40 fok alatt van a t520 procija (jelenleg 37) és szvsz ez így rendben van, a 90 fok egy új notesznél elég gáz, nyáron valszeg ráolvad a leendő tulajok combjára :N Persze az i5-2430M valszeg jóval gyengébb, de akkor is...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

• venember83

nagyúr

Biztos bennem van a hiba, de szerintem röhej, hogy kilencven Celsius-fokra fel tud melegedni a proci egy notebookban. Érdemes figyelembe venni, hogy a hűtő bizony nem mindig lesz új, hanem lényegében többet lesz kicsit poros, mint teljes tiszta (amilyen új korában és kb. jelenleg). Párosítsuk ezt egy magasabb hőmérsékletű szobával, és akkor a proci bizony folyamatosan hatvan-hetven fokon megy, ha nem a max. akkuidő profilt választjuk. Ez pedig így elég szomorú.

• Khelben

nagyúr

válasz #Chris #8 üzenetére

Minek? A célcsoportnak teljesen felesleges lett volna.

Az ssd-t hova kell dugni? Mert a belső képen nem találom a helyét.

[ Szerkesztve ]

• f(x)=exp(x)

őstag

Szerintem nem vészes, gondolok itt arra, hogy nem rajoskodásra, hanem munkára tervezték.

• t72killer

titán

Annyira nem különbözik a klasszikus Thinkpad háztól. Nekem a beltartalom nem szimpatikus (pl 2280-as SSD-hely kellett volna bele - akár a 2.5"-os kárára)

• norbert29

csendes tag

Lehet,mert nekem rettentően tetszik,mint az összes Thinkpad./kivéve a fényes zongoralakk Edge modelleket :D /

[ Szerkesztve ]

• f(x)=exp(x)

őstag

Hát nem is tudom...a leírtak alapján ez se valami nagyon atomerős cucc.
    Mondjuk lehet jó lenne már elfelejteni a régi minőségi házakat, mert mostanság már nem nagyon van épkézláb, normális házzal rendelkező notebookok sajnos.

[ Szerkesztve ]

• Dare2Live

félisten

T450be befért a két aksi, ide nem???

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

• t72killer

titán

Érdekes kombináció, ha valaki DieHard 4magos procinyúzást akar művelni 14"-on. Nem tudom, velem van-e a gond, de nemigen látom az ide passzoló alkalmazást. Bármi VGA-használó cuccnak kevés lesz a 940mx - vagy ha elég, akkor a 4 fizikai mag se fog kelleni. Húsosabb adatbázisok, virtuális gépek esetleg:F

M2.2242 - Sajna nagyon ritka cucc. Az e7450-embe is ilyen kéne, de normális nvme-kompatibilis darabot még nem találtam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés